Kazz כתב:כן, ואילה שמעוניינים לאכול אוכל בריא בדיאטה מסויימת לבטח לא יודעים אילו מוצרים מומלצים. המידע צריך להמצא כי זה מידע בסיסי והמינימום ההכרחי. אין שום תלות בכמה אנשים מזדקקים לכיתוב הזה, אין שום תלות בכמה זה רלוונטי לסקטור קונים מסויימים. כשאדם בא לקנות מוצר, המידע הבסיסי לגבי המוצר אמור להיות שקוף עבורו. עבור משחקי וידאו מידע זה כולל רזולוציית הנייטיב של המשחק. עובדה מספרית ונתון יבש לגבי המשחק. שכל אחד ייחס את החשיבות שהוא רואה לנכון לנתון זה.
לא ראיתי אותך ואחרים מזדעקים על ה'אלימות והמעשים הלא מוסרים' לפני שנתתי להם לינקים. לא ראיתי אותכם מעלים התפתחות דומה בתעשיות אחרות ומבכים עליה. לא ראיתי אותכם יוצאים מגדרכם כל כך כדי להוקיע משהו שלא מניד לכם ולא ישפיע עליכם כהוא זה. משעשע שמצד אחד אתם מבקרים תוספת כזו כי אתם אומרים למה זה טוב בכאילו נסיון לדבר מתוך הנעליים של הצרכנים אבל מצד שני אתם מגנים תוספת כזו ומחליטים עבור החברות כמה זה ייפגע בהם ואיך זה הדבר הכי גרוע שיקרה להם זה שנים.
ולמה אתה מביא עוולות אחרות כדי להצדיק עוולה אחרת?
Kazz כתב:זה באמת לא קשור לצרכן הממוצע או כמה אנשים ישתמשו במידע הזה. זה מידע שצריך להיות זמין נקודה. קראת פעם את גב האריזה של שקיות הבמבה והביסלי שאתה קונה? אני לא. אבל אני לא הולך להגיד שהוא לא צריך להיות שם או להתחיל לשאול שאלות ולחפש בציציות כמה אנשים משתמשים במידע הזה.
אף אחד לא כופה על מפתחות לשנות רזולוציה. אני לא מבין את זה. מי שמשנה רזולוציה בגלל שהיא תכתב על האריזה הוא מטומטם וצריך לעוף. הבעיה היא איתו ולא בתקנה. מספיק כבר עם הקו מחשבה העקום הזה. האירוני בעניין הוא זה שרק בגלל שהמפתחים מתייחסים לרזולוציה כמידע סודי ומשנה עולמות הטענה הזו מועלת בכלל ולמה השחקנים עושים סיפור כשמגלים שמשחק רץ ברזולוציה מסויימת. תבחרו באיזה רזולוציה שאתם רוצים - רק תשימו אותה על האריזה או תעשו את המידע הזה גלוי לפני הקנייה. אז אני באמת לא מבין למה זה בכלל מועלה. מה, אמור להיות אכפת לי שיש מפתחות שרועדות מפחד מהמחשבה שהרזולוציה של המשחק תוודע לאנשים לפני הקנייה? תחברו מה שאתם רוצים ותעמדו מאחורי ההחלטה. שלא לדבר על כך ששבוע אחרי גם ככה מגיעה הכתבה של DF ו'האמת מתגלה' - אז מה פה הקטע? להחביא מידע בסיסי מהרוכשים כי אתה חושש שאם יוודע שהמשחק רץ ברזולוציה X תמכור פחות? עקום.
קדמת כל אריזת מזון המשווק בישראל יופיע כיתוב שיתייחס לסוכרים, שומנים, מלח (נתרן) וקלוריות
סוויס, אין שום דבר דרקוני בהנחיה שכזו ובאמת אין שום סיבה שהיא תוביל לשום דבר שלילי. וגם אם כן זו תהיה הבעיה של המפתחת הספציפית הזו עם עצמה. ואמרתי את הסיבות להנחיה זו. ביחסים בין מוכר לצרכן לכל צד יש את האחריות שלו בעסקה. האחריות של מי שמציע את המוצר ומוכר אותו היא להנגיש את המידע הבסיסי של המוצר עבור הקונה לפני הרכישה. זה בלתי סביר ובלתי רצוי בעליל גם מנקודת המבט של הצרכן וגם לדעתי מנקודת המבט של המדינה שמאפשרת לעסקאות להתבצע כך. בסקטור משחקי הוידאו המצב הוא מן החמורים שאני מכיר שכן גם באתרים הרשמיים אתה לא מוצא אזכור לנתונים אלה, אפילו במקרים שהרזולוציה היא 1080P.
