חדשות גיימינג שוטפות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: חדשות גיימינג שוטפות

הודעהעל ידי DrKeo » 25 יולי 2025, 18:05

bling כתב:יוביסופט גרועים וגם הסטאר וורס הראשון היה עוד משחק יובי בינוני שאנשים ממזמן כבר מיצו ובצדק ולכן ההמשך לא מוצדק. מה הקשר בין כישלון של פרויקט כזה לחור השחור שנקרא GaaS ששרף לסוני דור שלם?

אין קשר.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 25 יולי 2025, 18:18

bling כתב:יוביסופט גרועים וגם הסטאר וורס הראשון היה עוד משחק יובי בינוני שאנשים ממזמן כבר מיצו ובצדק ולכן ההמשך לא מוצדק. מה הקשר בין כישלון של פרויקט כזה לחור השחור שנקרא GaaS ששרף לסוני דור שלם?

מה קשור סוני?

אני מצביע על האיפה-והאיפה של הפורום הזה בהתייחסות למשחקי GAAS ומשחקי SP. אין באמת הבדל משמעותי בין כמות משחקי SP ו GAAS שנכשלים או מתבטלים, ואין באמת הבדל בסכנה בלפתח משחק מסוג אחד מאשר השני. ואם כבר, משחקי SP יותר יקרים ועם סיכון גבוה יותר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 25 יולי 2025, 18:26

Mat מה-NPD:

https://www.thegamebusiness.com/p/bring ... -platforms

We’re “way beyond” the point where people will swap game consoles for exclusive games, says Circana games boss Mat Piscatella.

Speaking on The Game Business Show after the release of the latest Circana market data for the US, Piscatella discussed the success of Forza Horizon 5 and Stellar Blade.

Microsoft’s Forza Horizon 5 was published on PS5 in April, having initially launched in 2021 for Xbox and PC. The PS5 release helped the game reach No.3 in May in the US, and was still going strong at No.6 in June. It’s now the 11th best-selling game of the year in the country and one of the best-selling PS5 games of the year worldwide.

Meanwhile, Stellar Blade was a PS5 exclusive from 2024 that transitioned to PC in June this year. As a result, the Sony game rose from No.185 in May to No.5 in June in the US charts.

“We’ve been seeing this now for about a year or so,” Piscatella said. “Every month you’re seeing a game pop up that’s been gone for a while. And you’re like, how did that happen? Well it came out on another platform.

People who buy a hardware system these days, they’re doing it because of the ecosystem, because of their friends list. You’re not going to get people to transition consoles because of exclusives anymore. We’re way beyond that point.

People are entrenched into their systems. And bringing the content to them is the only way to win. And that is what everyone is doing, except for Nintendo they tend to do their own thing. Even they could benefit from it, but of course they won’t, that’s not their MO.”

איזה טייק הזוי, הא?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 26 יולי 2025, 14:10

סוני פותחת עוד משרות למימוש אסטרטגיית מולטיפלפורם (כולל סוויץ' ו XBOX):

https://job-boards.greenhouse.io/sonyin ... 5587289004

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 26 יולי 2025, 20:15

Hypno כתב:סוני פותחת עוד משרות למימוש אסטרטגיית מולטיפלפורם (כולל סוויץ' ו XBOX):

https://job-boards.greenhouse.io/sonyin ... 5587289004

מה זה אומר? לא הבנתי

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יולי 2025, 21:05

או שהם מתחילים לפתח משחקים גם למיקרוסופט ונינטנדו, או שזה המשך הקו של משחקי GaaS ומולטי, ומשחקים קטנים כמו הורייזון לגו.
אף אחד לא יודע.
הניחוש שלי הוא שיש מצב שיביאו משחקים של דור קודם, נניח גירסאות הפס4 של TLOU1/2 ספיידרמן ואנצ׳רטד קולקשן, אבל יותר הגיוני לנינטנדו מאשר לאקס בוקס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יולי 2025, 22:09

זה אומר שסוני כל כך מונופול שאין בהם שום פחד שמישהו יקנה קונסולה שהיא לא פלייסטיישן. אין אף אחד שיכול לגעת בהם, התחרות היחידה עלתה בלהבות.

או זה אומר שאקסבוקס הולכים להיות PC בדור הבא, כנראה עוד שנה וקצת, ובגלל שזה רשמי שסטים הולך להיות זמין על אקסבוקס זה אומר שגם המשחקים של סוני יהיו זמינים שם. זה סתם PC עכשיו. אקסבוקס כבר לא מתחרה בהם יותר, זה כמו להוציא משחקים למחשב, אם הם בסטים ובחנות של אפיק אין סיבה שהם לא יהיו בחנות של אקסבוקס.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 יולי 2025, 19:28

Hypno כתב:

מה קשור סוני?

אני מצביע על האיפה-והאיפה של הפורום הזה בהתייחסות למשחקי GAAS ומשחקי SP. אין באמת הבדל משמעותי בין כמות משחקי SP ו GAAS שנכשלים או מתבטלים, ואין באמת הבדל בסכנה בלפתח משחק מסוג אחד מאשר השני. ואם כבר, משחקי SP יותר יקרים ועם סיכון גבוה יותר.

זה בדיוק הקשר לסוני, ש 2-3 פרויקטים של GAAS שרפו לה מאות מיליוני דולרים ודור שלם, כמה זמן וכסף הפסידו על המשחק המשך של הסטאר וורס הזה מעניין אותי לשמוע.

וגם עוד משהו שהסבירו לך - כש GAAS מצליח זה אפילו תסריט גרוע יותר מאשר משהוא נכשל כי אז הלכה המפתחת שלו קפוט. במקרה של סינגל שמצליח אלה בשורות מעולות כי אז נקבל עוד סינגלים.

הבעיה שלא אכפת לך כבר כגיימר אתה מנסה להסתכל על הכל בעיניים אנליטיות של פרשן או יושב דירקטוריון באיזו חברת AAA ולא ממקום שמעורב רגשית ושבאמת אכפת לו ואוהב את המדיום הזה, לכן הדעות האלה שלך שהן אנטי גיימריות בעליל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 יולי 2025, 20:33

הפיתוח של Outlaws 2 לא התחיל בכלל. המשחק בוטל פחות משנה מהשחרור של הקודם, הצוות עשה שני DLC תוכן ומפתח פנימית את גרסת הזוויצ׳ 2 בזמן שבקושי התחילו pre-production על ההמשך. יוביסופט הפסידה בערך את תקציב המתוקים בחדר אוכל של יוביסופט מונטראול על ביטול הפרוייקט הזה, בליפ חסר משמעות.

וגם אם זה היה הפסד כסף מסיבי, אז? יש אלף דרכים למוטט חברה, חלקן נועזות ומרתקות וגורמות לכל גיימר לרייר, אבל הדרך מס׳ 1 לעשות את זה היא GAAS כי לא רק שזאת הדרך הכי טובה למוטט חברה ב-2025, זה נעשה בשם פיתוח מסחטות כסף חסרות נשמה שאף אחד מאיתנו לא רוצה לשחק. Lose lose.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 יולי 2025, 21:08

דינוזאור בומר! ^

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יולי 2025, 11:16

בומר שנותן איזה 500 שעות של GAAS בשנה :!:
אני אחשוף את הסוד מס׳ 1 שלי בפורום, אני משחק עם הילד פורטנייט אונליין במסך מפוצל על הפס5 (ולפעמים אחד במחשב והשני בפס5) כבר כמה חודשים. לוקחים ביחד מקום ראשון על ימין ועל השמאל.

אני התגלמות הצביעות, מס׳ 1 בפורום בהתנגדות ל-GAAS ובו בזמן מס׳ 1 בפורום מבחינת שעות משחק ב-GAAS.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 28 יולי 2025, 20:33

bling כתב:
וגם עוד משהו שהסבירו לך - כש GAAS מצליח זה אפילו תסריט גרוע יותר מאשר משהוא נכשל כי אז הלכה המפתחת שלו קפוט. במקרה של סינגל שמצליח אלה בשורות מעולות כי אז נקבל עוד סינגלים.

הבעיה שלא אכפת לך כבר כגיימר אתה מנסה להסתכל על הכל בעיניים אנליטיות של פרשן או יושב דירקטוריון באיזו חברת AAA ולא ממקום שמעורב רגשית ושבאמת אכפת לו ואוהב את המדיום הזה, לכן הדעות האלה שלך שהן אנטי גיימריות בעליל.

יאללה כולי ציפייה לראות את FROM מתפוררת בשל הצלחת ה gaas שלהם.

