סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2013, 00:14

תחכה לios7, הוא אמור ליעל עניינים משמעותית אז אולי ה4 יסחוב אותך עד ה6 שיהיה כנראה גדול יותר :)
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2013, 08:16

אגב, הכי מעניין אותי אם באמת הצליחו לשפר כל כך הרבה את המצלמה, אני מת על המצלמה הנוכחית, וזה נשמע כמו שיפורים מאוד מתוחכמים... אפשר לזלזל בהם על ההצהרות המנופחות, אבל המצלמות שבמכשירים שלהם באמת מפתיעות אותי לטובה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2013, 08:18

DrKeo כתב:תחכה לios7, הוא אמור ליעל עניינים משמעותית אז אולי ה4 יסחוב אותך עד ה6 שיהיה כנראה גדול יותר :)

אין סיכוי שאני חוזר ל-4 שלי, וגם יש סידור עם מישהו בעבודה שהולך לקבל אותו כבר. אבל בחיים לא הייתי חוזר אליו.
לחברה שלי יש אותו, ואני לא מסוגל להחזיק אותו בכלל, ובשנייה שאני מנסה לפתוח משהו - זה כמו לחזור ל56k

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2013, 08:22

אגב, האייפון 4 היה הסמארטפון הראשון שלי, עד אז היה לי נוקיה, אפילו לא צבעוני. ככה שאני מאמין שאני אוכל לחכות ל-7.
הבעייה היא במהירות שאני מפעיל אפליקציות, וה-5 מספיק לי כרגע, זאת אומרת - אני אף פעם לא מחכה שמשהו יפעל או יזוז, הכל די מידי.
אז אני לא חושב שאסבול מזה עם ה-5s לפחות שנתיים, אם בכלל.
פשוט לגלוש לרגע לוקח כל כך הרבה יותר זמן עם ה-4, ועד שהמצלמה זזה... תמיד לחכות כמה שניות. מטריף אותי (:

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 11 ספטמבר 2013, 00:22

Nucleus_Dawn כתב:
בהרבה מקרים הG2 פחות טוב מהZ ULTRA, בבנצ'מרקים שראיתי. הוא גם פחות טוב מהS4 וכל אלו פחות טובים ברוב הבנצ'מרקים מהאייפון 5, אז בטוח שהם יהיו פחות מרשימים מה5S.

בכל מקרה, מסך הרבה יותר מידי גדול. 4.5, או 4.3 זה הגבול העליון שלי.

למה נראה לך שה-G2 חלש מהגלקסי S4? :o

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 08:58

Laskin כתב:בעוד שנה תמכור אותו גג ב-1500 לדעתי...

אני כנראה אקנה את ה-5S כי יש לי 4 (כרגע אני עם 5, אבל הוא של חבר ואני צריך להחזיר לו בדצמבר). ה-4 ממש איטי, והמעבד החדש נשמע מבטיח.
ברור שיש אכזבות:
- רציתי בטריה טובה יותר משמעותית.
- מסך צריך להיות גדול יותר בחצי אינץ׳ לפחות.
- המצלמה, למרות הזיבולים שלהם שפיקסלים גדולים = איכותי יותר (המממ), צריכה לעבור את ה-12 מגה פיקסל.

אבל סך הכל - נראה כמו טלפון שיחזיק אותי עד ה-6S לפחות, אם לא 7.

כרגע המחירים ביד2 נעים בין 2000 ל2800 למכשירים במצב טוב. אין סיבה שה5S יהיה שווה פחות מזה בעוד שנה. המכשירים ב2000, אגב, הם כמעט תמיד מכשירים עם בעיה כלשהי (סוללה שנגמרת מהר וכאלה).

ביחס ל5, הבטריה באותה רמה (כלומר, אותו מספר שעות עבודה). בשבילי זה שדרוג לא קטן, כי אני עובר מ4, אז זה 25% יותר.

המצלמות של האייפונים תמיד היו בחוד החנית. אין להם הכי הרבה פיקסלים, אבל איכות התמונה של האייפון הכי חדש תמיד נמצאת בחמישיה/שלישיה הראשונה. לא יפתיע בכלל אם ה5S יהיה עם המצלמה הכי טובה, פרט לZ1 ולאיזה טלפון איזוטרי של נוקיה, עם מצלמה שעושה את המכשיר עבה יותר בס"מ.
גם לONE אין הרבה פיקסלים (4), אבל הצילומים שלו בהחלט באיכות גבוהה והרבה מאוד פעמים באיכות גבוהה יותר של מכשירים עם יותר מגה פיקסל ממנו. יש משמעות להרבה מאוד נתונים, פרט לכמה מגה פיקסל יש לך במצלמה ותמיד המצלמות באייפון היו מהטובות ביותר בשוק, אז אני לא חושב שזה ישתנה עכשיו.

גולן, הסיבה שאני חושב שהS4 יותר טוב מהG2, היא שאני לא מתבסס על מספרים חסרי משמעות ונתונים טכניים, אלא על בנצ'מרקים ובהם רואים יתרון ברור לZ ULTRA, לגלקסי 4 ובמקרים מסוימים, גם לטלפונים אחרים. אני מניח שגם הNOTE 3 יהיה עם ביצועים עדיפים.
כל מכשירי האנדרואיד נמצאים הרחק מאחורי האייפון 5. אין סיכוי שה5S לא יהיה עם ביצועים עדיפים על כל מכשיר אנדרואיד, כולל הטאבלטים. אם תסתכל על בנצ'מרקים, פשוט תראה שהמכשירים היחידים שעוקפים את האייפון 5 הם האייפד החדש, הטאבלט של סוני והנקסוס 10. אין טלפון אנדרואיד שמתקרב לביצועים של האייפון. ככה זה היה בכל שנה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2013, 01:05

משהו יודע מה היה הזמן עבודה של האייפון 5 רשמית על ידי אפל? כי ל5S הם אומרים 10 שעות ומעניין אותי איך זה בהשוואה לזמן עבודה שהם טענו על האייפון 5. מסתבר שיש ב5 רק 1440 mAh, לא היה לי מושג שהסוללה של ה5 כל כך חלשה. הוא מחזיק פשוט נהדר יחסית לסמארטפון HIGH END אבל באמת מפתיע. בלילה כלכלי בחור מNRG גאדג'טים טען שהסוללה ב5S מחזיקה 15% יותר מזאת של ה5, משהו אשר את זה?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 09:31

DrKeo כתב:משהו יודע מה היה הזמן עבודה של האייפון 5 רשמית על ידי אפל? כי ל5S הם אומרים 10 שעות ומעניין אותי איך זה בהשוואה לזמן עבודה שהם טענו על האייפון 5. מסתבר שיש ב5 רק 1440 mAh, לא היה לי מושג שהסוללה של ה5 כל כך חלשה. הוא מחזיק פשוט נהדר יחסית לסמארטפון HIGH END אבל באמת מפתיע. בלילה כלכלי בחור מNRG גאדג'טים טען שהסוללה ב5S מחזיקה 15% יותר מזאת של ה5, משהו אשר את זה?

לפי אפל, זמן הסוללה זהה. 10 שעות. בשני המקרים, זה יחסית הרבה לסמרטפון, למרות שהסוללה לא עצומה.

לא חשבתי שאשתמש בכלל בקטע של תביעת האצבע, אבל כשאני חושב על זה, זה יחסוך לי ממש המון. למשל, כשאני מוריד שיר או אפליקציה, אני יכול פשוט לשים את האגודל על הכפתור, במקום לשים סיסמה. בעקרון, אפשר לעשות את זה בערך לכל סיסמא במכשיר. זה יכול להיות נורא נוח.
אפילו להניח את האגודל במקום ללחוץ על הכפתור זה חסכון, מבחינתי (בעיקר כי הכפתור באייפון 4 שלי כבר לא הכי מתפקד).
זה פיטצ'ר שלא חשבתי שאצטרך, אבל ככל שאני קורא על כמה הוא פועל מהר וטוב, אני משתכנע יותר שזה יכול להיות שימושי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2013, 09:46

Nucleus_Dawn כתב:
לפי אפל, זמן הסוללה זהה. 10 שעות. בשני המקרים, זה יחסית הרבה לסמרטפון, למרות שהסוללה לא עצומה.

לא חשבתי שאשתמש בכלל בקטע של תביעת האצבע, אבל כשאני חושב על זה, זה יחסוך לי ממש המון. למשל, כשאני מוריד שיר או אפליקציה, אני יכול פשוט לשים את האגודל על הכפתור, במקום לשים סיסמה. בעקרון, אפשר לעשות את זה בערך לכל סיסמא במכשיר. זה יכול להיות נורא נוח.
אפילו להניח את האגודל במקום ללחוץ על הכפתור זה חסכון, מבחינתי (בעיקר כי הכפתור באייפון 4 שלי כבר לא הכי מתפקד).
זה פיטצ'ר שלא חשבתי שאצטרך, אבל ככל שאני קורא על כמה הוא פועל מהר וטוב, אני משתכנע יותר שזה יכול להיות שימושי.

איך לעזאזל הם עשו טביעת אצבע ולא הוסיפו NFC בשביל להפוך את האייפון לארנק דיגיטלי שמאשרים את התשלום בו בטביעת אצבע? איך? מה נסגר אפל?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 09:56

DrKeo כתב:איך לעזאזל הם עשו טביעת אצבע ולא הוסיפו NFC בשביל להפוך את האייפון לארנק דיגיטלי שמאשרים את התשלום בו בטביעת אצבע? איך? מה נסגר אפל?

אני מניח שזה בגלל שאף אחד לא משתמש בNFC, בשום מקום.
מצד שני, אם היה NFC באייפון החדש, אז הרבה יותר עסקים יתחילו לעשות בזה שימוש.

תרנגול וביצה כזה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 11 ספטמבר 2013, 01:56

אני לא מאמין שאמרתם שהמצלמה של האייפון היא הטובה ביותר. מה נסגר עם הפורום הזה?!

Nucleus_Dawn כתב:גולן, הסיבה שאני חושב שהS4 יותר טוב מהG2, היא שאני לא מתבסס על מספרים חסרי משמעות ונתונים טכניים, אלא על בנצ'מרקים ובהם רואים יתרון ברור לZ ULTRA, לגלקסי 4 ובמקרים מסוימים, גם לטלפונים אחרים. אני מניח שגם הNOTE 3 יהיה עם ביצועים עדיפים.
כל מכשירי האנדרואיד נמצאים הרחק מאחורי האייפון 5. אין סיכוי שה5S לא יהיה עם ביצועים עדיפים על כל מכשיר אנדרואיד, כולל הטאבלטים. אם תסתכל על בנצ'מרקים, פשוט תראה שהמכשירים היחידים שעוקפים את האייפון 5 הם האייפד החדש, הטאבלט של סוני והנקסוס 10. אין טלפון אנדרואיד שמתקרב לביצועים של האייפון. ככה זה היה בכל שנה.

תמונה

איך אתה מסביר את זה?

לפי הבנצ'מארק הזה, רק הגלקסי 4 מבצע ביצועים טובים יותר מה-G2, וגם אז ממש בקצת. אבל ה-G2 אוכל את כל שאר הסמארטפונים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 09:08

GolanBerlin כתב:אני לא מאמין שאמרתם שהמצלמה של האייפון היא הטובה ביותר. מה נסגר עם הפורום הזה?!

תמונה

איך אתה מסביר את זה?

לפי הבנצ'מארק הזה, רק הגלקסי 4 מבצע ביצועים טובים יותר מה-G2, וגם אז ממש בקצת. אבל ה-G2 אוכל את כל שאר הסמארטפונים.

הZ ULTRA לא מופיע בבנצ'מרק הזה. גם האייפון 5 לא. ברוב הבנצ'רמקים של מכשירי אנדרואיד שתמצא, אין אייפונים, כי משתדלים להשתמש בבנצ'מרקים שיועדו לאנדרואיד.
כאשר יש גם אייפונים, הגרף של האייפון נורא ארוך וכל השאר נורא קצרים.

שלא תבין לא נכון. יש לו ביצועים נהדרים בהשוואה לרוב מכשירי האנדרואיד. הטענה שלך שהוא הכי טוב שיש היום פשוט לא היתה נכונה. בכלל, אני מעדיף את המכשירים של LG על פני אלו של סמסונג. הם מרגישים יותר טוב ביד וככלל, יש בהם הרבה פחות זבל גימיקי שלא עובד, כמו גלגול אתרים עם העיניים.

בנוגע למצלמה - הסיבה שאנחנו אומרים את זה היא שאנחנו לא מתבססים על נתונים יבשים וחסרי משמעות, כמו כמה מגה פיקסל יש במצלמה, אלא בהשוואות צילומים שנעשות בכל מיני ביקורות. המצלמה של האייפון 5, למשל בערך באותה הרמה של הS4, למרות הבדל של 5 מגה פיקסל. היא טובה משל הHTC ONE באור ופחות טובה ממנו בחושך (בגלל של ONE יש חיישנים גדולים יחסית, הצילום בחושך ממש מוצלח). המצלמה הכי טובה היא כנראה במכשירי הלומיה (בטח ובטח באלו המתמחים בצילום).
לא ראיתי השוואות גם של תמונות מהZ או מהZ1, אבל לא יפתיע אותי לגלות שאיכות הצילום שם היא גם מהגבוהות בנמצא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 ספטמבר 2013, 17:13

השימוש בטביעת האצבע להורדה מהאפסטור הוא נחמד, אבל לגמרי לא נחוץ.. זאת סתם דרך לעקוף את הטרחנות של אפל. גוגל, נותנת לך את האופציה לבחור - האם להזין סיסמא עם כל רכישה, או לא. :). לאלו מאיתנו שעברו את גיל בי''ס ויודעים להתנהל כלכלית, אין שום בעיה עם זה.

ואומנם אפל טוענת שהנתון לא נשמר אצלה, לא יועלה לשרתים וכו', אבל הרשו לי לפקפק.. שערוריית הNSA האחרונה הוכיחה שהרבה הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים, מגיע אליהם בסופו של דבר.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 09:20

Klayman כתב:השימוש בטביעת האצבע להורדה מהאפסטור הוא נחמד, אבל לגמרי לא נחוץ.. זאת סתם דרך לעקוף את הטרחנות של אפל. גוגל, נותנת לך את האופציה לבחור - האם להזין סיסמא עם כל רכישה, או לא. :). לאלו מאיתנו שעברו את גיל בי''ס ויודעים להתנהל כלכלית, אין שום בעיה עם זה.

ואומנם אפל טוענת שהנתון לא נשמר אצלה, לא יועלה לשרתים וכו', אבל הרשו לי לפקפק.. שערוריית הNSA האחרונה הוכיחה שהרבה הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים, מגיע אליהם בסופו של דבר.

כשיש לך ילדים, הרבה יותר קשה לנהל כלכלית את הקניות במכשירים האלו. גם אם אתה מעוניין שלא תהייה סיסמא על שימוש בכרטיס האשראי שלך, במקרה והטלפון נאבד, זו בהחלט זכותך ויפה שנותנים לך לבחור, אבל זה בהחלט יכול להוביל למקומות לא סימפטיים.
לגמרי לא נחוץ. חוסך המון זמן והמון הקלקות, אז למה לא?

נמתין לשערוריה הבאה, שתגלה שאפל אוגרת את כל תביעות האצבע, לצד הצילומים שלנו, כדי שיהיה לה מאגר ביומטרי משלה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 ספטמבר 2013, 17:32

בכל מקרה - מדובר במכשיר מרשים בהחלט. הכי אהבתי את הפלאש שלו... :P.

אני גם לא מבין בכלל למה אנשים ממשיכים לדבר כאן על בנצ'מרקים... מכשירי iOS ומכשירי אנדרואיד נותנים חוויית שימוש שונה לחלוטין, בפחות או יותר כל אספקט. אז כן, בכולם אתה מבצע את אותן הפעולות, אבל השימוש עצמו הוא שונה, וכל מכשיר מתאים לאנשים מסוג שונה. ההבדלים שלי יצא לראות בבנצ'מרקים הם לא מטורפים, ובכל מקרה לא מהווים, לפחות בשבילי, את ההחלטה באיזה מכשיר לבחור. לא מאמין שמי שהשתמש בHTC ONE, נקסוס 4 או גלקסי 4 הבחין בלאגים מטורפים.

אה כן, והנה סתם דוגמא למבחני ביצועים שבהם האייפון לא ניצח את הגלקסי בצורה מוחצת כמו שביקשת לצייר. http://blog.laptopmag.com/iphone-5-vs-galaxy-s4

ואחד מול הHTC ONE
http://gfxbench.com/compare.jsp?D1=Appl ... One&cols=2

בחלק הוא טוב יותר, ובחלק הוא טוב פחות... לא אומר יותר מדי.

נ.ב: הכי הורג אותי - אנשים שמתנגדים למאגר הביומטרי, אבל יילכו ויזינו את האצבע שלהם לאייפון :P.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 17:49

Klayman כתב:בכל מקרה - מדובר במכשיר מרשים בהחלט. הכי אהבתי את הפלאש שלו... :P.

אני גם לא מבין בכלל למה אנשים ממשיכים לדבר כאן על בנצ'מרקים... מכשירי iOS ומכשירי אנדרואיד נותנים חוויית שימוש שונה לחלוטין, בפחות או יותר כל אספקט. אז כן, בכולם אתה מבצע את אותן הפעולות, אבל השימוש עצמו הוא שונה, וכל מכשיר מתאים לאנשים מסוג שונה. ההבדלים שלי יצא לראות בבנצ'מרקים הם לא מטורפים, ובכל מקרה לא מהווים, לפחות בשבילי, את ההחלטה באיזה מכשיר לבחור. לא מאמין שמי שהשתמש בHTC ONE, נקסוס 4 או גלקסי 4 הבחין בלאגים מטורפים.

אה כן, והנה סתם דוגמא למבחני ביצועים שבהם האייפון לא ניצח את הגלקסי בצורה מוחצת כמו שביקשת לצייר. http://blog.laptopmag.com/iphone-5-vs-galaxy-s4

ואחד מול הHTC ONE
http://gfxbench.com/compare.jsp?D1=Appl ... One&cols=2

בחלק הוא טוב יותר, ובחלק הוא טוב פחות... לא אומר יותר מדי.

נ.ב: הכי הורג אותי - אנשים שמתנגדים למאגר הביומטרי, אבל יילכו ויזינו את האצבע שלהם לאייפון :P.

על תאגיד ענק שכל מטרתו להכניס כסף אפשר לסמוך הרבה יותר מאשר על ממשלה, באופן טבעי.

בHTC ONE ובנקסוס 4 באמת לא מרגישים לאג. מכשירים נהדרים. בגלקסי 4 יש לאגים נוראיים. גם ב3. כל הזבל של סמסונג סותם אותם.
עד שייצא הנקסוס 5, אני חושב שמכשירי האנדרואיד הטובים ביותר שאפשר לקנות הם הONE והS4 מגוגל, עם הרום הנקי של גוגל. בגלקסי 4 לא הייתי נוגע. מכשיר מזוויע, אז אם אלך על מכשיר אנדרואיד, זה כנראה יהיה הONE, אבל גם לו יש פאקים שאני לא מוכן להתפשר עליהם (למשל, כפתור הנעילה נמצא למעלה ובמכשיר כזה עצום, זה פשוט לא נוח).

בנוגע לחוויות השימוש השונות, אני מסכים לגמרי. הבנצ'מרקים פשוט באו להפריך את הטענה המוזרה של מכשיר אנדרואיד X בטוח מציג ביצועים יותר טובים, בגלל שהמעבד שלו מרובע ליבה, או שטות אחרת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 ספטמבר 2013, 17:53

אבל גם אם אפל באמת לא תעלה את הנתון אליה - הוא על המכשיר.. :roll: הרבה יותר קל לפרוץ למכשיר, מאשר למאגר-על ממשלתי, מנותק מהרשת, שדורש גישה פיזית למתקן סופר מאובטח ולפחות שני מפתחות שונים.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 17:57

Klayman כתב:אבל גם אם אפל באמת לא תעלה את הנתון אליה - הוא על המכשיר.. :roll: הרבה יותר קל לפרוץ למכשיר, מאשר למאגר-על ממשלתי, מנותק מהרשת, שדורש גישה פיזית למתקן סופר מאובטח ולפחות שני מפתחות שונים.

אם אתה מכניס את תביעת האצבע שלך במשרד הפנים, כנראה שהוא לא כזה מנותק.

בשני המקרים זה לא ממש מאובטח ואם רוצים לפרוץ, יכולים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 ספטמבר 2013, 17:59

נו באמת... או שתהיה רציני, או שאל תגיב. אתה באמת משווה בין השניים? אתה מזין במשרד הפנים והדברים מועברים דרך תשתית מבודלת לחלוטין, למחשב שאכן מנותק פיזית מהרשת. עם האייפון הרבה יותר קל, תיאורטית לגשת לנתון. אני יודע שזה האייפון של שחר, אני יודע שהוא כל הזמן מחובר לרשת, אני יכול לנסות ולתקוף אותו כאוות נפשי. ההשוואה שלך פשוט לא במקום.

אההה ואגב (כי אני רואה שחזרת על זה בכמה הודעות כבר): טביעת אצבע.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 18:06

Klayman כתב:נו באמת... או שתהיה רציני, או שאל תגיב. אתה באמת משווה בין השניים? אתה מזין במשרד הפנים והדברים מועברים דרך תשתית מבודלת לחלוטין, למחשב שאכן מנותק פיזית מהרשת. עם האייפון הרבה יותר קל, תיאורטית לגשת לנתון. אני יודע שזה האייפון של שחר, אני יודע שהוא כל הזמן מחובר לרשת, אני יכול לנסות ולתקוף אותו כאוות נפשי. ההשוואה שלך פשוט לא במקום.

אההה ואגב (כי אני רואה שחזרת על זה בכמה הודעות כבר): טביעת אצבע.

קודם כל, תודה על התיקון.

דבר שני, אני באמת לא רציני. אני מתבדח. אני לא חושב שאפשר לסמוך על אפל יותר מעל ממשלה. אפשר, במקרה הטוב ביותר, לסמוך עליה באותה המידה (והמקרה של אפל, לדעתי, איננו המקרה הטוב).
בשני המקרים, המצב פריץ. הסיבה לכך היא שבעוד המאגר הביומטרי הממשלתי באמת מאובטח יותר מהאייפון של שחר, הוא גם מכיל נתונים של מיליונים והוא מטרה הרבה יותר גדולה מהאייפון של שחר, אז הרבה יותר אנשים ינסו לפרוץ אותו.
בעצם, אם כבר מוצרים של אפל, אז דוגמא נהדרת היא מערכת ההפעלה שלהם. הם התגאו בעבר בכך שאין להם בכלל וירוסים, אבל זה כי לאף אחד לא היה אכפת מספיק, בשביל ליצור עבורה וירוסים ולא בהכרח כי היא מאובטחת יותר.
לכן האייפון של שחר יותר מאובטח מהמאגר הביומטרי הממשלתי. הרבה יותר קל לפרוץ אליו, אם רוצים. פשוט הרבה פחות אנשים רוצים.

בכל מקרה, הקטע של "אפשר לסמוך על תאגיד ענק יותר מעל ממשלה" באמת היה בדיחה. מצטער אם זה לא היה ברור מספיק.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2013, 10:27

למה זו בדיחה? אני לא צוחק שאני אומר - אני סומך על אפל יותר מעל הממשלה. לא רק של ישראל, רוב הממשלות.
אני כמובן מתנגד למאגר הביומטרי, לא כי אני מפחד שיום אחד זה יגיע לידיים הלא נכונות, אלא כי אני יודע שזה יקרה, וכי אין לי שום רצון לתת לממשלה יותר מידע ממה שהיא כבר מקבלת (והרבה פחות, מן הסתם). כמו שאין לי רצון שהוט תדע עליי דבר. לא אוהב אותם, לא בא לי לשתף אותם במידע על חיי.
אם אני מחליט לקנות מוצר מסויים, אני מודע לכל הסיכונים ה״בטחוניים״. מאותן סיבות - אני משתף רשתות חברתיות במידע מסויים עליי, שלא הייתי משתף את הממשלה או ארגונים אחרים.
זה מבחירה, אף אחד לא מכריח אותי, אני אחליט כמה והאם להסכים לשינוי במדיניות האבטחה של פייסבוק, לא המחוקק.
זה הכל עניין של בחירה אישית.

חברה גרועה, שלא מכבדת את הלקוחות שלה - יכולה לקרוס בשנייה, אם תעבור את הגבול.
ממשלה גרועה יכולה להחזיק גם מאות שנים ולגזול כל טיפת חופש שנשארה לך, ועוד בחסות החוק.
מן הסתם - אני אפחד יותר מהאופציה השנייה.
זה לא שמישהו הולך להשתמש בטביעת האצבע שלי כנגדי כדי להפליל אותי מחר, אין לי *באמת* ממה לפחד כשאני נותן את טביעת האצבע שלי, אבל זו צריכה להיות החלטה שלי.

זה שהממשלות משתמשות בכח שלהן כדי לקחת מהחברות הגדולות מידע על האנשים שהסכימו לתת אותו מרצונם החופשי ואך ורק להם (ולשותפות שלהן) - זו רק עוד בעייה שנובעת מהעובדה שהממשלות כולן - אינן מוגבלות מספיק.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 10:53

Laskin כתב:למה זו בדיחה? אני לא צוחק שאני אומר - אני סומך על אפל יותר מעל הממשלה. לא רק של ישראל, רוב הממשלות.
אני כמובן מתנגד למאגר הביומטרי, לא כי אני מפחד שיום אחד זה יגיע לידיים הלא נכונות, אלא כי אני יודע שזה יקרה, וכי אין לי שום רצון לתת לממשלה יותר מידע ממה שהיא כבר מקבלת (והרבה פחות, מן הסתם). כמו שאין לי רצון שהוט תדע עליי דבר. לא אוהב אותם, לא בא לי לשתף אותם במידע על חיי.
אם אני מחליט לקנות מוצר מסויים, אני מודע לכל הסיכונים ה״בטחוניים״. מאותן סיבות - אני משתף רשתות חברתיות במידע מסויים עליי, שלא הייתי משתף את הממשלה או ארגונים אחרים.
זה מבחירה, אף אחד לא מכריח אותי, אני אחליט כמה והאם להסכים לשינוי במדיניות האבטחה של פייסבוק, לא המחוקק.
זה הכל עניין של בחירה אישית.

חברה גרועה, שלא מכבדת את הלקוחות שלה - יכולה לקרוס בשנייה, אם תעבור את הגבול.
ממשלה גרועה יכולה להחזיק גם מאות שנים ולגזול כל טיפת חופש שנשארה לך, ועוד בחסות החוק.
מן הסתם - אני אפחד יותר מהאופציה השנייה.
זה לא שמישהו הולך להשתמש בטביעת האצבע שלי כנגדי כדי להפליל אותי מחר, אין לי *באמת* ממה לפחד כשאני נותן את טביעת האצבע שלי, אבל זו צריכה להיות החלטה שלי.

זה שהממשלות משתמשות בכח שלהן כדי לקחת מהחברות הגדולות מידע על האנשים שהסכימו לתת אותו מרצונם החופשי ואך ורק להם (ולשותפות שלהן) - זו רק עוד בעייה שנובעת מהעובדה שהממשלות כולן - אינן מוגבלות מספיק.

לא שאני רוצה להכנס לדיון הזה במיוחד, אבל אם אתה משתף מידע מסוים ברשתות חברתיות (או עם כל חברה אחרת), אז אתה משתף את המידע הזה גם עם הממשלה וגם עם ארגונים אחרים.
כמו שגוגל אמרו בתגובה לתביעה של משתמשי GMAIL: "הציפיה לפרטיות איננה סבירה".
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2013, 11:08

נכון, כמו שכתבתי בסוף - הממשלות עדיין יכולות להכריח חברות פרטיות לחשוף מידע, ולכן צריך להגביל אותן, או לפחות להתנות את זה בחשד סביר, כפי שנהוג בציטוטים (או כפי שהיינו מתים שזה היה נהוג;).
אני משתדל לא לחשוף דברים מסויימים ברשתות חברתיות, אני נוהג בזהירות מסויימת. הממשלה לא ממש שואלת אותי או מחכה שאנדב מידע מרצוני החופשי. היא יום אחד תגיד לי - או שתביא לנו את כל מה שאנחנו רוצים, או שתכנס לכלא. עם ארגונים כאלה - אני לא מוכן לשתף פעולה כל עוד יש לי ברירה כלשהי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 11:31

Laskin כתב:נכון, כמו שכתבתי בסוף - הממשלות עדיין יכולות להכריח חברות פרטיות לחשוף מידע, ולכן צריך להגביל אותן, או לפחות להתנות את זה בחשד סביר, כפי שנהוג בציטוטים (או כפי שהיינו מתים שזה היה נהוג;).
אני משתדל לא לחשוף דברים מסויימים ברשתות חברתיות, אני נוהג בזהירות מסויימת. הממשלה לא ממש שואלת אותי או מחכה שאנדב מידע מרצוני החופשי. היא יום אחד תגיד לי - או שתביא לנו את כל מה שאנחנו רוצים, או שתכנס לכלא. עם ארגונים כאלה - אני לא מוכן לשתף פעולה כל עוד יש לי ברירה כלשהי.

הן ממש לא צריכות להכריח. המידע עליך זה הרכוש הפרטי של החברה הפרטית. אם זה יהיה רווחי עבורה, החברה היא זו שתפנה לממשלה (או לכל גורם אחר) ותבקש להעביר אליה את המידע.
בכל מקרה, לא קשור לדיון, אז אסיים פה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 11 ספטמבר 2013, 12:22

Nucleus_Dawn כתב:
הZ ULTRA לא מופיע בבנצ'מרק הזה. גם האייפון 5 לא. ברוב הבנצ'רמקים של מכשירי אנדרואיד שתמצא, אין אייפונים, כי משתדלים להשתמש בבנצ'מרקים שיועדו לאנדרואיד.
כאשר יש גם אייפונים, הגרף של האייפון נורא ארוך וכל השאר נורא קצרים.

שלא תבין לא נכון. יש לו ביצועים נהדרים בהשוואה לרוב מכשירי האנדרואיד. הטענה שלך שהוא הכי טוב שיש היום פשוט לא היתה נכונה. בכלל, אני מעדיף את המכשירים של LG על פני אלו של סמסונג. הם מרגישים יותר טוב ביד וככלל, יש בהם הרבה פחות זבל גימיקי שלא עובד, כמו גלגול אתרים עם העיניים.

בנוגע למצלמה - הסיבה שאנחנו אומרים את זה היא שאנחנו לא מתבססים על נתונים יבשים וחסרי משמעות, כמו כמה מגה פיקסל יש במצלמה, אלא בהשוואות צילומים שנעשות בכל מיני ביקורות. המצלמה של האייפון 5, למשל בערך באותה הרמה של הS4, למרות הבדל של 5 מגה פיקסל. היא טובה משל הHTC ONE באור ופחות טובה ממנו בחושך (בגלל של ONE יש חיישנים גדולים יחסית, הצילום בחושך ממש מוצלח). המצלמה הכי טובה היא כנראה במכשירי הלומיה (בטח ובטח באלו המתמחים בצילום).
לא ראיתי השוואות גם של תמונות מהZ או מהZ1, אבל לא יפתיע אותי לגלות שאיכות הצילום שם היא גם מהגבוהות בנמצא.

תראה, לפני חמישה ימים פורסם מבחן הסוללה של ה-G2. מסתבר שה-G2 נמצא ברשימת "3 הסמארטפונים עם הסוללה הטובה ביותר". לי אישית זה נתון מעולה, כי אני כרגע אם האייפון 4 והסוללה שלו היא בדיחה. ה-G2 מחזיק 11.22 שעות באינטרנט, שזה כמעט פי שניים מהאייפון 4. כרגע סוללה היא הפרמטר העליון אצלי, וה-G2 קנה אותי בפרמטר הזה, אין ספק.

והנה בנצ'מארק מעודכן של ה-G2. שים לב שכמעט בכל מקום, ה-G2 הוא מקום ראשון/שני/שלישי, כאשר במצב שהוא שני/שלישי - המקומות העליונים ממנו הם הסוני Z1 החדש ועוד סמארטפון כלשהוא. המסקנה: אין ספק, ה-G2 הוא בין החזקים בשוק. לפחות מקום שלישי. בשבילי זה קצת יותר מפאקינג אוסום.

ובאמת שאני לא מבין על מה אתה מדבר, בנוגע למצלמה של האייפונים. אני בעלים של אייפון 4, והמצלמה שם היא פשוט זוועה.

אגב, מסתבר שה-iPhone 5S "מתהדר" באותו מסך בדיוק כמו ה-iPhone 5, קרי זה בכלל לא Full HD, ובאותה סוללה כמו ה-iPhone 5.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים