DrKeo כתב:אני חושב שאפשר להגיד את זה על כל קונסולה. אבל הVB היה קונסולת צד מוזרה, לא הנייחת הראשית. היא אולי נסתה להחליף את הגיימבוי ונכשלה אבל הN64 עדין היה בדרך לצאת ב1995 כשהיא שוחררה (כלומר היה אמור ואז נדחה ל96').
אגב, למי שלא שם לב ה3DS מכרה בערך חצי מהDS בזמן המקביל. היא יצאה לפני 4 שנים פלוס רבעון ומכרה 53 מליון יחידות, הDS בזמן המקביל מכרה 102 מליון יחידות.
התנין כתב:תגידו רגע, יצרניות הקונסולות רואות רווח מסוים ממכירות משחקים של חברות צד ג' (על הקונסולה שלהן כמובן)?
אני שואל כי הדיבור הוא תמיד על כך שהרווח האמיתי מגיע לסוני\מייקרוסופט דרך מכירות משחקים ולא ממכירות חומרה. במידה והן תולות את יהבן באופן בלעדי על מכירות משחקי צד א', שבאופן טבעי מוכרים בכמויות קטנות משמעותית (למשל משחקי GOW מכרו סביב ה-4 מיליון יחידות, כ"א) ובתוספת עלויות הפיתוח המטורפות שרק עולות עם השנים, איך בדיוק העסק יכול להישאר רווחי מאוד?
Nucleus_Dawn כתב:כן. מכל עותק של משחק שנמכר, חלק מגיע ישירות ליצרנית הקונסולה. זה תנאי לפיתוח עבור הקונסולה. אני לא יודע כמה זה מדויק (נתון ישן), אבל זה בערך 10$ מכל משחק של 60$.
התנין כתב:Nucleus_Dawn כתב:כן. מכל עותק של משחק שנמכר, חלק מגיע ישירות ליצרנית הקונסולה. זה תנאי לפיתוח עבור הקונסולה. אני לא יודע כמה זה מדויק (נתון ישן), אבל זה בערך 10$ מכל משחק של 60$.
אתה בטוח שיצרנית הקונסולה בכלל יכולה להציב תנאים לצורך פיתוח על הקונסולה שלה? הרי אטארי ניסתה בכל מאודה למנוע פיתוח משחקים של חברות צד ג' לקונסולה שלה בשנות ה-80 (מסיבותיה השונות), ולאחר קרב משפטי ארוך קבע ביהמ"ש כי זכותן של החברות לפתח משחקים לכל פלטפורמה.
Laskin כתב:נשמע שבית המשפט טעה בעניין אטארי, אם זה מה שהיה... כמו שקורה הרבה פעמים בנושאים טכנולוגיים חדישים, שאין לבתי המשפט באמת מושג בהם.
די בדומה למה שהיה עם מיקרוסופט ו-נטפליקס.

swiss-the-engine כתב:לפי התמונה הנתונים לקוחים מONLIVE... לא צריך לקחת את זה כמשהו סופי.
DrKeo כתב:חברות משחקים לוקחות נתח של כמה אחוזים טובים מכל הכנסה של משחק, אם אני זוכר נכון היה פעם דיווח בתקופה של הN64 שסוני לקחה רק 14% כשנינטנדו הייתה גרגרנית עם 19% אז זאת הייתה עוד סיבה שצד ג' העדיפו את סוני.
הגרף הידוע הכללי הולך ככה:
כמו שאתה רואה החלוקה היא:
- 15$ לחנות, גיימסטופ או אמזון
- 4$ עלויות הפצה, משלוח או אחסון וכדומה
- 7$ הולך לבעלת הפלטפורמה, כלומר נינטנדו או סוני או מיקרוסופט. כמו שאתה רואה זה בערך 12%
- 27$ הולכים למפיצה עצמה, כלומר לEA או למי שעשה את המשחק
- 7$ הולכים להחזרים. זה סעיף קצת יותר אמורפי שמדבר על בעיות הפצה פיזית. לדוגמה נניח ובת'זדה מוכרת לגיימסטופ מליון עותקים של FO4 (וכמובן מכריזה "היי, שלחנו מליון עותקים לחנויות!" עם דגש על המילה Shipped), זה אומר שלפני שFO4 יצא בכלל בת'זדה שכנעה את גיימסטופ שהיא ממש צריכה מליון עותקים של FO4 ביום הראשון כי המשחק ימכור מצויין. אז עובר השיגור, עובר שבוע, עוברים שבועיים ומה לעשות, FO4 לא הצליח למכור את המליון עותקים אלה רק 500,000. גיימסטופ נתקעים עם המון עותקים של המשחק ומקבלים עצבים על בת'זדה ששכנעה אותם לקנות כל כך הרבה. בשלב הזה גיימסטופ ובת'זדה יגיעו להסכם שבת'זדה קונה מגיימסטופ את ה500,000 העותקים המיותרים בחזרה במחיר מסויים. זה ה7$, ההחזרים והסכמים שונים בין המפיצה לחנויות שקושרים לעודפים.
אז כמו שאתה רואה, הבעלות פלטפורמה לוקחות בערך 12% היום. אבל במשחקים דיגיטלים הן לוקחות 30%, כל חנות דיגיטלית היום לוקחת 30% מההכנסות על משחקים דיגיטלים. סטים, PSN, LIVE, אוריג'ן... כולם. אולי הם לוקחים נתח גדול פי 2.5 אבל למפיצות זה ממש שווה כי ה7$ החזרים נעלמים, ה4$ להפצה נעלם וה15$ לגיימסטופ גם נעלם. כלומר במקום להכניס 27$ מעותק הם יכניסו 42$ מעותק.
DrKeo כתב:ואני רק אזכיר שמשחקי N64 עלו לי 70$ עד 90$ בשנות ה90 בגלל עלויות של הקלטות ואז הערך של כל דולר היה גבוה יותר מהיום. הפס1 עשתה איזו ירידת מחיר מאוד חדה ל50$ ומשם זה נשאר עד הדור הקודם עם 60$.
התנין כתב:DrKeo כתב:ואני רק אזכיר שמשחקי N64 עלו לי 70$ עד 90$ בשנות ה90 בגלל עלויות של הקלטות ואז הערך של כל דולר היה גבוה יותר מהיום. הפס1 עשתה איזו ירידת מחיר מאוד חדה ל50$ ומשם זה נשאר עד הדור הקודם עם 60$.
מטורף.
האמת שתקופה הזו היה לי מגאסון (שרק לפני שנה גיליתי שזה חיקוי) עם קלטת שהיו בה כמה משחקים. כך שהפרט הנ"ל לא כזה טריוויאלי עבורי
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים