ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2017, 12:59

DrKeo כתב:תלוי מה הם עושים. האורנג' בוקס קיים כי הם יצרו 3 משחקים של 30$ בתקופה מקבילה, אם המשחקי VR הם משחקי 3 שעות או מולטי בלבד כמו שיש באורנג' בוקס אז נהדר. אישית אני מעדיף שיבנו שלושה משחקי AAA גדולים ב60$ כל אחד ולא משחקים של שעתיים וחצי. אם כבר מחכים עשור+ בין משחקים אצלם אז שיהיו חוויה בשרנית.

אני מהמר על אחד מולטי בלבד, אחד סינגל בלבד ואחד משולב.
לגבי הגדרות של AA או AAA זה לא באמת משנה, אבל יהיו ברמת הפקה גבוהה יחסית, ועדיין נגישה למחשבים חלשים יותר (בא נגיד משהו כמו TF2 בזמן ההשקה שלו, פשוט אבל יפה)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 20 פברואר 2017, 09:29

DrKeo כתב:אולי העובד הכי חשוב בוולוו, אריק וולפאו שכתב את פורטל 1-2 ובעצם כל דבר "וולווי" ב-10 שנים האחרונות, עזב את החברה. אם גייב לא היה אומר שהם עובדים על 3 משחקי VR הייתי חושב שהחברה הזאת מתה לגמרי.

אריק הוא רק חצי מצוות הכותבים של Old Man Murray שואלב גייסה בזמנו למשחקים החדשים שלהם. הבעיה היא שהחצי השני (צ'ט) עבר להיות איש יחסי הציבור של ואלב לענייני VR, וככה הוא משוטט מכנס לכנס בעולם, עייף תמידית מרוב שאלות לא מצחיקות על מתי הם ישחררו את Half Life 3.

DrKeo כתב:לא באמת דברנו פה על זה שוולוו מבטלת את הgreen light ובמקום עושה מערכת שנקראת steam direct, מערכת שתכלול דמי הרשמה שינועו בין 100$ ל-5000$ (וולוו עדין לא החליטו).

אבל בניגוד לגרינלייט דמי ההרשמה יוחזרו מתוך הנתח של ואלב במכירות של המשחק (זה נועד למנוע מצב שבו אנשים מציפים את החנות במשחקי זבל בתקווה ללכוד כמה קונים ראשונים תמימים ולעשות רווח מהיר).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2017, 14:48

מה שאומר שמפתח צריך למכור אלפי עותקים רק כדי לכסות את ההוצאה הראשונית, לא בדיוק שיטה יעילה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 פברואר 2017, 16:58

"אלפי עותקים" - הגזמת
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2017, 19:34

swiss-the-engine כתב:"אלפי עותקים" - הגזמת

כמה עותקים צריך למכור כדי להחזיר 5000$ ממשחק שעולה 5$? רוב המשחקים בסטים מוכרים מאות עותקים, תציץ בסטים ספיי. לך תגיד למפתח בודד שעבד על משחק שנה שלמה בלי שכר שהוא לא הולך לראות שקל מהמשחק שלו עד שהוא מגיע ל-1000 עותקים. 20,000 שקלים זה לא סכום קטן, זה לא משהו סמלי, זה ממש מחסום למפתחים מסויימים; שלא נדבר על למשל מפתח שגר ברומניה וזה חצי שנה של משכורת שם.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 פברואר 2017, 19:58

יש הרבה משחקים בסטים במחיר כזה?

בכל אופן עדיין נשמע לי לא כזה רע. איפשהו אם המשחק שלך הוא משחק של 5 דולר ואתה צריך להביא 5 אלף דולר וזה יותר מידי מוסיף לעלויות פיתוח שלך אז כנראה שאתה יכול לשחרר את המשחק למובייל ואם המשחק באמת טוב אז יהיה לך כסף להכניס אותו לסטים. כאילו בסדר שום דבר לא מושלם אבל נשמע לי די סביר סך הכל.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2017, 20:34

swiss-the-engine כתב:יש הרבה משחקים בסטים במחיר כזה?

בכל אופן עדיין נשמע לי לא כזה רע. איפשהו אם המשחק שלך הוא משחק של 5 דולר ואתה צריך להביא 5 אלף דולר וזה יותר מידי מוסיף לעלויות פיתוח שלך אז כנראה שאתה יכול לשחרר את המשחק למובייל ואם המשחק באמת טוב אז יהיה לך כסף להכניס אותו לסטים. כאילו בסדר שום דבר לא מושלם אבל נשמע לי די סביר סך הכל.

זה כנראה לא הולך להשפיע מדי על רוב המפתחים אבל לא חסר אנשים שבשבילם 20k שקלים זה ממש דיל ברייקר. לא כל משחק אפשר לשים במובייל, לא לכל אחד יש את המשאבים לכתוב שתי גרסאות למשחק ולא חסרים מפתחים שלא יכולים להרשות לעצמם סכומים כאלה, ביחוד אם הם במזרח או במזרח אירופה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 20 פברואר 2017, 20:36

DrKeo כתב:
swiss-the-engine כתב:יש הרבה משחקים בסטים במחיר כזה?

זה כנראה לא הולך להשפיע מדי על רוב המפתחים אבל לא חסר אנשים שבשבילם 20k שקלים זה ממש דיל ברייקר. לא כל משחק אפשר לשים במובייל, לא לכל אחד יש את המשאבים לכתוב שתי גרסאות למשחק ולא חסרים מפתחים שלא יכולים להרשות לעצמם סכומים כאלה, ביחוד אם הם במזרח או במזרח אירופה.

אני חושב שגייב עצמו התייחס לכך שלכל סכום שהם יחליטו יש יתרונות וחסרונות. 5000$, זה באמת לא מעט ויגרום לכך שהרבה אנשים שפיתחו משחקים שיכולים להצליח, בכלל לא יגיעו לסטים. 100$ זה מאוד מעט ויגרום לכך שאנשים שרוצים לרמות (כמו הרבים מאוד שעושים את זה היום בגירנלייט) יהמרו על 100$, כדי לעשות עוד כמה שקלים על גב של שחקנים תמימים.
אני מניח שהם יסגרו איפשהו בטווח הזה. אם זה 700$, אז מספיק למכור 100 עותקים ממשחק של 10$. אם זה 2800$, אז יהיה צריך למכור 400 עותקים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2017, 20:40

הסכום גם יכול להיות 0$, כסף זאת לא הדרך היחידה לעשות מודרציה. אם אפל החמדנית לוקחת 100$ וגוגל אפס דולר, אני לא רוצה שום סיבה שוולוו יצטרכו לקחת אלפים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 20 פברואר 2017, 20:46

DrKeo כתב:הסכום גם יכול להיות 0$, כסף זאת לא הדרך היחידה לעשות מודרציה. אם אפל החמדנית לוקחת 100$ וגוגל אפס דולר, אני לא רוצה שום סיבה שוולוו יצטרכו לקחת אלפים.

הסיבה ברורה מאליה, לא? בגישת הhands off של VALVE סטים הפך למזבלה עמוסה בצואה ו"אנשי עסקים" שלוקחים כסף על כלום ושום דבר.
מצב חנויות האפליקציה של אפל וגוגל לא הרבה יותר טוב.

השאלה היא מה יותר נורא - מישהו שאין לו 1000$ והוא פיתח משחק ממש מגניב שלא יכול להגיע לסטים, או מישהו שלא פיתח שום דבר וסתם הדביק כמה מודלים וטקסטורות חינמיות (או כאלה שהוא קנה ב3 דולר) ואז גנב כמה מאות דולרים מאנשים שלא יודעים יותר טוב.
במצב של VALVE ושל סטים, אני חושב שהמחיר של אחוז זניח של מפתחים שלא ימכרו את המשחק בסטים בהחלט שווה את החסכון של תלונות מאלפי לקוחות שרימו אותם. שלא לדבר על כמות המשחקים המוצלחים שפשוט נקברו בקקה ולא מצאו את הקהל שלהם בגלל המערב הפרוע של GREENLIGHT.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2017, 21:23

התשובה פשוטה, ברור שזה הרבה יותר גרוע אם משחק טוב לא יצא לעולם. אם מישהו טפש מספיק לקנות פיסת זבל ללא כל ביקורות רשמית או של גולשים אז זאת בעיה שלו, משחק טוב שלא יצא הוא הפסד של כל הגיימרים. רק תדמיין לעצמך שהמפתח של stardew valley לא היה מסוגל להרשות לעצמו 5000$.

בכל מקרה אני חושב שחברה שעושה מליארד דולר בשנה מסטים יכולה להרשות לעצמה יחידה קטנה של בקרת איכות, אפילו אם הסטנדרטים יהיו נמוכים יחסית. האלפי דולרים האלה לא יחסמו משחקים לפי איכות, הם יחסמו משחקים על פי עומק הכיסים של היוצרים שלהם.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 פברואר 2017, 22:15

בסדר אז אפשר גם לעשות פרסום עצמי באינטרנט ולנסות לעשות באז עם old fashioned תקשורת עם "עיתונאים" בתחום וכו... לא יודע עד כמה אני קונה את זה שמשחק מדהים לא ייצא עכשיו.. לא בגלל מאה דולר ולא בגלל חמש אלף
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2017, 22:19

swiss-the-engine כתב:בסדר אז אפשר גם לעשות פרסום עצמי באינטרנט ולנסות לעשות באז עם old fashioned תקשורת עם "עיתונאים" בתחום וכו... לא יודע עד כמה אני קונה את זה שמשחק מדהים לא ייצא עכשיו.. לא בגלל מאה דולר ולא בגלל חמש אלף

זה מכשול ואחד די גדול, זאת בדיוק הסיבה שהוא שם, בשביל להיות מכשול. אין לי מושג כמה יוצרים זה יחסום אבל זה לא 50$, בשביל פולני זה שכר של חודשים. אני בטוח שמפתח גרמני או אמריקאי זה לא יעצור.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 20 פברואר 2017, 23:13

DrKeo כתב:התשובה פשוטה, ברור שזה הרבה יותר גרוע אם משחק טוב לא יצא לעולם. אם מישהו טפש מספיק לקנות פיסת זבל ללא כל ביקורות רשמית או של גולשים אז זאת בעיה שלו, משחק טוב שלא יצא הוא הפסד של כל הגיימרים. רק תדמיין לעצמך שהמפתח של stardew valley לא היה מסוגל להרשות לעצמו 5000$.

בכל מקרה אני חושב שחברה שעושה מליארד דולר בשנה מסטים יכולה להרשות לעצמה יחידה קטנה של בקרת איכות, אפילו אם הסטנדרטים יהיו נמוכים יחסית. האלפי דולרים האלה לא יחסמו משחקים לפי איכות, הם יחסמו משחקים על פי עומק הכיסים של היוצרים שלהם.

ומה אם על כל משחק טוב שלא ייצא לעולם, יש עשרה משחקים טובים שכן יצאו ואף אחד לא יודע עליהם בגלל שהם לא מצליחים להתרומם מעל הררי זבל וצואה שנועדה רק לעבוד על אנשים ולגנוב מהם את הכסף?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2017, 02:33

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:התשובה פשוטה, ברור שזה הרבה יותר גרוע אם משחק טוב לא יצא לעולם. אם מישהו טפש מספיק לקנות פיסת זבל ללא כל ביקורות רשמית או של גולשים אז זאת בעיה שלו, משחק טוב שלא יצא הוא הפסד של כל הגיימרים. רק תדמיין לעצמך שהמפתח של stardew valley לא היה מסוגל להרשות לעצמו 5000$.

ומה אם על כל משחק טוב שלא ייצא לעולם, יש עשרה משחקים טובים שכן יצאו ואף אחד לא יודע עליהם בגלל שהם לא מצליחים להתרומם מעל הררי זבל וצואה שנועדה רק לעבוד על אנשים ולגנוב מהם את הכסף?

אז זה אומר ש-VALVE צרייכם להשתפר בדרכים שהם מציפים משחקים ונותנים הזדמנות לטובים באמת. ב-2016 יצאו 4200 משחקים חדשים בסטים, אפילו אם חסם הכסף יקטין את הכמות בחצי (ואני בספק אם אלה יהיו המספרים), עדין מדובר בשישה משחקים כל יום כך שמשחק שלא מצליח להתרום לא יצליח להתרומם כך או כך כל עוד הם לא ישפרו את הדרך שבה משחקים מוצפים לעמעלה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 21 פברואר 2017, 10:41

^ גם נכון.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 21 פברואר 2017, 11:27

DrKeo כתב:
swiss-the-engine כתב:"אלפי עותקים" - הגזמת

כמה עותקים צריך למכור כדי להחזיר 5000$ ממשחק שעולה 5$? רוב המשחקים בסטים מוכרים מאות עותקים, תציץ בסטים ספיי. לך תגיד למפתח בודד שעבד על משחק שנה שלמה בלי שכר שהוא לא הולך לראות שקל מהמשחק שלו עד שהוא מגיע ל-1000 עותקים. 20,000 שקלים זה לא סכום קטן, זה לא משהו סמלי, זה ממש מחסום למפתחים מסויימים; שלא נדבר על למשל מפתח שגר ברומניה וזה חצי שנה של משכורת שם.

הטענה שלך שרוב המשחקים בסטים מוכרים מאת עותקים לא נכונה. אפילו משחק האינדי הממוצע מוכר אלפי עותקים:
https://twitter.com/Steam_Spy/status/724953788465975296
הסיבה שהמספרים האלו נופלים היא שהזנב מתארך ויש פתאום המון משחקי זבל עם copy-paste assets כי אין להם חסם כניסה (על greenlight אפשר לעבוד בקלות), וזו בדיוק הבעיה שהם באים לפתור עכשיו. מי שאין לו את היכולת להלוות אפילו סכום מזערי של בין 100$-5000$ (לא יודע למה נדבקים דווקא לקצה העליון) שיוחזרו לו אחר כך מהפרמיה של סטים - לא בטוח שצריך להיות שם מלכתחילה (יש אלטרנטיבות אינדי כמו itch.io גם על המחשב).
חוץ מזה - לקנות מחשב שאפשר לפתח עליו משחק עולה כסף, רישיון למנוע משחק עולה כסף, להקים חברה ולרשום אותה כישות משפטית עולה כסף... אם סכום כזה של כסף הוא החסם עבור אנשים אז כנראה שהם לא היו בעסקי פיתוח המשחקים מלכתחילה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 21 פברואר 2017, 11:59

DrKeo כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

אז זה אומר ש-VALVE צרייכם להשתפר בדרכים שהם מציפים משחקים ונותנים הזדמנות לטובים באמת. ב-2016 יצאו 4200 משחקים חדשים בסטים, אפילו אם חסם הכסף יקטין את הכמות בחצי (ואני בספק אם אלה יהיו המספרים), עדין מדובר בשישה משחקים כל יום כך שמשחק שלא מצליח להתרום לא יצליח להתרומם כך או כך כל עוד הם לא ישפרו את הדרך שבה משחקים מוצפים לעמעלה.

אבל הם לא רוצים לתת הזדמנות מיוחדת לאף אחד. זו הפילוסופיה שלהם. תחת התנאי הזה, שהם לא רוצים להשקיע סנט אחד בלבדוק את המשחקים שנכנסים לחנות שלהם, הגיוני מאוד לדרוש תשלום סמלי (ואם אתה מפתח משחק בכוונה לפתח משחק ולא בכוונה לרמות אנשים, 2000$ זה בהחלט סמלי) כדי למנוע את המצב היותר מידי שכיח של רמאים שמנצלים את GREENLIGHT.

האם אני חושב שעדיף היה אם הם היו שמים כמה מיליונים ומקימים צוות שבודק את כל המשחקים שנכנסים לסטים? בטח. גם נראה לי פשוט לקבוע שאפשר להעלות את המשחקים לסטים, אבל עד שהצוות לא נותן אישור, הכסף מהמכירות לא מועבר למפתח (מקל על החזרת הכסף ללקוחות ואם הצוות מספיק גדול, זה לא צריך לפגוע באופן משמעותי בתזרים מזומנים של אף אחד). זה בהחלט פתרון עדיף, לדעתי.
מתוך התפיסה של VALVE, של לא לשטר ולא לבדוק אף אחד מהשותפים העסקיים שלהם, הרעיון של תשלום קטן יכול לעזור לא מעט לבעיות של סטים. זה גם ייצור בעיות חדשות, אבל אני חושב שהבעיות האלו מתגמדות.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 פברואר 2017, 14:34

אני לא יודע מה אנשים עושים כדי לראות זבל סטים, אם אתה רואה זבל בסטים אז אתה כנראה עומל קשות למצוא ספציפית את הזבל. ואלב כל הזמן משפרים את האלגוריתמים ואת שיטות הצפת משחקים והממצאים הם שזה עובד.

נפלת בפח? יש ריפאנד.

הקטע הוא שהם מקדמים את דיירקט כמשהו שמוריד את המכשולים עוד יותר מגרינלייט. בהנחה שהסכום הוא יותר מ 100$ זה בהגדרה לא נכון. זה הולך להוות מכשול יותר גדול ובאותה מידה שימנע זבל ימנע גם משחקים ששווה שיימכרו דרכם. שנית, הם מבקשים תשלום לכל משחק מה שמקשה מאוד על מפתחים מתחילים ובעצם אומר שאם המשחק הראשון שאתה עושה לא יצליח, הסיכויים שתעשה עוד משחק קטנים משמעותית. לא חסרים סיפורים של מפתחים שבו את עצמם לאט לאט או נחלו כשלונות ואז לבסוף פרצו. המפתח לא צריך לגרד כל אגורה כדי לעשות משחק שני וגם לדאוג לתשלום של דיירקט. זה גם נוגד את הרצון של ואלב לטפח קהילה סביב המשחקים וליישם פידבק משחקנים בפרוייקטים הבאים וכו'.

שלישית, זה סתם הולך לחלק מפתחים בסטים למפתחים שהם דיירקט ומפתחים 'רגילים'. למה ממני דורשים תשלום וממך לא? ובמידה שהמשחק הראשון שלי הצליח כל עניין התשלום הזה הופך לסתמי, אז למה להמשיך לדרוש את התשלום הזה ולסמן אותי כדיירקט? מתי בדיוק אני נפטר מהסימון הזה ויכול להוציא משחקים 'כרגיל'?

חוץ מזה, אין שום בעייה עם גרינלייט. האם יש משחק שהמפתח רוצה לשחרר בסטים והמשחק מוכן אבל אי קבלת האישור מונעת זאת? אני לא מכיר דוגמאות כאלה ולכן גרינלייט עובד בצורה מושלמת מבחינתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2017, 17:49

למה לא לקחת 50,000$? תחשבו איזו איכות זה יבטיח.

לקיחת כסף מהמפתחים לא משפיעה על האיכות, אדם שזורק נכסים קנויים בהעתקה של משחק של מישהו אחר יכול להרשות לעצמו 5000$ בדיוק כמו אדם שעושה משחק מקורי ומצויין. בעצם אם החקיין הזה גר בסן פרנסיסקו והמפתח המקורי גר בפולין כנראה שדווקא החקיין יוכל להוציא את המשחק שלו בקלות והמפתח המקורי יאבק לארגן חצי שנה של שכר בשביל להוציא את המשחק שלו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 21 פברואר 2017, 19:43

DrKeo כתב:למה לא לקחת 50,000$? תחשבו איזו איכות זה יבטיח.

לקיחת כסף מהמפתחים לא משפיעה על האיכות, אדם שזורק נכסים קנויים בהעתקה של משחק של מישהו אחר יכול להרשות לעצמו 5000$ בדיוק כמו אדם שעושה משחק מקורי ומצויין. בעצם אם החקיין הזה גר בסן פרנסיסקו והמפתח המקורי גר בפולין כנראה שדווקא החקיין יוכל להוציא את המשחק שלו בקלות והמפתח המקורי יאבק לארגן חצי שנה של שכר בשביל להוציא את המשחק שלו.

אבל למה שהרמאי ישים 2800$ על התוכנית שלו לגנוב כסף, כאשר הוא היה יכול מלכתחילה להרוויח רק איזה 2000$ במקרה הממש ממש טוב? כשההשקעה שלו היא 0$, ברור ששווה לו לנסות ואכן מלא מנסים (ולא מעט מצליחים).
הפולני יתקשה לאסוף את הכסף כנראה, אבל זה עדין יהיה אפשרי עבורו. בטח נראה מהר מאוד פרוייקטי אינדי-גוגו בשביל הכסף הזה, במקרים המאוד נדירים בהם לאנשים לא יהיה את הכסף. בשני הצדדים של מצבי הקיצון - מישהו שסתם רוצה לעשות כמה שקלים על גב לקוחות תמימים שסמכו על ביקורות הסטים שהוא וחברים שלו פרסמו למשחק או מפתח יחיד ממערב אירופה, היתרונות עולים על החסרונות לפי דעתי. אולי לא ב5000$ שאליהם אתה נדבק בלי סיבה, אבל בטח באיזה סכום סמלי נמוך משמעותית.

סביר מאוד להניח שלקיחת כסף מהמפתחים ישפיע על האיכות. כנראה הצעד היחיד שVALVE יכולים לעשות, כל עוד הם מסרבים להשקיע משאבים בסינון.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2017, 20:28

Nucleus_Dawn כתב:

אבל למה שהרמאי ישים 2800$ על התוכנית שלו לגנוב כסף, כאשר הוא היה יכול מלכתחילה להרוויח רק איזה 2000$ במקרה הממש ממש טוב? כשההשקעה שלו היא 0$, ברור ששווה לו לנסות ואכן מלא מנסים (ולא מעט מצליחים).
הפולני יתקשה לאסוף את הכסף כנראה, אבל זה עדין יהיה אפשרי עבורו. בטח נראה מהר מאוד פרוייקטי אינדי-גוגו בשביל הכסף הזה, במקרים המאוד נדירים בהם לאנשים לא יהיה את הכסף. בשני הצדדים של מצבי הקיצון - מישהו שסתם רוצה לעשות כמה שקלים על גב לקוחות תמימים שסמכו על ביקורות הסטים שהוא וחברים שלו פרסמו למשחק או מפתח יחיד ממערב אירופה, היתרונות עולים על החסרונות לפי דעתי. אולי לא ב5000$ שאליהם אתה נדבק בלי סיבה, אבל בטח באיזה סכום סמלי נמוך משמעותית.

סביר מאוד להניח שלקיחת כסף מהמפתחים ישפיע על האיכות. כנראה הצעד היחיד שVALVE יכולים לעשות, כל עוד הם מסרבים להשקיע משאבים בסינון.

מאיפה הבאת שזה שמבצע הונאה יכול להרוויח רק 2000$? חוץ מזה שמעת פעם על REFUND? כל שקל ושקל שהלקוחות ישלמו הם יוכלו לקבל חזרה אם מישהו יבצע הונאה.

"נדבק ל-5000$", וולוו אמרו את הסכום הזה לא אני. כן, זה יכול להיות גם 100$ אבל אם זה 100$ אז אין לזה שום השפעה (לא למניעת משחקים ולא לדפוק מפתחים) ולכן אין כאן דיון בכלל. כלומר או שהסכום גבוה ואז יש דיון או שהוא נמוך ואז אין. 2800$? למה לא, גם סכום הזוי שמפתח פולני לא יכול לעמוד בו. ידעת שבפולין שכר של עובד פשוט (העבודה שבה כנראה יעבוד בן 20 שעושה משחק לבד) הוא 400$ בחודש? זה אומר שבן 20 בפולין שעובד במשמרות ומפתח את המשחק בלילה (*אהמ stardew valley *אהמ) יצטרך לעבוד שנים כדי להרשות לעצמו להעלות משחק אחד בודד לסטים.

אם וולוו רוצים להעלות את האיכות בסטים אז שיבנו מערכות סינון טבות יותר או שיקדישו טיפה מהמליארדים שלהם כדי לשטר את המערכת. מחסום כלכלי לא מונע רמאים, רק חוסם את עולם פיתוח המשחקים לאנשים ממדינות חלשות כמו רוב מזרח אירופה וחלקים גדולים מאסיה. עצלנות נטו שכולם נפגעים ממנה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 פברואר 2017, 10:15

DrKeo כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

מאיפה הבאת שזה שמבצע הונאה יכול להרוויח רק 2000$? חוץ מזה שמעת פעם על REFUND? כל שקל ושקל שהלקוחות ישלמו הם יוכלו לקבל חזרה אם מישהו יבצע הונאה.

"נדבק ל-5000$", וולוו אמרו את הסכום הזה לא אני. כן, זה יכול להיות גם 100$ אבל אם זה 100$ אז אין לזה שום השפעה (לא למניעת משחקים ולא לדפוק מפתחים) ולכן אין כאן דיון בכלל. כלומר או שהסכום גבוה ואז יש דיון או שהוא נמוך ואז אין. 2800$? למה לא, גם סכום הזוי שמפתח פולני לא יכול לעמוד בו. ידעת שבפולין שכר של עובד פשוט (העבודה שבה כנראה יעבוד בן 20 שעושה משחק לבד) הוא 400$ בחודש? זה אומר שבן 20 בפולין שעובד במשמרות ומפתח את המשחק בלילה (*אהמ stardew valley *אהמ) יצטרך לעבוד שנים כדי להרשות לעצמו להעלות משחק אחד בודד לסטים.

אם וולוו רוצים להעלות את האיכות בסטים אז שיבנו מערכות סינון טבות יותר או שיקדישו טיפה מהמליארדים שלהם כדי לשטר את המערכת. מחסום כלכלי לא מונע רמאים, רק חוסם את עולם פיתוח המשחקים לאנשים ממדינות חלשות כמו רוב מזרח אירופה וחלקים גדולים מאסיה. עצלנות נטו שכולם נפגעים ממנה.

Stardew Valley פותח על ידי פולני? חשבתי שאריק בארון אמריקאי...

כן. אתה נדבק ל5000. כמו שאתה נדבק למפתח הבודד מפולין, כאילו משחק האינדי הכי פשוט לא מפותח היום על ידי 10 חבר'ה לפחות. הגישה הזאת של "או שזה 100$ ולא שווה כלום, או שזה 5000$ וזה אסון", זו בדיוק דרך המחשבה שאתה מציג והפוכה לשלי. יש המון אמצע בין 100 ו5000. יש המון אמצע בין מפתח בודד בפולין ו99.999% מהמפתחים שמפרסמים את המשחקים שלהם בסטים. יש המון אמצע בין רמאי שמנסה לגנוב לאנשים כסף, טרול שסתם מפרסם משחק בדיחה ומפתחים כנים שרוצים לפרסם את המשחק שלהם בסטים.

בכל מקרה, אתה מוזמן להצמד כמה שאתה רוצה רק למקרי הקיצון המאוד נדירים (כמו Stardew Valley שפותח על ידי אדם אחד). אתה מוזמן להכחיש כמה שאתה רוצה את היתרונות ההינהרנטיים בצעד הזה.
אני אמשיך להתייחס למצבים השכיחים ולכך שלצעד הזה יש יתרונות וחסרונות.
כמו שכבר אמרתי קודם לכן, אני מסכים איתך שVALVE צריכים להשקיע משאבים ולפתח מערכות סינון נורמליות ולשטר את המערכת. כמו שכבר אמרתי קודם לכן, הם לא רוצים לעשות את זה. כמו שכבר אמרתי קודם לכן, בהתחשב בכך שהם לא רוצים לעשות את זה, הפתרון שהם מציעים עכשיו טומן בחובו יתרונות מסוימים (להרחיק לא מעט רמאים), לצד חסרונות מסוימים (להקשות על מפתחים במקרי קצה נדירים לפרסם את המשחק שלהם בסטים). כמו שכבר אמרתי קודם לכן, אני חושב שיש פתרונות עדיפים שVALVE לא מוכנים לשקול בגלל העקרונות (הטיפשיים לעיתים) שלהם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 22 פברואר 2017, 13:48

לקיחת כסף מהמפתחים לא משפיעה על האיכות, אדם שזורק נכסים קנויים בהעתקה של משחק של מישהו אחר יכול להרשות לעצמו 5000$

כי לואלב יש את המידע הרלוונטי לנתח מה צריך להיות הרף, והם החליטו שאיפשהו בין 100$ ל-5000$ זה מספיק.
אדם שזורק נכסים קנויים לא יכול להרשות לעצמו 5000$, כי המשחק לא יחזיר את העלות הזו ואנשים כאלו מחפשים שיטות לנצח את המערכת בסכומים קטנים: הם מייצרים משחקים דומים על פס רץ ומעלים אותם לגרינלייט, דואגים שמאסה של אנשים תבציע להם כדי לעבור (דרך גרינלייט באנדלס למיניהם), ואז מצליחים לעשות על כל משחק כזה נניח כמה מאות דולרים בסטים (ובמקביל גם מפיצים אותם בערוצים אחרים).

אצלי למשל מככב עכשיו בסטים המשחק הזה תחת trending among friends. למה? כי הם כנראה דחפו את עצמם לאיזה באנדל ויש לי ברשימת חברים מספיק אנשים שקנו את הבאנדל:
http://store.steampowered.com/app/501880/
אתה מוזמן להתרשם מהמשחק הזה ומשאר הקטלוג משחקים בדולר של המפתחת שלו. נחש כמה מהם היו רואים אור אם היה שם חסם של אפילו 100$ פר משחק ולא פר חשבון?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 פברואר 2017, 16:23

swym כתב:
לקיחת כסף מהמפתחים לא משפיעה על האיכות, אדם שזורק נכסים קנויים בהעתקה של משחק של מישהו אחר יכול להרשות לעצמו 5000$

כי לואלב יש את המידע הרלוונטי לנתח מה צריך להיות הרף, והם החליטו שאיפשהו בין 100$ ל-5000$ זה מספיק.
אדם שזורק נכסים קנויים לא יכול להרשות לעצמו 5000$, כי המשחק לא יחזיר את העלות הזו ואנשים כאלו מחפשים שיטות לנצח את המערכת בסכומים קטנים: הם מייצרים משחקים דומים על פס רץ ומעלים אותם לגרינלייט, דואגים שמאסה של אנשים תבציע להם כדי לעבור (דרך גרינלייט באנדלס למיניהם), ואז מצליחים לעשות על כל משחק כזה נניח כמה מאות דולרים בסטים (ובמקביל גם מפיצים אותם בערוצים אחרים).

אצלי למשל מככב עכשיו בסטים המשחק הזה תחת trending among friends. למה? כי הם כנראה דחפו את עצמם לאיזה באנדל ויש לי ברשימת חברים מספיק אנשים שקנו את הבאנדל:
http://store.steampowered.com/app/501880/
אתה מוזמן להתרשם מהמשחק הזה ומשאר הקטלוג משחקים בדולר של המפתחת שלו. נחש כמה מהם היו רואים אור אם היה שם חסם של אפילו 100$ פר משחק ולא פר חשבון?

ובפעם השלישית, כסף הוא לא הדרך לעשות חסם כזה. משחק פח הוא טרנדינג בגלל איזה בנדל מעפן? תן לי לנחש בפראיות שאם תציץ בסטטיסטיקות של המשחק הזה תגלה שאף אחד מהחברים שלך לא שחק בו וגם אם הוא שחק בו הוא שחק מספר דקות בודדות. כלומר הבעיה היא לא בזה שהמפתחת לא נעצרה עם איזה חסם פיננסי, הבעיה היא שמערכת הטרנדינג של וולוו הציפה לך משחק זבל שאף אחד לא משחק בו ואם כבר משחק בו הוא נוטש ממש מהר. כלומר וולוו צריכה לתקן את המערכות שלה, בשילוב עם ריפאנדים אין שום סיבה להציב חומה ענקית שכזו, תשלום 5000$ פר משחק. שוב, תחשוב על מפתח פולני עצמאי שמרוויח כרגע 400$ בחודש, איך הוא ישלם 5000$? איך הוא ישלם 1000$?

החומת תשלום הזאת פותרת חצי בעיה ויוצרת שלוש חדשות. זה בערך כמו לפתור את בעית העוני בהודו על ידי פיזר גז עצבים על כל האוכלוסיה. בום, קסם, אין יותר עניים!

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 23 אורחים