DrKeo כתב:אני מוכן להתערב איתך שזה זול יותר ממה שעולה לסוני להחזיק את כל האולפנים שלה

חוץ מזה המטרה של זה היא למצא את גירס והיילו הבאים, זאת לא תרומה לנזקקים. היילו מכניס יותר ממליארד דולר לכל משחק, גירס מכניס מאות מליוני דולרים. אז חלק ירוויחו, חלק יפסידו ואחד מ-10 יצא איכות שמוכרת 5 מליון עותקים למשחק כמו גירס.
היי, לא חסרות חברות שאפשר לעשות איתן את הניסויים האלה. גירבוקס, קוג'ימה עכשיו סוכן חופשי, אובסידיון, CD PROJECT, ID, דאבל פיין... יש המון חברות בסגנון הזה שעובדות עצמאי וישמחו לקבל מימון וחופש אומנותי מלא. אפילו שיתופי פעולה עם מפיצות אחרות, קח כדוגמה את BB ו-FROM SOFTWARE.
ברור. זה בדיוק מה שכתבתי. שזה יותר זול מהשיטה של סוני, של להחזיק כמות גדולה של אולפנים.
זה גם מאפשר הרבה יותר גמישות. הרי, סביר להניח שהם לא ישקיעו הרבה כסף, כדי להפיץ את המשחק הבא של קרייטק, אבל כשסוני מוציאה משחק מעפן כמו האורדר, מצוות בבעלותה, הם חייבים להמשיך לממן אותו, או לסגור את האולפן, שזה הרבה יותר קשה, מסתם לא ליצור עוד שיתוף פעולה עם חברה חיצונית.
זה גם מאפשר גמישות בסוגי העסקאות, כך שההשקעה בכותר שלא שייך למייקרוסופט (SO) נמוכה בהרבה, מכותר שכן שייך למייקרוסופט (היילו). אז פעם ב... איזה מאס אפקט יתחמק, אבל זו באמת דרך יעילה לפתח כותרים חדשים ולדאוג למשחקי צד א'/ב' לקונסולה שלך.
גירבוקס לא של 2K?
מי שיצליח להביא את קוג'ימה הולך להוציא כמות אדירה של כסף, על משחק ממש מוזר, שממש מלא אנשים ירצו לקנות.
לא רואה את ID עושים משהו כזה. בכל זאת, הם תחת בת'סדה ואני לא רואה אותם מוציאים משחק בלעדי. מצד שני, גם לא חשבתי שסקוור יעשו את זה והנה, הם עושים את זה עם טומב ריידר. כנראה זה תלוי רק בכמה כסף משקיעים. מצד שני, בתור מייקרוסופט, לא הייתי רוצה להשקיע שקל בID, כי כבר יותר מידי זמן הם לא פיתחו משחק מוצלח.
אין סיכוי בעולם שCD PROJECT יפתחו משחק בלעדי. הם הרבה יותר מידי צמודים לצ'ק ליסט הניאוגאפית שלהם למה "הוגן" ו"מוסרי".
באמת מה שסוני עשו עם BB, מייקרוסופט מנסה לעשות עם פלטינום. מעניין יהיה לראות מה ייצא מהשותפות הזאת.