Kazz כתב:רק מתי שהבאג הזה צץ ומתי שהוא החליט לא להוציא פאטץ' עבור 1% היה הרבה לפני שהמשחק מכר 200אלף ואולי גם הרבה לפני שהמשחק מכר 100אלף. הוא אמר בעצמו שזה shitty numbers game. ועכשיו הוא בודק את האפשרות להוציא את העדכון.
Nucleus_Dawn כתב:
לא רלוונטי.
האחריות שלו. האמצעים ברשותו כבר הרבה מאוד זמן. הוא בחר לזרוק זין על הלקוחות שלו.
DrKeo כתב:נניח מצב דמיוני שהיית עושה משחק ונשאר לך בסוף 100,000$ נטו וזה כמובן הולך לפיתוח המשחק הבא שלך, היית מוציא את הפאטצ׳ ב40,000$ או לא?
Nucleus_Dawn כתב:
אם הייתי יוצר ברשלנות פאטצ' ששובר את המשחק עבור חלק לא קטן מהלקוחות שלי, אז כן. בוודאי. זה גם הגיוני מבחינה עסקית.
זה בטח עדיף מלטעון שזה פוגע בממש קצת אנשים ושאני לא אוהב את האנשים הרעים בחברה שהפיצה לי את המשחק, אז אני לא הולך להתעסק עם זה בכלל.
במקרה הכי גרוע, הייתי עושה המון מאמצים לדבר עם מייקרוסופט ולראות איך אפשר למצוא פתרון יותר זול.
זה כמובן מצב דימיוני לא כל כך רלוונטי, כי הוא הרוויח הרבה יותר מזה. הוא מכר יותר מ200 אלף עותקים מהמשחק שלו. אין לו שמץ של סיבה לא לתקן את המשחק השבור שלו.
DrKeo כתב:מענין, היית מעדיף לרסק את החברה שלך ולהוציא פאטצ׳ שאף אחד לא צריך בשביל טיפה יחסי ציבור? אני בחיים לא הייתי עושה את זה.
DrKeo כתב:אבל נתתי דומה ספציפית שהכנסת 100,000$ ואמרת שעדין היית משלם את ה40,000$ ודבר כזה בהחלט היה ממוטט אותך.
Nucleus_Dawn כתב:
אהה... הנחתי שמדובר בהכנסות "עד עכשיו" ושברור שאני מקבל עוד הכנסות כל הזמן.
לא ברור לי למה הדוגמא הזאת רלוונטית. זה רחוק מלהיות המצב של פיל פיש.
DrKeo כתב:ברור שזה רחוק מהמצב של פיל פיש אבל מה אתה יודע מה המצב האמיתי שלו? תכנת שעבד שנים על המשחק וקבל שכר של עשרות אלפי דולרים בשנה או לחילופין קבל אחוזים מהרווחים, 39.2% מס בארה"ב, 30% נתח של מיקרוסופט רק על המכירה בXBLA, נתח נוסף של מיקרוסופט על זה שהיא הפיצה את המשחק, שותף מלא שפרש שנה ומשהו לצאת המשחק וקבל נתח יפה מאוד המרווחים וכמובן ההוצאות של פיתוח המשחק כמו השכר והמחיה של פיל פיש עצמו, עלויות החזקת משרד (ציוד, שכירות, ארנונה, ערכות פיתוח שעולות עשרות אלפי דולרים) וכמובן שמתוך כל ההוצאות האלה ומה שנשאר אני בטוח שפיל פיש ושותפיו רוצים לפתח משחק המשך לא מתוך הפסד אלה מתוך תקציב שהגיע מהרווחים של FEZ. בקיצור, מאיפה לך בכלל כמה כסף נשאר לו וכמה שווה היה לו להוציא את הפאטצ' או לא. ומעבר לזה, אם הבאג באמת פוגע רק ב1% מהמשתמשים וכל מה שהם צריכים לעשות זה להתחיל את המשחק מחדש ובהנחה שרובם כבר או עשו את זה או נטשו את המשחק ולכן הפאטצ' הזה יעזור לשבריר של שבריר אחוז מבעלי המשחק האם באמת שווה היום, שנה+ אחרי שהמשחק יצא לXBLA, להוציא את הפאטצ'?
אני לא בטוח והאמת שגם אתה לא. כלומר אידיאולוגית אתה בטוח וגם אני מאמין אידיאולוגית אבל בסופו של דבר פיל פיש מריץ עסק ממש קטנטן שמכניס כסף בערך פעם בשנתיים+ ומתעסק בסכומים קטנים מאוד של פיתוח כך שלא אני ולא אתה יודעים איזו הוצאה זה 40,000$ בשבילו. כלומר למען השם, זה יכל לממן אמן נוסף שיעבוד על המשחק לשנה שלמה למשל.
Nucleus_Dawn כתב:
לא מרחם עליו והמצב הכספי שלו (שכנראה מספיק בהחלט בשביל לפתח משחק חדש ולתקן את המשחק השבור הקודם שלו) הרבה פחות גרוע ממה שאתה מנסה לתאר.
בכל מקרה, הוא אשם. האחריות היא אך ורק שלו. הפעולה הכי מחורבנת שאפשר אולי לקבל ממנו זו התנצלות וקבלת אחריות על הטעויות שהוא עשה.
במקום זה, הוא בחר להאשים את מייקרוסופט בטעויות שהוא עשה. הוא פוץ נפוח ולא מגיעה לו שום הנחה.
DrKeo כתב:1) הוא באמת אשם
2) כן הוא נאד נפוח
3) הוא גם בכיין ודי אדיוט עם בעיות אישיות מאוד חמורות
4) כן זאת גם אשמת מיקרוסופט. אם יש באג קריטי לא יכול להיות שמפתח קטנטן (נניח של משחק אחר, לא פיל פיש) יוציא 40,000$ כי הוא פספס באג במשחק
5) אין לא לי ולא לך מושג כמה 40,000$ יפגע כלכלית בחברה של פיל פיש
אגב, אולי אני סנילי אבל לא היה קטע כזה אצל מיקרוסופט שהפאטצ' הראשון חינם ורק מהשני והלאה לוקחים 40,000$?
swiss-the-engine כתב:אני לא מאמין שלהפיץ משחק בXBLA מקנה למיק' 30 אחוז מהרווחים. נשמע מופרף לחלוטין. ולגבי מס חברות תעשה טובה... קודם כל אני חושב שהוא קנדי והאמת שאני לא יודע מה הולך בקנדה בנושא הזה אבל בכל אופן מי משלם 39 אחוז מס חברות? אתה חיי בסרט. להשכיר מקום? ל2 או 3 אנשים? ציוד משרדי? באמת נדב אתה סתם מחפש.
הבן אדם עשה הרבה יותר כסף ממה שאתה מציג... הרבה יותר. ולא רק זה, המשחק ימכר בעוד פלטפורמות וגם ימשיך להימכר בXBLA.
אם 40 אלף דורל היו ממוטטות לי את החברה אז מן הסתם הייתי שוקל עד כמה אני מייצר מזה ספין חיובי כי הרי גם אם אני נשאר עם 0 כסף אז אין בעיה גדולה כי כבר יש לי הרבה ניסיון אז אני מתחיל במצב הרבה יותר טוב את הפיתוח של המשחק החדש שלי וכמו שבראשון לא היה לי כסף ולקחתי הלוואות אז גם בשני. הפעם כנראה לא אפיץ ב360 (למרות שהיום זה כבר לא רלוונטי) ואפיץ רק במחשב בשביל שאוכל להוצא את המשחק באיזה מצב שלא יהיה ולהוציא מאה פאצ'ים בחינם אם צריך. אבל איך כל זה קשור לדיון אני לא יודע.
Kazz כתב:די כבר. זה לא מדד מקובל. זה מדד של גורמים שלא מעורים בתעשיית המשחקים שמצטטים את הנתונים כאילו זה מדד. די, תפסיק להשתמש במספרים מונפצים! די להשתמש בסלידה של התעשייה לספק מספרים רשמיים ובאופן קבוע כדי להשתמש במספרים מונפצים. אתה מנגח אנשים שמשתמשים במדרוג של אמזון כדי להגיד דברים. נאה דורש נאה מקיים. VGCHARTZ ו FADE הם מקור ללעג. לא צריך להתבייש, גופים גדולים ממך טעו והשתמשו בהם. כל עוד אתה מתעקש להשתמש בנתונים מהמקורות האלה אין שום מקום לדיון.
Kazz כתב:רק אתה לא רואה הגיון בלקחת את כל המשחקים הבלעדיים של השירות ולהשוות אותם למשחקים משנים קודמות. משחק אחד כמו מיינקראפט שמוכר בצורה מפלצתית ושכל שאר המשחקים מקרטעים זה ההיפך ממצב בריא של כל שירות. מספיק כבר. זה לא בושה, לא יקרה כלום אם תגיד שבשנת 2012 המשחקים הבלעדיים ב XBLA לא הרשימו במכירות. לא תמות מזה. מספיק כבר לקחת משחק-שניים ולהגיד שעצם זה שהם מכרו מצויין מעיד שמדובר בשנה הכי חזקה(!!) של השירות למרות שכל שער המשחקים קרטעו.
Kazz כתב:אתה יודע שגם ג'יאנט בומב אמרו ש POP יהיה בE3, כן? זהו! לא מתייחס לGB יותר אף פעם. אני מוחק אותם מהרשימה שלי. היי, GB היה האתר השני שדיווח שמיקרוסופט הולכים לבטל את הDRM על פי מקורות של האתר! ממש נתפסת על CBOAT הא? יש לו רק אחוז דיוק של 90% ומעלה מזה 10 שנים. אני לא הולך לשקול שום דבר שהוא מדליף!
Kazz כתב:אה, בגלל זה ואלב מאפשרים ריפאנד למי שעושה פרי-אורדר ומתחרט לפני יציאת המשחק? בגלל זה ניתן ריפאנד לשחקן שהתלונן שהוא לא יכול להמשיך ולשחק בביושוק כי המשחק מחייב אותו לעבור טבילה? בגלל זה הם נתנו ריפאנד אחרי הסמטוחה עם War Z?
די כבר להגן על ה XBLA בחירוף נפש ובכל מחיר. די להשתמש במקורות נלעגים בדיוני מכירות. אם זה כל מה שיש לך להביא לשולחן אז אני מבקש ממך לא להכנס לדיוני מכירות.
Klayman כתב:lol.. שגעון גדלות מאצ'? כן כן.. היא ביטלה את הסכום שהיא ביקשה קודם בזכות פיל פיש ואף אחד אחר.. איזה דרמה קווין.
Kazz כתב:בקצרה:
1. אילו גורמי תעשייה משתמשים בצ'רטז כמדד מקובל? אין כאלה וכמישהו משתמש בהם ישר מצביעים וצוחקים. מה זה אמור לעזור כשעיתונים ידועים מצטטים מספרים שלהם? כן, כי מקורות החדשות האלה ידועים ב fact checking ובפרסום מידע אמין. כמו רשת הטלוויזיה ששמה לוגו ממשחק היילו בעת דיבור על המלחמה בסוריה. כמו הרשת שהשתמש בקטעים מ ARMA2 בדיון על טרוריסטים או משהו והציגו את הקטע כוידאו אמיתי (!!).
Kazz כתב:גאמסוטרה כבר ב2008 הסבירו למה אין להסתמך על האתר הזה:
http://www.gamasutra.com/view/news/1098 ... me_Biz.php
Kazz כתב:2. כשרוצים לבדוק את מצב השירות אז מסתכלים על המכלול ובמיוחד על המשחקים הבלעדיים שמקבלים את הזרקור ולא מתמקדיםם במשחק או שניים ומטאטאים את השאר. והמספרים של השאר ב2012 לא הרשימו.
Kazz כתב:3. כן, כן ברור. תבדוק בעצמך את אחוזי הדיוק שלו לאורך השנים. GAF לא זר לאנשים שמעמידים פני מקושרים ואומרים שא' או ב' או יקרה. וכשזה לא קורה הם מקבלים באן. CBOAT לא מקבל כי הוא מתגלה כצודק ברוב המוחלט של המקרים. אז שוב אני שואל, האם שרפת גם את GB אחרי שהם אמרו ש POP יהיו בתערוכה?
Kazz כתב:4. אני לא מבין איך הדוגמאות שהבאתי ממחישות את נקודתך. כשהיה קייס לריפאנד הוא ניתן. הריפאנד של WAR Z ממש לא היה מקרה של 'טוב ליבם'..
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 19 אורחים