Death_119 כתב:מה פתאום, MGS5 פונה לשחקנים שמפחדים להתמודד עם אתגר, הסיבה היחידה שביג בוס צריך עין כיום בשביל לצלוף.
זה הכל כי המשחק dumbed down לקונסולות. במקור על הPC היה אתגר.
Death_119 כתב:מה פתאום, MGS5 פונה לשחקנים שמפחדים להתמודד עם אתגר, הסיבה היחידה שביג בוס צריך עין כיום בשביל לצלוף.
bling כתב:חדשות טובות, קוג'ימה הכריז שמחר הוא ישחרר את הפרזנטציה המלאה באורך 30 דקות של ההדגמה של MGSV מ E3!
הפרזנטציה הזו זכתה לשבחים מצד כל העיתונאים פחות או יותר, אני מת לראות אותה.
יש לי הרגשה שקוג'ימה קצת מאוכזב ש MGS חמק מתחת לראדר של כולם ב E3 הזה, ב E3 הקודם MGSV היה אחד מההיילייטים הכי גדולים והוא נכנס לרשימות המשחקים הטובים ביותר וזכה להמון תשומת לב כשהטריילר זכה למליוני צפיות.
השנה מבחינת הדיבורים סביבו, כמעט אף אחד לא זכר בכלל שהוא הופיע, הטריילר סיפור הבינוני דלף עוד לפני התערוכה אבל גם אם לא היה דולף הוא לא ממש היה יוצר אימפקט (עד עכשיו רק 100K צפו בו)
נראה לי שקוג'ימה הבין שהוא עשה טעות שהוא לא סיפק יותר, לא הביא איתו הדגמת גיימפליי כלשהי או יצר טריילר שכולל גיימפליי כי בסופו של דבר היה אפס הייפ כלפי המשחק שלו, אולי בגלל זה עכשיו עוד כשבקושי הסתיימה התערוכה והוא הבטיח שזו פרזנטציה בלעדית שלא תהיה זמינה מחוץ ל E3 הוא כבר החליט לשחרר את כולה, הוא רצה ליצור סוג הייפ שעובר מפה לאוזן מהאנשים ב E3 עד לקהל הרחב אבל הוא למד בדרך הקשה שהיום בלי לספק גיימפליי לא משנה עד כמה העיתונאים משבחים את המשחק שלו זה לא מספיק כדי שאנשים יתרגשו.
Klayman כתב:אני חושב שההייפ לא היה כי א'- לא היה גיימפליי. ב'-אין בכלל תאריך או יעד כלשהו, ולי נגיד אין כח להתרגש ממשחק שייצא, אולי, ב2016.. התצוגה בשנה שעברה הייתה מגניבה לאללה, אבל יש הרבה שאלות על המשחק הזה, בעיקר בהיבטי העולם הפתוח ומה הוא יכלול בתוכו. אני מאלה שממש התלהבו שנה שעברה, אבל הבנתי שעדיף לחכות פשוט ליותר קרוב ליציאת המשחק.
DrKeo כתב:אני חושב שקוג'ימה למד על בשרו שהוא לא יכול להראות את המגניב מאחורי דלתיים סגורות וכמה קטעי סיפור לא קשורים אחד לשני בעליל בטריילר קצר ולצפות להייפ. הוא היה צריך GAMEPLAY דמו מרשים שיראה לאנשים מה כל כך מגניב בMGS ב12 דקות. אה, ולעלות אותו לגיימרסייד
Originally Posted by Hideo Kojima @E3
First off, this game is not necessarily what you would call a sandbox, where you could go wherever you want and do whatever you want. Such as in GTA, where you can do pretty much whatever you want at any time. This is not the way it will work in this game. It is an open-world-game, but this is not our approach.
In this case, for your game, you go into enemy territory, you get in, you complete your mission, you get out. Now, these missions are very simple. Destroy something, rescue someone, recover something. It is really simple in that regard. The fun part is: The player has all the freedom in the world to think about what method, what route, what weather will they choose? What time of day will they chose to get in, or to get out and complete the mission. And now through clearing the mission you get a story, that keeps developing. It is certainly limited, what the player can do while he is staying away from these missions. Because the objective is clear, there is mission to clear. It’s a little bit different than GTA where you can do whatever you want, without being in a specific mission and you will still get different reactions. In our game, there is a mission. And I am trying to provide the people with as much fun as possible in the freedom of how to accomplish this mission.
So for example in the presentation there are different elements. Instead of focusing on the mission you can collect diamonds, fulton animals and I do not know, maybe create a zoo on your motherbase. Why not? But in the end, what you have to accomplish through the game is going through these missions, clearing them and understand why you had to do this mission and what happened because of clearing this mission. In this regard it is a little bit like a TV-series. You watch one episode and something happens in this episode. And when you put together all the elements that happen through different episodes in one season, you start putting a story together.
For example in this presentation we did not just want to just reveal where was Kaz or where not. But at the beginning of the mission Ocelot tells you that Kaz will probably stay alive for about three days. So you have this time-limit where Kaz, if you stay away from the mission and focus on something else for four or five days, will probably be dead at this time and the mission will be failed. So the people can keep playing it, but they won’t be able to clear the mission. We have added certain restrictions. Now how to rescue Kaz – the freedom is there.
More than giving all the freedom for the people to do whatever they want within the sandbox, it is more about giving a specific mission and giving all the freedom the players will need to create their own strategy, to create their own experience of how to cleat the mission. That is where the freedom is and that is where we are putting our focus for this game.
DrKeo כתב:זה נשמע כאילו עשו בעצם פיתוח ענקי ומטורף של PEACE WALKER בשילוב עם עולם פתוח. עדין לא שחקתי בPW אבל שמעתי כמה וכמה מעריצי MGS מטורפים שטוענים שזה משחק הMGS הכי טוב אי פעם אז אני די מתלהב לשחק אותו בקרוב.
bling כתב:גם אם אוהבים אותו לא חושב שהוא נוגע בקליבר של הראשיים ובטח לא של 3, אולי מתייחסים אליו בסלחנות כמשחק נייד שלא חייב להיות מעמיק במיוחד ובאים אליו בציפיות נמוכות יותר מלחתכילה.
גם ב PW המבנה הזה של MGSV של משימה- חזרה לבסיס והעולם לא רציף כמו שהיה ב MGS 1-4?
באמת הרבה שינויים לעכל ב MGS החדש, אין ממש תוכן צדדי, אין עניין במיוחד בלחקור יותר מדי את המפה, כל העיצוב הוא סביב ה SANDBOX באיך אתה ניגש למשימה הספציפית שנתנו לך, קוג'ימה ממש מתאר את זה יפה אבל אני לא בטוח עד כמה אוהב את זה לאורך משחק שלם, לך תדע יכול להיות שאפילו בוסים לא יהיו במבנה שכזה ובתפיסה העיצובית שמנחה אותם, לפחות עד עכשיו לפי הסרטון האחרון ששוחרר הגיימפליי של מטאל גיר בחיים לא היה נראה טוב יותר, לדעתי על גבול השלמות מבחינת מכניקות, העניין זה אם זה יחזיק לבדו.
DrKeo כתב:Pw נבנה לקונסולה ניידת, כלומר הוא בנוי מהמון משימות קטנות, סוג של מיני שלבים, ובכל מיני משימה אתה תופס חיילים/ציוד/נשק/טנקים וכו׳ שאתה יכול להשתמש בהם כסוג של powerup בזמנך החופשי כשאתה צריך עזרה במיני משימה מאוחרת יותר. זה לפחות מה שאני יודע עליו, אני הולך לשחק אותו בקרוב. ממה שהבנתי מקוג׳ימה, הוא רוצה להעביר את התחושה שוונום סנייק בונה את outer heaven במשחק הזה, כלומר צובר צבא מעריץ שילך אחריו לכל מקום.
עדין לא ראיתי את הסרטונים אז אני לא יודע איך זה נראה ומרגיש אבל לפחות הקטע גיימפליי בבית חולים מהטריילרים המוקדמים של המשחק נראה שלפעמים נכנס למבנים פנימיים גדולים לחוויה קצת יותר לינארית, מתוסרטת ועלילתית. לפחות אני מקווה שככה זה יהיה, כמו בfc3, אתה מסתובב חופי בעולם ועושה מה שאתה רוצה מאיזה כיוון שאתה רוצה אבל בסוף אתה מגיע למערה ושם הכל מתוסרט כמו באיזה משחק cod. אני מקווה שבין כל החופש הזה, מדי פעם נכנס לאזורים לינארים יותר שמזכירים את הקלאסים.
אגב, מהראיונות קוג׳ימה שראיתי וקראתי אני ממשיך להשתכנע שצדקתי והסיבה שדיוויד הייטר ״נזרק בבושת פנים״ מלשחק את ביג בוס היא כי הוא הולך לדובב את סוליד סנייק במפגש עם ביג בוס
Klayman כתב:אותי זה הגניב. כמה חבל שלא שיחקתי באף משחק MGS מאז2 כי כולם יצאו לסוני ואין לי סוני(וגם ה360 שלי גם לא שמישה כ''כ כבר).
DrKeo כתב:קוג'ימה אומר בראיון שהבאת שהמשחק מחולק למיני משימות, כמו PW, אז מי אמר ש100% מהמשימות יהיו בעולם הפתוח של אפגניסטן ושלא נקבל מדי פעם לינאריות (או לפחות אוזרים יותר קטנים ומודרכים) כמו במשחקים הקודמים? כלומר פה ושם בשביל להעביר סיפור או למטרות קרב בוס, אני לא רואה סיבה למה לא לשים אותך באיזה בסיס עם 3 קומות פעם בכמה משימות בשביל הגיוון והתחושה היותר עלילתית והמתוסרטת, ככה רק בשביל לפלפל. ביננו אי אפשר לדעת מה קוג'ימה מתכנן כי הוא ידוע בחשיפה של X ואז לשים במשחק שלו Y. לפחות תן לבחור לקוות, אני ממש רוצה שמדי פעם יהיו סצנות כמו הבית חולים שהראו לנו, כלומר אין מצב שקרבות הבוס יתרחשו ככה בצורה בנאלית בעולם פתוח בלי שום דבר מיוחד ומבנה ספציפי נכון? הרי זה MG, איזה מן משחק זה יהיה אם לא יהיו קרבות בוס מדהימים?
בנושא שילוח חיילים ושאר הכלים לבסיס, זה גם מוגבל בכספים וגם בסיכויי הצלחה. האמת שזה טיפה הזכיר לי את הסזיפיות שכל כך אהבתי בMGS3 עם אחוזי ההסוואה שלך. שני הגורמים האלה יחד נותנים הרבה מקום למשחק באיזון, אני מקווה שהם יאזנו את זה כמו שצריך. אני משער שעם המגבלה הנכונה בעלות השילוח לא נרגיש אי צורך בהחבאת גופות ושיכנס אלמנט אסטרטגי נוסף לכל עניין השילוח הזה. לדוגמה אם משלחים ג'יפ אז מאבדים את הג'יפ למשימה, לא נוכל להשתמש בו ועל גבי זה שלמנו כסף לשלח אותו ובסוף הוא גם יכול לא להגיע בכלל לבסיס וכך יצאנו קירחים מכאן ומכאן. בקיצור, אני מקווה שהולכים לאזן את זה כמו שצריך, אני לא חושב שצריך לקחת דמו E3 ברצינות מהבחינה הזאת (והם גם אמרו בעצמם) הרי למשל ראינו איזה 20 שילוחים בדמו הזה וכולם הצליחו למרות שלרובם היה 80% הצלחה, כלומר היה פה סוג של GOD MODE גם לשילוחים.
הבסיס נראה באמת כמו סוג של פוטנציאל למשחק TOWER DEFENSE, קוג'ימה אוהב להפתיע אז מי יודע, אולי יהיה גם איזה בוס שפולש לך לבסיס או אלמנט מולטי שקשור לבסיס. אני חושב שכל המטרה שלו בסופו של דבר היא להרגיש שאתה בונה את OUTER HEAVEN, שעד סוף המשחק יהיו לך מאות חיילים, נשקים וכלי רכב כך שתרגיש שMG1 הגיוני שסנייק מסתנן למבצר של ביג בוס שמלא בחיילים, כלבי שמירה, שבויים, ילדים ואזרחים כשכולם נאמנים לביג בוס עד טיפת הדם האחרונה.
האמת שעכשיו שאני חושב על זה, זה יכול להיות די מדהים אם המשחק יגמר בזה שממקמים את המבצר שאתה בונה בOUTER HEAVEN ואתה משחק בעצם את MG1 בכיוון ההפוך, בתור ביג בוס בזמן שסוליד סנייק מנסה להסתנן למבצר שלך כסוג של TOWER DEFENSE עד שהוא מגיע אליך ואז הוא הבוס האחרון, כלומר עד שהוא הורג אותך בסוף MG1. זה יהיה מדהים, לגמרי מדהים, אתה בעצם עובד משחק שלם בשביל לבנות את המבצר מ-MG1 בשביל לשחק את MG1 מהצב של ביג בוס
והערה אחרונה, WTF? כמה POP UP יש במשחק? אני מעדיף שינטשו את ה60FPS לטובת 30FPS בלי כל הPOP UP הזה, הם חייבים לטפל בזה כי כשסנייק בתנועה מהירה (על גב סוס או רכב) פתאום כל העולם מופיע סביבו כאילו מדובר באינפמס 1 או משהו כזה. ברור לי שזה משחק עולם פתוח והרבה מהכוח הולך לדברים שקשורים לגיימפליי, אבל אם זה בין 60FPS לבין לפתור את הPOP UP אז וואללה תנו לי 30FPS.
אגב קליימן, MGS5 הוא המשך ישיר של MGS: PW שהוא המשך ישיר של MGS3. שני המשחקים האלה זמינים על ה360 באוסף HD של MG, כלומר אם יש לך חשק "להתכונן" לקראת MGS5 אתה יכול לקנות את האוסף ולהשלים את כל החסר. זה ביחוד נוח כי MGS3 הוא בעצם המשחק הראשון בסדרה כרונולוגית ו-PW הוא המשחק הכי חדש שיצא בסדרה כך שאתה לא מתעסק פה בענתיקות מ1998 או במשהו שמתחיל עלילתית במקום לא נוח.
טוב, יש לי חשק להמשיך את MGS3 שזנחתי טיפה לאחרונה בשביל להגיע כבר לPW שמעולם לא שחקתי
bling כתב:
תכל'ס אני עכשיו נזכר שגם בטריילר סיפור הראשון מראים קטע גיימפליי סינמטי מסילה שאוסלוט רוכב על הסוס וביג בוס במושב האחורי יורה באויבים (סוג של מסורת בסדרה לשלב רגעים כאלו כמו ב MGS1 בסוף עם הג'יפ, MGS3 עם הקטנוע וגם MGS4 עם הקטנוע) אז אולי יש בזה משהו באמת ולצד הבשר של המשחק שזה העולם הפתוח וההתגנבות כמו שראינו בגיימפליי האחרון אכן ישולבו גם קטעים לניאריים וסינמטיים יותר.
והרעיון שהבאת שבונים את OUTER HEAVEN לקראת הגעתו של סנייק הוא מבריק אבל מטורף מדי גם בשביל קוג'ימה, נראה לי גם מחוץ לתקציב של הפרויקט שגם ככה גרנדיוזי מדי בשביל קונאמי להכניס גיימפליי טוב של TOWER DEFENCE לקראת סוף המשחק, חוץ מזה אין לך אפשרות לנצח את המשחקון הזה שהרי סנייק בכל מקרה עובר את המכשולים ומנצח אותך בסוף
בקשר ל POP UP כנראה לא שיחקת יותר מדי משחקי עולם פתוח על הדור הקודם אבל זה משהו שדי שכיח שם, אפילו ב TLOU היה קטעופתאום כל המסך נוצר מול העיניים, ועוד מדובר במשחק לניארי של נוטי דוג שיכלת לרוץ רק על אותו המסלול, אני ממש לא חושב שצריך לחתוך חצי מהפריימרייט בשביל שברכיבה ונסיעה על רכב לא יהיו POP UP, לגמרי לא שווה את זה כששאר המשחק רץ ב 60 נעול, רוב הזמן זה לא יפריע.ספויילר: הצג
וקונאמי העלתה את הסרטון באיכות גבוהה יותר:
שימו לב שזה נראה זהה אחד לאחד אבל זה לא אותו PLAYTHROUGH, השעה ביום שונה וגם הקריין נשמע קצת שונה (הייתי אומר אפילו משועמם להריץ שוב את הטקסט הזה), די מדהים איך הם מצליחים כל פעם לשחק את הקטע שוב ושוב ולשחזר אותו אחד ל אחד, כל רגע בגיימפליי הזה משונן למוות כולל הטקסטים של הקריין.
Laskin כתב:אז שיראו כבר![]()
וחוץ מזה, אוסלוט נראה קצת כמו טרוי בייקר, ולא רק נשמע כמוהו
לא יודע למה, אבל זה מעצבן אותי ^_^
YAHEL
אם לא שיחקת גם לא תבין.
זה משחק שמשולב בגיימפליי שלו עם המון הומור, ולפעמים אם הם רוצים שתעשה משהו - זה לאו דווקא יהיה בדרך הגיונית או מעשית בעולם האמיתי, אבל בראש של קוג'ימה זה לגמרי הגיוני, אז הוא מוסיף את זה
Laskin כתב:מקווה בשבילך, למרות שתאלץ לראות סרט של 4 שעות שיסביר לך מה קרה לפני ואחרי
יש המון הומור בגיימפליי בכל המשחקים, לפעמים זה ממש מגוחך, לפעמים אדיוטי, אבל תמיד תמיד תמיד - מוזר.
Welcome to Japan
bling כתב:לאסקין, אם אתה בונה על עלילה ממשחק מטאל גיר כדי לקבל הייפ אז אתה בבעיה, אי אפשר לדעת על איזה צד קוג'ימה יפול ואם נקבל פה את קוג'ימה של MGS1 ו 3 או זה של MGS2 ו 4...
מבחינתי MGS זה תמיד היה גיימפליי מעולה לא פחות מאשר הסיפור ואף יותר ומה שאני רואה מ MGS5 מבחינת גיימפליי במובן הטהור של ההתגנבות והמכניקות מסביב זה בקלות את ה MGS עם הגיימפליי הכי טוב עד היום.
עכשיו, זה לא אומר כמובן שזה יהיה ה MGS הכי טוב, כי יכולות להיות אחלה מכניקות אבל התוכן לא משהו (אינפמוס לדוגמא), אפשר לקוות שיהיו משימות מעולות ומגוונות, שהמשחק ירגיש אפי ומפתיע כמו קודמיו ואם אפשר לקבל אחלה עלילה על הדרך אז בכלל טוב.
יכול להיות שמבחינת תוכן אתה פשוט עדיין לא משוכנע, אבל לדעתי מבחינת הגיימפליי עצמו הוא כבר נראה הטוב בסדרה ובכלל בז'אנר הזה של ההתגנבות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים