DrKeo כתב:בסינגל דום זה לגמרי טירה נאצית עם סקין של מפלצות, הוא פשוט משחק הרבה יותר טוב זה הכל. מכל המשחקים שגיא רשם, HL1 הוא היחיד שתוכל לשחק בו היום עם גרפיקה יפה ולא תרגיש שזה משחק משנות ה90. כל מה שקיים במשחק FPS מודרני היה קיים בו ב98. HL1 עשה מהפכה בעולם הFPS כי הוא הראה שמשחק FPS יכול להיות יותר מצייד מפתחות אלה עולם אמין עם אוייבים עם AI מדהים ולא סתם דגנרטים שרצים אליך, דמויות, רגעים מתוסרטים והמשכיות בתקופה שבה משחקים היו "שלב 1 בשלג" ואז "שלב 2 לבה" או "תשיג את המפתח הכחול כדי לפתות את הדלת הכחולה". הכינוי DOOM CLONE מת הרבה זמן לפני HL1 אגב, הוא היה קיים בתקופה שאשכרה כולם היו DOOM CLONE. כמובן שאני מדבר על סינגל, אין לHL1 בכלל מולטי ששווה לירוק עליו, רק המודים באמת הביאו שינוי. דום בסינגל לא עשה כלום, הוא פשוט הביא הרבה שיט מסביב והיה ממש אבל ממש פופולרי.
זה בדיוק כמו שGTA 3 לא היה משחק הopen-world הראשון אבל כן היה המשחק הכי משפיע ומשחקים בז'אנר נקראו בהתחלה GTA Clones
רונן כתב:אגב Bio Shock Infinite: אני מייחל לכך שיפתחו אוסף של שלושת המשחקים. סדרה אדירה.
DrKeo כתב:מסכים. למרות שאני עדין בשוק שהמשחק לא יצא לPC, נראה לי המשחק המערבי היחיד שלא יצא לPC בשנים האחרונות. בושה לבאנג'י, מפתחת שבאה מהPC.
Laskin כתב:הקודים באמאזון האמריקאי הם לחנות האמריקאית
Nucleus_Dawn כתב:Laskin כתב:הקודים באמאזון האמריקאי הם לחנות האמריקאית
אז אם עושים משתמש אמריקאי, הם יעבדו עליו ולא תהייה עם זה בעיה?
bling כתב:Nucleus_Dawn כתב:Laskin כתב:הקודים באמאזון האמריקאי הם לחנות האמריקאית
אז אם עושים משתמש אמריקאי, הם יעבדו עליו ולא תהייה עם זה בעיה?
נכון, וגם תוכל לשחק את המשחק על המשתמש הישראלי אם תרצה כולל גביעים, DLC וכו׳ ללא בעיה.
DrKeo כתב:בסינגל דום זה לגמרי טירה נאצית עם סקין של מפלצות, הוא פשוט משחק הרבה יותר טוב זה הכל. מכל המשחקים שגיא רשם, HL1 הוא היחיד שתוכל לשחק בו היום עם גרפיקה יפה ולא תרגיש שזה משחק משנות ה90. כל מה שקיים במשחק FPS מודרני היה קיים בו ב98. HL1 עשה מהפכה בעולם הFPS כי הוא הראה שמשחק FPS יכול להיות יותר מצייד מפתחות אלה עולם אמין עם אוייבים עם AI מדהים ולא סתם דגנרטים שרצים אליך, דמויות, רגעים מתוסרטים והמשכיות בתקופה שבה משחקים היו "שלב 1 בשלג" ואז "שלב 2 לבה" או "תשיג את המפתח הכחול כדי לפתות את הדלת הכחולה". הכינוי DOOM CLONE מת הרבה זמן לפני HL1 אגב, הוא היה קיים בתקופה שאשכרה כולם היו DOOM CLONE. כמובן שאני מדבר על סינגל, אין לHL1 בכלל מולטי ששווה לירוק עליו, רק המודים באמת הביאו שינוי. דום בסינגל לא עשה כלום, הוא פשוט הביא הרבה שיט מסביב והיה ממש אבל ממש פופולרי.
bling כתב:כאמור אותו דבר אפשר לאמר על גירס, קיל סוויץ׳ עם סקין של חייזרים, רק הרבה יותר טוב כמובן.
kririn כתב:זה בדיוק כמו שGTA 3 לא היה משחק הopen-world הראשון אבל כן היה המשחק הכי משפיע ומשחקים בז'אנר נקראו בהתחלה GTA Clones
המישחק הכי משפיע היה כניראה מאריו 64 ,מבחינת מישחקיות בתלת מימד
וMGS ,מבחינת הקרבה לסרטים
DrKeo כתב:ואו, הודעה מאוד ארוכה כדי להגיד "הייתה לדום גרפיקה הרבה יותר יפה מוולפנשטיין"
דום, הוא ממש לא גירס. גירס לקח ז'אנר עלום שם והביא אותו למיינסטרים. אף אחד לא באמת הכיר את ווינבאק או קילסוויץ' חוץ מאשר קהילה מאוד מאוד קטנה, אפילו לא רוב המבקרים. גירס לקח את הרעיונות שלהם והפך אותם למשהו סופר מלוטש שהתעשיה כל כך התלהבה ממנו שהוא הפך לסטנדרט. דום? הוא פשוט היה ENTRY סופר פופולרי ואיכותי בז'אנר שהתפוצץ באותן שנים. היילו? המשחק הזה הרגיש מיושן ביום שהוא יצא, הוא לא צריך להיות ב2015 כדי להרגיש מיושן.
החידושים של דום היו בתחום המולטיפלייר והמודינג, לא ממש דברנו עליהם, דברנו על הסינגל פלייר ובסינגלפלייר דום הוא טירה נאצית עם טכנולוגיה מגניבה יותר שזה בדיוק מה שID הציטיינה בו במשך שנים, אותו משחק על מנוע מתקדם יותר.
DrKeo כתב:מסכים. למרות שאני עדין בשוק שהמשחק לא יצא לPC, נראה לי המשחק המערבי היחיד שלא יצא לPC בשנים האחרונות. בושה לבאנג'י, מפתחת שבאה מהPC.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 47 אורחים