נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוקטובר 2018, 17:26

אבל כתבתי שזה יהיה לסרטים בעיקר, ואולי משחקי דו מימד וכד׳, כל הטענות על הכח ברורות לי.... וגם זה, בתנאי שיהיה ביקוש כמובן, אני מעריך שכן, לוידאו, ואולי כבר בדגם הראשון היציאה תוכל לשדר 8k בכבל אחד, מי יודע... אני מעריך שלא כי ב-2020 זה יהיה כמו 4k ב-2013 בערך

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 17:43

לתמוך ב-8K זאת לא בעיה, גם הקונסולות בסיס יכולות לעשות את זה. כל מה שצריך זה מעבד או GPU עם דיקודר שתומך וחיבור HDMI 2.1 שהוא סטנדרט שנקבע עוד ב-2017. כלומר אפילו הפס5 בשיגור תוכל לתמוך בסרטים ב-8K. אבל לא שזאת נקודת מכירה או רלוונטי בשום צורה, 4K בקושי התרומם אחרי כמעט חמש שנים ו-8K היא רזולוציה שלא תהיה רלוונטית גם ב-2028 אולי חוץ מאשר כמה מכשירים פריקים יעודים, נניח VR. אפילו הפס4 פרו לא תומכת בבלוריי 4K בכדי לחסוך 15$ על הכונן, שזה כמובן אירוני לגמרי.

בנוגע ל-AR ו-VR, זה די ברור שמדובר בטכנולוגיה יחסית איזוטרית ואני אפילו לא בטוח שסוני תטרח לעשות PSVR 2 לפס5 וגם אם כן, זה שוב יהיה אביזר נטוש כמו הPSVR/MOVE/PS EYE.

בקיצור, תמיד אפשר לעשות קונסולה מואצת, לאו דווקא תהיה אחת. לא היו כאלה עד היום וב-2023 לא והלך להיות איזה שגעון 8K טפשי כמו שהיה עכשיו עם 4K (ואפילו הוא עדין לא תפס).
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוקטובר 2018, 18:08

מהמר על פרו ב-2024, שים בהימורים (;

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 18:17

אני גם הייתי מהמר על פרו ב-2023 או 2024, אני רק לא לגמרי בטוח מה יהיה התוכן שלה כי בדור הבא היא תהיה פריק מאוד מוזר. השאלה היחידה היא האם סוני תצליח לשכנע מפתחות להשקיע אקסטרה בפרו בשביל איזה 15% מהבסיס משתמשים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוקטובר 2018, 18:23

לא יודע, אולי זה יהיה מיותר... אבל אני חושב שעכשיו שאנשים יודעים שזו אופציה, הרבה יותר יחכו מלכתחילה לדגם המשופר. לא כולם כמובן, אבל אלה שלא לחוץ להם בשנתיים הראשונות אולי כבר ימתינו שנה נוספת בשביל זה.
אני די בוודאות מחכה (:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 19:12

כשהפס4 פרו יצאה היו בשוק 50 מליון קונוסלות, היום יש 81.2 מליון. סוני אמרה שעל כל 3 פס4 רגילה נמכרת פרו אחת, כלומר רבע מה-31.2 האלה הן פרו -> כלומר 7.8 מליון. זה אומר שמתוך 81.2 מליון מכשירי פס4, רק 7.8 מליון הם פרו שזה 9% בלבד.

כמעט אף אחד לא יחכה לדגם המשופר. כבר היום הדגם המשופר הוא רק 9% מהבסיס שלהם. הקור של הקור יקנו פס5 בשיגור כי היא הטכנולוגיה הכי חמה בשוק כך שהם לא יחכו, האנשי אמצע ו-LOW מן הסתם לא יחכו לפרו. אחוז האנשים שיחכו עם פס5 בגלל הדגם פרו שאולי יגיע בעתיד הוא חסר משמעות לסוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 07:04

דן האוזר מרוקסטאר מגיב על GTA6 ופחות או יותר מאשר שלא יצא בדור הזה, אומר שהמצב הפוליטי כל כך אבסורדי משני הצדדים שזה היה פשוט בעייתי מדי (: חחח הוא צודק לגמרי.
אבל הם כן יכולים לעשות אותו בעבר או בעתיד וככה להתחמק מזה... כי יש מצב סביר שטראמפ ינצח גם ב-2020, ואז מה יעשו?! לא ישחררו עד 2024? ולכו תדעו מי יגיע אחר כך (; חוץ מזה שגם אם הדמוקרטים ינצחו האווירה שם לאו דווקא תהיה מתוחה פחות.
קיצר - אם זה הפחד שלהם שיתחילו לעבוד על תקופה אחרת או מציאות מקבילה דמיונית או משהו

“It’s really unclear what we would even do with it, let alone how upset people would get with whatever we did. Both intense liberal progression and intense conservatism are both very militant, and very angry. It is scary but it’s also strange, and yet both of them seem occasionally to veer towards the absurd. It’s hard to satirize for those reasons. Some of the stuff you see is straightforwardly beyond satire. It would be out of date within two minutes, everything is changing so fast.״

אני אישית מאוד שמח, כי רציתי לראות קפיצה אדירה בGTA הבא, שתנצל את המעבדים החזקים יותר כמו שצריך... ומי יודע, אולי באמת נקבל איזה Bully שיהיה המשחק קרוס-ג׳ן שלהם.
או שימכרו ״עדכון״ לפס5 שירוץ את RDR2 ב-60 פריימים ושאר שיפורים, באיזה 10 דולר למי שכבר רכש אותו בחנות הדיגיטלית.
איכשהו - הם ימצאו דרך לעשות מזה זהב שוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2018, 11:21

קיאו אל תשכח שהבוקס הכי מוכר השנה (וזו שנה שבה מייקרוסופט רואה עלייה אסטרונומית במכירות, אולי לא ברמה שמדגדגת ממש לסוני אבל עדיין) זה גרסת ה X עם ה 1 טרה בייט. מה שאומר שאם אתה בונה מכשיר ראוי ומשווק אותו יפה אז הוא יכול למכור מאוד יפה.

הפרו עדיין נתפסת באיזשהו מקום כמו איזה אלתור של סוני שלקחה לה שתי פס4 והדביקה בסלוטפ או משהו.

בקיצור, כח כן יכול למכור מאוד במידה והוא מציע ערך משמעותי על פני קונסולת הבסיס ולכן לא הייתי לוקח את הסטטיסטיקה של סוני כמדד בהכרח לפוטנציאל של קונסולות אמצע דור.

לאסקין, זה באמת הולך להיות הפרויקט GTA הכי מעניין אי פעם מבחינתי, בעיקר בגלל הקטע הטכנולוגי של לראות GTA חדש שקפץ 2 דורות עם מעבד CPU חזק והכל, תאווה לעיניים :)

ודן כל כך צודק עם הטיעון הפוליטי, אפילו ב ERA התגובות של ה SJW שם הוכיחו את הטענות שלו כשאנשים הגיבו בציניות תגובות סטייל ״שני הצדדים!!!״ (הרי מבחינתם יש רק את הצד של הפאשיסטים הקיצוניים הגזענים ואת הצד שלהם הנאור והחכם והצודק שהוא לא קיצוני בכלל! אין שני צדדים!) או סתם כאלו שקיללו אותו או אמרו לו לסתום את הפה כי הוא העז לרמוז שהצד ״הליברלי״ גם איבד את זה באיזשהו מקום. איך שרואים את התגובות של הפנאטים שם אפשר להבין בדיוק למה הוא מתכוון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 11:49

אם הוואן איקס לא הייתה יוצאת לא היינו רואים את מיקרוסופט עולה כל כך הרבה משנה לשנה, גם אם זה לא מנצח את הגירסה הישנה - זה עדיין להערכתי בהחלט שווה את זה ובוא נראה כמה גם הפרו תמכור אחרי ירידת מחיר שכבר שנים לא הייתה לסוני (כי אין צורך באמת, אם מסתכלים על המכירות, ועדיין)...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2018, 13:01

bling כתב:קיאו אל תשכח שהבוקס הכי מוכר השנה (וזו שנה שבה מייקרוסופט רואה עלייה אסטרונומית במכירות, אולי לא ברמה שמדגדגת ממש לסוני אבל עדיין) זה גרסת ה X עם ה 1 טרה בייט. מה שאומר שאם אתה בונה מכשיר ראוי ומשווק אותו יפה אז הוא יכול למכור מאוד יפה.

הפרו עדיין נתפסת באיזשהו מקום כמו איזה אלתור של סוני שלקחה לה שתי פס4 והדביקה בסלוטפ או משהו.

בקיצור, כח כן יכול למכור מאוד במידה והוא מציע ערך משמעותי על פני קונסולת הבסיס ולכן לא הייתי לוקח את הסטטיסטיקה של סוני כמדד בהכרח לפוטנציאל של קונסולות אמצע דור.

לאסקין, זה באמת הולך להיות הפרויקט GTA הכי מעניין אי פעם מבחינתי, בעיקר בגלל הקטע הטכנולוגי של לראות GTA חדש שקפץ 2 דורות עם מעבד CPU חזק והכל, תאווה לעיניים :)

ודן כל כך צודק עם הטיעון הפוליטי, אפילו ב ERA התגובות של ה SJW שם הוכיחו את הטענות שלו כשאנשים הגיבו בציניות תגובות סטייל ״שני הצדדים!!!״ (הרי מבחינתם יש רק את הצד של הפאשיסטים הקיצוניים הגזענים ואת הצד שלהם הנאור והחכם והצודק שהוא לא קיצוני בכלל! אין שני צדדים!) או סתם כאלו שקיללו אותו או אמרו לו לסתום את הפה כי הוא העז לרמוז שהצד ״הליברלי״ גם איבד את זה באיזשהו מקום. איך שרואים את התגובות של הפנאטים שם אפשר להבין בדיוק למה הוא מתכוון.

אני לא באמת יכול לענות לזה כי:
1) אין לי מושג כמה הבוקס באמת מכרה השנה.
2) אין לי מושג מה היחס בין המכירות X ל-S.
3) אין לי מושג כמה אנשים קנו X כשדרוג לישנה שהייתה להם.

השילוב של שלושת אלה גורמים לנתון הזה להיות קצת ריק. הרי כשהקונסולה שלך חלשה מהתחרות ובקושי מריצה חצי המשחקים כמו שצריך (חלק וב-1080P), מן הסתם שתחפש שדרוג. כשהקהילת בוקס כל כך קטנה, היא כנראה הארד קורית למדי ולכן הסיכוי שהם ישדרגו ל-X גדול משמעותית. וגם אין לי מושג מה ההפרש מכירות בין ה-X לבין ה-S. כלומר אם הבוקס מכרה השנה רק 5 מליון יחידות ו-3 מליון מהן זה X, זה באמת אומר משהו? אולי 10% מהקהל הכי קור של אקסבוקס החליט לשדרג את הONE המקרטעת שלו שעושה לו טובה כשהיא מריצה משחק ב-900P / 30?

לפי VGC ה-ONE מכרה מתחילת השנה 3 מליון חתיכות. אני יודע ש-VGC זה אתר אשפה שטועה גם בעשרות אחוזים, אבל זה ball park. אז כמה X כבר יש בעולם מהשיגור? 2 מליון? 3 מליון? מתוך בסיס משמשים של 40 מליון, רוב הסיכויים שאלה הקור של הקור ששדרגו. בקונסולה בריאה כמו הפס4 רואים יחס של 3 ל-1 מה ששם את הפרו על בערך 9% מבעלי הפס4. וזה כשיש את כל ה"שגעון" 4K בשנתיים האחרונות. מה ימכור פס5 חזקה יותר?

אין לי בעיה עם פס5 פרו, אני לגמרי בעד. אני פשוט חושב שאלה אם הם יצליחו לעשות משחק שמריץ ב-60 מה שהקונסולת בסיס עושה ב-30, זאת תהיה מכירה קצת קשה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 13:45

זה מכשיר פרימיום, הוא לאו דווקא אמור לספק הרבה מעבר ליתרונות עבור משתמשי-קצה... אני קניתי פרו ואין לי 4K, אני נהנה מקצב יציב יותר או מהיר יותר או פשוט תמונה מעט חדה יותר וזה שווה לי הקעה של 100 דולר נוספים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2018, 13:51

לך, לרוב הקהל לא. וזה עוד מכשיר עם מסר שיווקי ברור -> 4k. בדור הבא זה יהיה קשה יותר אלה אם המסר יהיה 30->60.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 אוקטובר 2018, 13:55

בדיוק,אני חושב ששתיהן יכולות למצוא את עצמן בבעיה אמיתית בדור הבא כשזה מגיע למסר השיווקי ולשאלה הבסיסית של 'למה לי לשדרג לקונסולה חדשה' ולכן אני מקווה שהם יעופו עם ה-SPECS של המכונות האלו,כך שכשנראה משחקי נקסט-ג'ן לא יהיה שום ספק שמדובר פה בקפיצה משמעותית וכזו שפשוט לא אפשרית על הדור הנוכחי. קצת כמו הקפיצה בין הפס2 לפס3.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 13:57

נו, ברור של*רוב* הקהל לא, זה מכשיר פרמיום. אם סוני יוכלו להעריך נכון לכמה אחוזים הם פונים פה יהיה להם רווח נהדר, אם לא הם אולי ייצרו יותר מדי ויתקעו עם זה, אבל בכל מקרה יש ביקוש, ובוא נראה איך החלוקה תהיה בסוף הדור, לא עכשיו.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 25 אוקטובר 2018, 13:59

Uncle Pey'j כתב:בדיוק,אני חושב ששתיהן יכולות למצוא את עצמן בבעיה אמיתית בדור הבא כשזה מגיע למסר השיווקי ולשאלה הבסיסית של 'למה לי לשדרג לקונסולה חדשה' ולכן אני מקווה שהם יעופו עם ה-SPECS של המכונות האלו,כך שכשנראה משחקי נקסט-ג'ן לא יהיה שום ספק שמדובר פה בקפיצה משמעותית וכזו שפשוט לא אפשרית על הדור הנוכחי. קצת כמו הקפיצה בין הפס2 לפס3.

זו ציפיה סבירה? אנחנו רואים אופציה כזו גם עם החומרה הכי מתקדמת שקיימת בשוק?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2018, 14:32

אני לא חושב שזה סביר, תקופה שונה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 נובמבר 2018, 14:51

זה לא רשמי אבל זה הכי קרוב שיש: סקוור עובדת על משחק AAA לפס5 שירוץ על מנוע הלומינוס שלה שלמרבה ההפתעה לא נזנח.

הפרט הזה התגלה מפרופיל הלינקדין של טומוהירו טוקודו, שהוא אומן ראשי של מודלים תלת מימדיים במנוע הלומינוס:

תמונה

האם סקוור יוכלו עכשיו להוציא לפועל את הגראפיקה הזו מהטק דמו המפורסם שלה, הפילוסופייה של אגני מתחילת הדור שהדהים בזמנו את כולם אבל לצערנו התגלה כגדול על הדור הנוכחי?

עדיין נראה מדהים ולדמיין רמה כזו של fidelity בעולם גדול של סקוור זה מטורף, במידה וזה אפשרי כמובן על הדור הבא. הלומינוס מנוע שהתחיל את הדור הזה כהבטחה גדולה אחרי הטק דמו הזה אבל בסופו של דבר הוא די כשל מלהשאיר אימפקט, יכול להיות שבדור הבא ייעשה איתו צדק.

חייב להודות שזה די מרגש לראות ככה באופן חצי רשמי את הכיתוב משחק AAA שרץ על הלומינוס מצד סקוור על הפס5. העסק ממש קרוב :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2018, 15:07

הדמו הזה רץ בזמנו על 680GTX שהוא די קרוב לכוח של הפרו כך שלא מפתיע שהפס4/ONE לא הצליחו לעשות גרפיקה כזאת. עוד תחשוב על ה-ONE שהייתה איזה שליש מהכוח שלו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 נובמבר 2018, 15:12

לא רואה מצב שה 680 מריץ משחק שנראה ככה, הדמו הזה עדיין רמה מעל כל משחק שראינו בדור הזה. מאוד מסוקרן לראות את המשחק לומינוס של סקוור על הפס5, האם הוא יעמוד ברמה הזו. כל דבר שקשור בפרויקט הזה שלא נראה ככה לפחות יהיה מבחינתי קצת מאכזב, זו הקפיצה שאני מצפה לה אם עושים את כל הטרחה הזו של מעבר דורי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2018, 16:19

דבר ראשון זה לא משחק, זאת סצנת מעבר. דבר שני, משחק שנכתב מאפס לפרו ב-1080P? זה לא משהו שבאמת ראינו עדין. ראינו את TLOU2 רץ על קונסולה חלשה יותר מפי 2 ב-1080P, אתה לא חושב שאם יש פי 2 יותר כוח זמין ממה שמריץ את TLOU2 אי אפשר לעשות את זה? ועוד סצנת מעבר בלבד? לי זה נשמע הגיוני, ביחוד שזה עובדתית רץ על משהו בכוח של הפרו כך שלא צריך להריץ ניחושים :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 נובמבר 2018, 16:39

קיאו אני מדבר נטו על משחק, גיימפליי, בלי התחכמויות, לא טק דמו לא סצנת מעבר ולא כלום, גיימפליי טהור של משחק שיהיה בעולם די פתוח שיראה ככה. אלו פחות או יותר הציפיות שלי מהמשחק לומינוס של סקוור לפס5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2018, 16:47

אבל גם הדמו לא מראה לך גיימפליי, הוא מראה לך דמו טכני שזה סצנת מעבר לא מיצגת :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 נובמבר 2018, 16:54

אז אני רוצה גיימפליי שנראה ככה מהמשחק פס5 שלהם! לא בקשה מוגזמת נראה לי :P

זה אמור להיות בר הישג להציג גיימפליי בגראפיקה של טק דמו מ 2012-13 שרץ בזמן אמת על החומרה שהיתה אז, לא ככה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2018, 17:27

אני חושב שמשחקים יראו הרבה יותר טוב מזה, יש שם הרבה דברים שנראים קצת מיושנים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 נובמבר 2018, 17:43

קשה לי אפילו לדמיין ײהרבהײ יותר יפה מזה :)

במיוחד אם הרזולוציה תתבזבז על 4K טבעי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים