Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2015, 12:06

לא קראתי את הספוילר, אבל רשמתי לעצמי... "משימה 18 - להפציץ" :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2015, 12:11

Laskin כתב:לא קראתי את הספוילר, אבל רשמתי לעצמי... "משימה 18 - להפציץ" :)

יותר נכון "משימה 18 לשחק רגיל, ברגע שהיא עולה לך על העצבים לקראת הסוף תפציץ" :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2015, 13:31

קראתי בכמה ביקורות שיש משימות מתסכלות אבל יש מספיק כלים להתמודד איתן, גם תמיד אפשר לבקש AIR-STRIKE במקרה הכי גרוע למרות שזה מוריד ציון.
זה גם מראה אגב שאפשר להתפרע ולקבל S כמו שעשית, בטח סיימת אותה מהר יחסית בגלל זה וזה פיצה על כך שלא קיבלת בונוסים של התגנבות.

בקשר ל GOTY, גם אם F04 לא יגיע לממוצע של MGS5 (ולא הייתי מוציא את זה מכלל חשבון), הוא כמובן יכול לקחת GOTY עדיין, זה לא שהמשחק עם הממוצע הגבוה ביותר לוקח אוטומטית, בוא נגיד ככה, סטטיסטית מספיק שהוא יהיה מעל 90 כדי להיות מועמד עם אפשרות לנצח, לך תראה את הממוצע של GTA5 שלא לקח ב 2013 לפרטים (שלא לדבר על GTA4 שב 2008 היתה לו תחרות אפילו פחות רצינית ועדיין לא לקח למרות שחיסל את התחרות מבחינת ממוצע- יש לו את הממוצע הכי גבוה בדור הקודם למרבה הביזיון)

גם הוויצ'ר 3 בהחלט יכול לקחת את הפרס מ MGS5 בסופו של יום, שניהם מועמדים רציניים, זה די ברור שזה יהיה מגס 5 נגד הוויצ'ר 3 נגד פולאאוט 4 בתחרות על ה GOTY (גם BB כמובן יקח חלק, אבל לא נתח משמעותי מהפרסים)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2015, 13:44

קשה לי להאמין שהרבה אתרים יתנו לBB את משחק השנה הכללי. אולי בז'אנר האקשן, או משהו... וגם, מעט מאוד לדעתי.

אין ספק שהתחרות היא בין השלושה שציינת, אלא אם איכשהו FO4 יעשה משהו נורא ואיום.
שלושתם יקבלו את הפרס בצורה די שווה. אולי אם הDLC של הוויצ'ר יהיה מטורף ברמות זה יטה את הכף לצד שלו, ואולי אם MG ONLINE יהיה מעולה ויפתיע את כולם אז לצד שלו... אני חושב שמעט מאוד אנשים יספיקו לסיים את FO4 עד דצמבר, זה לא יהיה הוגן כל כך, ובטח הרבה פחות אתרים יתנו לו את התואר.
ומצד שני, הוא יוצא אחרון, אז ההתלהבות הכי גדולה תהיה ממנו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2015, 13:53

כן, ברור שלא מלא אתרים, בגלל זה לא הכנסתי אותו בחשבון, אבל תמיד יהיו כמה בודדים, אפילו TR ב 2013 קיבל כמה מול GTA5 וביושוק ו TLOU אז בטח ש BB גם יקבל כמה, רק לא בצורה משמעותית.

וכן אני חושב שיהיה קרב צמוד יחסית, הם באמת יהיו 3 משחקים מעולים שמציגים סטנדרטים חדשים לז'אנר (שוב, כמו שאמרת במידה ו FO4 יגשים את הציפיות ולא יפשל בצורה לא צפויה), אז הבחירה באחד מהם זה די עניין של העדפה.

למי אתה נותן את הפרס- לזה שהעלה את ז'אנר ההתגנבות לרמה הבאה והראה איך אפשר להכניס אותו לעולם פתוח או לזה שהביא עולם פתוח בסטנדרט חדש מבחינת עושר של תוכן, מורכבות העולם וכו'? שניהם זוכים ראויים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2015, 14:02

הנה סרטון הדגמה רשמי ומסודר של MGO:

כנראה סתם דאגתי שמשהו קרה איתו :)

גם יש פה את כל הפרטים על סוגי המשימות, קלאסים וכו':
http://www.konami.jp/mgs5/tpp/en/online/mission.php5

וואי נראה לי שאם הוא היה יוצא ביחד עם MGS5 הממוצע היה איזה 97, אולי באמת כמו שלאסקין אמר הניצחון GOTY של MGS5 יכול להיות מובטח רק בגלל המוד הזה שיטה את הכף, למתחרים שלו אין מולטי ברמה כזו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2015, 14:04

אני לא נותן שום פרס עד שאסיים את MGS V. זה לא יהיה הוגן.
אבל כעקרון אני ממש קרוע כרגע... מצד אחד - הוויצ'ר הוא בהפרש עצום משחק הARPG הטוב ביותר ששיחקתי בו אי פעם. אני כמעט ולא מסיים משחקים כאלו, רק את סקיירים איכשהו סיימתי, מהמשחקים הממש-ארוכים האלה. הוא פשוט משחק מטורף עם עולם עשיר כמו שציינת ברמה שלא ראיתי שום דבר מתקרב לזה...
לעומת זאת, אני כזה מעריץ MGS וזה המשחק האחרון בהחלט בסדרה (וגם אם קונאמי יוציאו עוד משחקים בלי קוג'ימה - אני לא נוגע בהם), אז ממש בא לי להעניק לו את הכבוד, ואני יודע כמה דעתי חשובה לו באופן אישי... אני כרגע נהנה מכל רגע ולא יכול לחכות שיהיה לי כמה שעות פנויות או אפילו חצי שעה כדי להפעיל אותו ולשחק. אבל זה גם היה ככה בוויצ'ר.

קיצר, שאל אותי בנובמבר ככה :D

אגב, שמתי את הוידאו של האונליין משום מה ב"משחקי 2016"... כי זה היה מתערוכת TGS וכל השאר שם ל2016.
עוד לא ראיתי אותו, אצפה בו בבית הערב.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 17 ספטמבר 2015, 14:07

מערכת המיקרו תשלומים מתבטאת בקמפיין הראשי (לא באונליין)? איך היא מתבטאת? מפריעה?
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2015, 14:15

לא קשורה לדעתי לקמפיין בשום צורה.
אולי זה מביא לך כסף או משהו כזה, כדי להשקיע בבסיס ובפיתוח, אבל זה לא משהו שצריך לעשות כדי לסיים את המשחק, או שממש צריך אותו כדי להתקדם מהר יותר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2015, 14:17

לאסקין עברתי עכשיו על הוידאו ששמת וזה איזה מאטץ' עם יפנים מעצבנים ברקע באיכות די נמוכה, מה ששמתי זו הפרזנטציה הרשמית של קונאמי, כמו שעשו עם הדמואים של MGS5 (אותו קריין אפילו) ככה שעדיף לראות אותו :)

רונן, ההשפעה עקיפה למדי, אם תשלם כסף אז תוכל לפתוח עוד בסיסים ליחידה הצבאית שלך וככה תוכל לשלוח אותם ליותר משימות בשטח שיכניסו לך יותר כסף ובצורה מהירה יותר, אבל זה באמת בקטנה ויש מספיק אפשרויות הכנסה גם מהיחידה הצבאית במצב ה default שלה.
אלא אם כן תתפרע בהגזמה ותקנה כל מה שאתה רואה, אין סיבה שיהיה לך מחסור בכסף, אז בסכ"ה לא, המיקרו תשלומים לא משפיעים על הקמפיין.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 17 ספטמבר 2015, 14:20

מעולה. תודה רבה.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2015, 14:21

bling כתב:לאסקין עברתי עכשיו על הוידאו ששמת וזה איזה מאטץ' עם יפנים מעצבנים ברקע באיכות די נמוכה, מה ששמתי זו הפרזנטציה הרשמית של קונאמי, כמו שעשו עם הדמואים של MGS5 (אותו קריין אפילו) ככה שעדיף לראות אותו :)

אה, מעולה! אצרף אותו לWATCH LATER שלי :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2015, 14:44

טוב עכשיו ראיתי גם את כל ההדגמה של MGO (מקודם רק הצצתי) וזה נראה מטורף, כל כך הרבה מכניקות וגאדג'טים וטריקים, איך הם בכלל יאזנו את כל זה?
גם המוד שהם הראו נראה לא הכי הוגן, כאילו מענישים אותך על זה שאתה שחקן טוב מדי, זה קצת לא מאוזן שככה קבוצה יכולה לנצח כי עשו פולטון למישהו תותח.

הקטע של הזאב קרע אותי, איזה שטויות של קוג'ימה אבל זה ענק, בכל אופן צריך לחכות שיצא אבל נראה אדיר ואחרי MGS5 אני סומך עליהם שהם יודעים איך לבנות את הגיימפליי וכל האיזון של זה, KOJIPRO אדירים פשוט, הצוות היפני הכי טוב מחוץ לנינטנדו (והייתי מעז ואומר, אפילו כולל ברוב המקרים)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2015, 14:53

אני משוכנע שזה יהיה פחות מאוזן ויותר "משוגע", ואנשים יתמודדו.
וכן, צוות אדיר... ראיתי הרגע את זה:
http://vrfocus.com/archives/21828/hideo ... lus-touch/
והתלהבתי בטירוף... הלוואי והפרוייקט הבא שלו יהיה לVR :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2015, 15:01

לא בבקשה לא, זה יהיה נורא, טכנולוגיה יותר מדי נסיונית ונישתית, לבזבז עליה כישרון כמו קוג'ימה זה כאב לב.
הוא צריך לחבור למפיצה גדולה (קיקסטארטר זה גם תסריט מבאס), בתקווה עם הצוות האדיר שלו ב KOJIPRO אם קונאמי מספיק מטומטמים לתת להם ללכת ולעשות את המשחק שהוא חלם עליו מחוץ ל MGS, ויש לו הרבה כאלו לפי זה שהוא רצה לעזוב כל 5 דקות בערך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2015, 15:12

משחק בסגנון של PT באורך מלא לVR... נשמע לי מושלם :P
אני חושב שהכשרון שלו לא יהיה מבוזבז על VR, כי אני אופטימי מאוד לגבי העתיד של המדיה החדשה :)
דווקא מח כמו של קוג'ימה יכול ליצור ז'אנר חדש לחלוטין שלא חשבנו עליו, והוא יהיה אפשרי רק במציאות מדומה...
ואולי דווקא בגלל שגרפיקה והפקה גדולה פחות חשובים בחוויות VR (לטעמי), הוא יוכל להרוויח ככה יפה מאוד ולבנות סטודיו עצמאי ומצליח, לגדול בזכות עצמו ולא להיות תלוי שוב במפיצה גדולה שתשתמש בו ותזרוק אותו :D

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2015, 16:06

PT באמת מתאים ל VR, אבל מדובר בסכ"ה בקונספט, זה לא שבאמת המשחק המלא היה אמור להיות ככה, אני די בטוח שסיילנט היילס היה יוצא משחק מגוף שלישי (אתה לא שוכר את נורמן רידוס כדי להסתכל על הידיים שלו...) בתקציב גבוה, לא הכי פרופיל VR.

בכל אופן ברור לי שבשבילך זה מלהיב, לי זה מרגיש נישתי מדי ואני רוצה לראות מה קוג'ימה יכול לעשות בתקציב גבוה עם מותג חדש, גם ממש לא בא לי לקנות את התוסף בשלב מוקדם וכשהטכנולוגיה עוד לא בשלה אז מבחינתי זה משחק שאשחק בו רק עוד שנים אחרי שיצא וזה לא מתאים :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ספטמבר 2015, 16:09

bling כתב:לא בבקשה לא, זה יהיה נורא, טכנולוגיה יותר מדי נסיונית ונישתית, לבזבז עליה כישרון כמו קוג'ימה זה כאב לב.
הוא צריך לחבור למפיצה גדולה (קיקסטארטר זה גם תסריט מבאס), בתקווה עם הצוות האדיר שלו ב KOJIPRO אם קונאמי מספיק מטומטמים לתת להם ללכת ולעשות את המשחק שהוא חלם עליו מחוץ ל MGS, ויש לו הרבה כאלו לפי זה שהוא רצה לעזוב כל 5 דקות בערך.

העובדה שמייקרוסופט עדיין לא שכרו את צוות הליבה של קוג'יפרו ודאגו להשקיע שם איזה 300 מיליון דולר בבניית סטודיו חדש והתחלת IP חדש, הזויה בעיני.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2015, 20:43

DLC, חליפות מMGS3. אווה, נייקד סנייק והבוס:
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2015, 20:57

ידעתם שאם מתחבאים בשירותים ומנגנים את הקלטת של "חייל מקיא" האוייבים חושבים שאתם חייל בשירותים ומפסיקים לחפש אחריכם?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2015, 23:54

DrKeo כתב:
טוב, אתמול נתקלתי במשימה פשוט קטסטרופה. לא יאומן, אחרי כל כך הרבה משימות כיפיות, כל כך הרבה אושר, ואז מגיעה משימה 18. WTF? מי חשב שזה הגיוני או חכם?
ספויילר: הצג
ללוואת 5 ילדים בשטח מסדרוני מלא באוייבים כשהם מתקדמים לפי פקודה (אבל הפקודה לא עובדת משהו, לפעמים הם לא ממש עוצרים כשאומרים להם עצור ולא ממש מתקדמים כשאומרים להם להתקדם) ואחד מהם פצוע אז צריך לסחוב אותו, אוייבים רודפים אחריך מאחור אז צריך לעשות את זה מהר וכל ילד שקורה לו משהו מכשיל את המשימה.
הכי הזוי הוא שבסוף פשוט נמאס לי, התחלתי לרסס את כולם. רצתי עם רובה ומשגר טילים כמו איזה מטורף. הייתי בטוח שאני אקבל איזה C, הרגשתי ממש רע, בסוף קבלתי S עם כמעט 150,000 נק'. WTF?

מה? בדיוק סיימתי אותה וחזרתי לספר שממש נהנתי :)
עד עכשיו לא נתקלתי במשימות רעות, רק "טובות" או "ממש ממש טובות".
בנוגע למשימה הזו,
אולי זה כי הצלחתי אותה בלי להפסל ואולי זה סתם כי לא היו לי בעיות עם הילדים (עשו בדיוק מה שאמרתי להם) אז חוויתי אותה בלי תסכולים מיותרים אבל מאוד נהנתי ממנה, הצלחתי להגניב אותם כמעט כל הדרך עד הרגע שמגלים שהם ברחו ומתחילים לרדוף אחרינו גם מאחורה.
הילדים היו במחבוא הרבה מאחוריי בזמן שהרדמתי את העמדה שמקדימה ובלי ששמתי לב גילו אותם כמה חיילים שהגיעו מאחור, ופה פחות או יותר התחיל כאוס מטורף כי דפקתי לשם ריצה לפני שיקרה להם משהו ופשוט חיסלתי את כל החיילים באמוק עד שהמסוק התחיל לרסס אותי.. אבל גם אותו הורדתי בסוף עם RPG ובריצה משותפת הספקנו לברוח במסוק שלנו בזמן שעשרות חיילים רודפים ויורים עלינו.
יופי של משימה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2015, 00:12

אולי כי אני חשבתי בטפשותי שאני צריך לסיים את המשימה בהתגנבות עד הרגע האחרון אז החוויה שלי איתה הייתה חזרה לצ'קפויינט אחרי צ'קפויינט אחרי צ'קפויינט. אחרי ששחקתי את אותו קטע שוב ושוב (
הקטע שמגלים שהם נעלמו
) בסוף התיאשתי והחלטתי לרסס את הדרך שלי למסוק. כנראה שההבדל בין החוויות שלנו היה שאתה מראש זרמת עם לרסס ואותי המשימה הורידה לברכיים עד שבסוף נכנעתי והלכתי על לרסס. חבל שאין שם באמת אופציה, חשבתי שיש. אולי אם מראש הייתי יודע שכבר בתחילת הקטע המעצבן היו לי מספיק נקודות לקבל S אז התפיסה שלי הייתה שונה לגמרי. זה פשוט לא היה ממש ברור לי שזה קטע של אין ברירה, יש שם VIBE של "כן אני יכול לגמור את זה בהתגנבות מושלמת" ונשאבתי אחרי הפדנטיות :/

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 18 ספטמבר 2015, 00:32

אני משתדל בכלל לשחק את המשחק הזה בלי לטעון צ'קפוינטס כי הוא כן נותן לך כלים להתמודד כשאתה מפשל, ואני חושב שחלק מהכיף שלו זה שהוא נותן לך לנסות כמה שיותר מהר להשתלט על המצב אבל אם אתה לא מצליח המצב מאבד שליטה ואתה כן מת ומפסיד, להבדיל ממשחקי "התגנבות" אחרים כמו AC..
יש המון אנרגיה בקטעים האלו ובכלל אני חושב שהמשחק מרגיש ככה הרבה יותר אורגני כי אתה מנסה קודם כל להשלים את המשימה ולשרוד ולא עובר פשוט מצ'קפוינט לצ'קפוינט עד שאתה מצליח.
בקשר לציון, לכל משימה אני ניגש במטרה לסיים אותה בלי להרוג, בלי להתגלות ובלי להפעיל ריפלקסים, בדרך כלל אני מצליח. אבל במידה שלא, אני לא דואג מהציון ובמידה וארצה יום אחד לעשות "ריצת ציונים" כזו אחרי שאסיים את המשחק, אז אני פשוט אעשה את זה.
אני מרגיש שאני הרבה יותר נהנה מהמשחק כשאני לא "עובד" בשביל לנצח בצורה מושלמת ופשוט זורם עם ההתפתחות האורגנית והמצוינת של כל משימה, כלומר לא משנה באיזה מצב ועד כמה דפקתי את זה אני תמיד אנסה קודם כל להשאר בחיים ולא אלך ישר לצ'קפוינט או להתאבד בכוונה (נגיד גם אם שלושה טנקים ומסוק מפוצצים אותי ואני רק מסתתר מאחורי איזה עץ מסכן, אני אנסה לצאת מזה. אולי על ידי סיוע אווירי ונסיון לשרוד עד שהוא יגיע, או משהו בסגנון גם אם הוא חד משמעית יוריד לי את הציון ויקבע שעברתי את המשימה לא בצורה מושלמת).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2015, 00:33

תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2015, 03:15