Stick כתב:אני דווקא מכיר שפרוסטבייט דפק לגמרי את הפיתוח של ביוור, ואפילו של משחקי פיפא במובן מסוים (הזוי להזכר שבדור הקודם פיפא השיקו מנוע חדש לגמרי שבנו במיוחד, כדי להחליף אותו בפרוסטבייט אחרי משחק אחד). ובכל מקרה כשריספוון אמרו שהם לא מוכנים לעבוד עם פרוסטביט על ג'דיי, הם קיבלו את מבוקשם בסוף.
אני לא באמת מבין בזה, אבל אלו הדברים שאני הבנתי מכל מני דיווחים לאורך הדור, יכול להיות שאני טועה.
בכל מקרה השאלה בהקשר של מייקרוסופט היא יותר עניין של האם מייקרוסופט פשוט נתנה להם תקציב וזמן לפתח ולקסטם לעצמם את המנוע בדיוק כמו שהם רוצים, ולכן הוא אמנם נדחה, אבל אני חושב שזה דבר טוב (מזכיר את משחקי סוני שלכל צוות כמעט יש מנוע משל עצמו). או האם מייקרוסופט חייבה אותם להשתמש במנוע ספציפי, לא קשור וכזה שהמפתחים היו צריכים להקיא הרבה דם כדי לגרום לו לעבוד. מה שמעורר את השאלה למה בעצם שהם יעשו כזה דבר?
להבנתי מיקרוסופט לא כפו, הם עודדו. וזה לא ממש מקרה פרוסטבייט כי פרוסטבייט הוא מנוע אחד ויחיד שמתמחה בדברים מאוד ספציפים והוא נכפה על כל EA. כלומר צוותים שלא התעניינו בכלל בפרוסטבייט או התמחו במנועים אחרים, פתאום נכפה עליהם לעבוד עם מנוע חדש שלאו דווקא מתאים לפרוייקט שלהם. המצב כאן הוא עידוד מנועים פנימיים, כלומר FS עלה מנוע של אסובו, פורצה על המנוע של פורצה וכו׳. אני חושב שמיקרוסופט פשוט רוצה להיות מובילה טכנית כמו סוני, הרי אצל סוני כמעט לכל חברה יש את המנוע שלה עם שיתוף ידע בין החברות כמו פליפוני, נוטידוג, סנטה מוניקה, אינסומניאק, גרילה, סאקרפאנצ׳.. לכל אחת מהן יש מנוע פנימי משלה. אני יודע שיש למיקרוסופט סוג של GDC פנימי שבו כל החברות משתפות מידע ואני חושב שהם רוצים שיהיה יותר R&D פנימי ופחות תלות חיצונית באפיק. אולי לעובדה שסוני קונה עוד ועוד מניות באפיק קשורה גם לנושא. אבל לך תדע מה המניע האמיתי.
דוגרי אני בטוח ש-PG רצו לעבוד עם המנוע שלהם על המשחק, כלומר, זה די מתבקש שחברה תרצה לעבוד עם המנוע המוכר והידוע שלה בפיתוח של המשחק הבא. השאלה היא האם המנוע של פורצה הורייזן (או יותר נכון הענף שנוצר לפורצה הורייזן מהמנוע של פורצה מוטורספורטס) מתאים ל-ARPG בעולם פתוח שיש בו מערכת קרב, NPC, אנימציות של דמויות וכו׳. מה שבטוח הוא שפורצה הורייזן 6 ירוויח מהמשחק הזה, כי הרינדור דמויות שלהם די חרא ומשחקי פורצה מראים לך כמות לא סבירה של דמויות להתחשב בזה שמדובר במשחק מירוץ עם רינדור דמויות נוראי. אז אולי פייבל יצליח להביא למנוע את השדרוג שיעשה דמויות יפות בפורצה

We're just normal men. We're just innocent men