PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי רונן » 17 ספטמבר 2015, 23:53

DrKeo כתב:אין לי ספק שכל חברה יכולה לעשות משחק של כל חברה, השאלה איך זה יצא. לעשות משחק HL, סדרה שכל כותר שלה מזעזע את התעשיה, זה "קצת" יותר קשה מלעשות המשך למשחק אקשן פשוט כמו מקס פיין וגם את זה רוקסטאר בקושי הצליחה.

אני חושב שמקס פיין 3 הוא הדוגמה הכי פחות טובה במדידה נכונה של החברה. השתמשתי בו מכיוון שהוא דומה בסגנונו. ודאי שרוקסטאר מסוגלת להרבה, הרבה יותר: GTA5 ו־RDR (ובכל זאת, נהניתי ממנו מאוד, לא כל כך מבין את תלונותיכם, חוץ מהביקורת על העלילה, אחריה לא עקבתי).

ברור שלכל חברה יש את המגע שלה. אין על כך ויכוח. אני רק אומר שזה לא הכול או לא כלום. אם חברת האם אינה מתכוונת לפתח אותו, יהיה מעניין לראות מה תעשה אתו חברה מוכשרת אחרת. אולי יהיה מאכזב ואולי מרשים בדרכו שלו.

Kazz כתב:ממש מצחיק לגבי 'סיכון של מוניטין' שטמון בכשלון של HL3 שכן אצל רבים המוניטין הזה נפגע קשות בשנים האחרונות גם ככה.

מה אתה רוצה ממני, תגיד את זה לה. אני מבסס את דבריי על דבריה.

מאין לך שואלב קופאת על שמריה? ואיך זה שהם לא קופאים בעשיית L4D3? ברור ברור, זה בטח לא 'סיכון מוניטין כמו HL3'.

חחח אם אתה כבר יודע מה תשובתי על כך, מדוע אתה שואל? :)

אגב, אני כמעט בטוח שהציטוט שלך הוא בכלל לא ציטוט ו Laidlaw לא אמר משפט שכזה במילים האלה. אני גם זוכר שבימים שאחרי המכתב המקורי היו עוד התכתבויות בינו לבין THE KNOW ששם הוא מבהיר שואלב לא תבסס החלטות על HL3 על פי פחדים וחששות. אולי אחפש לך את זה אחר כך.

שנים ארוכות חלפו מאז HL2. אני יכול להסיק שאי־פיתוחו לא נובע מביטחון עצמי גבוה, הרי הוא המשחק המצופה ביותר שלה. זה לא בגלל בעיות תקציב. אולי של כישרון? או אולי של ביטחון עצמי? הם מצאו תרנגולת המטילה ביצי זהב (Steam) ושכחו למה הם כאן מלכתחילה, נהיו זהירים מאוד.

גם HL הראשון נחשב אז בעיני רבים המשחק הטוב ביותר שנוצר אי־פעם, אך זה לא גרם ל־Valve לחשוש מלפתח את HL2. כי פעם היו לה ביצים.

אני מקווה שבקטע שברצונך לשתף אותי בו מופיעה גם הסיבה ההגיונית למה הוא לא בפיתוח.

אגב, עדיין יש לי את Half Life 2 למחשב, גרסה מקורית ושמורה (בין המעטים למחשב שקניתי, אני עוד זוכר את ההדגמה ב־E3 שהרשימה אותי מאוד). אפשר להתקין ולהריץ אותה במחשב מודרני ובמערכת ההפעלה Windows 7? :)

ומה כל כך חדשני ב־HL2? אני מתקשה לענות על כך בסטנדרטים של היום, אינני זוכר מה הם היו כשיצא.

ומדוע הראשון נחשב על ידי רבים למשחק הטוב ביותר שיצא מעולם? לא שיחקתי בו.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 18 ספטמבר 2015, 21:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2015, 00:09

HL1 הפך את עולם הגיימינג על הראש והמציא את הFPS המודרני, HL2 היה פשוט פלא טכנולוגי עם שימוש ראשון (ואולי היחיד במשחק AAA) בפיסיקה כמו שצריך ועל גבי זה פשוט היה משחק מדהים שמעולם לא ראינו משהו כמוהו. אולי היום חלק מהדברים שם יראו לך בנאלים, אבל ב2004 הוא היה משהו שמעולם לא ראו. וכן, HL2 וגם HL1 יעבדו לך על מחשב עם כל מערכת הפעלה היום.

בנושא הפיתוח של HL3, פשוט לא בא להם. הם עושים מה שבא להם, אם יבוא להם לעשות HL3 הם יעשו, אם לא יבוא להם הם לא יעשו. זאת חברה שעושה יותר ממליארד דולר בשנה בגלל סטים, בלי לפתח כלום, הם עושים מה שמתחשק להם לעשות. L4D2 למשל היה בכלל ניסוי בשיטת פיתוח חדשה, סוג של ניסוי ארגוני שכנראה בלעדיו L4D2 לא היה קורה. בקיצור, הם עושים מה שבא להם, מסתבר שDOTA2 זה מה שבא להם כרגע לצערנו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 18 ספטמבר 2015, 09:26

בדקתי שני דמואים: NBA ו־Tearaway. שניהם ממש כיפיים. תוך כדי משחק ב־NBA למדתי כמה חוקים בספורט הזה (ולא היה לי כמעט שום מושג בספורט הזה), ו־Tearaway בכלל הפתיע אותי לטובה.

Tearway בעל עולם אמנותי ומרהיב. הוא מתחיל די חלש, די פשטני, אך די מהר תופס קצב מעניין ומגלים מה עוד יש למשחק הזה להציע. יש שימוש מגוון ויצירתי בתכונות השלט בפתירת חידות במשחק. הן לא חכמות, לפחות לא בקטע המוצג בדמו, אך הן מגוונות וכיפיות בכל מקרה. והעולם פשוט מעוצב נפלא, תענוג לשוטט בו ולחקור אותו. הדמו די שכנע אותי, נראה לי שאקנה את המשחק.

מישהו מכם שיחק בו? אפילו אם בגרסת VITA (הוא מבוסס עליה). איך הוא, לדעתכם? החידות חכמות יותר בהמשך? הוא אפילו טוב יותר בהמשך? מה אורכו? יש לו ערך משחקיות חוזרת?

למעשה, הוא חיזק את סקרנותי לפרויקט הזה של המפתחת הזאת. בינתיים לא ברור מה קורה שם, אך אני חושב שאפשר להאמין שהוא יהיה מרענן, מיוחד וכיפי.

DrKeo כתב:HL1 הפך את עולם הגיימינג על הראש והמציא את הFPS המודרני.

יותר מ־Duke Kukem ומ־Doom?

וכן, HL2 וגם HL1 יעבדו לך על מחשב עם כל מערכת הפעלה היום.

תודה, נדב, אך אינני משוכנע שיש לי כרטיס מסך בשביל זה. יש לי מחשב HP שבו כל החומרה נמצאת ביחידת המסך השטוח. כך העדפתי.

בנושא הפיתוח של HL3, פשוט לא בא להם. הם עושים מה שבא להם, אם יבוא להם לעשות HL3 הם יעשו, אם לא יבוא להם הם לא יעשו. זאת חברה שעושה יותר ממליארד דולר בשנה בגלל סטים, בלי לפתח כלום, הם עושים מה שמתחשק להם לעשות. L4D2 למשל היה בכלל ניסוי בשיטת פיתוח חדשה, סוג של ניסוי ארגוני שכנראה בלעדיו L4D2 לא היה קורה. בקיצור, הם עושים מה שבא להם, מסתבר שDOTA2 זה מה שבא להם כרגע לצערנו.

זה "מה שבא להם" אף ש־Half Life 3 הוא המשחק המצופה ביותר שלהם, ולמעשה פיתוחו צריך לרתק אותם יותר כי יש בו אתגר בעבורם. מלהיב יותר לפתח משחק אדיר שהאוהדים שלך הכי מצפים לו. מה מרגש בלפתח משחק סוג ב' או ג'?

"מה שבא להם" משמעו שמים קצוץ על האוהדים.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2015, 14:17

נכון, שממים קצוץ על כולם. זאת ההגדרה של ״עושים מה שבא להם״ :)

בנושא דיוק ודום, הם לא חדשו. טירה נאצית הייתה המקור והקפיצה הבאה באה מhl1 שהמציא את האירוע המתוסרט והביא את הfps המודרני. היום אפשר לגמרי להוציא אותו מחדש עם ערכי הפקה מודרנים והוא ישתלב יופי ב2015. דיוק ודום לא.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 18 ספטמבר 2015, 17:09

DrKeo כתב:בדיוק, כאילו ביושוק סיום את דרכו ואין יותר צורך שיצא עוד משחק ביושוק, המעגל נסגר בצורה מדהימה.

התאחה בצורה מדהימה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 ספטמבר 2015, 17:25

DrKeo כתב:נכון, שממים קצוץ על כולם. זאת ההגדרה של ״עושים מה שבא להם״ :)

בנושא דיוק ודום, הם לא חדשו. טירה נאצית הייתה המקור והקפיצה הבאה באה מhl1 שהמציא את האירוע המתוסרט והביא את הfps המודרני. היום אפשר לגמרי להוציא אותו מחדש עם ערכי הפקה מודרנים והוא ישתלב יופי ב2015. דיוק ודום לא.

היו כמה קפיצות עד HL1
ועד כמה שזכור לי גולדנאי לN64 ,יצא לפני HL1

אני לא זוכר עם היו מישחקי FPS מבוססי משימות לפני גולדנאי או לא
אני כן זוכר שלתקופתו הוא נחשב פריצת דרך

HL1 יצא מאוחר יותר ,והצריך חומרה חזקה בהרבה ,נכון הוא מישחק יותר מודרני ויותר מורכב
אבל לאורך הדרך היו קפיצות

תזכרו שבמשחקי FPS הראשונים ,לא היה אפשרות לכוון למטה או למעלה ,וכמובן לא באלכסון
רק ימינה או שמולה

אחרי זה היה מעבר לפוליגנים ,לא זוכר עם קוויק היה הFPS הראשון מבוסס פוליגונים או לא ,אבל זה הרבה חפני HL1
בקיצור זה היה תהליך להגיע לHL1

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 ספטמבר 2015, 18:20

דום נחשב לאבא של ה fps המודרני ככה שלא ברור לי איך אפשר לאמר שלא חידש, זה כמו לאמר שטכנית גירס לא חידש כי המכניקות שלו היו קיימות במשחקים אחרים לפניו, דום הביא לקפיצה אדירה בגיימפליי ובאנימציות בז׳אנר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 ספטמבר 2015, 20:10

bling כתב:דום נחשב לאבא של ה fps המודרני ככה שלא ברור לי איך אפשר לאמר שלא חידש, זה כמו לאמר שטכנית גירס לא חידש כי המכניקות שלו היו קיימות במשחקים אחרים לפניו, דום הביא לקפיצה אדירה בגיימפליי ובאנימציות בז׳אנר.

דום הוא לא הרבה מעבר לסקין גהנומי של הטירה הנאצית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 18 ספטמבר 2015, 21:13

אגב Bio Shock Infinite: אני מייחל לכך שיפתחו אוסף של שלושת המשחקים. סדרה אדירה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 ספטמבר 2015, 21:55

bling כתב:דום נחשב לאבא של ה fps המודרני ככה שלא ברור לי איך אפשר לאמר שלא חידש, זה כמו לאמר שטכנית גירס לא חידש כי המכניקות שלו היו קיימות במשחקים אחרים לפניו, דום הביא לקפיצה אדירה בגיימפליי ובאנימציות בז׳אנר.

הוא שיפור מהטירה הנאצית 3D
אבל מודרני ? ,הFPS יתפתחו הרבה מאז ועברו לכיוונים שונים

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 ספטמבר 2015, 23:45

Klayman כתב:מה בדיוק פתוח בסטים? סטים היא גן סגור לחלוטין. ובוא תסביר לי מה ייצא מזה בסוף? השתלטות טוטאלית לחלוטין של ואלב על עולם הPC?

סטים הייתה חתיכת זבל כשיצאה, ולעוד הרבה שנים אח''כ, אבל דווקא תמיד הבנתי שזה העתיד. אז אל תכניס לי מילים לפה, כמו שאתה לא אוהב שעושים לך.

ובסדר.. העמוד יתערער. אז? אז הם יפרשו בשקט מהחומרה והסלון ותמשיך לפתח כובעים וDOTA וL4D וכו'.

נו באמת, אני לא הולך להסביר לך למה סטים, השלט והמאשינס הם לא גן סגור. תלמד לבד.

כפי שלסטים היו השלכות על התעשייה גם אחרי שנים באותו אופן זו תהייה טעות לאמוד את השפעות ההצלחה\הכשלון של יוזמה של ואלב בעתיד הקרוב.
היום ברור לכולם שתעשיית המשחקים ללא סטים הייתה תעשיה רעה יותר. לדעתי גם תעשיית משחקים בה ואלב נכשלת בהתרחבות לסלון\בית זה לרעה.

רונן, אם אתה צריך סיבה אז הנה: סורס 2. ואלב לא תוציא משחק HL חדש לא על המנוע החדש שכרגע בפיתוח וגם נבדק באמצעות המרת המשחקים הקיימים אליו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 ספטמבר 2015, 00:12

אני יכול לפתח קליינט סטים משלי? אני יכול להוריד עותק של משחק סטים בצורה חופשית ולשחק בו בלי שסטים מותקנת בכלל? האם בכלל יש לי בעלות על המשחקים שאני קונה או שמא זה רק רישיון זמני שיוכל להיות מנוטרל בכל עת? אני יכול להתחבר לסטים בצורה שהיא לא אפליקציה רשמית? סטים היא גן סגור בדיוק כמו שאייטיונז גן סגור.
בנוגע ל ''תעשיית המשחקים הייתה רעה ללא סטים''. זאת סתם השערה שלך, אבל אתה אלוף בלקחת השערות ולהציג אותן כעובדות.. באותה המידה יכול להיות שהייתה קמה מתחרה טובה יותר או כמה כאלה והיינו מקבלים מערכות טובות יותר מסטים ולא מצב של שליטה כמעט מוחלטת של חברה אחת. מי יודע באמת?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2015, 12:31

אתה לא חיב את סטים ,לרוב מישחקי הPC
ככה שלהשוות את זה למשהו כמו IOS ,שבלי פריצה אתה חיב לקנות אפליקציות מאפל ,זה לא רציני

בעניין הגימפאד -הוא כניראה יעבוד גם על WIN ולינוקס למרות שלא אמרו את זה

בעניין הסטים משין ,בגדול הם PC שמותכנת בהם סטים OS ,ככה שמה הבעיה להתקין WIN או לינוקס ?
בחלקם אפילו אקינטוש

סטים בגדול זה חנות דיגיטלית עם שרותים מסביב ,היא סגורה כמו כל חנות נורמלית
אבל לא מחיבים אותך לישתמש בה ,בשביל לשחק מישחקים שזמינים על הפלטפורמה ,כי רוב המישחקים זמינים על אותה הפלטפורמה ,דרך חנויות אחרות
יופלי \GOG\אוריגין \ועוד
יש מישחקים שגם לא זמינים בסטים וכן זמינים בחנויות אחרות

אז עכשיו וולב החליטה על סטים OS ,היא לא מחיבת להתקין אותה ,זאת אפשרות ואפשרות חינמית ,היא לא מוכרת את החומרה
ולמעשה לא מחיבת את הגימפאד שלה
הרבה גימפאדים אחרים ניתמכים ,וכמובן מקלדות ועכברים

החלום הרטוב שלי זה שסוני MS נינטנדו אפל וכו וכו ,היו עושות דבר כזה
שעל החומרה שלי ,היתי יכול ליכנס לחנויות שונות ,ולקנות מה שאני רוצה ,כל אחת והחנות שלה (למרות שהיתי מעדיף חנות מאוחדת )

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2015, 15:29

Pc הוא גן פתוח, סטים היא גן סגור.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 ספטמבר 2015, 15:40

זה גם המקום להזכיר שסטים בפני עצמה, התחילה כפתרון DRM לHL2 בכלל, ופתרון זבלוני בפני עצמו, שלא היה שווה מעולם כDRM (נפרץ תוך מספר ימים בודד), ובעיקר הייתה תוכנה חזירת משאבים, מבוגבגת נורא ובאופן כללי, סיוט UI מתמשך.. זה שלימים הפכה לחנות גדולה ומכובדת ואחלה תוכנה - אין ספק. אבל זמן רב הייתה זבל עופות.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2015, 15:46

