רונן כתב:האם נכחתי? היו לי את כל הקונסולות של נינטנדו החל מהנינטנדו 64.
ואתה מתבלבל או לא סופר את העבר הרחוק, אבל צריך להודות ביושר: האם אתה מכחיש שעקב החלטותיו של ימאוצ'י החלה נטישת צד ג' את נינטנדו? כמי שבכל דיון מקדש את הטכנולוגיה, אתה היום מקבל בסלחנות את מגבלת הזיכרון החריפה של הנינטנדו 64 ואת מדיית הקלטות שנחשבה כבר אז כטכנולוגיה ישנה? אתה לא עקבי.
ומשחקים ממש טובים הגיעו מצד א' בלבד, וגם הם הגיעו לעתים רחוקות מאוד לאחר אינספור דחיות. יש סיבה לכך שהפלייסטיישן הייתה מובילה כמעט בכל היבט.
וגם עם הגיימקיוב נמשכה המגמה הזו, עם המיני תקליטורים שהמשיכו את בעיית מגבלת המקום, ואמנם היו יותר משחקי צג ג' טובים, אך חלה הידרדרות מבחינת צד א': ווינד ווקר לא השתווה לאף משחק זלדה לפניו, גם לא אחריו, ובטח גם סאנשיין שהיה רחוק מאחורי מריו 64, בטח מאחורי גלקסי. ונינטנדו החלה לתת לחברות צד ג' משחקים שלה, כך גם סטארפוקס היה מחפיר, ותודה לאל שסגה עשתה עבודה טובה עם אף-זירו.
למה אינך סופר את השנים הרבות שבהן איוואטה הביא את החברה לרווחים עצומים שמעניקים לה אורך נשימה שגם ההפסדים האחרונים שאתה מונה רחוקים מלמוטט אותה? למעשה, בתקופה האחרונה היא חזרה להראות רווחיות, למרות הכול. תהיה הגון, נדב.
אל תקרא את מה שאני כותב. קרא מה שארז חברך כותב.
תן שמות, בבקשה, כדי שאוכל לבדוק על מה אתה מדבר.
מי שהצילה את הקונסולה זו רייר, לפחות בחלק נכבד מחיי הקונסולה, כי אני לא זוכר משחקי צד ג' ראויים לציון וזה בהחלט לא היה "טירוף".
"הרגה"? נינטנדו עדיין נושמת ודופקת, יקירי. לא צריך להקצין ולהיות דרמטיים. זה לא הופך את הדברים ליותר נכונים.
אני באמת לא מבין על מה מתווכח כי ברור שהחלה נסיגת מפתחות כבר מהנינטנדו 64, שהיה כשימאוצ'י עמד בראש, והוא היה שמרן מאוד גם כן (הבאתי דוגמאות), אז הוא חולק החלטות שגויות לא פחות מאשר הנשיא שאותו אתה מבקר. אז על מה מתווכח, נדב? האם לא היה ברור שביחס לפלייסטיישן הנינטנדו 64 פיגרה מאוד בגלל החלטות שגויות של נינטנדו שהתקבלו כבר אז? אתה שוכח למדוד קונסולה ביחס לאלטרנטיבה שלה באותה תקופה כדי להציג דברים נכון.
דבר בשמך. לא בשמי. אני גיימר, לא זונת טכנולוגיה. הכוח של הקונסולה אינו תנאי עבורי, אפילו לא תמיכה של צד ג', אלא תמיכה מספקת ומדהימה של צד א', בשבילה אני קונה קונסולה של נינטנדו. מאחר שכרגע אינני משוכנע שזה המקרה, אני יושב על הגדר.
אני גם לא מבין איך עובד ההיגיון שלך. גם את ה-One אני לא קונה. האם זה מעיד עליה? אז מדוע מסיק מסקנות שגויות מכך שאין לי WiiU?
kririn כתב:דרקו ,חלק מהרשימה לא היו משחקים גדולים
טורוק הראשון ,לא היה בדיוק להיט ענק
טורוק 2 היה כבר סיפור אחר ,אבל עם אני וכר נכון יצא גם לPC ,אני חושב שטורוק 3 ומשחק מולטיפליר של טורוק היו הבילעדים היחידים בסדרה
Pilot wings 64 גם לא היה משחק כזה גדול
דושון הענק ? -במקור המשחק הזה יצא לDD64 ,ורק ביפן עד גרסת הקיוב
משחק כדורגל ?
Rocket robot on wheeles ?
