ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 11 דצמבר 2025, 11:57

Hypno כתב:
DrKeo כתב:האסטרטגיה שלך מיושמת בצורה מדוקדקת, אה סליחה, עדין אין להם משחקי EA, הביג גיים צ'יינג'ר הענקי, משחקי EA, המהפכה שתעלה אותם מלמכור 15 מליון יחידות בדור ל-150 מליון יחידות בדור, יאי!

האסטרטגיה שלך מיושמת בדיוק, וזאת הסיבה שמיקרוסופט בוערת. אתה עשית את זה, ואתה עדין לא מוכן להודות בטעות שלך. ובדור הבא האסטרטגיה שלך מיושמת עוד יותר במדוייק, אשכרה כל מה שפנטזת עליו. יהיה להם משחקי EA, האונליין יהיה חינם, תהיה גישה לחנויות חיצוניות, כל משחקים שלהם יהיו מולטיפלטפורום מהיום הראשון... אשכרה כל מה שחלמת עליו. אז כשאקסבוקס "יצליחו", נוכל להודות לך על זה.

האסטרטגיה שלי לא מיושמת.

הסיבה שמיקרוסופט בוערת היא התוצאה של האסטרטגיה שלך של הגיימפאס. זה מה שהנתונים הרשמיים מראים. זה שאתה ממשיך להתכחש אליהם רק מעיד על ה bias שלך.
הנסיגה של XBOX התחילה ב 2023. גיימפאס השמיד את המכירות הישירות של המשחקים (הרווח שאתה אוהב לדבר עליו שעיקרו מגיע מקאט של משחקי צד ג').
מיקרוסופט מנסה לעשות חיקוי של סוני ומראה שאין לה מושג בניהול אולפנים וקליעה לטעם השוק.

ה Xbox Series כעוד קונסולה קלאסית חסרת ייחוד אמיתי ומטיב (ולא הימורים שהתגלו כבלוף כמו גיימפאס) הפכו את המכשיר ללא רצוי.
המטרה של XBOX בדור הבא זה לעשות את מכשיר הגיימינג שלהם לנחשק. שיהיו לו מעלות מובהקות. שידברו עליו בחיוב.

מה לא המטרה של מיקרוסופט בדור הבא: למכור יותר מ PS6 או למכור יותר מה Xbox One.

DrKeo כתב:לא לא לא, תראה את מה שקליימן אמר לך. STEAMOS זאת חוויה מאוד נחמדה למשתמש PC, אבל סיוט לוגיסטי למשתמש קונסולה. ההפרש בחוויה בין הסטים דק לסוויצ' הוא מאוד גדול, הוא לא מתאים למשתמש קונסולה.

דוגמאות קצה לא מעניינות.
מכיוון שאתה טוען שאת משחקי האינדי הבולטים שבלעדיים למחשב שחקני הפס5 והסוויץ' משחקים על הלפטופ שלהם אז בהגיון שלך אין תהום שמפרידה בין החוויות.

DrKeo כתב:אירוני, התאבדות כלכלית קראת לזה? האסטרטגיה שלך הופכת את אקסבוקס לכישלון קולוסאלי שלא יעשה 20 מליון יחידות, יאבד את כל הREVNUE של העשרות מליארדים שהם עשו בזמן "הכישלון" וכנראה יהרוג סופית את אקסבוקס. אבל אבוי, לא להוציא את COD לפלטפורמה אחת מתוך שלוש ולאבד כמה מליונים כדי לגרום לקונסולה שלך להכניס עוד מליארדים בשנה, האסטרטגיה שכל מחזיקת פלטפורמה אי פעם עשה, זאת התאבדות כלכלית?

באמת, אי אפשר לנהל איתך דיון לוגי בסיסי. אומרים לך שאסטרטגיה X תפסיד 100 מליון ותכניס 4 מליארדים ואתה חושב שהיא התאבדות כלכלית כי היא תפסיד 100 מליון ומתעלם לגמרי מה-4 מליארד. זה כבר מזמן לא דיון.

מיקרוסופט יקבעו את מטרות המכירות עם ההגיון הבריא שאתה לוקה בו. אף אחד במיקרוסופט לא מצפה ממכשיר שיעלה פי 2 מהפס6 להתקרב למכירות של הפס6.
אתה ממחיש שוב שאתה לא מתדיין בתום לב כשאתה מטאטא מתחת לשטיח את הקשר המחיר.

לדעתי המטרה של מיקרוסופט היא למצב מחדש את ה XBOX כמכשיר נחשק בעל יתרונות מובהקים על השאר. אסטרטגיית המחשב המונגש היא הנתיב הטוב ביותר לזה.
היקף המכירות הוא דבר משני כרגע.

כמה מה revenue שאתה מדבר עליו מקאט בחנות מתקזז עם ההפסדים על סבסוד חומרה? כמה הוא מתקזז עם ההפסדים על זה שגיימפאס משמיד מכירות ישירות ומקריס את ה spending באקוסיסטם? כמה הוא מתקזז עם ההפסדים על משחקי צד א' שנכשלים בשוק ולא מחזירים את עלויות הפיתוח?

האם ה revenue של PC מונגש יהיה פחות מזה של קונסולה קלאסית? כן.
אבל את ה PC המונגש אתה מוכר ברווח ולא מפסיד עליו כסף. מרוויחים מהרגע הראשון.

למיקרוסופט רבתי לא ממש אכפת מהמכירות של XBOX. מה שחשוב להם זה שביצועי החטיבה לא יפגעו במיקרוסופט כולה. בגלל זה הם העמידו את המטרה של 30% profit margin, ולא מטרה של raw revenue. ו profit margin משיגים שמוכרים ברווח במקום לסבסד. למכור בכל הפלטפורמות במקום רק ל successor המצורע של הקונסולה הכי גרועה שלך.

נדלה רק מבקש מפיל לא להזיק. 15 מיליון יח' חומרה. 30 מיליון. מה שבא לך. רק אל תייצר לי הפסדים, אל תגביל רווחים ממשחקים בשביל בלעדיות, אל תפגע לי בערך של הרכישה של אקטיויז'ן.

DrKeo כתב:אוי נו, משווה לי את הסטים דק לנינטנדו. אנשים קונים קונסולת נינטנדו בשביל משחקי נינטנדו, בלעדיים מאוד מיוחדים שמיחדים את הקונסולה. כל מה שתפעיל על הסוויצ' 2 יעבוד ויעבוד מושלם, אין דרייברים, אין באגים שוברי משחק, אין "אופס לא עובד כי הפלטפורמה לא תומכת באנטיצ'יט", משחקים לא מתרסקים, האודיו תמיד עובד וכך הלאה. ההשוואה בין הסטים דק או הגייבקיוב לקונסולה מגוחכת, הן במצב טוב ביחס ל-PC אבל ברצינות, לך תראה את מה שקליימן הראה לך ותגיד אם אתה חושב שאמא חד הורית והבן 11 שלה הולכים להתמודד עם השיט הזה בקריסמס לעומת הסוויצ' 2.

הסטים משין לא קורץ לאף שחקן קונסולה. היא עולה 700$ לפחות שזה כמעט כפול מהפס5 שלהם, היא מביאה ביצועים גרועים מהפס5 הבסיסית אז אדם שהיה מוכן להוציא 700$ בשביל ביצועים של פס5 פרו לא יתעניין במכשיר החלש הזה כי במחיר הזה הוא מצפה לביצועים, היא מלאה בבעיות ובאגים של PC שעושים חוויה חרא לשחקן קונסולה והבלעדיים שהיא מריצה הם משחקים ששחקן הקונסולה הממוצע בחיים לא שמע עליהם. באמת שאין כמעט שום דבר בגייבקיוב שמושך שחקן קונסולה.

ובקשר לפרופיל של האנשים בקונסולה, נו באמת. או שהם שחקני קונסולה שלא נוגעים ב-PC, כלומר הגייבקיוב מסובכת ויקרה להם מדי, או שיש להם במקביל PC (אם זה מפלצת עם 5090 או סתם לפטופ ל-DOTA) ואז הם גיימרים של PC ממילא. הסטים משין לא יוצרת קהל חדש, היא מוכרת לשחקני PC עם ספרית סטים קיימת, אפילו אם יש לשחקנים האלה גם פס5.

מביא דוגמאות מהעבר. גם ל PC מונגש יש דברים מייחדים.
אין באגים שוברי משחק בסוויץ' או סיוטי ביצועים? משחקים לא מתרסקים? חשבתי שכבר נגמנלו משטויות it just works אחרי סקיירים על הפס3.
בסוויץ' גם אומרים 'אופס, אני צריך לחכות חצי שנה, שנה ויותר כדי לשחק במשחק'. הם גם אומרים 'אופס, המשחק הזה בכלל על הסוויץ' והוא אפילו לא בלעדי למחשב'.

אתה אומר שבלעדיים זה האלמנט הכי חשוב. אזי הסטים מאשין תקרוץ לשחקני קונסולה. המשחקים האלה 'שלא שמעו עליהם' כשמגיעים לקונסולות מוכרים מיליונים על גבי מיליונים (הרבה יותר מאשר רוב משחקי צד א' של מיקרוסופט למשל).
700 דולר זה מחסום? אבל זה שהXBOX הבאה תהיה פי 2 במחיר לא גורם לך להתאים את ציפיות המכירות ממנה.

תסביר איך הפרופיל שלך לשחקן קונסולה מתיישב עם כך שאתה אומר שאת הבלעדיים עם דרישות המערכת הצנועות, שחקני הקונסולות משחקים על הלפטופ, ולכן מכשיר כמו סטים מאשין קורץ פחות.

DrKeo כתב:אוליבר כבר אמר שהערכה הראשונית שלו על המעבד הייתה טעות והוא לא יודע באיזה סיליקון הם משתמשים, אני משער ש-DF יעדכנו בעתיד. אבל עדין, לא התיחסת לעיקר, ה-CPU והGPU הם נפרדים לגמרי, כלומר מאיפה הטיעון שVALVE לא יכלו לקנות את ה-GPU מאינטל או NVIDIA או קוואליקום?

כי nvidia יקרים יותר וקשה יותר להתנהל מולם? כי אם יש לך CPU ו GPU של AMD אפשר להשתמש ב SAM? כי אם ההשוואה המיידית של הסטים מאשין היא הפס5 אתה תרצה שהמכשיר שלך יהנה מהאופטימיזציה ושיפורי ביצועים שמפתחות עשו לכרטיסים של AMD תודות לפיתוח גרסאות פס5?

DrKeo כתב:לא אמרתי שהוא רלוונטי יותר לשחקן הקונסולות, אמרתי שהקהל שלהם הוא כך או כך גיימרי PC ומכשיר ב-900$ שעושה path tracing הרבה יותר רלוונטי לגיימרים של PC מאשר מכשיר של 700$ שלא מריץ משחקים ב-VERY LOW.

VALVE לא מתחילה במפרט סולידי, הם מתחילים במפרט גרוע, מיושן, אחד שלא צריך להיות קיים ב-2026. הם מתחת לקו הבסיסי ובהחלט עדיף להוציא PC לסלון ב-900$ שהוא מצויין מאשר להוציא אחד גרוע ב-700$, ביחוד שבשוק ה-PC מחשב ב-900$, ואפילו ב-1100$, הוא מאוד זול.

אם הקהל הוא שחקני PC קיימים אז אנחנו חוזרים לנקודה שהמפרט שווה או טוב יותר מ70% מהמפרטים של משתמשי סטים.
אנשים לא רוצים מפלצות מרעישות וחמות בסלון שלהם. אם הם שחקני PC אז יש להם יש המפרט החזק יותר בחדר שלהם. הם לא מעוניינים בהעתק של זה בסלון.

DrKeo כתב:אבל אתה מבין את ההזיה נכון? אנחנו אומרים לך שהאסטרטגיה הזו מטומטמת ותכשל לגמרי, אתה אומר שלא, שהיא תהיה הצלחה. אבל כששואלים אותך כמה יחידות הקונסולה תמכור, אתה אומר מספר שהוא לכל הדיעות כישלון אדיר. אז אתה מבין כמה זה מטומטם? ברור שתחזית של 15 מליון זה "ביחס לאסטרטגיה", אבל זאת בדיוק הבעיה, זאת בדיוק הסיבה שכולם אומרים שזאת התאבדות כלכלית ואסטרטגיה מטומטמת בטרוף, כי אקסבוקס לא תמכור יותר. ואתה ליטרלי מודה בזה, פשוט עושה פליקפלאקים לאחור כדי להסביר למה זה סבבה לגמרי להיות כשל כלכלי טוטאלי.

למה מיקרוסופט צריכה לחיות עם הכנסות נמוכות ורווחים לא קיימים? אתה שומע את עצמך? אתה מבין שזאת ליטרלי ההגדרה של התרסקות של מותג או של חברה? אני מרגיש שצריך להסביר לך דברים כאילו אתה בכיתה א', אנחנו אשכרה צריכים לדבר על למה חברה רוצה להכניס כסף?

עניתי על זה בהתחלה. המטרה היא לשים את XBOX על המסלול הנכון להצלחה.
אי אפשר לדבר על מושגים של כישלון והצלחה כשאתה לא נותן את הדעת על ההבדל במחיר של המכשיר והשינוי במודל העסקי.
מוצר גיימינג מבית XBOX שיגרום לשחקני הPS לרייר זה לא כישלון. זאת המטרה. לעשות 180 על התדמית והנחשקות של XBOX.

אתה זה שאומר שנדלה 'כפה' משחקי מולטיפלטפורם על ספנסר. אז נאדלה לא מבין שהוא מאבד את כל הרווחים שאתה מתפייט עליהם? אתה מבין יותר מה CFO של מיקרוסופט?

כל הפרסומים והרחשים לגבי מיקרוסופט מציירים תמונה שהדבר הכי חשוב להם הוא שחטיבת הXBOX לא תבלוט כמו 'אגודל אדום' בין שאר העסקים שלהם.
קונסולה קלאסית נוספת אחרי שפל של דור ועם משחקים שמאבדים רלוונטיות בשוק ולא מחזירים את ההשקעה כי הם בלעדיים לקונסולה הזו - זו הדרך הבטוחה להפסדים, גרפים אדומים, scrutiny נוסף ועוד פיטורים ואף פרישה מתחום החומרה באמת.

קאז, אחרי שנאלצתי לקרא את הטמטמת הזו שכתבת, את אנשי הקש וטענות לדברים שאמרתי שמעולם לא אמרתי, ובגלל שאני מרגיש שיש לי דיונים יותר הגיוניים עם הבת 3.5 שלי, אני רוצה ממך בדיוק דבר אחד: תכתוב במספרים איך מכירה של 15 מליון יחידות חומרת אקסבוקס ברווח תגרום לREVENUE ורווח יותר גדול ממה שיש להם היום. אם כמפיצת תוכנה צד ג' אקסבוקס עושה בערך 25% מההכנסות שלהם בשנים האחרונות מאז הרכישה של אקטיוויז'ן והליכה לצד ג', תסביר במספרים אמיתיים, במתמטיקה, איך 15 מליון יחידות חומרה ברווח מפצות על ה-75% האחרים שהם הולכים להפסיד - בערך 130 מליארד דולר. כי לפי המתמטיקה שלי, הם צריכים למכור בערך 130 מליון יחידות אקסבוקס ב-1000$ כדי לפצות על ההפסד בהכנסות. אבל אולי לך יש חישוב אחר.

אם אין לך תשובה לזה אחרי שאני ולאסקין שאלנו אותך שאלות דומות שוב ושוב בלי תשובה, תעזוב אותנו באמא שלך.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 דצמבר 2025, 13:04

והכי מצחיק? קאז טוען שבלי להפוך את האקסבוקס לPC מייקרוסופט באמת עלולה לפרוש בדור הPS7. לול קאז, האקסבוקס PC הולך למכור 15M כמה אתה חושב שימכור האקסבוקס שמקביל לPS7. אם נלך לפי ההגיון שבגלל הפאשלות של מייקרוסופט הם מאבדים בכל דור חצי מהיוזרבייס שלהם. אז האקסבוקס שלהם בדור הPS7 ימכור משהו ברמת ה7.5M יחידות, אף יצרן חומרה רציני לא יצור קונסולה בשביל מספרים כאלה, זה מה שמוביל למחשבה שדור הPS6 זה הדור האחרון של אקסבוקס.
אסטרטגיית הPC של מייקרוסופט לא הולכת לעצור את הדימום היא הולכת להאיץ אותו.

שים לב שאנשים עם בוקס בדור הזה כמו חנן ודודי יש להם PC הם יסתדרו מעולה בלי הבוקס בדור הPS7.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 דצמבר 2025, 13:20

אין באמת שום הגיון מאחורי האסטרטגיה של אקסבוקס. נדלה שם להם קו קשיח של 30% רווח מתוך ה-REVENUE שזו מטרה שלחברה כמו אקסבוקס אין שום דרך להשיג בצורה מידית ולכן הם נכנסו למוד הסטריה. זה כמו לנהל חנות גלידה ולקבל הוראה מהבוס לרווח מידי אז מתחילים בהסטריה למכור את המכונות גלידה ואת השולחנות והכיסאות כדי לעמוד ביעד. זה יראה יופי בדו"ח של אותו חודש אבל החנות לא תשרוד שנה.

יש בדיוק שתי חברות בתעשיה שמסוגלות כרגע להשיג 30% רווח מתוך ה-REVENUE - נינטנדו וקאפקום. נינטנדו מוכרת חומרה ברווח בקצב שהפס5 יכולה רק לחלום עליה וכל משחק שלהם בתקציב זעום מוכר 20 מליון יחידות. קאפקום עושה מעט משחקים וכל אחד מהם מוכר 10+ מליון יחידות והם כולם EVER GREEN. אקסבוקס מכניסה היום 24 מליארד דולר בשנה, 30% רווח זה 7+ מליארד דולר רווח בשנה שזה כמעט כפול מהרווח של פלייסטיישן. ברור לכולנו שמיקרוסופט לא יכולה תוך רבעון להיות נינטנדו או קאפקום ובטח שלא להרוויח פתאום 7 מליארד בשנה, אז הדרך היחידה שלהם להשיג רווח מהיר זה לזרוק את התינוק עם מי האמבט ולהרוס את אקסבוקס. משחררים הכל לפס5 וזה מיצר עוד קצת הכנסות, מעלים את המחיר של GP בטרוף כדי ליצר עוד טיפה הכנסות, לא מפסידים על חומרה, חוסכים בעזרת ביטול משחקים ופיטורי אלפי עובדים ואולי אם יהיה להם נס הם יגיעו בשנה אחת ל-30%, ואני ממש בספק שזה יקרה. זה תאגיד שאוכל את עצמו, שכורת לעצמו גפיים כדי לאכול אותם בלי לחשוב מה הוא יעשה בלי גפיים.

תרנגולת בלי ראש.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 דצמבר 2025, 14:28

Laskin כתב:אז עדיין לא ענית לי - האם במודל הזה הרווחים יהיו גדולים יותר מהיום?
עזוב revenue ותתמקד ברווחים.
איך עם 15 מליון עותקים יהיו להם רווחים גדולים יותר כשעיקר הרווחים הם ממנויים ו-30% שהם לוקחים בחנות שלהם? רווחים מחומרה זה לא רווחים באמת, זה חרטע. זה לא יכול להחזיק כלום, זה אומר ש-70% מהסטודיואים שלהם יאלצו לסגור כי אין מי שישלם את המשכורות שלהם.

לגבי:
״ אתה זה שאומר שנדלה 'כפה' משחקי מולטיפלטפורם על ספנסר. אז נאדלה לא מבין שהוא מאבד את כל הרווחים שאתה מתפייט עליהם? אתה מבין יותר מה CFO של מיקרוסופט?״

כן! אנחנו מבינים *הרבה* יותר ממנו בענייני גיימינג ומה גיימרים רוצים. אני די משוכנע שכל אדם עם טיפה הבנה בתחום רואה את זה בנתונים של השנה האחרונה אחרי שהאסטרטגיה של נדלה יושמה במלואה.
נדלה תמיד היה בקטע של לשים את התוכנה של מיקרוסופט על כל מה שאפשר. הוא זה שהוביל את האופיס על מק, על נייד וכו. ושם - הוא צודק. כי אופיס זה לא גיימינג. מה שטוב לשוק אחד לא בהכרח טוב לאחר ונדלה לא מבין את זה.

ברור שרווחים מחומרה זה רווחים אמיתיים..
מה משנה כמה XBOX תמכור למצב האולפנים שלהם? המשחקים יוצאים על כל הפלטפורמות ונותנים לעצמם את הסיכוי הכי טוב למכור. זה הפוך ממה שאמרת - זה במודל בלעדיות ועם גיימפאס DAY1 שהאולפנים ייסגרו כפי ששתי הדורות האחרונים ממחישים לנו.

למיקרוסופט יהיו רווחים ממנויים וממכירות צד ג'. האם יותר מקונסולה קלאסית? כנראה שלא. זה משנה משהו למיקרוסופט? לא. כי הגיעו להם מים עד נפש עם המודל ההפסדי.
היו 2 דורות כאלה שמכרו רע יותר. ולבטח אסור לתת לספנסר לחרבן עסקה של 70 מילייארד דולר כי הוא רוצה לשחרר COD חדש לבסיס משתמשים של 2 מיליון אנשים.

נדלה לא צריך להבין בגיימינג. הוא מבין מספרים. הוא ראה את המספרים של ה XB1 וה XSX. ההנהלה של מיקרוסופט לא מחפשת גדולות ונצורות מחטיבת XBOX. היא מחפשת שהיא לא תזיק. זניחת מודל הסבסוד היא הכיוון. וכך גם ניתוק התלות של הצלחת משחקים בהצלחה של הקונסולה. אין דבר מטומטם יותר מאשר לכפות בלעדיות לקונסולה שבאה אחרי XBX בשפל של המותג, של פופולאריות ושל הסנטימנט, ושתימכר ללא סבסוד.

Laskin כתב:קאז, אחרי שנאלצתי לקרא את הטמטמת הזו שכתבת, את אנשי הקש וטענות לדברים שאמרתי שמעולם לא אמרתי, ובגלל שאני מרגיש שיש לי דיונים יותר הגיוניים עם הבת 3.5 שלי, אני רוצה ממך בדיוק דבר אחד: תכתוב במספרים איך מכירה של 15 מליון יחידות חומרת אקסבוקס ברווח תגרום לREVENUE ורווח יותר גדול ממה שיש להם היום. אם כמפיצת תוכנה צד ג' אקסבוקס עושה בערך 25% מההכנסות שלהם בשנים האחרונות מאז הרכישה של אקטיוויז'ן והליכה לצד ג', תסביר במספרים אמיתיים, במתמטיקה, איך 15 מליון יחידות חומרה ברווח מפצות על ה-75% האחרים שהם הולכים להפסיד - בערך 130 מליארד דולר. כי לפי המתמטיקה שלי, הם צריכים למכור בערך 130 מליון יחידות אקסבוקס ב-1000$ כדי לפצות על ההפסד בהכנסות. אבל אולי לך יש חישוב אחר.

אם אין לך תשובה לזה אחרי שאני ולאסקין שאלנו אותך שאלות דומות שוב ושוב בלי תשובה, תעזוב אותנו באמא שלך

יש לך מספרים של כמה נשאר מההכנסות האלה אחרי שמחשיבים את כל ההפסדים והסבסודים שמיקרוסופט ספגו כדי לעודד את ההכנסות האלה?

ההכנסות של XBOX PC לא יגיעו לגביהם של קונסולה סטנדרטית. אבל הם לא צריכות להגיע אליהם, ומיקרוסופט לא מבקשת שיגיעו אליהם. אז מה אתה דואג לכיס של מיקרוסופט?
מה שחשוב הוא ש XBOX PC הוא מכשיר שאובייקטיבית יהיה ייחודי ותחרותי יותר מול הפלייסטיישן, הוא מכשיר יותר pro-consumer מאשר המתחרים, והוא לא מגביל את השוק שאולפני א' יכולים לבנות עליו.

כל עוד המכשיר הזה מכניס רווחים שמשביעים את רצונה של מיקרוסופט, לא אמור להזיז לפאקינג אף אחד כמה פחות רווחים הוא מייצר ממכשיר באסטרטגיית loss leader.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 דצמבר 2025, 16:15

זה משנה כי הכסף הגדול לא נמצא במכירת המשחקים או במכירת חומרה - אלא במכירת מנויים וה-30% קאט מכל משחק בחנות שלך.
כתבתי את זה כבר כמה פעמים אתה אמור להבין את זה. זה מה שמאפשר לך לקחת סיכונים עם משחקים מקוריים, זה מה שמגבה אותך במקרה ועבדת על משחק 6 שנים והוא לא יצא משהו ולא מכר טוב, זה מה שבזכותו אתה מרשה לעצמך בכלל לפתח משחקים במשך זמן שיאפשרו לו להיות ממש טוב ולא למהר להוציא אותו לפני שהוא באמת מוכן. למה אתה חושב שיוביסופט, EA, וורנר ברוס, אקטיויז׳ן ושאר המפלצות חיפשו שירכשו אותם? אי אפשר להחזיק עם כל כך הרבה סטודיואים במקביל אם החנות שלך לא מוכרת צד ג׳ בכמויות, ולא עושים לשירות שלך מנוי. לא בתחום הAAA לפחות. אולי אם מיקרוסופט יעברו לפתח משחקים בהיקף ובתקציב של נינטנדו זה יהיה כלכלי והמספרים יסתדרו… בהצלחה להם עם זה.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 12 דצמבר 2025, 18:14

Laskin כתב:זה משנה כי הכסף הגדול לא נמצא במכירת המשחקים או במכירת חומרה - אלא במכירת מנויים וה-30% קאט מכל משחק בחנות שלך.

נינטנדו דווקא מסתדרת לא רע עם מודל שבו הכסף הגדול הוא במשחקים צד א' וחומרה.
והאמת היא שגם במקרה של מיקרוסופט, בזמנו הם דיברו על כך שבדור הבא הם יחתכו את ה-30% קאט גם בקונסולה (בחנות PC הם כבר עשו את זה). לא יודע מה יהיה שם בפועל כי האסטרטגיה שלהם נראית כאילו שלפו אותה באקראי מבריכת כדורים, אבל לא הייתי בונה על זה שהם יחזרו למה שעבד להם כל כך טוב בדור של ה-360.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 דצמבר 2025, 19:20

Laskin כתב:זה משנה כי הכסף הגדול לא נמצא במכירת המשחקים או במכירת חומרה - אלא במכירת מנויים וה-30% קאט מכל משחק בחנות שלך.
כתבתי את זה כבר כמה פעמים אתה אמור להבין את זה. זה מה שמאפשר לך לקחת סיכונים עם משחקים מקוריים, זה מה שמגבה אותך במקרה ועבדת על משחק 6 שנים והוא לא יצא משהו ולא מכר טוב, זה מה שבזכותו אתה מרשה לעצמך בכלל לפתח משחקים במשך זמן שיאפשרו לו להיות ממש טוב ולא למהר להוציא אותו לפני שהוא באמת מוכן. למה אתה חושב שיוביסופט, EA, וורנר ברוס, אקטיויז׳ן ושאר המפלצות חיפשו שירכשו אותם? אי אפשר להחזיק עם כל כך הרבה סטודיואים במקביל אם החנות שלך לא מוכרת צד ג׳ בכמויות, ולא עושים לשירות שלך מנוי. לא בתחום הAAA לפחות. אולי אם מיקרוסופט יעברו לפתח משחקים בהיקף ובתקציב של נינטנדו זה יהיה כלכלי והמספרים יסתדרו… בהצלחה להם עם זה.

אז לא יעשו כסף גדול. יעשו כסף בינוני.

כל הדברים האחרים שאמרת זה סתם בולשיט. אתה הולך לדבר על סיכונים ומקוריות פחות מ 24 שעות אחרי ש E33 גורף את כל הפרסים? איזה פלא אחראי לכך? אנחנו רואים סיכונים ומקוריות שנה אחרי שנה שמגיעה ממפתחות האינדי ו AA שאין להם שום רשת ביטחון.

מה זה החרטא הזה באמת. יש סהכ 3 חברות שמחזיקות פלטפורמה. פתאום צריך חנות כדי לעשות משחקים יצירתיים? ליוביסופט ול EA יש חנויות ושירותי מינוי משלהן..
זה לא כלכלי לפתח משחק וידאו שיוצא למחשב, לפלייסטיישן ולסוויץ'?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 דצמבר 2025, 21:06

swym כתב:

נינטנדו דווקא מסתדרת לא רע עם מודל שבו הכסף הגדול הוא במשחקים צד א' וחומרה.
והאמת היא שגם במקרה של מיקרוסופט, בזמנו הם דיברו על כך שבדור הבא הם יחתכו את ה-30% קאט גם בקונסולה (בחנות PC הם כבר עשו את זה). לא יודע מה יהיה שם בפועל כי האסטרטגיה שלהם נראית כאילו שלפו אותה באקראי מבריכת כדורים, אבל לא הייתי בונה על זה שהם יחזרו למה שעבד להם כל כך טוב בדור של ה-360.

כתבתי לגבי נינטנדו בהודעה שלי - בהצלחה להם עם זה. אני לא חושב שיש חברה שיכולה לעשות משחקים ברמה של דור וחצי או שניים אחורה ולהצליח כמו נינטנדו, בתור מחזיקת פלטפורמה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 דצמבר 2025, 23:35

מתקשה לענות על השאלה איך מהכנסה כמעט בלעדית של מכירת 15 מליון יחידות חומרה ברווח והפצת צד ג׳ מיקרוסופט אמורה להכניס יותר ולהרוויח יותר מאשר מכל הדרכים המגוונת שמהן מרוויחה מחזיקת פלטפורמה?

הרי זה הטיעון, לא? שלמרות שהמכירות יהיו נוראיות בצורה כלשהי מיקרוסופט תפצה על ה130 מליארד החסרים בעזרת מכירות על פלייסטיישן ומכירת חומרה ברווח? תעזור לנו להבין את המתמטיקה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 53 אורחים