נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Death_119 » 02 נובמבר 2015, 13:57

מדהים שReach ראשון, הייתי בטוח ש3 מוביל בהפרש על כולם. אני זוכר עד היום את ההשקה המטורפת שלו בעולם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 נובמבר 2015, 14:30

מוזר שהיילו מכר חלש ככה, לא מוצא לזה גם הסבר, הוא יצא בתקופה טובה יחסית בלי תחרות מצד משחק אחר, הביקורות לא מדהימות אבל הן בסדר גמור, המולטי שלו נחשב לטוב בסדרה (וממילא לרוב האנשים נראה לי אכפת בעיקר מזה), ל ONE מן הסתם יש יותר לקוחות מאקסבוקסים קודמים באותה נקודת זמן (כשאני משווה למשחקים הראשונים בכל דור, לא להיילו 4 שיצא בסוף), אז למה הוא לא מכר טוב?

חוסר אמון ב 343 בעקבות היילו 4 והבעיות שהיו ב MCC?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 02 נובמבר 2015, 14:42

בצד הקמפיין אני לא יכול להבין את זה... אבל בצד המולטי אני לגמרי יכול להבין אנשים שמעדיפים לשבת על הגדר.

אגב המולטי, גם כאן יש את הסיפור המשונה הזה של להתחיל חיפוש של שחקנים כל פעם מחדש. מאוד לא מובן לי העניין הזה. לפחות הקטע של לייצר קבוצה היא די נוחה... פשוט מתווספים למישהו בקליק וברגע שהמשחק הנוכחי שבו הוא משתתף נגמר אתה נכנס אליו ללובי של המשחק הבא.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2015, 14:43

אני לא בדקתי לכמה אנשים היה אקס-בוקס (מקורי או 360) בתקופות מקבילות, מנחש שיש פחות ONE לפחות מרוב התאריכים הנ"ל, אבל בנוסף לזה - היילו הוא כבר לא קילר-אפ של האקס-בוקס כמו פעם, שהוא היה בערך ה-משחק על הקונסולה. יש מלא משחקים מעולים שיוצאים כל חודש, הרבה יותר מבצעים מבעבר, וגם המותג נחלש.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 נובמבר 2015, 14:47

bling כתב:מוזר שהיילו מכר חלש ככה, לא מוצא לזה גם הסבר, הוא יצא בתקופה טובה יחסית בלי תחרות מצד משחק אחר, הביקורות לא מדהימות אבל הן בסדר גמור, המולטי שלו נחשב לטוב בסדרה (וממילא לרוב האנשים נראה לי אכפת בעיקר מזה), ל ONE מן הסתם יש יותר לקוחות מאקסבוקסים קודמים באותה נקודת זמן (כשאני משווה למשחקים הראשונים בכל דור, לא להיילו 4 שיצא בסוף), אז למה הוא לא מכר טוב?

חוסר אמון ב 343 בעקבות היילו 4 והבעיות שהיו ב MCC?

אני חושב שזה יותר בגלל בתחרות העצומה שיש היום ,,בזאנר של הילו במולטיפליר
בקרוב יוצא לך באטלפרונט
COD חדש יוצא בערך כל שנה
ויוצאים הרבה משחקים בזאנר כל שנה

למה שיקנו דווקא את הילו 5 ? ,עם העיקר זה המולטי המקוון ,יש המון אופציות לבעלי XBO

אני לא תומך גדול בEA בלשון מעטה ,אבל אני מעריך שבאטלפרונט ,הולך לפוצץ את הילו 5 במכירות
אז בסדר זה מולטיפלטפורם
אבל אני חושב שהמון יקנו אותו גם בXBO ,למעשה אני לא חושב שהילו 5 כל עוד במחיר מלא ,יגיע למצב שהוא יהיה הFPS שהכי נימכר בXBO

הרבה שחקני סינגל שראו את הביקורות ,יתרחקו מימנו במחיר מלא ,ולשחקני מולטי פשוט יש אטפציות אחרות
פאר קראי \באטלפרונט\COD\ועוד הרבה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 נובמבר 2015, 14:52

swiss-the-engine כתב:בצד הקמפיין אני לא יכול להבין את זה... אבל בצד המולטי אני לגמרי יכול להבין אנשים שמעדיפים לשבת על הגדר.

אגב המולטי, גם כאן יש את הסיפור המשונה הזה של להתחיל חיפוש של שחקנים כל פעם מחדש. מאוד לא מובן לי העניין הזה. לפחות הקטע של לייצר קבוצה היא די נוחה... פשוט מתווספים למישהו בקליק וברגע שהמשחק הנוכחי שבו הוא משתתף נגמר אתה נכנס אליו ללובי של המשחק הבא.

לא הבנתי את השורה הראשונה שלך, דווקא בצד של הקמפיין אתה בעצמך אמרת שהיילו 4 חלש, אז הגיוני שאנשים יירתעו מ 5 במיוחד שהביקורות גם אומרות שהקמפיין לא להיט.
בצד של המולטי באמת היו בעיות עם MCC שיכולות להרתיע, מצד שני אומרים שהמולטי של 5 אדיר אז דווקא פה הם לא צריכים לשבת על הגדר, אולי יהיו לו רגליים ארוכות בזכות פה לאוזן חזק שיעבור בין השחקנים.

LASKIN, בטח יש יותר ONE מאשר XB האורגינל התקופה של היילו 2 ויש לפחות אותה כמות אם לא יותר בתקופה של היילו 3 על ה 360.
דסטיני למשל מכר כמוהו בגרסת ה ONE בלבד (ככה שהוא מותג חזק לא פחות כרגע בקרב שחקני ה ONE) ו TITANFALL למשל מכר בסכ"ה 25K פחות, 2 מותגים חדשים והרבה פחות מבוססים התקרבו למספרים של היילו חדש ראשי, זה באמת מצביע כמו שאתה אומר על החלשות של המותג.

צריך לזכור אגב שזה לא כולל דיגיטלי, למרות שאם אין לו מכירות חריגות בדיגיטל לעומת מותג AAA ממוצע, זה לא אמור לשנות יותר מדי ביחס להיילואים הקודמים.

קרירין, למה שלא יקנו את היילו 5? אתה חושב שהמולטי שלו נופל למשל מזה של COD? מההתרשמות שלי ממש לא נראה לי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 נובמבר 2015, 14:53

היילו בהחלט לא מיצר את ההתלהבות שהוא היה יוצר פעם.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2015, 15:20

אה, אם זה לא כולל דיגיטל זה מאוד בעייתי להתייחס לזה.
במיוחד ביחס למה שהיה לפני איזה עשור עם הישנים יותר.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 02 נובמבר 2015, 15:35

כל מי שאני מכיר קנה היילו 5 ובערך 90% מתוכם קנו דיגיטלי. מצד שני "כל מי שאני מכיר" לא מדגם מייצג בכלל.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 02 נובמבר 2015, 16:58

bling כתב:
swiss-the-engine כתב:בצד הקמפיין אני לא יכול להבין את זה... אבל בצד המולטי אני לגמרי יכול להבין אנשים שמעדיפים לשבת על הגדר.

לא הבנתי את השורה הראשונה שלך, דווקא בצד של הקמפיין אתה בעצמך אמרת שהיילו 4 חלש, אז הגיוני שאנשים יירתעו מ 5 במיוחד שהביקורות גם אומרות שהקמפיין לא להיט.
בצד של המולטי באמת היו בעיות עם MCC שיכולות להרתיע, מצד שני אומרים שהמולטי של 5 אדיר אז דווקא פה הם לא צריכים לשבת על הגדר, אולי יהיו לו רגליים ארוכות בזכות פה לאוזן חזק שיעבור בין השחקנים.

LASKIN, בטח יש יותר ONE מאשר XB האורגינל התקופה של היילו 2 ויש לפחות אותה כמות אם לא יותר בתקופה של היילו 3 על ה 360.
דסטיני למשל מכר כמוהו בגרסת ה ONE בלבד (ככה שהוא מותג חזק לא פחות כרגע בקרב שחקני ה ONE) ו TITANFALL למשל מכר בסכ"ה 25K פחות, 2 מותגים חדשים והרבה פחות מבוססים התקרבו למספרים של היילו חדש ראשי, זה באמת מצביע כמו שאתה אומר על החלשות של המותג.

צריך לזכור אגב שזה לא כולל דיגיטלי, למרות שאם אין לו מכירות חריגות בדיגיטל לעומת מותג AAA ממוצע, זה לא אמור לשנות יותר מדי ביחס להיילואים הקודמים.

קרירין, למה שלא יקנו את היילו 5? אתה חושב שהמולטי שלו נופל למשל מזה של COD? מההתרשמות שלי ממש לא נראה לי.

כי הקמפיינים הקודמים כולם לא היו משהו מלהיב. אתה יודע מה, בהיילו הראשון והשני לא שיחקתי בזמן יציאתם אבל בכל השאר כן, אז מה שאמרתי רק מהיילו 3 ואילך.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 נובמבר 2015, 17:47

Laskin כתב:אה, אם זה לא כולל דיגיטל זה מאוד בעייתי להתייחס לזה.
במיוחד ביחס למה שהיה לפני איזה עשור עם הישנים יותר.

גם באנדלים הם דיגיטלים כי הם מגיעים עם קוד. מישהו יודע אם זה כולל באנדלים?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 02 נובמבר 2015, 20:09

כולל באנדלים. הקודים למשחקים כחלק מבאנדל חומרה נחשבים כעותק פיזי של המשחק. זה גם למה WD נמצא גבוה ברשימה בשבועיים האחרונים כי הוא גם מגיע כקוד בבאנדל של סינדיקייט ונספר כעותק פיזי.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 02 נובמבר 2015, 20:51

אתה בטוח בזה קאז? או שאתה מסיק את זה?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 נובמבר 2015, 21:54

בעניין איכות המשחק -לא דיברתי על האיכות בכלל
אין לי לא XBO ולא את הילו 5 לשפוט את המשחק

אני מדבר על משיכה כלפי הזיכיון בלבד
בתקופת הילו 1-2 ,FPS בקונסולות ,לא היו דבר נפוץ במיוחד ,ולא היו הרבה מתחרים ,אומנם HL2 ודום 3 קיבלו פורט לXBOX האורגינלי
אבל זה היה קרוב לסוף החיים של הקונסולה

שהילו 3 יצא ל360 ,אומנם השוק היה בשל יותר ,אבל הילו 3 יצא לפני COD4 ,שבזמנו היה פצצה ענקית
לא יודע כמה הילו 4 מכר ,אני רק זוכר שההיפ בסדרה ירד משמעותית אחרי הילו 3
הילו OSDT הילו ריץ הילו 4 ,לא זוכר היפ ענק כמו שהיה להילו 1-3
ואת האמת לא זוכר היפ ענק להילו 5

הוא בטח ימכור כמה מיליונים טובים ,בכל זאת כותר גדול (לפחות בהשקעה )
אבל התחרות כל כך גדולה ,ויש לי הרגשה שהמון יבחרו בבאטלפרונט ,לא לא כי באטלפרונט בהכרח יהיה טוב
פשוט זיכיון SW מול הילו ,ועוד שבקרוב יוצא סרט חדש

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 02 נובמבר 2015, 23:05

Wan7ed כתב:אתה בטוח בזה קאז? או שאתה מסיק את זה?

בטוח.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 נובמבר 2015, 00:19

swiss-the-engine כתב:
bling כתב:

כי הקמפיינים הקודמים כולם לא היו משהו מלהיב. אתה יודע מה, בהיילו הראשון והשני לא שיחקתי בזמן יציאתם אבל בכל השאר כן, אז מה שאמרתי רק מהיילו 3 ואילך.

מה אז אתה לא אוהב את הסדרה מבחינת משחק, אתה רק בקטע של ה LORE והמולטי?
אז לא ברור למה התווכחת עם אנשים שחשבו שהסדרה צריכה להשתנות, אולי השינויים שהציעו לא היו טובים, אבל זה היה נשמע כאילו אתה אוהב את הסגנון של הסדרה.

LASKIN, דיגיטלי למשחק AAA ממוצע מרכיב בין 10 ל 20 אחוז, אז בוא נהיה לארג'ים ונוסיף 30%, אלו עדיין לא מכירות שמתקרבות למשחקים הקודמים הגדולים, אין פה ספק שיש ירידה במכירות של המותג, לפחות באנגליה, לא משנה איזה משחקים תנסה לעשות עם המספרים ועם נתונים דיגיטליים שחסרים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 נובמבר 2015, 00:43

DrKeo כתב:תמונה

KEO, צוחק מי שצוחק אחרון, ה WIIU עברה סוף סוף את הדרימקאסט!!!

ה WIIU מכרה נכון לעכשיו 10.73 מליון לעומת ה 10.6 של ה DC, אבל לפני שנינטנדו פותחת את השמפניה, צריך להזכיר של WIIU לקח קצת פחות מ 3 שנים להגיע לזה בעוד שה DC עשתה את המספר הזה בשנה וחצי...

http://mynintendonews.com/2015/10/29/the-wii-u-has-finally-outsold-the-dreamcast/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 נובמבר 2015, 03:16

הדרימקאסט הופסקה בגיל שנתיים וטיפה והוויו בת שלוש, הישג לא הישג :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 נובמבר 2015, 10:20

בלינג, אני לא משוכנע שהנתון של 10-20 אחוז עדיין נכון. מניח שזה יותר קרוב ל-40 אחוז אפילו במקרה של כותר AAA כזה.
וזה כן "מתקרב למספרים של הקודמים" במקרה כזה, ואולי גם עובר את HALO 2 ו-3, לפי המספרים שהבאתם קודם.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 03 נובמבר 2015, 10:57

אני אתן הסבר אלטרנטיבי... ה-ps4.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 נובמבר 2015, 11:22

Laskin כתב:בלינג, אני לא משוכנע שהנתון של 10-20 אחוז עדיין נכון. מניח שזה יותר קרוב ל-40 אחוז אפילו במקרה של כותר AAA כזה.
וזה כן "מתקרב למספרים של הקודמים" במקרה כזה, ואולי גם עובר את HALO 2 ו-3, לפי המספרים שהבאתם קודם.

שטויות, הייתי איתך מאוד לארג' עם ה 30 אחוז, הדוחות האחרונים של המפיצות הגדולות מדברות על 10-15 אחוז, אין שום סיבה להניח שקרה שינוי מהותי בשוק שהביא את הקפיצה ל 40 לא פחות, אם היילו 5 היה במספרים של הקודמים הראשיים MS כבר היתה מוציאה PR שחוגג את ההצלחה, היא עשתה את זה עם היילו 4 למשל.

WANTED, לא מבין מה הקשר, זה לא שיש ל ONE פחות לקוחות מקונסולות XBOX קודמות, ההצלחה של היילו 5 לא תלויה בכמה הפס4 מוכר, הסיבות האחרות שמנו פה יותר הגיוניות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 נובמבר 2015, 11:34

אולי אחרי שעובר זמן מה, ואפשר להשיג את המשחק במחיר זול יותר בחנויות הפיזיות - אז קונים אותו בGAMESTOP ושות', כי המחיר בחנויות הדיגיטליות בקונסולות לא יורד משמעותית, אבל בשבועות הראשונים אני חושב שהנתונים שונים לגמרי.
אני מניח שכן נשמע על נתונים אוטוטו. סה"כ עבר שבוע מאז יציאת המשחק, אם אני לא טועה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 נובמבר 2015, 11:49

אתה אומר שהסטטיסטיקה של שבוע השקה של משחקים חדשים נעה סביב 40% דיגיטלי?

אתה לא מבין שלבנאדם נורמלי בארה"ב/ אירופה אין סיבה לקנות דיגיטלי על קונסולות? אתה לא מקבל מזה כלום חוץ מקצת נוחות שלא צריך להוציא ולהכניס דיסק, רק חסרונות יש בזה, אין מחיר זול יותר, אין אפשרות לחלק את המשחק לחברים, למכור ביד-2, לעשות טרייד-אין, וכמובן אין קופסא יפה של משחק פיזי, אם אתה אמריקאי/ אירופאי עם קונסולה אין סיבה שתקנה דיגיטלי בתנאים האלו, זה לא שוק ה PC.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 נובמבר 2015, 11:54

מה ז"א לא מקבל כלום? אתה מקבל משחק שתמיד שלך, ולהפך מדיסק - הוא לא יכול להשבר/להשרט או ללכת לאיבוד, וואטאבר, לא צריך להחליף דיסקים כשמחליפים בין משחקים... זה עניין של נוחות, בעיקר.
בנוסף, וכמו שראינו עם כמה משחקים - במעבר בין דורות לפעמים פעמים לא נותנים לך "שדרוג" לגירסת "הדור הבא" אם קנית על דיסק. זה אמנם רלוונטי יותר לסוף הדור, אבל עדיין עוד משהו.
אז לא הייתי אומר "רק חסרונות". ממש לא.
אני מציע שנחכה לנתונים שבטח יתפרסמו השבוע ונראה...
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 03 נובמבר 2015, 11:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 נובמבר 2015, 11:58

מה!? דווקא פה יש לך את הסיכון עם "משחק שתמיד שלך", לך תדע איפה סוני תהיה עוד 50 שנה ואיזה שרת יהיה קיים כדי להוריד בכלל את המשחק שלך, עוד טיעון נגד דיגיטלי.

בפיזי המשחק באמת שלך, גם אם בעתיד הוא יעבוד בצורה טיפה מגמגמת כי כל משחק שני מגיע עם פאטץ' יום ראשון, באופן כללי הרוב המוחלט של המשחקים הם שלך וישארו שלך גם אם סוני תתמוטט מחר ותפסיק לתמוך בשרתים.

היתרון הקטן של הנוחות לא שווה את כל החסרונות לאנשים שיש להם חנויות ריטייל נורמליות שמציעות לך אופציות נורמליות לעותק הפיזי שלך (=לא בארץ).

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים