Kazz כתב:1. יש אלטרנטיבות טובות יותר בהרבה אבל הדו"חות שלהן עולים כסף. ממש מפגרות המפיצות והאנליסטים שרוכשות מינוי להם כאשר צ'ארטז מציעה מידע מדוייק בחינם! הא הא! אז זהו שלא. מה אתה מביא לי עיתונאים? איך זה מוסיף אמינות למספרים של האתר הזה? זה לא. זה מוסיף לבדיחה של כל אמצעי תקשורת שמשתמש במספרים האלה, כפי שכלי תקשורת מציגים משחקים וטוענים שמדובר בצילום אמיתי. מתי ראית מפיצה שהשתמש ה בצ'ארטז. מתי ראית מפתח מצטט את צ'ארטז? איך זה שכל המספרים שהמפיצות והאנליסטים מצטטות הם של NPD GFK ומדייה קרייט אבל לא של VGCHARTZ. אני אתן לך לענות לבד על התהייה. אני זוכר פעם שSE ציטטו אותם באחד המסמכים וכולם הסתלבטו עליהם בגלל זה.
2. כן ברור. ניגוד אינטרסים. בדיוק כמו שהם מפרסמים מידע מNPD ואחרים ועם זה אין להם בעיה להציג נתונים של 'מתחרים'. צ'ארטז לא שינו דבר ועדיין אין מושג מאיפה הם מנפיצים אותם ואיזה מספר מבוסס על איזה נתון. אבל ברור, VGCHARTZ כל כך טוב שכל התעשייה משלמת לחברות אחרות בשביל נתונים. שוב, זה לא בושה להכיר בכך שהולכת שולל ולהספיק לצטט את האתר. גדולים ממך נפלו בפח.
3. כן, בהשוואה למשחקים הדומים מ2011 וקודמיה. ולא, אתה תעשה את ההשוואה. כי לי נמאס לעשות את העבודה. ברור שיש לי את הנתונים והם מוצעים לכל אחד בכתבות בגמסוטרה. הניתוח לידרבוארדס מדוייק כאשר הלידרבוארד עצמו מדוייק. כמה פעמים צריך להגיד את זה? הסתכלת בכלל על אחד הטורים שלו? משחקים שהלידרבוארדס לא מאפשר להגיד שום דבר בבטחון כמה עותקים נמכרו אז הוא לא מציין כלום. משחקים שהוא לא דייק בהם יש מישהו שיעמיד אותו על טעותו כמו במקרה של מיקרוסופט עם AW. אבל הפלא ופלא, כל המספרים שהוא מציג תואמים בול את המכירות. הטור הראה שסטייט אוף דיקיי מכר יותר מחצי מיליון, ראינו הודעת עיתונות כמה ימים אחרי ששוב מאשרת זאת. אם המספרים היו רחוקים מהמציאות מישהו מהמפתחת היה דואג לתקן אותו.
4. לא צריך להביא קישור. תמצא לבד. לא צריך להאכיל בכפית. אליילי שמועה אחת התבררה לא כנכונה. הגיע הזמן להשחיר כל אתר אי פעם ולא לשים לב לשמועות אחרות שהם מפרסמים למרות שרבות מהן מתבררות כנכונות. אותו דבר עם CBOAT. אם אתה מוחק מקור בגלל שמשחק אחד לא הופיע אז סבבה לך למרות שזה חסר פרופורציה כשאנחנו יודעים שהחלטות שכאלה מתקבלות באופן סופי שעות ודקות לפני האירוע.
טוני מאמזון העלה מעין הצעה שמפיצות ישלמו למשתמשים בשביל דיוני המשחקים הרשמיים - נושא שכבר שנים הוא בעייתי. והוא עשה את זה ביום הכי גרוע לעיתונות בשנה האחרונה (מקרה ג'ף קילי). אני שמח שאתה עוקב כל כך אחר באנים. אתה מוזמן לפנות לאדמינים של הפורום ולהביע דעתך.
5. לא יודע. הנקודה היא שהיה ריפאנד ולא בגלל טוב הלב של מפתחי WAR Z. אם אתה זוכר מקרים בהם היה קייס לבקשת וקבלת ריפאנד בהיקף גדול ושלא קרה, אתה מוזמן לשתף.
1. האלטרנטיבות לא טובות בהרבה. לכולן יש את אותה בעיה של חוסר יכולות לעקוב אחרי מכירות דיגיטליות שהולכות ותופסות נתח משמעותי יותר.
מפתחים משתמשים בVGC, ואתה מוזמן גם לראות בגמאסוטרה שהצגת מפתחים שמדברים על זה. מפיצות לא צריכות להשתמש בVGC כי יש להן כבר נתונים משלהן על המשחקים. שימוש בנתוני NPD הוא בעיקר לצורך Bragging rights של יצרניות הקונסולות: הרי הNPD מבצע מעקב אחרי סקטורים רבים אחרים ובאף מקום אחר לא עוקבים אחריו בכזו פאנאטיות דתית.
2. לא יודע אם שמת לב, אבל גמאסוטרה הפסיקו להציג נתוני NPD דווקא בגלל הסעיף הקודם שהזכרתי. במקביל, נתוני NPD לא באמת פוגעים בגמאסוטרה כי מדובר בנתונים חלקיים ביותר שאף אחד לא יכול לעשות בהם שימוש אמיתי במידה והוא רוצה לתכנן קמפיין שיווק למשחק שלו.
3. אתה זה שהעלה כאן מלכתחילה את הטענה ש-2012 היתה פחות טובה - ככה שאתה זה שצריך לעשות את ההשוואה ולגבות את מה שאתה טוען. אם אתה מעלה טענה ואפילו לא טורח לעשות את המינימום הנדרש בשביל לבדוק אותה אתה לא פחות משקרן. להעלות טענות שקריות שלא מבוססות על כלום זה לא "לעשות את העבודה", ואין להן מקום כאן בפורום.
4. מספרי הלדרבורד הם עדיין רק הערכה אם לא הבנת. הם לא תואמים בול את המכירות אלא בול את מספר השחקנים ששיחקו במשחק בפועל עד לנקודה שבה נתוני הלדרבורד שלהם נשמרים. זה מדהים איך הכשל התפיסתי הזה גורם לך לקבל בפאנאטיות דתית כזו את הנתונים של הלדרבורדס ולהשתמש בטיעוני "היו טורחים לתקן אותו" ו"הנה אנחנו רואים הודעות עיתונות עם מספרים דומים" כשבמקביל אפשר להגיד בדיוק את אותו הדבר על המספרים של VGC. מה לא ברור לך במילה "הערכה"? NPD מעריכים. VGC מעריכים. נתוני הלדרבורד מעריכים.
5. אבל מצאתי לבד דברים גם מהשנה וגם מהשנה שעברה וגם מזו שלפניה, ובכולן הוא טעה בגדול. מה עוד צריך להביא? אתה ממשיך פה בהיגיון הפונדמנטליסטי המעוות של להעלות טענה בלי לגבות אותה -> תעבדו אתם ותוכיחו לי שאני טועה. אם אתה טוען שהוא מדייק לאורך כל כך הרבה שנים, איפה בדיוק כל התחזיות המדויקות שלו?
6. אין קשר בין מקרה ג'ף קילי לבין מה שטוני העלה, והוא הריר גם לא שילם לאף אחד אלא רק פתח דיון תרבותי שבא לשאול מה אנשים חושבים. דיון כזה הוא הרבה יותר לגיטימי מהאשפה היומיומית שנאספתי באתר כמו נאוגף, ורק בגלל שיגעון גדלות של מנהלי הפורום אחד המשתמשים שהכי תרם לפורום שלהם קיבל באן, ואז הם טיפסו על עץ גבוה מידי בשביל לרדת ממנו.
7. שוב, זה אותו מקרה עם מיינקראפט בXBLA. אולי זה לא טוב הלב של המפתחים, אבל זו כן החלטה שרירותית של "בעלי הבית". במקרים של outcry גדול כמעט תמיד יהיה refund רק בגלל שיקולי תדמית.
Klayman כתב:אני שמח שאתה לא מקבל את ההערה הזאת - אבל לא זה מה שאמרתי. לך אחורה ותראה שקראתי לכך חובבנות. בדמו סגור, קטן ומנוהל, שאורכו לא עולה על 10-15 דקות, באג שובר משחק הוא חובבנות. טוב מאוד שהוא הגיע לתערוכה, אבל כמה חבל שהוא בכלל לא טרח לשחק בבילד שהוא הביא.. בסרט רואים את זה במפורש, ממש מספר דקות לתוך המשחק, אנשים נתקעו. מן הסתם שהמשחק בבטא/אלפא/וואטאבר, אבל המינימום שאפשר לעשות, זה לעבור על הבילד כמה פעמים כדי לבדוק שהוא תקין. אם אני הייתי מגיע לתערוכה שבה אתן לאנשים לגעת במשחק שלי בפעם הראשונה, הייתי טוחן את הבילד הזה, שתי וערב. אתה לא?
יצא לך פעם לטחון בילד? יש לך מושג כמה אי אפשר באמת לרמוס באגים כשאתה מפתח גירסה שהיא כל הזמן work in progress? אתה יכול להריץ משהו אלף פעם והוא יעבוד מצויין, ואז בגלל שינוי קוסמטי קטן שבכלל לא קשור למשחק (מערכת ההפעלה החליטה להוריד איזה פאטצ') המשחק פתאום יקרוס לך בלייב על מקרה קצה נדיר.