גיא, EA דווקא רצו "שטיק" שמיחד את המשחק מאנצ'רטד. בכל מקרה החברה הזאת לא בנויה יותר למשחקי סינגל אפים שלא מבססים את כל הכלכלה שלהם על אונליין.
DrKeo כתב:טלטייל פטרו 90 עובדים. הזדמנות למיקרוסופט לישם את המדיניות החדשה?
DrKeo כתב:לקנות מפתחות מבוססות זה מה שכולם עושים, מעט מאוד חברות בונות צוותים לבד ולרוב הם יוצאים בין כישלון ל-MEH. אם תסתכל על הרפרטואר של סוני, 90% מהצוותים שלה הם חברות צד ג' שסוני עבדה איתן ואז קנתה. אז כן, מיקרוסופט לאחרונה בעיקר מקימה צוותים (343, הקואליציה), אבל הם מחפשים לשנות את הדרך ולקנות חברות עצמאיות עם יכולת פיתוח גבוהה זאת, לפחות לדעתי, הדרך.
Nucleus_Dawn כתב:DrKeo כתב:לקנות מפתחות מבוססות זה מה שכולם עושים, מעט מאוד חברות בונות צוותים לבד ולרוב הם יוצאים בין כישלון ל-MEH. אם תסתכל על הרפרטואר של סוני, 90% מהצוותים שלה הם חברות צד ג' שסוני עבדה איתן ואז קנתה. אז כן, מיקרוסופט לאחרונה בעיקר מקימה צוותים (343, הקואליציה), אבל הם מחפשים לשנות את הדרך ולקנות חברות עצמאיות עם יכולת פיתוח גבוהה זאת, לפחות לדעתי, הדרך.
אני גם חושב שהדרך שאתה מציע הרבה יותר פשוטה, אבל אין איזו מפתחת אדירה שפנויה למכירה כרגע, לדעתי. לכן הם יצטרכו לעבוד קצת יותר קשה וליצור צוותים בעצמם.
הרעיון שלך של לרכוש את קרייטק כדי שיהיו הצוות הטכני של כל שאר המפתחות מצוין, לדעתי. רק צריך לדאוג שכל מי שהיה אחראי למשחקים בחברה הזאת לא יהיה קרוב בשום צורה לפיתוח משחקים, כי מאז קרייסיס 2 כל מה שהם פיתחו היה זוועה.
Nucleus_Dawn כתב:ברור שהם יכולים לקנות גם 100 חברות. השאלה היא האם יש צוות ששווה לקנות. רמדי זו השקעה גדולה מאוד עבור חברה שהמשחקים שלה לא כל כך מוכרים. רוניק הם חברה קטנה מאוד שאין סיבה לצפות מהם לפתח משחקי AAA. יכולים להיות רכש טוב אם מייקרוסופט ירצו לנפח את הקטלוג שלהם עם משחקים מגניבים כמו BOUND.
לא חושב שטלטייל בצרות. אני חושב שהם סתם עוברים תהליך של סידור מחדש אחרי התנפחות מאוד מהירה. חלק עצום מהמשיכה שלהם זה המותגים שעליהם הם עובדים ואין סיבה שהמותגים האלה ישארו אצלם ברגע שהם לא יוכלו לשחרר את המשחקים לכל הפלטפורמות האפשריות, כולל מכשירי ZUNE.
קרייטק, כמו שאמרתי, הם אפשרות טובה, כל עוד דואגים שהם לא יפתחו משחקים - קצת ההפך ממה שמייקרוסופט רוצה.
כל האפשרויות האלה לא ממש מוצלחות ולא ממש מצדיקות השקעה, לדעתי. אין להם כרגע איזו הזדמנות מוצלחת לרכישה ולכן אני חושב שלא תהייה להם ברירה - אם הם רוצים צוותים מוכשרים, שמוציאים משחקים ברמה גבוהה, הם יצטרכו להקים את הצוותים האלה מאפס.
---
לאסקין, זה רעיון מעניין. אני חושב שהם מרוצים מאוד מהרכישה של מיינקראפט, כי המשחק הזה מספק להם תזרים קבוע ומשמעותי של כסף. רכישה דומה של PUBG נראית הגיונית, אבל לקנות ברק בבקבוק זו לא בהכרח אסטרטגיה מוצלחת בכל הנוגע למשחקים שיפותחו בעתיד (כמו שאמרת בעצמך).
Nucleus_Dawn כתב:נדב, אני מסכים איתך שיותר קשה להקים צוותים. אני גם מסכים איתך שלקנות צוותים קטנים כדי שיהיו הסאקר פאנצ' והסוני בנד שלהם זה מצוין. רמדי באמת יכולים להיות מעולים עם הטיפוח הנכון (הלוואי שזה יקרה). לא אמרת שום דבר שאני לא מסכים איתו (אולי רק לגבי טלטייל - לא רואה אותם מצליחים בלי IP של מארוול או DC או יוניברסל ולא רואה את הIP האלה נשארים אצלם כאשר הם בלעדיים למכשירים של מייקרוסופט).
כל ההסברים שלך, לדעתי, מחזקים את הטענה שלי - אין כרגע אף צוות אורגני שהם יכולים לקנות ויתחיל בשנים הקרובות להוציא משחקים ברמה שסוני מוציאים. אם הם רוצים להגיע למקום הזה, הם חייבים לשלב את הרכישות של צוותים שאותם הם יטפחו, עם יצירת צוותים פנימיים משלהם שיהיו מההתחלה מקור משיכה עם תנאים פסיכיים לאנשי המקצוע הכי טובים בתעשייה.
אני חושב שצריך להזכיר משהו נוסף - אני מדבר על מה הם צריכים לעשות, כדי לעשות את זה כמה שיותר מהר. הם בהחלט יכולים לחכות להזדמנויות הנדירות של לקנות צוותים אורגניים/לתת בית לצוותים אורגניים מוכשרים שנסגרו. פשוט יקח הרבה יותר זמן לחכות להזדמנויות כאלה.
InterAl כתב:זה לא כמו אקזיט. באקזיט אתה קונה מוצר, יוזרים או פטנטים. פה אתה קונה אך ורק אנשים. זה יותר כמו aqui-hiring, רק שבשונה מאקוויהיירינג רגיל שבו קונים כמה מפתחים ספורים, כאן מדובר על עשרות או מאות. אי אפשר להשאיר את כולם עם חוזים מחייבים, אופציות נותנות גם חברות מתחרות, ובכל מקרה מדובר על תקופת זמן של שנים ספורות, כלומר על תקופה של פרויקט אחד, שאחרי שיסתיים כולם יוכלו לנטוש.
DrKeo כתב:Nucleus_Dawn כתב:נדב, אני מסכים איתך שיותר קשה להקים צוותים. אני גם מסכים איתך שלקנות צוותים קטנים כדי שיהיו הסאקר פאנצ' והסוני בנד שלהם זה מצוין. רמדי באמת יכולים להיות מעולים עם הטיפוח הנכון (הלוואי שזה יקרה). לא אמרת שום דבר שאני לא מסכים איתו (אולי רק לגבי טלטייל - לא רואה אותם מצליחים בלי IP של מארוול או DC או יוניברסל ולא רואה את הIP האלה נשארים אצלם כאשר הם בלעדיים למכשירים של מייקרוסופט).
כל ההסברים שלך, לדעתי, מחזקים את הטענה שלי - אין כרגע אף צוות אורגני שהם יכולים לקנות ויתחיל בשנים הקרובות להוציא משחקים ברמה שסוני מוציאים. אם הם רוצים להגיע למקום הזה, הם חייבים לשלב את הרכישות של צוותים שאותם הם יטפחו, עם יצירת צוותים פנימיים משלהם שיהיו מההתחלה מקור משיכה עם תנאים פסיכיים לאנשי המקצוע הכי טובים בתעשייה.
אני חושב שצריך להזכיר משהו נוסף - אני מדבר על מה הם צריכים לעשות, כדי לעשות את זה כמה שיותר מהר. הם בהחלט יכולים לחכות להזדמנויות הנדירות של לקנות צוותים אורגניים/לתת בית לצוותים אורגניים מוכשרים שנסגרו. פשוט יקח הרבה יותר זמן לחכות להזדמנויות כאלה.
העניין הוא שגם הצוותים של סוני לא היו ברמה של סוני כשהם התחילו אצל סוני. נוטי דוג תמיד היו טובים, אבל קראש בנדיקוט טובים ולקח להם 12 שנים להגיע לרמה של אנצ'רטד 2 שהפכה אותם למובילי תעשיה. גרילה התחילו קטסטרופה והמשיכו MEH עד שהם הגיעו 15 שנים מאוחר יותר לרמה של הורייזן. סנטה מוניקה עשו את קנטיקה הממוצע מינוס לפני GOW (ובעצם רק בGOW2 באמת הפכו לסנסציה) כך שגם להם לקח 8 שנים להגיע לגדולה ואפשר להגיד את זה על כל צוות של סוני אולי חוץ מאשר פליפוני וצוות ICO (למרות שהם סובלים מהבעיות שלהם כמו שאתה יודע, הרי GT הבא יצא כשיאיר נתניהו יהיה ראש הממשלה).
אז רמדי יתחילו ברמה של AAA שמשפשף את ה80 הגבוה ואולי עוד דור וחצי יצא להם האנצ'רטד 2 שלהם וכך על כל צוות. יופי שמיקרוסופט רוצה להקים מחדש את המערך צד א' שלהם אבל נינטנדו בנתה את שלה בשנות ה80 וה90 וסוני בנתה את שלה בשנות ה90 עד אמצע שנות ה2000. אז מיקרוסופט מאחרים למסיבה ובגדול וכנראה שאפילו אם נראה עליה בכמות המשחקים של הONE בגלל המהלך עוד שנתיים או שלוש, לא באמת נראה גדולה עד האקסבוקס הבאה או אפילו זאת שאחריה וזה לא משנה אם הם יקנו צוותים או יקימו לבד.
אני דווקא בעד לשלב את השניים, לקנות חברות עם פוטנציאל AAA גדול כמו רמדי ולרפד אותן בעובדים סופר איכותיים ולהכניס אותה לשיטה של המפיצה (שהיא בתקווה משהו בסגנון עמוד שדרה טכני סטייל קרייטק ואיזה גורו גיימינג מפקח סטייל מיאמוטו). החברות האלה צריכות לגדול.
אינטר, מדובר בחברות עצמאיות וזה עובד בדיוק כמו בכל אקזיט, אופציות וטרנצ'ים ישאירו את העובדים כמה שנים בחברה ובתקווה אם יהיו מערכות יחסים טובות ומיקרוסופט תנהג בהם כמו שצריך הם יחליטו להשאר גם אחרי שלושת השנים הראשונות. מן הסתם לא כולם ישארו, גם בחברות מתפקדות ונהדרות כשרונות גדולים דולפים כמו למשל איימי מנוטידוג או קיילי ביילי מVALVE, אבל אז תהיה להם כבר חברה פנימית מבוססת.
DrKeo כתב:InterAl כתב:זה לא כמו אקזיט. באקזיט אתה קונה מוצר, יוזרים או פטנטים. פה אתה קונה אך ורק אנשים. זה יותר כמו aqui-hiring, רק שבשונה מאקוויהיירינג רגיל שבו קונים כמה מפתחים ספורים, כאן מדובר על עשרות או מאות. אי אפשר להשאיר את כולם עם חוזים מחייבים, אופציות נותנות גם חברות מתחרות, ובכל מקרה מדובר על תקופת זמן של שנים ספורות, כלומר על תקופה של פרויקט אחד, שאחרי שיסתיים כולם יוכלו לנטוש.
זה בדיוק כמו אקזיט וכן, כל מי שרוצה לממש אופציות צריך להשאר לטרנצ'ים אחרת הוא ילך עם כלום הביתה בדיוק כמו בכל אקזיט. נכון, זה "יכפה" עליהם פרוייקט אחד בלבד אבל למה שכל החברה פתאום תעלם לך ותרצה לעזוב? כל נוטי דוג נעלמו כשסוני קנו אותם? כל גרילה נעלמה? לא, הם לא נעלמו. אתה יוצא מאיזו הנחה שכל העובדים רק רוצים להעלם מהחברה דווקא ביום שהם יתחילו לקבל שכר מתגמל יותר, עבודה יציבה יותר והאופציות שלהם יתחילו להתממש. מה שמבריח עובדים בהמונים זאת סביבת עבודה עויינת וטיפול רע של המפיצה במפתחת, אם זה מה שיקרה אז זה לא רלוונטי אם קונים או בונים סטודיו, שום דבר לא ישרוד.
Uncle Pey'j כתב:RARE ימשיכו עם sea of thieves,שאני דווקא צופה לו הצלחה מפתיעה בעיקר בגלל שכל מי ששיחק בו ב-E3 אהב אותו מאוד ויש כאלה שאפילו אמרו שהיה game of the show עבורם, והמשחק רק המשיך להשתפר מאז אז אני אופטימי.
Laskin כתב:Uncle Pey'j כתב:RARE ימשיכו עם sea of thieves,שאני דווקא צופה לו הצלחה מפתיעה בעיקר בגלל שכל מי ששיחק בו ב-E3 אהב אותו מאוד ויש כאלה שאפילו אמרו שהיה game of the show עבורם, והמשחק רק המשיך להשתפר מאז אז אני אופטימי.
האמת שלדעתי גם אם הוא יהיה הצלחה מסחררת בביקורות ויקבל ממוצע של 90 - אני לא רואה אותו מצליח במכירות. הוא מאוד נישתי, ושנה הבאה מפוצצת בכותרים (לפחות על הנייר), קשה לי לראות אותו מחזיר את ההשקעה אפילו.
הלוואי ואני טועה, כי מן הסתם יש לי המון אהבה לסטודיו, ולא הייתי רוצה לראות אותו נסגר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים