Stick כתב:kririn כתב:Stick כתב:כן..
אז הנה הביקורת המקוצרת שלי לAC אודיסי - אם אתה רוצה לאהוב את המשחק, אתה צריך להנות ממנו.
אבל מי שאוהב את המשימות הראשיות ,אבל לא את משימות הצד ?
על זה הביקורת העיקרית
קרירין אתה מסתכל על זה עקום לגמרי.. אתה מבקר משחק שלא שיחקת בו בלי להבין בכלל איך הוא בנוי.
תן לי להסביר -
במשחק הזה *אין* כזה דבר 'משימות צד' בהגדרה הקלאסית. כלומר יש, אלו משימות פילר מהלוח מודעות שאתה עושה בלי לדבר עם שום NPC ושום כלום, פשוט רשימת "לך תנקה 20 מערות" וכאלה. אלו משימות ש*לא צריך* לעשות, אני לא עשיתי אפילו אחת מהן ואני כמה רמות מעל הקמפיין, זה סתם שם למי שרוצה והן מאוד בולטות בהבדלן משאר התוכן.
בשביל להסביר מה זה ה'תוכן צד' הזה שאתה כל כך מתלונן עליו, צריך לשאול מה זה בכלל 'הקמפיין'?
יש למשחק עץ קווסט 'ראשי' אחד שנקרא "האודיסאה שלך", בו אתה יוצא בתחילת המשחק למסע למצוא את אבא שלך ומשם זה מתקדם, וזה עץ שהולך מהשנייה הראשונה של המשחק והוא כאילו הקמפיין הראשי, כמו למצוא את סירי בוויצ'ר 3 לדוגמה.
לצידו נפתח כמה שעות בפנים עוד עץ קווסטים ארוך שנמשך עם המשחק ונקרא "הכת של קוסמוס", שהוא הקו העלילתי של הטמפלרים של המשחק הזה. מה שהיה באוריג'ין כרשימת ההתנקשויות.
ומאוחר יותר במשחק נפתח עוד עץ קווסטים גדול שמתקדם איתך ומתקשר לעלילה אבל הוא קצת ספוילרי אז לא אחשוף אותו כרגע.
לצד שלושת אלו (שמתחברים זה בזה עלילתית ולכן חייב להמשיך בכל אחד מהם כדי לפתוח משימות חדשות בכל העצים) יש גם עץ שהולך איתך מההתחלה ונקרא "עולם", אלו קווסטים שאתה מקבל בצורה טבעית דרך דיבור עם אנשים ב.. עולם, ואלו קווסטים עלילתיים ובדרך כלל עצמאיים כשכל סיפור קטן כזה ימשך ל3-4 קווסטים עם בחירות והשפעות שלך, באותה רמת הפקה בדיוק כמו הכביכול 'קווסט הראשי', בדיוק כמו בוויצ'ר.
עץ חמישי ואחרון שהולך איתך מהנתחלה נקרא "דמויות", ובו אלו קווסטים שלא מוגבלים למקום אלא לדמויות שאתה פוגש במהלך הסיפור ויכול להחליט אם אתה ממשיך או לא ממשיך לעזור להן. לדוגמה - אחד מקווסטי ה"אודיסאה" שלי שלח אותי לאתונה, שם פגשתי את סוקרטיס בתוך המשימה.
אחרי שהמשימה נגמרה, ה"אודיסאה" התקדמה וקיבלתי משימה אחרת שממשיכה לקדם אותי במסגרת הקו העלילתי הזה, אבל לסוקרטיס עדיין היו קווסטים לתת לי ויש לו סיפור גדול שהולך וממשיך למקומות אחרים מאתונה אם תלך איתו, והסיפור שלו המשיך תחת עץ ה"דמויות".
וזהו, כל חמשת העצים האלו הם הקמפיין. הם כולם ה'תוכן הראשי' של המשחק, הסיפור שלו, כולם באותה רמת הפקה, והמשחק לא דורש ממך לעשות שום תוכן מלבדם כדי להמשיך בהם.
למעשה המשחק 'דורש' ממך לעשות כל קווסט רק בשלושת העצים הראשונים כי אלו סיפורים שממש מסונכרנים ביחד, ואילו בעץ ה'דמויות' אתה לא חייב לסיים את הקווסטים של סוקרטיס כדי להמשיך בקווסטים של היפוקרטס.. אבל גם קווסטי ה'עולם' וה'דמויות' הם חלק מאותו סיפור ומהם אתה יכול לבחור לעשות את מה שאתה רוצה, להתמקד במקומות ובדמויות שמעניינים אותך.
עכשיו זה הקמפיין הראשי, אם אתה רוצה לראות את סוף המשחק אתה יכול וצריך לרוץ *רק* על הקמפיין הראשי. אתה מבין עכשיו למה הטענה שלך קצת מגוכחת? זה כאילו תגיד שמה יעשה מי שאוהב רק כל משימה שלישית בקמפיין של הוויצ'ר? או במילים אחרות.. מי שלא נהנה מהמשחק - כפתור היציאה שלו הגיע למיטב ידיעתי ללא מיקרו תשלומים, וממש לא צריך לשחק בכוח, אבל זה המשחק.
מעבר לזה, אפשר לשחק עשרות שעות בלי לגעת בכלל בקמפיין הראשי כי להבדיל מהוויצ'ר לדוגמה, למשחק יש המון מערכות שבכלל לא נוגעות לקמפיין.
מערכת ה"אומות", מערכת שכירי החרב, מחנות ובסיסים בסגנון FC, כל המערכת של הספינה והאיים מAC 4, וסתם העולם. כל זה תוכן שנמצא לצד הקמפיין הראשי ואין לו קשר אמיתי אליו, אבל אני אחזור ואגיד - אם אתה לא רוצה, לא צריך לגעת באף אחת מהמערכות האלו *אפילו לא לשנייה אחת*, מלבד הטוטוריאל שלהן שנמצא עלילתית בקמפיין.