השלב הראשון של סטים דווקא היה מערכת אנטי צ׳יטים/אנטי פראטים לcs. רק שנה מאוחר יותר היא פעם ראשונה נכפתה על משחק אופליין, hl2. היא באמת המשיכה להיות קטסטרופה שנים, רק בסביבות 2006/7 היא באמת התיצבה אבל גם אז היא הייתה מבוססת על אינטרנט אקספלורר מה שעשה אותה כבדה ודי מעפנה. עד היום היא מלאה בבעיות ui ועיצוב, אבל אני ממש אוהב את השדרוג מצב תמונה גדולה שהיה לפני חודש.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 ספטמבר 2015, 15:49

נכון נכון!!!!!!! איך שכחתי מCS שם.. בכל מקרה - לטעון שסטים היא לא גן סגור זה מגוחך. רוצה לראות פלטפורמה פתוחה אמיתית? קפוץ לGOG. שם הכל פתוח, בלי DRM בכלל, ואם תקרא את הFAQ של GOG GALAXY, תגלה שאפילו לא אכפת להם אם תפתח תוכנה אלטרנטיבית משלך והם לא יחסמו אותך בפועל. אה כן, ואתה יכול להוריד עותק של המשחק ולהריץ אותו בלי שום תוכנה מותקנת. ממש ואלב אבירת הקוד הפתוח והפלטפורמות הפתוחות! ולא רק זה אלא כמו שאמר קאזז:

ואלב היא בערך החברה היחידה שדוחפת את הפלטפורמה הפתוחה

כשיהיו פתוחים כמו GOG, תתקשר.
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 19 ספטמבר 2015, 20:02

סטים לא מחייבת DRM. יש משחקים שנמכרים בסטים ללא DRM כך שאתה יכול לשחק אותם בלי להריץ את הקליינט. לפחות תלמד את העובדות.

כדי להשתמש בסטים ולהנות משירותיה אתה לא צריך לשלם עבור התוכנה או לקנות חומרה ספציפית של היצרנית שקבעה שהיא תעבוד רק שם כיאה לגישת 'גן סגור'. אתה יכול לקנות משחקים לסטים מחוץ לה בצורה רשמית וחוקית לגמרי כך שהם לא רואים שום סנט מהכסף שלך, ואדרבא נותנים נלך להשתמש בBW שלהם ובשאר השירותים שלהם. אתה יכול ליצור מפתחות למשחק שלך כמה שאתה רוצה בלי תשלום (בניגוד למשל בiOS). רק אתה קובע את המחיר של המשחק שלך וקובע מתי לעשות הנחה וכמה. כל אדם שרוצה לשחרר משחק דרך סטים יכול לעשות זאת דרך הגרינלייט, וכפי שאפשר לראות משטף המשחקים, כל משחק עובר. סטים לא מחייבת אותך לפתרונות שלה או לפיצ'רים - תשתמש במה שבא שלך, וכמובן שכל היצע ה steamworks הוא בחינם למפתחים. אם בא לך להשתמש בנגן מדיה\ במודד FPS\ בצ'אט קולי שהוא לא מה שיש בסטים - לבריאות. לא כולאים אותם להשתמש רק בדברים של היצרנית. סטים לא מונעת ממך להריץ משחקים של 'מתחרות' דרך סטים עצמה. לא מונעת ממך להזרים משחקים של 'מתחרות' דרך סטים עצמה. השלט החדש עובד גם בוינדוס ובכל מקום אחר גם בלי שסטים תהיה פועלת. אתה יכול לחבור אותו למכשיר האנדרואיד שלך. אפילו בסטים מאשינס שיכלו להגביל אותך לפלטפורמה שלהם הם לא מונעים ממך להתקין על זה וינדוס או כל דבר אחר.

יש אתר שעובר על החשבונות של סטים ומחשב את נתוני המכירות של כל כותר והם בכלל לא ניסו להביא לסגירתו.

וכו' וכו' וכו'.

עד כדי כך נואש להסיט את הדיון שאתה נכנס לענייני סמנטיקה? כן, GOG גם דוחפת פלטפורמה פתוחה רק חבל שהיא פשוט לא רלוונטית. הרוב משחקים ישנים. ובמשחקים שהם לא היא אחראית לגג 10% מהמהכירות, חוץ ממשחקי הויצ'ר. רק ואלב יכולה לתת פייט לענקיות הגן הסגור שמתקוטטות על לב הבית ולכן חשוב לי שואלב תצליח לתקוע יתד שם ולהתחיל שינוי דומה לזה שהתרחש גם על המחשב.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 ספטמבר 2015, 20:24

זאת לא סמנטיקה. אתה פשוט לא מבין מה זאת פלטפורמה פתוחה באמת, לעומת ''פתוחה בתנאים שלי''. וכו' וכו' וכו'.
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2015, 21:12

תגדיר פתוחה באמת ?

בסופו של דבר זאת בעיקר חנות ,מה אתה רוצה קוד פתוח לכולם ?
אני לא רואה מצב שדבר כזה יהיה כלכלי מבחינת הגודל של סטים

הרבה מפתחות לא מסכימות למכור מישחקים בלי DRM בכלל ,ובטח לא מפתחות מישחקים בקוד פתוח
מבחינת סטים התוכנה ,קוד פתוח יקל לפרוץ לחשבונות

כמו שאמרתי אני מעדיף את הגישה הזאת ,הגנה מפני תוכנות זדוניות ,מה שיש לפעמים בפיראטים
מחירים לפעמים מצוינים (מיבצעים)
אפשרות לשחק מפלטפורמות שונות
והכי חשוב לא מחיבים אותך לקנות משם ,יש מיתחרות על אותן פלטפורמות

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2015, 21:43

גם המשחקים של סטים ללא drm מחייבים סטים. ההבדל העיקרי הוא שאם אני אקפוץ לקליימן הביתה, נכנס לחשבון שלי ומוריד משחק ללא drm, כשאני אלך וקליימן יכנס לחשבון שלו הוא יראה את המשחק בספריה שלו ויוכל לשחק בו. גם משחק עם drm הוא יראה בספריה אבל הוא יופיע באפור כמו משחק לא מותקן וידרוש ממך לקנות אותו אם תנסה להפעיל אותו.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 20 ספטמבר 2015, 10:12

Klayman כתב:
ואלב היא בערך החברה היחידה שדוחפת את הפלטפורמה הפתוחה

כשיהיו פתוחים כמו GOG, תתקשר.

או האמבל סטור. גם הם יותר פתוחים מסטים.

דום הוא המהפכה הראשונה הגדולה של הFPS עם התמיכה בOnline, בקוסטומיזציה וכמובן המנוע הגרפי שאיפשר בניית שלב בגבהים שונים, אבל אם תחזור אליו אז תגלה פתאום שהיו מאז הרבה מאד מהפכות: לא רק שאין בדום שליטת עכבר והיריות מתכווננות, אלא שהתלד מימד שלו פשוט פיקטיבי. אני מסכים שאם צריך לבחור רק משחק אחד אז דום הוא כנראה המשחק הכי משפיע, למעשה כל כך השפיע שבמשך כמה שנים טובות משחקי FPS לא נקראו FPS אלא doom clones. זה בדיוק כמו שGTA 3 לא היה משחק הopen-world הראשון אבל כן היה המשחק הכי משפיע ומשחקים בז'אנר נקראו בהתחלה GTA Clones, אבל עדיין הFPS המודרני נמצא מרחק גדול מאד מדום הראשון.

היו מאז הרבה מאד קפיצות מדורגות בז'אנר הFPS: מטרמינטור (ההוא של בתשדה) שהביא את התלת מימד "האמיתי" כולל קומבו מקלדת+עכבר (טיפה לפני Quake) ועד Modern Warfare עם הpersistent leveling במולטיפלייר שהפכו לסטנדרט. בין כל אלו אני ממש לא רואה את Half Life כמשחק שהקונבנציות שלו עד כדי כך השפיעו על משחקים אחרים - כי דווקא שני החידושים המרכזיים שהוא הביא לז'אנר (אינטראקציה בזמן אמת דרך סצינות מתוסרטות בעולם המשחק בלבד, וגיימפליי שמדלג בין יריות לקטעי פלטפורמה ופתרון חידות) לא באמת יושמו בהרבה משחקים אחרים והשאירו אותו יחודי בנוף לפחות עד המשחק השני בסדרה.

האמת? אם הייתי צריך לבחור אבא אחד ל"FPS המודרני" אז זה היה בכלל משחק לא מוכר בשם Strife - כי הFPS המודרני של היום הוא לדעתי בכלל משחק היברידי שדוחף עוד ועוד מכניקות מז'אנרים שונים: מבורדרלנדס וביושוק, דרך פאר קריי ודיסהונורד, ועד דאוס אקס ודסטיני.
בתכלס Strife בעצמו העתיק כמה מכניקות של System Shock (אז אולי הוא צריך להיות האב הרוחני של הז'אנר?) והוסיף עוד משלו: בין היתר היו במשחק NPCs שיכולים להיות לא רק אויבים שלך שצריך לירות בהם אלא ניתן לבצע איתם אינטראקציות אחרות וחלק מהסיפור מועבר באמצעות שיחות, מבנה שלבים לא לינארי לחלוטין אלא מבוסס hub שאיפשר והצריך באקטראקינג - מטרוידי כזה, מכניקות RPG בסיסיות כמו stamina וaccuracy שאפשר לשפר במהלך המשחק ומערכת Inventory עם חפצים שניתן להשתמש בהם מאוחר יותר, הוא כלל דיבוב של דמויות, הוא איפשר קטעי stealth... וכל זה במשחק מאד underrated שיצא כבר בשנת 96.
ובתזמון מושלם, חובבי רטרו יכולים למצוא אותו ממש עכשיו ברימאסטר HD, מוצע בבאנדל שעולה 2.5$ בלבד לצד קלאסיקות אחרות כמו דיוק נוקם, ROTT, קארמגדון 2 ואחרים). פיסת נוטסלגיה על המחשב שלכם:
http://www.bundlestars.com/all-bundles/ ... ds-bundle/

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 ספטמבר 2015, 11:59

החכמתי סווים, זה לא שאני כל כך בקיא בהסטוריה של הז׳אנר אבל לאמר שדום לא חידש זה לא מסתדר עם ההשפעה שלו כמו שגם אתה אמרת שמשחקים היו נקראים תואמי דום, הוא בין המשחקים הכי משפיעים שהיו אז לקרוא לו טירת וולפנשטיין בסקין של גיהנום זה קצת מעליב והגיוני בערך כמו שאגדיר את גירס כסקין של קיל סוויץ׳ עם חייזרים.

חוץ מזה שגם עובדתית הוא חידש עם האונליין והמודים ככה שמכל כיוון שלא תסתכל על זה אי אפשר להתעלם ממנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2015, 14:22

בסינגל דום זה לגמרי טירה נאצית עם סקין של מפלצות, הוא פשוט משחק הרבה יותר טוב זה הכל. מכל המשחקים שגיא רשם, HL1 הוא היחיד שתוכל לשחק בו היום עם גרפיקה יפה ולא תרגיש שזה משחק משנות ה90. כל מה שקיים במשחק FPS מודרני היה קיים בו ב98. HL1 עשה מהפכה בעולם הFPS כי הוא הראה שמשחק FPS יכול להיות יותר מצייד מפתחות אלה עולם אמין עם אוייבים עם AI מדהים ולא סתם דגנרטים שרצים אליך, דמויות, רגעים מתוסרטים והמשכיות בתקופה שבה משחקים היו "שלב 1 בשלג" ואז "שלב 2 לבה" או "תשיג את המפתח הכחול כדי לפתות את הדלת הכחולה". הכינוי DOOM CLONE מת הרבה זמן לפני HL1 אגב, הוא היה קיים בתקופה שאשכרה כולם היו DOOM CLONE. כמובן שאני מדבר על סינגל, אין לHL1 בכלל מולטי ששווה לירוק עליו, רק המודים באמת הביאו שינוי. דום בסינגל לא עשה כלום, הוא פשוט הביא הרבה שיט מסביב והיה ממש אבל ממש פופולרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 ספטמבר 2015, 14:31

DrKeo כתב:כל מה שקיים במשחק FPS מודרני היה קיים בו ב98.

כן... לא ממש :P
כי (כמעט) בכל FPS מודרני היום יש מערכת של LOOT, יש התקדמות ופיתוח דמות וההבדל הכי גדול - יש בריאות שממלאת את עצמה...
חוץ מזה - כן :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים