DrKeo כתב:להגיד לך את האמת, כשאני רואה את מורטל של ושאר המשחקים בסגנון שאמורים להיות שונים, אני עדי לא מצליח להבדיל בינהם. למשל שתי התמונות הללו של מורטל של 2:
כלומר, על מי אנחנו עובדים, הדבר הזה נראה כמו תוצר של פרומט ל-AI שכתוב בו ״תעשה לי משחק כמו Dark souls״. וזה לא שאין פה ושם משחקים שכן נראים שונה כמו Lies of p או the surge, אבל 90% מהז׳אנר בהחלט נראה בול ככה.
זה פשוט בלתי נסבל. כל מסיבת עיתונאים מופיעים 2-3 כאלה, אלוהים יודע איך קוראים להם, מה מבדיל בינהם או איפה הם מפותחים (סטטיסטית כנראה חברה סינית שאף אחד לא שמע עליה). ב-VGA האחרון זה היה לגמרי מגוחך, אני יכול להשבע שהיו שם 5 משחקים זהים עם שם שונה.
וכמובן שאני האחרון שיזלזל ב-FS, אבל בו נהיה כנים, הם עושים את אותו משחק מאז demon's souls חוץ מאשר יציאות חריגות כמו סיקרו או AC. ואין לי שום בעיה עם זה, מדובר בחברה אחת בודדת שעושה משהו מאוד ספציפי טוב בצורה בלתי רגילה, כל כניסה חדשה עולה לגבהים חדשים. מדהים, שימשיכו לעשות את זה כמו שקוג׳ימה ממשיך לעשות משחקי קוג׳ימה כבר 40 שנים. אבל כל החקיינים שעושים משחקי 7+ גנרים הופכים את זה לבלתי נסבל.
אני כן מסכים, רק שאני אומר שגם אלו שנראים אחרת לא מרגשים אותי כי זה לא העניין היחיד. הם נראים אותו דבר לא רק בגלל הסטינג, הם נראים אותו דבר כי הם עושים בדיוק את אותו הדבר. כלומר, תן לי משחק שנראה ככה בדיוק כמו בתמונות ויזואלית אבל עושה איזה משהו שגורם לי לעצור ולהגיד "וואו, כזה עוד לא ראיתי", והייתי מתרגש.
אבל כשבתצוגה יש חמישה משחקים, כמעט אחד אחרי השני, שהם לא רק באותו הסטינג אלא באמת פשוט נראים אותו הדבר וחסרי מעוף, למה שאתרגש?
תראה את הטריילר של אלדן רינג, אם טריילר כזה עם העיצוב הזה היה מופיע פתאום באמצע התצוגה הייתי עוצר וזוכר את המשחק הזה, בלי קשר עכשיו לעובדה שהוא מפרום. כי זה עולם שבא לי להאבד בו, גם אם זה על פניו עוד סולס לייק פנטזיית ימי הביניים אפלה כמו שני הטריילרים שבאו לפניו והשניים שבאו אחריו.
אז תגיד שזה עיצוב אומנותי, תגיד שזה רעיון גיימפלי, תגיד שזה עיצוב שלבים או שיהיה זה טוויסט כלשהו שמחבר בין ז'אנרים שלא חשבתי עליהם - זה לא משנה. זה אותו הדבר בעיניי, הבעיה היא המון משחקים וחוסר מעוף מוחלט, העתק הדבק סטנדרטי שגורם לכולם להיות סולידיים ומהנים בפני עצמם אבל נשכחים לגמרי כשהם באים אחד אחרי השני כל הזמן.
ולגבי פרום עצמם, תשמע אני לא יכול להגיד שהם עושים מהפכה בכל משחק, בסוף הDNA שם תמיד וזה נכון, אבל אין ספק שהם כן מעלים את הרף ומנסים דברים חדשים בכל יציאה. צריך לתת להם הנחה לגבי ההתחלה - דימון סולס היה אבטיפוס מזורז ודארק סולס זה "המשחק האמיתי", ואז כל הטרילוגיה הזו הייתה אילוץ כלכלי שפרום לקחו לפני שמיאזאקי עלה לתפקיד הנשיא והם ממש לא רצו לעשות, והוא אומר את זה במפורש בכל הזדמנות שנותנים לו.
אז נשארנו עם בלאדבורן שהוא מהפך של 180 בסטינג ובאווירה (לצד טוויסט סולידי בלבד בגיימפלי), בכל התחושה של המשחק. סקירו שהוא מהפך בגיימפלי ופשוט חלום רטוב של מערכת קרב של משחק נינג'ות/סמוראים, ואלדן רינג שהוא "דארק סולס בעולם פתוח", אומנם, אבל כזה שלוקח לקיצון ולמקום חדש את כל פילוסופיית העיצוב והגיימפלי לופ שלו בשביל המעבר הזה, לא סתם מוד עולם פתוח לדארק סולס.
בין לבין יש לנו AC, ספין אוף צדדי שהוא רוג-לייק מולטיפלייר, ועכשיו משחק PVP שלם שהוכרז. אני חושב שהעובדה שהם הוציאו ארבעה משחקי דארק סולס מאוד דומים אחד אחרי השני ומאוד מהר איך שהם עלו לתודעה קצת מוציאה להם שם רע באפקט הזה, אבל כן, הם בבירור משחקים באותה מסגרת.
הלוואי שכל המשחקי סולס-לייק האלה היו עושים נסיונות או הולכים לקצה עם איזו פילוסופייה חדשה כמו שפרום עושים בין משחק למשחק.
שים לב שלמרות שאלו שניים מהמשחקים היותר מבוקשים באינטרנט, אין שום דיבור רציני מצידם על בלאדבורן 2 או סקירו 2, הם תמיד אומרים שסיקוולים לא מעניינים אותם, וגם אם הם בסוף יכנעו כלכלית (ואני מניח שאלדן רינג זה המבחן האמיתי וזו "הצעה שאי אפשר לסרב לה" כלכלית), זה בדיוק בגלל זה.
אגב, צצו לאחרונה שמועות לא מעטות על כך שפרום עובדים היום פנימית על רימייק לדארק סולס 3 שיצא ב2026. זה יהיה בעיניי ממש מוזר אם זה נכון, אין לי ספק שבנדאי רוצים כזה וזה לגמרי הגיוני מבחינתי שיפתחו אחד כזה בעצמם, אבל אם פרום יעשו פתאום רימייק ויזואלי חסר מעוף אני ממש אהיה מופתע.