ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 14 נובמבר 2025, 06:30

MGS FREAK כתב:אתם מסתכלים על זה בצורה שגויה, לגייבקיוב והפריים יש מטרת על אחת ויחידה והיא להכניס משתמשים חדשים לאקוסיסטם של סטים (וכמובן להעלות את ההכנסות ממשתמשים קיימים דרך אפיקים חדשים כמו VR שיונגש להם). יש לנו מספרים על הסטים דק, כמה משתמשים חדשים נפתחו בשבילו וכמה מהם המשיכו להישאר פעילים ולהוציא כסף בעקביות?

כן, יש לנו נתון שרק 10% ממשתמשי הסטים דק הם משתמשים חדשים. . אם נלך לפי ההערכה שהיא מכרה 4M
(כי 6M זה כל הניידות PC ) אנחנו מדברים פה על סה'כ 400000 לקוחות חדשים. זה מספר זניח לחלוטין של לקוחות חדשים.לסטים כולה יש 132M לקוחות פעילים. זה נכנס לטרטוריה של "למה בכלל לטרוח" ?

עכשיו בוא תזרום איתי שניה ונגיד שהמכשיר הזה יעשה רק 1M-2M עם אותו אחוז של משתמשים חדשים, אנחנו מדברים פה על גג 100 אלף או 200 אלף לקוחות חדשים. במקרה הכי טוב ואם אני ממש מגזים וזה יעשה 3M אז 300 אלף אלה מספרים מגוכחים של לקוחות חדשים.

מעבר לזה יש את מה שנדב כתב, ובנוסף למה שהוא רשם העיתונאים ממסגרים את זה כ"ואלב נכנסה למלחמת הקונסולות" ועשו לנו הייפ על ההכרזה הזו שהולכת לבוא, אז האדם הסביר מהיישוב שואל את עצמו על מה היה כל הרעש הזה? :-)

כמו שאמרת זה מכשיר מאוד נחמד לקנות לבן משפחה צעיר, ויש קהל שיקנה כל דבר שואלב יעשו כמו כל חברה, אבל זה יהיה כישלון בכל ממד אובייקטיבי.
https://www.thegamebusiness.com/p/whats ... am-machine

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 נובמבר 2025, 08:35

אגב, גם על ה Rogue Ally x החדש דיברו המון לפני שהוא יצא, כולל הרבה סרטוני preview שהתלהבו מהקונספט של גרסא רזה יותר של וינדוז. כולנו ראינו מה יצא מזה בסוף. לכן, צריך להמתין לביקורות עצמאיות ולשמוע מה היתרונות והחסרונות של המוצר. מתערב שאת אינדיאנה ג'ונס הוא לא מריץ בצורה שחיקה
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 נובמבר 2025, 08:42

גם משחקי מולטיפלייר מודרניים כמו cod, fortnite, battlefield וכו׳ היא לא תוכל להריץ, כי הם דורשים מערכת anti cheat שלא נתמכת בלינוקס (ולכן גם הסטים דק לא מריצה אותם). אז בסוף היא תעלה 50-100% יותר מפס5, תהיה חלשה יותר מפס5, בלי האופטימיזציות שיש לפס5 ועם אונליין חינם, אבל שאי אפשר לשחק איתו במשחקי האונליין הגדולים והנחשקים באמת. אחלה value proposition.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 14 נובמבר 2025, 09:02

דווקא אני חושב, שבמחיר נמוך מספיק, והאופציה לשחק במקביל באותו חשבון (אבל במשחקים שונים) יש לזה ערך שיכול להתאים עבורי. יש לי ספריים סטים ענקית והמון משחקים שהילדים היו רוצים לשחק ולבחור מתוכם. האפשרות שזה יהיה לצד קונסולה במוצר משלים לכל המשחקים ממש יכולה להיות טובה לילדים.
תמונה

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 נובמבר 2025, 10:26

glass man כתב:איזה יתרונות PC המכשיר הזה לא נותן? הכי חשוב להריץ את המשחקים בגרפיקה יותר טובה ממה שכל קונסולת סלון מסוגלת? המכשיר נחות מהPS5 למען השם, קונסולה שהיא בדרך החוצה.

כל המשחקים האינדים שאתה מתלהב מהם קאז אלה משחקים שמצליחים על הסטים דק כי הם נהדרים כמשחקים פשוטים לפני השינה מעולים, בלהעביר את הזמן 5 דקות פה ושם
על מחשב שולחני. אף אחד לא הולך ללכת להתקלח אחרי עבודה להכין לעצמו קפה לעמעם את האור בסלון רק בשביל לשחק על הספה את מגהבונק או את האינדים האלה, זה פשוט לא הולך לקרות, ומי שחושב שזה הולך לקרות פשוט חושב בטעות שכולם כמוהו.

אז תפתח את הארנק ותקנה את המכשיר החזק של מיקרוסופט, או מכשיר צד ג' שיגיע עם SteamOS.
אפשר לחשוב שאין לנו דוגמה לקונסולות שהצליחו למרות חומרה נחותה יותר מהמתחרות.

אין קשר ל PSTV.

אנשים חזרו הביתה לסלון כדי לשחק ב among us. אז כן. משחקי קו-אופ עם חברים זה אחד הדברים הפופולאריים ביותר למשתמש קונסולה מיינסטרימי טיפוסי.

DrKeo כתב:למחשב יש אלפי שימושים שהמכשיר הזה לא יודע לעשות בלי התערבות סופר הארד קורית שדורשת ממך להיות power user. הוא מריץ גרסה ערומה של לינקוס למען השם, מה יש לאדם הממוצע לעשות בלינוקס? למחשב יש אינספור שימושים, הקופסה הזו עושה רק אחד - גיימינג. וגם בצד הגיימינג לא כל משחק יעבוד, והמכשיר חלש מספיק כדי שכל משחק AAA ירוץ זוועה ביחס לפס5 שעולה כמעט כל הזמן בערך 400$.

זו המטרה.....למה לעזאזל אני רוצה יכולות מחשב בטלוויזיה של הסלון? יש לי לפטופ או מחשב שולחני.
אנחנו מדברים פה על להנגיש את צד הגיימינג של המחשב בלי התעסקות בשאר. למה אנשים צוחקים ש ALLY X מתקין Teams? באמת שלא מבין את ההסתכלות העקומה הזו.

DrKeo כתב:כרגע 1GB של GDDR7 עולה בערך 3$, בגייבקיוב יש GDDR6, להוסיף 4GB שישנה את המכשיר הזה מקצה לקצה יעלה להם בקושי 10$. אין סיבה לא לעשות SKU יקר יותר שכנראה ירוויח ל-VALVE יותר כסף ויתן לגיימר חוויה קרובה יותר לפס5 פרו מאשר ל-XSS. המכשיר לא צריך לספק את כל ה-bells & whistles, אבל לא לספק אפילו ביצועים של פס5 ב-2026? זה ברמת הפטתי. יש מצב לא רע שהניידת של סוני תהיה חזקה ממנו.

כשנראה את המחיר של הסטים מאשין נידע יותר. אני מניח שלואלב גם יש פחות מנוף מסוני או מיקרוסופט בנוגע למחירים מול AMD. ב series x יש כ 10GB לכרטיס מסך.
גם אומרים שלינוקס צרכן VRAM יותר יעיל מווינדוס. יהיה מעניין לראות את הסרטונים של DF כשהמכשיר הזה יהיה בשוק.

אבל שוב, לא להתבלבל: התקרת מכירות של הסטים מאשין לא נקבעת לפי כמה קרובה החומרה לדור הנוכחי, היא נקבעת לפי זמינות הקנייה.

glass man כתב:
כן, יש לנו נתון שרק 10% ממשתמשי הסטים דק הם משתמשים חדשים. . אם נלך לפי ההערכה שהיא מכרה 4M
(כי 6M זה כל הניידות PC ) אנחנו מדברים פה על סה'כ 400000 לקוחות חדשים. זה מספר זניח לחלוטין של לקוחות חדשים.לסטים כולה יש 132M לקוחות פעילים. זה נכנס לטרטוריה של "למה בכלל לטרוח" ?

הנתון הזה חסר משמעות כי כדי לקנות את הדק באופן רשמי ברוב המקומות שהוא נמכר, צריך לקנות דרך סטים עצמה..
השאלה מה הייתה רמת הפעילות של המשתמש X זמן לפני הרכישה ו X זמן אחרי.

Klayman כתב:אגב, גם על ה Rogue Ally x החדש דיברו המון לפני שהוא יצא, כולל הרבה סרטוני preview שהתלהבו מהקונספט של גרסא רזה יותר של וינדוז. כולנו ראינו מה יצא מזה בסוף. לכן, צריך להמתין לביקורות עצמאיות ולשמוע מה היתרונות והחסרונות של המוצר. מתערב שאת אינדיאנה ג'ונס הוא לא מריץ בצורה שחיקה

ה Ally X מוכר מעל הציפיות של Asus. החוויית מסך מלא של ווינדוז תמשיך להשתפר, בתקווה בקצב ראוי.
אין בעיה להריץ את אינדיאנה ג'ונס על כרטיסים עם 8GB. איכות הטקסטורות עם זאת סופגת מכה.

InterAl כתב:גם משחקי מולטיפלייר מודרניים כמו cod, fortnite, battlefield וכו׳ היא לא תוכל להריץ, כי הם דורשים מערכת anti cheat שלא נתמכת בלינוקס (ולכן גם הסטים דק לא מריצה אותם). אז בסוף היא תעלה 50-100% יותר מפס5, תהיה חלשה יותר מפס5, בלי האופטימיזציות שיש לפס5 ועם אונליין חינם, אבל שאי אפשר לשחק איתו במשחקי האונליין הגדולים והנחשקים באמת. אחלה value proposition.

ואלב לא יכולה לעשות הכל לבד. יתכבד סוויני ויפתח תמיכה של easy anti-cheat בלינוקס, וגם שיעשה בילד EGS ללינוקס. הרי הוא בעד multi-store future ולא להיות נתון בחסדי אפל/מיקרוסופט/גוגל.

זה בדיוק איפה שמיקרוסופט צריכים ללחוץ כשמעמידים את המכשיר שלה (ומכשירי ווינדוס אחרים) לעומת הסטים מאשין. 100% תמיכה, שום ספקות לגבי אי-תאימות עם ה translation layer ולחכות לעדכונים שואלב מוציאה לפרוטון. מיקרוסופט פשוט צריכים להמשיך לשייף את חווית הווינדוס שלהם במכשיר הסלוני.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 נובמבר 2025, 11:18

גייב הוא המתחרה שלו. אתה מציע שישקיע משאבים בפיתוח תמיכה למערכת הפעלה שלא מיועדת למשחקים, רק כדי לעזור למתחרה הכי גדול שלו להציע ערך טוב יותר ובכך לחזק אותו. טמטום גמור.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 נובמבר 2025, 12:47

אגב, לפי מה שהבנתי, המכשיר הזה, שאמור להביא את חווית המשתמש של הקונסולות, רק ב pc לסלון של כולנו, בכלל לא יגיע עם הקונטרולר, שיש לרכוש בנפרד... אני זוכר שכשקנו לי את המגה דרייב כילד, הופתעתי לגלות רק בקר אחד בקופסא. אבל מכשיר שהמטרה העיקרית שלו היא להיות מחובר לטלוויזיה בסלון ובא בלי שום בקר ? Bad move לדעתי.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 נובמבר 2025, 13:15

Klayman כתב:אגב, לפי מה שהבנתי, המכשיר הזה, שאמור להביא את חווית המשתמש של הקונסולות, רק ב pc לסלון של כולנו, בכלל לא יגיע עם הקונטרולר, שיש לרכוש בנפרד... אני זוכר שכשקנו לי את המגה דרייב כילד, הופתעתי לגלות רק בקר אחד בקופסא. אבל מכשיר שהמטרה העיקרית שלו היא להיות מחובר לטלוויזיה בסלון ובא בלי שום בקר ? Bad move לדעתי.

אני חולק עלייך… הרי להמון גיימרים אם לא כמעט לכולם יש בבית כבר בקר אחד לפחות, ואולי אפילו יעדיפו אותו על פני הסטים קונטרולר. להכריח אותך לקנות בקר שכנראה יהיה גם די יקר (יש שם טכנולוגיה מתקדמת יחסית) זה סתם מוסיף עלות, מי שירצה ירכוש בנפרד, ואולי כן יעשו איזה באנדל של שניהם למרות שלא הוכרז כרגע.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 נובמבר 2025, 13:22

תחליטו.... או שזה להביא אנשים חדשים ל pc דרך ממשק משתמש חדשני וחוויה ייחודית, או שלא... אם זה מגיע בלי קונטרולר, אז יהיו לא מעט אנשים/ילדים מאוכזבים כשהחבילה תגיע הביתה ויחברו אותה לטלוויזיה.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 נובמבר 2025, 13:52

נראה לי שניתן לפתור את זה בקלות על ידי כיתוב ברור או שהמוכר בחנות שיש לו בכל מקרה אינטרס למכור עוד מוצרים פשוט יציין זאת.
זה לא או-או, זה גם וגם. מאפשרים לרכוש בנפרד… ושוב, אולי כן יהיה באנדל של שניהם שיעלה איזה מאה דולר יותר.
וגם, במקרה הכי גרוע שכנראה לא יקרה כמעט - אנשים יתאכזבו ואז יקנו גם שלט. זה לא מכשול.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 נובמבר 2025, 14:14

InterAl כתב:גייב הוא המתחרה שלו. אתה מציע שישקיע משאבים בפיתוח תמיכה למערכת הפעלה שלא מיועדת למשחקים, רק כדי לעזור למתחרה הכי גדול שלו להציע ערך טוב יותר ובכך לחזק אותו. טמטום גמור.

סוויני כביכול בעד כמה שיותר מכשירים וחנויות וגישות. כביכול סוויני היה מציע את המשחקים של אפיק דרך סטים אם ואלב היו משווים את הקאט של אפיק.
גם סוויני לא רוצה להשאיר את עצמו תלוי במיקרוסופט ובווינדוס ולכן טוב שיהיה לו מסלול מילוט.

בהתחשב בכך שאפיק הולכת בדרך של ואלב זה שנים (משחקי GAAS, חנות) אולי גם הם יעשו חומרה בעתיד.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 נובמבר 2025, 14:56

הוא תמיד יכול לעשות את זה בעתיד אם ירצה לחדור ללינוקס. שום סיבה שישקיע בזה עכשיו כשהמרוויחה היחידה היא סטים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 נובמבר 2025, 15:01

InterAl כתב:הוא תמיד יכול לעשות את זה בעתיד אם ירצה לחדור ללינוקס. שום סיבה שישקיע בזה עכשיו כשהמרוויחה היחידה היא סטים.

אכן, עם הכוח פיתוח של אפיק היא מרימים גרסת פוטנייט ללינוקס תוך שבועות. חוץ מזה אם אפיק יגיעו ללינוקס הם יגיעו עם הלאנצ׳ר שלהם, לא דרך סטים.
We're just normal men. We're just innocent men

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 14 נובמבר 2025, 17:09

Klayman כתב:אגב, לפי מה שהבנתי, המכשיר הזה, שאמור להביא את חווית המשתמש של הקונסולות, רק ב pc לסלון של כולנו, בכלל לא יגיע עם הקונטרולר, שיש לרכוש בנפרד... אני זוכר שכשקנו לי את המגה דרייב כילד, הופתעתי לגלות רק בקר אחד בקופסא. אבל מכשיר שהמטרה העיקרית שלו היא להיות מחובר לטלוויזיה בסלון ובא בלי שום בקר ? Bad move לדעתי.

דה פאק? אני מאוד מקווה שזה לא נכון, מכשיר שרוצה להיות קונסולה לא יכול שלא להגיע עם כל מה שצריך כדי לשחק בחבילה אחת, וזה לא משנה כמה ציוד היקפי ושלטים כבר אולי זרוקים ברחבי הבית ומחכים לשימוש.

זו תהיה טעות קטלנית אם זה אכן יהיה המצב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 נובמבר 2025, 19:40

לול על השלט. אתם מעלים על דעתכם מצב שחברות כבלים כמו Yes או הוט היו מחברות אנשים לשירות לא נותנות להם שלט ואומרים להם למצוא בעצמם שלט אוניברסלי כלשהו להפעיל איתו את הממירים? ברגע שואלב לא שמה שלט בקופסא, זה מכשיר רק לגיימרים אמיתים שידעו איך להסתדר.

קאז: קשקושים חסרי שחר. לפי ואלב עצמה רק 20% מבעלי הסטים דק, עושים לו Dock לטלווזיה זאת אומרת רק 800 אלף איש, מעוניינים לשחק את המשחקים האינדים שלך בסלון.

אני מבין שקשה לך להתמודד עם זה שהסטים דק הביאה רק 400 אלף משתמשים חדשים לסטים ושקשה לך עם זה שהGebecube תביא אפילו פחות, אבל די הגיע הזמן שמישהו יעיר אותך למציאות :-)

בוודאי שאם אני צריך לבחור בין האקסבוקס הבאה לGebecube הייתי בוחר באקס בוקס הבאה, בלי למצמץ בכלל. אם יש דבר אחד שהGebecube עושה טוב זה לגרום למייקרוסופט להראות טוב :-)

הג'ייבקיוב משתעל ונחנק שהוא מנסה להריץ את סילנט היל החדש בהגדרות גבוהות, מה יקרה כשיגיעו Half life 3 וTES6, אם הוא נחנק ממשחקים לא תובענים של הדור הזה?

הGabecube יושפל על ידי האקסבוקס והPS5 בשנה הבאה שכל מי שיקנה אותו בהשקה ייזכר שהוא לא יכול לשחק עליו GTA6 בהשקה והוא נאלץ להשתמש בקונסולות הישנות שלו במקרה הטוב או במקרה הרע ללכת לקנות קונסולה אמיתית :-)

ממש קונסולה, בלי שלט בקופסא, בלי GTA בהשקה.... יותר כמו הקופסא שהתחפשה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 נובמבר 2025, 20:09

אפשר לומר את זה על PS ללא דיסק, ועוד שם אם רכשת עם המכשיר דיסקים אז באמת ״נדפקת״ אם קנית איתו משחקים בדיסק וזה יחייב אותך בהוצאה שלא רצית.
אבל שוב, מי אמר שלא יהיה באנדל עם שלט? עוד לא הכריזו על מחיר אז נראה לי הגיוני מאוד שיעשו 2 גרסאות, עם הבדל של בערך 100 דולר למי שירצה את השלט.
אולי יעדיפו לקנות בקר ב-30$ שעושה את העבודה? יש כאלו לא רעים בכלל.

גלאס, ההשוואה שלך מגוחכת.
אתה משווה שלט של 5$ לבקר פרימיום סופר מתקדם.

בעיניי אתם מפספסים פה את הנקודה שבסבירות גבוהה מאוד רוב מי שיקנה את המכשיר יעדיף לקנות בלי השלט אם זה חוסך לו, אז לא להפריד ביניהם סתם יוסיף 100 דולר ויחייב אנשים להשתמש במשהו שאולי הם לא רוצים (בדומה לקינקט עם הXbox One בזמנו).

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 נובמבר 2025, 23:26

לא מכיר קונסולה שבאה בלי בקר. ככה פשוט. הם אפילו השקיעו ב hdmi cec, כדי שהמכשיר ידליק את הטלוויזיה שהוא מחובר אליה. משער שזה לא יעבוד עם סתם בקר ב30$, או הבקר 360 החוטי שזרוק לי בבית

כל השאר -תירוצים.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 נובמבר 2025, 00:44

זה שאתה מכיר לא אומר שזה לא הדבר הנכון לעשות.
אם בדור הבא למשל הפס6 תהיה ללא שום שינוי בבקר שלה, ולי יש 3 בקרים כאלו ואין לי שום רצון בעוד אחד - אני אעדיף לחסוך 70 דולר ולקנות גירסה ללא בקר.
כנ״ל כונן דיסק, בדור הזה זו הפעם הראשונה שמציעים גירסה ללא וכך אפשר לחסוך כסף. מבורך בעיניי.
האם יהיה חכם יותר מצידם להציע גירסה עם ובלי? בטח, תמיד אופציה נוספת זה יותר טוב ויהיו כאלו שירצו עם, כמובן, בטח אם הם גם ככה מתעניינים בבקר וזה יהיה באנדל משתלם יותר.

אבל בא ותהיה גם כנה עם עצמך - אנשים ״רגילים״ שלא מגיעים מעולם הגיימינג - לא ישמעו על הקונסולה הזו כנראה, ו-90% יקנו סוני או אקסבוקס אם הם מחפשים קונסולה. אם הם שמעו על זה ומתעניינים בסטים - הם ב-99% גם ידעו שהשלט נמכר בנפרד.

לגבי הפעלה של המכשיר הטלויזיה עם השלט - אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד עם כל שלט אחר שאתה מדליק ומסונכרן עם המכשיר, ואם יעשו את זה פיצ׳ר בלעדי רק לשלט שלהם - אז מקסימום האנשים שירכשו שלט אחר או ישתמשו במה שיש להם כבר בבית - ידליקו את הטלויזיה לפני כן כמו בכל קונסולה אחרת, ממש כמו אנשי מערות.

אני בכנות מתקשה להבין מה רע בזה שלא כופים עליך לקנות את המכשיר עם שלט שכנראה יהיה מאוד יקר ולאו דווקא נח יותר לרוב האנשים שרגילים לשלט אחר. זה סופר פרו-צרכני בעיניי שמאפשרים לך לבחור לבד אם אתה רוצה את זה או לא.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 נובמבר 2025, 06:16

אז אפשר גם לוותר על כבלי חשמל ו hdmi. לא? גם אותם יש לאנשים בבית בערימות. תראה את אפל הורידו את המטענים ולא הורידו את המחיר בגרוש.

לדעתי, אם אתה מוכר מוצר, עדיף שבחבילה יהיה כל מה שצריך כדי להשתמש בו. בטח מוצר שבאופן מסורתי הגיע עם הדברים האלה.
?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 15 נובמבר 2025, 11:23

אני מניח שזה הגיע לנקודה שמביך כבר אפילו להעלות את הנושא- אבל לפי VGC ו-chatter כזה או אחר שיצא לי לראות, ל-Valve עדיין יש הכרזה גדולה של "משהו" שמתוכננת עד סוף השנה, כשלפי טום הנדרסון הצפי לשחרור הוא באיזור מרץ 2026 ומדובר בסוג של סוד גלוי שאף אחד לא רוצה לדבר עליו, ניחוש?

אני בטח אתחרט על זה, אבל אני מרשה לעצמי להאמין שהפעם זה קורה- יש יותר מדי עשן סביב אותו HLX אגדי, פלוס המשפט האחרון של גייב בדוקו של HL2 שנה שעברה, פלוס הוידאו הקריפטי הזה של המדובב של GMAN בתחילת השנה, פלוס הגייבקיוב והחומרה החדשה שאני מניח ש-Valve תרצה לצרף אליה משחק השקה גדול כמו הגישה שהם לקחו עם האינדקס ו-Alyx.
זה קורה, נכון?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2025, 11:30

Laskin כתב:זה שאתה מכיר לא אומר שזה לא הדבר הנכון לעשות.
אם בדור הבא למשל הפס6 תהיה ללא שום שינוי בבקר שלה, ולי יש 3 בקרים כאלו ואין לי שום רצון בעוד אחד - אני אעדיף לחסוך 70 דולר ולקנות גירסה ללא בקר.
כנ״ל כונן דיסק, בדור הזה זו הפעם הראשונה שמציעים גירסה ללא וכך אפשר לחסוך כסף. מבורך בעיניי.
האם יהיה חכם יותר מצידם להציע גירסה עם ובלי? בטח, תמיד אופציה נוספת זה יותר טוב ויהיו כאלו שירצו עם, כמובן, בטח אם הם גם ככה מתעניינים בבקר וזה יהיה באנדל משתלם יותר.

אבל בא ותהיה גם כנה עם עצמך - אנשים ״רגילים״ שלא מגיעים מעולם הגיימינג - לא ישמעו על הקונסולה הזו כנראה, ו-90% יקנו סוני או אקסבוקס אם הם מחפשים קונסולה. אם הם שמעו על זה ומתעניינים בסטים - הם ב-99% גם ידעו שהשלט נמכר בנפרד.

לגבי הפעלה של המכשיר הטלויזיה עם השלט - אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד עם כל שלט אחר שאתה מדליק ומסונכרן עם המכשיר, ואם יעשו את זה פיצ׳ר בלעדי רק לשלט שלהם - אז מקסימום האנשים שירכשו שלט אחר או ישתמשו במה שיש להם כבר בבית - ידליקו את הטלויזיה לפני כן כמו בכל קונסולה אחרת, ממש כמו אנשי מערות.

אני בכנות מתקשה להבין מה רע בזה שלא כופים עליך לקנות את המכשיר עם שלט שכנראה יהיה מאוד יקר ולאו דווקא נח יותר לרוב האנשים שרגילים לשלט אחר. זה סופר פרו-צרכני בעיניי שמאפשרים לך לבחור לבד אם אתה רוצה את זה או לא.

אם בלי שלט זה קטע אופציונאלי שנותן להם להוזיל את המכשיר ב-40$ זה אחלה. אבל למכור מכשיר בלי האביזר ששולט בו ומדליק אותו זה מגוחך. מעולם לא הייתה קונסולה שנמכרה ככה ומסיבה טובה.

Uncle Pey'j כתב:אני מניח שזה הגיע לנקודה שמביך כבר אפילו להעלות את הנושא- אבל לפי VGC ו-chatter כזה או אחר שיצא לי לראות, ל-Valve עדיין יש הכרזה גדולה של "משהו" שמתוכננת עד סוף השנה, כשלפי טום הנדרסון הצפי לשחרור הוא באיזור מרץ 2026 ומדובר בסוג של סוד גלוי שאף אחד לא רוצה לדבר עליו, ניחוש?

אני בטח אתחרט על זה, אבל אני מרשה לעצמי להאמין שהפעם זה קורה- יש יותר מדי עשן סביב אותו HLX אגדי, פלוס המשפט האחרון של גייב בדוקו של HL2 שנה שעברה, פלוס הוידאו הקריפטי הזה של המדובב של GMAN בתחילת השנה, פלוס הגייבקיוב והחומרה החדשה שאני מניח ש-Valve תרצה לצרף אליה משחק השקה גדול כמו הגישה שהם לקחו עם האינדקס ו-Alyx.
זה קורה, נכון?

זה יהיה כל כך עצוב אם HL3 פותח במיוחד למכשיר שמזכיר את הXSS, ממש מדכא. למה לעשות את זה לסדרה שידועה בדחיפת הטכנולוגיה לקצה המדמם?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 15 נובמבר 2025, 11:43

אני לא מודאג מדי מהעניין כי הגייבקיוב לא באמת קונסולה בסופו של דבר, היא פשוט PC במארז קטן.
אני מניח שהיא אולי תקבל איזה פרופיל ביצועים בהגדרות הגרפיות אבל לא מעבר, אני מקווה לפחות, כי עכשיו הכנסת לי את החשש לראש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 נובמבר 2025, 12:05

נדב, למה נראה לך שזה יהיה רק 40$? כל הסימנים מראים שהשלט הזה הוא מוצר פרימיום, מאוד בדומה לשלטי הפרימיום של הפלייסטיישן והאקס-בוקס, רק בלי התוספות וחלקי חילוף שמגיעות איתם, והאריזה המפונפנת. אני מנחש שמדובר בהרבה יותר קרוב למאה דולר.
ואתה כן יכול להדליק את המכשיר, יש לו כפתור, כמו מחשב. וכן, זה סוג של מחשב בסלון, במידה מסויימת.
אני באמת מנסה להבין אתכם, מאחר ואתם באמת גיימרים ולא מישהו מהרחוב - האם *אתם* הייתם מעדיפים שלא תהיה לכם את האופציה לבחור ולחסוך מאה דולר? כי שוב, ההנחה שלי היא שגיימרים רציניים יותר הם קהל היעד של הדבר הזה ולא סתם סבתא שמגיעה לחנות לקנות מתנה לנכד ואיכשהו יוצאת עם משהו שבחיים לא שמעה עליו, משהו שלא יקרה אף פעם.
הרי יש סיכוי לא רע שחלקכם גם תקנו את השלט הזה ותבינו שהוא פחות נח לכם מהשלט הנכחי, ושאין פה יבואן רשמי אז גם אין חלקי חילוף או אחריות סבירה, במידה ויש בעייה…
ושוב, אני מסכים שיהיה עדיף עבורם שתהיה גם גירסה יקרה יותר שמגיעה עם שלט, אבל כמו שאמרתי - לא צריך להתמם, לפחות 95% ממי שיקנה את זה יהיה מודע לעובדה שזה לא מגיע עם שלט.
כמו שלפייג׳ כתב - זה יותר סוג של מחשב לסלון מאשר קונסולת מיינסטרים, והמחשבים לסלון האלה לא מגיעים עם עכבר או שלט, ואני מוסיף - זה מכשיר שנועד להביא גיימרים שכבר משחקים בחדר בעמדת מחשב - לסלון והטלויזיה. יש להם כבר שלט, ואם לא אולי יעדיפו לקנות שלט סטנדרטי אחר ולא פרימיום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2025, 12:51

Uncle Pey'j כתב:אני לא מודאג מדי מהעניין כי הגייבקיוב לא באמת קונסולה בסופו של דבר, היא פשוט PC במארז קטן.
אני מניח שהיא אולי תקבל איזה פרופיל ביצועים בהגדרות הגרפיות אבל לא מעבר, אני מקווה לפחות, כי עכשיו הכנסת לי את החשש לראש.

מרחף לי בראש הקטע של סנרגיה תאגידית. הרי זה יהיה מגוחך אם המשחק valve שמלווה את השיגור של הגייבקיוב לא ירוץ מעולה על הגייבקיוב. בתקווה יהיה במשחק scaling רציני.

Laskin כתב:נדב, למה נראה לך שזה יהיה רק 40$? כל הסימנים מראים שהשלט הזה הוא מוצר פרימיום, מאוד בדומה לשלטי הפרימיום של הפלייסטיישן והאקס-בוקס, רק בלי התוספות וחלקי חילוף שמגיעות איתם, והאריזה המפונפנת. אני מנחש שמדובר בהרבה יותר קרוב למאה דולר.
ואתה כן יכול להדליק את המכשיר, יש לו כפתור, כמו מחשב. וכן, זה סוג של מחשב בסלון, במידה מסויימת.
אני באמת מנסה להבין אתכם, מאחר ואתם באמת גיימרים ולא מישהו מהרחוב - האם *אתם* הייתם מעדיפים שלא תהיה לכם את האופציה לבחור ולחסוך מאה דולר? כי שוב, ההנחה שלי היא שגיימרים רציניים יותר הם קהל היעד של הדבר הזה ולא סתם סבתא שמגיעה לחנות לקנות מתנה לנכד ואיכשהו יוצאת עם משהו שבחיים לא שמעה עליו, משהו שלא יקרה אף פעם.
הרי יש סיכוי לא רע שחלקכם גם תקנו את השלט הזה ותבינו שהוא פחות נח לכם מהשלט הנכחי, ושאין פה יבואן רשמי אז גם אין חלקי חילוף או אחריות סבירה, במידה ויש בעייה…
ושוב, אני מסכים שיהיה עדיף עבורם שתהיה גם גירסה יקרה יותר שמגיעה עם שלט, אבל כמו שאמרתי - לא צריך להתמם, לפחות 95% ממי שיקנה את זה יהיה מודע לעובדה שזה לא מגיע עם שלט.
כמו שלפייג׳ כתב - זה יותר סוג של מחשב לסלון מאשר קונסולת מיינסטרים, והמחשבים לסלון האלה לא מגיעים עם עכבר או שלט, ואני מוסיף - זה מכשיר שנועד להביא גיימרים שכבר משחקים בחדר בעמדת מחשב - לסלון והטלויזיה. יש להם כבר שלט, ואם לא אולי יעדיפו לקנות שלט סטנדרטי אחר ולא פרימיום.

איזה מאה דולר? השלט הזה סטנדרטי לגמרי, 70$ קלאסי, והmargin רווח על שלטים הוא מאוד גדול כך שכנראה עולה לvalve בערך 30-40 דולר ליצר אותו. למה אתה חושב שאין sku של פלייסטיישן שעולה 100$ פחות בלי שלט? כי שלט עולה להם גרושים. זה כמו ssd גדול יותר בקונסולה, עולה לסוני גרושים, זאת דרך להעלות את הvalue ללקוח בהוצאה מינורית ליצרנית.

העובדה שאין שלט בקונסולה חוסכת לvalve עוד כמה גרושים, בדיוק כמו ש8gb זיכרון חוסכת להם עוד כמה גרושים. זה לא היה מפריע אם היה sku שיש בו שלט, אבל לעשות sku כזה יעלה לvalve כמעט אותו דבר. הקטע של ה100$ הוא הנחת בסיס מוטעה.

בסופו של יום אם לקוח יקנה גייבקיוב + שלט זה יעלה לו יותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 נובמבר 2025, 13:06

לשלט הזה יש HAL effect מתקדם עם פטנט מגנטי שאמור להיות הסטיקים הכי טובים ואמינים בשוק.
יש לו ג׳יירו, 2 טאץ׳ פאדס, סנסורים על הגריפים, האפטיק פידבק מתקדם, עוד 4 כפתורים מאחורה שניתן לקנפג, הוא מגיע עם סוללה גדולה ומתאם שהוא גם תחנת עגינה… 90% מהפיצ׳רים האלה לא קיימים בשלט סטנדרטי, אפילו לשלט של האקס בוקס אין אותם. לסוני יש, נכון, למעט עניין הסטיקים המתקדמים, אבל לסוני יש יכולת ייצור של חומרה מתקדמת בהרבה משל והם מוכרים איזה 250 מליון כאלה בכל דור.
אני לא אתפלא בכלל אם המחיר שוק שלו יהיה 100 דולר, ואני מאוד אתפלא אם הוא יהיה פחות מ-80 דולר.
אני מסכים שיהיה חכם מאוד מצידם לתת אופציה עם שלט שגם תוריד איזה 30-50 דולר מהמחיר של שניהם בנפרד, כבאנדל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Baidu [Spider] ו־ 30 אורחים