DrKeo כתב:אין לי ספק שכל חברה יכולה לעשות משחק של כל חברה, השאלה איך זה יצא. לעשות משחק HL, סדרה שכל כותר שלה מזעזע את התעשיה, זה "קצת" יותר קשה מלעשות המשך למשחק אקשן פשוט כמו מקס פיין וגם את זה רוקסטאר בקושי הצליחה.
אני חושב שמקס פיין 3 הוא הדוגמה הכי פחות טובה במדידה נכונה של החברה. השתמשתי בו מכיוון שהוא דומה בסגנונו. ודאי שרוקסטאר מסוגלת להרבה, הרבה יותר: GTA5 ו־RDR (ובכל זאת, נהניתי ממנו מאוד, לא כל כך מבין את תלונותיכם, חוץ מהביקורת על העלילה, אחריה לא עקבתי).
ברור שלכל חברה יש את המגע שלה. אין על כך ויכוח. אני רק אומר שזה לא הכול או לא כלום. אם חברת האם אינה מתכוונת לפתח אותו, יהיה מעניין לראות מה תעשה אתו חברה מוכשרת אחרת. אולי יהיה מאכזב ואולי מרשים בדרכו שלו.
Kazz כתב:ממש מצחיק לגבי 'סיכון של מוניטין' שטמון בכשלון של HL3 שכן אצל רבים המוניטין הזה נפגע קשות בשנים האחרונות גם ככה.
מה אתה רוצה ממני, תגיד את זה לה. אני מבסס את דבריי על דבריה.
מאין לך שואלב קופאת על שמריה? ואיך זה שהם לא קופאים בעשיית L4D3? ברור ברור, זה בטח לא 'סיכון מוניטין כמו HL3'.
חחח אם אתה כבר יודע מה תשובתי על כך, מדוע אתה שואל?

אגב, אני כמעט בטוח שהציטוט שלך הוא בכלל לא ציטוט ו Laidlaw לא אמר משפט שכזה במילים האלה. אני גם זוכר שבימים שאחרי המכתב המקורי היו עוד התכתבויות בינו לבין THE KNOW ששם הוא מבהיר שואלב לא תבסס החלטות על HL3 על פי פחדים וחששות. אולי אחפש לך את זה אחר כך.
שנים ארוכות חלפו מאז HL2. אני יכול להסיק שאי־פיתוחו לא נובע מביטחון עצמי גבוה, הרי הוא המשחק המצופה ביותר שלה. זה לא בגלל בעיות תקציב. אולי של כישרון? או אולי של ביטחון עצמי? הם מצאו תרנגולת המטילה ביצי זהב (Steam) ושכחו למה הם כאן מלכתחילה, נהיו זהירים מאוד.
גם HL הראשון נחשב אז בעיני רבים המשחק הטוב ביותר שנוצר אי־פעם, אך זה לא גרם ל־Valve לחשוש מלפתח את HL2. כי פעם היו לה ביצים.
אני מקווה שבקטע שברצונך לשתף אותי בו מופיעה גם הסיבה ההגיונית למה הוא לא בפיתוח.
אגב, עדיין יש לי את Half Life 2 למחשב, גרסה מקורית ושמורה (בין המעטים למחשב שקניתי, אני עוד זוכר את ההדגמה ב־E3 שהרשימה אותי מאוד). אפשר להתקין ולהריץ אותה במחשב מודרני ובמערכת ההפעלה Windows 7?

ומה כל כך חדשני ב־HL2? אני מתקשה לענות על כך בסטנדרטים של היום, אינני זוכר מה הם היו כשיצא.
ומדוע הראשון נחשב על ידי רבים למשחק הטוב ביותר שיצא מעולם? לא שיחקתי בו.