הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2017, 17:46
אייפון הוא לא סמל אופנה, היום בישראל 2017 גלקסי 8S הוא סמל אופנה בדיוק כמו אייפון. אייפון זאת מערכת סגורה שיש לה את החסרונות שלה כי היא סגורה וכמובן המחיר הפרימיום אבל מצד שני, בדיוק מאותה סיבה, היא מתגמלת אותך בפיצ'רים שאשכרה עובדים, פחות התעסקות, שדרוגים חלקים וקבועים, פחות באגים ובכלליות כל מה שאפל ידועה בו לעומת איזו יצרנית סינית רנדומאלית. מעבר לכל זה, יש באייפון X אוסף פיצ'רים שמבדילים אותו מטלפון סיני, גם כאלה של 500$ ולא רק של 150$. כשמסתכלים על הטלפון ששלומיקס הביא בעמוד הקודם לעומת ה-X, רשימת ההבדלים די ענקית. האם הטלפון הזה צריך לעלות 1000$? לא, זה הניפוח מחיר של אפל. האם טלפון סיני שנותן פיצ'רים דומים משתווה אליו? לא ממש.
יש נקודת אמצע בין הטראשיות של סיני ב150$ לבין הפרימיום של הX ב1000$ שהיא כמובן יותר הגיונית, למשל הS8 שנותן 90% ממה שהX נותן בבערך 600$ היום אחרי כל ההנחות שהוא מקבל במבצעים לקראת היציאה של הנוט 8S. טלפון סיני, גם כזה של 500$, לא נותן חוויה של אייפון X. היי, גם אנדרואיד של חברה כמו סמסונג שעולה לא רחוק בכלל מה-X (לפחות בשיגור) לא נותן חוויה של אייפון X. תגיד מה שתרצה על אפל, ואין ספק שהם לוקחים פרימיום על כל מוצר, המוצרים של המתחרים לא בדיוק מצליחים להתחבר יחד למוצר אחד שעובד באותה צורה - מוצר שבו כל פיצ'ר הוא אפוי לגמרי והופך לסטנדרט בתעשיה. לדוגמה הFACEID. מאוד קל להביא טלפון של סמסונג או אולי איזו יצרנית סינית שעולה הרבה פחות וגם בו יש זיהוי פנים. אבל בדיוק כמו עם הTOUCH ID, עד שאפל לא עשתה את זה כמו שצריך לא באמת הבנו איזה טראש היה מה שהיה בשוק לפני. אז כן, אם היית קונה גלקסי S8 בשיגור הייתה משלם 800$ ולא 1000$ כמו בX. מצד שני היה לך סורק אצבע שיושב על המצלמה בעיצוב הזוי למדי וזיהוי פנים שתמונה יכולה לעבוד עליו. האמת שאני לא מכיר את הS8 יותר מדי אבל אני אנחש על פי ההסטוריה של סמסונג שהוא עמוס בפיצ'רים חצי עובדים שאף חברה צד ג' לא תשתמש בהם. כשאפל מציגים פיצ'ר, אתה יודע שהוא יהפוך לסטנדרט באפליקציות שרצות על האייפון.
אפל כמעט אף פעם לא ראשונים בשוק. הם לא היו המסך מגע הראשון (אני זוכר טלפוני מגע של LG לפחות שנתיים לפני האייפון הראשון), הם לא היו החיישן טביעת אצבע הראשון, הם לא היו השירות תשלומים ללא אשראי הראשון וכך הלאה אבל אף אחד לא עושה מה שהם עושים כמוהם. להגיד למישהו שיש לו גלקסי לקנות אנדרואיד סיני זה הגיוני, להגיד למישהו עם אייפון ללכת על אנדרואיד סיני זה לאו דווקא מתאים לכל אחד. החוויה שונה מדי.
We're just normal men. We're just innocent men