מספיק עם הבוגימן. אין שום ביסוס לחשש גדול יותר מפיתוח משחק GAAS מאשר משחק SP.
במקרה של סינגל מצליח אתה מקבל מפתחות שהופכות להיות עבדים של אותו זיכיון. גירבוקס עושים רק בורדרלנדס. אקטיויז'ן מעמידה 3 אולפנים כדי להוציא משחק COD כל שנה.
434 עובדים רק על היילו והחליפו את השם. ויש מספיק דוגמאות לכך שההמשכים האלה נהיים יותר ויותר דלוחים וחסרי השראה.

אכפת לי, אבל בניגוד אלייך ולאחרים פה אני לא הופך את ההעדפה שלי להכפשה של סגנון המשחק שלא מעניין אותי. אין ביסוס להכפשה הזו ואי אפשר לעצום עיניים כשאותם הדברים קורים עם משחקי SP.

DrKeo כתב:הפיתוח של Outlaws 2 לא התחיל בכלל. המשחק בוטל פחות משנה מהשחרור של הקודם, הצוות עשה שני DLC תוכן ומפתח פנימית את גרסת הזוויצ׳ 2 בזמן שבקושי התחילו pre-production על ההמשך. יוביסופט הפסידה בערך את תקציב המתוקים בחדר אוכל של יוביסופט מונטראול על ביטול הפרוייקט הזה, בליפ חסר משמעות.

וגם אם זה היה הפסד כסף מסיבי, אז? יש אלף דרכים למוטט חברה, חלקן נועזות ומרתקות וגורמות לכל גיימר לרייר, אבל הדרך מס׳ 1 לעשות את זה היא GAAS כי לא רק שזאת הדרך הכי טובה למוטט חברה ב-2025, זה נעשה בשם פיתוח מסחטות כסף חסרות נשמה שאף אחד מאיתנו לא רוצה לשחק. Lose lose.

למה כשקונקורד או יחידת ההתאבדות נכשלים אתה ממהר למנות את כל השנים והמליונים שאבדו?
אז גם על outlaws אתה צריך לספור את כל שנות הפיתוח, תקציב העתק, ה opportunity cost של לפתח משחק AAA SP שכשל כישלון צורב. ולבטח ההמשך היה בשלבי תכנון כלשהם עוד לפני יציאת המשחק הראשון. ככה זה בדרך כלל עובד.

ותוסיף את זה שמאסיב 'בזבזו' את הכסף והזמן גם על משחק Avatar שגם הוא לא הצליח ואז אתה מבין שהשקעה בפיתוח שני משחקי דור הבא של האולפן לא כיסתה את עצמה וקיבלנו משחקים של ממוצע 72 ו 75. מילא, שהיו משקיעים את הזמן והכסף הזה בפיתוח IP חדש ולא לבנות על IP קולנועי בשביל ההצלחה.

להרחבה של דסטיני שנה שעברה יש ממוצע 91. Nightreign להיט בקרב השחקנים. לא נמאס עם הכללות מכפישות? גם אני יכול להגיד שמשחקי AAA SP הם משחקים חסרי
השראה, מפותחים ע"י קבוצות מיקוד, משתמש בעולם פתוח עצל כדי לנפח שעות משחק וכו'.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 28 יולי 2025, 20:38

DrKeo כתב:זה אומר שסוני כל כך מונופול שאין בהם שום פחד שמישהו יקנה קונסולה שהיא לא פלייסטיישן. אין אף אחד שיכול לגעת בהם, התחרות היחידה עלתה בלהבות.

או זה אומר שאקסבוקס הולכים להיות PC בדור הבא, כנראה עוד שנה וקצת, ובגלל שזה רשמי שסטים הולך להיות זמין על אקסבוקס זה אומר שגם המשחקים של סוני יהיו זמינים שם. זה סתם PC עכשיו. אקסבוקס כבר לא מתחרה בהם יותר, זה כמו להוציא משחקים למחשב, אם הם בסטים ובחנות של אפיק אין סיבה שהם לא יהיו בחנות של אקסבוקס.

כזה מונופול שהם עושים צעד שאינו כזה?

זה אומר שסוני ימשיכו להתרחב מחוץ ל PS. בהתחלה במשחקי GAAS, מולטי אבל זה עשוי להתפתח גם לרימאסטרים, משחקים בינוניים, פרנצ'ייזים קטנים.
זה אומר שמי שחשב (כולל בפורום הזה) שהורייזון הגיע לסוויץ' באופן חד-פעמי רק/בעיקר דרישה של לגו -- טעה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 יולי 2025, 10:29

לא מבין מה יוצא לסוני מזה שהם הולכים להוציא משחקים לאקסבוקס חוץ מלדרדר עוד יותר את המונייטין של הPS5 אין למכשיר הזה משחקים גם ככה, אז לחלק לאחרים מה שכן יש?

נינטנדו זה די ברור לי הוריזון, ספיידרמן אסטרובוט ואפילו GOT לקראת הסרט, יכולים למצוא אחלה בית על הסוויץ 2 אבל מייקרוסופט?

סוני פשוט עושה את כל מה שמייקרוסופט עושה ונותנת למייק לאכול PR חרא על אותם מהלכים, ועליה אף אחד לא מתעצבן.

זה כמו שסוני הבטיחו לנו שהם לא כמו מייקרוסופט והם כן מאמינים "בדורות מסורתיים" ובסוף ראינו הPS5 הזה התגלה PS4.5 ועכשיו זה...

זה נכון שאם האקסבוקס מחשב ההבדל הוא סמנטי בלבד וסוני תהיה שחיקה על האקסבוקס הבאה בכל מקרה. אני עדיין אני מניח שלאקסבוקס הבאה יהיה מצב BOOT מסורתי שהוא ישר לקונסולה ומדלג על ווינדוס, לא? אז להביא את המשחקים לשם, למצב הזה המסורתי של הקונסולה, לdashboard המסורתי ולאקוסיסטם של אקסבוקס, זה די בעיטה בביצים.

רק נינטנדו נשארים נאמנים לחזון הישן והטוב.

אני יוצא מתוך כל זה די מתוסכל, כי הPS5 הזה ממשיך להיות הקונסולה הכי מיותרת שאי פעם קניתי. מוצר מצוין מבחינת זה שלא מרעיש, השידרוג של הSSD פנטסטי לחויוה, אבל מעבר לזה? לא מרגיש דור חדש. 5 שנים לתוך הדור והרבה מזה בגלל שהמשחקים של הפס5 הזה רצים על כל דבר בנוסף לפס5 ועכשיו גם על המתחרה הישיר.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 29 יולי 2025, 10:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 יולי 2025, 10:31

Hypno כתב:
bling כתב:

יאללה כולי ציפייה לראות את FROM מתפוררת בשל הצלחת ה gaas שלהם.

מספיק עם הבוגימן. אין שום ביסוס לחשש גדול יותר מפיתוח משחק GAAS מאשר משחק SP.
במקרה של סינגל מצליח אתה מקבל מפתחות שהופכות להיות עבדים של אותו זיכיון. גירבוקס עושים רק בורדרלנדס. אקטיויז'ן מעמידה 3 אולפנים כדי להוציא משחק COD כל שנה.
434 עובדים רק על היילו והחליפו את השם. ויש מספיק דוגמאות לכך שההמשכים האלה נהיים יותר ויותר דלוחים וחסרי השראה.

אכפת לי, אבל בניגוד אלייך ולאחרים פה אני לא הופך את ההעדפה שלי להכפשה של סגנון המשחק שלא מעניין אותי. אין ביסוס להכפשה הזו ואי אפשר לעצום עיניים כשאותם הדברים קורים עם משחקי SP.

DrKeo כתב:הפיתוח של Outlaws 2 לא התחיל בכלל. המשחק בוטל פחות משנה מהשחרור של הקודם, הצוות עשה שני DLC תוכן ומפתח פנימית את גרסת הזוויצ׳ 2 בזמן שבקושי התחילו pre-production על ההמשך. יוביסופט הפסידה בערך את תקציב המתוקים בחדר אוכל של יוביסופט מונטראול על ביטול הפרוייקט הזה, בליפ חסר משמעות.

למה כשקונקורד או יחידת ההתאבדות נכשלים אתה ממהר למנות את כל השנים והמליונים שאבדו?
אז גם על outlaws אתה צריך לספור את כל שנות הפיתוח, תקציב העתק, ה opportunity cost של לפתח משחק AAA SP שכשל כישלון צורב. ולבטח ההמשך היה בשלבי תכנון כלשהם עוד לפני יציאת המשחק הראשון. ככה זה בדרך כלל עובד.

