משחקי 2018

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Baba Yaga
Warrior

Re: משחקי 2018

הודעהעל ידי Baba Yaga » 12 פברואר 2018, 15:45

למרות שהבנתי את הרעיון הכללי אני חייב לשאול, מה זה לצ"חים?
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 פברואר 2018, 16:38

לצ״ח = SJW

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 פברואר 2018, 19:19

Uncle Pey'j כתב:Kingdom Come יוצא מחר ובעוד כמה שעות למיטב הבנתי יורד האמברגו ביקורות שלו - מה דעתכם,עוד להיט של תחילת השנה או שהקומבו יישבר כאן? אני באמת לא יודע מה לחשוב על המשחק,מצד אחד הוא נראה מדהים ואני אומנם לא מומחה להיסטוריה של התקופה,או להיסטוריה בכלל,אבל זה בהחלט נראה שהמפתחים עשו אקסטרה מאמץ ליצור שיחזור כמה שיותר אותנטי של ימי הביניים עם דגש חזק על ריאליזם - ראיתי בדיוק הרגע GIF קצר של תנאי הראות ביער בלילה וזה כמעט pitch black ושימוש בלפיד הוא בגדר חובה..מהמקרים הבודדים שלילה באמת נראה כמו לילה. אני חושב שמה שעלול להכשיל את המשחק הוא כל הבלגן סביב הבמאי שלו עם הדעות הקיצוניות והגזעניות שלו (ברצינות,תעיפו מבט בטוויטר שלו על רשימת המעקב זה לא משאיר מקום לספקות) זה בהחלט יכול להוביל למצב של חרם צרכנים ולכישלון מסחרי של המשחק ומי יודע,אולי גם הביקורות עצמן יושפעו מזה,משחקים חטפו ציונים נמוכים על הרבה פחות. בכל מקרה יהיה מעניין.

לא חושב שהעניין הזה הולך להשפיע יותר מידי על המכירות של המשחק (אם בכלל). יש מספיק דוגמאות שמראות שזה פשוט לא מספיק חשוב (בכל זאת, זו לא פיסת המדיה הראשונה שעושה ווייטוואשינג להיסטוריה, או סתם מתעלמת מזה שאנשים לא לבנים קיימים). נראה לי שהרבה יותר יפגע בו שהיומרות שלו לדיוק היסטורי (בהן הוא נכשל בהרבה יותר מחוסר הידע שלו לגבי אנשים לא לבנים באירופה של המאה ה15) הופכות את המשחק למתסכל וחסר כיף. זה מעניין, ללא ספק, אבל אני לא בטוח שייצא מזה משחק מהנה.
זה מעבר לכך שהמשחק נראה לא מאוד מלוטש (בכל זאת קמפיין קיקסטארטר) והרבה יותר מידי יומרני, אז אפילו מה שהוא מנסה לעשות לא בהכרח יעבוד.

הוא באמת עושה רושם כאילו הוא חלק מהסניף הבינלאומי של עליונות לבנה אמריקאית (אפילו עוקב אחרי שון האניטי), אבל לא צריך להתרגש יותר מידי. פשוט צריך לקוות שהבורות שלו גרמה ליותר אנשים לחפש "people of color bohemia" ולקרוא תגובות של היסטוריונים, או אפילו להתקל בטאמבלר החביב medievalpoc. כך שהבורות שלו תביא להפצה של קצת ידע, שזה תמיד טוב. אני בטוח שיש כמה נושאי לפידי טיקי שיקנו את המשחק "דווקא", אבל הם כנראה קהל זניח הרבה יותר משהרעש שהם עושים יכול לגרום לנו לחשוש, לפי דעתי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 פברואר 2018, 21:12

אכן היו באירופה לא לבנים עוד במאה ה13 אבל הם היו בכמויות כל כך קטנות שלהתחיל לשזור אותם במשחק שמתרחש במאה ה15 זה הגיוני בערך כמו ש50% מהאוכלוסיה בre5 היא לבנה. אני בטוח שאפשר לשזור שם איזה npc חצי שחור חצי ערבי אם ממש מתאמצים, הרי אחרי הפלישה המוסלמית לספרד ופורטוגל הנוצרו שאריות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 פברואר 2018, 11:03

DrKeo כתב:אכן היו באירופה לא לבנים עוד במאה ה13 אבל הם היו בכמויות כל כך קטנות שלהתחיל לשזור אותם במשחק שמתרחש במאה ה15 זה הגיוני בערך כמו ש50% מהאוכלוסיה בre5 היא לבנה. אני בטוח שאפשר לשזור שם איזה npc חצי שחור חצי ערבי אם ממש מתאמצים, הרי אחרי הפלישה המוסלמית לספרד ופורטוגל הנוצרו שאריות.

אם זו היתה התשובה של המפתח, יכול מאוד להיות שזה היה נגמר שם (למרות שזה לא באמת טיעון מוצלח כל כך). במקום זה התשובה שלו היתה "המשחק שלי (עם בן של פחח שהופך לאביר, למרות שאז רק בני אצולה יכלו להיות אבירים) סופר מדויק היסטורית ולא היו אנשים שחורים אז בכלל. נקודה!", אז ברור שזה יציק להיסטוריונים פה ושם והם יכתבו בקצרה למה הוא טועה ולמה עוד המון דברים במשחק שלו לא מדויקים היסטורית.
זה, בנוסף לעובדה שהוא בקטע של עליונות לבנה גרם לעניין הזה להמשך קצת יותר זמן. הויכוח הרי נעשה בהקשר רחב יותר. הרעיון של אירופה לבנה וטהורה לפני שפלשו אליה הזרים החומים זו פנטזיה ידועה של הגזענים המודרניים ולדאוג שאנשים ידעו שזו טעות זה חשוב. כך שכמו שאמרתי, הבורות שלו בסוף יצרה שיח מועיל והמשחק (שכרגע יושב על ממוצע 61 עם 6 ביקורות) ישכח הרבה לפני שהמעט שלמדו מהפרשה ישכח.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2018, 11:06

האמת שלא יצא לי לראות את הדברים הגזעניים שלו אז כתבתי את ההודעה בלי שום קונטקסט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2018, 11:07

העניין הוא שהוא לא נראה לי בקטע של עליונות לבנה, אלא זה משהו ש"הדביקו" לו בגלל שהוא לא נכנע ושינה את המשחק שלו כדי לכלול את כל המינים וכל הצבעים, וכי הוא יוצא נגד תרבות ה-PC וכל הלצ"חים... זו שיטה שחוזרת על עצמה כל הזמן, של "אם אתה לא חלק מהשמאל הרדיקלי (במובן החברתי) - אז אנחנו נצבע אותך כגזען חשוך ומסוכן".
גם אם הוא טועה לחלוטין מדובר בבורות, בשביל לקרוא למישהו "גזען" או תומך בעליונות לבנה צריך קצת יותר מזה שהוא טועה או לא מדייק לגבי ההיסטוריה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 פברואר 2018, 12:21

לייק ליובל. זה שיח דתי/אמוני פנימי. אין פה עניין של דיוק היסטורי או הצגה של מציאות.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 פברואר 2018, 13:00

עם או בלי קשר לבלגן סביב הבמאי של המשחק,הוא צולל בביקורות-כל מה שקראתי עד עכשיו מתאר משחק שבמקרה הכי טוב יהיה בינוני מינוס. חבל /: הרעיון היה מגניב.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 13 פברואר 2018, 14:12

כל עוד הממוצע לא מחפיר (ואיזור ה-70-75 רחוק מזה) זה אחלה לי ואני לגמרי אנסה אותו מתישהו כשיהיה מבצע טוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2018, 14:33

רוב הטענות שאני רואה הן דווקא בעיקר עניין של ביצועים, ואת זה יכול להיות שיתקנו בעתיד הקרוב...
אני עדיין סקפטי, אבל הביקורות החיוביות דווקא גורמות לי לחשוב שכן יש פה משהו, רובן משבחות מאוד את הקרבות (לפחות בכל הקשור לחרבות, פחות על החץ-וקשת), גם הביקורות שקטלו... לזה לא ציפיתי, כי בוידאו הקרבות נראים MEH.
אם הוא יישאר על ממוצע של 74 שיש לו כרגע בMETACRITIC זו תהיה הצלחה

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 פברואר 2018, 20:06

http://www.kotaku.co.uk/2018/02/13/spyro-trilogy-remaster-coming-to-ps4-this-year עוד פצצת נוסטלגיה בדרך. עכשיו רק שייתנו לי ריימן חדש ב-3D ואני מאושר.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 פברואר 2018, 23:02

אוי וואו, בעוד שקראש ישב תמיד באחורה של הראש, מספיירו שכחתי לגמרי ויש לי חשש שהשכחה הזו גם קשורה במידת מה לאטרקטיביות הפוטנציאלית של המשחקים האלה 20 שנה קדימה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2018, 23:11

בספיירו שחקתי אחרי מריו 64, כלומר הוא הרגיש לי כמו מיצג מוזיאוני כבר בשנות ה90.

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 13 פברואר 2018, 23:55

חתיכת נוסטלגיה, ספיירו היה המשחק הראשון ששיחקתי על ה-ps1.
אני זוכר אותו בעיקר מהמרדף אחרי שחרור הדרקונים שהפכו לאבן.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2018, 12:40

אף פעם לא נמשכתי למשחקי ספיירו... לא חושב שאפילו יצא לי לשחק במשחק אחד בסדרה, ואני גם לא מעוניין עכשיו. כמו עם קראש - הם אף פעם לא נראו לי מעניינים מספיק, העיצוב היה נראה לי לא מקורי ולא יפה וכנ"ל הגיימפליי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 פברואר 2018, 13:55

הניסיון שלי עם ספיירו הוא כששיחקתי באחד מהמשחקים על המחשב. הוא לא היה מספיק מוצלח בשביל להחזיק אותי יותר משעה-שעתיים ומעולם לא שיחקתי במשחק ספיירו אחר.
אולי זו ההזדמנות שלהם לשחק קצת על הנוסטלגיה של אנשים ולהוציא משהו שהוא דווקא כן מוצלח ולזכות בIP שיש לו בסיס יותר איתן מסתם נוסטלגיה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2018, 14:11

יש משהו נשגב מבינתי במשחקים של אינסומניאק, מעולם לא שחקתי במשחק שלהם שממש מצליח להתחבר למשהו כיפי. רזיסטנס, ספיירו, רצ'ט וקלאנק, כולם הרגישו לי כמו פוטנציאל לא ממומש.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 פברואר 2018, 14:24

DrKeo כתב:יש משהו נשגב מבינתי במשחקים של אינסומניאק, מעולם לא שחקתי במשחק שלהם שממש מצליח להתחבר למשהו כיפי. רזיסטנס, ספיירו, רצ'ט וקלאנק, כולם הרגישו לי כמו פוטנציאל לא ממומש.

אני חושב שרצ'ט וקלאנק הם כנראה המשחקים הכי מוצלחים שלהם.
הראשון קצת בינוני, אבל הם הלכו והשתפרו עם הזמן (אם נתעלם מנפילות פה ושם). המשחקים בPS3 כבר היו ממש מוצלחים. האחרון שהם פיתחו (NEXUS) היה משחק בקנה מידה קטן יותר והיה ממש מוצלח.

אגב, זה לא גורם לך קצת לדאוג בנוגע לספיידרמן?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2018, 14:31

ספיידרמן נראה לי כמו ארקאם עם מערכת פרקור/קורים, דווקא נשמע טוב. לא יודע למה נראה לי שדווקא הפעם הם יפגעו במטרה אבל הוא ממש מדבר אלי אז אולי זה wishful thinking.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2018, 14:55

אני גם לא התחברתי להרבה מהם, אבל ראצ'ט הייתה סדרה נהדרת לדעתי, נראית נהדר, אנימציות "של פיקסאר", מלא דברים קורים על המסך, תסריט קליל וחביב מאוד, והגיימפליי היה מצויין עם שליטה שמרגישה טוב והנשקים היו מקוריים מאוד.
ספיידרמן נראה כמו ה"אנצ'רטד" שלהם, מקווה שזה מה שיהיה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 14 פברואר 2018, 16:08

Laskin כתב:אגב, חיפשתי בטוויטר של היוצר (DANIEL VARVA הזה) את "הדיעות הקיצוניות והגזעניות" שלו ולא מצאתי משהו כזה, רק שכמה לצ"חים זיינו לו את השכל על זה שאין במשחק שלו שחורים והוא מתווכח איתם שזה בגלל שהם לא היו נפוצים באיזור הזה בתקופה הזאת.

אתה גם לא תמצא שום דבר כזה כי אין שום דבר קיצוני במה שהוא אמר. זה משחק סמי-היסטורי שמתאר תקופה מסוימת בחבל בוהמיה, אחד המשחקים הראשונים שפותחים צוהר לתרבות הצ'כית מאותה התקופה אם לא הראשון שבהם, מה שאנשים שאוהבים רב-תרבותיות היו אמורים לכאורה לחגוג. מה שקרה בפועל זה בערך כמו שהתקשורת הישראלית תעשה עליהום על משחק יאקוזה שלא כולל יהודים ותכריז שהמפתחים אנטישמיים כי בפועל היו גם יהודים ביפן.
דניאל הוא דווקא אחלה (מהיכרות אישית), אבל לפני כמה שנים הוא עשה את הטעות של להצביע על קליקה מושחתת של פוליטיקת זהויות, וניסה להשתמש בהיגיון מול כמה אידיוטים שבתכלס אין טעם לקטלג כלצ"חים אלא כסתם חלאות... ואנשים כאלו ינטרו טינה להרבה זמן.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 פברואר 2018, 08:27

כן, ניחשתי שזה המצב, פשוט ראיתי פה לפחות 2 שטוענים שהוא אכן בעל דיעות גזעניות, אחד טען ש"חיפוש בטוויטר שלו" יגלה לנו שזה המצב והשני שהוא תומך בעליונות הגזע הלבן... אז חשבתי שאולי הם ביררו יותר לעומק ומצאו מקרה בו הוא עבר את הגבול.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 15 פברואר 2018, 11:54

אני כמעט בטוח שהבחור 'הצניע' את רשימת המעקב שלו מאז שהתפוצץ כל הסיפור סביבו,ובנוגע לציוצים,לך לאחורה ל-2015 לזמן שבו מן הסתם הוא הרשה לעצמו להתבטא יותר בחופשיות לגבי עניין ה-POC במשחק ותקבל משהו כזה:

אם זה נעשה בבדיחות דעת או לא אני לא יודע,אבל ברור שהתמונה של אדם שחור מוקף בלבנים צוחקים היא פוגענית,לא משנה איזה ספין שמים על זה.
לגבי הויכוח ההיסטורי של כן היו או לא היו,קצת מזכיר את המצב אצלנו :| אבל שוב,אני לא מומחה להיסטוריה וממה שאני יודע הובאו לו מאמרים ועדויות שכן היו POC באותה תקופה והוא דחה אותם על הסף אבל כל זה עניין של היסטוריונים שאין לי את הידע המתאים לעסוק בו. ציוצים כדוגמאת אלה שהבאתי פה לעומת זאת לא משאירים הרבה מקום לספק לדעתי. יש עוד חבר'ה ב-ERA שטוענים שהוא נראה הרבה פעמים גם עם חולצות של להקות מטאל עם סמלים נאצים שונים,אבל זו המילה שלהם נגד שלו for what it's worth.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 פברואר 2018, 12:14

הפוסט הזה הוא דוגמא לגזענות או עליונות לבנה? סורי, לא. זה לקוח מהסרט BLACK KNIGHT עם מרטין לורנס, מן הסתם... אם התמונה הזו גזענית אז כל הסרט גזעני ומרטין לורנס צריך להתנצל על כך ששיחק אדם "חריג" בנוף של אנגליה במאה ה-14. נשמע לי כמו בדיוק הנושא שעליו הם התווכחו שם, ולכן זה לא רק משעשע - זה גם מתאים.

אחת הטענות של כל אלו שיוצאים נגד הSJW זה שהם כבר לא מסוגלים להכיל הומור מכל סוג שהוא אם זה יכול להתפס בעולם המעוות שלהם כMICRO-AGGRESSION
טוב מאוד שיש יוצרים, ובמיוחד מתחומים אמנותיים יותר - שיוצאים כנגד זה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 19 אורחים