נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוקטובר 2015, 23:13

יש רע ויש רע. אף אחד לפני שנתיים לא חשב שגרסאות דור קודם שיש להן בסיס משתמשים של איזה 160 מליון ימכרו בקושי 100,000 חתיכות.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 20 אוקטובר 2015, 23:32

מתי אתה חושב שקונאמי החליטו על איזה פלטפורמות לשחרר את MGS 5 והתקבעו על הרמה הגרפית של המשחק? ואז אחרי שהם רואים את המכירות של משחקים אחרים רצית שהם יגידו סטופ ויתחילו לעצב מחדש את המשחק על סמך פלטפורמות דור הבא בלבד? אתה רואה שכבר ככה היה להם בעיות עם התקציב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 אוקטובר 2015, 09:45

ברור שהייתה ירידה, וזה היה צפוי... אבל אין מצב שמישהו תיאר לעצמו שתהיה *כזו* צניחה חופשית.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 אוקטובר 2015, 10:37

Kazz כתב:מתי אתה חושב שקונאמי החליטו על איזה פלטפורמות לשחרר את MGS 5 והתקבעו על הרמה הגרפית של המשחק? ואז אחרי שהם רואים את המכירות של משחקים אחרים רצית שהם יגידו סטופ ויתחילו לעצב מחדש את המשחק על סמך פלטפורמות דור הבא בלבד? אתה רואה שכבר ככה היה להם בעיות עם התקציב.

אבל עובדה שכן היו חברות כמו וורנר שהתאימו את עצמן לשוק וערכו שינויים, ביטלו 3 משחקי דור קודם, ויש משחקים שגם היו בפיתוח ממושך ובכל זאת כיוונו לדור הבא בלבד כמו פולאאוט 4, הרי הוא בפיתוח לא פחות זמן מ MGS5 ועדיין הוא יוצא לדור הבא בלבד.

אין ספק בכלל שאם זה היה תלוי בקוג'ימה המשחק היה יוצא לדור הבא בלבד, קוג'יפרו זו חברה מאוד טכנולוגית שאוהבת לסחוט את החומרה וגם תחת הנסיבות של MGS5 היא עשתה עבודה מעולה.

העובדה היא ש TR ו MGS5 הם המשחקים החריגים, כל השאר כן התאימו את עצמן לתרחיש הזה, ככה שבהחלט הגיוני לתהות מה הם חשבו לעצמם עם הפורטים האלו, במיוחד TR שאפילו אין להם את התירוץ של "לא יכלו לחזות זאת", המשחק שלהם לא מפתוח כל כך הרבה זמן, כבר ידוע הרבה זמן שהדור הקודם מת סופית, הם היו יכולים לבטל עוד בשלב יחסית מוקדם ואולי גם המשחק היה מרוויח משהו מהמעבר הזה.

לאסקין אני מתפלא לראות שאתה מצדד במפיצות שלא יכלו לדעת שהצניחה תהיה עד כדי כך גדולה, הרי אתה רצית להתערב בזמנו שלא יצא MGS5 לדור הקודם, כנ"ל TR שהיית בטוח שיבוטל, זה בגלל שכבר אז ראינו עד כמה המצב רע והיה עוד זמן פיתוח ממושך לשני המשחקים, זה שהם בכל זאת יצאו זאת הפתעה לרעה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 אוקטובר 2015, 11:12

אני לא בטוח שמלכתחילה קונאמי ידעו שהפיתוח יהיה כל כך ארוך, והמשחק יצא רק בסוף 2015.
וזה שאני חושב על האינטרס האישי שלי (=שיתרכזו במכשירים חזקים, כדי שאני אוכל להנות מהם יותר) - לאו דווקא אומר שזו ההחלטה העסקית הנכונה עבורם.
לי ולחברות נסחרות אין את אותם השיקולים :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 אוקטובר 2015, 11:22

איפה אני מדבר פה משיקול אישי? אני מדבר רק משיקול עסקי, ברור שהפיתוח לדור הקודם הוא פלופ וזה לא השתלם להם.
גם לא הבנתי משהו, כשאמרת שאתה מתערב שהמשחקים לא יצאו לדור הקודם בזמנו חשבת על האינטרס האישי שלך? הרי זה היה מן הימור עסקי כביכול שניסית לחזות מה יקרה, ממתי בהימורים מכניסים רצונות אישיים בכלל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 אוקטובר 2015, 15:37

פשוט חשבתי (ואפילו הייתי בטוח) שלא ירצו להשקיע בגירסה הקודמת, כי רצו לעשות דברים מתקדמים מאוד, שהוא לא יוכל לעמוד בהן.
מסתבר שזה לא משהו כזה, וחבל.
חשבתי שאם לא יצליחו ליישם רעיונות חדשים על הדור הקודם - אז לא יעשו את הגירסאות הללו בכלל. מסתבר שהשיקולים שלהם היו שונים, או שהשאיפות שלהם לא היו גבוהות כל כך, כמו שציפיתי.
בנושא MGS הייתי פחות נחרץ, כי המנוע ממש יעיל וגם כי לדור הקודם יש משמעות ביפן, וקונאמי עדיין מחוייבים מעט לקהל היפני... ככה שגם גירסה נכה יותר הייתה נראית לי אפשרית. אבל הייתי משוכנע שTR יהיה בעל אלמנטים שלא ניתן ליישם על הדור הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2015, 01:13

תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 אוקטובר 2015, 01:35

DrKeo כתב:תמונה

אז עוד WIIU ונינטנדו תעשה סגה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2015, 02:47

נראה לי שאם הניידת שלה נכשלת היא עושה סגה למרות שרזרבות המזומנים שלהם די אדירות. צריך לזכור שלסגה הייתה קונסולה מצליחה אחת בחייה, לנינטנדו היו הרבה יותר ובנוסף שוק ניידות שבו היא שולטת ביד רמה. לא מצב דומה, אבל באמת שעוד כישלון לא בה בחשבון.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2015, 10:06

אם זה תלוי בניידת אז ברור שזה יהיה כישלון, אני באמת חושב שגם עבור נינטנדו השוק הזה כמעט מת מחוץ ליפן, אבל אני מקווה שאם ה NX תהיה חזקה שאכן נינטנדו תזכה להצלחה, זה באמת מרגיש כמו רגע קריטי במיוחד עבורה, למרות שאני מאמין שגם אחרי ה NX תהיה עוד קונסולה ואם גם היא תכשל נינטנדו תאמר שלום.

וכמו שאמרנו כבר פעם, המכירות של הדרימקאסט לא היו כאלו גרועות לזמנו ביחס לזמן שהיה בשוק, זה פשוט שסגה היתה במצב גמור והיא לא יכלה להמשיך לסחוב את הדור אלא אם הדרימקאסט היה הצלחה אדירה, מה שהוא לא כמובן.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 אוקטובר 2015, 11:07

DrKeo כתב:נראה לי שאם הניידת שלה נכשלת היא עושה סגה למרות שרזרבות המזומנים שלהם די אדירות. צריך לזכור שלסגה הייתה קונסולה מצליחה אחת בחייה, לנינטנדו היו הרבה יותר ובנוסף שוק ניידות שבו היא שולטת ביד רמה. לא מצב דומה, אבל באמת שעוד כישלון לא בה בחשבון.

אני לא באמת רוצה שהם יפסיקו לייצר חומרה. אני מעדיף הרבה יותר שהם יתחילו לייצר חומרה מוצלחת ושאני אקנה אותה.
אבל, במקרה והם באמת יכשלו שוב ויחליטו לעבור ללפתח משחקים בלבד, יכול להיות שהם יכולים לנצל את העובדה שיש להם רזרבות יפות מאוד של מזומן ולפתח תוכנה מספיק טובה ולעשות את המעבר הזה בצורה טובה מספיק כדי לעשות סגה כמו שצריך ולא כמו סגה.

כמובן שגם יש את האפשרות שגם אחרי עוד כשלון הם ינצלו את הרזרבות האלו לעוד קונסולה ואז לך תדע מה יהיה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2015, 11:13

אני בהחלט אשמח אם הם יפסיקו לעשות חומרה, ואז אוכל פשוט לרכוש משחקים שלהם בסטים או משהו... זה יהיה די מושלם :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 אוקטובר 2015, 11:15

Laskin כתב:אני בהחלט אשמח אם הם יפסיקו לעשות חומרה, ואז אוכל פשוט לרכוש משחקים שלהם בסטים או משהו... זה יהיה די מושלם :)

הבעיה בשינוי כזה, היא שהוא טומן בחובו סיכון פסיכי שנינטנדו תעלם מן העולם, או תמשיך לשרוד בקושי בתור צל של עצמה, עם הוצאות חצי שנתיות של משחקי ספורט של מריו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 25 אוקטובר 2015, 12:58

DrKeo כתב:יש רע ויש רע. אף אחד לפני שנתיים לא חשב שגרסאות דור קודם שיש להן בסיס משתמשים של איזה 160 מליון ימכרו בקושי 100,000 חתיכות.

אני דווקא חושב להיפך: בזמנו אף אחד לא חשב שקונסולות בנות 9-10 עדיין יזיזו 100,000 חתיכות ממשחקים שנתיים אחרי שהדור הבא כבר התבסס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2015, 13:14

אני לא חושב, שחר.
משחק כמו מריו קארט לבדו, אם היה מולטיפלאטפורם - היה מוכר בערך 50 מליון יחידות :) 100 מליון אם גם היה מגיע למובייל ^_^

גם זלדה היה מוכר בכיף מעל 20 מליון, סמאש, מריו גלקסי/וואטאבר... הכל משחקים שהיו מוכרים כמה עשרות מליונים, בסבירות מאוד גבוהה.
בנוסף - פורטים. לראשונה על מכשיר שאינו של נינטנדו? PAPER MARIO המקורי יכול למכור כמו לחמניות ב-10 דולר, משחקי פוקימון ישנים, זלדה המקורי או 64, סטאר פוקס... הפוטנציאל חסר תקדים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 אוקטובר 2015, 14:27

Laskin כתב:אני לא חושב, שחר.
משחק כמו מריו קארט לבדו, אם היה מולטיפלאטפורם - היה מוכר בערך 50 מליון יחידות :) 100 מליון אם גם היה מגיע למובייל ^_^

גם זלדה היה מוכר בכיף מעל 20 מליון, סמאש, מריו גלקסי/וואטאבר... הכל משחקים שהיו מוכרים כמה עשרות מליונים, בסבירות מאוד גבוהה.
בנוסף - פורטים. לראשונה על מכשיר שאינו של נינטנדו? PAPER MARIO המקורי יכול למכור כמו לחמניות ב-10 דולר, משחקי פוקימון ישנים, זלדה המקורי או 64, סטאר פוקס... הפוטנציאל חסר תקדים.

אני מסכים שזה טומן בחובו גם סיכון גדול וגם אפשרות לליצור את חברת צד ג' הכי מצליחה בתעשייה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2015, 15:01

אני באמת לא חושב שיש פה סיכון גדול. או בכלל.
זה די ודאי שהם יכולים ביום אחד לעשות מליארדים, אם אפילו *רק* ישחררו משחקים ישנים מאוד.

אני באמת לא מכיר גיימרים שלא היו מתים שמריו ושות' יגיעו למחשב/קונסולה/פלאפון שלהם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2015, 15:06

פלאפון? כן. ממש לא בטוח ששחקני סוני ומייקרוסופט יעופו על מריו קארט או בכלל פלטפורמרים למיניהם, בינתיים לא ממש ראינו את זה קורה עד עכשיו, המשחקים מהסוג הזה מצליחים מאוד בעיקר על הקונסולות של נינטנדו.

למטרויד וזלדה יש יותר פוטנציאל אבל סכ"ה המוניטין שנתפס כילדותי אצל נינטנדו לא בהכרח קורץ לשחקני הקונסולות האחרות, אולי זה יצליח סטייל משחקי לגו שנמכרים לילדים, "הבעיה" היא שהמשחקים של נינטנדו כן דורשים סקיל ולא בטוח שהם מתאימים לגילאים האלו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2015, 15:27

לשחקני סוני ומיקרוסופט אין פלטפורמרים ברמה של נינטנדו, עם כל הכבוד... ראצ'ט יותר אקשן וג'ק ודקסטר יצא ממש מזמן וגם כן הפך לאקשן יותר מפלטפורמה.
אני לא רואה את זה כ"סיכון". בוודאות המשחקים *האיכותיים* שלהם ימכרו כמו לחמניות על מכשירים אחרים, במיוחד מחשב וסלולר, אבל גם קונסולות מתחרות.
זלדה או מריו גלקסי לא נתפסים כמשחקים לילדים, אולי מריו טניס או פארטי...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2015, 15:50

bling כתב:אם זה תלוי בניידת אז ברור שזה יהיה כישלון, אני באמת חושב שגם עבור נינטנדו השוק הזה כמעט מת מחוץ ליפן, אבל אני מקווה שאם ה NX תהיה חזקה שאכן נינטנדו תזכה להצלחה, זה באמת מרגיש כמו רגע קריטי במיוחד עבורה, למרות שאני מאמין שגם אחרי ה NX תהיה עוד קונסולה ואם גם היא תכשל נינטנדו תאמר שלום.

וכמו שאמרנו כבר פעם, המכירות של הדרימקאסט לא היו כאלו גרועות לזמנו ביחס לזמן שהיה בשוק, זה פשוט שסגה היתה במצב גמור והיא לא יכלה להמשיך לסחוב את הדור אלא אם הדרימקאסט היה הצלחה אדירה, מה שהוא לא כמובן.

אבל נינטנדו לא צריכה הצלחה אדירה, רק הצלחה מתונה. אם הNX תסיים את חייה ב40 מליון יחידות אני בטוח שנינטנדו תהיה מרוצה למדי. הם יודעים לעשות כסף מהקונסולות שלהם בניגוד למיקרוסופט וסוני, עם בסיס משתמשים סביר פתאום מריו קארט עושה 15+ מליון יחידות ומשחקי מריו הדו מימדיים, AC (לא אסאסין קריד!), נינטנדוגדס ועוד כל מני פרנצ'ייז שטות. נינטנדו היא היצרנית קונסולות היחידה שיש להם המון פרנצ'ייזים שחוצים את ה10 מליון ועוד כמות יפה של פרנצ'ייזים שחוצים את ה5-6 מליון. למיקרוסופט וסוני יש בקושי אחד מכל סוג.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2015, 10:45

DrKeo כתב:
bling כתב:אם זה תלוי בניידת אז ברור שזה יהיה כישלון, אני באמת חושב שגם עבור נינטנדו השוק הזה כמעט מת מחוץ ליפן, אבל אני מקווה שאם ה NX תהיה חזקה שאכן נינטנדו תזכה להצלחה, זה באמת מרגיש כמו רגע קריטי במיוחד עבורה, למרות שאני מאמין שגם אחרי ה NX תהיה עוד קונסולה ואם גם היא תכשל נינטנדו תאמר שלום.

אבל נינטנדו לא צריכה הצלחה אדירה, רק הצלחה מתונה. אם הNX תסיים את חייה ב40 מליון יחידות אני בטוח שנינטנדו תהיה מרוצה למדי. הם יודעים לעשות כסף מהקונסולות שלהם בניגוד למיקרוסופט וסוני, עם בסיס משתמשים סביר פתאום מריו קארט עושה 15+ מליון יחידות ומשחקי מריו הדו מימדיים, AC (לא אסאסין קריד!), נינטנדוגדס ועוד כל מני פרנצ'ייז שטות. נינטנדו היא היצרנית קונסולות היחידה שיש להם המון פרנצ'ייזים שחוצים את ה10 מליון ועוד כמות יפה של פרנצ'ייזים שחוצים את ה5-6 מליון. למיקרוסופט וסוני יש בקושי אחד מכל סוג.

אני דיברתי על הניידת, אני חושב שהשוק לא קיים יותר מחוץ ליפן וגם אם הם יצליחו לסחוב עוד דור עם זה קשה לי להאמין שיש לזה עתיד, זה בערך כמו בלוקבאסטר בשלב הזה, הזמן של זה מוקצב והעתיד ידוע מראש גם אם יצליחו לסחוב עוד קצת.

בקשר ל NX, כן נינטנדו יכולה לעשות רווחים מעולים מבסיס יחסית סביר של 40 מליון, בהנחה שישאר להם ה ATTACH RATIO המדהים שיש להם בקרב המעריצים שלהם, הבעיה עם חלק מקונסולות נינטנדו זה שה AR מצויין אבל הוא בא על חשבון צד ג', תמיד הקונסולות שלהם סבלו מהתדמית ששחקני נינטנדו בקושי מסתכלים על חברות אחרות וכולם מסתערים ברגע שיוצא משחק חדש עם מריו על הקופסא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2015, 11:15

כי פעם אחרונה שהייתה להם קונסולה שיכולה להתמודד עם צד ג׳ זאת הייתה הקיוב ובתקופה של הקיוב מפיצות יכלו להתעלם ממנה ולעשות בלעדיים לפס2 סתם כי בא להם. פריולגיית של תקופה שבה פיתוח משחק aaa עלה פחות מ10 מליון דולר, התקופה של ״מה? מכרנו 700,000 עותקים? ואו, חברה אנחנו עשירים!!!״.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2015, 11:20

ב N64 היה צד ג' יחסית, איך היו המכירות שם?
אתה בעצמך מכיר את התדמית של "שחקני נינטנדו קונים רק נינטנדו", זה לא חדש וזו באמת סטיגמה ידועה, למה שחקני ה WIIU למשל מתעלמים מביונטה 2 שהוא משחק אדיר ובלעדי?

גם מהמשחק הקודם של פלטניום, 101 המופלאים, הם התעלמו, לא נראה לי יש על ה WIIU משחק אחד שהוא לא מנינטנדו והצליח, ברור שעל הקונסולה הזו נמצאים ההארדקור של ההארדקור של מעריצי נינטנדו ועדיין היית מצפה שלפחות מבלעדיים איכותיים הם לא יתעלמו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוקטובר 2015, 12:19

AC:S מקום ראשון באנגליה השבוע, אבל עם המכירות הכי נמוכות מהמשחקים הראשיים בסדרה.

יכול להיות שזה נובע מירידה במכירות, כמו שבלינג חשב שנראה ויכול להיות שזה בגלל שהוא שוחרר ביום שישי, מה שנתן לו פחות ימי מכירה בשבוע הראשון שלו.

כך או כך, נצטרך לחכות קצת כדי לראות איך הוא מוכר. סביר מאוד להניח שההשקה הלא אופטימלית (אם נהייה עדינים) של יוניטי השפיעה הרבה על המכירות ביום הראשון ואנשים חיכו לראות מה אומרים על המצב הטכני של המשחק לפני שהם קונים אותו.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 36 אורחים