swiss-the-engine כתב:אני חושב שהגיוני לצאת מנקודת הנחה שכאשר אומרים SOLD THROUGH זה יהיה לצרכן... הTHROUGH מתייחס לכך שהעותק עבר את החנות והגיע לידיו של צרכן. ויש סיבה שלמפיצה איכפת... עד כמה שאני זוכר ממידע שהביאו פה בעבר, המפיצה צריכה לסבול החזרים של עותקים אם הם לא נמכרים. כמה המפיצה משלמת בחזרה לחנות אני לא יודע.
swiss-the-engine כתב:אני יודע כביכול שיש הסכמים כאלה... אני לא בטוח שאני יכול לקבוע זאת כעובדה מכיוון שאין לנו מידע פנימי על ההתנהלות הזאת. לפחות לא עד כמה שידוע לי.
לגבי נושא הPR... למה שלא ירצו לפרסם מספר קונקרטי לגבי מכירות תאכלס ללקוחות ולא לחנויות? זאת בהחלט אפשרות לדעתי.
swiss-the-engine כתב:כן אבל יתכן וDEEP SILVER מנסים לבנות איזה מוניטין מסויים כזה... כאילו שהם לא בקטע של "בולשיט" PR. לא יודע... פשוט אומר שיכול להיות מצב כזה.
swiss-the-engine כתב:אני יודע כביכול שיש הסכמים כאלה... אני לא בטוח שאני יכול לקבוע זאת כעובדה מכיוון שאין לנו מידע פנימי על ההתנהלות הזאת. לפחות לא עד כמה שידוע לי.
לגבי נושא הPR... למה שלא ירצו לפרסם מספר קונקרטי לגבי מכירות תאכלס ללקוחות ולא לחנויות? זאת בהחלט אפשרות לדעתי.
Laskin כתב:שמח לראות שTLOU נמצא במקום הרביעי ברשימה, למרות שהיו לו רק 3 שבועות של יוני להתברג אליה (יש פה עוד מישהו עם PS3 שלא שיחק בו?? נא לסקול...)
קצת פחות שמח לראות את JUST DANCE 4 (לא ייאמן שזה תפס), ובעיקר את SIMCITY 2013 שהצליח להגיע למקום ה-11 למרות הזלזול (בעיניי) בגיימרים.
Kazz כתב:אל תראו לסווים את הנתונים של אורגן טייל. הוא עדיין חושב שלשים את המשחק במבצע בסטים זה יותר שלילי מחיובי למרות שבזמן המבצע המשחק מוכר יותר עותקים בעשרות,מאות ואפילו אלפי אחוזים מאשר לפני תחילת המבצע כך שהם מרווחים הרבה יותר מאשר אם הם לא היו עושים את ההנחה. ואנחנו רואים זאת בשתי העוגות. החלק של סטים בעוגת הרווחים גדול יותר מחלקה בעוגת העותקים.
Kazz כתב:MK9 למחשב מכר 'הרבה הרבה מעל הציפיות'.
מצויין. אנחנו רואים ונראה יותר ויותר משחקי מכות מגיעים למחשב. ובמקרה של MK9 מדובר בפורט באיחור של יותר משנתיים. משהו לזכור בשביל כל מי ששואל למה חברות מתפלאות ממכירות מתחת לצפיות של פורטים באיחור של שבועות או חודשים מספר כאילו הדחייה היא מכת מוות. (מה שקרה לגבי לא מעט משחקי ווי יו השנה).
Nucleus_Dawn כתב:אני לא חושב שבגלל הבדל במילה אחת, אפשר להניח שמדובר במכירות ללקוחות ולא לחנויות.
בנוגע להחזרת עותקים - באמת יש הסכמים שמפיצות צריכות לקחת חזרה עותקים שלא נמכרו, אם נותרת כמות מסוימת במחסנים/מדפים של החנות, אבל זה לא משנה למפיצה, מבחינת הPR שלה. זה משנה לאחר מכן, בשורה התחתונה של הדוחות הכספיים. זה לא משנה שבוע אחרי ההשקה, כשרוצים לפרסם מספר כמה שיותר גדול.
Nucleus_Dawn כתב:בלוד דרגון, ההרחבה של FC3 מכרה מעל מיליון עותקים.
נחמד לראות שהמשחק היה הצלחה. הוא נראה משעשע ולא רציני בקטע טוב.
הקטע המוזר הוא שייבס גילמונט דיבר על זה שהם שוקלים להוציא את ההרחבה גם לריטייל, שזה מאוד נחמד, אבל יש לי בסניף (פה, ליידי) עותק ריטייל של המשחק. משונה.
מספרים מודלפים: לוסט פלאנט 3 פחות מ 10K עותקים LOL.
Kazz כתב:זה לא משנה מה המחיר ואילו הנחות היו. הוא לא היה אומר שהוא מכר הרבה יותר מהציפיות אם הפורט לא החזיר את ההשקעה בשלב מוקדם.
Kazz כתב:קונביקשן שיצא ב2010 בלעדית ל360 מכר 486K בחודש הראשון שלו. וואו. פי 3 פלטפורמות, יוזרבייס יותר גדול. איזה כשלון.
kririn כתב:המשחק ממש בינוני ,אז אני שמח על המספרים הנמוכים
הסדרה הזאת צריכה למות ,הרעיון הבסיסי טוב ,הביצוע כושל
Kazz כתב:רק אתה תתעקש למצוא הבדל בהודעת טוויטר בין אם נאמר מכירות או רווחים. בון לא היה אומר שהמשחק מכר WAY WAY WAY מהצפיות אם זה עדיין איכשהו משהו שלילי. אין ספק שמדובר רק בחדשה חיובית.
הכחשתי שתוכן בלעדי יכול למכור יותר בזכות פוש מהיצרנית? אז שהמפתחת תחליט לבדה שהיא מוציאה משחק בלעדי ותדע שהיא תקבל פוש. לא צריך לקנות או למכור את הבלעדיות בשביל זה. בנוגע לספלינטר סל אני מניח שיש כאלה שנכוו מהמשחק הקודם והמכירות הנמוכות מסמלות זאת. המשחק יצא בחודש צפוף מאוד ואולי גם הדור הבא שמתקרב השפיע.
מעניין אותי כמה מזוויע המצב של משחק ה XCOM החדש. חתיכת כשלון של איזה 7 שנים בפיתוח.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים