נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 01 אוגוסט 2025, 11:14

Moore's Law Is Dead חוזר עם עוד וידאו והפעם עם הדלפה (לכאורה) מפרזנטציה של AMD לסוני על הפס6 מ-2023:
תמונה
תמונה

הבאס נמוך בצורה חשודה ומפתיע אותי שהם עדיין דבקים ב-8 ליבות, במיוחד כשהבוקס הבאה לפי השמועות מגיעה עם 11.
אני יודע שהאמינות שלו מפוקפקת, אבל לשם הספורט, הפס6 על סמך הפרטים האלו עושה רושם של קונסולה מאוד 'קמצנית' מצד סוני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוגוסט 2025, 13:44

אני רואה שצדקתי שמגנוס זה האקסבוקס הבאה ולא הפס6, שמח שהוא התיישר :!:

התווכחתי איתו לא מעט ב-ERA, הידע הטכני שלו לוקה בחסר ולרוב השמועות שהוא מפיץ לא נכונות. אבל יש לו קצת קשרים פה ושם. הבעיה העיקרית היא שהוא לא מוציא החוצה ישירות את מה שהקשרים שלו אומרים לו בסתר אלה מפלטר אותם דרך הידע הטכני החסר שלו והמסר הסופי לרוב יוצא או עקום או לא נכון בכלל.

בכל מקרה אם יש שם עוד מידע של דליפה אני אצפה בזה ברפרוף.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 אוגוסט 2025, 21:13

אני חושב שאחת הבעיות העיקריות
בamd
או אפילו אינטל שפחות פונים אליהם היום למשחקים
למרות שיש להם ob טוב היום

זה 3 דברים חשובים

1 זמן בטריה יחסית לביצועים , אינטל וamd השתכללו בזה
אבל לא קרוב לarm במוצרים קטנים
לפטופים כן , אבל לא מחשבי קונסולות

2 גודל פיזי למכשירים , אני אוהב את הrog ally שלי
אבל המכשיר גדול יחסית לסוויץ 2

3 מחיר המכשיר ברכישה הראשונה
ותוספות במקרה הצורך

אפשר לזרוק שזמן הבטריה של הסוויץ 2 לא משהו
וזה נכון
אפשר לדבר על מחיר המשחקים מול גיים פאס
וסטים וכו וכו

אבל קשה לי להאמין שמחשב נייד קונסולה ימכור קרוב לסוויץ 2
מעבדי וכרטיסי אינטל וamd , לקונסולות האלו היום
מאוד יקרים

Z2 אקסטרים נותן בערך 10-20 אחוז יותר מהקודם
ולאינטל יש משהו די דומה
ואז רואים את המחיר ומבינים למה

אז מה סוני תעשה בדיוק ? מכשיר נעול שמריץ רק משחקי ps?
גם במקרה וימכרו נמוך נגיד 450 דולר , כמו הסוויץ היום
זה יהיה מכשיר מגודל , בלי האופציות שיש בwin11
שזה יתרון לטעמי למחשבי קונסולות כאלו

במיוחד שמחברים לדוק , לחבר למסך גדול

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוגוסט 2025, 00:17

הצלחתי למצא מחיר של דגם אחד של GDDR7 לספקים, זה יכול לעזור להבין את המחירים והפוטנציאל של הדור הבא.
הדגם 3GB של סמסונג K4VCF325ZC-SC28 עולה 10$. כלומר 8 כאלה יעלו 80$ ויתנו 24GB. להשתמש ב-8 צ׳יפים זה בדיוק מתאים לבאס של הפס4, הפס4 פרו, הפס5 והפס5 פרו. כך שהניחוש הסביר הוא שהפס6 גם תשתמש ב-8 מודולים שכאלה על 256-ביט, הקונסולה החמישית ברצף.

כלומר 80$ קונה לסוני 24GB במהירות 896GB/s שזה בול מהיר פי 2 מהפס4. הזיכרון של הפס5 עלה לסוני בערך 70$, כך ש-80$ זה בהחלט הגיוני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוגוסט 2025, 00:36

Uncle Pey'j כתב:Moore's Law Is Dead חוזר עם עוד וידאו והפעם עם הדלפה (לכאורה) מפרזנטציה של AMD לסוני על הפס6 מ-2023:
תמונה
תמונה

הבאס נמוך בצורה חשודה ומפתיע אותי שהם עדיין דבקים ב-8 ליבות, במיוחד כשהבוקס הבאה לפי השמועות מגיעה עם 11.
אני יודע שהאמינות שלו מפוקפקת, אבל לשם הספורט, הפס6 על סמך הפרטים האלו עושה רושם של קונסולה מאוד 'קמצנית' מצד סוני.

ראיתי עכשיו חלק מהסרטון. עבר לי בראש כבר לפני כמה זמן שהפס6 יכולה להיות עם באס צר מ-256 בגלל שGDDR7 הוא כל כך מהיר. באס צר יותר אומר צ׳יפ קטן, זול וקר יותר (וזיכרון יקר יותר) כך שזאת בהחלט אופציה. עם 256-ביט וזיכרון 28Gbps הם יקבלו בדיוק פי 2 מהפס5 - 896GB/s. עם 192-ביט וזיכרון 32Gbps הם יקבלו 768Gbps וכמובן שהם יצטרכו צ׳יפים של 4GB שלא קיימים היום. הולכים לצאת גם צ׳יפים של 36Gbps בקרוב שיהיו יקרים יותר ויתנו לסוני 864GB/s, מאוד קרוב לאפשרות של 256-ביט עם צ׳יפים של 28Gbps.

אבל אני לא בטוח שהsoc הזול יותר שווה את העליה במחיר ומהירות הזיכרון. יש שם באלנס מאוד עדין והמידע לאנשים פשוטים כמונו מוגבל מדי. זה גם נשמע לי מוזר כי דווקא עכשיו כשעוברים לצ׳יפלטים נפתחות כל מני אופציות לעשות באס רחב בזול, למשל להעביר את הקונטרולירים של הזיכרון לצ׳יפלט נפרד שייוצר ב-6nm זול.

יש לי הרגשה שהspec הזה יתברר כבולשיט טוטאלי. כבר הטענה לזה שהם מכוונים ל-160w נשמעת לי הזויה. למה? מה המטרה? הם מיצרים לפטופ?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 אוגוסט 2025, 14:37

שמעתי את הראיון של הבחור הזה מMOORE'S LAW IS DEAD עם קולין מוריארטי - היה מעניין.
אז לפי מה שהוא אומר - אקס בוקס מכוונת גבוה יותר, סביבות באמת ה-800 ואולי אפילו 1000+ דולר בגירסא נוספת. הפס6 מכוונת לקונסולה של 500 דולר לפני תוספת דיסק, אבל כנראה עם המיתון תעלה בסוף 600 דולר לפחות, 700 עם דיסק אולי. שניהם מסכימים שאין יותר קפיצות מטורפות בין הדורות ולכן צריך אכן להתרגל לתקופות קרוס ג'ן ארוכות עד שתהיה מהפכה רצינית יותר, הפס4 עדיין מחזיקה המון מההכנסות של סוני בזכות משחקי אונליין שמהווים אחוזים כל כך גדולים מההכנסות ואין מצב ששום חברה הייתה מוותרת על זה. הקרוס ג'ן הבא יהיה אולי מרשים ומעניין יותר כי לפחות לא צריך להתחשב בHDD, וההבדלים יהיו יותר ענייני עם נגד בלי RT, או PT במקרים מסוימים (ההפרשים בביצועי הRT בין הפס5 ל-6 יהיו עצומים) וענייני 4K/120 למשחקי 1440/60 או לחילופין 60 במקום 30 פריימים...
הHANDHELD של סוני תפעיל משחקים ברמה של PS5, אולי PRO בגלל שיהיה לה PSSR וכל זה, היא תעלה לדעתו 400 דולר, אולי 500, היא תהיה קטנה יותר מה-SWITCH2, אולי משמעותית קטנה יותר, מסך 1080P כנראה.

הם גם דיברו על GTA6 וכמה מזל יש לסוני שהמשחק הזה, שיוצא 13 שנה אחרי הקודם בערך - מגיע בדיוק כשהאקס בוקס בתחתית של התחתית. זה יביא להם מליארדים של רווחים, שכן המשחק הזה צפוי למכור בערך 90% על הפס5, ובטח יביא גם למכירות חסרות תקדים של החומרה עצמה, והPS5 בשנה הבאה תעבור את הPS4 רק בזכות זה.

לבסוף - יש לו גם השערה מגניבה, שסוני מחזיקים הרבה מהיציאות של משחקי PS3 כדי להפעיל אותם בדור הבא עם RT, קצת כמו פרוייקט RTX REMIX של NVIDIA.
אבל זו סתם השערה, לא הייתי בונה על זה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 אוגוסט 2025, 18:26

כרגע השמועות הן שהפס6 ברמת ביצועים של 9070XT והאקס בוקס הבאה עם ביצועים של 5080, זה די מסתדר בהתחשב בכך שעל פי כל השמועות, האקס בוקס הבאה לא באמת קונסולה ואין לה low level API אלא פשוט DX12, אז אני מניח שהפער בניהן יהיה די קטן בפועל.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 אוגוסט 2025, 20:02

הניתוח של הלבלייד 2 של DF עלה.
במשפט אחד: השיגו 60 FPS בהורדת רזולוציה, ובאופטימיזציה/הורדה של הגדרות גרפיות ו CPU שבסוף בעלות הבדל זניח על המראה של המשחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2025, 20:47

אנליזות של Moore's law is dead לא שוות כלום. הוא לא מבין מספיק, הוא יוצא חומוס שוב ושוב גם בסרטונים שלו וגם בפורומים בחו״ל. כל הסרטונים שלו על הפס5 בתקופת 2019 טעו בגדול.

יש לו קצת מקורות בAMD, והוא תמיד הורס את המידע שלהם כי אין לו הבנה מספיק טובה. דוגמה קלאסית רק מלפני שבועיים, הוא היה בטוח שמגנוס זה הצ׳יפ של הפס6 למרות שכל אדם שמבין קצת בתחום אמור היה לראות מקילומטרים שזה צ׳יפ של אקסבוקס.

מה שהוא אומר בפודקאסט שווה בערך כמו מה שאנחנו אומרים פה. שליפה מהתחת, רק שחלקנו מבינים בחומרה יותר ממנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2025, 20:57

Uncle Pey'j כתב:כרגע השמועות הן שהפס6 ברמת ביצועים של 9070XT והאקס בוקס הבאה עם ביצועים של 5080, זה די מסתדר בהתחשב בכך שעל פי כל השמועות, האקס בוקס הבאה לא באמת קונסולה ואין לה low level API אלא פשוט DX12, אז אני מניח שהפער בניהן יהיה די קטן בפועל.

השמועות על הפס6 הן לדעתי לא נכונות. לא קונה את השיט שהוא מוכר. אולי זאת הגרסת xss של סוני דור הבא, אבל זו לא הקונסולה הראשית.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 אוגוסט 2025, 21:50

נשמע שגם DF די סקפטיים:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2025, 13:51

MLID שוב משנה את המנגינה עם מפרט חדש לפס6.
הGPU:
- 3 SE כשלכל אחד 9 WGP, כלומר 54CU.
- מהירות 2.7Ghz-3Ghz.
- RDNA5

ה-CPU:
- 8 ליבות ביצועים.
- 2 ליבות חיסכון.
- Zen 6

הזיכרון:
- ממשק 160bit.
- GDDR7.
- מהירות 640GB/s

תחילת יצור אמצע 2027, כלומר חגים 2027.

ואלה שני הסנט שלי.
GPU:
דבר ראשון (כרגיל) MLID טועה, הוא אומר שההרכב הזה אומר 50-54 CU אבל זה לא נכון, בגלל שיש 3 SE צריך לכבות 3 WGP, כלומר או שיש לפס6 54, או 48. אם נהיה הכי נדיבים ןנניח שיש 54, ונניח שהיא 3Ghz, אז הקונסולה היא 41.47TF. אבל צריך לזכור שאלה TF מנופחים מאז האנפלצית TF, ובעצם היא יותר קרובה לחצי מזה - 20.73TF.

CPU:
משחררים את המערכת הפעלה לשתי ליבות נפרדות, אז יהיו 8 מלאות למפתחים (בפס5 זמינות 6.5 ליבות) ועם ארכיטקטורה חדשה ובטח מהירות שעון גבוהה יותר כנראה שהיא תביא בערך פי 2 ביצועי CPU מהפס5. כלומר קלאסי לעשות משחקןם לפס6 ב-60 וגרסת פס5 ב-30.

זיכרון:
הממשק ממש צר, 160bit, זה יותר צר מהxss, פתטי. סופסוף יש קפיצה טכנולוגית מפנקת, DDR7 הוא סופר מהיר, אז עושים ממשק סופר צר כדי שחס וחלילה שהפס6 לא תהיה בטעות חזקה. זה גם אומר שיש רק 5 צ׳יפים של זיכרון כך שזה מרמז על 20GB (חמישה ציפים של 4GB). אני לא מכיר ציפים של 5GB, אבל יש של 6GB, אז הפס6 או 20GB או 30GB ואני כל כך בספק שהיא 30GB. מי יודע, אולי עד 2027 יהיו ציפים של 5GB ואז היא תהיה 25GB.

כתוב לקונסולה הזו ״חיסכון״ על המצח. ציפ של 280mm^2 שהוא לדעתי הכי קטן שסוני אי פעם עשו (חוץ מאשר הפס5 פרו שהיא meh ענקי), רק 20GB במהירות 640GB/s, זו באמת אחת האפשרויות הכי נוראיות שיכלתי לדמיין.

הקונסולה הזו צועקת ״משחק פס5 + מלא RT״. אקסטרה 4GB זיכרון ל-BVH, מעבד חזק פי 2 כדי לבנות את הBVH ( למרות שאני לא אתפלא אם יהיה סיליקון יעודי לזה), ו-GPU עם AI ויכולת RT הרבה יותר טובה. בייסיקלי כל משחק פס5 שאנחנו משחקים על המחשב עם הרבה RT זה הפס6. מסתבר שאני משחק בפס6 מאז 2018 בלי לדעת את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוקטובר 2025, 17:27

איזו תצוגה משעשעת. הפס6, כמעט ברמת הארכיטקטורה של הסוויצ׳ 2!

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 אוקטובר 2025, 20:58

עצוב שכל מה שסרני והבחור מAMD יכולים להבטיח זה שיפורים לRT ופריים רייט גבוה יותר.
אני מניח שזה באמת בגלל שAMD מאוד נכה בהשוואה לאינבידיה אבל משהו גורם לי לחשוב שהPS6 יהיה יותר חלש מהמצופה.
שסרני אומר לנו שהוא מתלהב מרוחב הפס האפיקטיבי של הGPU ושהוא מחכה לראות כמה הוא יתעלה על הSPECS היבשים... מה שאני באמת שומע בעברית זה...

"חבר'ה תתכוננו מראש הSPECS של הפס6 הולך להיות חרא וחלש אבל אני מבטיח שזה לא זין כמו שזה נראה" באסה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2025, 16:33

אני לרגע אתרגם את השלוש נקודות של סרני לעברית:
1) הפס6 לא הולכת להכיל ליבות AI כמו כל GPU של Nvidia מאז 2018, היא הולכת ליעל את העבודה של הליבות שיידרים הרגילות כדי לעשות עבודת AI בדומה לפס5 פרו. או במילים אחרת, אין לנו ליבות AI בקונסולה שיוצאת ב-2027.
2) הפס6 כן הולכת להכיל ליבות RT, כמו כל GPU של Nvidia מאז 2018. לקח ל-AMD ליטרלי עשור.
3) הם הולכים לדחוס את המידע בצורה כלשהי בכדי לחסוך ברוחב פס. כל זה כדי להכין אותנו לרוחב פס פתטי של 160-bit.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 אוקטובר 2025, 19:20

קפלר מביא לנו הדלפה על שנת ההשקה של הPS6.
“is on the table,” Kepler replied, “Not just on the table, it’s the plan unless any unexpected delays happen. 2027”
מקור: NEOGAF שם הוא הגיב את זה.

אנשים, היה לנו אי פעם דור יותר חסר טעם מהדור הזה? נשארה לנו שנה אחת עם הPS5 ומה, GTA וזהו?
אני לא יודע איך להביע במילים כמה אני מאוכזב מהדור המיותר הזה, גם האמון שלי בסוני ממש לא מה שהיה וכבר לא יחזור להיות מה שהיה.
בלינג, לא הפסדת כלום.

נדב,וכל זה בשביל להביא לנו קונסולה חדשה ב2027 שהיא בקושי שדרוג ובקושי catch up.
חשבתי אולי אנחנו זקנים בוקסלים שכבר מנותקים מהמיינסטרים, אבל באינטרנט אני רואה שכולם מהדהדים את אותן תחושות של אכזבה מרה על שתי החדשות הללו.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 אוקטובר 2025, 20:23

לפי MILD, זה המפרט של מגנוס, ה-SOC ב"קונסולה" הבאה של MS:
תמונה

על הנייר לפחות, חזק מהפס6 בכל פרמטר אם כי אני מניח שבהתבסס על הדור הקודם, יש מצב ש-MS יבחרו במהירויות שעון יותר נמוכות ובניגוד לפס6, פה יש גם NPU אז נראה ש-MS מהמרים מאוד חזק על AI בהשוואה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2025, 00:38

אני לא מכיר אף ארכיטקטורה שבה אפשר לקחת 70cu עם 4 מנועי שיידר ולנטרל רק 2 ולקבל 68cu. לדעתי MLID שוב מפשל בענק בפרשנות. המספר 70 גם לא מתחלק ב-4 או 8 אז בכלל הוא נשמע לי כמו טעות. הרי הוא אומר שיש 4 SE, כלומר אמור להיות אותו מספר wgp בכל אחד ובכל wgp יש שני cu. כלומר מספר הcu אמרו להתחלק ב-8, ואם אני נדיב עם MLID ונניח שהארכיטקטורה השתנתה לגמרי, המספר עדין היה צריך להתחלק ב4.

נראה מהתרשים שהוא טוען שיש שלושה SE שיש בהם 9WGP ואחד שיש בו 8WGP? אני לא מכיר אף ארכיטקטורה אי פעם שהרשתה SE לא מאוזנים.

לדעתי MLID שוב טועה בגדול. ולדעתי מדובר בטעות בפרשנות שלו של החומר שהוא קרא. Mark my word, הGPU הזה הוא לא 4 SE עם 70 cu כש-2 מנוטרלים. או שזאת הארכיטקטורה הכי פריקית שראיתי או ששוב MLID טועה בגדול.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 אוקטובר 2025, 00:47

glass man כתב:קפלר מביא לנו הדלפה על שנת ההשקה של הPS6.
“is on the table,” Kepler replied, “Not just on the table, it’s the plan unless any unexpected delays happen. 2027”

אנשים, היה לנו אי פעם דור יותר חסר טעם מהדור הזה? נשארה לנו שנה אחת עם הPS5 ומה, GTA וזהו?

כשאומרים 2027 זה 90% חגים 2027, אז לא, לא עוד שנה אלא עוד שנתיים וקצת.
וכן, קונסולות עכשיו, עוד יותר מהדור הקודם כשיש SSD כבסיס - הולכות להיות יותר כמו כרטיס מסך… תוכל לשדרג גם פעם ב-2 דורות כי תוכל לשחק את רוב המשחקים של הדור החדש גם על הקונסולה מהדור הקודם. זו המציאות החדשה. אם אתה רוצה את הגרפיקה הכי טובה תשדרג לדור החדש, ואם לא מפריע לך לשחק ב-30 פריימים בגרפיקה הרבה פחות טובה אז תסחוב 3-4 שנים ותוכל לשחק כמעט את כל המשחקים על מה שיש לך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2025, 00:54

זה לא קשור לssd, זאת החלטה עסקית. גם הפס3 יכלה להיות ב-4 שנים של קרוסג׳ן עם הפס2 אם סוני היו מחליטים על זה עסקית.

לכל דור עד היום היה אלמנט שהיה הפרדה מאוד גדולה מהדור לפניו. הקפיצה עד הפס3 הייתה אסטרונומית מקונסולה לקונסולה. לפס4 היה כמות פסיכית של זיכרון ביחס לפס3. ובפס5 יש SSD ומעבד חזק משמעותית. בפס6 בתאוריה היה אמור להיות AI ויכולות PT, זה היה אמור להיות אלמנט מפריד מאוד גדול מהפס5. אבל הבעיה היא עסקית, לא חומרתית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 אוקטובר 2025, 07:35

אין לי בעיה לחזור לשחק ב30FPS ואני מהמר שלרוב שחקני הקונסולות אין בעיה עם זה. אם זה 30FPS עם IQ טוב בסינגל פלייר אין לי בעיה עם זה.
אני מתגעגע לימים שהיינו חייבים לשדרג קונסולה בשביל משהו כמו The witcher 4 עכשיו בגלל שאפשר לשחק אותו על הPS5 סביר לחלוטין ההתרגשות פחותה בהרבה.

אני מהאנשים האלה שסוחבים את אותו פלאפון שנים עד שהמסך מנופץ לחלוטין ואי אפשר להשתמש בו. זה לא מקמצנות אני פשוט אוהב להרגיש שקיבלתי את מלוא התמורה לכסף שלי למוצר ששילמתי עליו. אז כל עוד הPS5 יעשה את העבודה אני לא אראה סיבה להחליף אותו.
(את הPS4 החלפתי כי DQ12 הוכרז ב2021 ל"דור הבא" וכי חשבתי שגם המשחק הבא של נוטי דוג יהיה פה גג, בתחילת 2024 אני מרגיש מרומה לחלוטין)

בשביל מה נקנה את הPS6 בדיוק? איזה משחקים יחייבו אותנו לעשות זאת?

אני מקווה מאוד שסוני מטרילה אותנו ובחגים 2027 היא תחשוף איזה משחק Showcase סטיל הדמו של קילזון, כזה שנגיד "אין מצב שזה ירוץ על הPS5!!!"
אבל אני יודע היטב (וכולנו יודעים ) שזה לא יקרה.

לא פלא שמייקרוסופט רוצה לצאת מהשוק, אם גיימרים לא מתלהבים מהשקת הPS6 אין סיכוי שהם יתלהבו מהאקסבוקס Next.
הגענו למצב הזוי שהקונסולות האלה חסרות משמעות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2025, 10:35

סוני עדין לא עושה דברים מרשימים על הפס5 אז היא תרשים אותנו עם הפס6? אני בספק. אם הפס5 הרגישה כמו פס4 פרו 2 אז הפס6 תרגיש אפילו יותר כזו.

אני גם חושב שקשה להרשים כשמחממים את הדור לאט כמו צפרדע.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 אוקטובר 2025, 10:53

glass man כתב:קפלר מביא לנו הדלפה על שנת ההשקה של הPS6.

אני לא יודע איך להביע במילים כמה אני מאוכזב מהדור המיותר הזה, גם האמון שלי בסוני ממש לא מה שהיה וכבר לא יחזור להיות מה שהיה.
בלינג, לא הפסדת כלום.

נדב,וכל זה בשביל להביא לנו קונסולה חדשה ב2027 שהיא בקושי שדרוג ובקושי catch up.
חשבתי אולי אנחנו זקנים בוקסלים שכבר מנותקים מהמיינסטרים, אבל באינטרנט אני רואה שכולם מהדהדים את אותן תחושות של אכזבה מרה על שתי החדשות הללו.

אני בעניינים מאז המגה דרייב ובחיים לא היה דור כזה פאתטי וחלש.

באמת ההרגשה היא ששום דבר משמעותי לא פוספס ושאפשר בכיף להחזיק פס4 לאורך 90 אחוז מהדור הזה. גם ברמת התוכן שכמעט הכל מגיע וגם בקפיצה הגרפית שהדור הבא בסכ״ה מציע ״גרסת PC״ למשחק שכבר יש לי. בחיים לא היה דבר כזה.

לגבי GTA6 כבר סגרתי עם חבר קז׳ואל (שלא ממש טרח יותר מדי לשחק ב 5) שאני קונה את המשחק והוא יתן לי את הפס5 שלו ואני אחזיר לו אותו ביחד עם המשחק. בטח אקנה עותק פיזי כדי שבסוף אחרי שנסיים איתו שנינו אני אמכור ביד 2 כדי להחזיר כמה גרושים וזהו סגרתי עניין עם הדור המסריח הזה.

וסוני מתים מבחינתי, לא רק איבדתי אמון מחקתי אותם לגמרי ואני אעשה כל מה שאפשר כדי לא לתת להם כסף עוד עבור חומרה. בעתיד אני מאמין שאלך על מחשב בלבד ואשחק במשהו חצי ראוי שיוציאו כבר על המחשב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 אוקטובר 2025, 14:53

מזדהה איתך בלינג.אני מת כבר להעיף את הPS5 מהבית ואחרי GTA6 זה יהיה קל בהרבה.
זה דור שבאמת לא היה לנו כמוהו, כל דור הביא משהו ייחודי. דור המגה דרייב הביא את ז'אנר המכות, דור הפס1 את התלת מימד, דור הפס2 משחקי עולם פתוח, דור הפס3 הביא HD ושלטי תנועה, דור הPS4 הביא את ז'אנר הBattle royale איזו Legacy הביא דור הPS5? כונן SSD ?

ממתי משחק של חברה סוג ז' כמו סאקנר פאנץ הם המשחק העיקרי של סוני לדור שלם? היה לנו פעם חטא כזה של סוני? המשחקים שלהם היו צריכים להיות משחקי הפתיחה של הדור ותו לא.

נדב, בהחלט מסכים שהפס6 תרגיש כמו פס 4 פרו 3. יהיו מלא סולסלייק שלא מעניינו אותנו משחק אחד של נוטי דוג שייצא במקביל עם הפס7 וזהו. אני מקווה שסוני תעבור דור קשה כמו הPS3 כזה שיכניס אותם למצב שהם יהיו חייבים לעשות חשבון נפש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 אוקטובר 2025, 14:58

glass man כתב:אין לי בעיה לחזור לשחק ב30FPS ואני מהמר שלרוב שחקני הקונסולות אין בעיה עם זה. אם זה 30FPS עם IQ טוב בסינגל פלייר אין לי בעיה עם זה.

אם זה היה נכון - אז אנשים לא היו רוכשים פס5 כמעט. אבל הם כן רכשו והמכשיר שבר שיאים של פלייסטיישן, כי אנשים כן רצו לשחק בGoW וספיידרמן ושות׳ ב-60 פריימים עם אפקטים חדשים, ופה ושם משחקים חדשים בלעדיים לקונסולה החדשה, אבל נתוני מכירות הראו שאלו לא מכרו קרוב למשחקי הקרוס ג׳ן הגדולים, שרוב המכירות שלהם היו על הדור החדש.

גם אני משדרג פלאפון אחת ל-6 שנים בערך, זה משהו אחר לגמרי כי אני לא משחק עליו ואני גיימר.
לחזור ל-30 פריימים זה משהו שאני אעשה הרבה כדי לא לחזור אליו יותר, אם תהיה לי האופציה. הנה, יש עכשיו את GoY ואני מעדיף להמתין ולשחק בו עם כל האפקטים במחשב. היחיד שאני מוכן להתפשר עליו זה GTA6 כי יהיה לי ממש ממש קשה להמתין לגירסת הפס6 או המחשב בשבילו. אולי גם את משחקי נוטי דוג או סנטה מוניקה אשחק ביום יציאתם ב-30 אבל כנראה שאעדיף ב-60 בלי אפקטים ורזולוציה אם תנתן לי האופציה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 23 אורחים