משחקי 2026

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: משחקי 2026

הודעהעל ידי Laskin » 30 יולי 2025, 11:25

אני מאוד אוהב את מה שאני רואה פה...
ושוב - לא מדובר בסולס, אלא RPG+H&S

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2025, 11:36

כבר יש לי בחילה מהמשחקים האלה. אני לא יודע לזהות בינהם, אני לא יודע איך קוראים להם, זה הכל אותו דבר. H&S, סולס, לא משנה מה, כל המשחקים האלה הם או חקוי DS או חיקוי סיקרו ואפילו אם הגיימפליי שונה הסגנון האומנותי והסטייל דומה. זה כבר בלתי נסבל, היו הרבה דורות עם משחקים שהם חיקויים של משחקים אחרים (ע״ע אלף משחקי שוטר גוף שלישי עם cover אחרי גירס בדור הפס3) אבל זה מרגיש כמו שיא חדש. יש בכלל משחקים בפיתוח שהם לא חיקוי של משחק פרום?
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 יולי 2025, 11:46

אני כן מבדיל בין רובם.
הסגנון האמנותי לא זועק לי "פרום" דווקא.
היו הרבה משחקים בתקופת הPS3 שמזכירים לי יותר את הסגנון הזה.
זה "מיתולוגיה סינית" כזה. עכשיו יש התפוצצות של מפתחים סינים, מן הסתם ההשראה היא מתוך מה שקרוב אליהם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 יולי 2025, 12:12

גם אם זה לא משחק סולס, מי צריך אותו שיש לנו באוגוסט את lost soul aside ובאוקטובר את נינג'ה גיידן 4?\
המשחק הזה נראה טוב, אני לא מנסה לעלוב בו או להפחית מערכו בטוח אשחק בו אבל גם אם הוא לא משחק סולס בהרגשה משהו באנימציות האיטיות שלו גורם לו להרגיש כבד יותר ממשחק האק אנד סלאש טהור.

תשוו נגיד לthe lost soul aside שנראה אשכרה DMC/נינג'ה גיידן/פפ16.
ככה עושים האק אנד סלאש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2025, 12:18

זה עוד משחק סיני שנראה אותו דבר, אני שם כסף שאם עכשיו אני עושה לך מבחן משחקים סינים עיוור אני מסוגל להראות לך 10 משחקים שלא יהיה לך מושג מי זה מי וגם את אלה שתזהה לא תזכור איך קוראים להם. זה נראה בול כמו משחק של פרום. העובדה שחברה סינית לא אומר שהיא צריכה בפעם ה-400 לקחת את המיתולוגיה הסינית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 יולי 2025, 12:29

נינג'ה גאיידן משחקים שאני ממש לא אוהב, אז לא אכפת לי ממנו.
הדו מימד נראה לי הרבה יותר טוב מ-4.
LOST SOULS ASIDE נראה סבבה, אבל אישית אני יותר התחברתי לפאנטום בלייד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 יולי 2025, 12:31

הקרב עם המפלצת במשחק שלאסקין הביא עושה לי וויבים חזקים לקרב עם הChained ogre בסקירו. כן אני יודע שזה לא באמת אותו דבר, אבל כן קשה קצת לברוח מהתחושה שרוב המשחקים הסינים האלה עושים echos למשחקים של פרום. הרגשה כזו שכבר חווינו את זה. וכן זה לא רק המשחק הזה מן הסתם 99% מהסינים האלה מרגישים חיקוי. זה כאילו סוני מצאה לה את הסינים האלה לתקופות היובש, וזה באסה.

עריכה: לאסקין, באמת אתה לא אוהב נינג'ה גיידן ? הייתי בטוח שאתה כן בגלל שאתה אוהב DMC בכל מקרה הוא לא נראה רע פנטום בלייד, אבל פשוט לא ייחודי מספיק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 יולי 2025, 12:41

ניסיתי פעמיים לשחק בנינג'ה גאיידן ה"חדשים".
המצלמה ניצחה אותי.
זה היה ממש גרוע לדעתי.
אולי אתן צ'אנס לחדש, כי גיימפאס, אבל רק בתנאי שהמצלמה לא תהיה גרועה כמו בקודמים.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 30 יולי 2025, 17:37

המשחק הזה נראה טוב אבל אכן יש כבר ממזמן עייפות מהתת ז'אנר הזה. כלומר, יש עייפות ממשחקים בינוניים ורק "לא רעים" בתת ז'אנר הזה. אני עדיין מצפה מאוד לניהו 3 או כמובן להבא הגדול האמיתי של פרום. גם אינטרגלאקטיק של ND נשמע כמו משחק ששואב השראה מפרום לפי מה שדרוקמן אומר וזה רק גורם לי להתרגש יותר מהמשחק ולא פחות, כי מדובר בND.
אני חושב שזו פשוט מערכת קרב שמאוד קל להעתיק ברמה סולידית, ואכן רוב המשחקים האלה יושבים על 8 פלוס מינוס. הם מהנים, אבל כשיוצא כל חודש עוד משחק שהוא אידרציה סולידית על המערכות האלה עם טוויסט מינורי בלבד, כבר ממש קשה להתלהב.
בעיניי זה בדיוק כמו cover shooters של דור הPS3, גם שם יצאו משחקים כאלו כל הזמן, גם שם זו מערכת פשוטה ומוצלחת שקל להעתיק ברמה סולידית, גם שם הטוויסטים של המשחקים היו מינוריים יחסית, וגם שם הייתה מאסה של משחקי 8 כאלו ורק בודדים הביאו טוויסט באמת מיוחד שהרים אותם מהשאר. לא משנה כמה אהבת את גירס או את אנצ'רטד, קשה לי לדמיין שמישהו התרגש מכל cover shooter שיצא כל שני וחמישי.

לגבי המשחק הזה, מלכתחילה הגבול הגבול של H&S ושל סולס-לייק זה גבול שהוא יותר בין תתי ז'אנרים מאשר בין שני ז'אנרים מובהקים, אז אני כרגע כמובן לא יודע אבל לפי הגיימפלי הזה אני לא רואה את זה. נראה לי לגמרי כמו משהו שמזכיר את ניהו או אפילו את אלדן רינג שיש לו גם גיימפלי יחסית מהיר לז'אנר.
בכל מקרה סולס-לייק זה מעבר לרק העתקת הגיימפלי וכאן רוב המשחקים האלה נופלים ובגלל זה הם 8 לא מרגש במקום משהו באמת מיוחד. זה גם עיצוב עולם, תחושה, עיצוב שלבים ו"חיבור" שלהם. לכל משחק שאשים בTOP של הז'אנר אני יכול להצביע לפחות על אלמנט אחד שהוא עושה בצורה יוצאת דופן, בין אם זה הגיימפלי של ניהו (שדי לוקה בשאר האלמנטים) או סקירו, עיצוב השלבים והחיבור של דארק סולס (שהיום לוקה בגיימפלי מול התחרות, ועדיין הייתי מגדיר כמאסטרפיס גם היום בדיוק בגלל זה), או האווירה שאין שנייה לה בבלאדבורן. וכמובן אלדן רינג, הגם שלו יש בעיות שאפשר למצוא הוא כנראה המשחק הכי שלם בז'אנר מבחינת איכות כל האלמנטים השונים.

אז כן, אני מאוד אוהב את הז'אנר (מישהו שם לב?), אבל כדי שאתרגש ממשחק כזה הוא צריך לעשות לפחות דבר אחד בצורה יוצאת דופן. כשיוצא משחק כזה כל חודש (או BMW, או lords of the fallen, או mortal shell, או lies of P, או "חזן", וכו' וכו') ואני לא רואה אף אחד מהם עושה משהו ברמה יוצאת דופן, מלבד איזה טוויסט מינורי, זה פשוט עובר לי מעל הראש כבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2025, 17:45

זה לא רק הסגנון גיימפליי, זה הכל. DMC משחק על שדים ומלאכים בסביבות גות׳יות. לעומת זאת נינג׳ה גאיידן הוא בכלל בsetting של יפן, נינג׳ות, וסייבר. ולעומתם יש את GOW שהוא מיתולוגיה יוונית בעת העתיקה. שלושה משחקים שיצאו באותו דור, אותו טרנד, ז׳אנר דומה, אבל יש הבדל אדיר בינהם.

אז למה כל משחק H&S של השנים האחרונות צריכים להיות בול אותו דבר? למה תמיד ימי בניים + פנטזיה אפלה בסגנון האומנותי של FS? אפשר לחקות את DS אבל למה לא לעשות את זה ב-sci fi, בפנטזיה גבוהה, עם חיילים במלחמת עולם שניה או עם חיות צבעוניות ממימד אחר. משום מה הכל חייב להיות אותו דבר, ימי הביניים + פנטזיה אפלה. הכל אותו סגנון אומנותי, שום דבר לא בר זיהוי מהשני. משחקי FS הם מהמשחקים עם העיצוב הכי משוגע בתעשיה, וכל החברות הסיניות האלה אונסות את היצירתיות של FS והופכות את זה למשעמם, גנרי ומרדים.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 30 יולי 2025, 18:01

לגבי המשחקים הסיניים אני נוטה להסכים, לדוגמה ממש עכשיו יצא איזה משחק סיני שמקבל המון תגובות "אחלה" ו"לא רע", ומלבד העובדה שלא משחקים קוף אם היית אומר לי להבדיל בינו לבין BMW הייתי צריך לעצור ולחשוב. אבל הם כולם גם מתרחשים באמת באותו הסטינג.
לגבי הז'אנר הרחב יותר בצד המערבי, יש ויש. כן, פנטזיית ימי הביניים אפלה זה הסטינג הנפוץ ביותר, אבל יש מספיק הבדל בין הסמוראים של ניהו או סקירו, העולם הלאבקרפטי של בלאדבורן, עיצוב האנימה של "חזן", אגדת פינוקיו של Lies of P, או המד"ב שך the surge. גם בתוך הסטינג של הפנטזייה ימי הביניים אני חושב שאפשר להבדיל בין הטוויסט האומנותי של פרום בדארק סולס (טוויסט יפני על הגבול שבין קאמפ מוחלט לאומנות, בהשראת ברזרק) לבין משהו סטנדרטי יותר כמו lords of the fallen או mortal shell.
אני אגדיל להגיד אפילו שבין דארק סולס לאלדן רינג יש אווירה אחרת לגמרי לעיצוב ואי אפשר להתבלבל, הגם שהם נעשו על ידי אותם האנשים באותו הסטינג הכללי ומשתמשים באותו המנוע בדיוק (ובהרבה מאותן האנימציות).

לדעתי לא זו הבעיה, לדעתי אפילו אין באמת "בעיה" - פשוט הממוצע של המשחקים האלה אם מסתכלים על כל הז'אנר הוא בינוני וסולידי בלבד. חוסר מעוף, בין השאר בעיצוב האומנותי, לצד היציאות המרובות, הוא שגורם להכל להתערבב כבר בראש. בין אם אין הברקה בגיימפלי, בעיצוב, בשלבים, באויבים, בסטינג או לא יודע מה - זה לא באמת משנה. בשורה התחתונה הז'אנר הזה היה חדש ומרענן לכשלעצמו לפני 15 שנה, היום כבר לא. היום צריך משהו מיוחד,יוצא דופן, וכמו בכל ז'אנר, קשה לעשות משחק מיוחד. אז יוצאים הרבה, והם רובם בינוניים, וזה לא מרגש.

אבל אם נניח לצורך הדיון שאינטרגלאקטיק יהיה באמת הטייק סולס-לייק של ND, אז אני רק אתרגש יותר מהעובדה הזו. כי זה ז'אנר טוב שאני אוהב וזו מפתחת שאני בטוח שתביא משהו יוצא דופן. לא משנה כמה משחקים בינוניים שנראים אותם הדבר יצאו בין אלדן רינג לאינטרגלאקטיק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2025, 18:09

להגיד לך את האמת, כשאני רואה את מורטל של ושאר המשחקים בסגנון שאמורים להיות שונים, אני עדי לא מצליח להבדיל בינהם. למשל שתי התמונות הללו של מורטל של 2:
תמונה
תמונה

כלומר, על מי אנחנו עובדים, הדבר הזה נראה כמו תוצר של פרומט ל-AI שכתוב בו ״תעשה לי משחק כמו Dark souls״. וזה לא שאין פה ושם משחקים שכן נראים שונה כמו Lies of p או the surge, אבל 90% מהז׳אנר בהחלט נראה בול ככה.

זה פשוט בלתי נסבל. כל מסיבת עיתונאים מופיעים 2-3 כאלה, אלוהים יודע איך קוראים להם, מה מבדיל בינהם או איפה הם מפותחים (סטטיסטית כנראה חברה סינית שאף אחד לא שמע עליה). ב-VGA האחרון זה היה לגמרי מגוחך, אני יכול להשבע שהיו שם 5 משחקים זהים עם שם שונה.

וכמובן שאני האחרון שיזלזל ב-FS, אבל בו נהיה כנים, הם עושים את אותו משחק מאז demon's souls חוץ מאשר יציאות חריגות כמו סיקרו או AC. ואין לי שום בעיה עם זה, מדובר בחברה אחת בודדת שעושה משהו מאוד ספציפי טוב בצורה בלתי רגילה, כל כניסה חדשה עולה לגבהים חדשים. מדהים, שימשיכו לעשות את זה כמו שקוג׳ימה ממשיך לעשות משחקי קוג׳ימה כבר 40 שנים. אבל כל החקיינים שעושים משחקי 7+ גנרים הופכים את זה לבלתי נסבל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 30 יולי 2025, 18:21

Laskin כתב:

אני מאוד אוהב את מה שאני רואה פה...
ושוב - לא מדובר בסולס, אלא RPG+H&S

בחייאת אם זה לא נראה למישהו חיקוי של FROM אז אני כבר לא יודע מה נחשב לחיקוי בעולם הזה.

אפילו המשחק דמוי הורייזון שסוני תובעת עליו נראה פחות הורייזון מאשר הדבר הזה נראה פרום. קצת מסורבל אבל הבנתם את הכוונה :)

אני מבין שפרום שינו את התעשייה מקצה לקצה, מיאזאקי גאון ומה שהם עשו מקביל לא פחות למה שעשו רזי 4, גירס וכו׳ אבל בחייאת, לפחות שכל החיקויים ינסו להראות מקוריים ולא כזה חיקוי בוטה של הנוסחה והסגנון. זה מביך.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 30 יולי 2025, 18:34

DrKeo כתב:להגיד לך את האמת, כשאני רואה את מורטל של ושאר המשחקים בסגנון שאמורים להיות שונים, אני עדי לא מצליח להבדיל בינהם. למשל שתי התמונות הללו של מורטל של 2:

כלומר, על מי אנחנו עובדים, הדבר הזה נראה כמו תוצר של פרומט ל-AI שכתוב בו ״תעשה לי משחק כמו Dark souls״. וזה לא שאין פה ושם משחקים שכן נראים שונה כמו Lies of p או the surge, אבל 90% מהז׳אנר בהחלט נראה בול ככה.

זה פשוט בלתי נסבל. כל מסיבת עיתונאים מופיעים 2-3 כאלה, אלוהים יודע איך קוראים להם, מה מבדיל בינהם או איפה הם מפותחים (סטטיסטית כנראה חברה סינית שאף אחד לא שמע עליה). ב-VGA האחרון זה היה לגמרי מגוחך, אני יכול להשבע שהיו שם 5 משחקים זהים עם שם שונה.

וכמובן שאני האחרון שיזלזל ב-FS, אבל בו נהיה כנים, הם עושים את אותו משחק מאז demon's souls חוץ מאשר יציאות חריגות כמו סיקרו או AC. ואין לי שום בעיה עם זה, מדובר בחברה אחת בודדת שעושה משהו מאוד ספציפי טוב בצורה בלתי רגילה, כל כניסה חדשה עולה לגבהים חדשים. מדהים, שימשיכו לעשות את זה כמו שקוג׳ימה ממשיך לעשות משחקי קוג׳ימה כבר 40 שנים. אבל כל החקיינים שעושים משחקי 7+ גנרים הופכים את זה לבלתי נסבל.

אני כן מסכים, רק שאני אומר שגם אלו שנראים אחרת לא מרגשים אותי כי זה לא העניין היחיד. הם נראים אותו דבר לא רק בגלל הסטינג, הם נראים אותו דבר כי הם עושים בדיוק את אותו הדבר. כלומר, תן לי משחק שנראה ככה בדיוק כמו בתמונות ויזואלית אבל עושה איזה משהו שגורם לי לעצור ולהגיד "וואו, כזה עוד לא ראיתי", והייתי מתרגש.
אבל כשבתצוגה יש חמישה משחקים, כמעט אחד אחרי השני, שהם לא רק באותו הסטינג אלא באמת פשוט נראים אותו הדבר וחסרי מעוף, למה שאתרגש?
תראה את הטריילר של אלדן רינג, אם טריילר כזה עם העיצוב הזה היה מופיע פתאום באמצע התצוגה הייתי עוצר וזוכר את המשחק הזה, בלי קשר עכשיו לעובדה שהוא מפרום. כי זה עולם שבא לי להאבד בו, גם אם זה על פניו עוד סולס לייק פנטזיית ימי הביניים אפלה כמו שני הטריילרים שבאו לפניו והשניים שבאו אחריו.
אז תגיד שזה עיצוב אומנותי, תגיד שזה רעיון גיימפלי, תגיד שזה עיצוב שלבים או שיהיה זה טוויסט כלשהו שמחבר בין ז'אנרים שלא חשבתי עליהם - זה לא משנה. זה אותו הדבר בעיניי, הבעיה היא המון משחקים וחוסר מעוף מוחלט, העתק הדבק סטנדרטי שגורם לכולם להיות סולידיים ומהנים בפני עצמם אבל נשכחים לגמרי כשהם באים אחד אחרי השני כל הזמן.

ולגבי פרום עצמם, תשמע אני לא יכול להגיד שהם עושים מהפכה בכל משחק, בסוף הDNA שם תמיד וזה נכון, אבל אין ספק שהם כן מעלים את הרף ומנסים דברים חדשים בכל יציאה. צריך לתת להם הנחה לגבי ההתחלה - דימון סולס היה אבטיפוס מזורז ודארק סולס זה "המשחק האמיתי", ואז כל הטרילוגיה הזו הייתה אילוץ כלכלי שפרום לקחו לפני שמיאזאקי עלה לתפקיד הנשיא והם ממש לא רצו לעשות, והוא אומר את זה במפורש בכל הזדמנות שנותנים לו.
אז נשארנו עם בלאדבורן שהוא מהפך של 180 בסטינג ובאווירה (לצד טוויסט סולידי בלבד בגיימפלי), בכל התחושה של המשחק. סקירו שהוא מהפך בגיימפלי ופשוט חלום רטוב של מערכת קרב של משחק נינג'ות/סמוראים, ואלדן רינג שהוא "דארק סולס בעולם פתוח", אומנם, אבל כזה שלוקח לקיצון ולמקום חדש את כל פילוסופיית העיצוב והגיימפלי לופ שלו בשביל המעבר הזה, לא סתם מוד עולם פתוח לדארק סולס.
בין לבין יש לנו AC, ספין אוף צדדי שהוא רוג-לייק מולטיפלייר, ועכשיו משחק PVP שלם שהוכרז. אני חושב שהעובדה שהם הוציאו ארבעה משחקי דארק סולס מאוד דומים אחד אחרי השני ומאוד מהר איך שהם עלו לתודעה קצת מוציאה להם שם רע באפקט הזה, אבל כן, הם בבירור משחקים באותה מסגרת.
הלוואי שכל המשחקי סולס-לייק האלה היו עושים נסיונות או הולכים לקצה עם איזו פילוסופייה חדשה כמו שפרום עושים בין משחק למשחק.

שים לב שלמרות שאלו שניים מהמשחקים היותר מבוקשים באינטרנט, אין שום דיבור רציני מצידם על בלאדבורן 2 או סקירו 2, הם תמיד אומרים שסיקוולים לא מעניינים אותם, וגם אם הם בסוף יכנעו כלכלית (ואני מניח שאלדן רינג זה המבחן האמיתי וזו "הצעה שאי אפשר לסרב לה" כלכלית), זה בדיוק בגלל זה.
אגב, צצו לאחרונה שמועות לא מעטות על כך שפרום עובדים היום פנימית על רימייק לדארק סולס 3 שיצא ב2026. זה יהיה בעיניי ממש מוזר אם זה נכון, אין לי ספק שבנדאי רוצים כזה וזה לגמרי הגיוני מבחינתי שיפתחו אחד כזה בעצמם, אבל אם פרום יעשו פתאום רימייק ויזואלי חסר מעוף אני ממש אהיה מופתע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 יולי 2025, 19:23

לי זה מאוד חשוב שהמשחק לא סולס אלא h&s ובמקרה של פאנטום בלייד יש לו כמה דברים ייחודיים שאני לא רואה במשחקים אחרים… למשל הקטע שלוקחים נשקים ממיניבוסים ובוסים, ה״העלמות״ האדומה הזו, הבוס שראינו בטריילר הקודם שהיה מאוד מקורי ומגניב.
תכלס כמה משחקי h&s סטייל dmc באמת טובים יש? בעיניי מעט מדי, אז אם מגיע משחק כזה שנראה ממש טוב - אני בהחלט מרשה לעצמי להתלהב טיפה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 30 יולי 2025, 19:42

הגדרות זה טוב ויפה אבל כל מה שאתה מתאר קיים בניהו :).
שזה אחלה, וכאמור גם ככה הגבול בין H&S לסולס-לייק בקומבט הוא פלואידי. אבל ממה שאני רואה ב20 דק האלה זה נראה הרבה יותר קרוב לניהו, אפילו יותר קרוב לאלדן רינג במידה מסוימת, מאשר לDMC.
אני לא יודע, כמובן, לא שיחקתי - אני מדבר רק על מה שנראה לי מההדגמה. וממה שנראה לי מההדגמה, זה מאוד דומה למשחקים אחרים בסגנון גם אם הם אומרים שלא. אז אני מתרשם אך לא מתרגש במיוחד מההדגמה, ברור שאני לא שורף את המשחק ואם כשהוא יצא יתברר שזה משהו מרענן ואחר לגמרי ממה שיש בנוף אז אף פעם לא מאוחר להתרגש מהמשחק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 יולי 2025, 20:29

כמו שסטיק אמר, גם אני מרגיש שזה בבסיס לא שונה מהחרישה שעשו למשחקי הcover shooter בימי ה360 או למשחקי העולם פתוח/bullet time שוטר בימי הPS2
או חיקוי סוניק/מריו בתקופת המגה דרייב.

באמת שבבסיס זה לא שונה, הבעיה שכל הטרנדים החרושים והמאוסים או שנעלמו והפכו לנדירים כל כך שאנחנו כבר מתגעגעים אליהם (עובדה הרבה מאיתנו מתגעגעים למשחקי מאפיה) או מצפים למקס פיין ריימיק, או שהם עברו אבולוציה מאסיבית שהשאירה אותם רלוונטים.

כבר שני דורות שחיקוי הסולס האלה לא עוברים שום התפתחות מעניינת לא מבאים כלום, ובכל זאת לא נעלמים לנו מהנוף, אז כן זה ממאיס וברמות :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2025, 21:34

אני לגמרי מסכים איתך סטיק, בסופו של יום אם עושים משחקים מרשים, עושים משחק מרשים לא משנה כמה הוא נגזרת של משחק קיים. שיעתיקו מה שהם רוצים כל עוד עושים מאסטרפיס. אבל זה לא המקרה, אנחנו מקבלים פס יצור סיני שעושה את אותו דבר שוב ושוב, זה מתיש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 יולי 2025, 21:51

בינתיים ווקונג יצא לא פחות ממעולה, ומכר בהתאם.
אני ממש אשמח לשחק בעוד משחק כמו ווקונג פשוט עם יותר דגש על הנאה נטו ופחות המעגל הקבוע של סולס עם המדורות והאויבים שחוזרים, פלאסקים בשמות שונים ולמו מאויב רגיל תוך 2 פגיעות.
זה שאנחנו רואים הרבה משחקים כאלה שנראים במבט ראשון מאוד דומה לא אומר שכולם שווים, והרי אף אחד פה לא שיחק כמעט בשום משחק שנראה ככה אז אם יוצא אחד עם ביקורות טובות מה אכפת לי שיש עוד 20 שדומים לו, אני עדיין אקבל משחק מעולה ואתעלם מהשאר.
מתוך כל המשחקים האלה זה ספציפית הכי נראה לי עם סיכוי להיות ״ווקונג״ הבא, גם אם מן הסתם פחות טוב, ופחות ״אפי״ ומגניב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2025, 22:02

ווקאנג מכר כמעט רק בסין ומסיבות ברורות. חוץ מזה הוא היה הראשון לעשות את זה, עכשיו יש כבר 15 חיקויים. גם כשיצא חיקוי גירס הראשון התלהבתי כי עוד גירס זה טוב לא? אבל כשהגיע החיקוי ה-20 כבר רציתי שיגמר הדור הזה.

אין לי בעיה שסינים מבזבזים מליארדים על חיקויי BMW או DS, שיהנו. להפך, רובם אולפני MMO משעממים שאפילו לא הכרנו לפני ואם הם עוברים המרה לאולפני קמפיין AAA אז זאת ברכה. רק חבל שהם מבזבזים את זה כדי לעשות אוסף של clones.

לדעתי האולפן שיאסוף את כל הצ׳יפים הוא דווקא האולפן שעושה את החיקוי אנצ׳רטד, רוב החקייני סולס/סקירו יכשלו קשות. כלומר אלה אם השוק הסיני נורא רעב לתוכן הסיני והם יצליחו מפטריוטיות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 יולי 2025, 23:19

ברור, יש חיקויים טובים יותר ויש פחות.
הטובים ייבחרו ויימכרו מעולה ואנחנו נרכוש אותם. או לפחות אני… כי לא מעניין אותי כמה יש כאלה בשוק, מעניין אותי שיש מעטים שנראים כמו משחקים ממש מהנים, וההפקות שלהם מאוד מרשימות.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 30 יולי 2025, 23:51

BMW עשה הרבה רעש והיה תופעת אינטרנט לזמן לא קטן, לדעתי בעיקר כי הוא היה מהמשחקים הראשונים שהוצגו והיו "דור הבא" עוד כשכולם התרגשו וחלמו מה זה אומר, גם אם יצא שנים אחר כך, המשחקים האלה תמיד נצרבים בתודעה. וגם כי הוא המשחק הסיני הראשון בסגנון הזה שפרץ את הגבולות.
בשורה התחתונה, עם כל ההייפ הבלתי נגמר שלו, הוא יושב על 81. שזה לא רע, כמו שאמרתי אלו על פי רוב משחקים לא רעים ובהחלט מהנים בפני עצמם, אבל זה רחוק מלבלוט כמשחק שהוא עוד אחד מאותו הסוג שיוצא פעם בחודש.
לא שיחקתי בו עדיין, כנראה זה קודם כל אומר משהו על מידת ההתרגשות שלי ממנו והעייפות מהז'אנר מחוץ לפיקים הגבוהים, אז כמובן שאני מדבר רק על סמך רשמים של אחרים. אבל לא הייתי אומר שזו בדיוק הדוגמה כדי לסתור את הטענה, להיפך.
בין ה75 של LOTF, ל76 של מורטל של, ל77 של חזן, ל80 של Lies of P ול81 של BMW לא מרגיש לי מבחוץ שיש יותר מדי הבדל, וזה בדיוק העניין לדעתי - "מבחוץ". הכל מרגיש כמו פס ייצור של אותו המשחק ואין לי באמת חשק לשחק באף אחד מהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2025, 08:48

לBMW יש כמה מגרעות שבאמת מורידות לו, בתחום האיזון והגיימפליי… למשל - יש לו סקיל טרי שכל יכולת שם סופר חשובה אבל הם ״מתקמצנים״ על נקודות וצריך לעשות גריינד כדי להנות מיותר מהן, ואי אפשר לדעתי לסיים את המשחק בפעם הראשונה עם כל היכולות או קרוב לזה בכלל. וחבל. כי היכולות ממש ממש מגניבות ומקוריות.
המשחק באמת מפוצץ בדברים מקוריים, בין אם זה עשרות המיניבוסים שאפשר להפוך אליהם, הStance שאתה עומד על המקל שלך, הקסמים המיוחדים מאוד… וכמובן שיש את עניין הסיפור והעולם שהרבה מכירים שגרם לו להיות להיט ענק בסין, וערכי ההפקה המאוד מאוד גבוהים, עם דגש מבחינתי על סרטון אנימציה, כל פעם בסגנון אמנותי אחר לגמרי - בסוף כל פרק. ואני לא ידעתי את זה אגב, ומדובר בסרטים ממש טובים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 יולי 2025, 10:22

לא יודע איך אפשר with a straight face להגיד שאין אינפלציה במשחקים בסגנון פרום. למרות שלמדתי ליהנות מחלק מהם לאורך השנים, זה עדיין לא הסגנון המועדף. עלי בימינו. Elden ring היה עבורי באמת חויה מוצלחת ומשמעותית, אבל לא מבחינה אומנותית כ"כ. בהיבט הזה די השתעממתי, מודה.

רובם המכריע הפכו עבורי למשחקים לרכישה ב deep deep sale, נגיד 20 דולר ומטה. כי אני לא באמת תמיד מסיים איתם ואין לי באמת המון זמן להתמיד בהם.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 31 יולי 2025, 11:24

Laskin כתב:לBMW יש כמה מגרעות שבאמת מורידות לו, בתחום האיזון והגיימפליי… למשל - יש לו סקיל טרי שכל יכולת שם סופר חשובה אבל הם ״מתקמצנים״ על נקודות וצריך לעשות גריינד כדי להנות מיותר מהן, ואי אפשר לדעתי לסיים את המשחק בפעם הראשונה עם כל היכולות או קרוב לזה בכלל. וחבל. כי היכולות ממש ממש מגניבות ומקוריות.
המשחק באמת מפוצץ בדברים מקוריים, בין אם זה עשרות המיניבוסים שאפשר להפוך אליהם, הStance שאתה עומד על המקל שלך, הקסמים המיוחדים מאוד… וכמובן שיש את עניין הסיפור והעולם שהרבה מכירים שגרם לו להיות להיט ענק בסין, וערכי ההפקה המאוד מאוד גבוהים, עם דגש מבחינתי על סרטון אנימציה, כל פעם בסגנון אמנותי אחר לגמרי - בסוף כל פרק. ואני לא ידעתי את זה אגב, ומדובר בסרטים ממש טובים.

גם לדארק סולס 1 היו המון בעיות, המשחק קלאנקי ולא מלוטש בשיט, כל החצי השני שלו מזורז ולא גמור על סף השבור, אפשר לשבור את כל מערכת הקרב שלו ולעשות צ'יז לכל המשחק.. אפשר להמשיך.
ובכל זאת הוא יושב על 89, וכבר כשיצא קיבל מעמד של קאלט בעיני הקהילה שהתחילה להתגבש סביבו, וזה כמובן סנטימנט שרק גדל ככל שחלף הזמן והמשחק הפך לכל כך משפיע, וזה לא התבטא בביקורות בזמן אמת.
למה? כי למרות כל המגרעות זה היה משחק חדשני, מרענן, שלקח את כל מה שהיה סטנדרט בתעשייה ואת כל הכיוון של הגיימינג בשנים האלו, והפך הכל על הראש.
ולצד זה יש אלמנטים בדארק סולס 1 שפשוט אין לו תחרות בהם, גם היום. בעיקר עיצוב השלבים ועיצוב העולם (מבחינה מכנית, לא אומנותית) - גם היום אין משהו שמגיע לרמות האלה ב100%.

אז BMW הוא כנראה משחק טוב, וכנראה יש אין ספור דברים שהוא טוב בהם מדארק סולס 1 כי הוא למד ממנו, ומכל הזאנר שהתפתח לאורך השנים. אבל האם יש משהו שהוא עושה באמת ברמה יוצאת דופן שאין בשום משחק אחר בזאנר? כנראה שלא. האם הוא מרענן באמת, מביא משהו שלא נראה או הופך את הסגנון על הראש כמו שעשה דארק סולס 1? כנראה שלא.
אני בטוח שיש בו דברים יפים וכל מיני המצאות קטנות כמו יכולות ספציפיות כאלו ואחרות, אבל זה טוויסט מינורי, זה לא באמת מה שאני מתכוון אליו.
אז זה העניין וזו העייפות, שיוצאים כל כך הרבה משחקים בסגנון, והם כולם טובים אבל אף אחד מהם לא מביא משהו באמת מעניין לשולחן כמו שדארק סולס 1 היה כשהוא יצא, אז נאבד כל העוקץ.

ואין בעיה ששיחקת בBMW ואהבת אותו ושאתה חושב שזה משחק נהדר, אני בטוח שזה נכון, הטענה היא רק שמאוד קשה להתלהב מעוד טריילר ועוד טריילר ועוד משחק שנראה בדיוק אותו דבר רק עם טוויסט קטן.
לשחק סולס לייק פעם בשנתיים ולהנות זה דבר אחד, אבל הטענה היא רק שכולם מפהקים מהטריילר של המשחק הסיני התורן כי הוא נראה טוב, אבל נראה כמו המשחק שראית לפניו וזה שתראה אחריו וכולם יצאו חודשים אחד מהשני.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 31 אורחים