ותוסיף את זה שמאסיב 'בזבזו' את הכסף והזמן גם על משחק Avatar שגם הוא לא הצליח ואז אתה מבין שהשקעה בפיתוח שני משחקי דור הבא של האולפן לא כיסתה את עצמה וקיבלנו משחקים של ממוצע 72 ו 75. מילא, שהיו משקיעים את הזמן והכסף הזה בפיתוח IP חדש ולא לבנות על IP קולנועי בשביל ההצלחה.

להרחבה של דסטיני שנה שעברה יש ממוצע 91. Nightreign להיט בקרב השחקנים. לא נמאס עם הכללות מכפישות? גם אני יכול להגיד שמשחקי AAA SP הם משחקים חסרי
השראה, מפותחים ע"י קבוצות מיקוד, משתמש בעולם פתוח עצל כדי לנפח שעות משחק וכו'.

אתה בכוונה אוהב לדבר שטויות תגיד לי? מפתחת סינגל שמצליחה - אוי ואבוי קיבלנו 4 משחקי אנצ׳רטד מעולים פלוס 2 משחקי TLOU מדהימים פלוס משחק נוסף בזיכיון חדש האק אנ סלאש בחלל.

מה זה השתעבדות כואב הלב פשוט :roll:

וממש כולם בוכים על איך שסנטה מוניקה משתעבדת כבר עשורים על GOW אה? ואיך קוג׳ימה השתעבד על מטאל גיר זאת כבר בכלל טרגדיה.

מאוד בר השוואה לאפיק שנעלמה לתוך פורטנייט או באנג׳י שנעלמה לתוך הזבל שעושה שם ושלא נדבר על כל החברות שלא הקימו מותג GaaS מצליח וסתם כשלו ושרפו שנים (שזה אשכרה התסריט החיובי מבחינת כולנו). רואים עד כמה אתה גיימר גדול שאוהב את המדיום :roll:

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 יולי 2025, 10:34

glass man כתב:לא מבין מה יוצא לסוני מזה שהם הולכים להוציא משחקים לאקסבוקס חוץ מלדרדר עוד יותר את המונייטין של הPS5 אין למכשיר הזה משחקים גם ככה, אז לחלק לאחרים מה שכן יש?

נינטנדו זה די ברור לי הוריזון, ספיידרמן אסטרובוט ואפילו GOT לקראת הסרט, יכולים למצוא אחלה בית על הסוויץ 2 אבל מייקרוסופט?

סוני פשוט עושה את כל מה שמייקרוסופט עושה ונותנת למייק לאכול PR חרא על אותם מהלכים, ועליה אף אחד לא מתעצבן.

זה כמו שסוני הבטיחו לנו שהם לא כמו מייקרוסופט והם כן מאמינים "בדורות מסורתיים" ובסוף ראינו הPS5 הזה התגלה PS4.5 ועכשיו זה...

זה נכון שאם האקסבוקס מחשב ההבדל הוא סמנטי בלבד וסוני תהיה שחיקה על האקסבוקס הבאה בכל מקרה. אני עדיין אני מניח שלאקסבוקס הבאה יהיה מצב BOOT מסורתי שהוא ישר לקונסולה ומדלג על ווינדוס, לא? אז להביא את המשחקים לשם, למצב הזה המסורתי של הקונסולה, לdashboard המסורתי ולאקוסיסטם של אקסבוקס, זה די בעיטה בביצים.

רק נינטנדו נשארים נאמנים לחזון הישן והטוב.

אני יוצא מתוך כל זה די מתוסכל, כי הPS5 הזה ממשיך להיות הקונסולה הכי מיותרת שאי פעם קניתי. מוצר מצוין מבחינת זה שלא מרעיש, השידרוג של הSSD פנטסטי לחויוה, אבל מעבר לזה? לא מרגיש דור חדש. 5 שנים לתוך הדור והרבה מזה בגלל שהמשחקים של הפס5 הזה רצים על כל דבר מלבד הפס5 ועכשיו גם על המתחרה הישיר.

עזוב סוני חצי מתה. כל מה שעשה את הפלייסטיישן פלייסטיישן נגמר. בחיים לא חשבתי שהם יבגדו ככה בכל העקרונות שלהם ובכל מה שבנה אותם למה שהם. דור כל כך בזוי אין יותר אי צדק מזה שלמרות כל זה הם הצליחו.

יש להם מזל שדור הגיימרים של הטיק טוק כזה סתום וקל להשפעה. מספיק שיש רשתות חברתיות כדי שיקנו כל זבל שאתה מוכר כל עוד יצרת מותג מספיק חזק. לפני העידן הזה אין לי ספק שהיו נענשים הרבה יותר על הביזיון הזה ששחררו.

ויאללה שיוציאו לבוקס שיוציאו לכולם, גם ככה הם כבר מותג פח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יולי 2025, 10:41

glass man כתב:לא מבין מה יוצא לסוני מזה שהם הולכים להוציא משחקים לאקסבוקס חוץ מלדרדר עוד יותר את המונייטין של הPS5 אין למכשיר הזה משחקים גם ככה, אז לחלק לאחרים מה שכן יש?

בטח למשחקי GAAS שלהם. הם רואים משחקי GAAS כחיה נפרדת לגמרי, למשל הם יוצאים day one למחשב. אני משער שבצדק כי הדבר הכי חשוב להצלחה של משחק GAAS הוא מסה אדירה של שחקנים ישר על התחלה, אם אין את זה אז השרתים יחסית ריקים וגם מי שכן נכנס למשחק נוטש מהר. הבעיה היא לא שהם מוציאים משחקי GAAS במקומות אחרים, הבעיה היא שהם כל כך מושקעים במשחקי GAAS. חמדנות הרסה את דור הפס5, הקונסולה הכי גרועה של סוני בהפרש קולוסאלי. אנחנו עוד מעט מסיימים את השנה החמישית של הקונסולות ואני לא חושב שחמש השנים יחדיו מצליחות להשתוות לשנה אחת טובה של כל קונסולה שהם הוציאו בעבר.

bling כתב:אתה בכוונה אוהב לדבר שטויות תגיד לי? מפתחת סינגל שמצליחה - אוי ואבוי קיבלנו 4 משחקי אנצ׳רטד מעולים פלוס 2 משחקי TLOU מדהימים פלוס משחק נוסף בזיכיון חדש האק אנ סלאש בחלל.

מה זה השתעבדות כואב הלב פשוט :roll:

וממש כולם בוכים על איך שסנטה מוניקה משתעבדת כבר עשורים על GOW אה? ואיך קוג׳ימה השתעבד על מטאל גיר זאת כבר בכלל טרגדיה.

מאוד בר השוואה לאפיק שנעלמה לתוך פורטנייט או באנג׳י שנעלמה לתוך הזבל שעושה שם ושלא נדבר על כל החברות שלא הקימו מותג GaaS מצליח וסתם כשלו ושרפו שנים (שזה אשכרה התסריט החיובי מבחינת כולנו). רואים עד כמה אתה גיימר גדול שאוהב את המדיום :roll:

מה שאתה אומר מובן מאליו לכל אדם עם 5 תאי מוח מתפקדים, זה מאוד ברור שאתה מתווכח עם טרול שמתדיין ב-bad faith.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 יולי 2025, 14:38

כן, תכלס. גם אם אינטרגלקטיק לוקח שנים בזכות עצמו בגלל שהוא IP חדש על דור חדש (לדוגמא כמו פרגמנטה נגיד) עדיין, זה לא עזר לנוטי דוג שהם היו צריכים לעשות GAAS ברמה גבוהה זה בשקט הוסיף שנה מנימום שבמינימום לפיתוח ואולי הרבה הרבה יותר מזה.

זה חלק ממה שמעצבן אותי בסוני שוב, הם עושים בדיוק מה שמייקרוסופט עושים (השקעה בGAAS, במשחקים כמו state of decay וכל מיני GAAS שנחשפו)
על חשבון סינגל פלייר, אבל בניגוד למייקרוסופט, סוני לא שקופה לגבי הכיוון והם הרבה יותר שקרנים ומניפולטיבים ומנסים ליצור תחושת שווא שהם משקיעים בהארדקרוס.
מבאס תחת.

בכלל אין לסוני קומניקציה איתנו, בדור הזה בכלל. לא היתה חשיפה נורמלית של אינטרגלקטיק עם גיימפלי ולא ברור מתי תהיה.
אין לי בעיה בכלל אם נגלה שקורי בכלל עושה עוד רייבוט לGOW אני אפילו בעד! ורוצה את זה יותר מIP חדש, ואני גם לגמרי סומך עליו שאם יעשה רייבוט לIP נגיד Uncharted משלו. קורי יביא משהו ברמה מטורפת לפחות כמו GOW 2018 אבל איפה הקומנקציה איתנו? שידברו איתנו שיראו לנו דברים.ההתמקדות בGAAS מצד ודממת האלחוט שלהם על משחקי הסינגל שהם כן עובדים עליהם יוצרים הרגשה שהפס5 קונסולה הזויה ברמה שלא היתה כמוה. לא מאמין שאני יודע יותר על המכשף 4 ופייבל 4 מאשר על משחק של סנטה מוניקה בשלב הזה.

