נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2020, 13:48

dean כתב:לא מבין למה להמשיך עם הניחושים החסרי משמעות האלה.
עוד חודש וחצי נדע באופן רשמי.

אבל זה כיף :)
חוץ מזה נתלהב יותר כשנשמע שהפס5 היא איזה 13TF :)
We're just normal men. We're just innocent men

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 08 ינואר 2020, 14:55

אני מעדיף שה PS5 תהיה כמה שיותר זולה, אז פחות מלהיב אותי אם סוני תשתגע עם ה TF.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 ינואר 2020, 15:30

מה קורה דין? ככה מדבר קז'ואל שמשחק רק פיפ"א, לא אחד שאכפת לו מחוויות סינגל טובות שיראו וירגישו הכי טוב שאפשר.

סלחו לי שאני מדבר בשם כולם אבל אני חושב שכל מי שחובב כבד יחסית של התחביב יוכל להרשות לעצמו קונסולת מפלצת שכזו יעלה כמה שיעלה (כמובן בהגזמה אבל ברור לנו שבמקרה הכי מפגר זה לא יהיה יותר מ 600 דולר)

אני מבין שלאנשים שונים יש סדרי עדיפויות שונים וחלק יעדיפו לחכות טיפה להוזלה אבל גם אלו אני חושב יסכימו שעדיף שתהיה כמה שיותר חזקה ומקסימום הם יקנו כשתרד ל 500 או 400.

ככה לטעמי בנאדם שבאמת אוהב את התחום חושב ומתנהל.

מבחינה כלכלית העלות שולית מאוד ביחס לתמורה שזה נותן וביחס לעלויות מפגרות הרבה יותר שאנחנו מוציאים מבלי למצמץ ביום יום אבל פתאום כשזו קונסולה (שמהווה חלק מרכזי מהתחביבים שלנו) זה נהפך לאסון. לא ממש קונה את זה.

אם זה היה תלוי בי בתכלס גם הייתי נותן לסוני אישור לבנות קונסולה באלפייה ואני רחוק מלהיות עשיר, פשוט יודע שבמקום אייפון מטומטם שאנשים מוציאים עליו אלפי שקלים על בסיס כמעט שנתי אני אקנה קונסולה מדהימה שתשמש אותי ל 7 שנים הבאות. זו עלות לגמרי סבירה אפילו במקרה מוקצן שכזה.

כמובן שמבחינה עסקית זה לא חכם ולא הייתי עובר את ה 500 במקום סוני אבל אני מדבר נטו מהזווית של אנשים כמונו.

---

הסרטון אגב של המעצב הגראפי שקיאו הביא שעשע אותי מאוד. סוני באמת יכלה להשתדל טיפונת יותר.

עוד משהו בקשר לתקווה שאמורה להיות לי לגבי הכוח של הפס5 שקיאו דיבר עליה, אז קודם כל אני בכלליות דובק בלהשאר בתסריט הריאלי המאכזב ומקסימום להיות מופתעים לטובה.

דבר שני אני באמת לא חושב שיש מצב כזה, סוני היא לא חברה שידועה בצניעותה והיא ערה לקולות וללחשים שעולים בכל מקום בנוגע ליתרון הכוח, אין מצב שהם לא היו אומרים כלום אם בניגוד לתחזיות הכוח היה דווקא אצלם.

אני כמעט בטוח שהמכשיר הוא בכוח של הדיווחים האחרונים שהיו.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 08 ינואר 2020, 15:51

הפוך גוטה, הפוך.

PS5 זולה יותר = PS5 נמכרת יותר
PS5 נמכרת יותר = תמיכה טובה יותר
תמיכה טובה יותר = יותר משחקים/יותר בלעדיים/יותר תוכן איכותי באופן כללי

בגלל שאני מעריך משחקי סינגל איכותיים אני יודע עד כמה זה חשוב שה PS5 תימכר כמו לחמניות.

המטרה היא שליטה בשוק, לא להיות חזקה יותר בכל מחיר.
חוץ מזה, בעידן של קונסולות אמצע דור (גרסת הפרו), זה עוד יותר לא קריטי בשבילי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 ינואר 2020, 16:41

הפס5 תקבל תמיכה מלאה מסוני ומצד ג׳ גם אם תמכר בצורה רעה באופן יחסי, ראינו את זה עם הוואן בדור הזה.

קודם שתהיה חזקה, אם אתה דואג לסוני אז אל תדאג, גם אם במקרה והמחיר ירתיע אז היא תוריד אותו ובסוף המכירות יהיו טובות, אין פה באמת סכנה מבחינת הצלחה של הפלטפורמה.

הפרו וה X הבאות לא משנות הרבה אם הבסיס מאכזב, הן רק ידעו להריץ את מה שהבסיס יודע בהגדרות קצת יותר גבוהות, זה לא שתקבל סט יכולות חדש שלא אפשרי על הקונסולות בסיס. עד היום לא ידוע לנו איך משחק שמנצל את ה X במאה אחוז ושנבנה בשבילו באמת נראה, זה כנראה יהיה לפחות חצי דור מעל כל מה שידוע לנו היום. רק מראה לך שזה די חסר ערך מהזווית שאני מסתכל עליה כ״כוח״.

אני לא בקטע של לערבב עסקי עם אישי בדיון הזה, זה היה נשמע שאתה מעדיף באופן אישי מחיר זול יותר בשבילך גם אם זה אומר שידללו TF בשביל זה, באופן אישי זה סוג של חילול קודש מבחינתי אם בנאדם שאוהב באמת משחקים אומר דבר כזה על עצמו :)

באופן אישי מבחינתי שיבנו קונסולה באלפייה גם שתריץ גראפיקת פיקסאר, אין לי בעיה להוציא איזה 4000 ש״ח למשהו חשוב (ברמת התחביבים) שישמש אותי לפחות ל 7 שנים ושיהיה כל כך מפוצץ ראשים (בתקווה כמובן שיהיה אמין לכל אורך השנים האלה, לקנות קונסולה כזו פעמיים זה כבר פחות מגניב גם בשבילי), רק על טסט מסריח לאוטו מסכן עם מנוע 900 סמ״ק אני משלם 1200 בשנה, סתם פיסת נייר מסריחה. בתקופת זמן מקבילה זה יעלה יותר מפי 2 מהפס5 הדימיונית שעולה אלפייה, סתם פרופורציות למחירים, לא משווה בין החשיבות של הרכב במובן ״הקיומי״ (למרות שכמישהו שאין לו ילדים כרגע אפשר גם להסתדר בלי, פשוט זה יהיה מבאס) לזה.

עסקית ברור שאסור להם לעבור את ה 500 על זה אין בכלל ויכוח.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 08 ינואר 2020, 16:57

לא אמרתי שאני לא מעוניין בקונסולה חזקה, אמרתי שאני לא מעוניין שסוני תגזים.
9TF של Navi זה קפיצה בכוח חישוב של קרוב לפי 10 מה PS4 בגלל הקפיצה מ GCN ל RDNA.
הקפיצה מ HDD ל SSD היא כנראה הקפיצה הכי משמעותית בהיסטוריה של הקונסולות.
מה עוד אתה צריך? למה זה לא מספיק? כי מיקרוסופט מפתחת משהו מרחיק לכת? למי אכפת? כל מי שהיא מייצרת גם ככה מגיע ל PC.

אולי העובדה שאני שוקל לקנות מניות של סוני משפיעה על השיקול דעת שלי :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2020, 17:13

זה נורא מוזר לי שיותר חשוב לך הרווחים של סוני, תאגיד של מליארדים, מאשר הרמה של המשחקים שאתה מקבל. אפשר לחשוב שאפ הפס5 תמכור 85 מליון יחידות במקום 130 מליון אז סוני תסגר.

אני מעדיף לראות את gow2 על 20TF עם 32GB זיכרון ולשלם 999$ על המכשיר (חד פעמית לכמעט עשור של גיימינג) מאשר לשלם 399$ ולקבל gow2 על 9TF עם 16GB זיכרון. כלומר 9TF זה נהדר וקפיצה אדירה מהדור הקודם, אם זה יהיה הפס5 אז אני בהחלט מרוצה, אבל בחיים לא הייתי מעדיף את ה9TF אם הייתה לי האופציה ל20 בלי להתחשב בסוני כמובן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ינואר 2020, 17:55

ברור שמצב בו אחת עולה 500 והשנייה 1000 דולר - יכול להביא לתוצאות הרבה פחות חיוביות, אבל הפרש של 100 דולר לא ישנה שום דבר בצורה שתשפיע עלייך ועל המשחקים שיגיעו, ואני ורוב הגיימרים הרציניים בעולם בכיף מוכנים להוציא 100 ו-200 דולר יותר כדי לקבל מכשיר טוב יותר עם משחקים מרשימים יותר.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 08 ינואר 2020, 18:30

DrKeo כתב:זה נורא מוזר לי שיותר חשוב לך הרווחים של סוני, תאגיד של מליארדים, מאשר הרמה של המשחקים שאתה מקבל. אפשר לחשוב שאפ הפס5 תמכור 85 מליון יחידות במקום 130 מליון אז סוני תסגר.

אני מעדיף לראות את gow2 על 20TF עם 32GB זיכרון ולשלם 999$ על המכשיר (חד פעמית לכמעט עשור של גיימינג) מאשר לשלם 399$ ולקבל gow2 על 9TF עם 16GB זיכרון. כלומר 9TF זה נהדר וקפיצה אדירה מהדור הקודם, אם זה יהיה הפס5 אז אני בהחלט מרוצה, אבל בחיים לא הייתי מעדיף את ה9TF אם הייתה לי האופציה ל20 בלי להתחשב בסוני כמובן.

הכמות+האיכות של המשחקים שאני מקבל היא תוצאה ישירה של ביצועי מכירות. לפחות ככה אני מאמין.
ככה שאפשר להגיד שאכפת לי מאוד מהרווחים של סוני כי עוד יותר אכפת לי מהרמה של המשחקים שאני מקבל מהם.
וכמובן שגם אני מעדיף לשלם יותר בשביל לקבל יותר, בשביל זה יש לי את ה PS4 Pro וכמובן שיהיה לי גם את ה PS5 Pro.

וכן, גם אני הייתי לוקח את האופציה של 20TF ומשלם כל מה שצריך, אבל כמה כמוני וכמוך יש? 5 מיליון? אולי 10 מיליון וגם זה בספק.
אני רוצה שגם ה PS5 תמכור כמו לחמניות בשביל שסוני תוכל לקחת יותר סיכונים עם IP חדשים ותפתח את המשחקים בתקציבי עתק.
זה יותר חשוב לי מעוד כמה טרפלופים.

Laskin כתב:ברור שמצב בו אחת עולה 500 והשנייה 1000 דולר - יכול להביא לתוצאות הרבה פחות חיוביות, אבל הפרש של 100 דולר לא ישנה שום דבר בצורה שתשפיע עלייך ועל המשחקים שיגיעו, ואני ורוב הגיימרים הרציניים בעולם בכיף מוכנים להוציא 100 ו-200 דולר יותר כדי לקבל מכשיר טוב יותר עם משחקים מרשימים יותר.

אם זה היה נכון גם אני הייתי חושב כמוך.
אני לא חושב שזה נכון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ינואר 2020, 19:32

אלך רחוק יותר - סוני יכולה למכור מכשיר חלש יותר משל מיקרוסופט, למכור אותו ב-100 דולר יותר ועדיין זה לא ישפיע יותר מדי, בטח לא ברמה של פגיעה במשחקים של אותו דור. הרי משחקים לדור הבא בפיתוח כבר עכשיו, וסוני לא באמת תדע איפה היא עומדת בשנתיים הראשונות של המכשיר, וגם אז - נגיד סוני מאחורי מיקרוסופט באיזה 5 מליון יחידות - נראה לך שהם יגידו באותו רגע ״אוקיי, אנחנו מפסיקים את הפיתוח של המשחק הבא של נוטי דוג״ או שיפחיתו את התקציב שלו? אם כבר - להפך.

רק אם המכשיר יהיה כשלון טוטאלי זה יכול לשנות דברים בטווח הקצר. והוא בסבירות מאוד גבוהה לא יהיה, גם בתנאים שכתבתי פה למעלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2020, 19:48

כמובן שדברתי בהגזמה אבל אני ממש בספק אם יפותח משחק אחד בצורה שונה אם הפס5 תמוכר 80 מליון, 100 מליון או 120 מליון יחידות. משחקים כמו gow לא פותחו כי הפס4 מצליחה, הפס4 מצליחה בגלל משחקים כמו gow.

אני חושב שזה סביר לגמרי ללכת על 499$ עם סביבות ה12TF במקום 399$ עם 9TF. למרות שאם אנחנו מדברים ביזנס, כנראה ש9TF ו-399$ זה חכם יותר.

אגב, מבחינת אנפלציה 399$ של 2013 זה בערך 433$ של 2018, אני משער שבסוף 2020 זה יהיה בערך 450$. כלומר פס5 ב399$ זה אפילו יותר זול מהפס4, אז אני לא חושב ש499$ זה כבד מדי לאנשים ב2020.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 08 ינואר 2020, 20:38

לאסקין אני חושב שאתה מגזים לגמרי. סוני אמנם מובילה והמותג פלייסטיישן מאוד חזק, אבל אף אחד לא בלתי מנוצח. ונדב, הדעות ימשיכו להיות חלוקות כי אני לא הולך להשתכנע שהיינו מקבלים את אותם משחקים באותו כמות ובאותה איכות אם ה PS4 הייתה מוכרת רק 50/60 מיליון יחידות עד עכשיו. אני מאמין שיש קשר ישיר בין הפורטפוליו הקיים של המשחקי צד א' וב' לבין העובדה שה PS4 מכרה כמו שהיא מכרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2020, 20:56

dean כתב:לאסקין אני חושב שאתה מגזים לגמרי. סוני אמנם מובילה והמותג פלייסטיישן מאוד חזק, אבל אף אחד לא בלתי מנוצח. ונדב, הדעות ימשיכו להיות חלוקות כי אני לא הולך להשתכנע שהיינו מקבלים את אותם משחקים באותו כמות ובאותה איכות אם ה PS4 הייתה מוכרת רק 50/60 מיליון יחידות עד עכשיו. אני מאמין שיש קשר ישיר בין הפורטפוליו הקיים של המשחקי צד א' וב' לבין העובדה שה PS4 מכרה כמו שהיא מכרה.

אז מה נניח סנטה מוניקה הייתה עושה אם הפס4 הייתה מוכרת רק 60 מליון יחידות, אוכלים במבה ומשחקים פיפא כל היום? :)

הרי הפיתוח של gow, אנצ׳רטד 4, הורייזן וכו׳ התחילו לפני שהפס4 יצאה בכלל. סוני עושה אותם כדי שיקנו פס4, לא להפך.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 08 ינואר 2020, 21:31

DrKeo כתב:
dean כתב:לאסקין אני חושב שאתה מגזים לגמרי. סוני אמנם מובילה והמותג פלייסטיישן מאוד חזק, אבל אף אחד לא בלתי מנוצח. ונדב, הדעות ימשיכו להיות חלוקות כי אני לא הולך להשתכנע שהיינו מקבלים את אותם משחקים באותו כמות ובאותה איכות אם ה PS4 הייתה מוכרת רק 50/60 מיליון יחידות עד עכשיו. אני מאמין שיש קשר ישיר בין הפורטפוליו הקיים של המשחקי צד א' וב' לבין העובדה שה PS4 מכרה כמו שהיא מכרה.

אז מה נניח סנטה מוניקה הייתה עושה אם הפס4 הייתה מוכרת רק 60 מליון יחידות, אוכלים במבה ומשחקים פיפא כל היום? :)

הרי הפיתוח של gow, אנצ׳רטד 4, הורייזן וכו׳ התחילו לפני שהפס4 יצאה בכלל. סוני עושה אותם כדי שיקנו פס4, לא להפך.

יכול מאוד להיות שחלק מהמשחקים האלה היו נראים אחרת כי סוני לא הייתה מוכנה לתת להם את הזמן והכסף שהם קיבלו.
לא הבנתי, רק אני חושב ככה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ינואר 2020, 22:01

dean כתב:
DrKeo כתב:

יכול מאוד להיות שחלק מהמשחקים האלה היו נראים אחרת כי סוני לא הייתה מוכנה לתת להם את הזמן והכסף שהם קיבלו.
לא הבנתי, רק אני חושב ככה?

אני לא מכיר את אסכולת המחשבה הזאת, ביחוד שהמשחקים הכי טובים של הדור של סוני התחילו פיתוח ותוקצבו לפני שהפס4 יצאה בכלל.

ובנושא אחר, מישהו עשה רינדור של הדליפה של בראד סמס / WINDOWS CENTRAL על הפורטים של הXSX:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2020, 09:51

Jim Ryan:
“Each time a new console is released, the processor and graphics improve. Those are enticing of course, but we need to have special appeals as well. We have already confirmed the use of an solid-state drive. Having load times that are next to nothing is a major change.

“3D audio and the haptic feedback support of the controller are also things that, when you try them, you will be surprised at how big a change they are. Even just playing the racing game Gran Turismo Sport with a PlayStation 5 controller is a completely different experience. While it runs well with the previous controller, there is no going back after you experience the detailed road surface via haptic control and play using the adaptive triggers.

“But you know. There are still more unique elements for PlayStation 5 to come that separate it from previous consoles. The ‘bigger differences’ have yet to be announced.”

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ינואר 2020, 10:05

נשמע כמו מישהו שיודע שהקונסולה שלו חלשה יותר :(

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2020, 10:32

לול, בלינג אתה איכשהו תקשר כל דבר למסרים תת הכרתיים שהפס5 חלשה יותר :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ינואר 2020, 11:21

חחח כן, אשכרה הוא אומר "יש לנו עוד הפתעות גדולות" וזה מה שאתה לוקח מזה? :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2020, 11:41

בגלל פוסט שעשיתי ב-ERA יצא לי לחשב את הגודל צ'יפ של XSS, אם היא באמת 4TF, ויצא לי שאם XSX היא בערך 400ממ"ר, ה-XSS היא בערך 260ממ"ר שזה כמעט הגודל צ'יפ של ה-ONE S שהוא 240 ממ"ר. האמת שזה יכול להיות אפילו קרוב יותר ל-ONE S בגודל כי החישוב שלי התעלם מחומרת RT שתגרום להפרש לגדול ולכן לצ'יפ להיות קטן אפילו יותר מ-260 ממ"ר. לאט לאט אני מתחיל לחשוב ש-XSS יכולה לחסוך ל-MS יותר מ-150$ בעלויות, אולי אפילו לשפשף את ה-200$ הפרש.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 ינואר 2020, 18:31

רק אני רואה שהוא עושה דאונפליי לגראפיקה ולכוח עיבוד והוא מעדיף לברבר על כמה הטריגרים החדשים זה שינוי מהותי?

הוא מחפש מה שיבדל בינו לבין המתחרה כי הוא יודע שבכוח אין לו מה לאמר.

ואני לא מחפש בכוח! :x

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2020, 18:52

אני חושב שהם מנסים להתעסק עם הברברת מסביב עד החשיפה בכדי לא להרוס אותה :)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 09 ינואר 2020, 19:47

הוא אומר מאפיינים מייחדים. לא בהכרח דבר שמעיד על חוזק חומרה. למשל, PSVR2 לא הוכרז ופורט רשמית וזה לבטח 'הבדל גדול' בין הפס5 ל XBOX.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 ינואר 2020, 20:56

אני מבין מאיפה בלינג מגיע. הוא כאילו אומר "קפיצה אדירה ביכולת הגראפית זה מובן מאליו, דבר שבשגרה", ופוטנציאלית מכין את הקרקע לכך שזה הקלף של מייקרוסופט.
ואז הוא אומר שהדברים הבאמת מעניינים הם הדברים המיוחדים לps5 שעדיין לא הוכרזו. כמובן שעד שזה לא מוכרז זה בגדר תרגיל יח"צ ככה שמה להתרגש אין, אבל בהנחה שאנחנו כן חושבים שהps5 היא חלשה יותר, אז זה יכול להסתמן כמבוא לכך מבחינת יח"צ.
מצד שני, אם הps5 תתגלה כלא חלשה יותר אז זו פשוט סתם הערת שוליים לצד בניית ההייפ ל'דברים המיוחדים'... ככה שזה יכול ללכת לכל מקום :).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2020, 22:01

Stick כתב:אני מבין מאיפה בלינג מגיע. הוא כאילו אומר "קפיצה אדירה ביכולת הגראפית זה מובן מאליו, דבר שבשגרה", ופוטנציאלית מכין את הקרקע לכך שזה הקלף של מייקרוסופט.
ואז הוא אומר שהדברים הבאמת מעניינים הם הדברים המיוחדים לps5 שעדיין לא הוכרזו. כמובן שעד שזה לא מוכרז זה בגדר תרגיל יח"צ ככה שמה להתרגש אין, אבל בהנחה שאנחנו כן חושבים שהps5 היא חלשה יותר, אז זה יכול להסתמן כמבוא לכך מבחינת יח"צ.
מצד שני, אם הps5 תתגלה כלא חלשה יותר אז זו פשוט סתם הערת שוליים לצד בניית ההייפ ל'דברים המיוחדים'... ככה שזה יכול ללכת לכל מקום :).

ובגלל זה אני אומר לו שהוא רואה פס5 חלשה בכל מקום. הדחליל רסס אותו בגז ועכשיו הוא רואה את הסיוט שלו בכל דבר :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים