נושא E3 2021 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא E3 2021 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 28 מאי 2021, 13:54

מלבד נוטי דוג, כמעט ואין הרבה יותר טוב מהאנימציה שאנחנו רואים פה, גם תחשבו כמה אנימציות יש פה... מה לעשות, נוטי דוג פשוט מחרבנים לכל השאר :)
(ורוקסטאר)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2021, 14:48

bling כתב:אין משהו רשמי פשוט רואים לפי איך שהמשחק זז שזה 30 פריימים, לא יודע אם יהיה מצב 60 אבל אני בטח לא אשחק בו במשחק שנשען כל כך הרבה על ספקטקל. :)

קיאו איך זה יכול בדיוק לנשוך אותן בתחת, סוני במיוחד לא יכולה לייצר יותר מהביקוש הקיים כרגע, נראה שאנשים כבר קונים קונסולה נטו לפי תדמית והייפ וזה לא משנה שהיא לא מציעה הרבה ערך מוסף כרגע.

גם אנשים כשהם מתלהבים יכולים לנפח כל דבר, למשל להפעיל הורייזון 2 ולחשוב שזה דור הבא ואיזה כיף שקנו פס5 כי זה נראה כל כך טוב וכו׳ משחקים היום וגם בדור הקודם נהיו כל כך יפים שקשה באמת להתבאס מהם ויזואלית, זה כאילו לא חייבים להתאמץ במיוחד בשלב הזה כדי להראות קפיצה אמיתית של דור כי בכל מקרה הרוב ירגישו שגם משחק פס4 מהרמות הגבוהות שרץ ב 4K עם כמה אפקטים ושיפורים קטנים זה וואו גראפית.

ינשוך בתחת יותר בקטע שכמעט כל העותקים שימכרו יהיו דור הבא והם ירגישו מטומטמים שהם החזיקו מפתחת מאחור רק כי הם רצו גרסת פס4. או לפחות ככה אני מקווה, ביחוד אם המשחק יצא בתחילת 2022 ואז יהיו כבר 20+ מליון מכשירי פס5.

בנוגע ל60fps, זה תלוי בניצול מעבד. בגלל שהמשחק רץ על הפס4, אני משער שניצול המעבד בקנטים ובטח יש להם מרווח בטחון גדול ל60fps.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 מאי 2021, 14:52

אמור להיות להם המרווח הזה, השאלה היא איזה פיצ׳רים בלעדיים יש לגירסת הפס5 בנוסף, אם בכלל.

וגם אני מקווה שינשוך אותם, כדי שבדור הבא לא יהיו קרוס ג׳ן, אבל זה לא יקרה, וגם אם פתאום ב-2024 יהיה יתרון לגירסת הפס5 - בדולרים לא יהיה לו, כי אחרי 2022 זה יימכר ב-19.90, ואחרי 2024 ב-9.90 :)
אין מה לעשות, זה המהלך הנכון כלכלית, בטח אם המתחרה לא במצב יותר ״מוכן״ בתחילת הדור.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 28 מאי 2021, 14:53

ממש לא מסכים לגבי האנימציות. האנימציות פה הן אכן עקב אכילס ונקודה בעייתית, שפוגעת ברצף הויזואלי. גם אם אנימציות הפנים עברו שדרוג אדיר מהדבר המחריד שהיה במשחק הראשון באספקט הזה (אבל נחכה לראות אנימציות בשיחת RPG רגילה ולא רק בסרטון שכנראה נעשה עם לכידת תנועה).

במהלך הגיימפלי האנימציות הן ממש חצי כוח. ND אכן נמצאות בשיא באספקט הזה, אבל אני יכול לחשוב על המון משחקים עם אנימציות טובות יותר מאשר כאן -
סתם בשלוף משחקי אקשן גוף שלישי: משחקי אינסומניאק, GOW, משחקי FS, משחקי AC, לא יודע... קונטרול, משחקי רוקסטאר כמובן, Death Stranding נראה לי ממה שראיתי, DMC V... אפשר להמשיך :).
האנימציות בהורייזן קצת 'תקועות' בין פעולה לפעולה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 מאי 2021, 14:55

משחקי FS וAC לא נראים טוב יותר מהבחינה הזו, מה גם שFS לא עולם פתוח, בעולם פתוח גרילה לא נופלת בהרבה מהטובים ביותר.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 28 מאי 2021, 15:07

משחקי AC הם בדיוק כמו משחקי הורייזן והם נראים טוב יותר ברצף האנימציות שלהם, לטעמי, ומשחקי FS? ויזואלית הורייזן יפה יותר אבל בכל מה שקשור לאנימציות גיימפלי הם בטופ של הטופ, הרבה יותר מהורייזן. אלו משחקים שנשענים על זה במאת האחוזים, תראה איזה איזה רצף מושלם יש בכל קרב בוס של סקירו.

בכל מקרה העובדה שזה עולם פתוח היא בסדר, אתה בעצמך הבאת את ND כדוגמה ופייג' את TR, וזה לא עולם פתוח.
לא דירגתי משחקים על פי כמה קשה לפתח אותם, בסך הכל מציינים שהאנימציות בהורייזן תקועות קצת ובהחלט לא נמצאות בשיא.
יש המון משחקים עם רצף אנימציות טוב יותר, גם אם חלקם הגדול עושה משחק פשוט יותר, אני לא מדרג את גרילה רק אומר מה מצב המשחק ואיך הוא נראה.

אפשר להגיד שהאנימציות פה יפות יותר מבGOT או ממש יפות יותר מבוויצ'ר 3 אם רוצים להתחיל לדבר רק על משחקים שמזכירים אותו, אבל זה לא משנה את העובדה שהעין שלי רגילה כבר לאנימציות הרבה יותר טובות ורציפות, ושזה קצת בולט לרעה פה ומוריד מהחבילה הויזואלית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2021, 15:34

אני מסכים עם סטיק, הטרנזישנים באנימציות מאוד גסים גם ביחס למשחק פס4. וסטיק גם צודק שזאת מחלה דומה לTR.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 מאי 2021, 16:21

אני חושב שזה בבירור נראה הרבה יותר טוב מAC, אבל אולי עניין של טעם.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 28 מאי 2021, 16:47

לא יודע, אין ממש איך להתווכח על זה אבל אני מזמין אותך פשוט לצפות בסרטונים של ACV, המעברים בין האנימציות שם נעשים בצורה הרבה יותר חלקה מאשר בהורייזן (וזו עוד הדגמה בתנאי מעבדה, אני משווה למשחק שאפשר להתסכל עליו דרך כל הזוויות).
אפשר להגיד על AC הרבה מאוד דברים רעים, לא חסר, אבל זו סדרה שנמצאת בחוד החנית של האנימציות עוד מימיי AC הראשון וזה לא שונה גם היום. זה בעיניי אלמנט שקצת מגוחך לבקר בו את AC, בטח מול משחק שזה בולט בו כמו הורייזן.
תראה את החלקים של המעבר בין ריצה לקפיצה, של הטיפוס או כל הדברים האלו - ממש אפשר לראות בהדגמה כאן איפה מתחילה אנימציה אחת ואיפה מתחילה אנימציה אחרת, הדמות כאילו עוצרת לשבריר שניה ועוברת לתנוחה ניטרלית בין כל רגע כזה. בAC לא רק שאפשר לטפס ולרוץ על הכל ולא רק על נקודות ספציפיות (אם כבר מורכבות...), זה נעשה בצורה הרבה יותר חלקה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 מאי 2021, 16:53

אני חושב שהאנימציות ב-AC האחרון טובות יותר,אבל הסדרה הזו גם היא ברגרסיה בהקשר הזה- הפיק מבחינתי היה AC Unity כשזה מגיע לאנימציות.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 28 מאי 2021, 17:02

אני מסכים, אבל אני גם חושב שהאנימציות בAC אודיסי נגיד היו פחות טובות מבACV, אז השיא מאחור אבל כן יש חזרה למגמה חיובית.
עם זאת בסוף אלו מפתחות אחרות שמקבלות גם מעגלי פיתוח שונים בין משחק למשחק, ככה שאני לא יודע אם באמת נכון לעשות השוואה בין משחק למשחק ברמה כזו ספציפית כדי לראות מגמה. אני כן מסכים שאם מחלקים את הסדרה לארבעת התקופות שלה אז התקופה של יוניטי הכי מוצלחת בהיבט הזה, וזו כנראה הסתכלות יותר נכונה.

אבל עד התקופה הנוכחית אלו משחקים שהיו בשיא של השיא של האנימציות ביחס לשנת היציאה שלהם, תמיד. רק שלושת הAC האחרונים הם לא חוד החנית של השנים שלהם באספקט הזה. ועדיין, הם ברמה מעל מה שיש כאן בתצוגה של הורייזן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 מאי 2021, 18:06

bling כתב:אתם צודקים זה בבירור קרוס ג׳ן אבל זה עדיין אחד מהמשחקים היפים שיש היום. אתם לא רואים שום קפיצה משמעותית מהראשון על הפס4?

בכל אופן זה שבכלל יש דעות לכאן או לכאן על רמת היופי והקפיצה שלו רק מראה שדור הבא הוא בטוח לא כי כשמגיע משחק שהוא דור הבא אין שום וויכוח בנושא, אומנם בתחילת הדור הקודם היה וויכוח עד כמה קילזון ורייז דור הבא ביחס למה שיש על משחקים שהיו דור הבא לכל דבר על המחשב אבל אין בנאדם סביר אחד שבכלל התווכח עם זה שהמשחקים האלה דור הבא מבחינה וויזואלית ביחס לפס3, מתאר לעצמי ולפחות מקווה שגם עם הפס5 וה XSX זה יגיע אחרת זה הולך להיות הדור הכי מאכזב שיש, התסריט של ה Diminishing returns יתגשם עם הדור הזה.

אני חושב שאם סייברפאנק 2077 היה יוצא כמו שאלוהים התכוון אז היית רואה הרבה יותר התלהבות מהגרפיקה של הדור הזה עד עכשיו.

אני גם לא חושב שיש מקום להתאכזב ולחשוש מDR כשכל פעם שמראים משהו מאנריל 5 המנוע הזה נראה כאילו המשחקים שלו יפרקו את התחת לכל דבר שאנחנו רואים כרגע.
הדור הזה פשוט מדשדש כי בנינו על CDPR שתהיה זאת שנושאת את הלפיד של הדור הבא, והם פישלו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 28 מאי 2021, 18:23

הדור הזה לא מדשדש פשוט כי הוא רק התחיל, זה תמיד ככה.
גם הדור הקודם לא הרשים באמת אף אחד עד אנצ'רטד 4, וזה עוד בלי להתייחס לעובדה שכבר היו כמה שנים משחקי ps4 על הpc בזמנו.
ראצ'ט הוא לגמרי האינפמוס של הדור הקודם - משחק חלון השקה שנראה בבירור יותר יפה מכל מה שהיה, גם אם ברור לכולם שזה לא קרוב לשיא שנקבל.
הורייזן 2 בגרסה הזו מול הורייזן 1 זה בדיוק קילזון ps4 מול קילזון 2/3. דימון סולס זה לגמרי הryse של תחילת הדור - משחק עם כמה אלמנטים שהם מאוד מרשימים ומוכיחים מה נראה בדור הבא.

אם GOW יהיה דור הבא בלעדי אז הוא לגמרי יתפוס את המשבצת של אנצ'רטד 4. אם לא, אז יש סיכוי להתאכזב, אבל זה עדיין יגיע... קצת באיחור אבל יגיע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2021, 18:30

Stick כתב:הדור הזה לא מדשדש פשוט כי הוא רק התחיל, זה תמיד ככה.
גם הדור הקודם לא הרשים באמת אף אחד עד אנצ'רטד 4, וזה עוד בלי להתייחס לעובדה שכבר היו כמה שנים משחקי ps4 על הpc בזמנו.
ראצ'ט הוא לגמרי האינפמוס של הדור הקודם - משחק חלון השקה שנראה בבירור יותר יפה מכל מה שהיה, גם אם ברור לכולם שזה לא קרוב לשיא שנקבל.
הורייזן 2 בגרסה הזו מול הורייזן 1 זה בדיוק קילזון ps4 מול קילזון 2/3. דימון סולס זה לגמרי הryse של תחילת הדור - משחק עם כמה אלמנטים שהם מאוד מרשימים ומוכיחים מה נראה בדור הבא.

אם GOW יהיה דור הבא בלעדי אז הוא לגמרי יתפוס את המשבצת של אנצ'רטד 4. אם לא, אז יש סיכוי להתאכזב, אבל זה עדיין יגיע... קצת באיחור אבל יגיע.

ואנצ׳רטד 4 הגיע ב-2023 אם נעשה הקבלה לדור החדש. עוד שנתיים מלאות. למרות שאני חושב שרייז נראה הרבה יותר מרשים ל2013 מאשר הורייזן וראצ׳ט ל2021.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 מאי 2021, 18:34

אני חושב שלקרוא לראצ'ט האינמפמוס של הדור הבא, זה קצת להמעיט ביופי של אינפימוס בזמנו סטיק. כאילו עזוב את העיר היתה עיר רפאים נטושה וכו' אני מדבר נטו על הspectacle הגרפי שהוא היה וקילזון בכלל היה spectacle בחשיפה שלו לא ברור לי איך אפשר לטעון אחרת.

תזכר ביופי של כל כוחות הNEON באינפימוס, לא היה עולם פתוח שנראה ככה על הקונסולות.

אני יכול לקבל את הטענה שלא היו הרבה משחקים מרשימים, וזה יהיה נכון, המפתחים לא התחילו לחלוב את הדור הקודם באמת עד איזה 2016 אבל כן לדעתי היו משחקים שנתנו טעימה מהדור הבא, כן רובם המוחלט היה מעפן אבל הם נתנו לנו הבטחה לגבי מה שthe best is yet to come וטעימה ממה שאפשר לחלום עליו. בעוד בנתיים אני לא מרגיש שקיבלנו משהו כזה. כאילו אני מתרשם מריטרנל, כן? אבל אפילו אני מכיר בזה שאני מתרשם מאוד בגלל שאני מאוד מתרשם מאלמנטים ספציפים שלו, שהרוב פשוט לא עפים מהם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 מאי 2021, 19:31

Stick כתב:לא יודע, אין ממש איך להתווכח על זה אבל אני מזמין אותך פשוט לצפות בסרטונים של ACV, המעברים בין האנימציות שם נעשים בצורה הרבה יותר חלקה מאשר בהורייזן (וזו עוד הדגמה בתנאי מעבדה, אני משווה למשחק שאפשר להתסכל עליו דרך כל הזוויות).
אפשר להגיד על AC הרבה מאוד דברים רעים, לא חסר, אבל זו סדרה שנמצאת בחוד החנית של האנימציות עוד מימיי AC הראשון וזה לא שונה גם היום. זה בעיניי אלמנט שקצת מגוחך לבקר בו את AC, בטח מול משחק שזה בולט בו כמו הורייזן.
תראה את החלקים של המעבר בין ריצה לקפיצה, של הטיפוס או כל הדברים האלו - ממש אפשר לראות בהדגמה כאן איפה מתחילה אנימציה אחת ואיפה מתחילה אנימציה אחרת, הדמות כאילו עוצרת לשבריר שניה ועוברת לתנוחה ניטרלית בין כל רגע כזה. בAC לא רק שאפשר לטפס ולרוץ על הכל ולא רק על נקודות ספציפיות (אם כבר מורכבות...), זה נעשה בצורה הרבה יותר חלקה.

מערכת הקרב של AC נראתה והרגישה רע במשך המון משחקים והרבה מזה זה בגלל אנימציות גרועות אז ממש לא הכל שם זה בנצ'מרק לאנימציות. הוריזון מהבחינה הזו מרגיש הרבה יותר טוב.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 28 מאי 2021, 19:41

הקפיצה מ PS3/360 לדור הבא הייתה גדולה יותר או לפחות גלויה יותר לעין מהדור הנוכחי, לא חושב שאפשר להכחיש את זה. יכול להיות שזה עניין של diminishing returns, של טכנולוגיה שלא התקדמה באותו קצב עם החומרה, הפיתוח קרוס ג'ן (במקרה של הורייזן לפחות) שהחזיק אותם מאחור או צירוף של כל הנסיבות האלה גם יחד שגרמו לקפיצה בדור הזה להיראות פחות מרשימה, אבל בעיני ראצ'ט, הורייזון ודימון סולס הם לא רק משחקי פס4 יפים, יש להם בכל זאת תכונה (גרפית) קצת אחרת. זה יכול לבוא לידי ביטוי בכל מיני אפקטים, תאורה, מודלים או אקסטרא פירוט בסביבות, אבל זה ניכר בעיני. ואם רוצים או לא רוצים להגדיר אותם כמשחקי נקסט ג'ן זה ממש לא משנה את העובדה שעל הקונסולות החדשות זה הכי יפה שיש כרגע אז בפועל זאת האיכות שמגדירה את הדור הנוכחי עד שיבוא משהו יפה יותר ויהיה הבאנצ'מארק החדש (אני מניח שנגלה ב E3).

ובלי קשר, אם הורייזן היה בדיוק אותו משחק אבל במקום רובוזאורים שיצאו מאותו פס ייצור עם צבע אחיד אשכרה היית נלחם בדינוזארים, משהו מגוון יותר כמו מאנסטר האנטר, המשחק היה פי 2 יותר מרגש רק על העניין הזה לבד.

ומסתבר שלפני הגיימפלי של הורייזן סוני עשו סטרים שמראה כל מיני סביבות במשחק (האיכות לא הכי טובה אבל אפשר להתרשם מהשיפור בעשן, ערפל ועננים ביחס ל zero dawn)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 מאי 2021, 19:42

Stick כתב:הדור הזה לא מדשדש פשוט כי הוא רק התחיל, זה תמיד ככה.

ממש ממש לא מסכים איתך, בלי להתייחס בכלל למחשב, קילזון על הפס4 נראה דור מעל מבלי בכלל להתבלבל ביחס למשחקי הפס3, עם אינפמס זה בכלל מצחיק, המשחקי פס3 נראים בערך 2 דורות אחורה (בהגזמה), אשכרה ממשחקים מכוערים לדבר אולי הכי מרשים שנראה וויזואלית בזמנו.

לא היו דיונים בסגנון של עד כמה ראצ'ט החדש הוא קפיצה דורית מובהקת או לא כמו שיש עכשיו, זה היה ברור לכולם שהמשחקים האלה הם קפיצה דורית מבלי להתבלבל בכלל רק שהיו שחקני PC שצחקו ואמרו "ברוכים הבאים לדור הבא" כי להם יש רמה כזו (לדבריהם) כבר איזה שנתיים לפחות.

בקיצור לא רואה שום הקבלה במה שעשית פה, תשווה קונסולות מול קונסולות וההבדל ברור וניכר. רייז הוא קפיצה ענקית ביחס לסולס לפס5 שבתכלס לא ממש הרשים אף אחד ונראה כמו משחק פס4 עם כמה אפקטים, על רייז אף בנאדם שפוי לא אמר שזה משחק 360, כולם אמרו שהוא מדהים ביופיו אבל חרא משחק והדיון בזמנו היה מתי יגיע כבר גיימפליי דור הבא כי כל מה שראו זה את הקפיצות הגרפיות שהיו מרשימות אבל אנשים היו רעבים למשחקים שלא מרגישים כמו דור קודם כמו שקילזון, רייז ואינפמס היו (במיוחד ששלושתם גם משחקים בינוניים ואולי החלשים ביותר בסדרות שלהם במקרה של אינפמס וקילזון)

כשהגיע האורדר המגמה של הולי שיט איזה גרפיקה אבל למה משחק כזה חרא שמרגיש דור קודם רק התחזקה. מסכים שרק עם אנצ'רטד 4 קיבלו את כל החבילה סוף סוף (ובמידה פחותה יותר גם עם ארקהם והוויצ'ר 3) אבל גם עד אותו אנצ'רטד יצאו מספיק דוגמאות שהמחישו קפיצה טכנית עצומה על פני הפס3.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 28 מאי 2021, 19:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 מאי 2021, 19:43

עוד 20 דק׳ נראה את הגיימפליי של פאר קריי 6, פה:

אני אחכה לאחרי השידור כדי לצפות באיכות נורמלית :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2021, 19:56

זה נכון בלינג, אבל כל המשחקים שאתה מדבר עליהם היו בלעדיים לדור הבא. הבלעדיים שראינו בנתיים היו ריטרנל מאולפן אינדי, DS שהוא בכלל משחק פס3 מאולפן חצי אינדי וראצ׳ט שעדין לא שחקנו בעצמנו אבל יש סוג של קונסנזוס שהוא המשחק הכי יפה כרגע (וביננו אינסומניאק הם לא בדיוק נוטידוג).

אני חושב שכשנראה את גירס 6 על UE5, את נוטידוג או את סנטה מוניקה משוחררים לגמרי על הדןר הבא בלבד, אז באמת נראה את הדור הבא. והלוואי שגם אולפנים אחרים יביאו בראש, אבל אין לי ציפיה גדולה מדי מאחרים. אני ממש מחזיק אצבעות לאיזו הדגמה ראשונית של גירס על UE5, הקואליציה מאוד חזקים טכנית והיו להם כמעט שנתיים להרים משהו. אני מבין שזה כנראה משחק 2023, אבל לא יזיק קצת הייפ דור הבא.

האמת שקצת מפחיד אותי שבגלל שמדובר באותה ארכיטקטורה, מפתחים בחצי הראשון של הדור פשוט יביאו את המנוע הקיים שלהם עם שדרוגים קלים במקום לכתוב מערכות מחדש למכבד והssd החדשים. בספר שלי כל משחק שמציע מצב משחק עם fps כפול בשנמוך גרפי הוא לא משחק שבאמת מנצל את הדור הבא. איך יש לכם חצי מעבד פנוי סתם ככה? כנראה שאתם לא מנצלים אותו בשיט.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 מאי 2021, 19:58

glass man כתב:אני חושב שלקרוא לראצ'ט האינמפמוס של הדור הבא, זה קצת להמעיט ביופי של אינפימוס בזמנו סטיק. כאילו עזוב את העיר היתה עיר רפאים נטושה וכו' אני מדבר נטו על הspectacle הגרפי שהוא היה וקילזון בכלל היה spectacle בחשיפה שלו לא ברור לי איך אפשר לטעון אחרת.

תזכר ביופי של כל כוחות הNEON באינפימוס, לא היה עולם פתוח שנראה ככה על הקונסולות.

אני יכול לקבל את הטענה שלא היו הרבה משחקים מרשימים, וזה יהיה נכון, המפתחים לא התחילו לחלוב את הדור הקודם באמת עד איזה 2016 אבל כן לדעתי היו משחקים שנתנו טעימה מהדור הבא, כן רובם המוחלט היה מעפן אבל הם נתנו לנו הבטחה לגבי מה שthe best is yet to come וטעימה ממה שאפשר לחלום עליו. בעוד בנתיים אני לא מרגיש שקיבלנו משהו כזה. כאילו אני מתרשם מריטרנל, כן? אבל אפילו אני מכיר בזה שאני מתרשם מאוד בגלל שאני מאוד מתרשם מאלמנטים ספציפים שלו, שהרוב פשוט לא עפים מהם.

בול בפוני. בדור הזה לא קיבלנו עדיין כלום שהוא אפילו טעימה אמיתית מגראפיקת דור הבא שמזיזה למישהו בכלל.

כל הדיונים עד כה הם בסגנון של הנושא הזה שמתווכחים אם משחק X מספיק מראה קפיצה מהדור הקודם או שזה יותר קרוס ג'ן ואפילו שם אין הסכמה כשחלק אומרים נראה קרוס ג'ן סטנדרטי כזה של אקסטרה רזולוציה כאילו זו גרסת PC של משחק פס4 ואחרים חושבים שזה קרוס ג'ן "גבוה" יותר, זה בדיחה שבשלב כזה לא קיבלנו שום דבר אמיתי עדיין וכל הדיונים הם סביב האם זה נראה משהו שאמור לרגש או להדהים או לא כשלצערי אפילו פה בנושא האופוזיציה שטוענת שזה משחק פס4 יפה עם אקסטרה קרם חזקה לא פחות מאלו שחושבים שזה מרשים מאוד וכו'.

בכל מקרה אין בנאדם אחד נראה לי שאמר על משהו עד כה "וואו זה ממש נראה דור הבא!". אפילו אלו שמפרגנים לרוב לא חושבים ככה על אף משחק מבחינה וויזואלית נטו.

את זה לא היה בתחילת הדור הנוכחי, גם אם שחקני PC ציקצקו, עבור שחקני קונסולות היה ברור שיש פה וואחד קפיצה וויזואלית לפחות ושאם ככה הדור מתחיל אז הולך להיות שמח.

אישית אני יודע שזה סוג של meme אבל אני קצת מודאג, כמו עידן אני לא יודע אם יש פה קטע של דימינישינג או שזה רק משהו זמני ושאוטוטו יגיע הדבר הזה שישתיק את כולם ואין אחד שיתווכח שזה דור הבא לפנים. מן הסתם מקווה שזו האופציה השנייה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2021, 20:11

לדעתי זה משהו זמני. אתה מסתכל על משחקים שיוצאים עכשיו, אפילו ראצ׳ט, ואתה רואה אלף מקומות שאפשר לשפר אותם משמעותית. יש לו מצב 60 וזה אומר שהמעבד מבוזבז לגמרי, ליטרלי חצי מעבד לפחות לא מנוצל. במצב 30fps המשחק רץ ב4k טבעי, זה מגוחך, במצב הזה הGPU מבוזבז במקום לרוץ באיזה 1440p בריקונסטרקציה והמעבד יוצא לחופשה בסיישל ב30fps אם הוא מסוגל להריץ את המשחק גם ב60. הRT עדין בחיתולים ואנחנו רואים איך למשל 4A הצליחו להמיר את כל מערכת התאורה לRT כי יש להם נסיון עוד מ2018 בתחום כשאינסומניאק עדין טריים וכל מה שהם עשו זה השתקפויות ברבע רזולוציה.

בקיצור, בראצ׳ט חצי מהמעבד נשאר על השולחן, חצי מהgpu נשאר על השולחן ואין להם עדין מושג מהחיים שלהם בRT. יש לאינסומניאק קפיצה של איזה חצי דור לעשות פה כשהמנוע שלהם יבשיל ובואו נהיה כנים, אינסומניאק היא לא בדיוק נוטידוג.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 מאי 2021, 20:12

DrKeo כתב:זה נכון בלינג, אבל כל המשחקים שאתה מדבר עליהם היו בלעדיים לדור הבא. הבלעדיים שראינו בנתיים היו ריטרנל מאולפן אינדי, DS שהוא בכלל משחק פס3 מאולפן חצי אינדי וראצ׳ט שעדין לא שחקנו בעצמנו אבל יש סוג של קונסנזוס שהוא המשחק הכי יפה כרגע (וביננו אינסומניאק הם לא בדיוק נוטידוג).

אני חושב שכשנראה את גירס 6 על UE5, את נוטידוג או את סנטה מוניקה משוחררים לגמרי על הדןר הבא בלבד, אז באמת נראה את הדור הבא. והלוואי שגם אולפנים אחרים יביאו בראש, אבל אין לי ציפיה גדולה מדי מאחרים. אני ממש מחזיק אצבעות לאיזו הדגמה ראשונית של גירס על UE5, הקואליציה מאוד חזקים טכנית והיו להם כמעט שנתיים להרים משהו. אני מבין שזה כנראה משחק 2023, אבל לא יזיק קצת הייפ דור הבא.

האמת שקצת מפחיד אותי שבגלל שמדובר באותה ארכיטקטורה, מפתחים בחצי הראשון של הדור פשוט יביאו את המנוע הקיים שלהם עם שדרוגים קלים במקום לכתוב מערכות מחדש למכבד והssd החדשים. בספר שלי כל משחק שמציע מצב משחק עם fps כפול בשנמוך גרפי הוא לא משחק שבאמת מנצל את הדור הבא. איך יש לכם חצי מעבד פנוי סתם ככה? כנראה שאתם לא מנצלים אותו בשיט.

ראצ'ט באמת נראה הכי טוב אבל גם שם היה חסר אפקט החשיפה כמו שהיה עם קילזון בזמנו כשהדמו נפתח על המסוק וראית את כל העיר והפירוט ברמה שלא היתה אפשרית בשום צורה על הדור הקודם, אתה צודק שגרילה מן הסתם כמה רמות מעל אינסומניאק מבחינה טכנית אבל גם אינסומניאק לא פראיירים טכנית.

בסדר אולי קצת בעייתי לבנות את כל התזה על משחק ראצ'ט אחד שנראה מצויין אבל לא מספיק מימש את הקפיצה הדורית, הרי שאר הדוגמאות זה באמת משחקי קרוס ג'ן או אינדיז ולא יצא דור הבא על ידי powerhouse והיי אם בספר שלך משחק שמציע 60 פריימים עם פחות רזולוציה נופל מלהיות דור הבא אמיתי אז גם ראצ'ט החדש נכשל כי הבנתי שאכן יש מצב כזה שם.

אולי אינסומניאק לא באמת הספיקו לבנות אותו שינצל את הפס5 ממש טוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 מאי 2021, 20:15

כמו שכתבתי בהודעה האחרונה, אני חושב שכולם פה יכולים להבין את המשמעות שהמשחק רץ במצב 60 (כלומר הcpu בקושי מנוצל ב30) ושהוא רץ במצב 30 ב4k טבעי (כלומר הgpu מבוזבז במקום להיות בחצי רזולוציה ולפנות המון כוח לגרפיקה טובה יותר). תוסיף את זה לחוסר הנסיון שלהם עם RT וקבלת משחק שתסתכל עליו לאחור עוד 3 שנים ולא תאמין שחשבת שזה אמור ליצג את הדור הבא.

אנסומניאק עם מנוע בשל שסומך על RT בדיפולט ורץ ב30fps ובחצי 4K יביאו משהו שיראה כל כך הרבה יותר טוב מזה. הבעיה היא שבטח נראה מהם משהו כזה רק ב2023 וצפונה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 מאי 2021, 20:18

אני אוהב שהשתמשת במילה ״למשל״ …. 4a הם הדוגמאת "למשל" שלך מלאאא זמן :)
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים