Kazz כתב:
אז אתה אכן אנאלפבית. מדהים.
ציינתי נתון שi3 ו 750TI נותנים כרגע ביצועים דומים לקונסולות. הנתון בא להראות עד כמה המצב היום שונה כאשר קונפיגורצית low end שכזו נותנת ביצועים כאלה בשנה וחצי הראשונות של דור קונסולות חדש - דבר שלא זכור לי שקרה בעבר. אתה יודע את ההבדל בין לציין נתון לבין להמליץ על המפרט הזה? האם אתה יכול לצטט איפה אמרתי שאני ממליץ למישהו לקנות את המפרט הזה? לא אתה לא יכול. כי לא אמרתי כזה דבר.
אני יודע מה ציינת. ברור לי לחלוטין מה כתבת מהפעם הראשונה שבה העלית את הנקודה "אנשים פה לא חיים בהווה" ועד לפעם האחרונה בה חזרת על זה - אבל זו בדיוק הנקודה: המשכת שוב ושוב להתעלם מהנקודה אליה הגבת - הנקודה שהמליצה על קונסולות מתוך מחשבה על העתיד ולא על ההווה.
אבל מאחר ואתה מתקשה להבין את הבעייתיות במשפט שלך, דמיין לעצמך מקרה שבו מישהו בא ומגיב בדיון הזה בדיוק וכותב "
לטווח הארוך עדיף לא לקנות קונסולה מהדור הקודם, כי למרות המחיר הקצת זול יותר, בעוד שנתיים שלוש הן לא יהיו רלוונטיות כי לא יצאו להן כמעט משחקים".
ואז דמיין את המתלהם התורן שמתפרץ וכותב "אבל אנשים פה לא חיים בהווה! היום אפשר הרי לקנות קונסולת דור קודם במחיר נמוך ב-100$ ויותר, וכמעט כל המשחקים מהשנה האחרונה יצאו גם לדור הנוכחי וגם לדור הבא! בהינתן כל זה, לקנות קונסולה מהדור הבא זו המלצה מטופשת".
האם הנתון הזה על מבחר המשחקים הוא עובדתית נכון? כן. האם למרות פריט הטריוויה הזה, ה"לא המלצה" הזו היא פשוט אידיוטית עבור מי שמעוניין לקנות מוצר לטווח הארוך? גם כן. האם זה שהמתלהם יסביר שוב ושוב ושוב ש"זו לא המלצת קנייה!!!1" משנה את הקונטקסט של המלצת הקניה לה הוא הגיב? לא.
אפילו אם הוא לא מבין את הקונטקסט וחושב שזו "לא המלצה" נשאר רק לשאול את המתלהם למה להגיב מלכתחילה? האם זה תרם משהו לדיון? האם זה סתר את ההמלצה המקורית שהוא התיימר לסתור ודיברה על שיקולי טווח ארוך? האם אזכור של פריט טריוויה חסר רלוונטיות תורם למישהו בדיון מלבד רצון עגום להתנצח?
ואולי קצת קשה לך לנתק את ההטייה המובנית שלך בדיון שקשור לגיימינג, ולכן נסה את זה במקום:
"לקנות עגבניות שרי זו המלצה מטופשת, עגבניות רגילות זה הרבה יותר זול ועם אותם ערכים תזונתיים"
"לקנות סרטי בלוריי זו המלצה מטופשת. הרבה יותר זול לעשות מנוי סטרימינג ולקבל איכות כמעט זהה ומגוון הרבה יותר גדול באותו המחיר"
"לקנות מכשיר אנדרואיד לא ישירות מגוגל זו המלצה מטופשת. טלפוני נקסוס הם היחידים שמבטיחים לך שדרוג מערכת הפעלה לעתיד הרחוק".
מה שמשותף לכל המשפטים האלו הוא שהם נכונים בקונטקסט מסוים, וחסרי רלווונטיות בקונטקסט אחר. ומה שעוד משותף הוא שכולם הם
דה-פקטו המלצות על אלטרנטיבה.
יכול להיות שיבוא אחר כך מעלה הטיעון ויגיב בהיסטרייה רבתי ופונטים גדולים שהוא בכלל לא המליץ לקנות עגבניות רגילות, מנוי סטרימינג, או טלפון נקסוס - אבל זה רק כי הוא לא מבין איך משפט שהוא כותב מסוג "אל תקנו A. עדיף B" מתפרש בפועל.
והיי, יכול גם להיות שהוא גם ינסה להתפתל אחר כך מילולית ולהסביר שהוא בכלל לא המליץ לקנות עגבניות ל"מי שרוצה מלפפונים", לא המליץ לעשות סטרימינג ל"מי שרוצה לראות סרטים בקולנוע", ולא המליץ לקנות נקסוס "למי שרוצה אייטונס" - אבל זה עדיין לא יהיה יותר מספין עלוב תוך התכחשות מוחלטת להודעה אליה הוא הגיב.
Kazz כתב:כן, אני צריך שתגיד במפורשות את שם הכרטיס. לנוכח דיונים אחרים בהם הפגנת תפיסה והגדרות לא שגרתיות של מושגים אני לא רוצה להסתכן בפירוש כוונותיך. אז כדי לסכם: אתה אומר שב2019, בעלי 970 יצטרכו לשדרג את כרטיס המסך כדי לשחק את משחקי המולטיפלטורם בהגדרות גרפיות וביצועים שלכל הפחות משתווים לאילו של גרסת הקונסולות. עד כאן בסדר?
עכשיו, האם תוכל להבהיר עוד יותר את הנקודה? אני מניח שאתה מתכוון לכך שזה יהיה נכון למרבית\כל המשחקים שייצאו ב2019? או החל מהמשחקים שיצאו מספטמבר 2019 ואילך? אני לא רוצה שתיתפס לי לאיזה משחק אחד שאולי זה יהיה נכון לגביו כאשר בכל השאר לא יהיה צורך לשדרג.
הסיבה שאני לא כותב במפורשות את שם הכרטיס היא שאתה כתבת אותו כבר בעצמך. והסיבה שאני מציין בצורה יותר רחבה מפרד high-end או mid-range היא שרק קשקשן חסר הבנה יתעקש להיצמד לפריט חומרה בודד בתוך מכלול שלם.
הרי יש היום בדיוק 0 משחקים שניתן להריץ על כרטיס מסך מסוג 970 ללא שאר החומרה מסביב כי משחקים לא רצים על כרטיס מסך, ולכן להתייחס אל כרטיס המסך תוך התעלמות מכל נתוני המפרט האחרים זה לא רלוונטי לשום דיון. מי שלמשל ירכיב מחשב עם 970 אבל רק 2 ג'יגה זיכרון ומעבד דואל-קור לא יוכל לשחק גם בחלק נכבד מהמשחקים הגדולים שיוצאים היום כי מה שעוצר אותו מלשחק זה הרכיב שמהווה את צוואר הבקבוק של המערכת. מי שלעומת זאת יצמיד 970 למעבד אוקטה-קור הכי חזק מסדרת הextreme של אינטל ויצמיד לו 64 ג'יגה של זיכרון RAM + אוברקלוק, יוכל כנראה למשוך הרבה יותר זמן עם ביצועים עדיפים על הקונסולות - כי רק אז ה-970 יהיה בוודאות הרכיב הראשון שמהווה צוואר בקבוק בעתיד.
בסופו של דבר יש מקדם חוסר יעילות לחומרה פתוחה כמו הPC, אבל עדיין לדחוף פי 8 זיכרון RAM ופי 4 כח עיבוד זה משהו שיפצה על כל חוסר יעילות כזה כמעט. ספציפית ברגע שה-970 מחובר לחומרת high end טובה כמוהו לפחות, אז המקום היחיד שבו הוא יכול להיעצר זה במידה והוא לא יתמוך בגרסה חדשה של DirectX ויתחילו לצאת משחקים רק לגרסה הזו והלאה, או בנקודה בה זיכרון כרטיס המסך שלו לא יספיק כי מפתחי משחקים יחליטו בעוד מספר שנים שדרישת המינימום עבור המשחק שלהם על מנת שירוץ בהגדרות הכי בסיסיות היא 4.5 ג'יגה של זיכרון כרטיס מסך (משהו שבהחלט אפשרי על הקונסולות). אתה רוצה תשובה יותר קונקרטית לשאלה שלך? תבנה מפרט קונקרטי במקום לזרוק באוויר דגם של כרטיס מסך במנותק מכל שאר הרכיבים.
מן הסתם ברור שזה לא יהיה רלוונטי לכל או אפילו למרבית המשחקים - הרי כבר היום מרבית המשחקים שיוצאים לPC (ואפילו אם נצמצם את זה לסטים בלבד) הם אשפה טכנולוגית שיכולה לרוץ גם על לפטופ גנרי במקרה הטוב, ועם התגברות הקצב של יבוא משחקי מובייל לPC זה כנראה רק יפנה למכנה משותף נמוך ורחב יותר. מה שמשנה לדעתי לפחות הוא המשחקים הגדולים שבאמת עושים משהו עם הטכנולוגיה ועבורם מלכתחילה אנשים מעוניינים לקנות מחשב חזק או קונסולה ולא סתם לפטופ בסיסי: נניח ה-Witcherים וה-Bioshockים וה-Elder Scrollים וה-Assassin's Creedים וה-GTAים וה-Battlefieldים וה-Far Cryים של הדור הזה. להערכתי ועל בסיס ניסיון עם דורות קודמים זה יהפוך לתופעה נפוצה יותר בעוד 5 שנים, ככה שכמות לא מבוטלת של המשחקים הגדולים כבר לא תהיה שחיקה אז על מפרט משנת 2014.
אבל במקום לנחש דברים בעתיד הרחוק אנחנו יכולים להסתכל דווקא על מקרי העבר: שאלתי הרי קודם על איזה מפרט חומרה משנת 2005 ניתן להריץ משחקים כמו Far Cry 4, Splinter Cell, Tomb Raider, NFS, באטלפילד, Just Cause, COD - ונתקלתי בשקט תעשייתי והסטת הדיון למקומות לא רלוונטיים.