כאילו מישהו ממש בדק וטכנית סוני שחררה יותר אקסקלוסיבים לפס1 ולפס 2 מאשר לפס5 ואלה זה כידוע דורות שהיא בכלל לא השקיעה בתחום של האקסקלוסיבים :(

בלינג: כן, כמו שכתבתי למעלה לנדב, אתה יכול לראות שאפילו בדור הפס1 ו2 סוני הוציאה יותר אקסקלוסיבים מאשר בדור הזה, איפה הרעב הזה לנצח שהיה להם?
איפה הרעב שהיה להם להוכיח את עצמם אחרי שדור הפס3 צלע ברובו והם התחילו להפגיז?

כמו שאומר המשפט "וישמן ישורון ויבעט" אין משפט שיותר מתאר את סוני מזה, תמיד שהם משמינים מהניצחון הם בועטים בכל מה שזז.
תאמת אני אקח בסבבה עוד רייבוט של GOW ממנו או לא יודע,שיעבוד מצדי על משחק איירון מן אני אהיה שם day one אנאערף? רק שיוציאו כבר משהו.

אנחנו מתקרבים כבר לזמן שבדור הPS2 כבר ידענו שהדור תכף נגמר. ולזמן שבדור הPS4 כבר היה לנו את כל האקסקלוסיבים הכבדים שלה בחוץ. זה לא נורמלי.
SONY בשבילי באמת מתו, מתו במובן הזה שאני כבר לא אקנה את הPS6 על עיוור בחלון ההשקה, באמונה שלמה ותמימה ש"הטוב עוד יגיע" אני אקנה PS6 רק שאני אראה על המדף בחנות אקסקלוסיבים שעושים לי את זה, לפי מה שראיתי מהמכשף 4 הפס5 יחזיק יפה מאוד גם לתוך הדור הבא, לפחות לתקופת הקרוס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יולי 2025, 14:44

סוני לא הוציאה בדורות קודמים יותר בלעדיים מאשר בדור הזה, ההפרש הוא מטורף. אפשר לספור את הבלעדיים צד א׳ של סוני בדור הזה על שתי ידיים, כמעט על יד אחת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 יולי 2025, 14:51

תאמת יש לPS5 בכלל אקסקלוסיבים חוץ מהריימיק של demon souls ? אני חושב שזה הבלעדי היחיד. :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יולי 2025, 15:04

מצד א׳ יש את ראצ׳ט, ריטרנל, ספיידרמן 2, אסטרובוט… כולם מעולים למי שמתחבר לז׳אנר.
יש גם עוד כמה פחות מעניינים כמו הרימאסטר של tlou1, הכשלון destruction all stars והכשלון האיכשהו יותר גדול קונקורד…
צד ג׳ יש לא מעט אבל הרוב בלעדיים זמניים אז זה לא מעניין

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יולי 2025, 15:05

מדהים.
בטח יהיה חיקוי של marvel rivals, אבל מצד שני זה לא ממש נחמד AAA…

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 יולי 2025, 15:36

לאסקין, חוץ מאסטרובוט כל הצד א' שהבאת לא בלעדי יותר וזמינים על המחשב :-)

ביקשתי מGPT להביא את כל האקסקלוסיבים של SONY לפס1 ולפס2 שאלה כמו שידוע לכולם דורות שהם שמו זין על צד א' והוא הביא תרשימה הזו.
pe Escape

Arc the Lad

Arc the Lad II

Arc the Lad III

Alundra 2

Bravo Air Race

Cool Boarders

Cool Boarders 2

Cool Boarders 3

Cool Boarders 4

Colony Wars

Colony Wars: Vengeance

Colony Wars: Red Sun

Destruction Derby

Destruction Derby 2

Destruction Derby Raw

Formula 1

Formula 1 97

Formula 1 98

Formula 1 99

Jumping Flash!

Jumping Flash! 2

Kula World

MediEvil

MediEvil 2

PaRappa the Rapper

R4: Ridge Racer Type 4

Rapid Racer

Spyro the Dragon (published by Sony in Europe)

Spyro 2: Ripto's Rage! (Europe only by Sony)

Spyro: Year of the Dragon (Europe only by Sony)

Syphon Filter

Syphon Filter 2

Syphon Filter 3

Tomba! (Japan/Europe by Sony)

Vib-Ribbon

Wild Arms

Wild Arms 2

Wipeout

Wipeout 2097

Wipeout 3

PlayStation 2 (PS2) – Sony Published Exclusives

Ape Escape 2

Ape Escape 3

ATV Offroad Fury

ATV Offroad Fury 2

ATV Offroad Fury 3

Buzz! The Music Quiz

Buzz! The Big Quiz

Buzz! The Sports Quiz

Destruction Derby: Arenas

Dog's Life

Dark Cloud

Dark Chronicle (Dark Cloud 2)

EyeToy: Play

EyeToy: Play 2

EyeToy: Play 3

EyeToy: AntiGrav

FantaVision

Forbidden Siren

Genji: Dawn of the Samurai

Ghosthunter

God of War

God of War II

Gran Turismo 3: A-Spec

Gran Turismo 4

Jak and Daxter: The Precursor Legacy

Jak II

Jak 3

Jak X: Combat Racing

Killzone

My Street

Primal

Ratchet & Clank

Ratchet & Clank: Going Commando

Ratchet & Clank: Up Your Arsenal

Ratchet: Deadlocked

Rogue Galaxy

Shadow of the Colossus

SingStar

SingStar Pop

SingStar Rocks!

Sly Cooper and the Thievius Raccoonus

Sly 2: Band of Thieves

Sly 3: Honor Among Thieves

SOCOM: U.S. Navy SEALs

SOCOM II: U.S. Navy SEALs

SOCOM 3: U.S. Navy SEALs

The Getaway

The Getaway: Black Monday

Tourist Trophy

Twisted Metal: Black

War of the Monsters

Wipeout Fusion

ואני אפילו די בטוח שהוא שכח אקסקלוסיבים צד א' דברים כמו Legend of dragoon.או שני הגראן טוריזמו של הפס1 פשוט אין לי כוח לעבור כרגע על הרשימה.
דור הפס5 הוא רמה חדשה של ביזיון מצד א'.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יולי 2025, 15:42

לא הבנתי שאתה מחשיב גם מחשב… אם ככה אז אין יותר בלעדיים, זה הכל רק עניין של זמן.

לגבי משחקי העבר - שוק אחר לגמרי, תקציבים אחרים לגמרי, השוואה מאוד לא רצינית או עניינית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 29 יולי 2025, 15:53

צודק, זה השוואה שהיא מאוד תפוחים לתפוזים, אבל הם עדיין הציבו רף מסוים שכל דור התרגלנו לצפות שתהיה להם "תוכנה אקסקלוסיבית" אפילו בדור הפס1 במבט לאחור משחקים כמו Ape escape וספיירו גראן טוריזמו 2, וסייפון פיילטר היו חלק מהזהות של הקונסולה, לא הערכתי אותם מספיק בזמן אמת אבל הם היו לא פחות חלק מהזהות מטקן.

כנ'ל בדור הפס2 פס3 פס4, אז כן אתה צודק שזה לא הכי פייר או הגיוני אבל מספיק שהיו לפס5 שניים שלושה אקסקלוסיבים מעצבי זהות כאלה וכל התמונה היתה נראת אחרת.
משחקים כמו demon souls שהם אקסקלוסיבים אמיתים גורמים לי גם לתהום האם באמת פורטים למחשב הם הכרח בשביל סוני ולרווחיות של המשחקים? אני לא בטוח בזה.

מה שכן, ברור שאם משווים אותם רק לאקס בוקס המצב שלהם עדיין יוצא שידם על העליונה, במיוחד שרק סוני מקבלים למשל את משחקי המכות החדש של מארוול, שזה לגמרי הייפ.

אבל אם סוני באמת הולכת להוציא חלק מהצד א' הזה על הבוקס, אז גם היתרון הזה שלהם על הבוקס נעלם, זה יגיע למצב בסוף שמי שיביא את הקונסולה הכי טובה חומרתית נלך איתה, וזה מבאס לגמרי, כל אובדן הזהות הזה של כל מכשיר :-(

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים