סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 13 ספטמבר 2017, 11:05

הטלפון מגניב ומתקדם, אבל ציפיתי להרבה יותר בתחום המצלמה למשל, ואיזה פיצ'ר מתקדם וחדשני נוסף... כנראה שאין להם הרבה מה להוסיף לשדרוג בשנה הבאה, הם שומרים את השדרוכ הרציני למצלמה ל-XS או איך שלא יקראו לו.
ונראה שהם הולכים על ה"רוצים לקבל את הטלפון הכי יפה בשוק? תשלמו, או שתלכו על האייפון 8". זה הכל. בעיקר הבדלים קוסמטיים.
האמת היא שזו אופציה סבירה, האייפון 8... אשתי עדיין עם האייפון 5 והוא כבר די מת לה וחייבת חדש... הייתי בטוח שה-X הזה יהיה שווה את השדרוג שהיא עושה אחת ל-5 שנים, וזה בטח יהיה שדרוג רציני עבורה בכל אופן... אבל זה לא שווה 1000 דולר.
אגב, כמה גיגה זה ב-1000 דולר?
ופיספסתי או שלא אמרו מילה על הבטריה? מישהו יודע פרטים לגבי זה? קיוויתי שהOLED יעזור פה משמעותית...

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 ספטמבר 2017, 11:21

אמרו שעתיים יותר מאייפון רגיל. ו1000 דולר זה 64 גיגה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ספטמבר 2017, 11:26

וואלה... שיט, אפילו לא 128? מבאס... 64 לא מספיק למי שמצלם הרבה וידאו, בטח לא באיכות גבוהה.
לפחות הסוללה לכאורה מחזיקה יותר זמן... נחכה למספרים אמיתיים כשאנשים יקבלו אותו.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 ספטמבר 2017, 11:33

אני מרוצה. מרוצה בעיקר שהתאפקתי ולא רכשתי אייפון 7 אפילו שאני עם 5S גוסס (ליטרלי המכשיר מת לי אתמול בידיים בזמן הצפייה באירוע של אפל) שעדיין מריץ IOS8 ועם מסך כל כך מנופץ שאני לא יכול להקליד הרבה מילים בלי לנחש אותן. זו בדיוק האבולוציה של האייפון שחיכיתי לה: מעבר למסך גדול מבוסס OLED (אני מוכן להמר כבר עכשיו שבבדיקות ש-DISPLAY MATE יערכו לו הוא יוכתר כמסך הסמארטפונים הכי טוב בעולם. הכיול של אפל הוא מדויק וניכר שהם נתנו דגש רציני לעניין הבהירות גם,תכונה חלשה של oleds,והתמיכה ב-HDR10 ו-DOLBY VISION פשוט פנטסטית). ה-A11 (אני חושב ש-bionic זה פשוט בדיחה של שם אז אני לא הולך להשתמש בו ברשותכם :) ) נשמע כמו מפלצת אמיתית ואנשים כבר מדברים על score שעובר את ה-10000 ב-multi thread ב-geekbench. זו כבר באמת רמת ביצועים של לפטופ ממוצע מלפני שנה-שנתיים. מרשים.

אני באמת לא יודע למה אנשים ציפו,הרי האייפון החדש מבחינה עיצובית הוא כמעט כל מה שרצינו: מכשיר מספיק קומפקטי שניתן יהיה להחזיק ולהשתמש ביחד אחת,אבל יחד עם זאת מורכב כמעט כולו ממסך גדול מספיק כדי לאפשר חוויות משתמש כיפית. אני כן קצת מבואס שהוא קצת עבה ושוקל קצת יותר ממה שקיוויתי,אבל נו,יש להם על מה לעבוד לשנה הבאה. אני קצת חושש מ-face id,ואני עדיין מחכה לראות איך ילך כל הדבר הזה. אבל בסך הכל,מרוצה,אפילו מאוד. אם אני ארכוש אותו? בהנחה שאני בכלל אצליח למצוא אחד לפני דצמבר,נראה לי שכן. סבלתי מספיק עם ה-5S שלי ואני גם לא אחד שמחליף מכשיר כל שנתיים,יותר בכיוון של ארבע-חמש.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 ספטמבר 2017, 11:42

אני עם הדוד.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2017, 12:14

עומר, אני מבין שהטלפון הזה מסמין V בכמה צ'קבוקסים של האייפון X אבל הוא ממש לא אייפון X. זאת לבנה חסרת פיצ'רים עם מסך 720P ואלוהים יודע איזו איכות הבניה וחומרים. אני לא רואה פה בפורום אף אחד עם מכשיר 100$. אפילו המכשיר ב-500$ ששלומיקס הביא לא מביא את מה שהאייפון X מביא, לדוגמה המסך ברזולוציה נמוכה יותר והוא LCD. אם טלפון סיני לא מצליח להגיע למה שאפל עשו ועדין הוא מתומחר ב-500$, סכום אסטרונומי למכשיר סיני, אז כנראה שיש צדק כלשהו בתג מחיר הגבוה. מספיק קשה לי עם ה"טראשיות" של האנדרואידים ב500$, שלא נדבר על אחד ב-100$. כמו שPJ אמר, כנראה שאף מסך בשוק לא יראה כמו זה של האייפון X. זה בייסיקלי גלקסי S8 רק של אפל אז אתה מקבל הנדסת חומרים פרימיום, כיול מסך פרימיום ופיצ'רים שאשכרה עובדים ומנוצלים במכשיר ועבור זה אתה משלם 200$ פרימיום על גבי המחיר של הגלקסי 8 (נדמה לי שהוא כבר ירד במחיר לקראת הנוט 8 אבל אני מדבר על השיגור).

למה צריך מסך EDGE TO EDGE? כי אני מקבל טלפון בגודל של האייפון 6 שיש לי כרגע עם מסך יותר גדול מהאייפון 6 פלוס. ה-6 בגודל מושלם לכיס ואני לא רוצה להסתובב עם מפלצת אבל כן רוצה להנות ממסך גדול יותר.

בנושא האכזבה מההכרזה. אם לא היו דליפות, כנראה שהיינו מתלהבים יותר; אבל הכל היה ידוע, מהחומרה ועד האנימוג'יז. כשמבקשים ממך פרימיום של 1000$ אז מאוד כדאי שיהיה איזה בונוס שמרכך את המכה. אתם עושים טלפון פרימיום? נהדר, אני בעד הקונספט אבל אם הוא פרימיום אז הוא צריך להיות באמת פרימיום ולהגיע עם אכסון בהתאם וציוד קצת יותר מתקדם ממה שמקבלים עם אייפון ב700$, למשל AIR PODS או משטח הטענה אלחוטי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 ספטמבר 2017, 12:22

הטעינה האלחוטית בהחלט הייתה הפתעה נעימה. אולי סימן לבאות? מעבר לusb-c מישהו? אפשר לחלום... אם כי עדיין יש מקום לשיפור: הבנתי שהתקן שהם תומכים בו הוא יחסית מיושן ונותן רק חצי מההספק שניתן לקבל היום,וחבל,כי אם כבר אז כבר וזו תמיד הייתה הגישה של אפל. יש גם את תקן PMA שאפל בכלל לא תומכת בו,אבל אני חושב שהוא הרבה פחות נפוץ מ-QI אז לא ביג דיל.
אגב,הופתעתי לטובה גם מהאייפון 8: כן,הוא מחוויר לעומת העשר (אם כי תכלס כשחושבים על זה הרבה מה-internals זהים) ושמחתי לראות סוף סוף רזולוציית full hd בדגם הקטן יותר,about freaking time. המסך שלו,אפילו שלא באמת תחרות לעשר,עדיין מאוד איכותי אם מסתמכים על ה-7 מבחינת דיוק צבעים,grayscale וכו'.. ובהיר מאוד. היה לי מוזר לראות שאין שם תמיכה בתקני HDR,המסך אמור לאפשר את זה.
עריכה: אוקיי techradar בילבלו אותי,הדגם הקטן עדיין עם הרזולציית 720Pיש המוזרה שלו. חבל. ה-A11 כל כך אוברקיל לרזולוציה הזו בשלב הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2017, 12:25

אני לא חושב שזה סימן לבאות אבל עדין מעניין לראות אותם תומכים בתקן חיצוני לאביזר. אני לא חושב שהם עשו את זה מאז שהם הכניסו בלוטות' לטלפון.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 ספטמבר 2017, 12:40

אגב,אני חושב שהדבר המרכזי שלי אישית עבר בראש במהלך כל ההכרזה על האייפון העשר היה: בבקשה,בבקשה,בבקשה שהם יקחו את כל השפה העיצובית והפיצ'רים של הדבר הזה ויטמיעו את זה באייפד של שנה הבאה. דברים כמו Face ID למשל יכולים להיות מושלמים על האייפד. המסך oled edge to edge עם באמפ לרזולוציית 4K יכול להיות משהו לא מהעולם הזה בשילוב עם ה-PRO MOTION (שזה באמת game changer לדעתי והיה חבל לי לא לראות את זה באייפון,אולי שנה הבאה) ו-A11X. אני עדיין משתמש באייפד 3 הזקן שלי לגלישה וצפייה ביוטיוב ודברים כמו מיילים וחשבונות הרבה יותר ממה שאני משתמש במחשב שלי,אז טאבלט כזה יהיה ממש חלום ואולי יהווה תחליף אמיתי ללפטופ (אם כי כשזה מגיע ליצירת תוכן עדיין אין תחליף למחשב לטעמי,אבל אני בעיקר צרכן אז לא קריטי לי).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ספטמבר 2017, 13:02

ברור שהם יעשו את זה גם לאייפד... יעלה החל מ-2000 דולר לגירסת 32GB
XD

באמת שכחתי מהקטע של החיבור שלהם, הזוי שלא עברו לUSB-C... שלא נדבר על טעינה מהירה... חשבתי שעם ה-X הם יחזרו להיות בראש, להוביל, בכמעט כל פרמטר... נראה שזה יהיה נכון רק לעיצוב, וכמובן מהירות. אבל המצלמה לא תהיה הטובה בשוק, וגם לא הסוללה, הטעינה, הרזולוציה (גם אם המסך יראה בתכל'ס הכי טוב לכמה חודשים)... ממש אהבתי את האנימוג'יז, נראה לי שזה פיצר אדיר אפילו סתם לשחק עם הילדה, אבל לא חושב שזה שווה עוד 300 דולר ממה שה-8 עולה.

זה לא שה-X מאכזב בפני עצמו, כמו שהוא פשוט לא כל מה שרציתי שיהיה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ספטמבר 2017, 13:05

לא מבין למה אומרים שהוא edge to edge - יש שם bezel בבירור. בנוסף, המסגרת השחורה של המצלמה מסתירה חלק גדול מדי מהמסך לטעמי, וזה נראה די מכוער.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2017, 13:14

המסגרת השחורה יושבת על הפס האפור העליון שממילא יושב שם וחא עושה כלום חוץ מלהראות מידע כמו אחוז סוללה ובר קליטה. הם פשוט דחפו את השעה הצידה ואתה בעצם עדין רואה בדיוק אותה כמות של ״מסך״, הטרפז השחור מסתיר אזור מת שהיה מת מאז ומתמיד.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 ספטמבר 2017, 13:18

swiss-the-engine כתב:אני עם הדוד.

גם אני. חוץ מהקטע של הלקנות אותו. את זה אין סיכוי שאעשה, לצערי.

המכשיר נראה מעולה. הוא עם סוללה מצוינת (בניגוד לבערך כל חברה אחרת, אפל מדווחת באופן עקבי על זמן סוללה בפועל ולא איזה זמן סוללה אידאלי תאורתי). יש בו פיטצ'רים מעניינים מאוד (אני מאמין שזיהוי הפנים, למשל, יעבוד טוב, בניגוד לכל מי שעשה את זה קודם בתחום, כמו שטביעת האצבע עובדת מושלם בניגוד לכל ניסיון קודם בתחום) ושימושיים למדי. הוא מהווה שינוי משמעותי גם בכל הנוגע לממשק ונראה כאילו הוא עושה את זה כמו שצריך. גם השימוש בתקן פתוח לטעינה האלחוטית זה חדשות מצוינות ולא אופייניות לאפל.
מדובר במכשיר טלפון שהכניסו לתוכו קינקט ואנשים מתלוננים על זה שהוא לא מחדש מספיק. לא חושב שבאמת יצא מכשיר עם קפיצה יותר משמעותית מקודמו (ומכל דבר אחר בשוק, בערך) כבר הרבה שנים.
עשו עם הX עבודה מצוינת.

מה שהם לא עשו טוב, לפי דעתי, זה ה8. ריבוי הדגמים לא עושה טוב ולדעתי היו צריכים להפטר מכל עניין השני טלפונים "בסיסיים" ולעבור להוציא דגם אחד בלבד. אני מניח שחלק מהסיבה שהם לא עשו את זה, היא כי הX פשוט כל כך שאפתני ומתקדם שהם לא הצליחו להוריד את עלות הייצור שלו מספיק בשביל שהם יהנו ממתח רווחים נאה גם במחיר סביר.
אין ספק שגם הדליפות הוציאו המון רוח מהמפרשים של ההכרזה וחבל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ספטמבר 2017, 13:29

DrKeo כתב:המסגרת השחורה יושבת על הפס האפור העליון שממילא יושב שם וחא עושה כלום חוץ מלהראות מידע כמו אחוז סוללה ובר קליטה. הם פשוט דחפו את השעה הצידה ואתה בעצם עדין רואה בדיוק אותה כמות של ״מסך״, הטרפז השחור מסתיר אזור מת שהיה מת מאז ומתמיד.

לא נכון, יש הרבה אפליקציות מסך מלא (משחקים, למשל) שהסתירו את הפס. עכשיו זה לא אפשרי, המסגרת השחורה תמיד תסתיר לך חלק מהמסך. עיצוב גרוע.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 ספטמבר 2017, 13:44

עיצוב גרוע? אני ממש לא חושב ככה. זה עיצוב שהוא לדעתי הטופ של מה שניתן היום לעשות מבחינה טכנולוגית,אלא אם כן יש סמארטפונים שמצליחים להסתיר את כל הסנסורים והמצלמה הקדמית שלהם מתחת למסך המכשיר ואני לא מכיר (ברצינות,אם יש תגידו לי). אף אחד לא שמח מהnotch הזה שיש שם,אבל כולם מבינים שלא מדובר פה בעצלנות או בחשיבה צרה אלא פשוט כי אין כרגע דרך אחרת. אני בטוח שבאיטרציה הגדלה הבאה של האייפון (מניח ש-3 שנים מעכשיו) נראה גם את זה הולך.
אולי היה אפשר ללכת לכיוון של זה :
תמונה
אבל לדעתי הסיבה שאפל לא הלכה על זה היא כי היא יודעת שבדגמים הבאים היא כבר תצליח להתגבר על המגבלה הזו ואז סתם יהיה צורך להתאים המון אפליקציות לרזולוציה חדשה שוב. או שלא,סתם ספקולציה שלי :) יש גכ את העניין הזה של מה יקרה אם נפעיל אפליקציה עם רקע לבן וכו'.. או אפילו צבעים אחרים זה פשוט יכול לא להיראות משהו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 ספטמבר 2017, 14:00

דגמים הבאים לא רלוונטיים, אני מדבר על הדגם הזה. אין לי בעיה שהמסך יהיה קטן יותר בחצי אינץ׳, אבל עכשיו הוא כביכול גדול יותר, ומוסתר בחלקו. לדעתי זה עיצוב גרוע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 ספטמבר 2017, 14:30

Nucleus_Dawn כתב:מדובר במכשיר טלפון שהכניסו לתוכו קינקט ואנשים מתלוננים על זה שהוא לא מחדש מספיק. לא חושב שבאמת יצא מכשיר עם קפיצה יותר משמעותית מקודמו (ומכל דבר אחר בשוק, בערך) כבר הרבה שנים.

על TANGO שמעת? כבר התחילו לצאת מכשירים שתומכים בזה, ועד סוף השנה יצאו עוד כמה...

לגבי העיצוב וה"בזל" למעלה - לדעתי זה מגניב לממשק הכללי של הטלפון, אבל מעפן למשל בוידאו... בהגדמה שהראו שם הוידאו "עלה" על האיזור המת וזה הסתיר חלק ממנו... מקווה שיש בהגדרות אפשרות להתעלם מהחלק הזה במסך כדי לראות את כל התמונה כולה. משוכנע שיש כזו, אבל רוצה שמישהו יאשר לי את זה כבר :)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 ספטמבר 2017, 14:50

אני בספק שטנגו יעבוד טוב כמו מה שאפל משחררים. הדיפולט הוא וידאו שלא מוצג בחלק הזה (בכלל בגלל הaspect ratio), רק אם אתה לוחץ ע הכפתור זום הזה הוא נכנס לחלק הזה של המסך.

קראתי בכל מיני מקומות חששות על הפתיחת נעילה עם הפרצוף... לא יודע למה לחשוש, בסרפס שלי זה עובד די מושלם וממש לא צריך להחזיק את המחשב מול הפרצוף, הוא מזהה ברבע שניה ממלא זוויות לא אופטימליות.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2017, 14:52

זה לא רלוונטי כי היחס מסך שונה, כלומר ממילא אפליקציה קיימת שלא תעבור עדכון "תחתך" הרבה לפני הבליטה ואפליקציה מותאמת תתחשב בה.
תמונה

תמונה
תמונה

אני לא חושב שאפל הולכים לפטר מהבליטה, היא חלק מהעיצוב שלהם עכשיו. עד עכשיו מה שסמל אייפון זה מסך מרובע עם כפתור עגול תחתיו. אם היית רואה צללית של משהו כזה, היית יודע שזה אפל (או חקיין אפל). עכשיו הצללית שלהם זה פינות עגולות והבליטה הטרפזית למעלה, אני בספק אם הבליטה הזאת תלך בקרוב.

אם הייתי צריך לנחש מה הלך מאחורי הקלעים אצל אפל, הייתי מנחש שהאייפון X היה אמור להיות האייפון 7. הם לא הצליחו להנדס אותו בזמן ובמחיר הגיוני אז הם הוציאו בנתיים את המכשיר ביניים הזה שאנחנו קוראים לו האייפון 7 (או איך שהוא באמת היה צריך להקרא, האייפון 6SS) והמכשיר הזה שאנחנו קוראים לו האייפון 8 (או איך שהוא באמת היה צריך להקרא, האייפון 6SSS). גם השנה הם כשלו להוציא את החומרה שהם רצו במחיר שהם רצו אז האייפון 8 קיים, מכשיר שקיים אך ורק בכדי שיהיה לאפל עדין טלפון בסביבת ה700$.

עוד שנה או שנתיים, כשאפל יצליחו להביא את הX ל700$ (עם מרווח הרווח הענקי שלהם כמובן), המראה הזה יהפוך לסטנדרט החדש שלהם.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 ספטמבר 2017, 15:28

אני אומר לא ולא. זה price point חדש שיתקיים כל עוד המכירות מצדיקות את קיומו. ואני בספק שהם לא יצדיקו את קיומו.... ממש ממש ממש בספק.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2017, 15:32

לי זה נראה כמו אירוע יחסית חד פעמי (האמת שאני חושב שגם שנה הבאה המסך חסר הקצוות יהיה רק ביקר, שנה אחרי הוא יגיע לדגם הרגיל). כדי להצדיק משהו כזה אפל צריכה מוצר מיוחד, כשהמסך מצד לצד יגיע לטלפון 700$ המוצר היוקרתי כבר לא יהיה מיוחד. אנשים מוכנים לשלם פרימיום של 300$ כדי שיהיה להם טלפון נורא מגניב ביד, פחות בשביל מצלמה קצת יותר טובה או משהו סטייל FORCE TOUCH.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 ספטמבר 2017, 17:35

נדב, אני טענתי שאין שום דבר במכשיר בזה ששווה מחיר כל כך מופרך - גם לא שליש ממנו. אתה שאלת לגבי קיומו של מכשיר אדג' טו אדג' סיני במחיר של 150 דולר ונתתי לך דוגמא כזו תוך הדגשה שמדובר במכשיר דרעק.
עדיין, ניתן למצוא מכשירים סיניים מצוינים ב150 דולר, דוגמת הרדמי נוט 4 (שעליו אני כותב את ההודעה הזו) והעובדה שהוא לא אדג' טו אדג' בשום פנים, אופן וצורה לא מצדיקה 850 דולר נוספים...
אנשים שופכים הון על אייפון בתור סמל סטטוס/אייקון אופנה. לא בגלל הפיצ'רים שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2017, 17:46

אייפון הוא לא סמל אופנה, היום בישראל 2017 גלקסי 8S הוא סמל אופנה בדיוק כמו אייפון. אייפון זאת מערכת סגורה שיש לה את החסרונות שלה כי היא סגורה וכמובן המחיר הפרימיום אבל מצד שני, בדיוק מאותה סיבה, היא מתגמלת אותך בפיצ'רים שאשכרה עובדים, פחות התעסקות, שדרוגים חלקים וקבועים, פחות באגים ובכלליות כל מה שאפל ידועה בו לעומת איזו יצרנית סינית רנדומאלית. מעבר לכל זה, יש באייפון X אוסף פיצ'רים שמבדילים אותו מטלפון סיני, גם כאלה של 500$ ולא רק של 150$. כשמסתכלים על הטלפון ששלומיקס הביא בעמוד הקודם לעומת ה-X, רשימת ההבדלים די ענקית. האם הטלפון הזה צריך לעלות 1000$? לא, זה הניפוח מחיר של אפל. האם טלפון סיני שנותן פיצ'רים דומים משתווה אליו? לא ממש.

יש נקודת אמצע בין הטראשיות של סיני ב150$ לבין הפרימיום של הX ב1000$ שהיא כמובן יותר הגיונית, למשל הS8 שנותן 90% ממה שהX נותן בבערך 600$ היום אחרי כל ההנחות שהוא מקבל במבצעים לקראת היציאה של הנוט 8S. טלפון סיני, גם כזה של 500$, לא נותן חוויה של אייפון X. היי, גם אנדרואיד של חברה כמו סמסונג שעולה לא רחוק בכלל מה-X (לפחות בשיגור) לא נותן חוויה של אייפון X. תגיד מה שתרצה על אפל, ואין ספק שהם לוקחים פרימיום על כל מוצר, המוצרים של המתחרים לא בדיוק מצליחים להתחבר יחד למוצר אחד שעובד באותה צורה - מוצר שבו כל פיצ'ר הוא אפוי לגמרי והופך לסטנדרט בתעשיה. לדוגמה הFACEID. מאוד קל להביא טלפון של סמסונג או אולי איזו יצרנית סינית שעולה הרבה פחות וגם בו יש זיהוי פנים. אבל בדיוק כמו עם הTOUCH ID, עד שאפל לא עשתה את זה כמו שצריך לא באמת הבנו איזה טראש היה מה שהיה בשוק לפני. אז כן, אם היית קונה גלקסי S8 בשיגור הייתה משלם 800$ ולא 1000$ כמו בX. מצד שני היה לך סורק אצבע שיושב על המצלמה בעיצוב הזוי למדי וזיהוי פנים שתמונה יכולה לעבוד עליו. האמת שאני לא מכיר את הS8 יותר מדי אבל אני אנחש על פי ההסטוריה של סמסונג שהוא עמוס בפיצ'רים חצי עובדים שאף חברה צד ג' לא תשתמש בהם. כשאפל מציגים פיצ'ר, אתה יודע שהוא יהפוך לסטנדרט באפליקציות שרצות על האייפון.

אפל כמעט אף פעם לא ראשונים בשוק. הם לא היו המסך מגע הראשון (אני זוכר טלפוני מגע של LG לפחות שנתיים לפני האייפון הראשון), הם לא היו החיישן טביעת אצבע הראשון, הם לא היו השירות תשלומים ללא אשראי הראשון וכך הלאה אבל אף אחד לא עושה מה שהם עושים כמוהם. להגיד למישהו שיש לו גלקסי לקנות אנדרואיד סיני זה הגיוני, להגיד למישהו עם אייפון ללכת על אנדרואיד סיני זה לאו דווקא מתאים לכל אחד. החוויה שונה מדי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 ספטמבר 2017, 18:46

הרבה מילים. אתה מנסה לעשות רציונליזציה למשהו שאין בו כזו.
זה שמישהו מוכן לעשות החלטה לא רציונלית ולקנות טלפון של סמסונג ב800$ (למרות שהוא לא שווה גם 400$) לא הופך את רכישה האמוציונלית של טלפון של אפל לעניין רציונאלי.
אפל היא חברה שעושה אינטגרציה. היא עושה אותן טוב אבל הטענה שמערכת הפעלה סגורה, מסרסת ומגבילה היא חוויה ששווה פרמיה של מאות אחוזים היא טענה שאני לא מקבל.
ניסית לאחרונה איזה טלפון סיני כזה? הבדלי החוויה שאתה מתאר קצת לא באמת שם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2017, 19:08

אז הטיעון שלך על הפרמיה של אפל תופס גם על סמסונג? אני למשל מסתכל על הטלפון ששלומיקס הביא, ה-xiaomi mi mix 2. בלי להתיחס לדברים במערכת הפעלה או נוחות שימוש, אם נסתכל על הנתונים הטכנים היבשים נראה שהמסך הוא LCD ולא OLED, הוא ברזולוציה נמוכה יותר, המצלמה באיכות נמוכה יותר (על פי THE VERGE), הוא לא חסין מים בשום צורה, אין לו הטענה אלחוטית, אין לו זיהוי פנים והחלק האחורי שלו עשוי מקרמיקה שנשברת כל כך בקלות שכבר בזמן הביקורת נשבר ל-THE VERGE חלק מהכיסוי האחורי של הטלפון. זה מסוג הדברים שמגלים כשבודקים קצת מעבר להאם טלפון דומה לאייפון או גלקסי.

אז שלמת 500$ על טלפון סיני והוא טלפון שרובו מסך בדיוק כמו האייפון X או הגלקסי S8 כך שעל פני השטח אפשר להגיד ששלמת חצי מחיר. אבל גם בלי להתיחס לדברים כמו מערכת הפעלה והנדסת אנוש, הטלפון הזה הוא ממש לא גלקסי 8 או אייפון X. אז ההבדלים הם לא רק אופנה, הם הבדלים אמיתיים. האם הדלתא הזאת שווה אקסטרה 500$? זה כבר בידיים של הצרכן.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים