swiss-the-engine כתב:לא מבין אותך. איך אתה כבר מצפה/רוצה סטנדרט?
DrKeo כתב:נניח יוצא alien isolation 2 שנה הבאה, במה הוא אמור לתמוך? במשקפיי וולוו? אוקולוס? מורפיאוס? ההוא של מד קאטס? אחד מ3 מליון האחרות? אני חייב להגיד שזה מאוד מדאיג שלא נבנה כאן סטנדרט.
bling כתב:אני לא מבין מה הכוונה שלך, הטכנולוגיה עובדת בצורה זהה על כל התקנים, זה לא שצריך לעשות פורט גם לאוקולוס במובן של עוד קונסולה, זה סכ"ה אמור להיות סוג של סקין, אז אין סיבה שהמשחק לא יתמוך פשוט בכולם, כמה עבודה זה כבר לעשות שיפעל על כל המכשירים הללו?
DrKeo כתב:מה זאת אומרת "כבר"? כשיצא USB היה סטנדרט? כשיצא HDMI היה סטנדרט? לפיתוח משחקים יש סטנדרטים חיצוניים כמו OPENGL או DX? אתה רוצה לחזור לתקופה של המחשבים ושנות ה80 שבהם היה לכל חברה סטדנרט משלה ושום דבר לא עבד על שום דבר?
אין API אחיד, אין שום כיוון, אף אחד לא מדבר עם אף אחד, כל חברה מושתנת מכריזה על זוג משלה. רק תתאר לך שתוציא 300$ על אוקולוס ותגלה שALIEN 2 יתמוך רק במשקפיים של VALVE? לא יבאס לך את הצורה? זה אשכרה מסוכן לתעשית הVR לדעתי, אנשים יקנו משקפיים במאות דולרים ויוכלו לשחק רק בחצי מהמשחקים. זאת ממש בעיה ובדיוק כמו שיש קונפדרצית מדיה שמחליטה על הסטנדרט חדש של מדיה או חיבור חדש, צריך להיות כאן סטנדרט כדי שכל משחק VR שיוצא יעבוד על כל המשקפיים.
תירוץ המוקדם עדין לא עובד עלי, כל נושא הVR מתבחבש כבר 3 שנים, היה להם המון זמן. היחידים שעושים משהו בנושא זה אוקולוס, הם מנסים לדבר עם כולם ולהשתתף בפיתוח.
Laskin כתב:אני משוכנע שזה לא עניין מסובך יותר מדי, וכמו שהיום משחקים תומכים גם בשלט של 360 וגם של חברה אחרת, או כמו שמשחקים תומכים בדולבי אבל גם בטכנולוגיות סאונד אחרות או בכמה וכמה סוגי עכברים, מקלדות וכו' - כך הם גם יתמכו בכמה קסדות VR שונות.
לא ביג דיל בכלל... ומי שירצה - יעשה את המשחק שלו בלעדי רק לקסדה אחת, או יתמוך "רק" ב-2 הכי פופולריות...
בכל אופן, הנה רשמים מפי המקצוענים:
http://www.eurogamer.net/articles/digit ... t-morpheus
הם מאוד התרשמו לטובה, ויש הרבה פנינים, אבל בקשר לדאגה הגדולה:
The demo is short and sweet but does enough to demonstrate that PlayStation 4 has the power to create a visually detailed experience while maintaining a coherent stereoscopic image at a sufficiently high frame-rate. It feels as if it has the quality to work as a full game, though beyond the confines of the demo you do have to wonder whether it would work as anything other than an on-rails experience.
ומסתבר שאכן יהיו עוד הדגמות בהמשך השבוע:
Sony has brought three more demos to GDC that we'll be sampling later in the week - including a full 120fps experience - and we can't wait to try them out.
DrKeo כתב:לעכברים/מקלדות/שלטים יש API אחיד של DX או של OPEN GL, תלוי במי מהם אתה משתמש. מפתחים פעם אחת, עובד על כולם. לVR אין, בהצלחה עם זה.
אגב, המסך הוא כן 1080X960 במורפיוס, עבדו עלינו עם ה1080P :/
בנושא הכוח של הפס4, זוכר את הדמואים ב720P ב3D ב60FPS של הפס3 בזמנו כשהם רק הדגימו את ה3D? דברים כמו WIPEOUT? כולנו יודעים איך זה יצא. הפס4 לא מתמודדת עם 60FPS ב1080P במשחקי AAA גדולים, אז להוסיף על זה גם תלת מימד? אין מצב.
סוויס, מה לא מובן? לא כל משחק יתמוך בכל המשקפיים, חלק יתמכו במורפיוס וחלק בשל VALVE. זה אומר שתקנה משקפיים ב300$ ולא כל המשחקי VR יעבדו איתם. לא מובן לי מה לא ברור בזה שפיצול השוק הוא דבר רע?
DrKeo כתב:לעכברים/מקלדות/שלטים יש API אחיד של DX או של OPEN GL, תלוי במי מהם אתה משתמש. מפתחים פעם אחת, עובד על כולם. לVR אין, בהצלחה עם זה.
בנושא הכוח של הפס4, זוכר את הדמואים ב720P ב3D ב60FPS של הפס3 בזמנו כשהם רק הדגימו את ה3D? דברים כמו WIPEOUT? כולנו יודעים איך זה יצא. הפס4 לא מתמודדת עם 60FPS ב1080P במשחקי AAA גדולים, אז להוסיף על זה גם תלת מימד? אין מצב.
סוויס, מה לא מובן? לא כל משחק יתמוך בכל המשקפיים, חלק יתמכו במורפיוס וחלק בשל VALVE. זה אומר שתקנה משקפיים ב300$ ולא כל המשחקי VR יעבדו איתם. לא מובן לי מה לא ברור בזה שפיצול השוק הוא דבר רע?
Death_119 כתב:המקסימום שהפס4 מסוגלת לעשות זה 720P ו-30FPS במשחקי אינדי בתלת ממד (כמו 2 Trine לדוגמא), משחקי AAA אני בספק שהם יגיעו גם לזה. הפס3 היתה מריצה משחקי AAA במשהו שהוא מתחת ל-480 במקרה הרע וברמה של 20FPS ומתחת (קילזון 3 או אנצ'רטד 3 לדוגמא) וקצת מעל במקרה הטוב במשחקים שאין כמעט מה לרנדר כמו מורטאל קומבט.
Trine 2 has migrated to PlayStation 4 in fine form - not only does it combine the optimal mix of resolution and frame-rate, but it's the only game to support stereoscopic 3D, running internally at an effective 1080p120 in the process. Indeed, according to the developer, Trine 2 could even hit 4K at 30fps should Sony ever unlock the output of the PS4 to support ultra-HD resolution.
Right now the only drawback is that the game is stuck running in 720p on the PS4 when in this mode, so we get 720p at 60FPS displayed in 3D. Meanwhile, the full fat 1080p60 stereoscopic presentation is available on PC.
However, according to Frozenbyte this is a limitation of the current PS4 firmware and not the actual game engine.
"We have to go by the 3D limitations at the moment - so the regular resolution is 1080p and 60fps, but in 3D the resolution gets dropped to 720p60," the developer posted on the PlayStation blog. "The game actually still runs at 1080p internally. So in the future the game may even automatically be able to run and output at 1080p60."
DrKeo כתב:זה נשמע מגניב אש, מצד שני קשה לי לדמיין בטווח הקרוב משחקי AAA מפותחים ספציפית אך ורק למורפיוס (כי רק לו יש את השלט הזה, למרות שיש גם משהו למכשיר של VALVE שלא חשפו עדין לגמרי). זה נשמע כמו סיכון די גדול. בנוסף, איך בסלון שלי אני מסתובב ומתכופף ושאר הירקות בלי לדרוך על הכלב שלי או לדפוק את הזרת בשולחן? שיתחילו עם FPS מאוד אמרסיבי עם שלט 360/פס4 ונתקדם משם

DrKeo כתב:DF אומרים שהוא "1080P בדיוק כמו הגרסה הקודמת" והגרסה הקודמת גם נקראה "1080P" אבל היא הייתה 1080X960 לכל עין (שאם תעשה את החישוב המטעה של לחבר אותם יחד תקבל 1080X1920 אבל זה חישוב לא נכון כי כל עין תראה 1080PX960. אפילו שבתלת מימד הרזולוציה פחות מפריעה לעין מאשר לא בתלת מימד). אמרתי שהפס4 לא מסוגלת להריץ את זה את זה כשעוד חשבתי שהמשקפיים הם 1080P כפול. עכשיו שגיליתי מדובר בהרצת המשחק בתלת מימד ברזולוציה של חצי מ1080P, זה אמור להיות לפס4 אפילו יותר קל מאשר להריץ את המשחק לא בתלת מימד ב1080P אמיתי. כלומר הביצועים יהיו דווקא נהדרים כי עם המורפיוס משחקים ברזולוציה שהיא חצי מ1080P.
בנושא נאום ההרווחנו, אני בטוח שיהיה רווח בסוף אני פשוט חושב על השנתיים הכואבות הראשונות
שום דבר לא יקרה אם החברות האלה לא ויעשו איזו וועדה סטייל זאת של הבלוריי. היי, אולי DX12.1 יעשה את העבודה בשבילם ויקבע סטנדרט שהAPI של כולם יעבור דרכו אבל עד שזה יקרה המשקפיים יהיו שנתיים בשוק. הסיבה שזה מעצבן אותי היא שאני חם ממש על הVR וזה מבאס אותי לחשוב שאם אני אקנה נגיד את המשקפיים של VALVE בחגים, פתאום יבוא משחק גדול שאני רוצה לשחק בו והוא פשוט לא יתמוך בשל VALVE אלה במורפיוס במקום.
אתה צריך להבין שהטענה שלי היא לא שיש המון תחרות, הטענה שלי היא שיש המון תחרות שמתעלמת אחת מהשניה ואף אחת לא תואמת לשניה. אם היה טיפה תאום, ביחוד שנראה שאוקולוס לגמרי זורמים עם תאום עם כולם ואני גם בטוח שVALVE לא תבכה, אז היינו מקבלים סטנדרט וכל דבר שהיה רץ במצב VR היה עובד עם כולם. זה יכל להיות מעולה, לדעת שאתה קונה משקפיים ושתוכל להשתמש בהם בכל משחק VR. רק תתאר לעצמך שהיו אומרים לך "מצטערים, הוויצ'ר 3 רץ רק על כרטיסי AMD", זה היה מבאס לך את התחת. שלא נדבר שבתחום הכרטיסים הגרפים יש רק שתי חברות, בתחום הVR רק עכשיו, 8 חודשים לפני הזוג הראשון בשוק, יש כבר 4 יצרניות שונות לגמרי כשלכל אחת סטנדרט משלה (VALVE, סוני, אוקולוס ורייזור).
bling כתב:מה?
TRINE2 רץ ב 1080P ו 120 FPS על הפס4 ב 3D, לפי DF:
יכול גם לרוץ ב 4K ו 30 FPS.
הוא היה תקוע ב 720P ו 60 FPS (לא 30) בגלל עדכון קושחה מיושן של סוני:
DF אומרים שהדמו הטכני של המורפיאוס רץ באחלה גראפיקה ושהם די משוכנעים שהפס4 יכול להציע FIDELITY טוב מאוד ל 3D.
Death_119 כתב:1080P לא בתלת ממד, 720P בתלת ממד. אני לא צריך אותם, אני פשוט הרצתי אותו בבית.
דרך אגב, אני לא יודע איך הטלוויזיה שלך, אבל שלי לא מסוגלת לעשות יותר מ-24 הרץ ב-1080P, גם ככה אני כבול ל-720P במקרה הטוב בבית בין אם זה מהפיסי (שגם לא הצליח יותר מזה על ה-580) או הפס4.
Laskin כתב:
לא יודע לגבי הקודם, אבל הם כותבים NATIVE 1080P בכתבה של DF, והמסך הוא OLED 5.7 אינץ' חדש, כך ששום דבר לא נראה לי "בדיוק" כמו הגירסה הקודמת בכל מקרה![]()
טוב, לפחות הבנתי שהחששות שלך זה רק לשנתיים הראשונות.. ואני מבין את החששות, אבל זה כל כך שטויות ביחס לרווח שלנו מהתחרות הזאת.
הנה, עכשיו סוני שמו OLED ואולי גם האחרות יעשו זאת בגלל התחרות. אולי לאחת מהן תהיה בעייה גדולה עם TRACKING והשנייה תפתור את זה בדרך אחת, והשנייה בדרך אחרת...
אני משוכנע שב-90% מהמשחקים שאתה תרצה לשחק - תוכל לשחק על האוקולוס והקסדה של וואלב. אתה לא תתאכזב אולי אף פעם שלא תוכל להפעיל משהו.
ואפילו וואלב שעושה קסדה משלה - אני משוכנע שPORTAL הבא יתמוך גם באוקולוס... גם אם זה כביכול מנוגד לאינטרסים של וואלב.
בקיצור - אתה קצת יותר מדי לחוץ מזה, ואני חושב שאני פה הכי מחכה לVR, אני חולם על זה מאז ששמעתי על זה, עוד לפני שהגיע לקניון...
Klayman כתב:אם אקנה ערכת vr כלשהי, זה יקרה רק בדור הבא של הטכנולוגיה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים