ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2021, 12:38

Uncle Pey'j כתב:אימולציה ל-CELL היא ממש לא עניין פשוט,גם לא עבור ה-CPU של הפס5 והסטנדרט של אימולטור open source שבו אף אחד לא חייב לאף אחד כלום שונה מאוד ממשהו שסוני תפתח, וזה כנראה כרוך בעלויות מאוד גבוהות ומאמץ פיתוחי של שתכלס פשוט לא מצדיק את ההשקעה, בייחוד כשהלהיטים הגדולים של הפס3 כבר זמינים על הפס4.
אני הייתי יותר שמח אם סוני הייתה ממשיכה לשחרר משחקי פס2 על האימולטור שלה (שכבר עובד על הפס5 כמובן דרך BC) ל-PS Store אבל עם ג'ים ריאן אין שום סיכוי שזה יקרה.

אמולטור פס3 זה קשה באופן יחסי (ובו, גם אמולציה ל-360 זה לא פשוט) אבל אם סוני לא טורחים אפילו עם אמולטור פס1 שיש להם כבר שנים וכזה שעובד מושלם.. אז פרה פרה :)

Laskin כתב:הרימייק לr&c יצא בסמוך לסרט שסוני השקיעה בו, כך שזו הסיבה, והרימייק לsotc היה אחד הדברים הכי טובים שסוני עשו, רימייק מדהים למשחק מדהים, שהמון אנשים לא שיחקו בזמנו ומאוד רוצים לשחק, והגירסה המקורית גם לא זזה טוב, המשחק הזה זעק לרימייק.

SOTC רץ מעולה, רץ מושלם האמת כי היה לו כבר רימסטר לפס3 שפתחו.. בלופויינט. המממ.. אם רק הייתה לי גישה למשחק על הפס5 כי יש לי את SOTC (ואת ICO) לפס3 כרגע בבית :)
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2021, 12:46

כן הרימאסטר רץ סבבה, אבל מכוער :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2021, 13:19

בסדר, אין בעיה עם רימייק, שגם ימכרו אותם ב-70$ אם בא להם. הבעיה היא בחוסר של הגרסת מקור, לא בזה שיש חדשה :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2021, 13:24

מספיק לומר את הדבר הבא. קניתי את JAZZ 2 בדמי הכיס שלי ב1998 והוא עדיין רץ לי על המחשב בלי שום בעיה מיוחדת. ככה צריך גם להיות בקונסולות נקודה.
אז כן למייקרוסופט יש את כל התנאים הכי נוחים לקיים את זה, הם חברת התוכנה הטובה בעולם ברמה שסוני יכולה לחלום עליה אז יותר קל להם ליישם את זה.

אבל אותנו כצרכנים זה לא אמור לעניין, סוני צריכה לעשות שמיניות באוויר כדי לאפשר לנו את זה ולהביא לנו אבנים מהירח הלקוח תמיד צודק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2021, 13:52

גלאס אתה מערבב פה כל מני דברים...
מה שלא קנית ישירות דרך החנות של סוני או מיקרוסופט - לא תקבל בשום מצב בספרייה שלך באותה חנות.
והרי משחקים על דיסק מיועדים רק לאותה קונסולה ולא תהיה בזה תמיכה וגם ככה דיסקים נעלמים בדור הבא, בוודאות כמעט מוחלטת :)
זאת אומרת משחקים לפני שהייתה לסוני חנות דיגיטלית - הם לא רלוונטיים לדיון, ולכן אנחנו מדברים רק על הפס3 והלאה, ומאחר והוא מסובך יותר, אז ריאלית אנחנו מדברים על הפס4 והלאה. הבעייה של נדב זה עם משחקי הפס3.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2021, 13:54

גם עם משחקי הפס3 יש לי כמובן סרט שלם. למה אני אמור לקנות את SMT3 בפס4 כשיש לי אותו דיגיטלית בפס3? שוב אני לא דורש שמשחקים שלא יכולים לעבוד מאיזשהו סיבה יתמכו אבל מה שיכול להיתמך והגיוני שיתמך כמו פס1 פס2 אין להם שום סיבה לא לתמוך.כלומר יש להם, תאוות בצע אבל אותי כלקוח תאוות הבצע שלהם לא אמורה לעניין אותי.

עכשיו אני מודע לזה שהפס4 לא קורא CD וכל החרא הזה אבל על זה אני מדבר שסוני יצאה מגדרה שיהיה קשה לתמוך בדברים מובנים מאליהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2021, 14:14

לא הבנתי, אתה מודע לכך שהדיסק לא יעבוד בכלל אז איך תרצה שזה יקרה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2021, 14:17

אני לא מדבר על המוצר הסופי שקיבלנו בתור PS4 אלא על הPS4 שהיינו אמורים לקבל בעולם מושלם שבו היה היה צריך לתמוך בפס1 ובפס2 לפחות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2021, 14:26

לא הייתה להם שום סיבה לעשות זאת כי שום מתחרה שלהם לא עשתה זאת. דיבורים על BC התחילו להיות עניין שמדברים עליו רק בדור הקודם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2021, 15:11

אני לא חושב שזה ככה, עובדה שסוני איפשרה משחקי פס1 בדור הפס3 כי מדובר במשהו עם עלות זניחה ומורכבות טכנית זניחה אין שום סיבה שהפס2 והפס1 לא היו זניחות לה טכנית בדור הפס4. על דור הפס3 אני פחות מדבר מסיבות ברורות של המורכבות שלו.

נינטנדו איפשרה BC איפה שהקונסולות שלה איפשרו את זה בצורה הגיונית כלומר בין הקיוב לWII ובין הWII לWII U ובניידות. וסגה עשתה את זה כבר בשנות ה90.

סוני פשוט החליטו, שהם חוסכים בעלויות של כל דולר, לא שמים CD ולכן מבטלים את הפס1 והחליטו שאין סיבה לשים אימולטור של פס2 שיש פרייארים שמוכנים לשלם על משחקי קלאסיק.

ואתה יודע מה הקטע? שאני אפילו זורם איתם, לא איכפת לי לקנות את כל ספריית הפס1 והפס2 שלי מחדש אבל שיתנו לי את האופציה.

אז בסדר הבנו שאתה, ראיין, אחי הגדול, ושכמותכם רואים במשחקי עבר משהו פאסה, אבל לא כולם חושבים ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2021, 16:43

משחקי דיסקים מה-XBOX וה-360 וה-ONE עובדים על ה-XSX ב-BC, לא רק דיגיטלים. אז לא, אני לא מדבר רק על פס3, סוני יכולים לתמוך בהכל אם הם ירצו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 10 אפריל 2021, 14:37

glass man כתב:אני לא חושב שזה ככה, עובדה שסוני איפשרה משחקי פס1 בדור הפס3 כי מדובר במשהו עם עלות זניחה ומורכבות טכנית זניחה אין שום סיבה שהפס2 והפס1 לא היו זניחות לה טכנית בדור הפס4. על דור הפס3 אני פחות מדבר מסיבות ברורות של המורכבות שלו.

נינטנדו איפשרה BC איפה שהקונסולות שלה איפשרו את זה בצורה הגיונית כלומר בין הקיוב לWII ובין הWII לWII U ובניידות. וסגה עשתה את זה כבר בשנות ה90.

סוני פשוט החליטו, שהם חוסכים בעלויות של כל דולר, לא שמים CD ולכן מבטלים את הפס1 והחליטו שאין סיבה לשים אימולטור של פס2 שיש פרייארים שמוכנים לשלם על משחקי קלאסיק.

ואתה יודע מה הקטע? שאני אפילו זורם איתם, לא איכפת לי לקנות את כל ספריית הפס1 והפס2 שלי מחדש אבל שיתנו לי את האופציה.

אז בסדר הבנו שאתה, ראיין, אחי הגדול, ושכמותכם רואים במשחקי עבר משהו פאסה, אבל לא כולם חושבים ככה.

נינטנדו לא תמיד נתנה תאימות לאחור שזה יתאפשר לה בקלות
לדוגמה בwii ,בשלב מסוים הם ביטלו תאימות לגימקיוב
זה לא היה שינוי חומרתי ,הם פשוט ביטלו את החריצים לגימפאדים וכרטיסי זיכרון של גימקיוב ,וביטלו אפשרות להריץ משחקי גימקיוב בתוכנה
תאורטית הם יכלו לעשות תוכנה משופרת לתאימות לאחור
ולאפשר לשמור יתקדמות בזיכרון של הwii
ולישתמש בגימפאד קלסי

אבל לא ,פשוט ביטלו

תאימות לאחור לגימקיוב גם לא הגיע לwiiu

עוד ביטול תאימות לאחור היה בdsi
פשוט ביטלו תאימות לgba
בנוסף כל סדרת הds ,לא תאמה לאחור לgb וgbc
למרות שחריץ לgba תאם גם לקלטות gb ,הם פשוט הפסיקו תאימות לאחור שמסחרית זה התאים להם

בעניין סוני ,לסוני יש 2 דרכים עיקריות

1 פורטים ורימקים

2 השרות הזרמה שלהם

סוני כניראה לא מעונינים בתאימות לאחור גדולה
התאימות לps4 ,הגיונית מאוד מסחרית כרגע

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אפריל 2021, 23:39

חצי קשור לסוויטצ' ונינטנדו, עוד כמה דקות באירוע של NV יוכרז Atlan, ה-SOC החדש שלהם למכוניות עצמאיות. הוא מבוסס על הארכיטקטורה הבאה של NV (השמועות אומרות שקוראים לה הופר). כמובן שהצ'יפים האלה גדולים מדי בשביל הסוויטצ', אבל טוב לראות את הופר נכנס ל-SOC כי יש מצב לא רע שהופר יהיה הבסיס לסוויטצ' הבאה. מצד שני ORIN עדין לא נכנס ליצור, רק יצא שנה הבאה, והוא מבוסס על אמפר.

זה מתחיל עוד 10 דק' אם מעניין מישהו, בעיקר מתרכז באנטפרייז אבל תמיד יוצאים מהאירועים האלה חדשות גיימינג.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אפריל 2021, 00:08

אה כן, יצאתי חומוס, זה שודר בערב כבר :)

צופה בזה כרגע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 מאי 2021, 04:00

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 מאי 2021, 07:37

מדליק! זה לא מתקרב לדרימס אבל זה נראה סופר פשוט ומתאים לילדים, מה שדרימס לא כל כך, לפחות לא בחלק של הCreate.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 08 מאי 2021, 18:04

דרימס הוא יותר כלי ליצירה, פה זה משהו שמיועד ללמד תכנות לילדים. כמו Scratch או Kodu אני מניח, אבל עם הטאצ' של נינטנדו.
חבל שלא מוציאים את זה גם למחשב, פשוט עם האפשרות להפיץ את המשחקים שאתה יוצר רק לסוויצ'. סתם מטעמי נוחות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 מאי 2021, 18:10

לא ממש... דרימס אמנם גם ליצירת אמנות, אבל הוא גם ליצירת משחקים, ובשביל זה יש משהו שמאוד דומה למה שאנחנו רואים פה.
חפש טוטוריאלס של אנשים כדי לראות איך המכניקה עובדת מאחורי הקלעים, או איך מלמדים את זה במשחק עצמו.
יש ממש שלבים שהם בנו כדי להסביר כל, או לפחות עיקרי הכל וזה אשכרה ממש מהנה. המשחק חייב לצאת למחשב, זה כלי מדהים ופספוס של קהל שהיה מגדיל מאוד את היצע ואיכות המשחקים של הקהילה. אה, וגם למציאות מדומה במחשב, יש מלא אפליקציות לציור בVR שניסיתי אבל אין שום דבר כמו דרימס. מניח שזה עניין של זמן אבל פספסו את הבאז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 מאי 2021, 20:06

המשחק הוא נסיון של נינטנדו לעשות רובלוקס.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 08 מאי 2021, 21:10

Laskin כתב:לא ממש... דרימס אמנם גם ליצירת אמנות, אבל הוא גם ליצירת משחקים, ובשביל זה יש משהו שמאוד דומה למה שאנחנו רואים פה.
חפש טוטוריאלס של אנשים כדי לראות איך המכניקה עובדת מאחורי הקלעים, או איך מלמדים את זה במשחק עצמו.
יש ממש שלבים שהם בנו כדי להסביר כל, או לפחות עיקרי הכל וזה אשכרה ממש מהנה. המשחק חייב לצאת למחשב, זה כלי מדהים ופספוס של קהל שהיה מגדיל מאוד את היצע ואיכות המשחקים של הקהילה. אה, וגם למציאות מדומה במחשב, יש מלא אפליקציות לציור בVR שניסיתי אבל אין שום דבר כמו דרימס. מניח שזה עניין של זמן אבל פספסו את הבאז.

לא אמרתי שדרימס לא ליצירת משחקים, אמרתי שהוא כן ליצירת משחקים אבל מיועד בראש ובראשונה עבור מעצבים - עם המון כלים מותאמים לפיסול גרפי, סאונד ועוד. זה מוצר עם חפיפה אבל לקהל יעד שונה.

פה מדובר במשהו שבראש ובראשונה מיועד ללמד תכנות ויזואלי, כנראה עם פוקוס על צעירים, וככה זה משווק גם ברמת הטריילר. יצא לך לראות איזשהו טריילר לדרימס שבו הפוקוס הוא על טיימרים קאונטרים וכדומה?

רובלוקס הוא לדעתי בכלל עוד תת-קבוצה נפרדת, באזור של מיינקראפט (ושל מה שאפיק רוצים לעשות עם Core).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 מאי 2021, 10:55

לא, הפוקוס בטריילרים לא היה על הקטע האספקט הזה, וזאת משום שהוא הכי פחות "מושך" ויזואלית, אבל לגמרי הפונקציות האלה קיימות ונראות מאוד דומה במשחק עצמו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מאי 2021, 13:38

אני לא מבין על מה הויכוח כי גם לאסקין וגם גיא צודקים :). הם אכן שמים דגש על תכנות או יותר נכון על למידת העקרונות של תכנות משחקים ומצד שני הם באמת מתכננים שזה יהיה נגיש כמו איזה דרימס ולא איזה משהו כמו Game Maker.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 11 מאי 2021, 14:12

אפליקצית מחשבון יוצאת מחר לסוויץ' ב-9 דולר. זהו, הליינאפ של הכותרים הכבדים לקראת הסוויץ' פרו מתחיל לטפטף.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מאי 2021, 14:36

אם המחשבון הזה לא מריץ Doom זה לא שווה
בעולם המחשבונים והמדפסות אם אתה לא מריץ דום אתה לא קיים :).

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 מאי 2021, 19:24

glass man כתב:גם עם משחקי הפס3 יש לי כמובן סרט שלם. למה אני אמור לקנות את SMT3 בפס4 כשיש לי אותו דיגיטלית בפס3? שוב אני לא דורש שמשחקים שלא יכולים לעבוד מאיזשהו סיבה יתמכו אבל מה שיכול להיתמך והגיוני שיתמך כמו פס1 פס2 אין להם שום סיבה לא לתמוך.כלומר יש להם, תאוות בצע אבל אותי כלקוח תאוות הבצע שלהם לא אמורה לעניין אותי.

עכשיו אני מודע לזה שהפס4 לא קורא CD וכל החרא הזה אבל על זה אני מדבר שסוני יצאה מגדרה שיהיה קשה לתמוך בדברים מובנים מאליהם.

לcd ליזר שונה מלdvd
לdvd יש ליזר שונה מהבלו רי ,נכון שהרבה כונני בלו רי וubr
תומכים עד cd ,ככה שזה אפשרי וקים ,אבל זה מצריך עוד רכיבים בכונן
מה שעלול לגרום לשחיקה מהירה יותר
הענין עם סוני ,שאני לא חושב שהם אפילו מוכרים משחקי ps1 בחנות לps4
והם כן מכרו משחקי ps1 ,גם בויטה וגם בps3

ובעניין אמולציה שהזכירו פה ,חובבים הצליחו לפתח אמולטור
שפועל על pc ומריץ משחקי ps3 ,נכון לעשות דבר כזה על הps4
כניראה מאוד קשה אם בכלל אפשרי ,אני מופתע שms הצליחה
לעשות אמולטור לxbo שמריץ משחקי x360
והps3 יותר מסובכת

אבל להגיד שיהיה קשה לחברה כמו סוני לפתח אמולטור
לps5 ,שבגדול זה מחשב משחקים מכובד
שיריץ משחקי ps3 לפי רשימה של מאות כותרים מסוימים ?

לסוני יש את הקוד מקור למערכות הפעלה של הקונסולות שלה
אני כן חושב שסוני יכולה למכור בps5 ,משחקים מכל הדורות הקודמים
אני מנחש שהם לא עושים את זה שלא יהיו תלונות על תאימות לאחור
של גרסאות פיזיות

אני כן חושב שסוני יכולה לפתח אמולטורים מצוינים לps5
כניראה הכי טובים בשוק ,ואולי היא עושה את זה בכותרים מסוימים
אנחנו כצרכנים פשוט לא רואים איך המשחק רץ
יש הרבה כותרי ps3 שקיבלו פורטים ורימסטרים ,אנחנו לא יודעים כצרכנים איזה קודים שונו ואם משחקים מסוימים נעזרים באמולטורים
לפחות לחלקים מסוימים

סוני לדוגמה שהיה לה דגמי ps3 שתמכו באחור בps2
הדגם הראשון הכיל את כל החומרה של הps2 שרלוונטית לתאימות לאחור

הדגם השני כבר הכיל חלק מהחומרה והיתר רץ דרך אמולציה
סוג של פראנקינשטין לתאימות לאחור ,אבל זה פעל

במשחקים סוני יכולה לשנות חלק מהקוד וחלק אחר לעשות דרך אמולציה ,לדוגמה הcell מצריך הרבה כח חישוב ,וקשה ליגואר בps4
ליתמודד אם זה ? ,סוני תאורטית יכולה לעשות אמולטור לחלק שקשור
בgpu וזיכרון בps3 ,אבל מה שקשור לcell ,לשנות את הקוד שיתאים ליגואר
כן זה מצריך עבודה ,זה לא פשוט ,אבל כניראה קל יותר מלעשות פורט מלא

בps5 לאומת זאת ,יש להם אפשרות לעשות הכל באמולטור

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים