נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 יוני 2021, 20:49

זו בעיקר תחושת הפספוס הענקית והתסכול שמה שהיה הוא לא מה שיהיה,כי זו לא הייתה המדיניות שלהם בעבר,סוני הייתה חלוצה של תוכן בלעדי שמחבק טכנולוגיה חדשה, והיא יודעת לתת את ההפקות הגרנדיוזיות האלה שבעיניי לפחות הן milestones בדרך של התעשייה להיות משהו שיזכה להכרה מיינסטרימית כמו קולנוע וטלויזיה,ושמיטת לסתות זו אחלה דרך לעשות את זה, וחומרה חדשה הכרחית בשלב הזה כדי שזה ימשיך לקרות.
כן,ברור שאהבתי את מה שראיתי מהורייזון בחמישי שעבר,אם זה הפיל אותי וגרם לי להגיד וואו כמה פעמים? לא, אם הייתי אומר את זה בהנחה והמשחק היה מפותח רק לפס5? אין לי מושג,אבל אני מניח שהסיכוי היה הרבה יותר גבוה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 יוני 2021, 20:51

ציפיות בלתי ריאליות, באמת.
שנה ראשונה, המכשיר בלתי אפשרי לרכישה ברוב העולם, לא יצא שום בלעדי שמוכר 10-20 מליון יחידות באמצע הדור בתקופה הזו, זה כסף על השולחן.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 יוני 2021, 20:56

לא מסכים,אני חושב שחברה כמו סוני צריכה ויכולה לתכנן קדימה את הסלייט הבלעדי שלהם לדור החדש כשהם יודעים שפיתוח של משחק כזה לוקח בין 3-5 שנים.
בעצם מה שהולך לקרות זה שאנחנו נקבל,במקרה הטוב,רק משחק GOW נקסט-ג'ן אמיתי אחד בדור הזה ולך תדע אם לא נגלוש שוב למחוזות קרוס-ג'ן עם איזה פס6.
זו לופ שסוני לא באמת תצא ממנו אם היא לא תעשה קאט חד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 יוני 2021, 21:00

זה כי אתה כנראה מתעלם מהעניין הכלכלי...
בא נדבר אחרי שנראה כמה הורייזון וGoW ימכרו על הפס4 בחודשים הראשונים במחיר מלא...
כל מכירה כזו זה של מישהו שמחכה עם הרכישה של הפס5 או פשוט לא יכול לרכוש אותו כי אין.
ושוב - הם ככל הנראה תכננו שיצאו השנה, אולי הורייזון אפילו כבר בהשקה או חלון ההשקה, לא בטוח שנדע לעולם אבל זה לא בלתי סביר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 יוני 2021, 21:01

איזה עניין כלכלי? סוני מוכרת פס5 מצוין,כן יש ביקוש אדיר,אבל המכשיר מוכר בקצב יותר גבוה מהפס4,היא לא תהיה רעבה ללחם אם GOW היה בלעדי לפס5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 21:03

Laskin כתב:ציפיות בלתי ריאליות, באמת.
שנה ראשונה, המכשיר בלתי אפשרי לרכישה ברוב העולם, לא יצא שום בלעדי שמוכר 10-20 מליון יחידות באמצע הדור בתקופה הזו, זה כסף על השולחן.

סוני לא ידעה שהמכשיר יהיה בלתי רכיש באמצע 2021 כשהם החליטו שGOW2 יהיה לפס4 עוד ב2018 או 2019. זלדה היה משחק שיגור לסוויטצ׳ והןא כבר חצה את ה20 מליון. אם GOW יצא במרץ, הפס5 כבר כנראה תשפשף את ה30 מליון יחידות והקהל יהיה קור בטרוף. אני בספק אם הוא יבצע פחות טוב מGOW 2018 עליה אם הוא היה בלעדי.

עושים בלעדיים בכדי שיקנו את המכשיר שלך, לא כדי למכור עותקים של GOW. המשחק המקורי מכר נהדר ולא הכניס לסוני אפילו חצי מלארד דולר, PSNOW המעפן מכניס להם פי כמה מזה בשנה. סוני אמרה לנו שהיא ״מאמינה בדורות״ ואנחנו מרגישים נבגדים.

כל המהלכים של סוני בשנתיים האחרונות נועדו להגדלת רווחים. סגירת סטודיואים, קרוס ג׳ן, קונסולה חלשה יותר, גביה של תשלום על קרוס פליי, העלאת מחירים ל70$ וכו׳. הכל מעלה רווחים. אבל מה זה עוד עושה? מנכר את הבסיס משתמשים הנאמן שהמליך אותך. זאת טעות ענקית לדעתי, חשיבה לטווח הקצר.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 יוני 2021, 21:05

"חשיבה לטווח קצר" זו הגדרה מדויקת למה שסוני עושה בשנה וחצי-שנתיים האחרונות ואני אגדיל ואומר שיש פה גם סוג של גרידיות שלא ראיתי ממנה בעבר,וכן,אני לא תמים,אני יודע שמדובר בחברה שצריכה לייצר רווחים,עדיין,יש כאן משהו אחר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 יוני 2021, 21:06

מהמכשירים הם לא עושים רווח, אלא מהמשחקים.
אתה לא משקיע במשחק מאות מליוני דולרים כדי לשחרר אותו לקהל יעד של 5 מליון משתמשים בערך (שירכשו במחיר מלא).

אגב, כל זה לא היה קורה אם היו מקשיבים לי ועושים משחקים בסקייל קטן יותר עם צוות קטן יותר מכל חברה, רק כדי להפציץ בגרפיקה מבלי להוציא מאות מליונים על הפרוייקטים האלה, או בקצרה:
אם היו עושים TLLים ;)

סוני לא ידעו שיהיו חוסרים אבל אני גם לא חושב שהם תכננו לייצר 30 או אפילו 15 מליון יחידות בשנה הראשונה, וכמובן שלא כל ה-15 מליון הרי היו רוכשים דווקא את המשחקים האלה בהשקה, הם צריכים למקסם רווחים, הם הביאו את ראצ׳ט, ריטרנל ודימון סולס ותארו לעצמם, בצדק מסתבר, שזה בהחלט מספיק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 יוני 2021, 21:06

לא איכפת לי שGOW 2 כשלעצמו קרוס ג'ן ואמרתי את זה פעמים רבות, כן מפריע לי שגם הוריזן 2 קרוס ג'ן גם GT7 גם סאקבוי היה, וגם TLOU1 הולך לקבל ריימיק...

כאילו עם כל הכבוד אנשים, קונים קונסולה בשביל משחקים חדשים, התפקיד של ריימיק זה להתענג על משחקי העבר כשיש לך כבר את ההווה בקונסולה שלך, לא לחיות את הדור של הפס4 ב60FPS.

כאילו זה הכמות של חוויות עבר שמפריעות לי לפחות לעומת הכמות הנמוכה מידי של משחקים חדשים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 21:08

Uncle Pey'j כתב:"חשיבה לטווח קצר" זו הגדרה מדויקת למה שסוני עושה בשנה וחצי-שנתיים האחרונות ואני אגדיל ואומר שיש פה גם סוג של גרידיות שלא ראיתי ממנה בעבר,וכן,אני לא תמים,אני יודע שמדובר בחברה שצריכה לייצר רווחים,עדיין,יש כאן משהו אחר.

גם מיקרוסופט גרידית, היא פשוט חושבת קדימה. לא היה ספק בכלל שאחרי דור על הגובה ״סוני השחצנית״ תחזור, אולי הפס5 לא עולה 900$ אבל הגישה דומה -> לא משנה מה אתם שלנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 יוני 2021, 21:12

בא ניקח רגע מצב היפותטי:
השנה היא 2024, בדיוק יצא GoW2 ועכשיו סוני צריכה להחליט מה עושים עם GoW3. אנחנו במרחק כמעט שלוש שנים מיציאת הPS6, עוד אין ערכות פיתוח אבל כן יש מושג כללי של מה יהיה.
האם אתם רואים מצב בו הם מחליטים לכוון את ההמשך רק לPS6 ב-2027? אני לא. בכנות שלא. לא משחק כל כך גדול. מאיפה הם יודעים מה יהיה, אולי המכשיר הבא יהיה ממש גרוע לעומת התחרות והוא לא יצליח? זה חתיכת הימור מטורף לשים את כך הביצים החשובות שלך בשק שאין לך מושג איך יראה, בטח בזמן שהקונסוליה הנכחית שלך כל כך מצליחה.

עריכה:
זו דוגמא היפותטית! אז אל תתפסו עכשיו על gow3/4 זה לא העניין :)
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 02 יוני 2021, 21:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 02 יוני 2021, 21:13

לדעתי הדור האחרון (שעכשיו מתחלף) "יצא מהשער" ברווח לסוני ומיק׳
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 יוני 2021, 21:15

אזהרה: דעה לא פופולרית

האמת? אני די מבסוט מכל האירוע :).

מצטער אם זה לא רגיש כלפיכם, אבל ואללה, מתאים לי עוד GOW על ה PS4PRO שלי :).הדור הבא? כשיגיע למצב שיהיו אשכרה קונסולות לרכישה בחנויות (XSX יש יותר, לפחות בארץ זה נראה), אז נראה. עד אז, אני בסבבה. זה גם אומר שחזון משחקי ה RT בלבד מתרחק עוד מעט, וכמי שאין לו קונסולת דור הבא או כרטיס תומך - זה אחלה מבחינתי.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 21:20

Laskin כתב:מהמכשירים הם לא עושים רווח, אלא מהמשחקים.
אתה לא משקיע במשחק מאות מליוני דולרים כדי לשחרר אותו לקהל יעד של 5 מליון משתמשים בערך (שירכשו במחיר מלא).

אגב, כל זה לא היה קורה אם היו מקשיבים לי ועושים משחקים בסקייל קטן יותר עם צוות קטן יותר מכל חברה, רק כדי להפציץ בגרפיקה מבלי להוציא מאות מליונים על הפרוייקטים האלה, או בקצרה:
אם היו עושים TLLים ;)

סוני לא ידעו שיהיו חוסרים אבל אני גם לא חושב שהם תכננו לייצר 30 או אפילו 15 מליון יחידות בשנה הראשונה, וכמובן שלא כל ה-15 מליון הרי היו רוכשים דווקא את המשחקים האלה בהשקה, הם צריכים למקסם רווחים, הם הביאו את ראצ׳ט, ריטרנל ודימון סולס ותארו לעצמם, בצדק מסתבר, שזה בהחלט מספיק.

מכשירים לא עושים כסף, אבל גם לא משחקי צד א׳ אלה אם קוראים לך נינטנדו. סוני מכניסה יותר מ-20 מליארד דולר בשנה מפלייסטיישן, GOW 1 הכניס להם פחות מחצי מליארד. GOW לכל אורך חייו היה בערך 1/70 ההכנסה שלהם ב2018. משחקי צד א׳ הם בליפ ברדאר, ההכנסה האמיתית הם שירותי מנוי ומכירות צד ג׳ שהם בוויליום גדול אקספוננציאלית מה-3 בלעדיים שסוני מוציאה בשנה. המטרה של משחקי צד א׳ היא שיקנו את הקונסולה שלך ויכנסו לeco system וברגע שאנשים בפנים, הם מבזבזים כסף בpsn למשך כמעט עשור. אז כן, כרגע סוני מוכרת פס5 גם אם היה עליה רק משחקים של ברבי, אבל ביקוש כזה לא נשאר לנצח אם אתה מתעלם מהקהל שלך וסוני עובדת ממש חזק בכדי להתעלל בקהל שלהם.

בנוגע למכירות של הפס5, הפס4 חצתה כבר את ה20 מליון יחידות ב1 במרץ ו-gow 2 יצא כנראה אחרי התאריך המקביל בדור הזה. בסיס משתמשים גדול מ20 מליון לא מספיק לסוני לבלעדי גדול? די, זה מדכא.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 יוני 2021, 21:22

Klayman כתב:אזהרה: דעה לא פופולרית

מצטער אם זה לא רגיש כלפיכם, אבל ואללה, מתאים לי עוד GOW על ה PS4PRO שלי :).הדור הבא? כשיגיע למצב שיהיו אשכרה קונסולות לרכישה בחנויות (XSX יש יותר, לפחות בארץ זה נראה), אז נראה. עד אז, אני בסבבה. זה גם אומר שחזון משחקי ה RT בלבד מתרחק עוד מעט, וכמי שאין לו קונסולת דור הבא או כרטיס תומך - זה אחלה מבחינתי.

אני לא חושב שמישהו רוצה למנוע ממך משחקים קליימן, זה יותר כמו, שיהיו לך משחקים, סבבה למה לא? אבל שיהיו יותר משחקי פס5.
מפאקינג DS שהוא ריימיק של משחק פס3, ריטרנל וR&C.

שיהיה העיקר שפפ16 ייצא שנה הבאה שיהיה קצת אקסקלוסיבים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 21:25

Klayman כתב:אזהרה: דעה לא פופולרית

אני יודע שהרווחת, אבל כשקנית פרו, רכשת אותה בידיעה שבסוף 2020 היא תהפוך ללא רלוונטית. זה היה ההסכם הלא כתוב ביננו ליצרניות קונסולה כבר עשורים. אז אני לא חושב שזה היה לא הוגן כלפיך להוציא משחק ב2022 רק לדור הבא, בדיוק כמו בכל דןר אחר בהסטוריה. אני גם לא חושב שציפית לקבל משחקים ב2022 כשקנית אותה, לא?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 יוני 2021, 21:38

Laskin כתב:אין לי מושג מה ההפתעה שלכם פה.
הכל היה ידוע מראש גם בלי שהם יגידו את זה.
ובמיוחד GT, שמן הסתם יהיה עם RT ובלי שום טעינות כמעט אז אני משוכנע שיפרידו בין שחקני הפס4 ל-5 וההבדלים יהיו מאוד משמעותיים בגלל זמני הטעינה שהם עקב אכילס של המשחק הזה (זה, וימאוצ׳י עצמו).

ה״כעס״ גם לא ברור לי בכלל, כי המתחרה הישירה שלהם לא מביאה בכלל בלעדיים של הדור הבא, אז לפחות יש פה *משהו*... וגם משהו די יפה אם תשאלו אותי, דימון סולס, ריטרנל, ראצ׳ט - שלושתם פרויקטים די מושקעים, והם יוצאים בחצי שנה הראשונה בבלעדיות מוחלטת. יש גם דברים קטנים יותר כמו destruction all stars שממש לא הצליח אבל לפחות ניסו :)

שוב, אני די בטוח שהורייזון, GOW וGT7 היו מיועדים באמת לשנה הזו, אבל כנראה שרק אחד יצליח לעמוד בזמנים, הקורונה הייתה ממש מכה רצינית לפרוייקטים גדולים, וזה דפק להם את התכניות ״להפטר״ משלושתם כבר בשנה הראשונה של המכשיר, ככה שיוצא שהם מורחים את התקופה הזו גם עד אמצע 2022 או משהו כזה, אולי גם עד החגים.

הבוטנים שסוני זרקה לנו כבלעדיים עאלק הם לעג לרש, אף אחד מהם חוץ אולי מראצ'ט לא קרוב בכלל ל powerhouse טכני, ועם כל הכבוד לראצ'ט כל שחקן סוני היה רוצה פי כמה לקבל GOW והוריזון וגם GT7 בלעדיים אמיתיים לדור הבא על פניו.

זאת באמת בדיחה שנקבל עדיין משחקי קרוס ג'ן ענקיים מסוני ב 202,מה נהיה פה FIFA?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 02 יוני 2021, 21:44

עם כל האכזבה המוצדקת, אתם מתעלמים מהעובדה שנכון לעכשיו שום חברה אחרת בתעשייה לא נקטה עמדה שונה (חוץ מסוני עצמה עם משחקים בסקייל קטן יותר). זה לא יכול להיות מקרי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 יוני 2021, 21:49

אף חברה אחרת לא התבטאה בצורה כל כך נחרצת על חשיבות המעבר בין דורות כמו סוני, ולאף חברה אחרת אין רקורד כמו זה שיש לסוני בהפקות צד א' שיוצרות ripple effect בכל שאר התעשייה. לא באמת ציפיתי מ-MS להיות חלוצה של תוכן בלעדי לדור החדש,מנינטנדו עדיין יש לי ציפייה כזו אבל מוקדם לדבר על יורשת לסוויץ' אז אני נותן להם להינות מהספק לכאן או לכאן, אבל מסוני הייתה לי, בייחוד אחרי ההתבטאויות שלהם לאורך השנה שעברה ועד לחשיפה השנייה של הפס5 בספטמבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 21:57

idan כתב:עם כל האכזבה המוצדקת, אתם מתעלמים מהעובדה שנכון לעכשיו שום חברה אחרת בתעשייה לא נקטה עמדה שונה (חוץ מסוני עצמה עם משחקים בסקייל קטן יותר). זה לא יכול להיות מקרי.

יצרניות הקונסולה הן מובילות דיעה. אם גם MS וגם סוני דוחפות לשם אז לא פלא שכל התעשיה אחריהן. חוץ מזה סוני בעסק של להכניס אותך לecosystem, חברות צד ג׳ בעסק של למכור עותקים כך שיש פה סטנדרטים שונים. זה לא שcod או bf לא היו קרוס ג׳ן גם בדור הקודם. מה שחדש הוא שסוני עושה את זה אחרי התבטאויות כמו ״אנחנו מאמיניפ בדורות בניגוד למיקרוסופט״ שזה היה פשוט שקר, הם שקרו במצח נחושה. ואתה יודע מה? כמה אנשים שלמו מחיר מופרז לספסר על פס5 כי הם חשבו שGOW2 מגיע בקרוב בלעדית לפס5 ויש להם כבר פס4 בבית? אני בטוח שלא אחד ולא שניים. למה כשהם הכריזו על GOW או GT הם הסתירו במכוון שהפ יוצאים לפס4?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 יוני 2021, 21:59

זה נכון הם שיקרו אין מילה אחרת.
ראיין יביא אותנו לDark Ages של סוני בקצב הזה.
הבן אדם מעפן.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 02 יוני 2021, 22:00

אני מאוכזב מהיותו של GOW קרוס ג'ן, אבל אני חושב שסוני כן נתנה לנו את אחת ההשקות הכי טובות לדור חדש אי פעם, ועוד מבלי לזנוח את הפס4 בסוף חייו עם שתי השקות ענק ב2020.
את ספיידרמן הבנתי כי זה בסוף 'TLL', את הורייזן אפשר להבין מבחינת לוח הזמנים. אבל הייתה להם הזדמנות לייצר פתיחת דור באמת מושלמת וחסרת תקדים עם GOW בלעדי ומדהים בערך בחגיגות השנתיים לקונסולה.
הם פספסו פה, זו עדיין השקה מוצלחת אבל GOW כקרוס ג'ן זו הפעם הראשונה שאני מרגיש שהם טעו. וכשהמשחק כל כך ענק כמו GOW 2, הם בסוף פספסו בענק...

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 02 יוני 2021, 22:02

זה נכון, אבל אני לא מתעניין ב PR של סוני, כבר גילינו לפני שנה שהם שיקרו לנו ועשו סיבוב על האסטרטגיה החדשה של מיקרוסופט שבמקרה או לא במקרה חופפת לבערך אותו לוח זמנים של סוני מבחינת קרוס גן. אני מדבר על כל הצד ג׳, היוביסופט ו EA של העולם, גם הם לא התחייבו למשחקי נקסט גן עד עכשיו. וגם אלה שכן התחייבו כמו סקווראניקס, המשחקים שלהם לא באמת נראים יותר נקסט גן ממשחקי קורס גן כמו הורייזן למרות שלפחות forspoken פותח בוודאות עם מחשבה על הדור הבא מהיום הראשון. ולכן אני מעלה את הסברה שיש כאן גם עניין טכנולוגי, שהכלים כנראה עדיין לא לגמרי שם בשביל לנצל את החומרה החדשה ובגלל זה בין היתר כל החברות מרשות לעצמן למשוך את הקרוס גן יותר מבעבר. זו התאוריה לפחות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 יוני 2021, 22:20

ואם חשבנו שנגמרו החדשות הרעות.

So we have, currently, two very big, very narrative-driven games in development: Horizon Forbidden West and the next God of War. And for both of those, they’re frankly affected by access to performance capture and talent.

"For Horizon, we think we are on track to release this holiday season. But that isn’t quite certain yet, and we’re working as hard as we can to confirm that to you as soon as we can."

כלומר במקרה הטוב הוריזן 2 הוא נובמבר במקרה הכי מעפן הוא איזה תחילת 2022.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יוני 2021, 22:42

idan כתב:זה נכון, אבל אני לא מתעניין ב PR של סוני, כבר גילינו לפני שנה שהם שיקרו לנו ועשו סיבוב על האסטרטגיה החדשה של מיקרוסופט שבמקרה או לא במקרה חופפת לבערך אותו לוח זמנים של סוני מבחינת קרוס גן. אני מדבר על כל הצד ג׳, היוביסופט ו EA של העולם, גם הם לא התחייבו למשחקי נקסט גן עד עכשיו. וגם אלה שכן התחייבו כמו סקווראניקס, המשחקים שלהם לא באמת נראים יותר נקסט גן ממשחקי קורס גן כמו הורייזן למרות שלפחות forspoken פותח בוודאות עם מחשבה על הדור הבא מהיום הראשון. ולכן אני מעלה את הסברה שיש כאן גם עניין טכנולוגי, שהכלים כנראה עדיין לא לגמרי שם בשביל לנצל את החומרה החדשה ובגלל זה בין היתר כל החברות מרשות לעצמן למשוך את הקרוס גן יותר מבעבר. זו התאוריה לפחות.

זה לא רק PR, זאת הטעיית צרכן. כן, לנו היה ברור שהם קרוס ג'ן (למרות שגם פה היו מופתעים), אבל יש אנשים שקנו מספסרים פס5 באלפי שקלים במחשבה שהם מתכוננים ל-GOW או GT שלא קיים על הפס4 שלהם (הרי הם הוכרזו לפס5 בלבד) ובסוף מסתבר שהם כן. כל הקטע הזה של להכריז משחקים כאילו הם דור הבא ובשניה האחרונה להגיד "אה בעצם זה קרוס ג'ן" זה די נמוך לדעתי. אבל זה באמת לא הנושא פה.

מיקרוסופט היא יצור אחר, אין לה קונסולה יותר, יש לה GP והיא לא יכולה לעשות clear cut יותר. אבל עדין כולנו התבאסנו עמוקות מהקרוס ג'ניות שלהם אחרי ההכרזות בסוף 2019, ERA כמעט שרף אותם שהם הורסים את הדור הבא. אבל היי, לפחות הם אמרו את זה מראש.

בנוגע לצד ג', אני לא רואה ממש הבדל מדורות קודמים, רוב משחקי צד ג' הגדולים היו תמיד קרוס ג'ן. איזה בלעדי גדול מצד ג' כבר היה ב-2014? אולי AC:U וזהו? כל המשחקים הגדולים של 2014 יצאו לפס3 ומכל המפיצות, מורדור, WD, DA:I, וולפנשטיין, FC4, דסטיני, Alien Isolation, COD, TEW וכך הלאה יצאו גם לפס3. אולי אפשר להגיד שלא קבלנו AC:U השנה, אבל הטרנד ברור - צד ג' לא ממש רוצים לתמוך בלעדית בדור הבא כי הלחם והחמאה שלהם זה למכור כמה שיותר עותקים והם מפחדים מלנטוש את בסיס המשתמשים הגדול הקודם (למרות שאיכשהו כשהמספרים של 2014 ראו שרוב משחקי הקרוס ג'ן מכרו הרבה יותר טוב בדור הבא משמעותית).

צד א' לעומת זאת אמור להוביל את הפיתוח של הדור הבא, לקבוע את הטון ולגרום לקונסולה החדשה להרגיש הכי נוצצת שאפשר. כן, הפס5 מוכרת כמו לחמניות, אבל זה לא שסוני ידעה שזה מה שיקרה ב-2019 כש-GOW או הורייזן או ספיידרמן היו בפיתוח לפס4. וכן, אם הפס5 מוכרת נהדר אז למה לטרוח בכלל עם לדחוף את הטכנולוגיה קדימה? זאת שאלה שאפשר לתקל אותה מכמה כיוונים. אבל אם נתקל אותה מהכיוון של הפורום הזה, אז זה מדכא ברמות שסוני מוציאה חומרה חדשה ולא דוחפת אותה ומוציאה את המשחקים הכי מרשימים שיכלנו לקבל. זה הכיוון המעפן שה-WII קבעה בזמנו שגם הוביל לפס4 ו-X1 חלשות בצורה מבאסת. זה פשוט מדכא, זה הכל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 23 אורחים