במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Laskin » 23 מרץ 2020, 13:18

כי זה באמת לא כל מה שקובע, והרבה משחקים משתמשים בזה וזה לא פוגע בהם משמעותית. אם הם בחרו לעשות את זה באופן מודע, כמכניקה (ואפשר להמציא שם שיש לה מיני-טלפורטר או משהו כחלק מהעלילה) והם יכולים לעשות עם זה דברים שבלתי אפשריים בהליכה. כבר היה איזה משחק שעשה מזה חלק גדול מהגיימפליי שלו, שכחתי את שמו כרגע.
גם בדיסהונורד אם אני לא טועה זה היה חלק משמעותי, למרות שכמובן לא בבלעדיות, אבל פשוט בVR זה נראה לי מעיק יותר, כי אתה פתאום מופיע במקום חדש ואולי זה יעשה יותר בלאגן במח. ואולי בדיוק ההפך. כך או כך אני דווקא סומך על וואלב שאם באמת אין אופציה אחרת אז זו הבחירה הנכונה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 מרץ 2020, 13:28

תגיד לי אתה רציני? זה האלף לייף! זה המשחק הכי אווירתי עם בניית עולם הכי משובחת ואתה הולך לקפץ שם ממקום למקום? בדיחה.

דיסהונורד משחק קצבי יותר בהרבה וגם שם מן הסתם הלכת רוב הזמן, בטח כשנכנסת לחדר והתחלת לחקור אותו.

לא מכיר הרבה משחקי גוף ראשון שמשתמשים בזה כמכניקה בלעדית להתמצאות במרחב, אם זה המצב פה אז זו אכזבה ענקית ולא מעניין גם אם יקבל ממוצע 100.

אגב מה עם הקומבט, לא תוכל לזוז בזמן ירי רק בטלפורטינג? זה כל כך רע מרגיש כבר כמו משחק מסילה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 מרץ 2020, 13:53

אין הרבה משחקים רגילים כאלה, יש הרבה משחקי VR כאלה

לא ראית סרטונים? רואים איך זה בזמן קרבות, תוכל להתחמק עם הראש, תוכל להזיז דברים ולחסום את הירי/הדקראבס איתם... שוב - אני *לגמרי* מעדיף (נראה לי, לא אדע עד שאנסה) תזוזה ״סטנדרטית״, אבל אם אין אותה - אני משוכנע שזה מתוך בחירה ולא בגלל שסתם לא בא להם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 מרץ 2020, 14:10

"להתחמק עם הראש". שיעזור לי השם (ואני לא אדם דתי במיוחד :!: )

אני מקווה ששליטה מסורתית זמינה ומבלי שצריך ציוד מתקדם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 מרץ 2020, 14:23

יש שלוש דרכים לנוע. יש את הטלפורט המסורתי, אתה שומר לחיצה על כפתור ואז יש קשת שכזו שיוצאת לך מהיד, סטייל הכיוון רימונים בגירס, ולאיפה שאתה מכוון כשאתה משחרר את הכפתור אתה עושה טלפורטציה מיד. זאת שיטה סבירה מינוס אבל היא מאוד מוזרה וגורמת לך לצאת מהאוירה. הסיבה העיקרית היא שיש לך חדר בגודל מוגבל ואתה הולך בו ואז אתה מגיע לקיר, במציאות, לא במשחק. אז אתה רוצה לעשות טלפורט שיזיז את מרכז החדר האמיתי שלך למקום אחר במרחב. הבעיה שגם אחרי הטלפורט אתה במציאות עדין צמוד לקיר, אז בעצם אתה מתחיל לנסות לאפס את עצמך בחדר האמיתי וזה לגמרי מוריד מהחוויה. ביחד כשהכבל מתחיל להסתבך ואז אתה יכול להגיע למצב שצריך להוריד את הקסדה בכדי לאפס דברים. אני לא רוצה לשחק את אלכס ככה.

אפשרות שניה היא תנועה מהירה. כלומר כמו הטלפורט אבל אתה יכול להצביע על מקום במרחב ואלכס טסה לשם במהירות. זה כמעט כמו הטלפורט אבל קצת פחות בוטא כי אתה לא נעלם ומופיע במקום אחר, יש תנועה חלקה.

האפשרות האחרונה היא לוקומושן, כלומר ממש תנועה עם סטיק. האפשרות הזאת ממש מאפשרת לשחק בישיבה (יש כפתור התכופפות וכפתור המתחות למעלה בכדי להגיע למקומות נמוכים/גבוהים בלי לקום מהכיסא), בעמידה או בroom scale. פשוט דחיפה של הסטיק מזיזה את אלכס כמו בכל משחק fps אבל עדין התנועה שלה ממופה אליך 1:1 כך שזה פשוט מחליף את הטלפורט. זזים עם הסטיק כמו במשחק קלאסי, מגיעים למקום שרוצים לחקור או לcover ואז מתחילים לזוז במציאות בהתאם. זה איך שאני רוצה לשחק, לדעתי אין דרך לעשות את זה עם השלט vive אבל נגלה בקרוב כשאנשים ישימו ידיים על המשחק. זה גם פוטנציאל מחלת ים לא קטן כך שאני מקווה שהקיבה שלי תעמוד בזה
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 מרץ 2020, 14:37

bling כתב:"להתחמק עם הראש". שיעזור לי השם (ואני לא אדם דתי במיוחד :!: )

אני מקווה ששליטה מסורתית זמינה ומבלי שצריך ציוד מתקדם.

תצחק, אבל כשיעוף לך הדקראב לכיוון הראש שלך - אתה בכל מקרה תזיז את הראש בלי לחשוב פעמיים, ואז תגיד תודה שלא היית צריך להזיז שום סטיק ;)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 23 מרץ 2020, 16:16

אני חוב שכתבתי את זה כבר אבל... אני די בטוח שכל משחקי הvr עם טלפורט. לוקומושן זה רק לתנועה איטי כי בערך כולם מקבלים בחילה של החיים מלוקומושן. נגיד בlone echo אתה דוחף את עצמך בשביל לנוע בzero g ובערך כל משחק שראיתי עם ביקורות טובות הוא או איטי (כמו רזי 7) או התנועה שלך לא של אדם טבעי (המשחק canoe הזה שיוצא, lone echo, המשחק טיפוס של קרייטק).
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 מרץ 2020, 18:52

אומרים שאלכס איטי משמעותית מכל משחק hl.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 מרץ 2020, 19:14

צפיתי בביקורת של acg. אהב את המשחק מאוד. הוא נראה מגניב, אבל אין מצב שאני אשחק בו בשנים הקרובות אז....
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 מרץ 2020, 20:59

נשברתי, נשחק עם ה-VIVE הענתיקה.
alyx.jpg
alyx.jpg (144.38 KiB) נצפה 10683 פעמים

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 מרץ 2020, 05:27

רצף ההודעות האחרונות של קיאו וסוויס על משחקי VR וסכמות שליטה בהם גרמו לי לחשוב שזה פשוט לא עובד כרגע וזהו,שאי אפשר באמת להעביר בצורה מוצלחת משחקים עם גיימפליי נורמלי ל VR.

ואז ראיתי את הביקורות לאלכס שמדברות על משחק שאולי הוא לא שיא המהפכנות אבל הוא בייסיקלי בין הטובים אי פעם ומציע חוויה מדהימה עם טונות של השתפכויות כולל 10 מ IGN.

אז אני באמת תוהה אם החוויה הכוללת מפצה על זה שאתה עושה טלפורט שובר אווירה וחקירה כמו איזה הזוי כדי להתנועע, כנראה שעבור רבים התשובה היא חיובית.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 מרץ 2020, 06:33

הצצתי בביקורת וולוג של אנגרי ג'ו והם דווקא זזים שם בצורה רגילה ולא בטלפורט.

מה שכן דיווחו שצריכים הפסקה כל כמה זמן כדי שלא תהיה בחילה.

הם אומרים גם שדווקא על הריפט היה להם הרבה יותר קל לשחק זמן ממושך מאשר ה VIVE למרות שלפי מה שאני מבין יש פגיעה בביצועים בגלל זה אבל הוא פשוט יותר נוח.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2020, 08:10

כן, אפשר ללכת בו רגיל. אני לא יודע עדיין איך אפשר בשלטים שאין להם סטיק, אבל נדב בטח עדיין משחק מאתמול בלילה אז אולי הוא יסביר לנו מתישהו :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 מרץ 2020, 12:29

מזל שהולכים רגיל וכך נראה שהמבקרים גם שיחקו אותו, חשבתי העולם כבר השתגע. מקווה שהשליטה הזו קיימת גם עבור קיאו, לא הייתי מוותר על זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2020, 12:41

כשהוא יוריד את הקסדה הוא יעדכן בטח... אולי הוא עדיין בפנים :O
מקווה שלא קיבל זעזוע מח כשהזיז את הראש לכיוון הקיר, כשהתחמק מהדקראב... כי ציפיתי כבר לראות את הרשמים שלו פה על הבוקר :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 מרץ 2020, 15:10

חחח יש לי תחושה ששיחק עד מאוחר מרוב שנכנס לזה והוא בטח יחזור לפה עם רשמים של VR זה הדבר תזרקו את הכל לפח :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2020, 15:23

יש לי חדשות רעות מבוססות הבעיה הכי גדולה של VR, הסטאפ. אתמול הורדתי את אלכס, סטים הוריד לאט, בערך ב4MB בשניה אז זה היה סיפור של שעתיים. אז בנתיים שחקתי בלאק מייסה, להכנס לאוירה. אז תאמינו או לא, עם כל ההייפ, נשאבתי לבלאק מייסה ולא היה לי כוח נפשי להוריד את המחשב + מסך לקומה התחתונה ולעשות את כל הsetup של הvr ובסוף לא שחקתי אלכס בכלל, אפילו לא שגרתי את המשחק :/

היום זה היום, אני אפנה הכל ואתישב עליו לכמה שעות טובות ברצף.

אבל אהבתי את ההשערות שאני תקוע 18 שעות במטריקס או שעשיתי לעצמי זעזוע מוח :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 24 מרץ 2020, 15:26

לכן לדעתי Inside Out Tracking זה ה-דבר ב VR. מכל מה שקראתי, Oculus עושים את זה מעולה ב Rift s
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2020, 15:52

לצערי העבודה הקשה באמת זה להביא את המחשב וגם כל הסטאק של התוכנה של vr לא טוב. אי אפשר לשחק vr בלי מסך מחשב צמוד, פשוט אי אפשר. אתה לא יכול להרים סאשן בלי עכבר ומסך שבהם אפשר לשחק בהגדרות. זה לא ברור לי למה הvr לא משמש פשוט כמו מסך והשלטים כעכבר. ושיהיה ברור, לפעמים זה כן נותן לראות את הדסקטופ בvr אבל זה לגמרי בשליטת התוכנה וכושל המון (למשל קליקים של העכבר לא עובדים) ולכן צריך כל הזמן להוריד את המשקפיים בתסכול ולסדר דברים על המסך.

חווית הvr היא בייסיקלי עכבר, מסך ומקלדת עד שמשחק משוגר ורק אז אפשר באמת להשאב פנימה. זה אולי התסכול מס׳ 1, כי בעצם אתה חייב ציוד pc מלא לידך כל הזמן ולצאת ולחזור מהמשקפיים, לוגיסטיקה למוות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 מרץ 2020, 16:23

אתה יודע אם אתה יכול לשחק בכלל במצב הליכה מלא או טלפורט?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 מרץ 2020, 16:32

חחחח לשחק בבלייק מסה במקום באלכס זה הדבר הכי נדב שיכל להיות... לעזאזל איתך! טוב, לך תרדים את הילד בשעה 18:00 היום ותכנס, אנחנו על הקצה פה!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 מרץ 2020, 18:51

כבר הורדתי את המחשב לקומה התחתונה אז אין היום תרוצים!

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 24 מרץ 2020, 19:23

שיחקתי כמה סיבובים ב bleeding edge היום - חביב מאוד, אבל לא מושך אותי להמשיך כ"כ... אני זוכר ששיחקתי בבטא הפתוחה של overwatch וממש לא רציתי להפסיק ועשיתי pre order.
?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 24 מרץ 2020, 19:37

bling כתב:מזל שהולכים רגיל וכך נראה שהמבקרים גם שיחקו אותו, חשבתי העולם כבר השתגע. מקווה שהשליטה הזו קיימת גם עבור קיאו, לא הייתי מוותר על זה.

אם הולכים רגיל אז בדוק המשחק מאוד איטי. כמו רזי 7, תראה סרטונים יש שם מלא אפשרויות שליטה לתזוזה. זה אומנם קצת קפיצה קיצונית במהירות אבל לשם הדוגמא משחק כמו דום אין שום מצב לשחק בלי טלפורט. ובלי קשר כל זה תלוי מאוווד (כמו שרוב האנשים חוטפים מחלת ים) בך ספציפית ואיך המוח שלך חווה את ההרגשה ההזויה של לרוץ במקום.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 מרץ 2020, 19:45

כן ראיתי תגובה של מישהו ב ERA שאמר שהיה שמח אם היה אפשר ללכת קצת מהר יותר.

לדעתי אם האופציה האחרת זה טלפורט אז תקח כבר לייט גאן כמו בארקייד ושהמשחק כבר יזוז בשבילך עדיף.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 54 אורחים