1. The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D (3DS) (515,000 copies sold digitally and physically)
2. Evolve (Xbox One, PS4, PC)
3. Dying Light (PS4, Xbox One, PC)
4. Call of Duty: Advanced Warfare (Xbox One, PS4, 360, PS3, PC)
5. Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, 360, PS3)
6. NBA 2K15 (PS4, Xbox One, PS3, 360)
7. Dragon Ball: Xenoverse (PS4, Xbox One, PS3, 360)
8. Minecraft (360, PS3, Xbox One, PS4)
9. The Order: 1886 (PS4)
10. Monster Hunter 4 Ultimate (3DS) (290,000 copies sold digitally and physically)
Nintendo is probably feeling pretty great right now. Zelda, one if its top franchises, outsold everything else in February. That includes two major new releases. This is good news for the company, which is going to release a brand new Zelda for the Wii U later this year that it is positioning as a system-selling game.
The two big new games that Zelda beat are Evolve and The Order: 1886. Evolve came out on Feb. 10, while The Order only had a week of sales after debuting Feb. 20. While both made the top 10, it feels like both didn’t perform as well as they should have. The Order was hammered with critical reviews, which likely hurt its sales.
In terms of surprises, Dying Light, which debuted in January, continues to sell well. The zombie-survival game is performing a lot like developer Techland’s previous game in this genre, Dead Island.
- 395k 3DS Family Best-Selling Platform (N3DS XL, 3DS XL, 2DS, 3DS)
- PS4 Best-Selling Home Console
- ≈276k XBONE
- ≈94k Wii U
- Majora's Mask 3D: 515k
- Monster Hunter 4 Ultimate - 290k
- amiibo LTD - 3.5 million
- Super Smash Wii U LTD - 1.5 million
- Super Smash 3DS LTD - 2.1 million
- Pokemon Omega Ruby/Alpha Sapphire LTD- 2.9 million units
Kazz כתב:EVOLVE עשה קצת פחות מ500K והאורדר עשה יותר מ200K. ולגבי אבולב, נשיא 2K אמר שהם לגמרי מרוצים ממנו והמכירות הדיגיטליות שלו, במיוחד הסיזן פס, טובות.
Klayman כתב:מכירות ממש לא משהו. אבל היי, כשהם מוכרים כמויות מטורפות של DLC, כולל סיזן פאס שבכלל לא מכיל את כל הDLC, למה לא להיות מרוצים?< הרווח על DLC של סקינים לנשק הוא מאוד גבוה.
Laskin כתב:http://www.dualshockers.com/2015/04/05/super-robot-wars-wins-bloodborne-drops-and-playstation-games-dominate-japanese-retailers-sales-charts/
בלודבורן נופל למקום ה-11 בטבלה היפנית, אבל ניתן גם לראות איזו שליטה יש לסוני בשוק שם, כרגע... 18 מתוך 20 המקומות שייכים לפס3/4/ויטה.
כאילו לא יוצא בערך שום דבר ל3DS, ועל הווי/יו אין מה לדבר.
לא התעדכנתי זמן מה בשוק היפני, וחשבתי שלנינטנדו יש שליטה מסויימת, נגיד חצי לפחות בכל חודש, גם אם לא יצא פוקימון חדש.
Laskin כתב:http://www.dualshockers.com/2015/04/05/super-robot-wars-wins-bloodborne-drops-and-playstation-games-dominate-japanese-retailers-sales-charts/
בלודבורן נופל למקום ה-11 בטבלה היפנית, אבל ניתן גם לראות איזו שליטה יש לסוני בשוק שם, כרגע... 18 מתוך 20 המקומות שייכים לפס3/4/ויטה.
כאילו לא יוצא בערך שום דבר ל3DS, ועל הווי/יו אין מה לדבר.
לא התעדכנתי זמן מה בשוק היפני, וחשבתי שלנינטנדו יש שליטה מסויימת, נגיד חצי לפחות בכל חודש, גם אם לא יצא פוקימון חדש.
erezronen כתב:
שחר: למה אתה מגדיר את BB כ-RPG מערבי? זו הגדרה מסקרנת ולגמרי לא איך שאני הייתי מגדיר את המשחק, אני תוהה מה עומד מאחוריה.
Nucleus_Dawn כתב:
כמו כל משחקי סולס, הוא מרגיש כמו ARPG מערבי, שמפותח על ידי מפתחת יפנית.
הוא יותר דומה לסקיירים, או הוויטצ'ר, מכל ARPG שיצא מיפן, לפי דעתי.
קצת כמו ששתי הסדרות של אוואטר הם אנימה שמיוצרת על ידי חברה מערבית. הגענו למצב שיש לסגנון, או לז'אנר מאפיינים ברורים במכאניקות (או בסגנון האומנותי, במקרה של אנימה), כך שהמאפיין הגיאוגרפי הפך למשני.
עוד דוגמא, היא Child of Light, שהוא, פחות או יותר, JRPG שפותח על ידי חברה מערבית.
אני חושש שאין לי מספיק כשרון (או שלא עבר מספיק זמן מאז שהתעוררתי), בשביל להסביר באופן יותר מדויק, מהן בדיוק המכאניקות המשותפות לBB ולARPG ומהן המכאניקות שמייחדות JRPG, או ARPG יפניים ולא נמצאים בBB, אבל אני חושב שהסברתי את העניין כמו שצריך.
erezronen כתב:
כן, זו נקודת מבט מעניינת, תודה.
אני דווקא מסתכל עליו יותר מהצד היפני. מבחינה מבנית, הוא jRPG ממש ממש קלאסי, עם עולם שמחולק לאיזורים שונים (שבסופם בוס) ומבוסס על חקירה, גריינדינג ועלייה ברמות. עליו הלבישו מערכת קרב, שגם, לדעתי, מקורה במשחקים יפנים פופולריים א-לה Monster Hunter עם התגובות האיטיות והצורך לחשוב טוב לפני כל לחיצה. מרגיש לי כמו מיש מאש כזה של tropes יפניים דווקא. בפעם הבאה שאני משחק בלאדברן אנסה לבחון אותו ממשקפיים מערביות דווקא, זה יכול להיות מעניין כי עד עכשיו על הזמן שאני משחק בו אני משנן לעצמי "אלוהים ישמור, זה כל כך יפני!".
erezronen כתב:
על כל שבוע כזה אפשר למצוא בקלות שבוע בו 18 מתוך 20 המקומות שייכים לנינטנדו. זה תלוי בכמה משחקים יוצאים לאיזה פלטפורמות ולא באמת מייצג שום דבר (כמו ששבועות בהם נינטנדו "שולטת" לא מייצגים שום דבר גם כן).
מה שכן אפשר ללמוד מהטבלה הזו זה עד כמה הטעם היפני ממשיך להתרחק מהטעם המערבי. מלבד Bloodborne ו-BF בתחתית הטבלה אין כאן משחק אחד שפופולרי גם במערב. וזו לא מגמה שמשתנה כל שבוע אלא משהו יחסית יציב - בניגוד לשנות ה-90 וה-2000, שוק המשחקים היפני שונה מהותית מהמערבי. הגיימרים שם פשוט מחפשים חוויות אחרות. יהיה מעניין עוד יותר לראות משחקי סלולר שמיועדים לקהל הארדקור נכנסים לטבלה הזאת. יש סיכוי לא רע בכלל שהם היו מאכלסים את כולה וסוני ונינטנדו היו נשארות עם פירורים בלבד.
וגם שהקונסולות החדשות שם פשוט לא מתרוממות, אבל זה לא חדש: גם את ה-PS3 לקח ליפנים כמה שנים טובות לאמץ לחיקם, אין סיבה להאמין שלא יקרה אותו דבר ל-PS4 עוד שנה-שנתיים אחרי עיצוב מחדש והורדה במחיר.
שחר: למה אתה מגדיר את BB כ-RPG מערבי? זו הגדרה מסקרנת ולגמרי לא איך שאני הייתי מגדיר את המשחק, אני תוהה מה עומד מאחוריה.
DrKeo כתב:דווקא שישה מתוך 20 משחקים שם כן מצליחים במערב, אולי אפשר להגיד אפילו 7 אם נחשיב את יאקוזה (אין לי מושג איך הוא מבצע במערב). אבל מה חדש? זה ככה כבר 20 שנים.
בנושא BB ושאר משחקי סולס, באמת קיימים משחקים בסגנון שלו לפני שהסדרה התחילה? אני לא ממש מכיר. אני חושב שקשה לסווג אותו כמערבי (כי הוא אקשן) או יפני (בגלל המבנה שלבים) כי הוא לא נופל בתוך ההגדרה הספציפית של אף אחד מהם.
ולקינוח, אני רק אניח פה תמונה מתוך המשחק ששולט בשני המקומות הראשונים ביפן:
DrKeo כתב:דווקא שישה מתוך 20 משחקים שם כן מצליחים במערב, אולי אפשר להגיד אפילו 7 אם נחשיב את יאקוזה (אין לי מושג איך הוא מבצע במערב). אבל מה חדש? זה ככה כבר 20 שנים.
בנושא BB ושאר משחקי סולס, באמת קיימים משחקים בסגנון שלו לפני שהסדרה התחילה? אני לא ממש מכיר. אני חושב שקשה לסווג אותו כמערבי (כי הוא אקשן) או יפני (בגלל המבנה שלבים) כי הוא לא נופל בתוך ההגדרה הספציפית של אף אחד מהם.
ולקינוח, אני רק אניח פה תמונה מתוך המשחק ששולט בשני המקומות הראשונים ביפן:
Nucleus_Dawn כתב:
רק לשם הבהרה, זה לא משחק של הלו קיטי, אלא משחק מלחמות רובוטים ענקיים, שזה ז'אנר די פופולארי ביפן, לא רק במשחקים, כבר עשרות שנים.
erezronen כתב:
על כל שבוע כזה אפשר למצוא בקלות שבוע בו 18 מתוך 20 המקומות שייכים לנינטנדו. זה תלוי בכמה משחקים יוצאים לאיזה פלטפורמות ולא באמת מייצג שום דבר (כמו ששבועות בהם נינטנדו "שולטת" לא מייצגים שום דבר גם כן).
bling כתב:סקוור הודיעה שהריבוט של טומב ריידר הגיע ל 8.5 מליון יחידות (כולל גרסאות הפס4 וה ONE), וזה עושה אותו רשמית למשחק הכי מוכר בכל הסדרה!
הישג מדהים, למרות שצריך לזכור שהרבה מהמכירות לא היו במחיר מלא והוא הגיע לרמות מחיר די מגוחכות של כמעט דולרים בודדים (עד שכבר חולק בפלוס בחינם בסופו של דבר), עדיין 8.5 מליון זה מספר מרשים מאוד מאיזו זווית שלא תסתכלו על זה.
DrKeo כתב:אתה צודק, בpc הוא כל שבוע שני ב5$. מרשים אבל איכשהו סקוואר תמיד מצליחים להתאכזב מהמכירות שלו. הם יכולים להיות בטוחים ש8.5 מליון יחידות הוא לא ימכור על הone לבד
Laskin כתב:אני מנחש שהמשחק ימכור בערך 3 מליון עד הסופ"ש
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 44 אורחים