Uncle Pey'j כתב:דור של 8 שנים אם אנחנו מדברים על 2021 הוא כנראה משהו שיתקבל מאוד לא טוב מצד מפיצות כמו יוביסופט ו-EA כמו שניסיון העבר מלמד.
אנחנו לא עוד נמצאים בשלב שבו היוזר בייס של הפס4 saturated לגמרי,אבל עוד שנתיים מהיו אני די בטוח שנשמע שוב את מנכ"ל יוביסופט מתחנן אליהן לשחרר את המכונות החדשות,כמו שהיה ב-2012. יותר מזה,אני די בטוח שכבר ב-E3 שנה הבאה נתחיל לראות את ה-Watch Dogs וה-SW1313 של הדור הבא,כלומר,משחקים שמוכרזים אבל בלי פלטפורמות.
גם הפס4 פרו וגם ה-XBX,בעיקר הפס4 פרו,די מגוחכות מבחינת כוח אם אנחנו משווים אותן למחשבי היי-אנד כיום,בסוף 2020 הפס4 פרו תהיה עתיקה בהשוואה לדור הבא של נוידיה. אני לא חושב שסוני ו-MS יצליחו למשוך מעבר,ואני גם לא חושב שזה התכנון שלהן.
bling כתב:Uncle Pey'j כתב:דור של 8 שנים אם אנחנו מדברים על 2021 הוא כנראה משהו שיתקבל מאוד לא טוב מצד מפיצות כמו יוביסופט ו-EA כמו שניסיון העבר מלמד.
אנחנו לא עוד נמצאים בשלב שבו היוזר בייס של הפס4 saturated לגמרי,אבל עוד שנתיים מהיו אני די בטוח שנשמע שוב את מנכ"ל יוביסופט מתחנן אליהן לשחרר את המכונות החדשות,כמו שהיה ב-2012. יותר מזה,אני די בטוח שכבר ב-E3 שנה הבאה נתחיל לראות את ה-Watch Dogs וה-SW1313 של הדור הבא,כלומר,משחקים שמוכרזים אבל בלי פלטפורמות.
גם הפס4 פרו וגם ה-XBX,בעיקר הפס4 פרו,די מגוחכות מבחינת כוח אם אנחנו משווים אותן למחשבי היי-אנד כיום,בסוף 2020 הפס4 פרו תהיה עתיקה בהשוואה לדור הבא של נוידיה. אני לא חושב שסוני ו-MS יצליחו למשוך מעבר,ואני גם לא חושב שזה התכנון שלהן.
הדור הנוכחי לא דומה לדור הקודם, משחקים עדיין נראים ורצים טוב, ועדיין נשברים שיאים טכניים גם תחת התצורה הנוכחית של קונסולות בסיס פלוס גרסה מחוזקת. רק עכשיו יצא פורצה 4 שאנשים גומרים מאיך שהוא נראה. אני ממש לא מרגיש את אותה אווירה שהיתה בשלב הזה (ועוד לפני) בדור הקודם שהיה רצון כבר להעיף את החומרות האלו, הן עדיין מספקות את הסחורה וגורמות ל engagement גבוה בקרב בסיס המשתמשים ועדיין יש רשימה של משחקים גדולים ומאוד מצופים שגם שוברים שיאים טכניים לחכות להם. כל המרכיבים שמעידים שהדור הזה עדיין סופר רלוונטי.
גם אם נלך על התסריט הרע שבו ב 2020 יגיע הרגע שבו העסק מרגיש עייף ושהשוק ירגיש fatigue, לא יקרה כלום אם יסחבו שנה של שוק קצת עייף, הפס3 וה 360 סחבו כמה שנים כאלו וזה היה באמת בלתי נסבל, אבל שנה אחת זה בגדר הסביר וזה לא מהדברים שמספיקים כדי לדפוק את השוק. במידה מסויימת זה אולי אפילו טוב שקהל הלקוחות קצת יתבשל בלחכות לדור הבא, ככה הוא מתפוצץ כשמגיע הרגע המיוחל כמו שקרה בהשקות המטורפות של הפס4 והוואן.
אם תיאורתית היתה יוצאת בשנה הבאה הפס5, יש מצב שהיא היתה נופלת קשות מבחינת מספרי השקה בגלל שאנשים עדיין מספיק engaged עם הדור הקודם והם מרגישים שהם יכולים להרשות לעצמם לחכות לירידת מחיר. אפילו אני שקונה כמעט תמיד בהשקה או בסביבות אותו הזמן הייתי מחכה בתסריט שכזה לירידה במחיר כי אני מרגיש שלא מיציתי את הדור הנוכחי.
Uncle Pey'j כתב:מה זאת אומרת? זה לא שתהיה לך קפיצה רק ב-CPU וב-GPU בלי שה-RAM יעלה,הקפיצה הזו לא מתרחשת בואקום וזה לא עובד ככה. אתה עדיין תצטרך עוד זיכרון בשביל עולמות גדולים יותר,כמות גדולה הרבה יותר של NPC'S ועוד מיליון ואחד דברים שלא אפשריים על הדור הזה,איך אתה חושב שתוכל לשחק GTA 6 עם כנראה מאות ה-NPC'S שימלאו לך את המסך עם 8GB RAM? זה פשוט לא הולך לקרות.
לגבי דרישות מומלצות/מינימליות- אם אנחנו מדברים על קפיצה דורית,אז לרוב דרישות המערכת המומלצות של משחקי דור נוכחי הופכות להיות הדרישות המינמליות של הדור הבא,אם לא יותר.
כשאנשים מדברים על הקפיצה הגדולה ב-CPU,הם לא מדברים רק על זה,כמובן שהדלתא בין מה ה-CPU של הדור הנוכחי תהיה לדור הבא תהיה גדולה יותר מהדלתא בין כמות הזיכרון כיום למה שיהיה לנו שם,אבל הקפיצה ב-CPU לא יכולה (או לפחות,אתה תראה מזה בערך כלום אם זה יהיה המצב,זה יהיה פריימרייט נטו) להתרחש בלי קפיצה ב-RAM,אל תטעה.
לא אמרתי שקפיצה של פי 10 תקפה לכל רכיב ורכיב,אבל כך בדרך כלל אנשים מתארים קפיצות דור. אתה זה שאומר שלא צריכה להיות קפיצה ב-RAM כדי שתראה דברים חדשים,וזה פשוט לא נכון. בסופו של יום,אני לא מאמין שהם ילכו את האקסטרה מייל הזה וידחפו לשם 32GB,זה כנראה יהיה 24GB,אבל זה לא בגלל ש-32 זה איזה חלום הזוי אלא כי לא כלכלי עבורן מספיק,לא כי אין הצדקה לזה. מיקרוסופט וסוני הן אלו שדוחפות את המדיום הזה קדימה,והן יודעות את זה ודחיפה קדימה נעשית הרבה יותר קלה כשיש לך מכונה חדשה ומאוזנת שמאפשרת לך להשיג הרבה יותר ממה שיכולת בעבר,ולא עוד שיפור איטרטיבי ממה שיש לנו כיום.
אני רוצה להאמין שעד 2020 יהיה מחירי הזיכרונות של GDDR6 יתייצבו קצת,ואולי HBM3 יהיה זול יותר לייצור ולפחות ייצור איזושהי תחרות. בכל מקרה,RAM הוא לרוב המרכיב האחרון שנקבע (וזה שיש לו גם הגמישות הכי גדולה להשתנות,כמו שהפס4 לימד אותנו) אז אני מניח שהכמות הסופית עוד לא נקבעה אצלן.
Laskin כתב:Uncle Pey'j כתב:מה זאת אומרת? זה לא שתהיה לך קפיצה רק ב-CPU וב-GPU בלי שה-RAM יעלה,הקפיצה הזו לא מתרחשת בואקום וזה לא עובד ככה. אתה עדיין תצטרך עוד זיכרון בשביל עולמות גדולים יותר,כמות גדולה הרבה יותר של NPC'S ועוד מיליון ואחד דברים שלא אפשריים על הדור הזה,איך אתה חושב שתוכל לשחק GTA 6 עם כנראה מאות ה-NPC'S שימלאו לך את המסך עם 8GB RAM? זה פשוט לא הולך לקרות.
לגבי דרישות מומלצות/מינימליות- אם אנחנו מדברים על קפיצה דורית,אז לרוב דרישות המערכת המומלצות של משחקי דור נוכחי הופכות להיות הדרישות המינמליות של הדור הבא,אם לא יותר.
כשאנשים מדברים על הקפיצה הגדולה ב-CPU,הם לא מדברים רק על זה,כמובן שהדלתא בין מה ה-CPU של הדור הנוכחי תהיה לדור הבא תהיה גדולה יותר מהדלתא בין כמות הזיכרון כיום למה שיהיה לנו שם,אבל הקפיצה ב-CPU לא יכולה (או לפחות,אתה תראה מזה בערך כלום אם זה יהיה המצב,זה יהיה פריימרייט נטו) להתרחש בלי קפיצה ב-RAM,אל תטעה.
לא אמרתי שקפיצה של פי 10 תקפה לכל רכיב ורכיב,אבל כך בדרך כלל אנשים מתארים קפיצות דור. אתה זה שאומר שלא צריכה להיות קפיצה ב-RAM כדי שתראה דברים חדשים,וזה פשוט לא נכון. בסופו של יום,אני לא מאמין שהם ילכו את האקסטרה מייל הזה וידחפו לשם 32GB,זה כנראה יהיה 24GB,אבל זה לא בגלל ש-32 זה איזה חלום הזוי אלא כי לא כלכלי עבורן מספיק,לא כי אין הצדקה לזה. מיקרוסופט וסוני הן אלו שדוחפות את המדיום הזה קדימה,והן יודעות את זה ודחיפה קדימה נעשית הרבה יותר קלה כשיש לך מכונה חדשה ומאוזנת שמאפשרת לך להשיג הרבה יותר ממה שיכולת בעבר,ולא עוד שיפור איטרטיבי ממה שיש לנו כיום.
אני רוצה להאמין שעד 2020 יהיה מחירי הזיכרונות של GDDR6 יתייצבו קצת,ואולי HBM3 יהיה זול יותר לייצור ולפחות ייצור איזושהי תחרות. בכל מקרה,RAM הוא לרוב המרכיב האחרון שנקבע (וזה שיש לו גם הגמישות הכי גדולה להשתנות,כמו שהפס4 לימד אותנו) אז אני מניח שהכמות הסופית עוד לא נקבעה אצלן.
קודם כל דווקא דוגמת GTA משעשעת כי הם אשכרה עשו את GTA5 עם 512 מגה ראם (: עוד לא ראינו באמת מה הפ מסוגלים לעשות עם 8, אנחנו נראה עוד כמה שבועות, אבל זו לא תהיה מטרופולין :/
ודבר שני אני לא אומר שלא צריכה להיות קפיצה, אלא שפי 2 כרגע כנראה יהיה מספיק בהחלט.
Stick כתב:אני חושב שיש משהו בדבריו של בלינג בנוגע להתדקמות של הדור הנוכחי.
הדור הקודם הגיע לשיאו מתי? בערך ב2009 עם אנצ'רטד 2? מאז פחות או יותר לא הייתה קפיצה אמיתית בתוך הדור והכל היה רק טיפה מלוטש וטיפה יפה יותר, במקרה הטוב.
אבל הנה, הדור הנוכחי כבר לקראת סופו ועדיין קיבלנו השנה את GOW שעשה דברים (טכניים) שלא נראו מעולם והציג קפיצה גם בתוך הדור, וההרגשה היא שRDR2 הולך לעשות לכל הפחות את אותו הדבר לעולם הפתוח. כלומר משחקים עדיין מחדשים, ברור שכולם רוצים לראות משחקים כמה שיותר יפים וכמה שיותר מתקדמים ומצידי שיפתחו רק לPC וכל שנה נראה את המשחקים רק מתקדמים בלי לעמוד לשנייה במקום.
אבל תכלס, אין עדיין באמת תחושת מיצוי או עמידה נוראית וארוכה במקום. בדור הקודם זה היה נוראי, בערך מ2009 עם אנצ'רטד 2 משחקים היו או באותה נקודה או שניסו לקחת צעד קדימה שהם לא יכלו וכתוצאה משחקים היו שבורים טכנית או סבלו מצניחות פריימים.
פייג', אתה אמנם חוזר ומדגשי שאתה לא באמת מאמין שהקונסולות יכולות לצאת ב2019 אבל אני חושב שזו אפילו לא מחשבה טיפונת סבירה. הדור הנוכחי עדיין חי, משחקים עדיין מחדשים, הקונסולות עדיין מוכרות. רק השנה יש שני משחקים שצועדים קדימה ובשנה הבאה אמורים לצאת לסוני GOT, TLOU 2 וDS (וזה בהנחה שהם באמת 2019, אני מניח שלפחות אחד *אהמ*קוג'ימה*אהמ* לא יהיה כזה), ככה שאני לא רואה שום תסריט, הזוי ככל הניתן, שבו הPS5 יוצאת בסוף 2019.
אין את אותה תחושה שליוותה שנים את הדור הקודם (ושאכן נמשכה כל כך הרבה עד שגררה אפילו ביקורת פומבית מכמה מפיצות גדולות), כרגע ולפחות עד סוף 2019 אנחנו רק נמצאים בשלב האחרון והבריא של דור הקונסולות הנוכחי.
ואז כן, 2020 נשמע כמו התאריך הכי נכון הן מבחינה שיווקית, הן מבחינת משחקים מוכרזים והן מבחינת מיצוי דור הקונסלות.
Laskin כתב:GTA5 הציג עיר הרבה יותר מתקדמת ואינטראקטיבית וחיה מאשר כמעט אם לא כל משחק בערך שניסה לעשות משהו דומה בדור שאחריו עם פי 16 (או פי32?) יותר זכרון, אז זה אכן הישג מרשים מאוד בכל מה שקשור לניצול חומרה כמו שצריך, ברמת הפלא אפילו, כשמדברים על כמות הראם שהייתה להם.
Uncle Pey'j כתב:Stick כתב:אני חושב שיש משהו בדבריו של בלינג בנוגע להתדקמות של הדור הנוכחי.
הדור הקודם הגיע לשיאו מתי? בערך ב2009 עם אנצ'רטד 2? מאז פחות או יותר לא הייתה קפיצה אמיתית בתוך הדור והכל היה רק טיפה מלוטש וטיפה יפה יותר, במקרה הטוב.
אבל הנה, הדור הנוכחי כבר לקראת סופו ועדיין קיבלנו השנה את GOW שעשה דברים (טכניים) שלא נראו מעולם והציג קפיצה גם בתוך הדור, וההרגשה היא שRDR2 הולך לעשות לכל הפחות את אותו הדבר לעולם הפתוח. כלומר משחקים עדיין מחדשים, ברור שכולם רוצים לראות משחקים כמה שיותר יפים וכמה שיותר מתקדמים ומצידי שיפתחו רק לPC וכל שנה נראה את המשחקים רק מתקדמים בלי לעמוד לשנייה במקום.
אבל תכלס, אין עדיין באמת תחושת מיצוי או עמידה נוראית וארוכה במקום. בדור הקודם זה היה נוראי, בערך מ2009 עם אנצ'רטד 2 משחקים היו או באותה נקודה או שניסו לקחת צעד קדימה שהם לא יכלו וכתוצאה משחקים היו שבורים טכנית או סבלו מצניחות פריימים.
פייג', אתה אמנם חוזר ומדגשי שאתה לא באמת מאמין שהקונסולות יכולות לצאת ב2019 אבל אני חושב שזו אפילו לא מחשבה טיפונת סבירה. הדור הנוכחי עדיין חי, משחקים עדיין מחדשים, הקונסולות עדיין מוכרות. רק השנה יש שני משחקים שצועדים קדימה ובשנה הבאה אמורים לצאת לסוני GOT, TLOU 2 וDS (וזה בהנחה שהם באמת 2019, אני מניח שלפחות אחד *אהמ*קוג'ימה*אהמ* לא יהיה כזה), ככה שאני לא רואה שום תסריט, הזוי ככל הניתן, שבו הPS5 יוצאת בסוף 2019.
אין את אותה תחושה שליוותה שנים את הדור הקודם (ושאכן נמשכה כל כך הרבה עד שגררה אפילו ביקורת פומבית מכמה מפיצות גדולות), כרגע ולפחות עד סוף 2019 אנחנו רק נמצאים בשלב האחרון והבריא של דור הקונסולות הנוכחי.
ואז כן, 2020 נשמע כמו התאריך הכי נכון הן מבחינה שיווקית, הן מבחינת משחקים מוכרזים והן מבחינת מיצוי דור הקונסלות.
לא אמרתי שאני חושב שהדור הבא ייצא ב-2019,אמרתי שיש אינסיידר שחושב כך ומכאן התחיל כל הדיון. ואני עדיין חושב שאיפשהו בתחילת החיים של הפס4,התוכנית כן הייתה להוציא יורשת ב-2019 אבל עניינים כמו ייצור ב-7NM שעדיין יקר מאוד ונאכל על ידי אפל וסמסונג וכמובן ההצלחה המסחרית של הפס4 שאני בטוח שהפתיעה גם את סוני עצמה במידה מסויימת,שינו משהו בתוכניות שלה.
ואני מניח שהסיבה העיקרית שאנחנו רואים משחקים כמו GOW ו-RDR2 בשלב הזה של הדור היא די פשוטה- זמני הפיתוח פשוט התארכו משמעותית מהדור הקודם והמשחקים האלו החלו פיתוח ממש בתחילת הדור או אפילו לפני שהוא הוכרז רשמית ומכאן התחושה ש"עוד לא מיצינו". חומרתית,אני חושב שאנחנו הרבה יותר קרובים לשלב המיצוי ואחרי שהגל משחקים של תחילת 2019 ייגמר,נתחיל גם לשמוע יותר מפתחים אומרים את זה,כרגע זה כנראה לא ממש מעניין אותם כי אין להם טעם לדון בזה כשעדיין יש להם משחקים לשחרר לדור הנוכחי.
Uncle Pey'j כתב:ברצינות,אתה באמת חושב שיהיה מצב ש-MS תשתמש ב-8GB GDDR6 כשב-XBX היא השתמשה ב-12? אתה לא רציני..
אם כבר,כמו שאמרתי,התרחיש שאני יכול לראות הוא מצב של 8GB DDR4 פלוס 16GB GDDR6. זה כמובן לא אופטימלי,אבל לפחות זה ימנע מה-OS לאכול מקום קריטי בזיכרון.
אני דווקא חושב ש-24GB GDDR6 לגמרי אפשרי שנתיים מהיום,ואני חושב שזה מה שנסיים איתו בסופו של דבר.
Yeah since I didnt edit in time and posted when I really shouldn't have I'm here now so might as well respond
This was all I was saying. I'm not going to sit here and claim I know all the plans behind the PS5 initiative, because well I dont. But I am familiar with a few things and while I have contacts in the industry I dont have near the range someone like Jason does. So basically, if in nearly October Jason still doesn't know much of anything around it (which by now I'm willing to bet he does) then its more just his contacts specifically not sharing that information with him I'm assuming. Because word is floating around now. I'm assuming you will start seeing some pretty big rumors not a short time from now.
I mean, there is already a non small amount of next gen titles well into development
Fuck it
Also from what I understand the 2019 vs 2020 debate has nothing to do with hardware really. If Sony wanted to push for Q4 2019 launch they can. Its primarily a software / business decision as far as I'm aware
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים