ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי swym » 23 נובמבר 2025, 18:13

DrKeo כתב:הדבר הזה הוא סתם PC שמריץ חלונות 11 עם צ'יפ של לפטופ. זה לפטופ שמחובר לטלביזיה.

הוא אפילו לא מריץ חלונות 11 (לפחות לא out-of-the-box). אבל היי, בסופו של דבר כל הקונסולות הן כבר סוג של PC (ובמקרה של נינטנדו, אפילו לא לפטופ).

השאלה הרלוונטית היא האם SteamOS הולכת להפוך למערכת הפעלה "אמיתית" של קונסולה סלונית עם multi-user login במקביל, או לא. כבר 20 שנה זה ההבדל שמייחד קונסולה סלונית מסתם לדחוף HTPC מתחת לטלוויזיה. התחרות "החדשה" היא בcross-platform.

- מיקרוסופט כבר מפעילה קרוב ל- 1500 משחקי play anywhere בין הXBOX לPC בחנות שלה, והתחושה שלי היא שהדור הבא של הXBOX כבר יחייב Play anywhere מכל משחק שיהיה זמין בחנות. האופציה הזו של לקנות את המשחק פעם אחת ולשחק בכל מקום זה התמריץ הכי גדול לגיימרים כבדים (שהם גם המשלמים הכי כבדים).

- ואלב פשוט נלחמת בזה עכשיו מהצד השני: אם קטלוג המשחקים של Steam יאפשר עכשיו לשחק גם בPC, גם על הנייד, וגם על הקונסולה בסלון - הצעד המתבקש לגיימרים הכבדים יהיה להמשיך לקנות את קטלוג המשחקים שלהם מהחנות של ואלב, ובמקביל גם לקנות את הסטים מאשין לסלון (קונסולה שלא מחייבת לשלם על אונליין זה רק הבונוס).

ורק סוני בעולם משלה: לא רק האונליין הכי פחות אטרקטיבי (אנחנו בשנת 2025 ואין cross save בענן בלי תשלום חודשי), אבל גם את המשחקים שקניתם לפלייסטיישן צריך לקנות מחדש לPC ברגע שרוצים לשחק בהם על המחשב (או על הנייד) - ועוד בצורה שרק דוחפת את השחקנים לאקוסיסטם של ואלב.
ואיכשהו, למרות יתרון של עשורים בניידות על מיקרוסופט ועל ואלב, הדבר הכי נייד שיש לה היום בקטלוג זו יצירת הכלאיים ההזויה של הPortal, מכשיר שלא יכול אפילו להריץ סנייק בלי שהוא מזרים אותו ממכשיר אחר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 23 נובמבר 2025, 21:14

DrKeo כתב:לא, זה לא. זאת הקונסולה החמישית שלהם, זאת עבודה. זה שהם שחררו את הx כאיזו אלפא לעשות ניסויים על אנשים ששלמו 1000$ על ניידת זה בזיון נפרד. מיקרוסופט שועל ותיק בתחום, זאת הקונסולה המחמישית שלהם, הם יכלו ליצור כל דבר ובחרו לעשות את זה. זאת האסטרטגיה שהם הולכים איתה, האסטרטגיה שאתה רצית, ובו נראה מה יקרה לrevenue, למכירות חומרה ולבסיס המשתמשים שלהם.

ולא, אין לה אפילו בלעדי אחד, אין לה אף משחק שאפשר להשיג רק עליה, אפילו לא אחד.

למי אכפת שזה הקונסולה החמישית שלהם? ה 360 הייתה השנייה שלהם ומכרה פי כמה יותר טוב מהמקורית. ואז הגיע ה ONE ומכרה משמעותית פחות מ ה360.
נינטנדו הוציאה WII שהייתה מטאור ומיד אחר כך WII U שהייתה כישלון מפואר.

לא מבין את ה playing dumb הזה כאילו הצלחה ורלוונטיות של יצרנית קונסולה רק עולה עם הזמן.

האסטרטגיה שמיקרוסופט בחרה היא הנכונה לדעתי והדרך הכי טובה לתת קונטרה לנינטנדו ופלייסטיישן. מלבד האסטרטגיה חשוב גם הביצוע.
וכשמדברים על מכירות והצלחה, צריך לקחת את מכלול הדברים. משהו שאתה מדגים שאתה לא מסוגל לעשות כשאתה מכנה את הסטים דק ככישלון.

המטרה של מיקרוסופט בדור הבא היא למצב את המכשיר הגיימינג שלהם לטוב ביותר שאפשר לקנות ולשים לצד הטלוויזיה.
אין מה למדוד את ההצלחה של המכשיר הזה כפי שמודדים הצלחה של פס6 או של ה Series. אז אם אתה מחפש להתעלם מהקשרים ומנסיבות, אז אתה לא צריך לחכות: המכשיר הבא של מיקרוסופט יציג ממדי מכירות פחותים.

לגבי בלעדיים, יהיה למכשיר הזה עשרות משחקים שלא זמינים על הפלייסטיישן ונינטנדו. בלעדיים למעשה. זה מה שחשוב.

glass man כתב:עכשיו אתה אומר שזו התחלה מחדש, מחלת ילדות? טוב שלא אמרת שזה כמו פוליו או CP וזהו.
אתה לא דיברת ככה אף פעם קאז תמיד אמרת שזה הצעד הכי טוב האולטימטיבי המושלם.
זה שיתקן את כל הבעיות החלק החסר בפאזל וכו' וכו'.
.

אתה לא מצליח להפריד בין התכלס לבין המכירות. אם מיקרוסופט יישמו את הרעיון כמו שצריך, אז כן, המכשיר הזה יהיה עובדתית המקום הכי טוב לעשות את הגיימינג שלך פרט לבנות מחשב. זה לא אומר שמבחינת מכירות זה יאיים על סוני ונינטנדו.
מה שאמור לשנות לשחקן הארדקור כמוך זה רק מיקרוסופט באמת עושה מכשיר מוצלח שכזה, ואם המכירות שהיא תשיג יספקו את מיקרוסופט להתמיד בקו הזה.
כמו שלמי שקונה אוזניות אודיופיל לא אכפת פי כמה אוזניות מיינסטרים מוכרות יותר. יש לו מוצר טוב פי כמה כדי להנות מהמדיום שלו.

Klayman כתב:אנחנו יכולים, בבקשה, לא ליפול להגדרה של ''המכשיר'' ופשוט לקרוא לזה כמו שזה - "PC"? :). קאזז מנסה לערבב אותנו שזה "מכשיר". זה לא. זה PC. "בלעדי" ל PC הוא לא באמת בלעדי למיקרוספט. הוא כנראה בלעדי לSteam. ומי עושה את הכסף מסטים? לא מיקרוסופט. כל השאר, טחינת מים מיותרת.

כי זה PC מונגש שחווית ה out-of-the-box שלו שונה מחווית הדיפולט של מחשב סטנדרטי. אני לא מנסה לערבב שום דבר. זה אכן PC.
הבעיה שאתה מנסה להשתמש בטיעון דבילי ועצל שמדובר בעוד PC, אז למה שיצליח יותר מ PC קודמים.

גם Steam Deck היא רק עוד מחשב אבל היא מכרה מצויין, בסדרי גודל יותר טוב ממכשירים קודמים בקטגוריה, ולמעשה הזניקה את הקטגוריה הזו כלפי מעלה כשבעקבות ההצלחה של ואלב, נכנסו לתחום חברות כמו ASUS, MSI, לנובו, ZOTAC.

גם ה 360 הייתה 'עוד קונסולה' והיא מכרה פי כמה מה XBOX המקורית. הרעיון הזה משום מה מפליא אותך.

מוצרים שונים באותה קטגוריה יכולים לזכות בהצלחה בסדרי גודל שונים. וואו.

Laskin כתב:כמה עותקים משחק צריך למכור בשנה הראשונה של מכשיר חדש שהוא יוצא אליו בבלעדיות, כדי להחשב כבלוקבאסטר אצלך בספר?

וכתבתי בצורה מאוד ברורה ״לאקוסיסטם שלהם״. זה לא מגביל למכשיר חדש. זה מגביל לחנות של מיקרוסופט באקס בוקס, במחשב, בנייד.
אם הם רוצים לחזור לימי ה-360 ואפילו יותר טוב - זו הדרך.
אבל בגלל כל השטויות שלהם, כתבתי שייקח להם בערך עשור להחזיר את האמון. עשור של עקביות אסטרטגית, ללא זיגזוגים, ללא ביטולים של משחקים שהוצגו, ללא סגירת חברות ופיטורים המוניים. לכן אני לא חושב שזה כבר יקרה, וכולנו הפסדנו.

כשאני אומר בלוקבאסטר במקרה הזה אני מתכוון למשחקים/אולפנים שכבר השיגו את הסטטוס הזה, ולכן המפיצות לא יהיו מעוניינים להגביל את המשחק הבא שלהם לבסיס משתמשים של 3 מיליון איש.
הורייזון 2 הוא משחק בלוקבאסטר כבר בעת ההכרזה, נכון? אז לא יוציאו אותו בבלעדיות לקונסולה בת-יומה. כך גם המשחקים של סנטה מוניקה ו ND. את ראצ'ט עוד אפשר.
כך COD ואלדר סקרולס ואחרים.

מה יעזור COD שזמין על XBOX דור קודם ועל XBOX דור חדש? כל הזמן דיברת על משחקים בלעדיים שיידחפו חומרה או יגבירו את אימוץ הדור החדש.
איך בלעדיות לאקוסיסטם קשורה לזה?

וכל עוד שCOD זמין באחד המינויים של גיימפאס זה אומר שאתה מנשק לשלום למכירות של המשחק. אתה רואה את הקטסטרופה של בלאק אופס 7. עכשי תדמיין שאין לך בכלל מכירות על פלייסטיישן כי אין גרסה כזו. ועכשיו תדמיין שהרוב המוחלט של הפעילות ב XBOX היא דרך המנוי ולא קנייה ישירה של המשחק. אין לזה היתכנות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 נובמבר 2025, 22:34

Hypno כתב:
Klayman כתב:אנחנו יכולים, בבקשה, לא ליפול להגדרה של ''המכשיר'' ופשוט לקרוא לזה כמו שזה - "PC"? :). קאזז מנסה לערבב אותנו שזה "מכשיר". זה לא. זה PC. "בלעדי" ל PC הוא לא באמת בלעדי למיקרוספט. הוא כנראה בלעדי לSteam. ומי עושה את הכסף מסטים? לא מיקרוסופט. כל השאר, טחינת מים מיותרת.

כי זה PC מונגש שחווית ה out-of-the-box שלו שונה מחווית הדיפולט של מחשב סטנדרטי. אני לא מנסה לערבב שום דבר. זה אכן PC.
הבעיה שאתה מנסה להשתמש בטיעון דבילי ועצל שמדובר בעוד PC, אז למה שיצליח יותר מ PC קודמים.

גם Steam Deck היא רק עוד מחשב אבל היא מכרה מצויין, בסדרי גודל יותר טוב ממכשירים קודמים בקטגוריה, ולמעשה הזניקה את הקטגוריה הזו כלפי מעלה כשבעקבות ההצלחה של ואלב, נכנסו לתחום חברות כמו ASUS, MSI, לנובו, ZOTAC.

גם ה 360 הייתה 'עוד קונסולה' והיא מכרה פי כמה מה XBOX המקורית. הרעיון הזה משום מה מפליא אותך.

מוצרים שונים באותה קטגוריה יכולים לזכות בהצלחה בסדרי גודל שונים. וואו.

אני לא אמרתי שלא יצליח יותר מ"PC קודמים". איפה אמרתי את זה? למה אתה מכניס לי מילים למקלדת? תביא ציטוט מדויק או שתתנצל. ואתה יודע מה - מה זה בכלל PC אחרים? סדרה מסויימת של מחשב נייד? מחשבי גיימינג של Alienware? מחשבי Falcon Northwest? מה?

ואלב עשתה סוויצ' PC. זה אחלה. אני מאוד שמחה שהיא עשתה את זה. באמת. בלי ציניות. (למרות שהוצגו דגמים דומים לפני הסטים-דק, אך אין ספק שהוא זה שהביא את תשומת הלב לקטגוריה). אבל שם היה הקטע - סוויצ' PC. כלומר ניידת. מה הייחודיות של הסטים מאשין החדשה? שהיא יושבת בסלון ונפתחת ישר ל Steam big picture mode? אחלה. בוא נראה כמה ה-PC הזה של ואלב יעלה, כמה הוא ימכור בעוד שנה-שנתיים מהיום בכלל וכמה, אם בכלל, זה שינה משהו. אתה הרי כבר גידרת את ההצלחה/כישלון של הסטים מאשין מכל כיוון.

אין ל''מכשיר'' של מיקרוסופט שום משחקים בלעדיים. הם משחקי PC שבלעדיים, בסבירות גבוהה לסטים. מיקרוסופט, לא רואה אגורה שחוקה מסטים. אז מה זה משנה לה, למען השם?

אגב, מיקרוסופט לא חושבת כמוך כנראה, שמדובר במשהו ייחודי לאיזשהו Form Factor כזה או אחר, כי... הנה:
https://www.igorslab.de/en/microsofts-r ... s-nutzbar/

כמו שאמרתי כבר מזמן - יוכלו להביא את זה *לכל PC*.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 נובמבר 2025, 14:31

swym כתב:הוא אפילו לא מריץ חלונות 11 (לפחות לא out-of-the-box). אבל היי, בסופו של דבר כל הקונסולות הן כבר סוג של PC (ובמקרה של נינטנדו, אפילו לא לפטופ).

כן בטח צודק לגמרי, היה לי brain fart עם איך שהדיון הזה התערבב עם האקסבוקס הבאה.

Hypno כתב:למי אכפת שזה הקונסולה החמישית שלהם? ה 360 הייתה השנייה שלהם ומכרה פי כמה יותר טוב מהמקורית. ואז הגיע ה ONE ומכרה משמעותית פחות מ ה360.
נינטנדו הוציאה WII שהייתה מטאור ומיד אחר כך WII U שהייתה כישלון מפואר.

לא מבין את ה playing dumb הזה כאילו הצלחה ורלוונטיות של יצרנית קונסולה רק עולה עם הזמן.

האסטרטגיה שמיקרוסופט בחרה היא הנכונה לדעתי והדרך הכי טובה לתת קונטרה לנינטנדו ופלייסטיישן. מלבד האסטרטגיה חשוב גם הביצוע.
וכשמדברים על מכירות והצלחה, צריך לקחת את מכלול הדברים. משהו שאתה מדגים שאתה לא מסוגל לעשות כשאתה מכנה את הסטים דק ככישלון.

המטרה של מיקרוסופט בדור הבא היא למצב את המכשיר הגיימינג שלהם לטוב ביותר שאפשר לקנות ולשים לצד הטלוויזיה.
אין מה למדוד את ההצלחה של המכשיר הזה כפי שמודדים הצלחה של פס6 או של ה Series. אז אם אתה מחפש להתעלם מהקשרים ומנסיבות, אז אתה לא צריך לחכות: המכשיר הבא של מיקרוסופט יציג ממדי מכירות פחותים.

לגבי בלעדיים, יהיה למכשיר הזה עשרות משחקים שלא זמינים על הפלייסטיישן ונינטנדו. בלעדיים למעשה. זה מה שחשוב.

רגע, אני לא מבין, מצד אחד אתה משחק על זה שצריך לתת להם הנחות כי זה "MARK 1", מצד שני אתה אומר למי אכפת שזאת קונסולה חמישית? ברור שאפשר להצליח או להכשל בקונסולה החמישית שלך, הכל אפשרי. אבל אקסבוקס שם מבוסס, הם עשו כבר קונסולות שמכרו כמעט 100 מליון חתיכות, מדובר בשם ידוע בכל בית עם כל הנסיון והיכולת לעשות קונסולה מצליחה.

חברה ותיקה יכולה להוציא קונסולה מטומטמת או להוציא קונסולה מצויינת, מן הסתם. וכולנו מסתכלים על הקונספט של האקסבוקס החדשה (PC בסלון, גנרי, בלי בלעדיים ומבוסס חלונות 11) ואומרים שזה פאקינג קונספט מטומטם שבקושי ימכור ולכן יביא לסוף של אקסבוקס. והקאונטר שלך הוא... להסכים איתנו ועדין לריב על כל עובדה עד מוות.

כלומר, אתה ליטרלי אומר מה שאנחנו אומרים, שזה לא כזה אטרקטיבי, שזה ימכור רק 15 מליון חתיכות (מספר זוועתי לקונסולה), זה בול מה שאנחנו אומרים. רק אתה חושב שזו איזו התחלה של גן עדן מדהים ואנחנו חושבים בטיפשותנו שלאבד 70% מהבסיס משתמשים שלך עם מכשיר שייצר לך פחות כסף זאת התאבדות.

ואתה יודע מה, יש לנו יופי של דרך למדוד הצלחה. הטופ 3 יצרני הכנסות לאקסבוקס ולפלייסטיישן בעשור האחרון בסדר יורד הם:
1) גזירת 30% מכל תוכן שנמכר ב-ECOSYSTEM שלהם.
2) מנויים.
3) מכירת אביזרים.

אז תן לי לתת לך את התחזית שלי (ואני חושב של כולם פה) לגבי השלישיה הזו. מס' 1 הולך להתרסק, כי הם ימכור מעט קונסולות ואלה שימכרו יהיו פתוחות וכמעט כל הרכישות יהיו דרך סטים, מסכים עם זה? מס' 2 ירד כי יש פחות שחקני אקסבוקס ולא צריך לייב יותר, אז המנוי היחיד שלהם GP (שגם הפך ליקר יותר על הדרך) רק יצטמצם. ומס' 3 גם יצטמצם מאותה סיבה, יש לך שבריר ממספר האקסבוקסים בשוק אז מוכרים פחות אביזרים. מסכים? לא מסכים?

אז לאלה מאיתנו שכן חושבים שהשלישיה הזו תצטמצם, מה אתה חושב שיקרה להכנסות של מיקרוסופט אם שלושת המכניסים הגדולים שלהם יצטמצמו משמעותית בדור הבא? אז הכנסות קטנות יותר, קונסולה שלא מצליחה לגרדת את המכירות של קודמתיה, בסיס משתמשים קטן משמעותית... איפה הניצחון פה קאז? איפה?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 נובמבר 2025, 22:58

קאז מזיין את השכל שהאקסבוקס החדשה היא התחלה של גן עדן, כי הוא באמת מאמין שהPC הולך להשתלט על הכל :-) ולהעלים את הקונסולות מהנוף. כל הפוסטים שלו בוקסלים מהיום שאני נמצא פה מדברים על זה.

הוא לא מבין שהקונסולות לא הולכות לשום מקום, לפחות עד שיגיע הענן, וכשהענן יגיע הוא יחליף גם את הPC המסורתי למשחקים בכל מקרה.

מה שאמור לשנות לשחקן הארדקור כמוך זה רק מיקרוסופט באמת עושה מכשיר מוצלח שכזה, ואם המכירות שהיא תשיג יספקו את מיקרוסופט להתמיד בקו הזה.
כמו שלמי שקונה אוזניות אודיופיל לא אכפת פי כמה אוזניות מיינסטרים מוכרות יותר. יש לו מוצר טוב פי כמה כדי להנות מהמדיום שלו.

מה שאתה לא מבין קאז הוא שהייתי מתעניין באקס בוקס לסלון אם לא היו לי מכשירים בסלון שמסוגלים לשחק את SF6 אבל כרגע...
הסוויץ 2 בסלון- ויש עליו SF6
הPS5 בסלון ויש עליו SF6
מחשב הגיימינג שלי- אני יכול לקנות לו SF6 להעביר אותו לסלון.
הלפטופ שלי- אני יכול לקנות גם לו SF6 ולחבר אותו לHDMI בסלון ולשחק SF6 שם.

אתה מבין מה הבעיה של האקס בוקס הבאה? יש לי 4 מכשירים שמסוגלים לשחק את המשחק ושאני אקנה את הPS6 יהיה לי 5 מכשירים כאלה ואם הייתי שומר את הPS4 היו לי 6 מכשירים כאלה.

אתה מבין את הבעיה של האקסבוקס? כמעט כל משחק שמעניין אותי כגיימר הארדקור יש לי צבא של מכשירים שיכולים לשחק אותו בסלון. אז אם האקסבוקס הבאה רוצה מקום בבית שלי, היא צריכה להביא דברים שאני לא יכול לשחק על המכשירים האלה, או בקצרה אקסקלוסיבים.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 25 נובמבר 2025, 22:02

Klayman כתב:
אני לא אמרתי שלא יצליח יותר מ"PC קודמים". איפה אמרתי את זה? למה אתה מכניס לי מילים למקלדת? תביא ציטוט מדויק או שתתנצל. ואתה יודע מה - מה זה בכלל PC אחרים? סדרה מסויימת של מחשב נייד? מחשבי גיימינג של Alienware? מחשבי Falcon Northwest? מה?

ואלב עשתה סוויצ' PC. זה אחלה. אני מאוד שמחה שהיא עשתה את זה. באמת. בלי ציניות. (למרות שהוצגו דגמים דומים לפני הסטים-דק, אך אין ספק שהוא זה שהביא את תשומת הלב לקטגוריה). אבל שם היה הקטע - סוויצ' PC. כלומר ניידת. מה הייחודיות של הסטים מאשין החדשה? שהיא יושבת בסלון ונפתחת ישר ל Steam big picture mode? אחלה. בוא נראה כמה ה-PC הזה של ואלב יעלה, כמה הוא ימכור בעוד שנה-שנתיים מהיום בכלל וכמה, אם בכלל, זה שינה משהו. אתה הרי כבר גידרת את ההצלחה/כישלון של הסטים מאשין מכל כיוון.

אין ל''מכשיר'' של מיקרוסופט שום משחקים בלעדיים. הם משחקי PC שבלעדיים, בסבירות גבוהה לסטים. מיקרוסופט, לא רואה אגורה שחוקה מסטים. אז מה זה משנה לה, למען השם?

אגב, מיקרוסופט לא חושבת כמוך כנראה, שמדובר במשהו ייחודי לאיזשהו Form Factor כזה או אחר, כי... הנה:

"אז להוציא pc לסלון, שיריץ את ה wrapper אקסבוקס? הוא מגיע עם מקלדת, עכבר ובקר? ומה היתרון של מיקרוסופט בשיחרור כזה מכשיר? היא לא חברת חומרת pc, מעבר לקצת לפטופים."

"ושוב אני שואל...? מה מסע הפרסום? "הpc שלנו מריץ משחקי pc"?"

"זה PC....... אלוהים.. אני לא מבין... זה PC.... מיקרוסופט יכולה פשוט לשחרר את ''חוויית האקסבוקס'' כעדכון תוכנה אופציונלי לוינדוס 11 מחר וזהו. מה צריך ''מכשיר ייעודי''? זה לא מכשיר ייעודי. זה PC."

"מיקרוסופט כמעט ולא מוכרת יותר חומרת pc. בקר משחק אינו "חומרת pc".

כדי לתת את החוויה שאתה מתאר - כל מה שנדרש הוא עדכון תוכנה. כל "מכשיר ייעודי" הוא סה"כ pc עם עטיפה. מיקרוסופט רוצה לברוח מהקונסולות, ככל הנראה אז להיכנס לשוק ה pc? שכח מזה."

"לא מסכים. אתה מדבר על איזה חד-קרן שלא קיים. בסוף זה PC מתחת למנוע. PC. בטח אחד שמבוסס וינדוז (גם עם המצב אקסבוקס החדש) - בוקר אחד יקום אותו איש קונסולות ויגלה שהוא בכלל נזרק לדסקטופ, ומופיעה לו הודעה על דרייבר שלא עובד, במקרה הטוב, או BSOD עם קוד שאומר "KERNEL PANIC" במקרה הרע."

מה אני אמור להבין מזה? זה עוד PC כמו כל הPC האחרים. ה FSE יכול להיות עדכון לכל PC. חד קרן שלא קיים => המכשיר של מיקרוסופט לא ימכור ולא יקרוץ למיינסטרים יותר מכל PC אחר.

הייחודיות של הסטים מאשין? לעומת מחשבים אחרים? form factor קטן ושקט עם ממשק נוח ומונגש כמו קונסולה, הימנעות מווינדוס ו incompetence של מיקרוסופט. ואולי best bang for buck בהשוואה למחשבי SFF אחרים.

כמו עם הסטים דק, לצערנו כמעט ולא נקבלים מספרים מפורשים של המכירות. ואולי גם אתה כמו גלאס תבחר 'להאמין' להערכות של מגיבים באינטרנט מאשר מבעלי עסקים שמעריכים את המכירות.
אני לא ראיתי שאתה קבעת רף שמעליו זו הצלחה ומתחתיו זה כישלון.

המכשיר של מיקרוסופט מכוון לקהל שקונה פלייסטיישן ולסוויץ'. בעבור הקהל הזה ל PC של מיקרוסופט יש עשרות בלעדיים.
פה בדיוק בא הניסיון והעמדה של מיקרוסופט בשוק. כשמישהו רואה בטוויץ' שכולם משחקים ב PEAK או HL3, הוא לא אומר לעצמו 'יאללה אני אלך לקנות מחשב שולחני של ibuypower, אלא, אני אקנה את ה PC הסלוני מיקרוסופט.' או לפחות זו אחת המטרות שמיקרוסופט צריכות לעמוד בה. להיות הבחירה הברורה והכמעט-דיפולטיבית של כל צרכן סוני ונינטנדו שמגלה סקרנות תודות ליתרונות ולפיצ'רים שמיקרוסופט עצמה בפוזיציה לשווק אותם באופן יותר מקיף ויעיל מכל יצרן אחר.

בוודאי שמיקרוסופט משחררת את ה FSE לכולם. זה היה ידוע. אז אתה רוצה ששחקן קונסולה יקנה מחשב שולחני ויתקין את זה?
האטרקטיביות של ה PC של מיקרוסופט לשוק הזה כוללת את חווית ה out-of-the-box וההתאמה לסלון. ובתקווה שהם לא מוציאים עדכון חלונות שמשמיד ביצועים ב 50%.
המכשול הראשון בהצלחה של המכשיר הזה של מיקרוסופט הוא מיקרוסופט עצמה.

הסטים מאשין 'גואלת' את רעיון המחשב הסלוני ממערכת הפעלה שנהיית רעועה ומוטלת בספק עם פוש ה AI האחרון, אבל הסטים מאשין מאבדת נוכחות ריטייל ונכונות שיווק למיינסטרים (וגם תמיכה במשחקי מולטיפלייר גדולים).

כשאמרתי שאפיק צריכה לתמוך ב EAC בלינוקס וגם בפורטנייט - זה לטובת אפיק. לעשות קליינט ל SteamOS זה לא למכור את המשחק בסטים. זה לאפשר להתקין את EGS ואת פורטנייט native במצב הדסקטופ של ה SteamOS.
לסוויני טוב שסטים מאשין תצליח כמה שיותר. לצמצם תלות במיקרוסופט זה טוב לסוויני. ככל שהסטים מאשין חודרת למיינסטרים ז"א היא לוקחת שחקנים מפלייסטיישן וסוויץ'. ז"א אנשים שעד כה שיחקו את פורטנייט שם וקנו MTX ש30% ממנו הלך לסוני ונינטנדו, עכשיו יתקינו את פורטנייט על SteamOS ויתנו לאפיק 100% מ ה MTX.
ואם כדי לעזור לסיכויים האלה צריך לפתח את ה EAC ללינוקס כדי שהסטים מאשין תהייה יותר אטרקטיבית בזכות משחקי מולטי שייתמכו בלינוקס, אז זה רק לטובתם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 נובמבר 2025, 22:39

קאז כיבית סופית את החשיבה הביקורתית שלך כשזה נוגע לואלב והסטים דק. אני לא בחרתי להאמין "להערכות של מגיבים באינטרנט" האנליסטים הכי רצינים בתחום שהעריכו כמה הסטים דק מכרה שמים אותה ב3.7M זה אתה שבחרת להאמין להערכות של פאנבוי סטים אחר, כי אתם מעודדים את ואלב כאילו היא פאקינג ברצלונה או באיירן.

אתה יודע איך אפשר לראות בקלות שאני הרבה יותר אובייקטיבי ממך? כי עבורי זה לא משנה אם הסטים דק, מכרה 3.7M או 7M את שניהם אני מגדיר ככישון נחרץ לקונסולה ניידת, ולכן אני אובייקטיבי ופתוח לכל האפשרויות גם לאפשרות שהפאנבוי שציטטת צודק... אבל מה לעשות שהוא לא צודק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2025, 00:17

אם הסיבה לקנות את האקסבוקס הבאה היא לשחק במשחקים שזמינים רק על המחשב, למה לא לקנות כבר גייבקיוב עכשיו במקום לחכות לאקסבוקס שנתיים? וברור לך שהקהל שזה פונה אליו ממש קטן, כן? גם אתה מודה בזה כשאתה חוזה 15 מליון יחידות לאקסבוקס.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 נובמבר 2025, 06:55

Hypno כתב:
Klayman כתב:

"אז להוציא pc לסלון, שיריץ את ה wrapper אקסבוקס? הוא מגיע עם מקלדת, עכבר ובקר? ומה היתרון של מיקרוסופט בשיחרור כזה מכשיר? היא לא חברת חומרת pc, מעבר לקצת לפטופים."

"ושוב אני שואל...? מה מסע הפרסום? "הpc שלנו מריץ משחקי pc"?"

"זה PC....... אלוהים.. אני לא מבין... זה PC.... מיקרוסופט יכולה פשוט לשחרר את ''חוויית האקסבוקס'' כעדכון תוכנה אופציונלי לוינדוס 11 מחר וזהו. מה צריך ''מכשיר ייעודי''? זה לא מכשיר ייעודי. זה PC."

"מיקרוסופט כמעט ולא מוכרת יותר חומרת pc. בקר משחק אינו "חומרת pc".

כדי לתת את החוויה שאתה מתאר - כל מה שנדרש הוא עדכון תוכנה. כל "מכשיר ייעודי" הוא סה"כ pc עם עטיפה. מיקרוסופט רוצה לברוח מהקונסולות, ככל הנראה אז להיכנס לשוק ה pc? שכח מזה."

"לא מסכים. אתה מדבר על איזה חד-קרן שלא קיים. בסוף זה PC מתחת למנוע. PC. בטח אחד שמבוסס וינדוז (גם עם המצב אקסבוקס החדש) - בוקר אחד יקום אותו איש קונסולות ויגלה שהוא בכלל נזרק לדסקטופ, ומופיעה לו הודעה על דרייבר שלא עובד, במקרה הטוב, או BSOD עם קוד שאומר "KERNEL PANIC" במקרה הרע."

מה אני אמור להבין מזה? זה עוד PC כמו כל הPC האחרים. ה FSE יכול להיות עדכון לכל PC. חד קרן שלא קיים => המכשיר של מיקרוסופט לא ימכור ולא יקרוץ למיינסטרים יותר מכל PC אחר.

הייחודיות של הסטים מאשין? לעומת מחשבים אחרים? form factor קטן ושקט עם ממשק נוח ומונגש כמו קונסולה, הימנעות מווינדוס ו incompetence של מיקרוסופט. ואולי best bang for buck בהשוואה למחשבי SFF אחרים.

כמו עם הסטים דק, לצערנו כמעט ולא נקבלים מספרים מפורשים של המכירות. ואולי גם אתה כמו גלאס תבחר 'להאמין' להערכות של מגיבים באינטרנט מאשר מבעלי עסקים שמעריכים את המכירות.
אני לא ראיתי שאתה קבעת רף שמעליו זו הצלחה ומתחתיו זה כישלון.

המכשיר של מיקרוסופט מכוון לקהל שקונה פלייסטיישן ולסוויץ'. בעבור הקהל הזה ל PC של מיקרוסופט יש עשרות בלעדיים.
פה בדיוק בא הניסיון והעמדה של מיקרוסופט בשוק. כשמישהו רואה בטוויץ' שכולם משחקים ב PEAK או HL3, הוא לא אומר לעצמו 'יאללה אני אלך לקנות מחשב שולחני של ibuypower, אלא, אני אקנה את ה PC הסלוני מיקרוסופט.' או לפחות זו אחת המטרות שמיקרוסופט צריכות לעמוד בה. להיות הבחירה הברורה והכמעט-דיפולטיבית של כל צרכן סוני ונינטנדו שמגלה סקרנות תודות ליתרונות ולפיצ'רים שמיקרוסופט עצמה בפוזיציה לשווק אותם באופן יותר מקיף ויעיל מכל יצרן אחר.

בוודאי שמיקרוסופט משחררת את ה FSE לכולם. זה היה ידוע. אז אתה רוצה ששחקן קונסולה יקנה מחשב שולחני ויתקין את זה?
האטרקטיביות של ה PC של מיקרוסופט לשוק הזה כוללת את חווית ה out-of-the-box וההתאמה לסלון. ובתקווה שהם לא מוציאים עדכון חלונות שמשמיד ביצועים ב 50%.
המכשול הראשון בהצלחה של המכשיר הזה של מיקרוסופט הוא מיקרוסופט עצמה.

הסטים מאשין 'גואלת' את רעיון המחשב הסלוני ממערכת הפעלה שנהיית רעועה ומוטלת בספק עם פוש ה AI האחרון, אבל הסטים מאשין מאבדת נוכחות ריטייל ונכונות שיווק למיינסטרים (וגם תמיכה במשחקי מולטיפלייר גדולים).

כשאמרתי שאפיק צריכה לתמוך ב EAC בלינוקס וגם בפורטנייט - זה לטובת אפיק. לעשות קליינט ל SteamOS זה לא למכור את המשחק בסטים. זה לאפשר להתקין את EGS ואת פורטנייט native במצב הדסקטופ של ה SteamOS.
לסוויני טוב שסטים מאשין תצליח כמה שיותר. לצמצם תלות במיקרוסופט זה טוב לסוויני. ככל שהסטים מאשין חודרת למיינסטרים ז"א היא לוקחת שחקנים מפלייסטיישן וסוויץ'. ז"א אנשים שעד כה שיחקו את פורטנייט שם וקנו MTX ש30% ממנו הלך לסוני ונינטנדו, עכשיו יתקינו את פורטנייט על SteamOS ויתנו לאפיק 100% מ ה MTX.
ואם כדי לעזור לסיכויים האלה צריך לפתח את ה EAC ללינוקס כדי שהסטים מאשין תהייה יותר אטרקטיבית בזכות משחקי מולטי שייתמכו בלינוקס, אז זה רק לטובתם.

מאוד פשוט. זה אכן pc. מה זה יותר מ pc אחר? שאלתי ולא ענית. איזה pc? אין לך תשובה, כי זאת לא קונסולה ואתה לא יכול באמת למכור אותה לאנשי הקונסולות.

לגבי best bang for buck - נמתין לראות את המחיר? כרגע מדובר על חומרה חלשה מאוד יחסית, שתתיישן רע מאוד בסבירות גבוהה.

SteamOS באה לגאול אותנו ? אולי. אבל כרגע עם כל ההתקדמות של גיימינג על לינוקס, הם עדיין רחוקים מאוד מלהיות on par בחוויית ה out of the box שאתה מדבר עליה. מוזמן לצפות בסרטון האחרון של GamersNexus שבדק לא מעט משחקים על לינוקס, ובילה שבועות ב troubleshooting רק כדי להגיע אשכרה לתוצאות. הם מציינים שם אגב את ה8 gb זיכרון גרפי כבעיה. https://m.youtube.com/watch?v=ovOx4_8ajZ8

למה זה לטובת אפיק? בקצה העליון של ההערכות לגבי שימוש בלינוקס בסביבה ביתית - מדובר על 3.9% גלובלית. רוב ההערכות מדברות על 2.75%. זה כלום. למה להשקיע את המשאבים האלה ? הוא בכל מקרה מרוויח את כל המאה אחוז ב pc. ואם תכף מיקרוסופט מטפלת בחווית הסלון, לדבריך, אז בכלל אין מה לדבר. לך בעיקר חשוב שלואלב יהיה טוב. הכל נובע מכך. כל טחינת המים הזאת, מיותרת נורא.

ואני לא יודע כמה Steam machines נחשב הצלחה וכמה כישלון. אני לא עובד בואלב וגם לא הבעלים של החברה. יכול להיות שעבור גייב אפילו מיליון יחידות זה אחלה. אין לי מושג. זה גם ככה נראה כמו passion project שלא ממש אכפת להם ממנו יותר מדי ויש להם כסף לשרוף עליו, אז לבריאות. אם זה היה חשוב להם באמת, והיו רוצים ממש "לגאול" את עולם ה pc, לפחות היו מוכרים אותה בחנויות /הפצה נורמלית. אבל לא אכפת להם באמת, אז הם לא.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2025, 14:44

התחזית של DF לגייבקיוב היא 599$. מדובר בחומרה בלי כונן, בלי שלט, ועם SSD של 512GB. כלומר מוצר הרבה פחות טוב מהפס5 הדיגיטלית בכמעט כל מובן אפשרי והיא כרגע נמכרת ב-399$. אז זולה היא לא, אולי זה זולה יותר מלבנות מחשב או מלפטופ אבל ביחס לקונסולות זה יקר ממש. אם המטרה היא לחזר אחרי קהל הקונסולות, זה לא יעבוד.

בשביל שחקן קונסולה הגייבקיוב יקרה נורא, חלשה, לא מגיעה עם כל הציוד הנדרש ומאוד מסובכת להפעלה (ע"ע מה שקליימן אמר, גיימינג בלינוקס זה לא בדיוק פס5). היא פשוט לא מתאימה לגיימר קונסולה ההדיוט שרוצה ללחוץ על הכפתור הפעלה ולשחק. הקהל מטרה הוא כנראה אנשים שיש להם ספרית סטים ענקית שרוצים להביא אותה לסלון ולא אכפת להם להתפשר בצד הויזואלי או לחילופין אנשים שיש להם כסף מיותר לזרוק.

באמת שאני לא מבין את VALVE, לעשות SKU עם משהו כמו 5070TI של לפטופים עם 12GB, זה היה נמכר כמו לחמניות חמות (באופן יחסי). אז זה היה עולה 200$ יותר, ביג דיל, רק כרטיס מסך טוב עולה היום 500$. מדובר בבערך X2.5 הפס5, חזק משמעותית מהפס5 פרו ומריץ דברים כמו סייברפאנק ו-AW2 עם PT. עדיף קונסולה מעניינת שחזקה מהפס5 פרו ועושה דברים כמו PT ועולה 799$ מאשר גרוטאה ב-599$.

ומעבר לזה, שיתוף פעולה עם NVIDIA היה עליהם סופסוף לעשות דרייבר לינוקס כמו שצריך. הרי כיום הדרייבר של NVIDIA עם ביצועים מזעזעים ולא תומך ברוב הפיצ'רים הכי בסיסיים (למשל RT או DLSS). זה דבר שהיה שווה את כל המאמץ גייבקיוב, לגרום ל-NVIDIA לעשות דרייבר לינוקס איכותי ולאפשר ל-90% משוק ה-PC לעבור ללינוקס זה מאמץ שיכול לקדם את סטים בטרוף, זה gamechanger.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 נובמבר 2025, 16:49

נדב, תוסיף לכל זה גם את העובדה שבן אדם לא יכול פשוט ללכת לחנות ולמצוא אותה ליד קונסולות רגילות ופשוט לא ברור למה ואלב טורחים.
גם אם הייתי רוצה לרכוש אותה בגלל curiosity נטו, כשאני חושב איזה מבצע לוגיסטי זה להתארגן על אחת כזו... אני יורד מהרעיון במהירות הבזק.
הפס5 שווה בהרבה כמו שאמרת, הרי הוא יקבל משחקים חדשים רוב חיי הפס6 לצערנו, ואלב יכולה להבטיח למישהו שיקנה את הגייבקיוב שהיא יריץ משחקים בשיא החיים של הפס6? לא נראה ככה.

אני בהחלט מרים גבה למה הם לא הלכו על SKU יותר יקר, הרי הם גם ככה מגלגלים את המחיר אלינו. אני אישית חושב שהתחזית של DF אופטימית אבל גם אם הם צודקים זה עדיין מחיר מטורף אז כמו שאתה אומר הייתי מעדיף לשלם כבר מחיר יחסית יקר בהרבה שיתן גם תמורה מטורפת, קונסולת PC כזו כמו שתיארת ביחד עם מחשב הגיימינג שלי, באמת היה מייתר כל קונסולה עבורי בדור הבא, אבל הסטים משין בתצורה הנוכחית שלה פשוט לא מגיעה לשם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 נובמבר 2025, 16:58

הם יכלו לשים אותם בכל חנות ריטייל, זאת החלטה שלהם.

ואגב, לשים שם 5070TI של לפטופ ולהוסיף 4GB של זיכרון היו עולים בערך 200$ נוספים. היום 5070RTX עם 12GB זיכרון עולה 530$, הכרטיס שיש בגייבקיוב 330$ וה-5070TI הנייד אמור להיות יותר זול מ-530$ (הוא בעצם צ'יפ של 5070RTX עם כמה ליבות מכובות). אפילו לא צריך שיפורים במערכת צריכת החשמל או הקירור, 5070TI של לפטופים הוא מאוד יעיל, חזק כמעט כמו ה-5070RTX השולחני ואפילו היה מוריד את הצריכת חשמל כי הוא על 4nm בזמן שהגייבקיוב על 6nm.

כלומר אם הגייבקיוב 599$, עם 5070TI נייד ואקסטרה 4GB היא כנראה הייתה בערך 799$, מחיר מאוד דומה לפס5 פרו. אבל היה מדובר במכשיר PT חזק כמעט פי 2 מהפס5 פרו שמסוגל להריץ כל משחק מודרני בצורה נהדרת ותומך בכל הפיצ'רים של DLSS ו-RT.

וכמובן, הכי חשוב, זה היה גורם ל-NVIDIA להוציא דרייבר לינוקס מה שהיה פותח את האפשרות להתקנת STEAM OS או לינוקס לכל משתמש NVIDIA שהם 90% משוק ה-PC. וברגע ש-NVIDIA שם ושוק הלינוקס גדל, כנראה שגם התמיכה באנטיצ'יט הייתה מגיעה מהר מאוד ואיתה כל משחקי האונליין הגדולים כמו פורטנייט.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 28 נובמבר 2025, 12:52

DrKeo כתב:
רגע, אני לא מבין, מצד אחד אתה משחק על זה שצריך לתת להם הנחות כי זה "MARK 1", מצד שני אתה אומר למי אכפת שזאת קונסולה חמישית? ברור שאפשר להצליח או להכשל בקונסולה החמישית שלך, הכל אפשרי. אבל אקסבוקס שם מבוסס, הם עשו כבר קונסולות שמכרו כמעט 100 מליון חתיכות, מדובר בשם ידוע בכל בית עם כל הנסיון והיכולת לעשות קונסולה מצליחה.

אקסבוקס שם מבוסס שנמצא בשפל וצריך מהפך. כולם מתרחקים מקונסולת XBOX כמו אש ויש סימן שאלה לתמיכת צד ג' שעוד קונסולה סטנדרטית של XBOX תקבל.
PC מונגש מבית XBOX הופך את הקערה על פיה: מקונסולות XBOX 'מצורעת' למכשיר עם ספריית הגיימינג הכי גדולה ומקיפה שיש.

בשתי הדורות האחרונים מיקרוסופט הראו שהם לא יודעים לנהל צוותי פיתוח. חוץ מ FH ו SOT שום IP לא גדל. הרלוונטיות של כל שאר המותגים בנסיגה.

DrKeo כתב:
חברה ותיקה יכולה להוציא קונסולה מטומטמת או להוציא קונסולה מצויינת, מן הסתם. וכולנו מסתכלים על הקונספט של האקסבוקס החדשה (PC בסלון, גנרי, בלי בלעדיים ומבוסס חלונות 11) ואומרים שזה פאקינג קונספט מטומטם שבקושי ימכור ולכן יביא לסוף של אקסבוקס. והקאונטר שלך הוא... להסכים איתנו ועדין לריב על כל עובדה עד מוות.

למה PC בחדר זה פלטפורמת הגיימינג non-mobile הכי פופולארית? אז למה PC מונגש בסלון זה קונספט מטומטם? רוב היתרונות שיש למחשב דסקטופ על פני קונסולות נמצאים גם במחשב הסלוני.

DrKeo כתב:כלומר, אתה ליטרלי אומר מה שאנחנו אומרים, שזה לא כזה אטרקטיבי, שזה ימכור רק 15 מליון חתיכות (מספר זוועתי לקונסולה), זה בול מה שאנחנו אומרים. רק אתה חושב שזו איזו התחלה של גן עדן מדהים ואנחנו חושבים בטיפשותנו שלאבד 70% מהבסיס משתמשים שלך עם מכשיר שייצר לך פחות כסף זאת התאבדות.

ואתה יודע מה, יש לנו יופי של דרך למדוד הצלחה. הטופ 3 יצרני הכנסות לאקסבוקס ולפלייסטיישן בעשור האחרון בסדר יורד הם:
1) גזירת 30% מכל תוכן שנמכר ב-ECOSYSTEM שלהם.
2) מנויים.
3) מכירת אביזרים.

אז תן לי לתת לך את התחזית שלי (ואני חושב של כולם פה) לגבי השלישיה הזו. מס' 1 הולך להתרסק, כי הם ימכור מעט קונסולות ואלה שימכרו יהיו פתוחות וכמעט כל הרכישות יהיו דרך סטים, מסכים עם זה? מס' 2 ירד כי יש פחות שחקני אקסבוקס ולא צריך לייב יותר, אז המנוי היחיד שלהם GP (שגם הפך ליקר יותר על הדרך) רק יצטמצם. ומס' 3 גם יצטמצם מאותה סיבה, יש לך שבריר ממספר האקסבוקסים בשוק אז מוכרים פחות אביזרים. מסכים? לא מסכים?

אז לאלה מאיתנו שכן חושבים שהשלישיה הזו תצטמצם, מה אתה חושב שיקרה להכנסות של מיקרוסופט אם שלושת המכניסים הגדולים שלהם יצטמצמו משמעותית בדור הבא? אז הכנסות קטנות יותר, קונסולה שלא מצליחה לגרדת את המכירות של קודמתיה, בסיס משתמשים קטן משמעותית... איפה הניצחון פה קאז? איפה?

בשביל מה כל המילים האלה.
מיקרוסופט הולכים על מודל עסקי אחר. לעשות כסף מחומרה ולעשות כסף מהפצת משחקים מולטי-פלטפורם. כל גבולות המדדים של הצלחה וכישלון וכדאיות וכו' משתנים.
כן, מיקרוסופט יצטרכו להתאמץ יותר כדי להמיר אנשים למנוי גיימפאס ולקנות דרך החנות שלהם (כלומר, זה טוב לצרכנים).

כל מה שצריך להיות אכפת למי שקונה את המכשיר הזה זה שהוא יצליח דיו כדי להבטיח את המשך הקו הזה.

'הניצחון' של מיקרוסופט הוא לעבור מלהיות מושג ללעג ע"י שחקני פלייסטיישן וסוויץ', אל להיות מכשיר הגיימינג שהם מכירים בו כהטוב/החזק/המקיף/הורסטאלי ביותר.
מכשיר שהם רוצים והיו מעדיפים לעשות את רוב הגיימינג שלהם עליו. עוד קונסולה קלאסית של מיקרוסופט לא תעשה את זה.

glass man כתב:קאז כיבית סופית את החשיבה הביקורתית שלך כשזה נוגע לואלב והסטים דק. אני לא בחרתי להאמין "להערכות של מגיבים באינטרנט" האנליסטים הכי רצינים בתחום שהעריכו כמה הסטים דק מכרה שמים אותה ב3.7M זה אתה שבחרת להאמין להערכות של פאנבוי סטים אחר, כי אתם מעודדים את ואלב כאילו היא פאקינג ברצלונה או באיירן.

אתה יודע איך אפשר לראות בקלות שאני הרבה יותר אובייקטיבי ממך? כי עבורי זה לא משנה אם הסטים דק, מכרה 3.7M או 7M את שניהם אני מגדיר ככישון נחרץ לקונסולה ניידת, ולכן אני אובייקטיבי ופתוח לכל האפשרויות גם לאפשרות שהפאנבוי שציטטת צודק... אבל מה לעשות שהוא לא צודק.

אתה אמרת שהבאת את המספר של 3.7 מיליון מאנשים בפורום (ולא הבאת מקור).
GameDiscoerCo, Ampere, Alinea הם לא 'פאנבויים' של סטים.

אני לא מתפלא שאתה מגדיר ככישלון נחרץ כי אתה בא עם 'מחשבות מהבית'. עד שאתה (ואחרים) לא תפנים שאין להשוות קונסולה שנמכרת רק אונליין לקונסולה שנמכרת גם בריטייל, אין על מה לדבר. הפלייסטיישן והסוויץ' היו מוכרים בסדרי גודל פחות אם היו זמינים לרכישה רק בחנות האונליין של סוני ונינטנדו.

DrKeo כתב:אם הסיבה לקנות את האקסבוקס הבאה היא לשחק במשחקים שזמינים רק על המחשב, למה לא לקנות כבר גייבקיוב עכשיו במקום לחכות לאקסבוקס שנתיים? וברור לך שהקהל שזה פונה אליו ממש קטן, כן? גם אתה מודה בזה כשאתה חוזה 15 מליון יחידות לאקסבוקס.

הסיבה להיא לשחק במשחקים שזמינים רק על המחשב. ולשחק את הגרסה הכי טובה של כל שאר המשחקים. ולא לשלם על אונליין וכו'.
למה לא לקנות גייבקיוב? כי לאקסבוקס יהיה נוכחות ריטייל ושיווק.
כי כיבכול אתה לא מרוצה מהמפרט של הגייבקיוב ורוצה משהו חזק יותר [ומוכן לשלם על זה].
כי לאקסבוקס יהיו 'בלעדיים' על פני גייבקיוב בדמות כל משחקי המולטי עם פתרונות anti-cheat שלא נתמכים בלינוקס.
הצרכן ההדיוט ירגיש יותר נוח עם השם מיקרוסופט וחלונות מאשר ואלב ו steamos.

הקהל לאקסבוקס קטן כי המחיר יהיה גבוה וטיב ההנגשה של חלונות בסימן שאלה.
הקהל לסטים מאשין קטן כי המחיר גם כן יהיה גבוה לשוק המיינסטרים, אין נוכחות ריטייל, אין נכונות לשיווק.

Klayman כתב:מאוד פשוט. זה אכן pc. מה זה יותר מ pc אחר? שאלתי ולא ענית. איזה pc? אין לך תשובה, כי זאת לא קונסולה ואתה לא יכול באמת למכור אותה לאנשי הקונסולות.

לגבי best bang for buck - נמתין לראות את המחיר? כרגע מדובר על חומרה חלשה מאוד יחסית, שתתיישן רע מאוד בסבירות גבוהה.

SteamOS באה לגאול אותנו ? אולי. אבל כרגע עם כל ההתקדמות של גיימינג על לינוקס, הם עדיין רחוקים מאוד מלהיות on par בחוויית ה out of the box שאתה מדבר עליה. מוזמן לצפות בסרטון האחרון של GamersNexus שבדק לא מעט משחקים על לינוקס, ובילה שבועות ב troubleshooting רק כדי להגיע אשכרה לתוצאות. הם מציינים שם אגב את ה8 gb זיכרון גרפי כבעיה. https://m.youtube.com/watch?v=ovOx4_8ajZ8

למה זה לטובת אפיק? בקצה העליון של ההערכות לגבי שימוש בלינוקס בסביבה ביתית - מדובר על 3.9% גלובלית. רוב ההערכות מדברות על 2.75%. זה כלום. למה להשקיע את המשאבים האלה ? הוא בכל מקרה מרוויח את כל המאה אחוז ב pc. ואם תכף מיקרוסופט מטפלת בחווית הסלון, לדבריך, אז בכלל אין מה לדבר. לך בעיקר חשוב שלואלב יהיה טוב. הכל נובע מכך. כל טחינת המים הזאת, מיותרת נורא.

ואני לא יודע כמה Steam machines נחשב הצלחה וכמה כישלון. אני לא עובד בואלב וגם לא הבעלים של החברה. יכול להיות שעבור גייב אפילו מיליון יחידות זה אחלה. אין לי מושג. זה גם ככה נראה כמו passion project שלא ממש אכפת להם ממנו יותר מדי ויש להם כסף לשרוף עליו, אז לבריאות. אם זה היה חשוב להם באמת, והיו רוצים ממש "לגאול" את עולם ה pc, לפחות היו מוכרים אותה בחנויות /הפצה נורמלית. אבל לא אכפת להם באמת, אז הם לא.

גם אני יכול לשאול את אותה שאלה. אם אתה אומר שזה עוד PC, כלומר זה ימכור כמו כל PC אחר - אז כמה כל PC אחר מוכר?
ההערכות של gamediscoverco שציטטתי מקודם נראות לי לגיטימיות.

אולי החומרה תתיישן. אנחנו לא יודעים אם וכאשר ואלב תחליט להוציא עוד אחת, תוך כמה זמן זה יהיה. לסטים דק הם מחכים לקפיצה גדולה בביצועים. למחשב סלוני יהיו להם אפשרויות להצייע ביצועים טובים יותר מוקדם יותר.

אני יודע שסוויני בכלליות לא משקיע ב EGS (רק השבוע החנות יישמה gifting, אגב משהו שסוני ונינטנדו עדיין לא תומכים בו - עוד נקודה להביך אותם)
אבל יהיה נכון לסוויני להשקיע את המשאבים האלה כדי לצמצם את התלות שלו בווינדוס ומיקרוסופט. אולי מיקרוסופט יצליחו עם חווית המכשיר הסלוני ואולי לא.
לאחרונה ווינדוס מתדרדרת ומעצבנת את המשתמשים.

DrKeo כתב:הם יכלו לשים אותם בכל חנות ריטייל, זאת החלטה שלהם.

הם יכלו גם לבחור למכור את זה ב 300 דולר. זה לא אומר שצריך לשפוט את המכירות כאילו זה עולה 300 דולר..
לכן אין מה להשוות בין מכשיר שנמכר בריטייל לכזה שלא.

די לפזר פנטזיות על 5070ti. זה לא היה משנה לבעלי הפס5 כי זה לא מחיר מיינסטרים.
ואלב לא יקחו מעבד של AMD וכרטיס גרפי ש NVIDIA (וכנראה AMD בכלל לא ימכרו להם רק את המעבד). ומכיוון שאין ל NVIDIA רישיון x86 אז כל הפנטזיה היו מיותרת.
אם הייתי צריך לשלוף מהראש אז נראה לי גם שהמעבד שקיים בסטים מאשין יעשה bottle-necking ל 5070ti אז זה יהיה סתם בזבוז כסף.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 28 נובמבר 2025, 13:07

הנה, גם לינוס מעריך שהגייבקיוב תעלה 700 עד 800 דולר. אותם טיעונים שעלו כאן בת'רד.

https://www.youtube.com/watch?v=iHkBcqW-ExY

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 נובמבר 2025, 14:20

קאז כולם מתרחקים מהאקס בוקס כמו מאש בגלל שאין קשר בין המשחקים שהם מבטיחים ומראים בE3 ותערוכות למה שמקבלים. כמו שתמיד אמרתי, רציתי לקנות אקסבוקס בדור הקודם בשביל "מאסה קריטית" של בלעדיים כמו שנדב קורא לזה השילוב של גירס 4, קוונטום ברייק כמעט הביאו אותי לשם אבל הביטול של סקילבאונד ב2017 הפיל את הדיל עבורי.

כמו שאתה רואה הקללה הזו של להראות משחקים בתערוכות ולבטל אותם, המשיכה גם בדור הזה (הביטול של פרפקט דארק) אז אתה יכול להסביר לי איך להפוך את האקסבוקס למחשב יעשה פה ריסט יעיל למייקרוסופט? שסגה נפלה, היא חזרה להתמקד במכונות ארקייד ומשחקי צד ג'. אני רואה את מייקרוסופט עושה בדיוק את אותו piviot חוזרים להתמקד בPC שזו השוק המקורי שלהם וצד ג'. כרגע הם SEGA ברמה של 1:1 זה לא קאמבק או ריסט, זה הפסד וחזרה לתעשיה המקורית שהחברה שייכת אליה.

ואני חוזר לנושא המקורי של הת'רד: זה נכון שנתקלתי לראשונה בטיעון של 3.7M בפורומים אבל זה לא אומר שלקחתי אותו כתורה מסיני, הלכתי לבדוק אותו כשקראתי אותו ושני אנליסטים מהשורה הראשונה בתחום חותמים על זה שהסטים דק הוא על 3.7M אם תרצה יש מקורות.

gamediscoverco פאנבוי של סטים, גם אם מדובר באיש רציני הוא לא מצליח להשתחרר מהפנבוי שבו. לא יכול להיות שההערכות רציניות יעריכו שכל הניידות PC ביחד הן 6M והוא יביא מספרים שהסטים דק עשה מספרים כאלה לבד, זה לא מסתדר לאף אדם הגיוני בראש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 נובמבר 2025, 20:55

Hypno כתב:אקסבוקס שם מבוסס שנמצא בשפל וצריך מהפך. כולם מתרחקים מקונסולת XBOX כמו אש ויש סימן שאלה לתמיכת צד ג' שעוד קונסולה סטנדרטית של XBOX תקבל.
PC מונגש מבית XBOX הופך את הקערה על פיה: מקונסולות XBOX 'מצורעת' למכשיר עם ספריית הגיימינג הכי גדולה ומקיפה שיש.

בשתי הדורות האחרונים מיקרוסופט הראו שהם לא יודעים לנהל צוותי פיתוח. חוץ מ FH ו SOT שום IP לא גדל. הרלוונטיות של כל שאר המותגים בנסיגה.

אקסבוקס לא היו בשפל הסטורי כשהם בחרו באסטרטגית המולטי פלטפורם, הם לא היו במצב טוב אבל הם בטח לא היו בשפל הסטורי. עכשיו הם בשפל הסטורי תודות לאסטרטגית המולטיפלטפורם החדשה. כולם מזהים את הבעיה שהייתה להם, גם אתה מזהה אותה - בעית ניהול קשה של צוותי הפיתוח. אז אולי במקום התאבדות קולקטיבית, הם אשכרה יכלו להשקיע משאבים בתיקון הבעיה?

Hypno כתב:למה PC בחדר זה פלטפורמת הגיימינג non-mobile הכי פופולארית? אז למה PC מונגש בסלון זה קונספט מטומטם? רוב היתרונות שיש למחשב דסקטופ על פני קונסולות נמצאים גם במחשב הסלוני.

זה קונספט מטומטם מכמה סיבות, העיקרית בינהן היא ש-PC יקר משמעותית מקונסולות ונותן חוויה פחות טובה בסלון כך שלקנות מכשיר שכזה לסלון זה lose lose. הסיבה שאנשים קונים מחשב ולא קונסולה משלוש סיבות - מדובר במכשיר שמסוגל לעשות אינסוף דברים חוץ מגיימינג שעוזר בפנאי/עבודה/לימודים, אפשר לקסטם בערך הכל, ואפשר לבנות אותו כמה חזק שרק תרצה. לשים את המכשיר הזה בסלון סותר את כל השלושה.

מן הסתם יש לזה קהל מסויים, אבל הוא פיצי, וזה לא מעניין את שחקני הקונסולה.

Hypno כתב:בשביל מה כל המילים האלה.
מיקרוסופט הולכים על מודל עסקי אחר. לעשות כסף מחומרה ולעשות כסף מהפצת משחקים מולטי-פלטפורם. כל גבולות המדדים של הצלחה וכישלון וכדאיות וכו' משתנים.
כן, מיקרוסופט יצטרכו להתאמץ יותר כדי להמיר אנשים למנוי גיימפאס ולקנות דרך החנות שלהם (כלומר, זה טוב לצרכנים).

כל מה שצריך להיות אכפת למי שקונה את המכשיר הזה זה שהוא יצליח דיו כדי להבטיח את המשך הקו הזה.

'הניצחון' של מיקרוסופט הוא לעבור מלהיות מושג ללעג ע"י שחקני פלייסטיישן וסוויץ', אל להיות מכשיר הגיימינג שהם מכירים בו כהטוב/החזק/המקיף/הורסטאלי ביותר.
מכשיר שהם רוצים והיו מעדיפים לעשות את רוב הגיימינג שלהם עליו. עוד קונסולה קלאסית של מיקרוסופט לא תעשה את זה.

איזה טמטום, באמת. הסיבה היחידה שמחזיקות פלטפורמה עושות ליטרלי פי 10 יותר כסף מאשר מפיצות משחקים היא גזירת קופון 30% על הכל, מנויים ואביזרים. תקרא לזה מודל אחר או איך שאתה לא רוצה, אבל זאת התאבדות כלכלית.

Hypno כתב:הסיבה להיא לשחק במשחקים שזמינים רק על המחשב. ולשחק את הגרסה הכי טובה של כל שאר המשחקים. ולא לשלם על אונליין וכו'.
למה לא לקנות גייבקיוב? כי לאקסבוקס יהיה נוכחות ריטייל ושיווק.
כי כיבכול אתה לא מרוצה מהמפרט של הגייבקיוב ורוצה משהו חזק יותר [ומוכן לשלם על זה].
כי לאקסבוקס יהיו 'בלעדיים' על פני גייבקיוב בדמות כל משחקי המולטי עם פתרונות anti-cheat שלא נתמכים בלינוקס.
הצרכן ההדיוט ירגיש יותר נוח עם השם מיקרוסופט וחלונות מאשר ואלב ו steamos.

הקהל לאקסבוקס קטן כי המחיר יהיה גבוה וטיב ההנגשה של חלונות בסימן שאלה.
הקהל לסטים מאשין קטן כי המחיר גם כן יהיה גבוה לשוק המיינסטרים, אין נוכחות ריטייל, אין נכונות לשיווק.

אממ, אם הקהל קטן, ואתה הולך להוציא פחות כסף מכל לקוח, אז... זה אומר שהאסטרטגיה שלך מוטמטמת :)

Hypno כתב:הם יכלו גם לבחור למכור את זה ב 300 דולר. זה לא אומר שצריך לשפוט את המכירות כאילו זה עולה 300 דולר..
לכן אין מה להשוות בין מכשיר שנמכר בריטייל לכזה שלא.

כן, רק שלמכור את זה ב-300$ היה מפסיד להם מליארדים ולעומת זאת למכור אותה בריטייל היה מכניס להם מליונים. יחי ההבדל הקטן.

Hypno כתב:די לפזר פנטזיות על 5070ti. זה לא היה משנה לבעלי הפס5 כי זה לא מחיר מיינסטרים.
ואלב לא יקחו מעבד של AMD וכרטיס גרפי ש NVIDIA (וכנראה AMD בכלל לא ימכרו להם רק את המעבד). ומכיוון שאין ל NVIDIA רישיון x86 אז כל הפנטזיה היו מיותרת.
אם הייתי צריך לשלוף מהראש אז נראה לי גם שהמעבד שקיים בסטים מאשין יעשה bottle-necking ל 5070ti אז זה יהיה סתם בזבוז כסף.

בגייבקיוב אין SOC, יש מעבד ו-GPU נפרדים, הם יכלו לקנות איזה GPU ואז CPU שבא להם.

ולא, הקונסולה לא הייתה מוגבלת מהמעבד. הקונסולה הזו הולכת להריץ משחקים בהגדרה LOW-MEDIUM ובלי RT, יש ל-GPU שלה עוד המון לאיפה לגדול. המעבד שלה חזק משמעותית של הפס5 וה-GPU שלה חלש משמעותית ממנה ויש לה בעיית נפח זיכרון מאוד גדולה. זה מראה לך שהגייבקיוב קונסולה מאוד לא מאוזנת, אפילו הייתי אומר לא מאוזנת בצורה קיצונית. שיפור הזיכרון וה-GPU היה מאזן את הקונסולה משמעותית. המעבד הוא כנראה הדבר היחיד בגייבקיוב שהוא לא צוואר בקבוק.

תשכח שניה מעניין הכוח, ללכת עם NV היה POWER PLAY מאוד חזק שהיה יכול לגרום להשפעה עצומה על גיימינג על לינוקס, דבר שVALVE מנסים לקדם כבר עשור. כל עוד NV לא משתפת פעולה עם לינוקס, לינוקס מערכת הפעלה מתה לגיימינג. NV שולטת ב-90% משוק הגיימינג, אף אחד לא רוצה GPU של AMD. הם יכלו לעשות מהלך מאוד חזק על ידי שיתוף פעולה עם NV שהיה משנה את כל ה-landscape של גיימינג ב-PC. זה היה דוחף מפתחים לעשות גרסת לינוקס נייטיבית, זה היה מאפשר ל-90% מהגיימרים להתקין לינוקס. זאת הטעות הגדולה, העובדה ש-VALVE לא מנפו את הגייבקיוב כדי להטיל פצצה על שוק ה-PC טפשית מאוד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 דצמבר 2025, 00:03

השמועות כרגע הן שהגייבקיוב תעלה 699$, כמעט פי 2 ממה שהפס5 הדיגיטלית החזקה יותר ועם ה-SSD הגדול יותר עולה כרגע.

במחיר כזה לא עדיף כבר למכור מכשיר מודרני וממש חזק ב-999$? לשלם 700$ על קונסולת RDNA2 (ארכיטקטורה מ-2020) בלי תמיכה נורמאלית ב-RT או AI ב-2026 זה גובל בהזיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 דצמבר 2025, 06:32

כן, בייחוד שמחשב חזק יותר אשכרה יוכל להריץ משחקי VR רציניים,
אם הם רוצים למכור את הקסדה הבאה שלהם למי שרוכש את המחשב הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 דצמבר 2025, 12:56

לפחות שישימו שם את ה-9060XT, זה כרטיס של 350$ (לעומת 330$ שיש בה כרגע) עם פי 2 זיכרון, הוא RDNA4 מודרני שמבצע הרבה יותר טוב עם RT, יתמוך בFSR4 כמו שצריך והוא גם 40% חזק יותר מה שממצב אותו מאוד קרוב לכוח של הפס5. הבחירה ב-7600 גובלת בהזיה, מה המטרה בענתיקה החלשה הזאת שלא תומכת בשום טכנולוגיה מודרנית עם כמות זיכרון הלא מספקת שתגרום לגמגומים ובעיות על ימין ועל שמאל?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 01 דצמבר 2025, 15:34

אבל... ואלב לא טועים לעולם... אתה לא יודע את זה? הם השליטים הנאצלים שלנו...

קאזז - כתבת בעיקר שטויות שלא מתייחסות למה שכתבתי( סתם חזרת על מנטרות ), אז סלח לי, אבל לא אגיב לך. אין טעם.
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 01 דצמבר 2025, 21:18

DrKeo כתב:
אקסבוקס לא היו בשפל הסטורי כשהם בחרו באסטרטגית המולטי פלטפורם, הם לא היו במצב טוב אבל הם בטח לא היו בשפל הסטורי. עכשיו הם בשפל הסטורי תודות לאסטרטגית המולטיפלטפורם החדשה. כולם מזהים את הבעיה שהייתה להם, גם אתה מזהה אותה - בעית ניהול קשה של צוותי הפיתוח. אז אולי במקום התאבדות קולקטיבית, הם אשכרה יכלו להשקיע משאבים בתיקון הבעיה?

כמו שהנתונים הרשמיים מראים, בארה"ב ה Series סיימה את 2023 בפיגור של 13% מה One. לא בעיה לי שאתה מתכחש לנתונים.
ז"א שכנראה ה XBOX מוכרת הכי גרוע מ ה XBOX המקורית.

בעיית ניהול לא פותרים בשנתיים. לפיל היו 2 דורות ולא הייתה התקדמות. החבל נגמר. לגיטימי שמיקרוסופט לא מעוניינת בעוד דור שהם צריכים להפסיד כסף על החומרה כדי שבתקווה בסוף שזה ישתלם.
אין בעיה בכך שמיקרוסופט תגדיר מחדש ובאופן ריאלי את המטרות שלה. אם מבחינתם למכור ברווח + למכור כצד ג' מספק את המטרות שלהם - אז מצויין. במצב כזה לא צריך להיות אכפת לך איך המכשיר הזה מוכר בהשוואה לאחרים, בוודאי שאתה לא דורש ממפתחות לפתח SKU נפרד נוסף.

התאבדות כלכלית זה מה שאתה מציע. להוציא קונסולה טיפוסית ולעשות את COD2027 כבלעדי לקונסולה בת-יומה. כל הערך של COD ושל הרכישה של אקטיויז'ן הוא בזה שיש משחק שנתי שכל הזמן מכניס X כסף. אין דבר מטומטם יותר מלעשות את COD בלעדי למכשיר אחד בלבד. אין דבר מטומטם יותר מלעשות את COD בלעדי למכשיר שרק שוגר.

כמו שאתה יודע היסטורית, קונסולות חדשות הן תמיד sold-out ותמיד יש להם בעיות מלאים בחודשים הראשונים ואף שנה+ בשוק. COD בלעדי לא תורם דבר.
קונסולה קלאסית חדשה של XBOX הייתה נתקלת בבעיות מלאים עם ובלי COD בלעדי, לכן לעשות COD בלעדי לא תורם דבר למכירות החומרה. זה רק יעשה נזק גדול ואולי בלתי הפיך לזיכיון. ראה מה קורה עם בלאק אופס7 מולטי-פלטפורם שמפספס.

DrKeo כתב:זה קונספט מטומטם מכמה סיבות, העיקרית בינהן היא ש-PC יקר משמעותית מקונסולות ונותן חוויה פחות טובה בסלון כך שלקנות מכשיר שכזה לסלון זה lose lose. הסיבה שאנשים קונים מחשב ולא קונסולה משלוש סיבות - מדובר במכשיר שמסוגל לעשות אינסוף דברים חוץ מגיימינג שעוזר בפנאי/עבודה/לימודים, אפשר לקסטם בערך הכל, ואפשר לבנות אותו כמה חזק שרק תרצה. לשים את המכשיר הזה בסלון סותר את כל השלושה.

מן הסתם יש לזה קהל מסויים, אבל הוא פיצי, וזה לא מעניין את שחקני הקונסולה.

אני לא קיבלתי את הרושם שהחווייה עם הסטים דק פחות טובה מהחוויה בסוויץ'.
כן, מחשב שולחני לחדר נקנה גם בשביל הדברים נוספים. כשאתה בא לקנות מכשיר גיימינג ייעודי שאפשר לשים בסלון - זה לא שיקול.
שחקן קונסולה ממוצע לא רוצה לקסטם חומרה ולהתעסק בזה. גם רוב שחקני פיסי הארדקור לא ירצו לשים מכשיר הכי חזק שאפשר ליד הטלוויזיה בסלון.

אי אפשר להגיד כל הזמן ששחקני הקונסולה לא מעוניינים בכל ה tweaking וההתעסקויות, ואז להגיד שמשהו בסגנון הסטים מאשין לא מסקרן אותם.

DrKeo כתב:אממ, אם הקהל קטן, ואתה הולך להוציא פחות כסף מכל לקוח, אז... זה אומר שהאסטרטגיה שלך מוטמטמת :)

לא בהכרח. זה אומר שהגדרת מחדש את המטרות. אם מיקרוסופט מעדיפים אחד ביד מאשר שתיים על העץ, אין אם כך בעיה. אם הם מרוצים מזה שהם מרוויחים על כל מכירה ולא רצים על treadmill אחרי הרווחיות, אין עם זה בעיה.

הדבר היחיד בעל חשיבות ללקוח המכשיר הבא של XBOX זה אם הוא מספק להם היקף הכנסות ורווחים שיבטיחו את המשך ושיפור הקו החדש של מיקרוסופט.

DrKeo כתב:כן, רק שלמכור את זה ב-300$ היה מפסיד להם מליארדים ולעומת זאת למכור אותה בריטייל היה מכניס להם מליונים. יחי ההבדל הקטן.

לא יודע מה הסיבות של ואלב. לדעתי זה מעפאן וזה המכשול הראשון בפני מכירות יותר גבוהות. לא מפרט.
הצעד הגדול הבא שלהם צריך להיות בנושא זמינות.

DrKeo כתב:בגייבקיוב אין SOC, יש מעבד ו-GPU נפרדים, הם יכלו לקנות איזה GPU ואז CPU שבא להם.

ולא, הקונסולה לא הייתה מוגבלת מהמעבד. הקונסולה הזו הולכת להריץ משחקים בהגדרה LOW-MEDIUM ובלי RT, יש ל-GPU שלה עוד המון לאיפה לגדול. המעבד שלה חזק משמעותית של הפס5 וה-GPU שלה חלש משמעותית ממנה ויש לה בעיית נפח זיכרון מאוד גדולה. זה מראה לך שהגייבקיוב קונסולה מאוד לא מאוזנת, אפילו הייתי אומר לא מאוזנת בצורה קיצונית. שיפור הזיכרון וה-GPU היה מאזן את הקונסולה משמעותית. המעבד הוא כנראה הדבר היחיד בגייבקיוב שהוא לא צוואר בקבוק.

תשכח שניה מעניין הכוח, ללכת עם NV היה POWER PLAY מאוד חזק שהיה יכול לגרום להשפעה עצומה על גיימינג על לינוקס, דבר שVALVE מנסים לקדם כבר עשור. כל עוד NV לא משתפת פעולה עם לינוקס, לינוקס מערכת הפעלה מתה לגיימינג. NV שולטת ב-90% משוק הגיימינג, אף אחד לא רוצה GPU של AMD. הם יכלו לעשות מהלך מאוד חזק על ידי שיתוף פעולה עם NV שהיה משנה את כל ה-landscape של גיימינג ב-PC. זה היה דוחף מפתחים לעשות גרסת לינוקס נייטיבית, זה היה מאפשר ל-90% מהגיימרים להתקין לינוקס. זאת הטעות הגדולה, העובדה ש-VALVE לא מנפו את הגייבקיוב כדי להטיל פצצה על שוק ה-PC טפשית מאוד.

ההערכה של DF היא שואלב לוקחים APU של AMD ומשביתים את המעבד הגרפי שלו. אז לא, כנראה שלא יכלו לקחת כל שילוב שאפשר לפנטז עליו.
לשים 5070ti זה אומר עיצוב אחר לגמרי. גודל פיזי אחר. פרופיל קירור אחר. פרופיל שקט/רעש אחר. כלומר לוותר על האטרקטיביות של מכשיר קטן ושקט.
הביקורת הממוצעת על ה steam machine היא על המחיר הגבוה יותר מזה של הפס5. אז אתה רוצה משהו עוד יותר יקר?

קפלר מעריך שהפס6 היא עם GPU באיזור של ה 9070XT והיא יוצאת ב 2027.
ואתה רוצה שואלב תוציא קופסה במרץ 2026 עם צ'יפ גרפי שיצא בפברואר 2025? הזיה פרועה.

הסטים מאשין שווה ל- או טובה מכ70% מהמכשירים שאנשים משתמשים בסטים עליהם כיום.

ואלב לא צריכים לקפוץ מעל הפופיק.
אם הסטים מאשין תעמוד ביעדים שלה, יותר נכון והגיוני יהיה להציג מכשיר עם מפרט חדש שנתיים אל תוך דור הפס6 שאמור לתת ביצועים דומים, אחרי כבר שרואים איפה הדור החדש התיישב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 דצמבר 2025, 22:17

Hypno כתב:כמו שהנתונים הרשמיים מראים, בארה"ב ה Series סיימה את 2023 בפיגור של 13% מה One. לא בעיה לי שאתה מתכחש לנתונים.
ז"א שכנראה ה XBOX מוכרת הכי גרוע מ ה XBOX המקורית.

בעיית ניהול לא פותרים בשנתיים. לפיל היו 2 דורות ולא הייתה התקדמות. החבל נגמר. לגיטימי שמיקרוסופט לא מעוניינת בעוד דור שהם צריכים להפסיד כסף על החומרה כדי שבתקווה בסוף שזה ישתלם.
אין בעיה בכך שמיקרוסופט תגדיר מחדש ובאופן ריאלי את המטרות שלה. אם מבחינתם למכור ברווח + למכור כצד ג' מספק את המטרות שלהם - אז מצויין. במצב כזה לא צריך להיות אכפת לך איך המכשיר הזה מוכר בהשוואה לאחרים, בוודאי שאתה לא דורש ממפתחות לפתח SKU נפרד נוסף.

התאבדות כלכלית זה מה שאתה מציע. להוציא קונסולה טיפוסית ולעשות את COD2027 כבלעדי לקונסולה בת-יומה. כל הערך של COD ושל הרכישה של אקטיויז'ן הוא בזה שיש משחק שנתי שכל הזמן מכניס X כסף. אין דבר מטומטם יותר מלעשות את COD בלעדי למכשיר אחד בלבד. אין דבר מטומטם יותר מלעשות את COD בלעדי למכשיר שרק שוגר.

כמו שאתה יודע היסטורית, קונסולות חדשות הן תמיד sold-out ותמיד יש להם בעיות מלאים בחודשים הראשונים ואף שנה+ בשוק. COD בלעדי לא תורם דבר.
קונסולה קלאסית חדשה של XBOX הייתה נתקלת בבעיות מלאים עם ובלי COD בלעדי, לכן לעשות COD בלעדי לא תורם דבר למכירות החומרה. זה רק יעשה נזק גדול ואולי בלתי הפיך לזיכיון. ראה מה קורה עם בלאק אופס7 מולטי-פלטפורם שמפספס.

המספרים שלך לא נכונים. ובנוגע לבעיות ניהול, לפעמים פותרים בשנתיים, לפעמים לא, אבל פותרים אותה או שהחברה צוללת. אם ספנסר לא האיש לתקן את הבעיה, שילך הביתה ויוחלף במישהו שיכול. אבל האסטרטגיה שהצעת בהחלט עובדת מעולה קאז, כמה ה-XSX מכרה השנה באסטרטגיה האהובה עליך? כן, בדיוק.

Hypno כתב:אני לא קיבלתי את הרושם שהחווייה עם הסטים דק פחות טובה מהחוויה בסוויץ'.
כן, מחשב שולחני לחדר נקנה גם בשביל הדברים נוספים. כשאתה בא לקנות מכשיר גיימינג ייעודי שאפשר לשים בסלון - זה לא שיקול.
שחקן קונסולה ממוצע לא רוצה לקסטם חומרה ולהתעסק בזה. גם רוב שחקני פיסי הארדקור לא ירצו לשים מכשיר הכי חזק שאפשר ליד הטלוויזיה בסלון.

אי אפשר להגיד כל הזמן ששחקני הקונסולה לא מעוניינים בכל ה tweaking וההתעסקויות, ואז להגיד שמשהו בסגנון הסטים מאשין לא מסקרן אותם.

לא דברתי על הסטים דק ובציטוט הקודם גם לא דברתי על COD, למה אתה ממשיך לענות לדברים שלא אמרו? אתה מבין שזאת ההגדרה של איש קש, נכון?

חבוב, הגייבקיוב לא מיועד לשחקן קונסולה. היא מסובכת, היא יקרה כמו הפס5 פרו ומבצעת פחות טוב מהפס5, היא לא מריצה את רוב משחקי המולטי הפופולרים, היא לא מגיעה עם שלט או נמכרת בצורה רשמית בריטייל. זאת הקונסולה עם החיכוך הכי גבוה שאני זוכר אי פעם, איך זה בדיוק פונה לקהל קונסולות? הגייבקיוב מיועדת לשחקן PC עם ספרית סטים גדולה, יותר מדי כסף ורצון עמוק לקחת את האינדים לסלון.

Hypno כתב:לא בהכרח. זה אומר שהגדרת מחדש את המטרות. אם מיקרוסופט מעדיפים אחד ביד מאשר שתיים על העץ, אין אם כך בעיה. אם הם מרוצים מזה שהם מרוויחים על כל מכירה ולא רצים על treadmill אחרי הרווחיות, אין עם זה בעיה.

הדבר היחיד בעל חשיבות ללקוח המכשיר הבא של XBOX זה אם הוא מספק להם היקף הכנסות ורווחים שיבטיחו את המשך ושיפור הקו החדש של מיקרוסופט.

אממ, אתה מבין שאסטרטגיה משרתת את המטרה, לא להפך, כן? אם כך הגדרת המטרות החדשה של מיקרוסופט הן להקטין משמעותית את המכירות, ה-revenue, קהל משתמשים, והדרכים בהן הם מרוויחים כסף? בהחלט אסטרטגיה מעניינת.

Hypno כתב:לא יודע מה הסיבות של ואלב. לדעתי זה מעפאן וזה המכשול הראשון בפני מכירות יותר גבוהות. לא מפרט.
הצעד הגדול הבא שלהם צריך להיות בנושא זמינות.

הייתי אומר שלמכור מכשיר חלש מהפס5 בארכיטקטורה עתיקה שיגמגם במשחקי AAA בגלל הזיכרון, מכשיר שעולה כמו הפס5 פרו, שחסרים בו המשחקים הכי חשובים למינסטרים כמו פורטנייט, מלא בבעיות שדורשות מאמץ קבוע מהמשתמשת, שהוא לא מגיע עם פאקינג שלט... כל אלה כך או כך היו הופכים את הגייבקיוב לקונסולה כושלת ביחס לקונסולה סטנדרטית. העובדה שהוא לא בריטייל רק מקשה עליו עוד יותר, אבל גם אם הוא היה זמין בכל הריטייל בכל העולם הוא לא היה מתרומם בגלל כל הסיבות שציינתי.

Hypno כתב:ההערכה של DF היא שואלב לוקחים APU של AMD ומשביתים את המעבד הגרפי שלו. אז לא, כנראה שלא יכלו לקחת כל שילוב שאפשר לפנטז עליו.
לשים 5070ti זה אומר עיצוב אחר לגמרי. גודל פיזי אחר. פרופיל קירור אחר. פרופיל שקט/רעש אחר. כלומר לוותר על האטרקטיביות של מכשיר קטן ושקט.
הביקורת הממוצעת על ה steam machine היא על המחיר הגבוה יותר מזה של הפס5. אז אתה רוצה משהו עוד יותר יקר?

קפלר מעריך שהפס6 היא עם GPU באיזור של ה 9070XT והיא יוצאת ב 2027.
ואתה רוצה שואלב תוציא קופסה במרץ 2026 עם צ'יפ גרפי שיצא בפברואר 2025? הזיה פרועה.

הסטים מאשין שווה ל- או טובה מכ70% מהמכשירים שאנשים משתמשים בסטים עליהם כיום.

ואלב לא צריכים לקפוץ מעל הפופיק.
אם הסטים מאשין תעמוד ביעדים שלה, יותר נכון והגיוני יהיה להציג מכשיר עם מפרט חדש שנתיים אל תוך דור הפס6 שאמור לתת ביצועים דומים, אחרי כבר שרואים איפה הדור החדש התיישב.

אני לא ראיתי את הערכה הזו, אבל לשלם על סיליקון של GPU ואז להשבית אותו זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי, כסף לפח. אתה יודע לציין איפה הם אמרו את זה? כי זה באמת מטומטם ברמה אחרת לגמרי. אבל כך או כך ה-GPU הוא נפרד לגמרי, סיליקון נפרד עם קונטרולרים של זיכרון נפרדים שמתחבר לזיכרון נפרד. יש 100% הפרדה בין ה-CPU ל-GPU, אז הם יכלו לקנות את הGPU ממי שבא להם. ואני באמת אשמח לקישור לזה שיש GPU כבוי בגייבקיוב, כי מדובר במהלך הכי מטומטם ששמעתי עליו אי פעם מיצרנית חומרה.

אמרתי 5070ti נייד, זה בעצם 5070RTX שולחני מוחלש. ואתה לגמרי צודק, הוא דורש פרופיל אחר כמו שציינתי בקטע שצטטת. בגלל שהוא 3nm הוא שקט יותר, צורך פחות חשמל ופחות קירור ממה שיש בגייבקיוב שהוא גוש 6nm מיושן וזללן; זאת הסיבה שה-GPU הזה נמצא בלפטופים דקים פי סדר גודל מהגייבקיוב. מעבר לכרטיס שכזה כנראה היה מיקר את המכשיר ב-150$-200$ והוא היה הופך מאשפה מיושנת שלא מתחרה בפס5 למכונת Path Tracing בסלון שמזכירה את הפס6. נראה לך הגיוני למכור חומרה מ-2020 שלא עומדת בסטדנרט של קונסולה בת יותר מחצי עשור ב-700$ אבל לא נראה לך הגיוני למכור מכונת PT בסלון ב-900$? לפחות לאופציה השניה יש הגיון ומקום בשוק.

המפרט של הסטים משין הוא בושה, VALVE צריכה להתבייש להוציא מכשיר שכזה ב-2026 שלא תומך בשום טכנולוגיה מודרנית וחלש מקונסולת 399$ מ-2020. מי שקונה את זה הוא באמת דביל מדופלם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 דצמבר 2025, 07:28

Hypno כתב:
לא בהכרח. זה אומר שהגדרת מחדש את המטרות. אם מיקרוסופט מעדיפים אחד ביד מאשר שתיים על העץ, אין אם כך בעיה. אם הם מרוצים מזה שהם מרוויחים על כל מכירה ולא רצים על treadmill אחרי הרווחיות, אין עם זה בעיה.

אם הייתי אומר את זה לרואה החשבון שלי, בצירוף התחזית שלך ל-15 מליון יחידות - הוא היה נותן לי אגרוף לפנים ומתחיל לספור עד 10, כשב-10 אני צריך לחזור לאסטרטגיה הקודמת, או למצוא אחת חדשה.
ואני אפילו לא רוצה לספר לך מה המשקיעים היו עושים לי, אם רק הייתה לנו פגישה פנים מול פנים בעניין.
אתה מקשקש פה מנטרות שמתאימות להרצאה בTED על מישהי שרוצה להתחיל דרך חדשה אחרי שעזבה את משרת ההייטק היוקרתית שלה כדי להדריך ילדות טרנסיות שעלו מקונגו, על איך לנתב צ׳אקרות בסדנה במדבר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 דצמבר 2025, 16:39

קאז אתה סתם חוזר כמו תוכי אחרי התעמולה של ג'ייב נואל כמו שמזרחי בן 80 שחונך להעריץ את השליט חוזר אחרי התעמולה של ביבי.
זה שהגייבקיוב שווה ל70% מהמחשבים שגיימרים משתמשים בה בסטים, זה לא אומר כלום, כי זו קונסולה שאמורה להספיק ל7-8 שנים אולי אפילו 10 שנים אם נחשיב קרוס ג'ן.
הרי כולנו יודעים שדרישות מערכת של משחקים במחשב הן גבוהות מאוד ושהקונסולה הזאת לא תוכל להתמודד עם כלום ב2030.

חחחח אני עומד למות מצחוק בוקסלים שהPS6 יעלה 500$ והחראקיוב יעלה 700 דולר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 דצמבר 2025, 17:55

זה לא חוכמה להיות כמו או טוב מ-70% מסטים, כמות אסטרונומית מהמחשבים שמריצים סטים הם כל מני לפטופי עבודה ונחשבים ישנים שמשחקים עליהם אינדים. גם לי ליש 4-5 מחשבים מחוברים לסטים ורק אחד מהם הוא מחשב גיימינג אמיתי.

הגייבקיוב מכשיר שהוא DOA מבחינה טכנית, וכשמשלמים 700$ ב-2026 מצפים שה״קונסולה״ הזו תחזיק עשור. הטכנולוגיה בה עתיקה, היא לא תומכת בFSR4 שהוא העתיד של AMD, האקסבוקס והפס6 וכמובן שלא בDLSS המקבילה של NVIDIA. זה מכשיר נישה, מכונת אינדים יקרה לסלון לגיימרי PC בלבד.

כשאתה מוכר PC ברווח יש מחיר בסיסי ומפרט בסיסי שאתה לא באמת יכול לרדת ממנו. אפשר לחלום על למכור מחשב ברווח ב-299$, אבל לא קיימים בשוק חלקים ולידים לבנות מחשב כזה. ואותו דבר אפשר להגיד על הגייבקיוב - היא נמצאת מתחת לקו הבסיסי. עדיף למכור מכשיר טוב ב-899$ מאשר מכשיר DOA ב-699$. כך או כך הגייבקיוב מכוון רק לגיימרי PC והם רגילים להוציא 1500$ וגם 2500$ על מחשב, אני בטוח שלא מעט מהם היו שמחים למכונה אמיתית בסלון ב899$.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 33 אורחים