Stick כתב:ואם אפשר להתייחס לשנייה להשוואה עם ביושוק אינפינט, אני ממש לא חושב שביושוק עשה איזה משהו יוצא דופן מבחינה סיפורית (כסיפור בכלל, כעלילת משחק מחשב ברור שהוא יוצא דופן ופחות או יותר המשחק עם העלילה הכי טובה אבר), יש המון סיפורים מורכבים יותר או פחות ממנו שמשתמשים באותן השיטות לזריעת מסתורין ולסגירת מעגל בסיומם.
אבל זה נעשה קודם כל כי אלו סיפורים שלמים עם סוף מובהק שיושב שם מתחילת הסיפור ורק מחכה שתגיע אליו, הבעיה הכי עמוקה של אבודים היא שפשוט לא היה לו סוף, בגדול הכותבים ישבו איתנו וחיכו לראות איך זה נגמר כמו כולם..
ובכל זאת, הם ידעו טוב מאוד שמסתורין מעורר עניין ולכן הכניסו את כל אותם הרמזים כדי להתכתב איתם בסוף, רק ש.. בסוף חלק מהדברים לצערם לא הסכימו להתכתב עם הסוף שהם מצאו.
אתה מכיר עוד יצירות מסתורין שכל חידה בהן מרגישה מרתקת והפיתרון הגיוני וזורם כמו בביושוק אינפנט? אני לא שואל בקטע רע, פשוט אם אתה מכיר אני ממש אשמח לצרוך עוד תוכן כזה. ואני מסכים לגמרי, כשאתה בתוך עונה 2 של אבודים אתה מרגיש שאתה רואה את הדבר הכי טוב אי פעם וכשאתה נמצא 3+ עונות מאוחר יותר ולא ענו על כלום, אתה מבין שאין להם באמת תשובות מספקות. כשאבודים רצה הייתי שומע את הפודקאסט של דימון לינדלוף וקרלטון קיוז שהיה מצחיק, מרתק, אנטלגנטי והם התיחסו שם לכל שבריר של מידע בפרק ונראה שהם ממש יודעים מה הם עושים ולאיפה הם הולכים. אבל ככל שהסדרה התקדמה, המסתורין נעשה לעוס ונראה שהם אבדו כיוון, ביחוד בעונה 6.
יש בעונה ראשונה לחישות ביער, אתם מתמקדים בהן המון בשתי עונות הראשונות; אז פשוט נוטשים אותן לגמרי עד עונה 6 (מה שכמובן הוציא כל עניין במסתורין הזה, כלומר 3+ עונות אפילו לא התיחסו אליהן שזה כמעט 4 שנים למי שראה את הסדרה בזמן אמיתי) ובעונה 6 פותרים אותן בתשובה טפשית שנדחפה לתוך העלילה בצורה הכי רנדומאלית ולא קשורה בשום צורה לקו עלילה. כל זה ועוד הם מגלים את התשובה כשהארלי רץ ביער עם חברים, עוצר לשניה ואומר משהו בסגנון של "רגע חבר'ה, אני חושב שאני יודע מה הן הלחישות" (כשכמובן אין שום הקשר עלילתי או סיבה לזה) וזהו פחות או יותר. אין שום סיבה, אין שום payoff, סתם סימון V על "ענינו למעריצים" וממשיכים הלאה. כלומר מסתורין שיכל לקבל תשובה בקלות בעונה 2 או 3 כשלקהל עוד אכפת בקו עלילה שנהנה ממנו, נדחף לעונה 6 בצורה לא קשורה כשלאף אחד לא אכפת מזה כל כך. כאילו הם רצו למשוך אותו עוד ועוד, פחדו לענות, ובסוף פספסו את הרכבת. זה הרגיש לי קצת כמו כשאני שומר שיקויים חזקים בRPG לקטע קשה או לבוס גדול ובסוף אני מסיים את המשחק כשהמלאי שלי מפוצץ בשיקויים חזקים.
אבל עם כל מה שעצבן אותי בעונות המאוחרות של אבודים, שום דבר לא עצבן אותי מהפיתרון ל-flash sideways. הם עשו setup פשוט גאוני לשני עולמות מקבילים שהולכים להתנגש אחד עם השני, דבר שיכל להסביר חצי מהמסתורין שנפרש לאורך עונה 1-5, ואז פשוט השמידו הכל עם פיתרון מטומטם ברמות אחרות. שלא נדבר על זה שבפודקאסט הם דברו אלף פעם על איך הם לא הולכים לעשות קונספט של פרגטורי או לימבו. ממש מדכא, הייתי סולח להם על הכל אם הם היו עושים סיפור שני יקומים מקבילים שקורסים אחד לתוך השני והאי הוא איכשהו המרכז.
We're just normal men. We're just innocent men