ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי רונן » 21 ספטמבר 2013, 02:05

גולן, זה לא בדיוק מה שכתבתי. כתבתי שהכוח של הקונסולות האחרות הוא בעל משמעות רבה יותר מכוח של קונסולה של נינטנדו. כפי שכבר נכתב כאן, ולא על ידי: לנינטנדו יש ייחוד שהוא הגורם המוכר שלה והוא לא הגורם הטכנולוגי, וכשהיא חלשה בגורם הזה, אז פוחת הטעם לקנות קונסולה שלה.

לכן אני לא קניתי קונסולה שלה, למרות שיש כמה סיבות טובות; אני מאוד רוצה לשחק במריו ובדונקי קונג החדשים.

אנשים, כטירונים מושלמים, ממשיכים להשוות אותה לחברות אחרות ופה נעוץ חוסר הבנתם. גם אני מברך על הייחוד שלה; לא מברך על ההספק או על האיכות שלה לעתים.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 21 ספטמבר 2013, 02:12

סבורני שהיה לנו את הדיון הזה פעם. בכל אופן, אתה בטוח שלא היית מעדיף קונסולה של נינטנדו שהיא גם חזקה כמו הפס4 והאקסבון, וגם יוצאים אליה משחקי צד א׳ ייחודיים?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 21 ספטמבר 2013, 02:26

אני בקושי עוסק בשאלה הזו, כי לטכנולוגיה כזו יש פחות משמעות למהות המשחקים של נינטנדו. האם מריו וקירבי צריכים את זה? אולי רק מטרויד וזלדה ינצלו זאת טוב, אך גם כאן החשיבות של זה היא מוגבלת. לא מדובר במשחקי עולם פתוח רחבי יריעה.

לכן אני אומר שכוח טכנולוגי רב הוא בעל משמעות פחותה בקונסולה של נינטנדו. כוח כזה היה מהווה יתרון למשחקי צד ג', אך שוב, מי שמחפש משחקי צד ג' יקנה כבר קונסולה אחרת. אני לא בטוח שיש מקום בשוק לשלוש קונסולות חזקות שמציעות כמעט את אותו הדבר. ייתכן שאם נינטנדו לא הייתה ייחודית, הייתה נמחקת מזמן. אולי כן, ואולי לא.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 ספטמבר 2013, 03:26

רונן כתב:האם נכחתי? היו לי את כל הקונסולות של נינטנדו החל מהנינטנדו 64.

ואתה מתבלבל או לא סופר את העבר הרחוק, אבל צריך להודות ביושר: האם אתה מכחיש שעקב החלטותיו של ימאוצ'י החלה נטישת צד ג' את נינטנדו? כמי שבכל דיון מקדש את הטכנולוגיה, אתה היום מקבל בסלחנות את מגבלת הזיכרון החריפה של הנינטנדו 64 ואת מדיית הקלטות שנחשבה כבר אז כטכנולוגיה ישנה? אתה לא עקבי.

ומשחקים ממש טובים הגיעו מצד א' בלבד, וגם הם הגיעו לעתים רחוקות מאוד לאחר אינספור דחיות. יש סיבה לכך שהפלייסטיישן הייתה מובילה כמעט בכל היבט.

וגם עם הגיימקיוב נמשכה המגמה הזו, עם המיני תקליטורים שהמשיכו את בעיית מגבלת המקום, ואמנם היו יותר משחקי צג ג' טובים, אך חלה הידרדרות מבחינת צד א': ווינד ווקר לא השתווה לאף משחק זלדה לפניו, גם לא אחריו, ובטח גם סאנשיין שהיה רחוק מאחורי מריו 64, בטח מאחורי גלקסי. ונינטנדו החלה לתת לחברות צד ג' משחקים שלה, כך גם סטארפוקס היה מחפיר, ותודה לאל שסגה עשתה עבודה טובה עם אף-זירו.

למה אינך סופר את השנים הרבות שבהן איוואטה הביא את החברה לרווחים עצומים שמעניקים לה אורך נשימה שגם ההפסדים האחרונים שאתה מונה רחוקים מלמוטט אותה? למעשה, בתקופה האחרונה היא חזרה להראות רווחיות, למרות הכול. תהיה הגון, נדב.

אל תקרא את מה שאני כותב. קרא מה שארז חברך כותב.

תן שמות, בבקשה, כדי שאוכל לבדוק על מה אתה מדבר.

מי שהצילה את הקונסולה זו רייר, לפחות בחלק נכבד מחיי הקונסולה, כי אני לא זוכר משחקי צד ג' ראויים לציון וזה בהחלט לא היה "טירוף".

"הרגה"? נינטנדו עדיין נושמת ודופקת, יקירי. לא צריך להקצין ולהיות דרמטיים. זה לא הופך את הדברים ליותר נכונים.

אני באמת לא מבין על מה מתווכח כי ברור שהחלה נסיגת מפתחות כבר מהנינטנדו 64, שהיה כשימאוצ'י עמד בראש, והוא היה שמרן מאוד גם כן (הבאתי דוגמאות), אז הוא חולק החלטות שגויות לא פחות מאשר הנשיא שאותו אתה מבקר. אז על מה מתווכח, נדב? האם לא היה ברור שביחס לפלייסטיישן הנינטנדו 64 פיגרה מאוד בגלל החלטות שגויות של נינטנדו שהתקבלו כבר אז? אתה שוכח למדוד קונסולה ביחס לאלטרנטיבה שלה באותה תקופה כדי להציג דברים נכון.

דבר בשמך. לא בשמי. אני גיימר, לא זונת טכנולוגיה. הכוח של הקונסולה אינו תנאי עבורי, אפילו לא תמיכה של צד ג', אלא תמיכה מספקת ומדהימה של צד א', בשבילה אני קונה קונסולה של נינטנדו. מאחר שכרגע אינני משוכנע שזה המקרה, אני יושב על הגדר.

אני גם לא מבין איך עובד ההיגיון שלך. גם את ה-One אני לא קונה. האם זה מעיד עליה? אז מדוע מסיק מסקנות שגויות מכך שאין לי WiiU?

אתה יכול לשים בצד את כל הטעוני דוסטויובסקי וזריקות ה״נו באמת נדב אתה לא חושב״, זה מה שיצא לn64:
טורוק
טורוק 2
טוקו 3
מריו 64
Pilot wings 64
Wave race 64
Blast corps
Killer instinct gold
1080 snowboarding
באנג׳ו קזואי
באנג׳ו קזואי 2
קונקר
גולדן איי
פרפקט דארק
מריו קארט
ג׳ט פורס ג׳מיני
זלדה oot
זלדה mm
דונקי קונג 64
דושן הענק
רוג סקוודרון
Sw: sote
קירבי 64
Super smash bros.
יושי סטורי
דידי קונג רייסינג
פייפר מריו
סטאר פוקס 64
סיליקון וואלי
טופ גיר ראלי
פורסייקן
Iss64
טטריספיר
באדי הארווסט
מסצ׳יף מייקרס
ביטל אדוונצ׳ר רייסינגס
Rocket robot on wheeles
Fzero x
Sin & punishment
Excit bikes

יש לך מספיק אצבעות בשתי הידיים רונן? אלה רק משחקי aaa איכותיים בהפקות גדולות ביותר שהיו בזמנו שהיו בלעדיים. מעבר לזה אני מקווה שאתה מבין שברשימה הזאת אין רק בלעדיות או איכות, יש מקוריות. Ssb היה פרנצ׳ייז חדש, גם ווייב רייס, 1080, מריו פארטי (לא טרחתי לציין אותו בכלל), החטא ועונשו, בלסט קורפס, קונקר, פרפקט דארק, גולדן איי, דידי קונג רייסינג, אנימל קרוסינג (גם אותו לא ציינתי), דושן, באנג׳ו קזואי, פייפר מריו ויושי סטורי היו כולם פרנצ׳ייזים חדשים. נינטנדו בכלל זוכרת מה זה פרנצ׳ייז חדש? ואפילו אלה שלא היו פרנצ׳ייזים חדשים כמו פיילוט וינגס או זלדה או מריו הגדירו מחדש את עולם המשחקים, הם היו בקצה המדמם של עולם המשחקים ולא רק בטכנולוגיה אלה גם מכל בחינה אחרת.

ארז, אני לא גדלתי מנינטנדו. מריו גלקסי מדהים, מטרויד מעולה, זלדה ממחזר מדי אבל הם עדין מהנים. הבעיה? הם מוציאים 4 כאלה בדור במקום 30 וגם איתם הם מסרבים להתקדם עם הזמנים. לא מבחינת דם או משהו כזה חס ושלום, מבחינת שליטה, טכנולוגיה, עיצוב שלבים וכו׳. הכל ארכאי, הכל נשאר בתקופת הn64. רוב משחקי נינטנדו בn64, אם היית עוטף אותם ברפיקה של wiiu היית מאמין בקלות שהם משחקי וויו כולל מריו וזלדה, זאת הבעיההשניה שלי איתם. אין כמות של איכות וגם האיכות מיושנת.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 21 ספטמבר 2013, 22:09

דרקו ,חלק מהרשימה לא היו משחקים גדולים
טורוק הראשון ,לא היה בדיוק להיט ענק
טורוק 2 היה כבר סיפור אחר ,אבל עם אני וכר נכון יצא גם לPC ,אני חושב שטורוק 3 ומשחק מולטיפליר של טורוק היו הבילעדים היחידים בסדרה

Pilot wings 64 גם לא היה משחק כזה גדול

דושון הענק ? -במקור המשחק הזה יצא לDD64 ,ורק ביפן עד גרסת הקיוב

משחק כדורגל ?

Rocket robot on wheeles ?

בקיצור רשימה מאוד לא נכונה
דרך אגב גם יושי לN64 היה אכזבה גדולה וזה משחק הרבה פחות טוב מגרסת הSNES
אתה דוחף כל מיני משחקים ,לא באמת גדולים לרשימה ,חלקם גם לא בילעדים באמת

כן יש משחקי ענק כמו הזלדות ,אבל באופן כללי לPS1 היה הרבה יותר משחקים טובים
לא בהכרח כולם בילעדים ,כמו גרנדיה לדוגמה ,ובזמנו הצד ראשון של נינטנדו היה הרבה יותר טוב מסוני
אבל סוני קיבלה המון משחקים ,שבעבר היו מגעים לNES וSNES ,והרבה מהם לא הגיעו לN64

הN64 הגיע מאוחר מידי לשוק ,ועם קלטות במקום דיסקים
בקיצור הטעויות נעשו הרבה הרבה לפני החלפת המנכל

לי היה N64 באותה התקופה ,עם היתי חוזר בזמן והיתי חיב לבחור קונסולה בודדת ,זה היה הPS1 בקלות
לא כי אין לי אהבה לN64
פשוט בגלל מבחר המשחקים הטובים שיצאו לPS1

אני אולי לא אוהב את זמני הטעינה בPS1 ,ולא אוהב את הגרפיקה
אבל בשורה התחתונה ,יש שם פשוט ספרית משחקים הרבה יותר מוצלחת

הN64 היה המכונה המוצלחת ביותר לפלטפורמות 3D \משחקי מסיבה \וFPS לטעמי מוצלחים יותר
זה לאומת הNES וSNES שהיו טובים בכל זאנר קונסולות שאני יכול לחשוב אליו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 ספטמבר 2013, 22:14

kririn כתב:דרקו ,חלק מהרשימה לא היו משחקים גדולים
טורוק הראשון ,לא היה בדיוק להיט ענק
טורוק 2 היה כבר סיפור אחר ,אבל עם אני וכר נכון יצא גם לPC ,אני חושב שטורוק 3 ומשחק מולטיפליר של טורוק היו הבילעדים היחידים בסדרה

Pilot wings 64 גם לא היה משחק כזה גדול

דושון הענק ? -במקור המשחק הזה יצא לDD64 ,ורק ביפן עד גרסת הקיוב

משחק כדורגל ?

Rocket robot on wheeles ?

בקיצור רשימה מאוד לא נכונה
דרך אגב גם יושי לN64 היה אכזבה גדולה וזה משחק הרבה פחות טוב מגרסת הSNES
אתה דוחף כל מיני משחקים ,לא באמת גדולים לרשימה ,חלקם גם לא בילעדים באמת

כן יש משחקי ענק כמו הזלדות ,אבל באופן כללי לPS1 היה הרבה יותר משחקים טובים
לא בהכרח כולם בילעדים ,כמו גרנדיה לדוגמה ,ובזמנו הצד ראשון של נינטנדו היה הרבה יותר טוב מסוני
אבל סוני קיבלה המון משחקים ,שבעבר היו מגעים לNES וSNES ,והרבה מהם לא הגיעו לN64

הN64 הגיע מאוחר מידי לשוק ,ועם קלטות במקום דיסקים
בקיצור הטעויות נעשו הרבה הרבה לפני החלפת המנכל

לי היה N64 באותה התקופה ,עם היתי חוזר בזמן והיתי חיב לבחור קונסולה בודדת ,זה היה הPS1 בקלות
לא כי אין לי אהבה לN64
פשוט בגלל מבחר המשחקים הטובים שיצאו לPS1

אני אולי לא אוהב את זמני הטעינה בPS1 ,ולא אוהב את הגרפיקה
אבל בשורה התחתונה ,יש שם פשוט ספרית משחקים הרבה יותר מוצלחת

הN64 היה המכונה המוצלחת ביותר לפלטפורמות 3D \משחקי מסיבה \וFPS לטעמי מוצלחים יותר
זה לאומת הNES וSNES שהיו טובים בכל זאנר קונסולות שאני יכול לחשוב אליו

גדול? למה אתה קורה גדול? למכירות? ארבעת המשחקים שציינת היו בלעדיים לN64, סופר סופר סופר איכותיים ולגמרי AAA. כמובן שאת ה40+ האחרים אתה לא באמת יכול לפסול, הכי נוח לזרוק 4 שמות שאתה לא כל כך מכיר ולסגור עניין. כאן יש פחות או יותר 5 WII ברשימה שציינתי, לזה נינטנדו דרדרה, שלקונסולות עבר שלה היו פי 5 משחקים לשחק. כל שנה יצאו לכל אחת מהן בערך 10 משחקים פשוט נהדרים שכל אחד חייב, היום אם יוצאים 2 זה נס. ומעבר לזה כל כך הרבה פרנצ'ייזים חדשים גדלו בN64 כולל מפלצות כמו SSB, מריו טניס, מריו פארטי, פייפר מריו ועוד ועוד ועוד. היום נינטנדו כבר לא יודעת מה זה לעשות פרנצ'ייז חדש, לא יודעת מה זה לשים סכום כסף שווה ערך לAAA על איזה באנג'ו קז'ואי או פרפקט דארק או SSB. נינטנדו מפחדים, נורא מפחדים לצאת מהקומפורט זון שלהם, הם מוכנים לעשות ניסויים הזויים ומטורפים אבל שיכללו אך ורק את מריו אחרת איך הם ירגישו ביטחון?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 ספטמבר 2013, 06:43

אני פשוט לא ילך משחק משחק
ואני מדבר על ביקורות ,וגם מה באמת בילעדי
משחקים של 8 ,הם לא משחקי ענק ,זה משחקים טובים שעם יש הרבה מהם בילעדים ,אתה רוצה את הקונסולה
אבל הם לא משחקי ענק

בעניין הWIIU ,יצא כבר אונדרפול 101 ולגו סיטי ,שניהם בילעדים ,שניהם זיכיונות חדשים ושניהם קיבלו ביקורות טובות
מפותח גם משחק ממפתחי אקסנובליד ,מאוד יכול להיות זיכיון חדש
זה שלא יוצא משחק בסדר גודל של SSB ,זה פשוט כי מאוד קשה ,אולי בילתי אפשרי ,לדעת מה יצא מזיכיון חדש
אלה עם אתה כמו MS ,מזרים טונות של כסף על פרויקטים כמו הילו
לנינטנדו אין את הכסף ,הרצון,והצורך ,לעשות דברים כאלו

נינטנדו לא תשקיע בזיכיון חדש ,כסף שמספיק להשקת קונסולה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2013, 14:14

פחח, אם אתה רוצה לדבר על משחקים של 9+ אז רוב הרשימה שלי נשארת והרשימה של הWIIU וה-WII מצטמצמת לכמעט אפס. יש לWII בדיוק 6 בלעדיים 9+ ויש לWIIU אחד שהוא פורט מהקיוב. אם נדבוק ב90+ בלבד הWII והWIIU נמחצות עוד יותר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 ספטמבר 2013, 16:07

הWIIU רק התחילה לא בסוף ,ולא אמרתי שהWIIU קונסולה מוצלחת
בינתים היא מאכזבת מבחינת משחקים ומכירות

אני רק טוען ,שהN64 בעצמה היתה כישלון ,נכון הN64 תרמה המון לתעשיה
ידית אנלוגית\רטט\מאריו 64 \זלדה 64 ,וכו
הN64 תרמה המון ,ליתקדמות בתעשיה

מאריו 64 הראה מה אפשר לעשות בעולם 3D ,כבר ב1996 ,אומנם יצא אז גם טומב רידר 1 ,אבל טומב רידר 1 היה מאוד מוגבל במשחקיות
(רק בהמשך הכניסו עוד אלמנטים )

הN64 היתה מאוד חדשנית ,אבל היא היתה כושלת במכירות ומשחקים
אתה מדבר על זיכיונות שיצאו ,אבל היו זיכיונות שלא הגיעו אליה
סטריט פיטאר\מאטל גיר\פינל פנטזי\ועוד הרבה זיכיונות שנינטנדו איבדה במעבר הזה מהSNES

ואתה שוכח את הטעות הענקית עם ההסכם שבוטל בקשר לCD לSNES מסוני
בכיר בסוני שהיה מעורב בPS1 אמר בעצמו ,שזה מה שגרם להם ללכת על הPS1

הסכם נורמלי היה אומר חוסר תחרות למספר שנים ,נינטנדו לא מונפול ,אז אני מאמין שהסכם כזה היה אפשרי
בפועל זה לא קרה אז סוני נכנסה למירוץ
ודור אחרי זה כניראה הרבה בגלל ניסיון לבלום את סוני ,MS נכנסה למרוץ הזה

הגלגל הזה הכניס לנינטנדו מתחרות מהענקיות בתחום האלקטרוניקה ,במקום חברות כמו סגה
נכנסו חברות מיפלצתיות בגודלן

הWII שאתה מזלזל בו ,הכניס לנינטנדו המון כסף
לא רק זה הWII זאת הקונסולה הניחת הכי נימכרת של נינטנדו ,וזה אחרי שהיתה ירידה עקבית מאז הNES
הDS הנידת הכי נימכרת בהסטוריה של נינטנדו

לפני משחקים טובים ,חברה כזאת צריכה לשרוד ,ונינטנדו עושה את זה מצוין
ה3DS רווחי ,והWIIU יכול להיות ריווחי בעתיד ,רק צריך למכור יותר

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 22 ספטמבר 2013, 16:08

אבל קרירין, באמת שקשה לי לראות את עצמי רוכש כרגע Wii U, כשעכשיו ה-PS4 וה-Xbone הולכים להגיע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2013, 16:23

kririn כתב:הWIIU רק התחילה לא בסוף ,ולא אמרתי שהWIIU קונסולה מוצלחת
בינתים היא מאכזבת מבחינת משחקים ומכירות

אני רק טוען ,שהN64 בעצמה היתה כישלון ,נכון הN64 תרמה המון לתעשיה
ידית אנלוגית\רטט\מאריו 64 \זלדה 64 ,וכו
הN64 תרמה המון ,ליתקדמות בתעשיה

מאריו 64 הראה מה אפשר לעשות בעולם 3D ,כבר ב1996 ,אומנם יצא אז גם טומב רידר 1 ,אבל טומב רידר 1 היה מאוד מוגבל במשחקיות
(רק בהמשך הכניסו עוד אלמנטים )

הN64 היתה מאוד חדשנית ,אבל היא היתה כושלת במכירות ומשחקים
אתה מדבר על זיכיונות שיצאו ,אבל היו זיכיונות שלא הגיעו אליה
סטריט פיטאר\מאטל גיר\פינל פנטזי\ועוד הרבה זיכיונות שנינטנדו איבדה במעבר הזה מהSNES

ואתה שוכח את הטעות הענקית עם ההסכם שבוטל בקשר לCD לSNES מסוני
בכיר בסוני שהיה מעורב בPS1 אמר בעצמו ,שזה מה שגרם להם ללכת על הPS1

הסכם נורמלי היה אומר חוסר תחרות למספר שנים ,נינטנדו לא מונפול ,אז אני מאמין שהסכם כזה היה אפשרי
בפועל זה לא קרה אז סוני נכנסה למירוץ
ודור אחרי זה כניראה הרבה בגלל ניסיון לבלום את סוני ,MS נכנסה למרוץ הזה

הגלגל הזה הכניס לנינטנדו מתחרות מהענקיות בתחום האלקטרוניקה ,במקום חברות כמו סגה
נכנסו חברות מיפלצתיות בגודלן

הWII שאתה מזלזל בו ,הכניס לנינטנדו המון כסף
לא רק זה הWII זאת הקונסולה הניחת הכי נימכרת של נינטנדו ,וזה אחרי שהיתה ירידה עקבית מאז הNES
הDS הנידת הכי נימכרת בהסטוריה של נינטנדו

לפני משחקים טובים ,חברה כזאת צריכה לשרוד ,ונינטנדו עושה את זה מצוין
ה3DS רווחי ,והWIIU יכול להיות ריווחי בעתיד ,רק צריך למכור יותר

שטויות קרירין, הN64 הייתה סופר מצליחה מבחינת משחקים. המכירות היו נמוכות יותר מהSNES אבל לא בצורה קטסטרופלית. היו לN64 עשרות משחקי AAA איכותיים ובלעדיים והיא הייתה קונסולת קור מטורפת. כן היו לפס1 יותר משחקים מצד ג' אבל הN64 הייתה פשוט מפוצצת באיכות ובמשחקים אדירים. המכירות היו נמוכות יותר, נכון, אבל מי דבר על מכירות בכלל?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 ספטמבר 2013, 16:28

אבל לא אמרתי לך לרוץ לרכוש WIIU ,עם כבר נינטנדו ה3DS במצב הרבה יותר טוב מבחינת מבחר משחקים
אני רק מתווכח עם דרקו על מתי התחיל הבלגן של נינטנדו ,במנהיגות היום ,או בקודמת
לדעתי זה התחיל עוד בווירטואל בוי וN64 והטעות עם הCD לSNES

צריך גם לזכור שהNES וגימבוי ,מחצו את השוק בזמנו
לנינטנדו בN64 וGBC עוד היה מזל ענק עם פוקימון ,פוקימון תרם להם המון למכירות ורווחים ,בתקופה שסוני מחצה אותם בניחות
והחומרת GBC היתה מאוד מיושנת ,ופוקימון עזר לה למכור המון

אבל פוקימון לא היה החלטה ניהולית ,בהתחלה לא חשבו להוציאו אותו במערב בכלל
זה היה פשוט משחק שהגיע בזמן המאוד מאוד מתאים
JRPG מאוד פשוט ,שהמון ילדים אהבו
כמו פאור רנגר או חבורת הזבל ,אין לך מושג מתי זיכיון כזה יתפוס ,אבל שזה תופס זה הדפסת כסף ,כי ילדים מיתמכרים לזה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2013, 16:42

kririn כתב:אבל לא אמרתי לך לרוץ לרכוש WIIU ,עם כבר נינטנדו ה3DS במצב הרבה יותר טוב מבחינת מבחר משחקים
אני רק מתווכח עם דרקו על מתי התחיל הבלגן של נינטנדו ,במנהיגות היום ,או בקודמת
לדעתי זה התחיל עוד בווירטואל בוי וN64 והטעות עם הCD לSNES

צריך גם לזכור שהNES וגימבוי ,מחצו את השוק בזמנו
לנינטנדו בN64 וGBC עוד היה מזל ענק עם פוקימון ,פוקימון תרם להם המון למכירות ורווחים ,בתקופה שסוני מחצה אותם בניחות
והחומרת GBC היתה מאוד מיושנת ,ופוקימון עזר לה למכור המון

אבל פוקימון לא היה החלטה ניהולית ,בהתחלה לא חשבו להוציאו אותו במערב בכלל
זה היה פשוט משחק שהגיע בזמן המאוד מאוד מתאים
JRPG מאוד פשוט ,שהמון ילדים אהבו
כמו פאור רנגר או חבורת הזבל ,אין לך מושג מתי זיכיון כזה יתפוס ,אבל שזה תופס זה הדפסת כסף ,כי ילדים מיתמכרים לזה

שהיה ברור, נינטנדו תמיד עשתה החלטות הזויות וחסרות כל הגיון. ההבדל הוא שפעם הם הוציאו 40 משחקי AAA מטורפים בלעדיים בדור יחד עם ההחלטות ההזויות והיום הם מוציאים אולי 10 בדור. לפני 10 שנים יכלת לקנות קונסולת נינטנדו ולשכוח שקיימות עוד קונסולות, היום תוכל לקנות אולי משחק או שניים בשנה. זה ההבדל בין הניהול של איוואטה להנהלה הקודמת, פעם היו יוצאים המון משחקים והיו לוקחים סיכונים, היום הם לא מוציאים משחקים ולוקחים סיכונים תוך כדי התקמצנות קשה על תקציבי משחקים וחומרה. היום הכל אצלם חלש, בכמויות קטנות, מיושן ובתקציבים מצומצמים וזה פשוט מזעזע. העולם התקדם, נינטנדו עדין ב2002.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 ספטמבר 2013, 19:39

אני לא מבין מה אתה מצפה מחברה עסקית ?
WII FIT מכר מצוין =יש לו המשך

WII ספורט ריזורט מכר מצוין =יש לו המשך

וכו וכו

אין מה לעשות ,כל עוד חלק מהקזואלים מוכרים מצוין =המשכים ,וזה אומר פחות קור צד ראשון כי ציוותי פיתוח הולכים לשם
זה שאנחנו מעדיפים דברים אחרים,הכל טוב ויפה ,אבל זה עסק בסופו של דבר
לא סתם מציפים אותנו במאריו ,כי מאריו מוכר גם עם אנחנו מקבלים מזה כבר בחילה

גם סוני וMS עושות את זה עם זיכיונות חזקים במכירות ,רק תיראה כמה משחקי ראצאט כבר יש
או גירס ,שיש כבר 4 משחקים בדור אחד על קונסולה אחת
הילו יצא 4 פעמים FPS ל360 ,ועוד RTS ועוד משחק ארקיד של הילו

ככה התעשיה הזאת בנויה ,זכיונות התחילו עוד בארקיד הישנים עם פאק מאן ,ומשחקים כאלו
זה רק התחזק עם הזמן ,כי זה "ללכת על בטוח " ,למרות שאין באמת בטוח בתחום הזה

בכל זאת לנינטנדו כבר 3 דברים חדשים בילעדים בWIIU ,2 מהם כבר יצאו
גם עם אונדרפול או לגו סיטי ,לא הולכים להיות הילו הבא
דרך אגב היתי מת לאיזה WAVE RACE חדש דנדש לWIIU ,יותר מכל משחק אחר ,החומרה אולי לא מפלצת ,אבל WR חדש בHD יכול להיות מצוין

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2013, 19:47

kririn כתב:אני לא מבין מה אתה מצפה מחברה עסקית ?
WII FIT מכר מצוין =יש לו המשך

WII ספורט ריזורט מכר מצוין =יש לו המשך

וכו וכו

אין מה לעשות ,כל עוד חלק מהקזואלים מוכרים מצוין =המשכים ,וזה אומר פחות קור צד ראשון כי ציוותי פיתוח הולכים לשם
זה שאנחנו מעדיפים דברים אחרים,הכל טוב ויפה ,אבל זה עסק בסופו של דבר
לא סתם מציפים אותנו במאריו ,כי מאריו מוכר גם עם אנחנו מקבלים מזה כבר בחילה

גם סוני וMS עושות את זה עם זיכיונות חזקים במכירות ,רק תיראה כמה משחקי ראצאט כבר יש
או גירס ,שיש כבר 4 משחקים בדור אחד על קונסולה אחת
הילו יצא 4 פעמים FPS ל360 ,ועוד RTS ועוד משחק ארקיד של הילו

ככה התעשיה הזאת בנויה ,זכיונות התחילו עוד בארקיד הישנים עם פאק מאן ,ומשחקים כאלו
זה רק התחזק עם הזמן ,כי זה "ללכת על בטוח " ,למרות שאין באמת בטוח בתחום הזה

בכל זאת לנינטנדו כבר 3 דברים חדשים בילעדים בWIIU ,2 מהם כבר יצאו
גם עם אונדרפול או לגו סיטי ,לא הולכים להיות הילו הבא
דרך אגב היתי מת לאיזה WAVE RACE חדש דנדש לWIIU ,יותר מכל משחק אחר ,החומרה אולי לא מפלצת ,אבל WR חדש בHD יכול להיות מצוין

אתה מסביר לי למה איוואטה הפך את נינטנדו מחברת גיימינג לחברת קז'ואל ועל רווחים וכו' ואני אומר לך שהיום לא יוצאים כבר משחקי AAA בקצב או באיכות של פעם, אלה שני דברים נפרדים לגמרי. האם WII FIT עושה מליונים? כן בטח. אז למה לעזאזל זה לא מימן פיתוח של 3 משחקי AAA סופר מטורפים עם פרנצ'ייזים חדשים וכו'? נינטנדו עושה מליארדים רק כדי לבזבז אותם על נסיונות קז'ואלים כושלים ואז להרוויח שוב מליאררדים על נסיונות קז'ואלים לא כושלים. אולי אם פעם אחת איוואטה יפתח את העיניים וישים לב שכל משחק עם נסיון להיות AAA באמת איכותי מוכר מליונים, הוא יבין שקהל הארד קורי נאמן יכול להכניס לו כסף בצורה קבועה ובטוחה יותר מאשר נסיונות הזויים עם שליטות תנועה מסכי מגע סוג ב'. תהיה בטוח שאם היו עכשיו בחוץ כבר 8 משחקי AAA לWIIU, היא כבר מזמן הייתה SOLD OUT אבל במקום זה יש לה אחד. זה לא הגיוני, זה לא לעניין וכל מה שיש לנו לצפות מהWIIU בעתיד הקרוב זה אותם פרנצ'ייזים שהתחילו ברובם על הN64 או הSNES או הקיוב בלי שום דבר חדש או מעניין או איכותי באמת. כל מה שנשאר מנינטנדו זה אותו מחזור זלדה, מריו ומטרויד, זה מה שהמעריצים מחכים לו. נגמרו הימים שבהם פתאום הוכרז איזה WAVE RACE, שבועיים אחריו SSB (שהיה פרנצ'ייז חדש בN64), אחריו גולדן איי, אז קונקר, אז באנג'ו קז'ואי, אז בלאסט קורפס, אז מריו טניס וכך הלאה והלאה והלאה. הכל צפוי, הכל ידוע מראש ולא משנה כמה חידושים יהיו בתוך הפרנצ'ייזים עצמם, עדין מגיעים אותם פרנצ'ייזים שוב ושוב ושוב והם מגיעים לאט מדי ובכמויות קטנות מדי.

סורי נינטנדו, את הקור אבדתם אחרי שהקיוב מתה. היא מתה מסיבותיה שגרמו לה לא להצליח להתחרות בפס2 המפלצתית (יותר מדי טעויות בשביל לספור ויותר מדי התנשאות מנינטנדו), אבל היא הייתה מאוד רווחית, גם הN64 הייתה מאוד רווחית וגם הSNES והNES. המשותף לכולן הוא שכולן היו קונסולות של משחקי AAA איכותיים. הWII הצליחה בצורה מסחררת 3 שנים אבל אז היו 3 שנים של הפסדים והתרסקות מטורפת. הWIIU התחילה כבר מהתרסקות מטורפת. אז מה זה אומר? שהקהל הנאמן של הקור לא רוצה אותם יותר, איוואטה הרג את הקור של נינטנדו וכל מה שנשאר זה שאריות. היו ימים שבהם הקונסולות הנייחות של נינטנדו באמת התחרו בסוני ומקריסופט וסגה, היום הן פשוט בסוג של ליגה בזויה משלהן.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 ספטמבר 2013, 21:00

הוא יבין שקהל הארד קורי נאמן יכול להכניס לו כסף בצורה קבועה ובטוחה יותר מאשר נסיונות הזויים עם שליטות תנועה מסכי מגע סוג ב'.

אותו קהל שהכניס כסף לסוני בשנים הראשונות לPS3 ?
וכזכור לי MS הוציאה את הקינקט ופיזרה חלק מציוותי הקור שלה
וסוני הוציאה את הMOVE ,ופיתחה לו כמה קזואלים צד ראשון

אין דבר כזה בטוח ,בתעשיה הזאת
בטח לא הקור

הדרימקסט היתה קור מצוינת ,ויצא הרבה לפני המתחרות ,זה עזר לה ?
היו גם זיכיונות חדשים ,כרזי טקסי ,שאנמו,המשחק מכות הזה של קאפקום ,ועוד

ומה קרה ? ,הדרימקסט שהיתה במחיר הרבה יותר זול מהPS2 ,עם אפשרות למשחקי רשת ,ומשחקים הרבה יותר טובים שהPS2 הושקה ,פשוט נימחצה על ידי הPS2
השרות רשת בPS2 והמשחקים הטובים בPS2 ,יצאו שהדרימקסט כבר מתה
לקור כניראה לא היה אכפת מספיק מגרנדיה 2 \שאנמו\סקאי אוף ארקדיה ,ועוד זיכיונות גדולים חדשים
וגם לא מסוניק ,סגה ראלי וכו

אז אולי נכון שהנטישה המוקדמת לסגה סאטורן ,וה32X והסגה CD השפיעו ,אבל בכל זאת
אנשים קנו PS2 ,כי זה ההמשך לPS1 האהוב שלהם ,ובגלל שזה נגן DVD
הם לא קנו חומרה טובה בהרבה כמו הXBOX ,למרות מחיר דומה ולמרות שגם הXBOX ניגנה DVD

הם הכירו את הPS ,וקנו PS2
MS דחפו לXBOX 8 גיגה ארד דיסק ,ומכרו באותו המחיר חומרה טובה יותר
שיצא הXBOX LIVE הוא היה טוב בהרבה מהרשת בPS2

וזה לא עזר ,הזיכיון PS היה פשוט במומנטום ,סוני דפקה את זה בטעויות בPS3 ,מכשיר שניבנה לקור ,אבל היה יקר מידי
הבלו רי נועד לקור ,הCELL נועד לקור ,הארד דיסק בכל קופסא נועד לקור ,הקור זרקו זין והלכו ל360 ,עד הורדות מחירים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2013, 21:42

kririn כתב:
אותו קהל שהכניס כסף לסוני בשנים הראשונות לPS3 ?
וכזכור לי MS הוציאה את הקינקט ופיזרה חלק מציוותי הקור שלה
וסוני הוציאה את הMOVE ,ופיתחה לו כמה קזואלים צד ראשון

אין דבר כזה בטוח ,בתעשיה הזאת
בטח לא הקור

הדרימקסט היתה קור מצוינת ,ויצא הרבה לפני המתחרות ,זה עזר לה ?
היו גם זיכיונות חדשים ,כרזי טקסי ,שאנמו,המשחק מכות הזה של קאפקום ,ועוד

ומה קרה ? ,הדרימקסט שהיתה במחיר הרבה יותר זול מהPS2 ,עם אפשרות למשחקי רשת ,ומשחקים הרבה יותר טובים שהPS2 הושקה ,פשוט נימחצה על ידי הPS2
השרות רשת בPS2 והמשחקים הטובים בPS2 ,יצאו שהדרימקסט כבר מתה
לקור כניראה לא היה אכפת מספיק מגרנדיה 2 \שאנמו\סקאי אוף ארקדיה ,ועוד זיכיונות גדולים חדשים
וגם לא מסוניק ,סגה ראלי וכו

אז אולי נכון שהנטישה המוקדמת לסגה סאטורן ,וה32X והסגה CD השפיעו ,אבל בכל זאת
אנשים קנו PS2 ,כי זה ההמשך לPS1 האהוב שלהם ,ובגלל שזה נגן DVD
הם לא קנו חומרה טובה בהרבה כמו הXBOX ,למרות מחיר דומה ולמרות שגם הXBOX ניגנה DVD

הם הכירו את הPS ,וקנו PS2
MS דחפו לXBOX 8 גיגה ארד דיסק ,ומכרו באותו המחיר חומרה טובה יותר
שיצא הXBOX LIVE הוא היה טוב בהרבה מהרשת בPS2

וזה לא עזר ,הזיכיון PS היה פשוט במומנטום ,סוני דפקה את זה בטעויות בPS3 ,מכשיר שניבנה לקור ,אבל היה יקר מידי
הבלו רי נועד לקור ,הCELL נועד לקור ,הארד דיסק בכל קופסא נועד לקור ,הקור זרקו זין והלכו ל360 ,עד הורדות מחירים

יש כזה דבר בטוח בתעשיה הזאת. תוציא משחקי צד א' טובים, תביא את כל משחקי צד ג' שיש, תן כוח בר השוואה לטופ של שוק הקונסולות ותמכור את זה במחיר טוב ותהיה במצב מעולה. הטעון שלך על הפס3 טפשי כי מכרו אותה ב600$ שזה היה מחיר הזוי, יש גבול לנאמנות הCORE ותראה אותה, היא שווה עכשיו ל360 בבסיס משתמשים. הבלוי ריי היה לקז'ואלים, למי שרוצה לצפות בסרטים, לא לגיימרים. בלי כונן בלוריי שעלה לפי הערכות 200$ ליצור הפס3 הייתה נמכרת ב400$ בשיגור והיא הייתה מוחצת את מיקרוסופט.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 ספטמבר 2013, 06:03

DrKeo כתב:יש כזה דבר בטוח בתעשיה הזאת. תוציא משחקי צד א' טובים, תביא את כל משחקי צד ג' שיש, תן כוח בר השוואה לטופ של שוק הקונסולות ותמכור את זה במחיר טוב ותהיה במצב מעולה. הטעון שלך על הפס3 טפשי כי מכרו אותה ב600$ שזה היה מחיר הזוי, יש גבול לנאמנות הCORE ותראה אותה, היא שווה עכשיו ל360 בבסיס משתמשים. הבלוי ריי היה לקז'ואלים, למי שרוצה לצפות בסרטים, לא לגיימרים. בלי כונן בלוריי שעלה לפי הערכות 200$ ליצור הפס3 הייתה נמכרת ב400$ בשיגור והיא הייתה מוחצת את מיקרוסופט.

זה לא מה שפחות או יותר הדרימקאסט עשתה כמו שקרירין ציין וגם ברמה מסוימת הגיימקיוב?

הבעיה היא שקרירין ענה בעצמו על מה שהשתבש עם הדרימקאסט- סגה היתה מחוסלת תדמיתית אחרי קונסולות כושלות ובזויות שירקו בפנים של הגיימרים שרכשו אותן כמו ה 32X והסגה CD,אני זוכר בתור ילד שנפלתי בפח של הסגה CD אחרי ההתלהבות מהג'נסיס וזו היתה חתיכת חומרה בזויה ויקרה שמריצה משחקים שהם אבות אבותיו של משחקי דייויד קייג' רק עם גיימפליי כ"כ גרוע ולא מגיב שגם דייויד קייג' היה מקיא קצת בפנים,וזהו,מאותו יום סגה מתה מבחינתי וגם בתור ילד לא סמכתי על שום דבר שלהם יותר,גם המוכר בחנות שגרם לי לחשוב שאני הולך לשלוט בסרט לכל דבר (איזה חמוד הייתי,אשכרה חשבתי שזהו התעשייה הגיעה לשיא שלה ואין מה להתקדם יותר אחרי זה :))השאיר לי טראומה שאחריה למדתי לא לסמוך על אנשי מכירות.
בכל אופן גלשתי,הרעיון זה שסגה חפרה את הקבר של עצמה,מרוב שהיא הוציאה מוצרים באיכות גרועה עד שכבר התפלק לה משהו טוב,המוניטין שלה לא השאיר לה הרבה סיכוי.

הגיימקיוב היה יכול להיות מצליח הרבה יותר אבל הוא גם לא כישלון מוחלט,יכלה להיות לו תמיכת צד ג' טובה יותר ועיצוב נורמלי יותר אבל בשורה התחתונה הוא התמודד עם המפלצת הכי גדולה שהיתה ותהיה בתעשייה שזו הפס2,זה באמת לא משנה מה נינטנדו ו MS היו עושים.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 ספטמבר 2013, 22:25

יש כזה דבר בטוח בתעשיה הזאת. תוציא משחקי צד א' טובים, תביא את כל משחקי צד ג' שיש, תן כוח בר השוואה לטופ של שוק הקונסולות ותמכור את זה במחיר טוב ותהיה במצב מעולה. הטעון שלך על הפס3 טפשי כי מכרו אותה ב600$ שזה היה מחיר הזוי, יש גבול לנאמנות הCORE ותראה אותה, היא שווה עכשיו ל360 בבסיס משתמשים. הבלוי ריי היה לקז'ואלים, למי שרוצה לצפות בסרטים, לא לגיימרים. בלי כונן בלוריי שעלה לפי הערכות 200$ ליצור הפס3 הייתה נמכרת ב400$ בשיגור והיא הייתה מוחצת את מיקרוסופט.

סוני דיממה כסף על הPS3 ,ואתה יודע את זה
גם MS דיממה כסף על ה360

נינטנדו לא במצב של לקחת סיכוני ענק כאלו

והבלו רי בתאוריה ,כן היה לקור ,פשוט ה360 מכר מספיק טוב ויצאו לו המון מולטיפלטפורם ,אז הבלו רי לרוב לא נוצל ,לנפח האכסון הגדול שלו
אותו הדבר הארד דיסק
מפתחות ברוב הפרויקטים כיוונו ל360 קור ,שלא היה לה ארד דיסק

יש משחקי 360 שניראים טוב יותר עם עושים התקנה לכונן ,תחשוב על זה שבPS3 יכלו בתאוריה לנצל את הכונן לכל משחק
בין עם לעשות התקנה ,ואז המידע עובר מהר יותר ,ובין עם לקחת כמה גיגה מהכונן כזיכרון איטי ,לדברים מסוימים

הPS3 נולדה לקור בתכנון שלה ,פשוט לא הצליחה מספיק לממש את זה ,ה360 יצא בהתחלה בלי יציאת HDMI ,והגיע עם כבל קומפוזיט
אז נכון בסוף אחרי הרבה הפסדים הPS3 מכרה יותר מה360 ,אבל זה אחרי המון הפסדים ,וסוני היתה צריכה למכור נכסים לישאר מעל המים

זה לא מה שפחות או יותר הדרימקאסט עשתה כמו שקרירין ציין וגם ברמה מסוימת הגיימקיוב?

הבעיה היא שקרירין ענה בעצמו על מה שהשתבש עם הדרימקאסט- סגה היתה מחוסלת תדמיתית אחרי קונסולות כושלות ובזויות שירקו בפנים של הגיימרים שרכשו אותן כמו ה 32X והסגה CD,אני זוכר בתור ילד שנפלתי בפח של הסגה CD אחרי ההתלהבות מהג'נסיס וזו היתה חתיכת חומרה בזויה ויקרה שמריצה משחקים שהם אבות אבותיו של משחקי דייויד קייג' רק עם גיימפליי כ"כ גרוע ולא מגיב שגם דייויד קייג' היה מקיא קצת בפנים,וזהו,מאותו יום סגה מתה מבחינתי וגם בתור ילד לא סמכתי על שום דבר שלהם יותר,גם המוכר בחנות שגרם לי לחשוב שאני הולך לשלוט בסרט לכל דבר (איזה חמוד הייתי,אשכרה חשבתי שזהו התעשייה הגיעה לשיא שלה ואין מה להתקדם יותר אחרי זה :))השאיר לי טראומה שאחריה למדתי לא לסמוך על אנשי מכירות.
בכל אופן גלשתי,הרעיון זה שסגה חפרה את הקבר של עצמה,מרוב שהיא הוציאה מוצרים באיכות גרועה עד שכבר התפלק לה משהו טוב,המוניטין שלה לא השאיר לה הרבה סיכוי.

הגיימקיוב היה יכול להיות מצליח הרבה יותר אבל הוא גם לא כישלון מוחלט,יכלה להיות לו תמיכת צד ג' טובה יותר ועיצוב נורמלי יותר אבל בשורה התחתונה הוא התמודד עם המפלצת הכי גדולה שהיתה ותהיה בתעשייה שזו הפס2,זה באמת לא משנה מה נינטנדו ו MS היו עושים.

אבל תזכור שגם נינטנדו אחרי הWII ,לא היתה מקבלת הרבה תמיכה צד שלישי גם עם חומרה חזקה בהרבה
אין בעיה לעשות פורט מה360 לWIIU ,ובכל זאת יש חברות שלא מיתקרבות לנינטנדו ,לפחות לא במשחקי קור
גם עם נינטנדו היתה מוציאה קונסולה סופר דופר חזקה ,יש חברות שלא מיתקרבות לנינטנדו
משחק כמו GTA5 בטח היה עושה מספרים טובים גם בWIIU ,אבל זה לא קרה וכניראה לא יקרה

קח גם את ה3DS ,מוכר בצורה טובה חומרה ותוכנה ,ועדין יש חברות שלא מפתחות כלום ל3DS
אפילו FIFA לא מגיע השנה ל3DS
וזה מכשיר שמוכר גם צד שלישי ,מונסטר אונטר 4 מכר המון לדוגמה

זה לא קשור לכוח ,מי שקנה WII ויתאכזב ,לא יקנה WIIU למשחקי קור
שיצאו הPS4 וXBO ,זה רק יחמיר
אולי דור הבא נינטנדו גם תלך על חומרת PC ,ואז אולי התמיכה מצד שלישי תחזור ,כי לא יהיה צורך בצוות מיוחד לפלטפורמה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ספטמבר 2013, 23:12

bling כתב:זה לא מה שפחות או יותר הדרימקאסט עשתה כמו שקרירין ציין וגם ברמה מסוימת הגיימקיוב?

ציינת בעצמך שסגה הייתה במצב קטסטרופאלי לפני השיגור של הדרימקאסט אחרי הסאטורן הנטוש, היו לה בלעדיים מעולים אבל צד ג' היה מאוד חלש אצלה (מולטי פלטפורם, לא בלעדיים) בגלל שהיא הייתה חצי דור מעל הפס1 והN64 אבל גם חצי דור מתחת לפס2, הקיוב והבוקס. שנינו יודעים שאם חברה עם שם נורמלים, מחיר נורמאלי, כוח נורמאלי, צד א' טוב ותמיכה מלאה של צד ג' תצליח יופי. יש לנינטנדו מעריצים פנאטים, הם בונים בסיס מאוד בקלות רק עליהם וכשאתה במחיר טוב, כוח טוב ועם משחקים טובים מכל הכיוונים אז עוד יצטרפו. הקיוב אגב הייתה הצלחה מאוד גדולה בשנתיים הראשונות שלה אבל החלטות הזויות כמו כונן דיסקים קטן עד פי 6 מהתחרות מה שיצר בעיות בפורטים, התנשאות של נינטנדו על צד ג' בזמן שחברה מצליחה מהדור הקודם כמו סוני רק שלחה להם צוותים שיעזרו להם לפתח משחקים טוב יותר, הרגו את הצד ג' של הקיוב ונינטנדו בעצמה פשוט הפסיקה להוציא משחקים לקונסולה ברגע שהיא פגעה בגיל שנתיים. הקיוב סבלה אחרי שנתיים ממה שהקודמות לא סבלו, חוסר כבד במשחקים אחרי שנה. הם שחררו את RARE שכמעט הכפילה להם את תפוקת המשחקים, צד ג' לא התנדב להוציא בלעדיים כי פיתוח כבר היה יקר מדי בשביל לנדב בלעדיים סתם ככה ושחקנים התחילו לנהור לפס2.

הנוסחה צריכה להיות פשוטה. משחקים טובים, כוח מספיק, מחיר טוב ואף פעם לא לזלזל, לא בחברות צד ג' ולא בצרכנים שלך.

קרירין, הניתוח שלך לפס3 עקום לגמרי. סוני דממה כסף כי היא הכניסה כונן בלוריי לפס3, זהו. הפס3 יכלה להיות משוגרת ב300$-400$ אבל סוני החליטה לשים כונן בלוריי. גיימר רוצה תמורה, כונן בלוריי זאת לא תמורה שקשורה למשחקים אלה לצפיה בסרטים. 600$ זה מחיר מטורף וסוני התנשאו על הקהל שלהם (תעבדו בעוד עבודה בשביל לממן) ולא ספקו את המשחקים. מיקרוסופט הייתה זולה יותר עם גרפיקה טובה יותר ותמיכה טובה יותר של צד ג' בשנתיים הראשונות של הפס3 בזמן שסוני התנשאה על הגיימרים, נחש לאיזה כיוון זה הולך.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 23 ספטמבר 2013, 01:00

DrKeo כתב:אתה יכול לשים בצד את כל הטעוני דוסטויובסקי וזריקות ה״נו באמת נדב אתה לא חושב״, זה מה שיצא לn64:
טורוק
טורוק 2
טוקו 3
מריו 64
Pilot wings 64
Wave race 64
Blast corps
Killer instinct gold
1080 snowboarding
באנג׳ו קזואי
באנג׳ו קזואי 2
קונקר
גולדן איי
פרפקט דארק
מריו קארט
ג׳ט פורס ג׳מיני
זלדה oot
זלדה mm
דונקי קונג 64
דושן הענק
רוג סקוודרון
Sw: sote
קירבי 64
Super smash bros.
יושי סטורי
דידי קונג רייסינג
פייפר מריו
סטאר פוקס 64
סיליקון וואלי
טופ גיר ראלי
פורסייקן
Iss64
טטריספיר
באדי הארווסט
מסצ׳יף מייקרס
ביטל אדוונצ׳ר רייסינגס
Rocket robot on wheeles
Fzero x
Sin & punishment
Excit bikes

חלק מהמשחקים כאן היו איכותיים לזמנם, אך לא ברור לי מה דושן הענק, יושי סטורי, קירבי ואחרים עושים ברשימה שלך. הרי כשזה נוח, אתה כלל לא יורק לכיוונם. יש לך נטייה לנפח רשימות.

ו-Sin & Punishment אפילו לא יצא מגבולות יפן, אתה לא אמור לספור זאת בצד של האכזבות? לבקר את ימאוצ'י על כך?

יש לך זיכרון סלקטיבי, כי באותה מידה, אוכל לציין לך את המשחקים הבאים ל-WiiU, ואלה רק מהשנה הראשונה(!):

לא בלעדיים:

Trine 2
Assassin's Creed 3
Call of Duty Black Ops
Mass Effect 3
Resident Evul Revelation
Splinter Cell Black List
Monster Hunter 3
Batman Arkham City
Need for Speed Most Wanted
Rayman Legends
Watch_Dogs
Call of Duty: Ghost

בלעדיים:

Toki Tori 2
Sonix & All Star Racing
Castle of Illusion
Sonic: Last World
Pikmin 3
Donkey Kong Country WiiU
Bayonetta 2
Super Smash Bros
Mario Kart
The Wonderful 101
New Super Mario Wii 3
Super Mario 3D World
Wind Waker HD
Scriblenauts Unlimited
New Super Luigi U
ZombiU

יש לך מספיק אצבעות בשתי הידיים רונן? אלה רק משחקי aaa איכותיים בהפקות גדולות ביותר שהיו בזמנו שהיו בלעדיים.

אתה לא רציני. ל-Top Gear Rally אתה קורא משחק AAA (ממוצע 76)? ול-Body Harvest (אותו ממוצע בדיוק)? ו-Forsaken, עם אותו ממוצע (75)? ואת Doshin בכלל מצאתי רק ל-GC (הקודם היה ל-DD וגם הוא לא יצא משטח יפן. תגיד, אתה בעצמך, היית גיימר בתקופה הזו, או שאתה מעמיד פנים כהרגלך?), וקיבל ממוצע 69, אז כנראה שגם זו לא סדרה ראויה לציון. והשיא (למרות התחרות הצמודה) - יושי סטורי, שקיבל ממוצע 59.

אז ממוצע 75 היה AAA עבורך? לא ידעתי, נדב, שהסטנדרטים שלך היו כאלה נמוכים. רק כי בקושי היה מבחר טוב באותו דור לקונסולה, לא אומר שכל שטות תספור. הרי אינך נוהג באותו אופן עם ה-WiiU.

אגב, משחקים נוספים מסוימים שבדקתי ברשימתך קיבלו 84-85. סביר יותר, אך עדיין לא ה-AAA שאתה מנפנף בו. אז כן, בעשר אצבעותיי אני יכול לספור את הטובים באמת.

נינטנדו בכלל זוכרת מה זה פרנצ׳ייז חדש?

תשאל את ארז. הוא התייחס לכך, אך דילגת.

אבל עזוב, אתה מתעלם מהמהות במכוון, והיא שימאוצ'י היה שמרן שבהחלטותיו החל את בריחת המפתחות. יש סיבה לכך שהשוק עבר לפלייסטיישן, זו הייתה הקונסולה המובילה בפער ניכר, שם החלה הידרדרות התוכן של נינטנדו, בהובלתו של ימאוצ'י. ואיוואטה הביא את נינטנדו לרווחים עצומים שאני לא משוכנע שימאוצ'י הביא, ולאחרונה נינטנדו חזרה להיות רווחית. אתה מתעלם. בכוונה מעמיד פנים עכשיו.

אולי פעם אחת, פעם אחת, תגיד טעיתי? כשאני אינני משוכנע, אני מתבטא בזהירות ("למיטב הבנתי", "למיטב זיכרוני"), לעתים גם לוקח צעד אחורה. גם לך מותר. ז"א, אין לך הרבה בררות כשאתה מביא משחקים של 75 ומגדיר אותם כ-AAA.

ארז, אני לא גדלתי מנינטנדו. מריו גלקסי מדהים, מטרויד מעולה, זלדה ממחזר מדי אבל הם עדין מהנים. הבעיה?

כיצד זו בעיה עבורך אם הסתפקת ברשימתך במשחקים ממוצעים ומטה?

פחח, אם אתה רוצה לדבר על משחקים של 9+ אז רוב הרשימה שלי נשארת והרשימה של הWIIU וה-WII מצטמצמת לכמעט אפס. יש לWII בדיוק 6 בלעדיים 9+ ויש לWIIU אחד שהוא פורט מהקיוב. אם נדבוק ב90+ בלבד הWII והWIIU נמחצות עוד יותר.

וואו. עד לאן תידרדר. אתה באמת משווה בין שתי קונסולות שאחת סיימה את חייה מזמן והאחרת רק התחילה?

ולפתע אתה סופר רק 9+, רק כי זה נוח? מה קרה ל-75? הוא כבר לא טוב? אתה יודע, עזוב, מה רע ב-85. בדיוק יצא פיקמין 3 עם ממוצע 86 לאחר 50 ביקורות. זה לא מעניין אותך? יותר קשה להודות בטעות.

מוכיח את מה שאני אומר, שאתה נוהג באיפה ואיפה ואתה נעול בעמדה ושום עובדה לא תזיז אותך ממנה. האגו ענק, שאלוהים יציל אותנו ממנו.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 23 ספטמבר 2013, 01:17, נערך 5 פעמים בסך הכל.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 ספטמבר 2013, 01:05

בלו רי היה יכול לעזור מאוד בהרבה משחקים ,עם היה מנוצל באמת
זה היה נותן למפתחות המון מרחב ,מבחינת כמות הקבצים שאפשר לזרוק למדיה
הבעיה שה360 ,וPC לא ישתמשו בזה ,והPS3 קיבלה בעיקר פורטים

בעניין מחיר -הPS4 תימכר כניראה בהפסד בהשקה ,וזה שנה אחרי הWIIU ,ולא חומרה סופר חזקה יחסית לPC
הXBOX ONE תימכר ב500$
בשניהם יהיה תשלום על מולטי מקוון בתשלום ,כחלק מהתוכנית העסקית

עם כבר נינטנדו היתה יכולה לזנוח את הטבלטגימפאד ,ולהשיק ב250$ ,וליתחרות על השוק הזה
ולא ליצור עוד מתחרה על אותו שוק קור שסוני וMS מתחרות בו

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 ספטמבר 2013, 01:12

רונן כתב:Toki Tori 2
Sonix & All Star Racing
Castle of Illusion
Sonic: Last World
Pikmin 3
Donkey Kong Country WiiU
Bayonetta 2
Super Smash Bros
Mario Kart
The Wonderful 101
New Super Mario Wii 3
Super Mario 3D World
Wind Waker HD
Scriblenauts Unlimited
New Super Luigi U
ZombiU
.

ספרתי 4 לא בלעדיים מהרשימה הזאת: טוקי טורי, סוניק all stars, טירת האשליות וסקריבלנאוטס. אבל נסיון נחמד לנפח רשימה עלובה למחצה.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 23 ספטמבר 2013, 01:34

InterAl כתב:ספרתי 4 לא בלעדיים מהרשימה הזאת: טוקי טורי, סוניק all stars, טירת האשליות וסקריבלנאוטס. אבל נסיון נחמד לנפח רשימה עלובה למחצה.

לא הייתי מעודכן לגביהם (חלקם יצאו גם ל-PC, אם אתה מתעקש להחשיב זאת). והאם באמת נדב לא היה מעודכן לגבי איכותם של משחקי ה-75 שהביא, או כאלה שלא יצאו כלל מהטריטוריה ביפן? אז מה פשר ההקבלה שלך את טעותי ברשימה, לניפוח הרשימה שלו?

וחוץ מזה, זה חלק קטנטן מהוויכוח כולו. אז תוריד 4 משחקים מהרשימה שלי ותעביר אותם לרשימת הלא בלעדיים. יש כאן עדיין רשימה יפה שעומדת יפה מול הרשימה של נדב, ואלה רק מהשנה הראשונה. זה בקושי מפחית מטענתי המקורית. כפי שכתבתי, "באותה מידה", זאת אומרת, יש לי אפשרות לעשות קצת הנחות ברשימה שלי, כי נדב עשה יותר, אז תיאלץ לעכל את הטעות הקטנה שלי שלא מבטלת את הנקודה כולה, או שאומר: "ניסיון נחמד לנפח נקודה עלובה".

אגב, הטעות שלי לגבי 'טירת האשליות' בפרט מצחיקה כי בדיוק השבוע שיחקתי בדמו שלו ב-PS3, אבל טוב שיש לכם דברים קטנוניים להיאחז בהם :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 ספטמבר 2013, 01:44

רשימה באמת מאוד לא מגוונת ורחוקה מלהרשים... מה גם שחלק נכבד ממנה לא יצא בכלל ואנחנו לא יודעים כמה טובים יהיו והאם ישארו בלעדיים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים