ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Kazz
Veteran

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי Kazz » 02 דצמבר 2018, 22:17

כפי שכתוב בהמשך, 5-15 אחוז זה עבור יישומים בלבד. כל מה שנכנס תחת קטגוריית משחק הוא בחלוקה הסטנדרטית של ה 30%.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 דצמבר 2018, 22:38

צודק.. זכרתי משהו בסגנון אבל לא זכרתי שזה לא קשור למשחקים.. בכל מקרה, כנראה שרבעון אחד בלי הכסף המתוק מ COD הכניס את גייב ושות' לשוק הרבה יותר רציני ממה שחזינו..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 02 דצמבר 2018, 22:53

זה צעד מובן לצ'פר את המשחקים הכי מצליחים שמושכים את הקהל שאחר כך מקרין לכל השאר. אנחנו לא הולכים לראות את EA חוזרים למכור את המשחקים שלהם ולא את אקטיויז'ן חוזרים למכור את משחקי האונליין שלהם. אולי מי שחשב למשוך בעתיד את המשחקים שלו לא יעשה את זה. פולאאוט 76 יגיע כמו ששלושת משחקי האולניין האחרונים של בת'סדה היו בלעדיים זמנית לקליינט שלהם.

יותר חשוב שעכשיו יש רף מוגדר ושקוף. מעניין אותי אם מפתחות שלא חשבו לכלול MTX ו DLC למשחקים שלהם יכניסו אותם כי זה יקרב אותם לרף של 10 מיליון דולר. או שעכשיו יש להם יותר עניין שאנשים יקנו ישירות דרך סטים אז אולי יעשו הנחות רכישה מוקדמת יותר קורצות או ייצרפו את המשחק הקודם בחינם לקונים מראש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 דצמבר 2018, 09:57

Kazz כתב:נו קיאו, אז מתי נראה את אוריג'ין, UPLAY, חנות חלונות וכו' משוות את ההצעה הזו, הא? הא? הא? הרי תחרות! או שזה יהיה פשוט עוד יתרון של סטים על כל שאר החנויות שיישאר ללא מענה מהקליינטים של המפציות כי הקליינטים של המפיצות אכפת רק לעשות כסף מהמשחקים של עצמם. אני חצי מופתע שאתה לא מאשים את ואלב שהם דוחקים את המתחרים החוצה וקורא לתביעת antitrust.

בחדשות אחרות, ארטיפקט מסיים את השבוע הראשון שלו בראש רשימת המוכרים בסטים.

מתי? לא עוד הרבה זמן, ככה תחרות עובדת. שחקנית מרגישה לחץ, היא משנה את הכללים, המתחרות מרגישות לחץ משינוי הכללים והן מגיבות בהתאם.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 03 דצמבר 2018, 19:52

עדיין מחכה שאוריג'ין ובאטלנט ירגישו את הלחץ כדי שישוו את פוליסת הריפאנד, את BPM, את ניהול מודים וכו'...

אם יש משהו שילחיץ קליינטים של מפיצות זה לבטח לא שינויים בנתח כי לא מזיז להם משחקי צד ג'. תפנים את זה. EA עושה כסף מהמשחקים שלה אז למי אכפת מה הקאט כי הם ייקחו 100% מהמשחקים שלהם וזה מה שהקליינט שלהם בא להבטיח. שום דבר אחר. מכירה של משחקים של אחרים זה בונוס שלא משפיע כהוא זה על תשומת לב וההשקעה שהם נותנים לאוריג'ין כחנות למשחקי צד ג'. EA לא באה להתחרות. מה תעשה, לא תקנה משחקים של EA שאתה רוצה? לא. הרוב יקנה דרך אוריג'ין וזהו ולכן לא תראו שיפורים כי איזה סיבה יש ל EA לעשות את זה אם למשוך את מכירת המשחקים שלהם מקליינטים אחרים עושה את העבודה?

קליינטים של מפיצות זה לתת לחתול לשמור על השמנת. אם יש תחרות היא מגיעה מITCH או האמבל או דיסקורד או קארטרידג'.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 04 דצמבר 2018, 19:56

בהקשר לנושא הדיון פה, אפיק מודיעה היום שהיא פותחת חנות דיגיטלית משלה ושימו לב לזה: כל מפתחת תקבל 88 אחוז קבועים מכל מכירה, ובלי תנאים ובלי יעדים, 88 אחוז קבועים!

לפי מה שטים סוויני המנכ״ל אומר זה משהו שאפיק תמיד שאפה לעשות אבל רק עכשיו עם ההצלחה העצומה של פורטנייט יש להם את המשאבים לעשות את זה, הנה מה שאמר:

“As a developer ourselves, we have always wanted a platform with great economics that connects us directly with our players,” Epic Games founder and CEO Tim Sweeney said in a press statement. “Thanks to the success of Fortnite, we now have this and are ready to share it with other developers

הנה החלוקה שלהם:

תמונה

יש מצב גדול שוואלב ידעה על הצעד המתקרב הזה של אפיק ולכן ״במקרה״ הקדימה תרופה למכה והודיעה על מדיניות הרווחים החדשה שלה. אפילו בין מדינות דולפים סודות צבאיים אז בטח שבתעשייה מידע שכזה רץ, אם זו תגובת נגד שוואלב הכינה מראש זה רק מראה שהתחרות אכן נושפת בעורפה מה שמוביל למהלכים ולתגובת שרשרת שמטיבה עם כולם.

בכל אופן כל הכבוד לטים סוויני ולאפיק על פריצת הדרך הזו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 דצמבר 2018, 21:17

זה די וודאי שוואלב ידעה על המהלך הזה... לא יעזור לקאז, התחרות מלחיצה, ולחץ מוביל למעשים (:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 דצמבר 2018, 23:26

קאז, העובדה שאני בלונדון ולא יוצא לי להגיב פה יותר מדי פשוט עושה את העבודה בשבילי. אני לא מספיק להגיב ומגיעה עוד ידיעה ועוד ידיעה ועוד ידיעה שמראה לך בדיוק מה תחרות עושה. כאילו, די בן אדם, השאלות שלך נענות בזמן אמיתי על ידי המציאות. עוד קליינטים, עוד לחץ, התעשיה משתפרת. זה פשוט טוב מדי מלהיות אמיתי, אתה אשכרה מקבל תגובות בזמן אמיתי מהתעשיה :mrgreen:

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 04 דצמבר 2018, 23:27

פריצת דרך? ב ITCH המפתח יכול לבחור כמה לקבל עד 90% מקסימום. קנה משם ולרוב גם תקבל מפתח סטים.

כן, כולם ינהרו לחנות של אפיק כדי לנצל 88אחוז. רגע, בעתיד הקרוב המשחקים שיהיו בחנות יהיו משחקים שאפיק ייבחרו באופן אישי. עדיין אין אפשרות 'להגיש מועמדות' להימכר שם. ומה לגבי פיצ'רים ושירותים אחרים למפתחים ולקונים? כרגע הרבה דברים בפיתוח והחנות משוגרת בלי כלים. מפתחות יוכלו לבחור לא לאפשר פרסום ביקורות למשחק שלהם. סוויני כבר דיבר על זה שהם הולכים לעשות עסקאות עם משחקים לבלעדיות לקליינט שלהם..איזה כיף!

88 אחוז זה נחמד אבל נראה בשורה התחתונה מה יקרה ואיך המפתחים יראו את מכלול השירותים שסטים מציעה לעומת אפיק. אבל ברגע שכבר מזכירים עסקאות בלעדיות לקליינט זה כבר חרא ולא תחרות ולא טוב לצרכנים.

אתם יכולים להגיד לי איך תעריכו בהמשך הדרך אם המהלך הזה מוצלח? נגיד מכירות משחק שזמין בסטים ובאפיק יהיו חצי-חצי?

קיאו, אתה עדיין לא מתנער מהתפיסה המוטעת שלך. קיומו של עוד שחקן בשוק זה לא אוטומטית 'תחרות' וזה לא אוטומטית מטיב עם הצרכנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 דצמבר 2018, 23:52

אוי קאז, אתה לא מסוגל לתת למערכת זמן להבשיל? היא אפילו לא שוגרה למען השם. עובדה - סטים ירדו מ30%. עובדה - אפיק מביאים אפילו אחוז נמוך יותר. עובדה - תחרות הביאה ל... תחרות. מי היה מאמין? בקיצור, לא רק שטעית, אשכרה הוכחת כטועה רק כמה ימים אחרי שהתחלנו את הדיון, תוותר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 דצמבר 2018, 10:50

בסופו של דבר העמלות יהיו אפסיות עד לא קיימות. ה-PC הוא שוק פתוח, אין באמת סיבה לעמלות של עשרות אחוזים. לסטים היה (ועדיין יש) את יתרון הראשוניות, אבל לאט לאט הוא מתחיל להישחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 דצמבר 2018, 11:07

InterAl כתב:בסופו של דבר העמלות יהיו אפסיות עד לא קיימות. ה-PC הוא שוק פתוח, אין באמת סיבה לעמלות של עשרות אחוזים. לסטים היה (ועדיין יש) את יתרון הראשוניות, אבל לאט לאט הוא מתחיל להישחק.

אינדים צריכים פלטפורמה אז אני לא בטוח אם עמלות אי פעם יעלמו אבל כמו כל מוצר עם היצע וביקוש הם בסוף יגיעו לשיווי משקל בנקודה הכי משתלמת כל עוד השוק יהיה תחרותי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 דצמבר 2018, 11:37

תיאורטית, אפשר לקיים מודל עסקי גם ללא עמלות. פרסומות או חנות מובנית בקליינט יכולות לכסות את העלויות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 דצמבר 2018, 12:58

כן, אבל לא נראה לי שפרסומות יתקבלו טוב בקהילה, ומאחר ומדובר במחשב - יצא לזה אדבלוק/האק כלשהו מהר מאוד

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 דצמבר 2018, 13:16

אם פרסומות יורידו את מחיר המשחקים ב-30%, למה שלא יתקבלו טוב?
לגבי אדבלוק, קשה יותר לפתח אדבלוק ל-native client. ובכל מקרה, גם אדבלוק ניתן לעקוף ומרבית היוזרים ממילא לא מתקינים אותם.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 05 דצמבר 2018, 14:51

DrKeo כתב:אוי קאז, אתה לא מסוגל לתת למערכת זמן להבשיל? היא אפילו לא שוגרה למען השם. עובדה - סטים ירדו מ30%. עובדה - אפיק מביאים אפילו אחוז נמוך יותר. עובדה - תחרות הביאה ל... תחרות. מי היה מאמין? בקיצור, לא רק שטעית, אשכרה הוכחת כטועה רק כמה ימים אחרי שהתחלנו את הדיון, תוותר.

אבל ITCH והאמבל כבר שנים לוקחות פחות. אם השינוי בסטים הגיע כהכנה להכרזה של אפיק אז למה לעשות tiers. בסופו של דבר עדיין יש הבדל מובהק. השינוי בסטים לא קשור לאפיק אלא לטרנד של כמה שנים + datapoints שיש לואלב כמחזיקת הפלטפורמה.

למה שאתן למערכת להבשיל? היא צריכה לצאת בשלה. אין אפילו אצ'יוומנטס בחנות של אפיק לבנתיים. נראה לך הגיוני שחברה תוציא טלפון חכם אבל שנאמוד אותו לפי אייפון 1 ולא לפי אייפון 10? שייצא משחק עולם פתוח שנשווה אותו ל saints row 1 במקום WD2 ו GTA 5? אתה צריך להתחרות במה שקיים בשוק עכשיו. למה שנתייחס לחנות של אפיק לסטים של 2004 ולא של 2018?

בסופו של דבר, לא אכפת לי. שאפיק יעשו מה שיירצו לעשות. אבל בדוגמה הראשונה שתהייה בה הם ייפתו כספית משחקי צד ג' לצאת בלעדית לקליינט שלהם אז אומר שמדובר בכוח שלילי בשוק ושזו לא תחרות ושזה מזיק לשחקנים. כמו שדיסקורד עשו וזכו לביקורות ובצדק. ולהבנתי החנות הזו לא ממש מתרוממת ואחד המשחקים הבלעדיים זמנית יצא בסטים הרבה יותר מהר מאשר הסיכום הראשוני שהיה.

אבל עכשיו תגיד לי, מר. תחרות. הנה ואלב עשו שינויים בנתח. הנה אפיק עם הגישה שלה. לשיטתך אנחנו צריכים אוטוטו לראות את אוריג'ין, יופליי, חנות חלונות מכריזות שגם הן מתחילות לקחת פחות, נכון?
אז יאללה, תן לי הערכת זמן. מתי נשמע שאוריג'ין מתחילה לקחת פחות מ 30%. הרי תחרות לא? והם רוצים להתחרות לא?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 דצמבר 2018, 15:46

1. אני בחיים לא שמעתי על ITCH ולהאמבל אין קליינט, זה לא רלוונטי עבורי
2. אל תתן לה להבשיל. תפסול אותה עוד היום! אל תתקין בחיים שלך ותתקע עם סטים כל החיים... מה אתה רוצה שנגיד על זה? זו ההתחלה. כמו שחנות קטנה שנפתחת לידף לא יכולה להציע לך מחיר טוב יותר מרשת גדולה כי היא לא קונה בכמות פסיכית סחורה, כך גם אפיק לא יכולה מהיום הראשון להציע לך מלא דברים שסטים יכולה... עם הזמן אם אנשים יבחרו בה יותר ויותר - אז יהיו לה יותר אופציות "להשוות" אספקטים מסויימים שהם לא יכולים להרשות לעצמם, או שעדיין לא הספיקו לשלב.
3. אותי אישית אצ'יבמנטס לא מעניינים, ומעולם לא עניינו אותי. אני פשוט לא מבין למה לעזאזל אכפת לי אם תהיה שורת טקסט מסויימת כשאני עושה משהו או לא. תמיד זה היה מגוחך בעיניי, אבל עניין האחוזים שמגיעים למפתחים - זה מאוד מעניין אותי, ואני אשמח לוותר על אצ'יבמנטס כדי לתמוך יותר ביוצרים של משחקי אינדי. בשנייה.
4. זה לא שאתה שופט פה מוצר שאתה משלם עליו כמו אייפון, אתה שופט פה שירות. אז נגיד ייפתח בנק ליד הבית שלי ואין לו 1000 סניפים אז אני מגביל את עצמי, אבל אולי יש לו יתרונות שמתאימים לי באופן אישי, או שאני יותר מעריך את האנשים שמנהלים אותו כי הם באים עם גישה חדשה או כל סיבה אחרת... בקיצור - לא מקבל את ההשוואה.
5. האובססיביות שלך לקבל הכל עכשיו ומיד זה ממש בדיוק אותה תבנית שהייתה בדיון על לוט בוקס/סקינים וכו'... תסלח לי אבל אתה ממש צרכן מפונק :D

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 05 דצמבר 2018, 17:51

1. אז אתה לא שמעת. אתה לא הברומטר. לא צריך שיהיה קליינט בשביל להוריד בנתח. מאיפה לך שההיצע של אפיק יהיה רלוונטי לך? עוד לא הכריזו על משחק אחד שיימכר שם.

2. מה אני רוצה שתגידו? אל תתייחסו לשחקן חדש שנכנס לתחום כמשהו שהוא אוטומטי טוב או שיהיה חיובי לצרכנים. וברור שאפיק יכלו לשגר את החנות עם יותר פיצ'רים וכלים. כסף לא חסר להם. הם צריכים להציע את המוצר והשירות ואז אנשים יילכו לשם. לא ללכת לשם ולקוות שהם יוסיפו פיצ'רים וכלים. ראינו כבר שאוריג'ין לא עושים כלום למרות מיליוני המשתמשים שיש להם.

3. אצ'יוומנטס היה דוגמה אחת. אם כל כך מעניין אותך לתת יותר אחוזים למפתחים אז היית אמור להכיר את ITCH מזמן..ואני לא יודע באיזה משחקי אינדי תוכל לתמוך בחנות של אפיק כי הם הולכים להחליט בקפדנות מה יימכר.

4. אין הבדל. נינטנדו קיבלה על הראש על שירות האונליין שלהם שמפגר אחרי סוני ומיקרוסופט. וככה זה בכל תחום. משום מה רק פה אתם רוצים לשפוט מוצר של 2019 במשקפיים של 2004.

השורה התחתונה היא שלא משנה לי כמה רעה או טובה החנות של אפיק תהיה כל עוד היא באמת תתחרה על כלים ופיצ'רים. זה ישנה לי מאוד אם יתברר שאפיק יקנו בלעדיות לקליינט שלהם ובכך יכריחו אנשים לקנות אצלם חרף העדפתם. מוצר טוב הוא מוצר שאתה רוצה ובוחר להשתמש בו. מי שלא מסוגל לטפח מוצר כזה יבחר בטקטיקות שייקחו מהשחקן את הברירה ויכריחו אותו להשתמש במוצר נחות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 דצמבר 2018, 19:33

1) אתה כל הזמן מערבב חנויות וקליינטים. הקליינטים קובעים פה את המשחק, לא החנויות. אתרים כמו greenman רק מוכרים מפתחות שהם קונים בbulk מסטים והם מוגבלים לקליינט הנבחר ולכן הם לא רלוונטים לדיון פה. הקליינטים שולטים בעניינים, חנויות הן רק צינור שמשחק בכללים של הקליינטים.
2) אם משחק נעול לקליינט שאתה שונא - פשוט אל תקנה. תראה את חלונות, הם בסוף משחררים את המשחקים שלהם לסטים ובמחיר מוזל רק בגלל חרמות צרכנים על החנות שלהם.
3) תחרות זה טוב. להצביע על פאק בחנות x או y זה קל, אבל זה לא רלוונטי. זה כמו להגיד שהתחרות בסלולר גרועה כי הרשת של פלאפון כל הזמן נופלת. תהיה בטוח שעדיף עם פלאפון במשחק מאשר בלעדיה, עם כל השירות הדפוק והבעיות בשירות.
4) אתה רואה בלייב את התוצאות של תחרות ועדין מתכחש להן משום מה.

ובנושא אחר, קטע מהסרט תעודה על hl של noclip:

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 05 דצמבר 2018, 21:05

1) ITCH הוא גם חנות וגם קליינט. אבל זה רלוונטי. אפשר להיות רק חנות אינטרנטית ולקחת קאט נמוך. איך יש מבצעים יותר טובים באתרים מסויימים מאשר אחרים? כי בעל האתר אוכל את ההפרש מ ה30%. המפתחת עדיין מקבלת את ה70% שלה והאתר/חנות מרוויחה פחות כדי להציע מחיר טוב יותר ולמשוך לקוחות.

2) אני יכול לא לקנות וגם לבקר את ההתנהלות. המשחקים שהם שחררו לבסוף למחשב הם משחקים מדרג ב' שלהם. אני לא צופה שנראה את הכותרים המרכזיים שלהם מגיעים.

3) תחרות זה לא מתג ON OFF. הגעת שחקן חדש לא אוטומטית חיובית. תחרות שמטיבה עם המשתמש היא טובה. תחרות שמטיבה עם המפיצה היא לא טובה. יש לנו דוגמאות חיות ובועטות מאוריג'ין וחנות חלונות. איך זה 'עדיף' ששחקן מחשב נדרש ומחוייב להשתמש בשירות אובייקטיבית נחות יותר ושמפיצות מושכות משחקים מחנויות אחרות?

אתה לא יכול להצביע לי על דבר אחד שאוריג'ין תרמה לשוק הקליינטים חוץ מההזיה לגבי ההחזרים. במה משתמש הקצה זכה בכך שEA לא המשיכה למכור את משחקיה גם דרך סטים?

די לחזור על המנטרה כמו רובוט של דקה ראשונה של שיעור כלכלה.

אם אפיק 'תתחרה' דרך קניית בלעדיות אז זה יהיה אנטי-תחרות, רע לשחקנים ורע לתעשייה. צעד כזה עושה מי שלא רוצה ולא מסוגל להתחרות. להכריח במקום לשכנע.

ותענה לי על השאלה, מתי EA מורידה את הקאט באוריג'ין?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 דצמבר 2018, 02:33

1) חנויות קונות את המשחקים שלהן במחיר מסויים, הן צריכות לעבור דרך סטים והנתח שלה. GMG לא יכולה לעולם לרדת נמוך עד הנקודה שסטים יכולה כי סטים תמיד תקבל את הנתח שלה לפני GMG. זה מגוחך להגיד שזה תלוי בחנויות האלה, הרי סטים נדחפת באמצע עם הנתח שלה.
2) אתה יכול לא לקנות ולבקר אבל בנית קליינטים חדשים זה הדבר הכי בריא שיכול לקרות לתעשיה הזאת. כלומר אתה יכול לבקר, אבל הביקורת שלך היא לא נכונה. לבקר קליינט X על העובדה שהוא בעייתי ב-Y היא אחלה וצריך לעשות את זה כדי שהם יתקנו אותם, אבל הרצון המוזר שלך שהם לא יהיו קיימים כדי שאהובתך תהיה מונופול, זה פשוט מוזר. כל בעלת קליינט משאירה את המשחקים שלה בלעדיים לקליינט שלה (או לפחות רובן) כך שזה סטנדרט (כולל סטים). משחק נמצא בקליינט שלא בא לך בטוב? אין בעיה, תבקר אותו ואל תקנה את המשחק, בדיוק ככה קליינטים משתפרים.
3) הגעת שחקן חדש היא תמיד חיובית.

ומה זאת השאלה הטיפשית הזאת "מתי EA מורידה את הקאט באוריג'ין?", אני אמור להיות קרא מחשבות או נביא? שבוע שעבר יכלת לשאול אותי מתי VALVE יורידו אחוזים והייתי עונה לך בדיוק אותה תשובה, כשמרגישים את הלחץ מהתחרות. VALVE הרגישה את אפיק נושפת להם בעורף, ביחוד שהם יודעים שיש 100+ מליון שחקנים בפורטנייט מה שנותן לקליינט שלהם אפשרות די מצויינת להתחרות בסטים, אז הם התחילו להתגמש עם העמלה כדי להתחרות. אם EA תרגיש את זה, גם היא תתחיל לעשות הנחות. אני פשוט אגזור ואשמור את השאלה שלך "מתי EA מורידה את הקאט באוריג'ין?" ואצטט אותך כשזה יקרה בכדי שתדע, סבבה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 דצמבר 2018, 09:25

אני גם לא מבין מה המטרה בשאלה הזו... אם זה יקרה עוד 6 ימים, 6 חודשים או 6 שנים - זה באמת מוכיח משהו לכאן או לכאן? יכול להיות שהם יגיבו מאוחר או מוקדם, אבל הסיבה תהיה תמיד אותה סיבה - תחרות. אין סיבה אחרת. שום חברה לא מורידה מההכנסות שלה סתם כי מתחשק לה להיות ״הוגנת״ או ״נדיבה״ יותר.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 06 דצמבר 2018, 10:22

1) מה, מה הקשר? סטים לא לוקחת שום קאט על מפתחות שנמכרים באתרים אחרים (שזו הסיבה המרכזית שכל התחרות הזו מתאפשרת..). אז GMG יכולים לרדת נמוך כמה שהם רוצים. שום נתח לא הולך לואלב. GMG לא צריכים לתחזק שרתי הורדה, מאטצ'מייקינג או שם דבר אחר. אז הם בכיף יכולים לקחת רק 12 אחוז ולתת 88 למפתחת או לקחת 12 אחוז, להמשיך לתת 70 למפתחת ולהציע מחיר זול יותר.

2) אבל זה לא בריא. לא יכלת להביא שום דוגמה במה הועילה אוריג'ין לשוק המחשב האישי ולשחקניו חוץ מאשר קרדיט-היתר שנתת לה למערכת ריפאנד שסטים הציגה, ושאוריג'ין לא משווה בעצמה כבר שנים.
מה בריא שמשחקי מיקרוסופט על המחשב לא ממצים את פוטנציאל המכירות שלהם בגלל החנות האיומה + UWP?

ודיברתי ספציפית על האמירות של אפיק שהם כנראה יפעלו להשיג בלעדיות למשחקי צד ג' לקליינט שלהם. והרצון שלי הוא לא שקליינטים אחרים לא יהיו קיימים. הרצון שלי שהקליינטיים האחרים יתחרו בצורה אמיתית על כלים ופיצ'רים ולא על בסיס משיכת משחקים מחנויות אחרות. שמעת אותי קורא למחיקתם של GOG, האמבל, ITCH?

אתה צריך להפנים שגישה בה אדם מוכרח להשתמש במוצר פוטרת את החברה מלהציע מוצר טוב ותחרותי. המשחק הוא בן ערובה ולכן התמריץ להמשיך להשתפר ולהציע דברים לטובת הצרכן מצטמצם משמעותית. תסתכל על שוק הקונסולות.
רק כאשר המשחק זמין אצל כולם תהיה תחרות כי אז כל בעלי הקליינטים צריכים להציע לשחקן ולמפתח את המוצר הכי טוב כדי שייקנו אצלם. אחרת אתה נאלץ להשתמש במוצר נחות ורע.

ככה מגיעים למצב בו ערוץ הספורט מחרבן על המנויים שלו ושם בכל זריקת עונשין חסויות של 5 שניות. ומגיעים למצב אבסורדי שעדיף לצופה שמשחק ישודר בערוץ כללי כמו ערוץ רשת או כאן 11 כי חווית הצפייה בספורט שם עדיפה על ערוץ ספורט ייעודי בתשלום נוסף.

--
שאלה טיפשית? זה כל הדיון. אתה חי בסרט שאוריג'ין מעוניינת להתחרות. הם לא. אוריג'ין היא הדרך בה EA מבטיחים 100% מהמשחקים שלהם. לא פחות ולא יותר. הם לא רוצים להתחרות. הם לא מעוניינים להתחרות. הם לא תחרות. כמו שהם לא נקפו אצבע לשפר את אוריג'ין לאור כל השיפורים והפיצ'רים שסטים הציגה לאורך השנים, הם לא הולכים לעשות כלום לאור השינויים בנתח בחנויות אחרות. כי אין לאוריג'ן כוונה להתחרות. מדובר בכלי עבור EA למשחקים שלהם. אין להם שום 'לחץ' להרגיש כי הם בכלל לא במשחק הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 דצמבר 2018, 14:43

אוריג'ן הביאה למערכת ריפנדים בכל התעשיה, למה אתה לוקח את זה בקלות ראש? זאת מערכת סופר חשובה שאתה החלטת שהיא לא חשובה במשך שנים כי VALVE לא עשתה את זה. אבל עכשיו כשVALVE עושה את זה? אוהו איך אתה חוגג על זה. בלי אוריג'ן לא הייתה לך מערכת ריפנד דיגיטלית בשום מקום (תאורתית, כמובן שבמציאות קליינט אחר היה עושה את זה ואז הלחץ היה מגיע ממנו). מה בריא בחנות של מיקרוסופט? אולי העובדה שלראשונה בהסטוריה כל משחק קונסולה מגיע ל-PC? אולי הקונספט של CROSS BUY שהגיע משם? אולי הקונספט של סטנדרט משחק PC מול קונסולה? כן, היא חנות נוראית, אבל היא עושה דברים ממש מעניינים שמשפיעים על התעשיה. אתה חושב שזאת חנות מזעזעת? יופי, אל תקנה שם. מה עדיף, שפורצה הורייזן 4 בכלל לא יגיע ל-PC? זה אידיאלי מבחינתך?

אף אחד לא מוכרח להשתמש בשום מוצר. אם משחק בלעדי לקליינט של אפיק (כמו שיש אינספור משחקים שבלעדיים לסטים) והקליינט שלהם גרוע, אל תקנה אותו ואם מספיק אנשים יחשבו כמוך החברה שעושה את הבלעדי הזה בחיים לא תעבוד עם אפיק שוב. ע"ע ROTTR ומיקרוסופט, קנו בלעדיות והוא לא מכר טוב אז SOTTR כבר לא עשה את השטות הזאת בשנית. אז כן, תאמין או לא, השוק די מטפל בבעיות האלה בעצמו.

-------------------
כן, זאת שאלה טפשית כי זאת שאלה ללא תשובה אלה אם הייתי מנכ"ל EA. יש באוריג'ן המון משחקים אחרים ואם EA רוצה להמשיך לתחזק את המשחקים האלה, היא צריכה להתחרות. רק השבוע קרה זעזוע בשוק הדיגיטל ב-PC עם אפיק וההורדת מחירים של VALVE. אם תרגע לשניה ותראה מה קורה בשוק בשבועות הקרובים, אולי תראה גם את אוריג'ן' מורידים את הנתך שלהם. אולי המטרה האמיתית של אוריג'ן (כמו כל קליינט אחר של מפיצה) היא לעשות להם יותר כסף מהמשחקים שלהם ולתת להם שליטה, אבל אם צד ג' לא היה חשוב להם אז צד ג' לא היה באוריג'ן, נניח כמו BN שלא מכיל משחקי צד ג'.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 06 דצמבר 2018, 17:45

אני לוקח את זה בקלות ראש כי הפוליסה של אוריג'ין תקפה רק למשחקים של EA עצמה. אתה עושה ממנה יותר ממה שהיא ומפריז בהשפעתה. זו הייתה נקודת ציון כלשהי שמזמן התעלו עליה וקבעו רף חדש, רף שאוריג'ין (וכל החנויות האחרות) עוד לא אימצה. איך 'כח התחרות' עובד בדוגמה הזו? כבר כמה שנים סטים קבעה סטנדרט אבל לא EA, לא סוני, לא מיקרוסופט, לא נינטנדו משוות קוו ואנחנו עדיין נאלצים לשמוע סיפורים על סירוב לריפאנד ותביעות וכו'.

זה טוב שמיקרוסופט הביאו את כל הבלעדיים גם למחשב. הצרכן יכול לשקול ולבחור את המחיר בו הוא יקנה את המשחק. חבל ומצער שצריך לעשות כל כך הרבה ויתורים בשביל זה. וחבל שהפופולאריות של המשחקים האלה על המחשב מוגבלת עקב כך. ואם הם מוכנים למכור חלק ממשחקי ה XB1 גם דרך סטים, אז מה עוצר אותם למכור את כולם?

cross-buy היה כבר עם פס3 ו-ויטה והיה עם משחקים בסטים שהם גם חלונות ומאק ולינוקס. ולא היה את הקטע הזה עם פורטל 2 שמי שקנה אותו על הפס3 יכל להפעיל גם עותק למחשב? לא היה קרוס פליי בין מחשב לפלייסטיישן כבר בפס2 אם ה MMO של פיינל פנטזי? ואני די בטוח שקרוס-פליי ברוקטליג בין מחשב לפס4 הקדים את חנות חלונות.

האם מיקרוסופט עושה צעדים ויוזמות משלה? כן, ויפה לה. על דברים כאלה חנויות צריכות להתבסס ולא על בלית ברירה ובליעת צפרדע.

דיברתי על הכוונה של אפיק לעשות הסכמים עם משחקי צד ג' לבלעדיות לקליינט שלהם. ראינו את דיסקורד עושים הסכמים מעפאנים כאלה לבלעדיות זמנית. זה רע. משחקי צד שלישי הבלעדיים לסטים הם כי המפתחים החליטו ובחרו בלי שואלב קשורים לעניין. אם מפתח יבחר בצורה עצמאית למכור את המשחק שלו בחנות של אפיק - שיבושם לו. אבל חנות שבאה להתחרות ולהטיב לא תחפש אקטיבית לשלול מכירת משחק במקומות אחרים.

השאלה על EA באה להדגים שאוריג'ין לא מתנהגת לפי חוקי התחרות שאתה מדמיין לעצמך. הם לא מושפעים ממה שאתה חושב שהם אמורים להיות מושפעים. אוריג'ין לא צריכה להתחרות כי הפואנטה של אוריג'ין היא סביב המשחקים ש EA מפיצה. משחקי צד ג' הם בונוס נחמד אבל הם לא מה שקובעים את התפתחותה של החנות, אלא הצרכים של משחקי EA עצמה. אז לא משנה מה יקרה בקליינטים האחרים זה לא מעניין אותה. התפיסה הכלכלית והתחרותית שלך לא חלה על אוריג'ין. כל עוד את משחקי EA ניתן יהיה לרכוש ולשחק רק שם, אין מה לצפות לתחרותיות. בדיוק כמו שכל השנים עד כה אוריג'ין לא חשבה לפתח ולטפח את הכלים שהיא מציעה לשחקנים ולמפתחים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים