Nucleus_Dawn כתב:
כי הם לא רצו לעשות שטחים פתוחים שאין בהם שום דבר לעשות. זו היתה אחת הביקורות הגדולות על SA. אני מתאר לעצמי שהם העדיפו לעשות פחות ויותר טוב, מאשר יותר ופחות טוב. ברוב התחומים, הם הצליחו.
מערכת הירי של GTA IV אחלה לגמרי. לא מבוססת יותר מידי סקיל, אבל עושה את העבודה. היא מהווה התקדמות עצומה מזו בSA, שלא רק שהיתה הרבה פחות מבוססת סקיל (לא היה את הקטע המגניב של לכוון לאזורים שונים בגוף, כמו בIV), היא גם לא תמיד עבדה כמו שצריך, נדבקה לגופות, עברה לכוון לגופות, במקום לאויבים חיים, לא היתה חכמה מספיק לזהות אויבים קרובים ומסוכנים וכיוונה על רחוקים יותר ועוד כל מיני בעיות שהיו בה.
מערכת הירי בGTA IV היתה המערכת הכי טובה בסדרה. זו אחת המכאניקות שהם שיפרו. הם גם התקדמו בעוד כמה וכמה תחומים. הם לא התקדמו בגודל העולם, אבל זה רק פרמטר אחד.
זה לא רק ״לא התקדמו בגודל העולם״, זה הרבה יותר מזה. גודל העולם נסוג לאחור, הוא קטן באיזה 70%, הכלים שהיו לך נסגו לאחור (אין טנק, אין מטוסים ואין מטוסי קרב), הנשקים נסגו לאחור (פחות הנשקים עצמם, יותר ה״ראליזם״ גרם לזה שבקושי יצרת פיצוץ מכונית עם שתי מחסניות שלמות של רובה מה שהפך את כל נושא יצירת המהומות וההשתוללות בעיר לפחות כיפית. שופר משמעותית בהרחבות אבל בgta4 זה היה קטסטרופה) והרכבים נסגו לאחור (איטיים טותר וכבדים, שליטה נוראית).
כל זה יחד גרם לנסיגה אדירה במקביל להתקדמות במשחק. הפירוט עלה, הכל היה מלא בהרבה יותר תוכן ומצד שני כל מה שציינתי מקודם גרם לי להנות פחות מהמשחק. לא אמורה להיות נסיגה כל כך דרסטית בשביל ליצור משחק מפורט יותר, הם. היו צריכים לבנות את המקסימום פירוט שהם יכלו מסביב לסטנדרט שהם עשו כבר. תוך שתי שניות הייתי מוותר על תוכניות הטלביזיה, אינטרנט קפה ו99% מהאזורים הפנימיים (שביננו רק אזורים ממש מיוחדים כמו הבנק או המוזאון היו מושקעים, השאר היה די זבל) בשביל עולם גדול יותר להשתולל בו עם אופנועי שטח, מטוסי סילון ונשקים אמיתיים.
בנושא השליטה, שוב פעם מדובר נסיגה מרה והתקדמות טובה. מכוניות? נסיגה מרה, איטיות, צפות, מתנהגות כמו סירה. שליטה בדמות? נסיגה מרה, אופוריה עשתה את המשחק כבד, מגושם ואיטי. מערכת ירי? הרבה יותר טובה מכל gta אחר בזה אין ספק אבל בכלל קיים משחק עם מערכת ירי גרועה יותר? המערכת ירי של gta4 נוראית, הכי טובה בסדרה אבל נוראית.
אבל אחרי כל מה שאמרתי יש בדיוק סיבה אחת מרכזית למה gta4 הוא צעד אחורה, המשימות. הן פשוט משמימות ולמרות שבחלק האחרון שלו יש כמה משימות הרבה יותר טובות, הטרוף של vc וsa הפך למשימות ירי אחרי משימות ירי אחרי משימות ירי. אני זוכר זמנים שבהם נהגתי במכונית על שלט רחוק מתחת לרכב כדי לפוצץ אותו וב4 הכל היה אפור ורפטטיבי.
We're just normal men. We're just innocent men