'משהו שלילי יכול לקרות מתישהו בעתיד' - אפשר להגיד את זה על כל תקנה וכל הנחיה כלשהי בכל תחום כלשהו. זו לא סיבה לפסול את ההצעה. וחוץ מזה, זה שהם כותבים את דירוג ה ESRB וכותבים כמה GB המשחק דורש זה לא מוביל לדברים שליליים? זה לא משנה אם הסימונים האלו נעשו מיוזמת החברות, זה עדיין יכול לפגוע במוצרים ולהרחיק קונים. ולמי זה מועיל שמשחק פס4 מציין שהמשחק תומך בדואלשוק4?
זה די ברור מה ההצעה שלי נותנת. הנגשת המידע הבסיסי לצרכן. הפרט הזה צריך להיות שם בין אם הקונה יתוועץ בו או בין אם לא. ההצעה מחזקת את הקשר הדו-סטרי ביחסי מוכר-קונה ומסמנת בקו ברור את המינימום ההכרחי שהחברה אמורה להנגיש בנוגע לפרטי מוצרה כדי לקיים את הצד שלה במשוואה עבור עסקה הוגנת והסדר הטוב.
כבר הסברתי אלף פעם למה אני חושב שרזולוציה היא בחירה מתאימה יותר להיות חלק מהפרטים הבסיסיים על פני היבטים אחרים. אם אתה מסכים היפותטית על סימון פרטים בסייסים ורוצה להתדיין איך להגדיר פרטים בסייסים של משחק וידאו, אתה מוזמן.
הם עשו את זה על סמך דעתם ובאופן חופשי אז למה שזה יפריע לי?
מה זה בסיסי? לפי מה נקבע את זה? לפי קאז? לפי ועדה? לפי משאל עם? לפי סקר של חברות פיתוח? לפי סקר בכנסת? לפי מה? ולמה שקבוצה אחת תקבל את המרות של קבוצה אחרת? איזו סיבה יש לעשות דבר כזה?
מה זאת "עסקה הוגנת"? ואיך מה שאתה מציע מקדם את המושג המאוד מעורפל הזה "הסר הטוב"?
אבל אם קאז רוצה להכריח אותי לסמן משהו בהצדקה שהוא לוחם הצדק הצרכני אז ז@#$ עליו.
אתה יכול להסביר עוד מאה פעם ועדיין לא תשכנע אף אחד שרזולוציה יותר חשובה מטקסטורה או מפוליגונים לכל דמות או כמות הצללים
מאידך כמו ששחר ציין בפנייך הרזולוציה הכללית (ע"ע לא נייטיב) היא חשובה מאוד
Kazz כתב:אם זה כזה עקרוני בשבילך אז כנראה אתה מתעצבן לא מעט משום שהנחיות ותקנות שכאלו נמצאות במגוון תחומים.
Laskin כתב:
NO SHIT, SHERLOCK!
bozeman כתב:ההודעה הזאת היזכירה לי שיש שרלוק חדש...
Kazz כתב:הפגיעה היא שמוצר נמכר בלי שתוכל לדעת פרט בסיסי עליו והדרך היחידה לגלות אותו זה אחרי ששילמת עבורו. בסדר גודל זה של מוצרים ושל חברות, המדינה נותנת לך אישורים לעסק ולמכירה. אישור זה צריך גם לכלול את ההבנה שאתה תנגיש את המידע לגבי המוצר.
אז שוב, כמו עם אינטר, כנראה איבדת את הכלים כאשר החליטו בארץ על מדיניות ההחזרות החדשה.
Kazz כתב:הפגיעה היא שמוצר נמכר בלי שתוכל לדעת פרט בסיסי עליו והדרך היחידה לגלות אותו זה אחרי ששילמת עבורו. בסדר גודל זה של מוצרים ושל חברות, המדינה נותנת לך אישורים לעסק ולמכירה. אישור זה צריך גם לכלול את ההבנה שאתה תנגיש את המידע לגבי המוצר.
אז שוב, כמו עם אינטר, כנראה איבדת את הכלים כאשר החליטו בארץ על מדיניות ההחזרות החדשה.
DrKeo כתב:יש לי רעיון, בואו נקים גוף כמו הESRB שיתן דרוג מ1 עד 5 לאיכות תמונה של המשחק!
אבל למה החלטת שהרזולוציה הזו היא מידע בסיסי כל כך?
הרי זה מידע חלקי ביותר, לא מספיקה רק רזולוציה כדי לקבוע את איכות התמונה
אולי פשוט נדביק את ה DF של המשחק מאחורי הקופסא ונסגור עניין?
האם אתה אומר שמשחק עם assets ברמת פירוט בודדה יציג תמונת איכות זהה בין אם הוא רץ ב1080פ ובין אם הוא רץ ב480פ?
ברור שיש סיבה הגיונית לעשות הפרדה. אדם פרטי לעומת חנות\רשת גדולה שבא אתה קונה את המוצר ישירות מהיצרנית או מהנציגים שלה בארץ. יש הבדל.
כל עוד הטיעון שלכם כנגד הצעתי הוא עקרון פילוסופי כזה או אחר, אפשר לחיות עם זה. אבל כל הנסיונות לטעון שהצעתי תפגע בצרכנים או תעלה עלויות פשוט תלושים.
מה דעתכם על מנהג האפלייה המתקנת?
Kazz כתב:התגובה של בלינג ממחישה בדיוק את הבעיה האקוטית בפורום הזה בניהול דיון.
עניתי על זה.היום.בדף שאנחנו נמצאים בו. לך תקרא ותגיב באופן ענייני. אני רק הולך ומשתכנע שאנשים פה לא קוראים הודעות. שאלת שאלה? קיבלת תשובה - תתייחס אליה. משום מה בפורום הזה אנשים מציגים את הטיעון\שאלה הראשונים שלהם, מקבלים תשובה אבל אז חוזרים כמו תוכי על הטיעון הראשוני ולא מתייחסים לתשובה האחרונה שנכתבה.
ואחרי שמתעלמים מהתשובה עוברים להגכחת והקצנת הטיעון הנגדי. כן, צריך להדביק ביקורות כדי לציין פרט אחד. כנראה פספסתי את שלל העמודים שמודבקים על אריזות סרטי בלוריי רק כדי שאדע מה יחס התמונה של הסרט ופרטים אחרים. אנשים פה עם תפיסה משונה 'אף אי אפשר לפרסם את כל הפרטים הטכניים של המשחק אז אסור לפרסם שום דבר'. איזה תפיסת הכל או כלום הזוייה. ואז שוכחים שאת אותו ה DF שהם רוצים להדביק לאריזה בכלל לא מתייחס למספר פוליגונים בדמויות ורזולוציית טקסטורות - אותם הפרטים שבגינם הם לא מסכימים שרק רזולוציה תסומן.
אני לא יודע איפה עומדות התוכניות בהרחבת האתר והוספת התכנים הלא-קהילתיים שלו אבל לדעתי המטרה הראשונה של בעלי ומנהלי האתר היא להנחיל תרבות ויכולות דיון נורמליות ולנהוג באופן נוקשה יותר עם אילו שמציגים יכולות ירודות בכך ופוגעים במהלך ובשטף הדיון.
--
נדב, כמו ששאלתי את לאסקין, אשאל גם אותך. האם אתה אומר שמשחק עם assets ברמת פירוט בודדה יציג תמונת איכות זהה בין אם הוא רץ ב1080פ ובין אם הוא רץ ב480פ?
Kazz כתב:כנראה כולכם פה ממש נגד צרכנות והגנה על צרכנים ושאיפה ליחסי אדם-ארגון הוגנים יותר. מה דעתכם על מנהג האפלייה המתקנת?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים