Kazz כתב:המחיר הכי נמוך של שני המשחקים האלה ביחד על המחשב היה 18.86דולר, לאו דווקא מסטים אבל אתה מקבל מפתחות. כמה עולה מנוי פלוס לחודש? עד כמה שאני יודע אפשר לקנות רק מנוי שנתי או מנוי רבעוני (3 חודשים). אז כמה זה עולה לך? מתי מודיעים אילו משחקים יינתנו כדי שלא אצטרך לשלם לפני שהמשחק שאני רוצה יהיה זמין? למה שארצה שעון חול מרגע התשלום המנוי עד שייגמר לשחק במשחקים האלה אם אני לא רוצה להמשיך לשחק? בורדרלנדס זה משחק אונליין, מסוג שחוזרים אליו במשך כל השנה. זה שגרסת המחשב תהיה בבעלותי לעולמים לאחר התשלום על המשחק ללא כל תשלום נוסף, יפעל על כל מחשב עתידי שלי וכו' וכו' - כל זה מסיט את הכף לטובת קניית המשחק על המחשב. כמו שציינתי, הפלוס זה שירות השכרה משופצר.
אתה באמת מזכיר הנחות נוספות כselling point? לא נשמע לך הזוי שאתה אומר שאני צריך לשלם על מנוי חודשי כדי לקבל הנחה טובה יותר? אז איפה חסכתי כסף פה כששילמתי בשביל ההנחה הזו? ומכיוון שההנחות הגדולות קורות בתקופת החגים ובתקופות מצומצמות של השנה אז אין טעם להיות מנוי כל השנה. ובכללי, אני לא הולך לקנות משחק דיגיטלי על פלטפורמה סגורה כל עוד זה תלוי בי.
בעיות של עשירים? הלו, גן סגור. וכך הם סוגרים אותך יותר בגן הזה. כל הכסף שהשקעת יורד לטמיון במידה ואתה בוחר להפסיק לקנות ולשחק בקונסולות סוני. אין לך שום בעיה שכל הכסף שהשקעת במינוי שווה כקליפת השום אם אתה עובר קונסולה ואפילו דור? להגיע למצב שאתה קושר את עצמך עם פלטפורמה מסויימת לאו דווקא בגלל שאתה מעדיף אתה אלא רק שיש לך כל מיני תכנים שאתה תאבד במעבר?
למה אתה כל כך שש לכבול את עצמך לגורם מסויים?
אני לא יודע איזה אפליקציות באנדרויד, בטח לא אלה שמשלמים עבורם, אין לך גם ב iOS. אבל למקרה שפספסת, הלו. המגמה בעולם ובתעשיות הבידור והתכנים היא שהתכנים יתאימו את עצמם אליך במקום שאתה תתאים את עצמך. התכנים איתך בכל מקום ועל כך מסך שאתה רוצה. משחק על משחק בטלוויזיה, נוסע לאיזשהו שמקום ומשחק באותו משחק באותו סייב על הפלאפון בנסיעה וכשאתה חוזר הביתה אתה ממשיך לשחק על צג המחשב. המחשבה שמוצר מסויים ידרוש ממך חומרה מסויימת ויגביל אותך לדרך אחת לצרוך אותו היא מחשבה שהולכת ונעלמת ומתחלפת. הגן הסגור שכופה עליך לעומת פתיחות והתאמה של התוכן לצרכיך בכל רגע.
זה למה קונסולות משחק כפי שהם היום פחות ופחות קורצות ובטח קונסולות הדור הבא שהן פשוט מחשב ושבעבר היו להן יותר יתרונות ושהיו סיבות מוגדרות היטב למה לבחור בהם. וזה למה גם סוני מתחילה לקרוץ לכיוון בדבריה שהם מתווכנים לאפשר הזרמת משחקים דרך גאייקאי גם למוצרים שאינם שלהם.
פס+אמריקאי עולה 50 דולר באופן רשמי אבל אין סיבה לשלם עליו מחיר שכזה, מחכים לסיילים והנחות שתמיד יש עליו, לי הוא עלה 25 דולר באמזון (נמכר ב 30 וקיבלתי הנחה של 5 דולר מקופון מקנייה אחרת באתר שאני בטוח שגם את זה ללא מעט לקוחות היה כי כמעט כל שטות שם מביאה קופון), אומנם נחשב לפחות טוב מאירופאי אבל במחיר כזה מדובר בגניבה, על האירופאי יש פחות מבצעים אבל גם שם לרוב קונים אותו כשהם מציעים 3 חודשים אקסטרה מתנה, ותמיד מציעים את זה מתישהו.
מה שיפה זה שאפשר לקנות רק במבצעים והמנוי נאגר, ככה שאם יהיה מבצע עוד חודשיים שימכרו ב 30 דולר ואקנה שוב אז פשוט הסיום המיועד של המנוי המקורי יקפוץ בעוד שנה, או שאפשר לחכות ולהוסיף אותו גם מאוחר יותר, אתה לא חייב מיידית להתחיל את השנה גם אם קנית אותו במבצע.
בקשר לגרסת המחשב של בורדרלנדס, אנחנו חוזרים על מה שדיברנו עליו, לרוב האנשים לגמרי מספיק לשרוף על משחק, גם אונליין את ה 50-60 שעות שלו ולעבור הלאה, מעטים האנשים שעכשיו בורדרלנדס 2 ישנה את חייהם והם ישחקו בו סטייל WOW 5 שנים, כולם ישחקו בו חודש-חודשיים ויעברו הלאה, מי שבאמת ייתפס בו בצורה כזו חריגה אז שילך ויקנה את הגרסה הפיזית שבטח תעלה במחיר מוזל בשלב הזה, אם היא תתן לו כ"כ הרבה שעות של גיימפליי זה שווה את זה עבורו וגם פה, בזכות הפלוס הוא מצא את ההתמכרות הזו.
בקשר לסיילים, הם קיימים לרוב לכל המנויים, פשוט מנויי הפלוס מקבלים אקסטרה הנחה במחיר, לא הבנתי סוני הראשונה שהמציאה מועדון לקוחות שמביא הנחות למנוייו? אמא שלי לא חברה במשביר ובכל מני קשקושים אחרים שלוקחים לה כמה שקלים לחודש ומציעים לה הנחות?
אם ההנחות הללו שוות את זה בתור מישהו שרוכש משחקים אז מה הבעיה פה?
שוב אלו הנחות אקסטרה לרוב על מבצעים קיימים, לא הזכות להשתתף בסיילים כמו שאתה מציג את זה (וגם סיילים בלעדיים הם סבבה כמו לא מעט מועדוני לקוחות עם שירות דומה), ואם תוסיף את זה למשחקים שמקבלים כל חודש ולמחיר הריאלי שמשלמים (לא חושב שאי פעם עלה לי 50 דולר טהורים, תמיד הייתי במסגרת מבצע, בין אם 50 דולר+ 3 חודש מתנה או כמו עכשיו של 25 דולר) יוצא שירות אדיר במחיר מצחיק.
בקשר ל"גן סגור", זה נחמד ה wonderworld שאתה חי בו, שבו פשוט סוני תחלק לי מתנה כל חודש שני משחקי AAA שיצאו בטווח של חצי שנה-שנה רק בגלל שאני זורק להם כמה שקלים כל חודש, רוב הצרכנים לא חיים בסרט, הם יודעים שבעולם האמיתי דבר כזה הוא טוב מדי מכדי להיות אמיתי וגם במתכונתו הנוכחית מדובר בעסקה מאוד הוגנת ומטיבה עם הצרכן, גם הייתי רוצה מבצע שב 20 דולר לשנה כל חנות ה PSN תפתח לי בחינם אבל צריך להיות ריאליים ומה שאתה רוצה זו פנטזיה של ילד בן 12, אתה רוצה את המשחקים מתנה? אז יהיה לכך מחיר חמור בפגיעה של איכות השירות ולך תהנה ממשחק ארקייד משנת 2008 וממשחק השקה כמו גירס כמו אצל ה 360 שהפלוס שלו חסר תועלת וזוכה ללעג.
מה שאתה רוצה זו פנטזיה ילדותית, ככה העולם עובד, אתה מנוי לשירות וברגע שאתה מתנתק ממנו אתה מאבד את תכניו, אין טעם להתווכח על פרקטיקות עסקיות מקובלות ולא מעניין אותי גם לדון בזה. אם זה הפוקוס שלך בויכוח על הפלוס אז חבל על בזבוז הזמן של שנינו, לך לפורום של אפל, הוט, יס ושלל חברות נוספות ותצעק שם על נותני השירות שלוקחים לך את כל התכנים ברגע שאתה עובר מהם, הרי לא הוגן שאתה מאבד את כל ספריית ה VOD שפתחת בהוט ברגע שאתה עוזב!