DrKeo כתב:נראה פשוט מעולה, אני שמח שהמשחק נראה כל כך טוב בלי לחשוף בכלל עלילה.
bling כתב:זה באמת יהיה הזוי מאוד, אפילו בשבילך.
קוג'ימה אגב הביע רצון לעשות גרסת PC ל MGS5, לא יודע עד כמה זה דיבורים באוויר אבל צריך לזכור שכל הפיתוח התחיל על ה PC עוד לפני שבכלל יצאו הקונסולות והיו לו ערכות פיתוח ככה שלא אמור לקחת לו כמעט זמן להעביר את המנוע עצמו.
הגיימפלי של MGS5 ב E3 למשל זה כמעט בוודאות גרסת ה PC (כמו בתכל'ס רוב ההדגמות של הדור הבא בזמנו) למרות שזה הוצג כביכול במסיבת העיתונאים של MS, זה די ברור.
bling כתב:כשמפתחים משחק לפס4 בלבד זה רץ על ערכת פיתוח של הפס4 שהיא אכן סוג של מחשב אבל זה לא בדיוק אותו קוד אחד לאחד כי אז היו מוציאים הכל למחשב בו זמנית ופורטים היו נעשים ב 10 דקות בערך לא?
ובכל זאת לא מעט חברות במשך השנים לא טרחו עם ליצור פורט למחשב.
אתה רוצה לאמר לי שזה כל כך קל וישיר והשפה זהה לחלוטין והבעיה היחידה עם פורט ל PC זה ההתאמות ל SKU שונים?
לא מתווכח, רק שואל.
bling כתב:כשמפתחים משחק לפס4 בלבד זה רץ על ערכת פיתוח של הפס4 שהיא אכן סוג של מחשב אבל זה לא בדיוק אותו קוד אחד לאחד כי אז היו מוציאים הכל למחשב בו זמנית ופורטים היו נעשים ב 10 דקות בערך לא?
ובכל זאת לא מעט חברות במשך השנים לא טרחו עם ליצור פורט למחשב.
אתה רוצה לאמר לי שזה כל כך קל וישיר והשפה זהה לחלוטין והבעיה היחידה עם פורט ל PC זה ההתאמות ל SKU שונים?
לא מתווכח, רק שואל.
DrKeo כתב:זה תלוי במצב שלך. ברמת העיקרון משחקים בלעדיים לקונסולות מפותחים על ערכות פיתוח ולא על pc אבל משחקי מולטיפלטפורם מפותחים הרבה פעמים על pc. כמובן שאם מדברים על ממש איפה יושבים וכותבים אתה קוד אז כותבים אותו על מחשב כי זה כלי עבודה טוב, כמו שלמשל משחקי אייפד כותבים על מק ולא על אייפד, אבל מריצים אותו כשרוצים לבדוק אותו על ערכת פיתוח של קונסולה. כמובן שמשחקי שנה ראשונה של קונסולות בילו את רוב זמנם כמשחק pc שהמפתחת בנתה למחשב עם מבנה דומה למה שהקונסולהה עתידית אמורה להיות כי פשוט אין להן ערכת פיתוח עד כמה חודשים לפני שהיא יוצאת. זאת גם הסיבה שהם בדרך כלל מכוערים, משחקי pc שנבנו עבור spec לא ברור ועוברים פורט לקונסולה כמה חודשים לפני השחרור.
במקרה של mgs5, קוג׳ימה כבר אשר שהוא נבנה לpc ומשם עבר פורט לקונסולות. השאלה היא מה יעלה בגורל גרסת הpc כי אולי היא טכנית קיימת אבל יש למפיצות נטיה לשנוא את הpc. אני מקווה שיחליטו להכריז בקרוב על מה הולך עם גרסת הpc כי אני מוכן לחכות כשאני יודע מתי היא באה אבל לחכות לנצח בלי שום ידע מה הולך איתה יביא אותי לשיגעון.
יהל, תסתכל על gz בתור סוג של gt פרולוג לפני gt5. ההבדל היחיד הוא שמטאל גיר הוא משחק עלילתי כך ש5 אמור להמשיך ישרות אחרי gz. הבנתי שזה לא יהיה חובה לשחק בו אבל כן מבינים יותר לעומק את 5. גם אמורות לעבור שנים בין המשחקים מאחר והדמות הראשית של המשחק אמורה להכנס לתרדמת של שנים בין gz ל5.
Yahel12 כתב:Drkeo - גם לGZ קוראים MGS V כלומר 5 אז זה לא עושה אותו חלק מphantom pain? ואם אני ארצה להתחיל לשחק בMGS אבל להתחיל מ Phantom pain, אני אצליח להביו משהו מהעלילה או שכדאי לי לגנוז את הרעיון.
Death_119 כתב:עצה, העלילות של MGS הן מאוד עמוסות ומלאות בניו אנסים קטנים. למרות שגם בMGS4 היה ניסיון של קוז'ימה כן לתת רקע של מה שקרה ב-3 בצורה דיי מאסיבית (בכנסיה) עדיין יהיה מאוד קשה ומאוד מבלבל לשחקן להכנס בפעם הראשונה למשחק בסדרה. במידה ואתה רוצה באמת לשחק MGS ולהנות כמו שצריך מהסדרה, שחק בארבעת המשחקים העיקריים של הסדרה, הם מצויינים, לא התיישנו בכלל ויהיו שווים את זמנך.
bling כתב:תודה על ההסברים, Death יכלת כבר לכתבו בסינית וזה היה נשמע אותו הדבר פחות או יותר
דווקא את המשחק אולי הכי חשוב לא הזכרת, הוא צריך לשחק ב PW, ואם הוא רוצה לחסוך זמן הוא יכול לשחק ב 3 וב PW בלבד וזה אמור להספיק.
אבל יהל, אני חושב שגם אם אין לך כח בכלל לשחק בסדרה (וזו סדרה נפלאה שאתה צריך לשחק בה בלי קשר בכלל ל MGS5) עדיין לא הייתי מוותר על MGS5 כשיצא, הוא נראה משחק פשוט טוב מדי בשביל זה.
הייתי ממליץ לך לקרוא כמה סיכומים של העלילה באינטרנט ואת הרקע שהמשחק יספק ולנסות להנות ממה שיש, זה במידה וממש לא יהיה לך כח לשחק בסדרה, פשוט לא הייתי מוותר על 5 בגלל זה.
Death_119 כתב:לא מסכים. מאוד קשה לפתח מוצר בצורת Remote על Target, והרבה יותר קשה לבדוק מוצרים שלא בסביבת ווינדוס מקסימום לינוקס או צורה אחרת של Unix שרצים על פיסי. למרות שעבדתי עד היום רק בשתי חברות, אבל בשתי החברות שמפתחות מוצרי Embeded התוצאה היתה זהה, תמיד יש גרסאת ווינדוס עליה מפותחת הגרסה הראשית כאשר השכבה התחתונה מפותחת פעמיים. דיבאגרים שרצים בRemote נותנים להיות פחות מוצלחים והרבה יותר איטיים, דבר שמאט מאוד את זמן הפיתוח וגורר מפתח לרוב לעבוד עם הדפסות ולא עם דיבוג של כל שורה.
DrKeo כתב:ערכות הפיתוח עובדות כך שאתה מקמפל להן גרסה, מריץ אותה על הערכת פיתוח ויש לך כלי DEBUG של יצרנית הקונסולה שעוזרת לך בתהליך בזמן הריצה. הריצה עצמה של המשחק מתבצעת על ערכת פיתוח, לא על הPC.
Death_119 כתב:אם יש לך IDE שרץ על ערכת פיתוח למה אתה צריך לקמפל על פיסי? אין הגיון במה שאתה אומר. אם Debugger שרץ בלי IDE זה בלתי אפשרי לדבג, ניסית פעם לדבג על Shell עם trace? זה משימה בלתי אפשרית. זה כאילו לקחת מכונת זמן וחזרת לשנות ה-70.
אם הם לא היו עובדים על ווינדוס בפיסי לא היה להם מחשבים בצמוד לקונסולות שיושבות על השולחן. זה Setup מוכר של חיבור לTarget.
DrKeo כתב:ברור שיש להם מחשב ליד הערכת פיתוח, הם מפתחים עליו ומריצים על הערכת פיתוח. ואני מכיר טוב מאוד איך לעשות דיבאג בלי יכולת לראות או לגעת בקוד תוך כדי, אני מפתח WEB כרגע
Death_119 כתב:אתה טוען שהם מתחברים בRemote ועושים הכל בRemote. יכל להיות, אבל מניסיון זה מאט את כל התהליך.
InterAl כתב:זה remote debugging כשהמכונה המרוחקת מחוברת ישירות למחשב שלך. זה לא אמור להיות איטי בכלל. אפילו remote debugging על מכונות מרוחקות באותו LAN זה לא בעיה. יש לאג של כמה עשרות מילישניות בודדות.
ומפתחים טובים לא משתמשים הרבה בדיבאגר בכל אופן. משתמשים בטסטים אוטומטיים (unit/integration tests) ולוגים.
אגב, keo, גם אם אתה מפתח web אתה יכול לדבג כמעט הכל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 31 אורחים