bling כתב:בסדר קאוטיק, לא משנה, בין אם התבלבתי או הניסוח שלך לא היה ברור לא קריטי, ברור לי שהתכוונת לזה בדיעבד.
ו 6 מליון זה רק ב 6 שבועות הראשונים, אין ספק בכלל שזה מממן את המשחק הבא "בחינם" כמו ש KEO אמר, מן הסתם ישאר להם גם עודף אחרי שיגמרו את הסיבוב על המשחק הזה וה DLC וגרסאות GOTY ומכירות סטים מגוחכות וכו', יש לו לא מעט סיבובים עוד לעשות.
וכמו שאמרתי צריך להשוות גם לתעשיות בידור אחרות כדי לראות עד כמה המצב טוב/ רע פה.
ועוד חדשה: Rocket League עבר את המליון מכירות בסטים!
מדהים, מעניין אותי אם הם לא מצטערים שהם חילקו אותו בפלוס בחינם, למרות שהם בטח "מכרו" פי 5 או 6 על הפלטפורמה, לא בטוח כמה מזה מתרגם לכסף, יש לי תחושה שהם לא האמינו בהצלחה הפוטנציאלית שלו ובדיעבד הם בכיף היו חותכים חצי מהממכירות כביכול על הפס4 כדי לקבל 20$ על כל עותק, אבל בסדר, בעלי הפס4 לפחות הרוויחו מהטעות העסקית הזו

אם נסתכל על מוזיקה, אז ברור שאלבום הרבה יותר זול להפקה ממשחק ואם אתה אחד מהאמנים הגדולים (נניח, אפשר להגיד שהוויטצ'ר 3 בעשירון העליון בקלות), אז ברור שהאלבום הזה מכניס הרבה יותר מפי שניים מההשקעה המקורית.
אם נשווה את זה לסרטים, שזה יותר דומה למשחקים, פשוט בגלל שלהפיק סרט הוליוודי גדול גם יכול לעלות בכיף עשרות מליונים ויותר, אז אפשר להסתכל על כמה סרטים מצליחים יחסית (נניח לא אוואטר והנוקמים וטיטאניק, אלא כאלה מצליחים פחות). אני חושב שזו גם השוואה דומה לוויטצ'ר 3, כי הנתונים על ה"סיבוב הראשון" בסרטים גם די שקופים. כלומר, זה הנתונים על מה היה בקולנוע. לפני DVD ובלו ריי וגירסאות במאי ולמכור את זה לערוצי טלויזיה וכן הלאה.
- Inception עלה 160 מיליון דולר. הכניס 820 מיליון בקולנוע בלבד (לפני DVD וכאלה).
- ספיידר מן (הראשון עם טובי מקגווייר) על 139 מיליון דולר. הכניס 820 מיליון.
- שומרי הגלקסיה על 170 מיליון והכניס 774 מיליון.
- 2012 עלה 200 מיליון והכניס 769 מיליון.
- Up עלה 175 מיליון. הכניס 731 מיליון.
- Inside Out עלה 175 מיליון והכניס (בנתיים. הוא עדין בקולנוע) 700 מיליון.
- החוש השישי עלה 40 מיליון והכניס 672 מיליון.
- מאמא מיה עלה 52 מיליון והכניס 609 מיליון.
- Life of Pi עלה 120 מיליון והכניס 609 מיליון.
- טד עלה 50 מיליון והכניס 549 מיליון.
- American Sniper עלה 59 מיליון והכניס 547 מיליון.
- אשמת הכוכבים עלה 12 מיליון והכניס 307 מיליון (הוא כבר לא אחד המצליחים, אלא משהו ברמה של משחק אינדי ב15-20 דולר).
*כל הנתונים מbox office mojo.
אפשר להמשיך, אבל אני מניח שכבר קל לראות את היחס בין השקעה והכנסה בסרטים. זה נע בין פי ארבעה לפי שניים עשר ולפעמים גם יותר.
לעומת זאת, מתח הרווחים בתעשיית המשחקים הרבה הרבה פחות משתלם.
כמובן שיש אלף ואחד סייגים וסיבות לכך שההשוואה לא מתאימה כל כך, אבל אני חושב שזה מעביר את הרעיון הכללי.
---
וואו... איזה מספרים יפים של רוקט ליג. הוא גם נראה ממש מגניב, אז כנראה הם הרוויחו את זה.
אני חושב שאי ספק שזה שהם חילקו אותו בPS4, עזר לו להפוך להרבה יותר פופולארי והרבה יותר אנשים שמעו עליו. קשה מאוד לדעת עד כמה זה משתלם, כי כמה הם היו אולי מוכרים על הPS4, או כמה הם לא היו מוכרים על הPC בלי העסקה עם סוני זה היפותטי מאוד.