בקיצור רשימה מאוד לא נכונה
דרך אגב גם יושי לN64 היה אכזבה גדולה וזה משחק הרבה פחות טוב מגרסת הSNES
אתה דוחף כל מיני משחקים ,לא באמת גדולים לרשימה ,חלקם גם לא בילעדים באמת
כן יש משחקי ענק כמו הזלדות ,אבל באופן כללי לPS1 היה הרבה יותר משחקים טובים
לא בהכרח כולם בילעדים ,כמו גרנדיה לדוגמה ,ובזמנו הצד ראשון של נינטנדו היה הרבה יותר טוב מסוני
אבל סוני קיבלה המון משחקים ,שבעבר היו מגעים לNES וSNES ,והרבה מהם לא הגיעו לN64
הN64 הגיע מאוחר מידי לשוק ,ועם קלטות במקום דיסקים
בקיצור הטעויות נעשו הרבה הרבה לפני החלפת המנכל
לי היה N64 באותה התקופה ,עם היתי חוזר בזמן והיתי חיב לבחור קונסולה בודדת ,זה היה הPS1 בקלות
לא כי אין לי אהבה לN64
פשוט בגלל מבחר המשחקים הטובים שיצאו לPS1
אני אולי לא אוהב את זמני הטעינה בPS1 ,ולא אוהב את הגרפיקה
אבל בשורה התחתונה ,יש שם פשוט ספרית משחקים הרבה יותר מוצלחת
הN64 היה המכונה המוצלחת ביותר לפלטפורמות 3D \משחקי מסיבה \וFPS לטעמי מוצלחים יותר
זה לאומת הNES וSNES שהיו טובים בכל זאנר קונסולות שאני יכול לחשוב אליו
kririn כתב:הWIIU רק התחילה לא בסוף ,ולא אמרתי שהWIIU קונסולה מוצלחת
בינתים היא מאכזבת מבחינת משחקים ומכירות
אני רק טוען ,שהN64 בעצמה היתה כישלון ,נכון הN64 תרמה המון לתעשיה
ידית אנלוגית\רטט\מאריו 64 \זלדה 64 ,וכו
הN64 תרמה המון ,ליתקדמות בתעשיה
מאריו 64 הראה מה אפשר לעשות בעולם 3D ,כבר ב1996 ,אומנם יצא אז גם טומב רידר 1 ,אבל טומב רידר 1 היה מאוד מוגבל במשחקיות
(רק בהמשך הכניסו עוד אלמנטים )
הN64 היתה מאוד חדשנית ,אבל היא היתה כושלת במכירות ומשחקים
אתה מדבר על זיכיונות שיצאו ,אבל היו זיכיונות שלא הגיעו אליה
סטריט פיטאר\מאטל גיר\פינל פנטזי\ועוד הרבה זיכיונות שנינטנדו איבדה במעבר הזה מהSNES
ואתה שוכח את הטעות הענקית עם ההסכם שבוטל בקשר לCD לSNES מסוני
בכיר בסוני שהיה מעורב בPS1 אמר בעצמו ,שזה מה שגרם להם ללכת על הPS1
הסכם נורמלי היה אומר חוסר תחרות למספר שנים ,נינטנדו לא מונפול ,אז אני מאמין שהסכם כזה היה אפשרי
בפועל זה לא קרה אז סוני נכנסה למירוץ
ודור אחרי זה כניראה הרבה בגלל ניסיון לבלום את סוני ,MS נכנסה למרוץ הזה
הגלגל הזה הכניס לנינטנדו מתחרות מהענקיות בתחום האלקטרוניקה ,במקום חברות כמו סגה
נכנסו חברות מיפלצתיות בגודלן
הWII שאתה מזלזל בו ,הכניס לנינטנדו המון כסף
לא רק זה הWII זאת הקונסולה הניחת הכי נימכרת של נינטנדו ,וזה אחרי שהיתה ירידה עקבית מאז הNES
הDS הנידת הכי נימכרת בהסטוריה של נינטנדו
לפני משחקים טובים ,חברה כזאת צריכה לשרוד ,ונינטנדו עושה את זה מצוין
ה3DS רווחי ,והWIIU יכול להיות ריווחי בעתיד ,רק צריך למכור יותר
kririn כתב:אבל לא אמרתי לך לרוץ לרכוש WIIU ,עם כבר נינטנדו ה3DS במצב הרבה יותר טוב מבחינת מבחר משחקים
אני רק מתווכח עם דרקו על מתי התחיל הבלגן של נינטנדו ,במנהיגות היום ,או בקודמת
לדעתי זה התחיל עוד בווירטואל בוי וN64 והטעות עם הCD לSNES
צריך גם לזכור שהNES וגימבוי ,מחצו את השוק בזמנו
לנינטנדו בN64 וGBC עוד היה מזל ענק עם פוקימון ,פוקימון תרם להם המון למכירות ורווחים ,בתקופה שסוני מחצה אותם בניחות
והחומרת GBC היתה מאוד מיושנת ,ופוקימון עזר לה למכור המון
אבל פוקימון לא היה החלטה ניהולית ,בהתחלה לא חשבו להוציאו אותו במערב בכלל
זה היה פשוט משחק שהגיע בזמן המאוד מאוד מתאים
JRPG מאוד פשוט ,שהמון ילדים אהבו
כמו פאור רנגר או חבורת הזבל ,אין לך מושג מתי זיכיון כזה יתפוס ,אבל שזה תופס זה הדפסת כסף ,כי ילדים מיתמכרים לזה
kririn כתב:אני לא מבין מה אתה מצפה מחברה עסקית ?
WII FIT מכר מצוין =יש לו המשך
WII ספורט ריזורט מכר מצוין =יש לו המשך
וכו וכו
אין מה לעשות ,כל עוד חלק מהקזואלים מוכרים מצוין =המשכים ,וזה אומר פחות קור צד ראשון כי ציוותי פיתוח הולכים לשם
זה שאנחנו מעדיפים דברים אחרים,הכל טוב ויפה ,אבל זה עסק בסופו של דבר
לא סתם מציפים אותנו במאריו ,כי מאריו מוכר גם עם אנחנו מקבלים מזה כבר בחילה
גם סוני וMS עושות את זה עם זיכיונות חזקים במכירות ,רק תיראה כמה משחקי ראצאט כבר יש
או גירס ,שיש כבר 4 משחקים בדור אחד על קונסולה אחת
הילו יצא 4 פעמים FPS ל360 ,ועוד RTS ועוד משחק ארקיד של הילו
ככה התעשיה הזאת בנויה ,זכיונות התחילו עוד בארקיד הישנים עם פאק מאן ,ומשחקים כאלו
זה רק התחזק עם הזמן ,כי זה "ללכת על בטוח " ,למרות שאין באמת בטוח בתחום הזה
בכל זאת לנינטנדו כבר 3 דברים חדשים בילעדים בWIIU ,2 מהם כבר יצאו
גם עם אונדרפול או לגו סיטי ,לא הולכים להיות הילו הבא
דרך אגב היתי מת לאיזה WAVE RACE חדש דנדש לWIIU ,יותר מכל משחק אחר ,החומרה אולי לא מפלצת ,אבל WR חדש בHD יכול להיות מצוין
הוא יבין שקהל הארד קורי נאמן יכול להכניס לו כסף בצורה קבועה ובטוחה יותר מאשר נסיונות הזויים עם שליטות תנועה מסכי מגע סוג ב'.
kririn כתב:
אותו קהל שהכניס כסף לסוני בשנים הראשונות לPS3 ?
וכזכור לי MS הוציאה את הקינקט ופיזרה חלק מציוותי הקור שלה
וסוני הוציאה את הMOVE ,ופיתחה לו כמה קזואלים צד ראשון
אין דבר כזה בטוח ,בתעשיה הזאת
בטח לא הקור
הדרימקסט היתה קור מצוינת ,ויצא הרבה לפני המתחרות ,זה עזר לה ?
היו גם זיכיונות חדשים ,כרזי טקסי ,שאנמו,המשחק מכות הזה של קאפקום ,ועוד
ומה קרה ? ,הדרימקסט שהיתה במחיר הרבה יותר זול מהPS2 ,עם אפשרות למשחקי רשת ,ומשחקים הרבה יותר טובים שהPS2 הושקה ,פשוט נימחצה על ידי הPS2
השרות רשת בPS2 והמשחקים הטובים בPS2 ,יצאו שהדרימקסט כבר מתה
לקור כניראה לא היה אכפת מספיק מגרנדיה 2 \שאנמו\סקאי אוף ארקדיה ,ועוד זיכיונות גדולים חדשים
וגם לא מסוניק ,סגה ראלי וכו
אז אולי נכון שהנטישה המוקדמת לסגה סאטורן ,וה32X והסגה CD השפיעו ,אבל בכל זאת
אנשים קנו PS2 ,כי זה ההמשך לPS1 האהוב שלהם ,ובגלל שזה נגן DVD
הם לא קנו חומרה טובה בהרבה כמו הXBOX ,למרות מחיר דומה ולמרות שגם הXBOX ניגנה DVD
הם הכירו את הPS ,וקנו PS2
MS דחפו לXBOX 8 גיגה ארד דיסק ,ומכרו באותו המחיר חומרה טובה יותר
שיצא הXBOX LIVE הוא היה טוב בהרבה מהרשת בPS2
וזה לא עזר ,הזיכיון PS היה פשוט במומנטום ,סוני דפקה את זה בטעויות בPS3 ,מכשיר שניבנה לקור ,אבל היה יקר מידי
הבלו רי נועד לקור ,הCELL נועד לקור ,הארד דיסק בכל קופסא נועד לקור ,הקור זרקו זין והלכו ל360 ,עד הורדות מחירים
DrKeo כתב:יש כזה דבר בטוח בתעשיה הזאת. תוציא משחקי צד א' טובים, תביא את כל משחקי צד ג' שיש, תן כוח בר השוואה לטופ של שוק הקונסולות ותמכור את זה במחיר טוב ותהיה במצב מעולה. הטעון שלך על הפס3 טפשי כי מכרו אותה ב600$ שזה היה מחיר הזוי, יש גבול לנאמנות הCORE ותראה אותה, היא שווה עכשיו ל360 בבסיס משתמשים. הבלוי ריי היה לקז'ואלים, למי שרוצה לצפות בסרטים, לא לגיימרים. בלי כונן בלוריי שעלה לפי הערכות 200$ ליצור הפס3 הייתה נמכרת ב400$ בשיגור והיא הייתה מוחצת את מיקרוסופט.
יש כזה דבר בטוח בתעשיה הזאת. תוציא משחקי צד א' טובים, תביא את כל משחקי צד ג' שיש, תן כוח בר השוואה לטופ של שוק הקונסולות ותמכור את זה במחיר טוב ותהיה במצב מעולה. הטעון שלך על הפס3 טפשי כי מכרו אותה ב600$ שזה היה מחיר הזוי, יש גבול לנאמנות הCORE ותראה אותה, היא שווה עכשיו ל360 בבסיס משתמשים. הבלוי ריי היה לקז'ואלים, למי שרוצה לצפות בסרטים, לא לגיימרים. בלי כונן בלוריי שעלה לפי הערכות 200$ ליצור הפס3 הייתה נמכרת ב400$ בשיגור והיא הייתה מוחצת את מיקרוסופט.
זה לא מה שפחות או יותר הדרימקאסט עשתה כמו שקרירין ציין וגם ברמה מסוימת הגיימקיוב?
הבעיה היא שקרירין ענה בעצמו על מה שהשתבש עם הדרימקאסט- סגה היתה מחוסלת תדמיתית אחרי קונסולות כושלות ובזויות שירקו בפנים של הגיימרים שרכשו אותן כמו ה 32X והסגה CD,אני זוכר בתור ילד שנפלתי בפח של הסגה CD אחרי ההתלהבות מהג'נסיס וזו היתה חתיכת חומרה בזויה ויקרה שמריצה משחקים שהם אבות אבותיו של משחקי דייויד קייג' רק עם גיימפליי כ"כ גרוע ולא מגיב שגם דייויד קייג' היה מקיא קצת בפנים,וזהו,מאותו יום סגה מתה מבחינתי וגם בתור ילד לא סמכתי על שום דבר שלהם יותר,גם המוכר בחנות שגרם לי לחשוב שאני הולך לשלוט בסרט לכל דבר (איזה חמוד הייתי,אשכרה חשבתי שזהו התעשייה הגיעה לשיא שלה ואין מה להתקדם יותר אחרי זה)השאיר לי טראומה שאחריה למדתי לא לסמוך על אנשי מכירות.
בכל אופן גלשתי,הרעיון זה שסגה חפרה את הקבר של עצמה,מרוב שהיא הוציאה מוצרים באיכות גרועה עד שכבר התפלק לה משהו טוב,המוניטין שלה לא השאיר לה הרבה סיכוי.
הגיימקיוב היה יכול להיות מצליח הרבה יותר אבל הוא גם לא כישלון מוחלט,יכלה להיות לו תמיכת צד ג' טובה יותר ועיצוב נורמלי יותר אבל בשורה התחתונה הוא התמודד עם המפלצת הכי גדולה שהיתה ותהיה בתעשייה שזו הפס2,זה באמת לא משנה מה נינטנדו ו MS היו עושים.
bling כתב:זה לא מה שפחות או יותר הדרימקאסט עשתה כמו שקרירין ציין וגם ברמה מסוימת הגיימקיוב?
הבעיה היא שקרירין ענה בעצמו על מה שהשתבש עם הדרימקאסט- סגה היתה מחוסלת תדמיתית אחרי קונסולות כושלות ובזויות שירקו בפנים של הגיימרים שרכשו אותן כמו ה 32X והסגה CD,אני זוכר בתור ילד שנפלתי בפח של הסגה CD אחרי ההתלהבות מהג'נסיס וזו היתה חתיכת חומרה בזויה ויקרה שמריצה משחקים שהם אבות אבותיו של משחקי דייויד קייג' רק עם גיימפליי כ"כ גרוע ולא מגיב שגם דייויד קייג' היה מקיא קצת בפנים,וזהו,מאותו יום סגה מתה מבחינתי וגם בתור ילד לא סמכתי על שום דבר שלהם יותר,גם המוכר בחנות שגרם לי לחשוב שאני הולך לשלוט בסרט לכל דבר (איזה חמוד הייתי,אשכרה חשבתי שזהו התעשייה הגיעה לשיא שלה ואין מה להתקדם יותר אחרי זה)השאיר לי טראומה שאחריה למדתי לא לסמוך על אנשי מכירות.
בכל אופן גלשתי,הרעיון זה שסגה חפרה את הקבר של עצמה,מרוב שהיא הוציאה מוצרים באיכות גרועה עד שכבר התפלק לה משהו טוב,המוניטין שלה לא השאיר לה הרבה סיכוי.
הגיימקיוב היה יכול להיות מצליח הרבה יותר אבל הוא גם לא כישלון מוחלט,יכלה להיות לו תמיכת צד ג' טובה יותר ועיצוב נורמלי יותר אבל בשורה התחתונה הוא התמודד עם המפלצת הכי גדולה שהיתה ותהיה בתעשייה שזו הפס2,זה באמת לא משנה מה נינטנדו ו MS היו עושים.
DrKeo כתב:אתה יכול לשים בצד את כל הטעוני דוסטויובסקי וזריקות ה״נו באמת נדב אתה לא חושב״, זה מה שיצא לn64:
טורוק
טורוק 2
טוקו 3
מריו 64
Pilot wings 64
Wave race 64
Blast corps
Killer instinct gold
1080 snowboarding
באנג׳ו קזואי
באנג׳ו קזואי 2
קונקר
גולדן איי
פרפקט דארק
מריו קארט
ג׳ט פורס ג׳מיני
זלדה oot
זלדה mm
דונקי קונג 64
דושן הענק
רוג סקוודרון
Sw: sote
קירבי 64
Super smash bros.
יושי סטורי
דידי קונג רייסינג
פייפר מריו
סטאר פוקס 64
סיליקון וואלי
טופ גיר ראלי
פורסייקן
Iss64
טטריספיר
באדי הארווסט
מסצ׳יף מייקרס
ביטל אדוונצ׳ר רייסינגס
Rocket robot on wheeles
Fzero x
Sin & punishment
Excit bikes
יש לך מספיק אצבעות בשתי הידיים רונן? אלה רק משחקי aaa איכותיים בהפקות גדולות ביותר שהיו בזמנו שהיו בלעדיים.
נינטנדו בכלל זוכרת מה זה פרנצ׳ייז חדש?
ארז, אני לא גדלתי מנינטנדו. מריו גלקסי מדהים, מטרויד מעולה, זלדה ממחזר מדי אבל הם עדין מהנים. הבעיה?
פחח, אם אתה רוצה לדבר על משחקים של 9+ אז רוב הרשימה שלי נשארת והרשימה של הWIIU וה-WII מצטמצמת לכמעט אפס. יש לWII בדיוק 6 בלעדיים 9+ ויש לWIIU אחד שהוא פורט מהקיוב. אם נדבוק ב90+ בלבד הWII והWIIU נמחצות עוד יותר.
רונן כתב:Toki Tori 2
Sonix & All Star Racing
Castle of Illusion
Sonic: Last World
Pikmin 3
Donkey Kong Country WiiU
Bayonetta 2
Super Smash Bros
Mario Kart
The Wonderful 101
New Super Mario Wii 3
Super Mario 3D World
Wind Waker HD
Scriblenauts Unlimited
New Super Luigi U
ZombiU
.
InterAl כתב:ספרתי 4 לא בלעדיים מהרשימה הזאת: טוקי טורי, סוניק all stars, טירת האשליות וסקריבלנאוטס. אבל נסיון נחמד לנפח רשימה עלובה למחצה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים