נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ינואר 2019, 23:54

ככל שעובר הזמן אני מבין שהחבר׳ה של era פשוט לא מבינים מה קורה סביבם.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 21 ינואר 2019, 01:56

bling כתב:אז גם פה אני לא ממהר להכנס לפאניקה אבל אני כן אומר שאם סוני תפיל את הכדור בכל הנוגע למפרט ברמה כזו שיהיה הפרש גדול מאוד מול מייקרוסופט (בהשוואה של מחיר דומה מינוס פלוס) אז אני לא שולל לקנות וואן 2 כקונסולה ראשית לדור הבא (שיהיה אצלי על תקן ה PC, פלטפורמה חזקה שמריצה הכל יותר טוב) ואת הפס5 בשלב מתקדם יותר בשביל הבלעדיים, מאוד מקווה שסוני לא תאלץ אותי לקנות 2 קונסולות.

מוקדם להגיד בוודאות אבל אני די ננעלתי על זה שאני הולך לוותר על פיסי למשחקים בדור הבא. גם ככה אני כבר לא משחק טריפל A עליו, מקסימום CRPGים פעם בחצי שנה-שנה, והגדולים מביניהם כבר זולגים לקונסולות גם ככה. יש סיכוי שבמצב הזה אני גם אצטרך ללכת על 2 קונסולות (אחת בהשקה או בסמיכות אליה ואחת אחרי כמה שנים), אבל עוד מוקדם לדעת, זה בעיקר תלוי בקטלוג של מיקרוסופט ואם הוא יהיה אטרקטיבי מספיק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 ינואר 2019, 02:00

אז אני רק אחדד משהו לגבי מעבר בין ארכיטקטורות ודורות של כרטיסי מסך. נכון, GCN נמצא איתנו שנים אבל בין הדורות שלו יש הבדלים. מאז סדרה RX300 (כלומר שלוש סדרות לאחור) לא ראינו שינוי ארכיטקטוני משמעותי. כלומר ה-RX390, ה-RX490 (שהכרטיסים הגבוהים שלו היו ה-FURY X), ה-VEGA 64 וה-RADEON VII הם בעצם כולם אותו דבר רק עם מספר CU שונה ומהירות שעון שונה, זה הכל. אבל מה קרה כש-AMD מפתחת את הארכיטקטורה? פעם אחרונה שזה קרה ראינו גידול ביצועים של 45% פר CU פר Mhz. אז מה כל זה אומר? זה אומר ש:
1) אם נקח VEGA 64 (הדור הנוכחי) ונשים בו 64 CU ונריץ אותו ב-1000Mhz נקבל 8.2TFLOPS.
2) אם נקח FURY X (הדור הקודם) ונשים בו 64 CU ונריץ אותו ב-1000Mhz שוב נקבל 8.2TFLOPS.
3) אם נקח 290X (הדור הקודם קודם לפני השינוי הארכיטקטוני) ונשים בו 64 CU ונריץ אותו ב-1000Mhz נקבל 5.6TFLOPS.

כלומר כמו שאפשר לראות, נתונים זהים לגמרי וביצועים מאוד שונים בגלל שדרוגי ארכיטקטורה שקרו בין סדרה RX200 לסדרה RX300.

ההבטחה של NAVI היא קפיצה ארכיטקטונית מ-VEGA (שהוא בעצם זהה לגמרי לRX500 שזהה לגמרי ל-RX400 שזהה לגמרי ל-RX300) שזה אומר קפיצה ארכיטקטונית ראשונה מאז סדרת RX200. מה שזה בעיקר אומר הוא שאין לאף אחד מהברברנים מ-ERA שמשנים כיוון ודיעה בכל פעם שיש דליפה חדשה שמץ של מושג מה NAVI מסוגל לעשות פר Mhz פר CU. ואם שוב תהיה קפיצה של 45% כמו בפעם קודמת? זה כבר אומר ש-64CU ב-1000Mhz נותן לנו GPU במהירות 11.9TFLOPS. ואם הקפיצה היא 20%? ואם היא 60%? וכמה CU הולכים להיות בGPU של הפס5 עכשיו שירדנו ל-7nm? הם מנסים לפתור משוואה של 8 נעלמים על ידי ניחושים רנדומאלים.

כנראה שביולי הולכים לחשוף את NAVI ושניה שיגידו לנו מה כרטיס NAVI ספציפי מסוגל לעשות מבחינת TFLOPS ויחשפו מה מהירות השעון שלו וכמה CU יש בו אז נוכל להתחיל לעשות טבלאות, השוואות וניחושים. עד אז? בעיקר לנחש לאיזה BALLPARK של כוח סוני ומיקרוסופט מכוונות כי איפה שיש רצון יש דרך - ע"ע ה-ONE X.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 21 ינואר 2019, 11:42

אז אני מניח שאתה יכול להסכים על כך שאנחנו כנראה לא צפויים לראות ביצועים ברמה של הvega vii? כי הtdp שלו הוא פשוט לא משהו שאני מצליח לדמיין במארז של קונסולה,שלא לדבר על המחיר,ואם אנחנו מחליפים את ה16gb hmb2 בgddr6 אנחנו מקבלים tdp אפילו יותר גבוה..
אם נקבל רמת ביצועים של vega 64 אני אהיה מאושר,אבל אני יכול לראות אותם גם דוחפים לנו לשם רמת ביצועים של vega56.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 ינואר 2019, 16:39

Uncle Pey'j כתב:אז אני מניח שאתה יכול להסכים על כך שאנחנו כנראה לא צפויים לראות ביצועים ברמה של הvega vii? כי הtdp שלו הוא פשוט לא משהו שאני מצליח לדמיין במארז של קונסולה,שלא לדבר על המחיר,ואם אנחנו מחליפים את ה16gb hmb2 בgddr6 אנחנו מקבלים tdp אפילו יותר גבוה..
אם נקבל רמת ביצועים של vega 64 אני אהיה מאושר,אבל אני יכול לראות אותם גם דוחפים לנו לשם רמת ביצועים של vega56.

צריכת חשמל לא עולה לינארית עם מהירות שעון, היא עולה בצורה הרבה יותר קיצונית (אני לא בטוח באיזה גרף, אני משער שעומר יודע יותר טוב). רדאון 7 רץ ב1800Mhz, כלומר אם תריץ אותו ב1000Mhz כמו בשמועות הוא יצרוך הרבה פחות מחצי. הוספה והסרה של cu דווקא כן מעלה ומורידה את הצריכה בצורה לינארית (בערך) כך שכל עוד העלות של הוספת cu היא סבירה, אפשר להוסיף cu במקום לעלות במהירות שעון ולהעלות את הצריכה לינארית. כדוגמה אפשר להסתכל על ווגה 64 בקרור אויר מול קירור נוזלי. זה כרטיס זהה כשבקירור הנוזלי השעון מואץ ב8% אבל הצריכת חשמל עולה ב19%. זה כמובן עובד גם בכיוון ההפוך, כלומר ירידה קטנה בשעון תיצור ירידה גדולה בצריכת חשמל ופליטת החום.

בגלל שאני לא יודע מה יהיה בnavi (שיפורים ביצועים פר cu פר Mhz וגם לא מה שיפורי צריכת החשמל) אני לא יכול לדעת מה אפשרי כרגע. מעבר לזה, ראדאון 7 הוא תוצר פאניקה והוא בעצם i20 שחתכו לו 4cu. הוא מוצר שיכלתי לחזות בדיוק מה הוא יעשה כי הוא פשוט שוב פעם כרטיס סדרה rx300 בשם אחר. אבל כרטיס navi? אין לי ידע מה הארכיטקטורה יודעת לעשות אז אין לי מה לנסות לחשב מהירויות שעון וtflops על פי מספר cu בלי שאני יודע מה הארכיטקטורה יכולה לספק.

כלומר יש יותר מדי משתנים. אני לא יכול לדעת ובקיץ נדע הרבה יותר טוב אחרי שנראה כרטיסי navi ראשונים לpc.

אגב, הביצועים של הרדאון 7 ושל ווגה 64 הם מאוד קרובים. מעבר לזה ווגה 64 זה סבבה לגמרי לקונסולת דור הבא. מדובר ב12.6tflops שזה לגמרי סביר לקונסולת דור הבא. אם יהיה שיפור כמו במעבר ארכיטקטורה הקודם של amd אז 64cu ב1050Mhz יתנו 12.5Tflops בצריכה נמוכה משמעותית מזאת של הx. סך הכל די הגיוני, לא?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 21 ינואר 2019, 18:03

12.64TF זה רק במצב בו אנחנו מדברים על תדר הבוסט של הכרטיס (1.5Ghz) שאתה עצמך הבהרת לי כמה פעמים שזה לא משהו שהולך לקרות בקונסולה..בתדר בסיס אנחנו מדברים על 10.2TF..
טוב,אני חושב שאני משנה את ההשערה שלי ל-GPU- אני מהמר על 11.73TF במקרה הכי טוב,כלומר 64CU בתדר של 1.2 יחד עם שיפור ביצועים של 15% clock for clock ש-Navi על פי כל מיני שמועות אמור לספק. ואם אנחנו מדברים על 64CU,אני מניח שהם ילכו על 72CU וינטרלו 8,מה שדוחף אותם ל-APU ממש גדול,אפילו ב-7nm,וזה בתנאי ש-Navi באמת נפטר ממגבלת ה-64CU..
אני כבר לא בטוח בכלום יותר :(

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 21 ינואר 2019, 18:30

DrKeo כתב:צריכת חשמל לא עולה לינארית עם מהירות שעון, היא עולה בצורה הרבה יותר קיצונית (אני לא בטוח באיזה גרף, אני משער שעומר יודע יותר טוב)

בגדול, כמו שאני מבין וזוכר, זה כן לינארי. הטרנזיסטורים/שערים לוגיים שמרכיבים את הצ'יפים האלה מבזבזים הספק רק בזמן מיתוג (כשאתה משנה את המצב שלהם מ0 ל1 או להפך). כל מיתוג מחייב אנרגיה מסוימת (שער של טרנזיסטור כזה מתפקד כקבל והאנרגיה פרופורציונאלית לקיבול ולריבוע של הפרש המתחים בין מצבי 0 ו1) וככל שהתדר עולה אז אתה עושה את מעברי האנרגיה האלה יותר פעמים בשניה ולכן ההספק (שמוגדר כאנרגיה ליחידת זמן) עולה ביחס לישר לתדר.

מה שכן, ככל שהטרנזיסטורים יותר קטנים אז הקיבול קטן והאנרגיה הנדרשת למיתוג קטנה. גם הזמן שהמיתוג לוקח הולך וקטן ולכן אפשר למתג בתדר גבוה יותר.
בנוסף, טרנזיסטורים קטנים יותר גם מאפשרים להוריד את המתחים הנדרשים למיתוג וזה עוד יותר משפיע על צריכת האנרגיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 ינואר 2019, 20:33

Uncle Pey'j כתב:12.64TF זה רק במצב בו אנחנו מדברים על תדר הבוסט של הכרטיס (1.5Ghz) שאתה עצמך הבהרת לי כמה פעמים שזה לא משהו שהולך לקרות בקונסולה..בתדר בסיס אנחנו מדברים על 10.2TF..
טוב,אני חושב שאני משנה את ההשערה שלי ל-GPU- אני מהמר על 11.73TF במקרה הכי טוב,כלומר 64CU בתדר של 1.2 יחד עם שיפור ביצועים של 15% clock for clock ש-Navi על פי כל מיני שמועות אמור לספק. ואם אנחנו מדברים על 64CU,אני מניח שהם ילכו על 72CU וינטרלו 8,מה שדוחף אותם ל-APU ממש גדול,אפילו ב-7nm,וזה בתנאי ש-Navi באמת נפטר ממגבלת ה-64CU..
אני כבר לא בטוח בכלום יותר :(

אני באמת לא יכול להגיד מה כן ומה לא הגיוני פה. אין לי מושג אם navi ישפר ביצועים ב5% או ב60% (בפעם האחרונה זה היה 45%) אז לא הייתי עושה ניחושים עד רמת השתי ספרות אחרי הנקודה הדצימאלית אבל אני כן חושב שסוני מכוונים לאזור ה12-13 tflops קונספטואלית אני פשוט לא יודע מה ההרכב או מהירות השעון שצריך לקבוע בnavi בכדי להשיג את זה.

עומר, באמת שאני לא מבין בזה מעבר לעובדה שצריכת החשמל והטמפ׳ מזנקים ברגע שעולים בצורה יחסית מתונה במהירות שעון. אין לי שמץ מה הסיבה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 21 ינואר 2019, 22:00

כי אתה מעלה את התדר אבל אז המעבד מתחיל לזייף ובתגובה אתה מעלה את המתח עד כמה שאתה רק יכול.
היחס בין התדר להספק הוא לינארי, היחס בין המתח להספק הוא ריבועי וההספק הכולל פרופורציונאלי למכפלה של השניים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ינואר 2019, 01:25

עדין לא חושב שהבנתי את היחס בין התדר לצריכה הסופית :)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 ינואר 2019, 12:04

DrKeo כתב:עדין לא חושב שהבנתי את היחס בין התדר לצריכה הסופית :)

לינארי :ugeek:

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 ינואר 2019, 20:51

אולי אני מפרש את זה לא נכון,אבל בין השורות,נשמע שריצ'ארד מכין אותנו לאכזבה מסויימת מהחומרה של הדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ינואר 2019, 20:59

ראיתי בנתיים רק שתי דקות אבל הוא מאשר את ברד שלך פייג' אז מעכשיו אני מוכן להקשיב :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 ינואר 2019, 21:11

אז רק בשביל לגרום לך לאבד את האמון שוב...
הייתה עוד דליפונת ב-Era שהגיע מיוזר שעבר אישור של האדמינים באתר (לא לזלזל בזה,לא מובן מאליו) שהגיב לדליפה ברדיט,כנראה מזוייפת,אבל מסתבר שמספיק מוצלחת כדי שחלק מהפרטים בה יהיו נכונים:
1. לטענתו,1TB SSD בפנים. לא ברור אם Nvme כי הדליפה המזוייפת (כנראה) מציינת NVME,שלפחות בערכות הפיתוח על פי סאמס זה מה שיש כרגע,אבל אני מניח בכל מקרה שמדובר בחיבור M2 משיקולי מקום פיזי.
2. Ray Tracing בפנים,כנראה בדמות ה-API ש-MS הכריזה עליו שנה שעברה,לא ברור אם מדובר בפיתרון תוכנתי בלבד או בשילוב חומרה.
3.לוקהארט היא לא קופסת סטרימינג
4. GDC19 הולך להיות מאוד מעניין עבור MS,ו-dev kits יישלחו לא הרבה אחר כך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ינואר 2019, 21:23

אני יכול להיות שוב פעם הדוש שאומר שזה נשמע לו בולשיט?
1) כרגע עולה SSD NVME בנפח 1TB סביבות ה-150$ אם רוצים חברה בסדר וסביבות ה-250$ אם רוצים חברה איכותית. אז נכון, ב2020 זה יהיה זול יותר ומיקרוסופט תקבל הנחת BULK אבל עדין בכמה דבר שכזה יעלה את המחיר של קונסולה? 100$? 70$? ואם תסתכל על ביצועים בPC של SSD מול דיסק קשיח מגנטי אתה תראה שיפורי LOADING של 10% או 20%, תלוי בכותר. כלומר שיפור ביצועים כל כך זניח שמנפח את המחיר הסופי של הקונסולה ב-100$? לי זה נשמע כמו אשכרה כסף לזבל. אני משער שהדליפה הזאת יותר מבוססת על ערכות פיתוח שהגיוני שיש בהן SSD בשביל לחסוך זמן למפתחים בהעתקות של גרסאות לHDD. כלומר מישהו שמע אולי על SPEC אבל הוא עם SSD רק בערכת פיתוח, לא במוצר הסופי.
2) לשים API של RT זה סביר לגמרי, כלומר זה חלק מהגרסה האחרונה של DX אז ברור שיש סיכוי שהAPI בפנים. אבל החומרה של AMD לא באמת יכולה להתמודד עם RT אלה אם יעשו בהם שימוש מצומצם בצורה חריגה מאוד עד למשהו לא מורגש. כלומר אני יכול לראות איך ישתמשו בVPT שזה לגמרי העתיד בעולם החומרה שחלשה מדי לRT אבל לא לצפות ל-RT אמיתי, גג ל-API שממילא קיים ב-DX היום ואולי יכול לעזור עם VPT.
3) עם זה אני מסכים, לא חשבתי שהיא אחת :)
4) בטח, למה לא, לגמרי הגיוני שבכנס מפתחים יתחילו לעוף כל השמועות והמידע. אני זוכר שהפרו נחשפה לראשונה בגלל שני מפתחים ברברנים בGDC 2016.

בנוגע לסרטון של DF, אני חושב שהוא מכין אותנו לקונספט הכללי של אכזבה כי אנשים תמיד מתבאסים כשהם שומעים מה באמת יש בקונסולה. לאו דווקא כי הוא יודע משהו שמאשר אכזבה.

ובנוגע לבראד, הוא גם זה שהביא את כל הקטע של קופסת הזרמה שיש בה חלקים מקומיים שעושים חלק מהרינדור מקומית, לא? כלומר זה אומר שהבן אדם מקבל המון מידע מכל מני מקומות והמידע שלו לפעמים נכון ולפעמים בולשיט. או במילים אחרות אם הוא מוציא סרטון כדאי להקשיב אבל גם כדאי לשמוע באוזן ביקרותית ולנסות להבין אם מי שהדליף לו את המידע אמין או לא.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 פברואר 2019, 14:58

סוני רושמת פטנט להרצה לאחור שנועד לקונסולת הפס5 על מנת שיריץ משחקים של חומרות חלשות יותר (כולל כל הדורות), כן ממש במילים האלה זה נראה, המקור של הפטנט הוא ביפנית ומי שפיתח את הפטנט זה מארק סרני, הנה תרגום של המקור ביפנית:

Sony Japan has just registered a new patent that allows the retrocompatibility of the hardware with previous consoles. It is a system to be applied in a future machine, PS5, and that allows the CPU of the new console to be able to "interpret" the central unit of the previous machines. The author of the development was Mark Cerny, the architect who designed the PS4 structure, and the patent, which has been filed under number 2019-503013, briefly explains what it consists of.

The aim is to make the applications designed for the previous consoles (legacy device) run perfectly on the most powerful hardware, and is focused on eliminating the synchronization errors between the new consoles and the behavior of the previous ones (PS4, PS3, PS2 and PSX). For example, if the CPU of the new console is faster than the previous one, data could be overwritten prematurely, even if they were still being used by another component.

Thanks to the new system, PS5 would be able to imitate the behavior of the previous consoles, so that the information that arrives at the different processors is returned in response to the "calls" of the games. The processor is able to detect the needs of each application and behave as if it were the original "brain" of each machine, cheating the software. This technology does not prevent PS5 could also have additional processors to have compatibility with machines whose architecture is difficult to replicate, as in the case of PS2.

In this blog you can see the most detailed information of the patent, with the diagrams in Japanese. Yesterday we explained the SRGAN process that allows you to perform "remastering by emulation" (another of the elements that Sony has patented, and converts images in SD resolution in 4K using artificial intelligence.

הנושא ברדדיט:

https://www.reddit.com/r/PS4/comments/a ... _backward/

הלינק לפטנט:

https://www.j-platpat.inpit.go.jp/web/P ... 70480304CE

הלינק למקור היפני של הידיעה:

http://blog.hokanko-alt.com/archives/54822370.html

אם באמת הפס5 תוכל להריץ משחקי פלייסטיישן מכל הדורות זה יהיה חתיכת דבר, כמובן שכמו מייקרוסופט במקרה שכזה המכשול הגדול יהיה בירוקרטי יותר מאשר טכני, שכן יש הרבה בעיות של זכויות יוצרים על כל משחק. מה שכן לסוני יש ספרייה עשירה מאוד גם של משחקים שיש להם עליהם זכויות כמפיצה ככה שצריך להיות מספיק מבחר.

כמובן שגם סוני עצמה יכולה להתנהג בצורה דרקונית ועם תאוות בצע בנוגע להרצה לאחור, נצטרך לראות מה יהיה אבל כבר זה שתהיה להם אפשרות טכנית להביא את הפיצ׳ר הזה זה כבר יהיה סימן טוב, את כל השאר ניתן לפתור (רעש באינטרנט מחולל פלאים לרוב) אבל קודם שיהיו בכלל מסוגלים לזה שיהיה על מה להתעצבן :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 פברואר 2019, 18:17

אני סקפטי בנוגע לאימולציה של פס3 ופס1,בעיקר פס3. לגבי הפס2,משום מה אנשים שוכחים שיש לסוני אימולטור מתפקד ובשל עוד מימי הפס3,ובפס4 הוא עושה את העבודה ואין שום דבר שמונע מהם לפתוח אותו לכל שאר הספרייה של הפס2,כי כרגע יש רק כמה עשרות בודדות של משחקים זמינים.
לגבי הפס4,אני לא חושב שיש מישהו אחד שחושב שלא הולכת להיות תמיכה לאחור במשחקים שלו,כי זה כל כך ברור שכן אבל לא,אני לא חושב שהפס3 תקבל תמיכה גם היא,אני לא בטוח שסוני תרצה להשקיע את המשאבים בפיתוח אימולטור עבורה בהתחשב בכך שאת רוב האקסקלוסיביים הגדולים שלה היא כבר העבירה לפס4. אני גם לא מצאתי שום אזכור בפטנט לפס3,אבל יכול להיות שפיספסתי.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 04 פברואר 2019, 20:06

אני לא חושב שצריך ללכת עד לתרגום מיפנית כשהמקור זמין גם באנגלית והפטנט רשום בWIPO:
https://patentscope.wipo.int/search/en/ ... axRec=1000

יותר מזה, הפטנט הזה הוא מאד ספציפי ומתייחס בפירוש לאמולציה של חומרת X86 (אינטל ו-AMD) כי הוא מתייחס לCPUID, שהיא הוראה שקיימת רק בארכיטקטורה הזו. כל מה שהוא עוסק בו זה תהליך שבו מעבד א' יחזיר לאפליקציה מידע שגוי ויגרום לה לחשוב שמדובר במעבד ב', כדי לפתור בעיות של סנכרון עם אפליקציות שתוכננו לעבוד ישירות עם המעבד הישן.

מאחר והפלטפורמה היחידה של סוני שמבוססת על חומרת X86 היא הPS4, מדובר פה בפטנט שלכל היותר מתייחס לאמולציה של PS4 ולא לשום קונסולה קודמת אחרת.
יותר מזה, אני מניח שסוני מלכתחילה בנתה את החומרה של הPS4 עם מחשבה קדימה, ולפי כל השמועות החומרה החדשה מיוצרת באותה ארכיטקטורה וע"י אותו ספק - ככה שבעיות של אמולציה אפילו פחות רלוונטיות במקרה הזה. עבור מה זה יכול להיות יותר רלוונטי? אולי עבור הזרמה של משחקים על חוות שרתים לשירות הענן של PSNow, מה שיאפשר לסוני להריץ את משחקי הPS4 באמולציה וללא תלות בספק חומרה (נניח אפילו על שרתים בארכיטקטורה של ARM).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 פברואר 2019, 22:40

סוני בהסטריה מהרצת משחקים על חומרות שונות, אפילו אם הארכיטקטורה בייסיקלי זהה. אפילו בהערות של סרני על הפטנט אפשר לראות את הביצים רועדות להם מפקודה שנועדה למעבד x שלא תרוץ כצפוי על מעבד y. סוני היא לא מיקרוסופט, הם לא יודעים לכתוב מעטפת ברמה של dx וכבר עם הפרו ראינו איך הם מפחדים מכל שינוי אפילו שהפרו קרובה בהרבה לפס4 מאשר הפס5.

הרי הפרו לקחה את הgpu של הפס4, הכפילה אותו במבנה פרפר והאיצה קלות את מהירות השעון שלו ושל הcpu. ברגע שהריצו משחק ללא תמיכת פרו, הפרו נטרלה חצי מהgpu והורידה את מהירות השעון לזו של הפס4 בסיס כך שבעצם קבלת 1 ל-1 פס4 בסיס בתוך הפרו בזמן הרצת משחקים ללא תמיכה ספציפית בפרו.

זה כמה סוני פוחדים משינוי חומרות מתחת לתוכנה שלהם, הם אשכרה ״שמו״ פס4 בסיס בתוך הפרו כי הם פוחדים מה יקרה כשחומרה עם השינוי הקל ביותר תריץ את המשחקים שלהם. אפילו מצב בוסט שהגיע אחרי חצי שנה לא פותח את החצי השני של הgpu, הוא רק מאיץ את הcpu והgpu בחזרה למהירות של הפרו. כלומר עד היום סוני לא מרשה למשחקים לרוץ על הפרו האמיתית, שני חלקי הgpu, אפילו שנתיים וחצי אחרי שהיא יצאה.

בקיצור, אני חושב שסוני צריכה את הפטנט הזה כדי להריץ משחקי פס4 על הפס5, הם פשוט לא סומכים על השכבות api שלהם שיעשו את העבודה. ומיקרוסופט? הם פשוט משחררים קונסולה עם פי 4.4 כוח עם מבנה זיכרון אחר לגמרי (זוכרים את ה8 גגיגה ddr3 ו-esram? הם הפכו ל12gb של gddr5 מאוחד, מבנה זיכרון שונה בכל צורה) מתחת לapi שלהם ולא ממש מזיז להם. יש לי הרגשה שלמיקרוסופט אין בעיה שהקונסולה הבאה שלהם תהיה שלוש יענים שרצות בתוך גלגל ועדין לתמוך לאחור בלי בעיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 פברואר 2019, 22:41

סוני הולכת בדור הבא להשקיע יותר בAAA ענקים אבל להוציא פחות משחקים. הם גם רוצים לשים יותר מאמץ במשחקי מולטי כי הם מרגישים שהם לא ממש היו בזירה בדור הזה.
But, no, I was referencing more with the things like GTA 5 Online, or you look at Call of Duty, or Fortnite, or any of those experiences,” he continued. “Worldwide Studios, like I say, we’ve been going really heavy into story-driven gaming. The power of the narrative. Big, spectacular experiences. But not a whole lot in the multiplayer side of things, I think. That’s an area where you will likely see us start to make more noise in the new term.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 18 פברואר 2019, 23:42

נחמד לראות שליידן מכיר בזה שהצד א' של סוני צריך גיוון כמו כל ליינאפ טוב. כרגע הוא כמובן מצוין אבל צריך למנוע ממנו להפוך להיות חדגוני, ודאבל דאון רק על משחקי סינגל עלילתיים ועתירי סינמטיקס ייצור נקודת תורפה משמעותית לקראת הדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 פברואר 2019, 17:58

DrKeo כתב:סוני הולכת בדור הבא להשקיע יותר בAAA ענקים אבל להוציא פחות משחקים. הם גם רוצים לשים יותר מאמץ במשחקי מולטי כי הם מרגישים שהם לא ממש היו בזירה בדור הזה.
But, no, I was referencing more with the things like GTA 5 Online, or you look at Call of Duty, or Fortnite, or any of those experiences,” he continued. “Worldwide Studios, like I say, we’ve been going really heavy into story-driven gaming. The power of the narrative. Big, spectacular experiences. But not a whole lot in the multiplayer side of things, I think. That’s an area where you will likely see us start to make more noise in the new term.

איזה חרא :(

וזו גם תהיה טעות עסקית לדעתי, הרי להתחרות מול הגדולות בתחום הזה היא לא תצליח רוב הסיכויים (וראינו לא מעט נסיונות מולטי כושלים שלהם בדור הפס3) ומשחקי הסינגל הם דווקא הדובר שנותן להם את הייחוד וה EDGE על פני התחרות. אפילו שחקנים שחובבים מולטי רוב הזמן אני בטוח שלא מעט מהם קנו פס4 בגלל הבלעדי סוני סינגל הזה שפעם ב מוציא אותם מהפורטנייט או מה שהם לא משחקים בו.

הזוי בעיני שדווקא בדור שהם שוברים שיאים שלא הגיעו אליהם בכל שנות קיומם מבחינת מכירות משחקים (וגם חומרה לרוב) וזה בעיקר בזכות הסינגל והאסטרטגיה הנוכחית, דווקא כשה מוכיח את עצמו כל כך טוב הם חושבים על שינוי כיוון מיותר שכזה.

אם סוני באמת תשים דגש על הדבר הזה זו יכולה להיות הזדמנות עבור מייקרוסופט למשוך שחקנים כמוני שדבקו בסוני במשך כל השנים, לי לא תהיה בעיה לעבור ספינה אם אני יודע שאקבל את מה שסוני סיפקה, כל דור חדש הקלפים מתערבבים ואין נאמנות. אני מקווה שסוני מודעת לזה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2019, 18:08

אני לא חושב שפתאום לא תקבל משחקי סינגל גדולים מנוטי דוג וסנטה מוניקה (ודוגרי מעבר להם אין לסוני יותר מדי אולפנים שבאמת "מוכרים מערכות", השאר פיתוח חיצוני), אני משער שהפיתוחי מולטי למניהם יהיו יותר מחברות של הסטודיואים העולמיים. אולי גרילה יכולים לעשות איזה קילזון באטל רויאל או משהו כזה, אבל אני לא חושב שנראה הרבה מעבר לזה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 פברואר 2019, 18:21

שמע עכשיו אנחנו מקבלים סינגל מכולם, ברור שלא כולם באותה הרמה אבל כמעט כולם תורמים בצורה כזו או אחרת לליינאפ. אם לא נקבל סינגל מגרילה, סאקר פאנץ׳, לא יהיה את המשחק דייויד קייג׳ שקיבלו מימון גדול והולכים למולטי, לא נקבל סינגל מבנד ולא יהיה TLG/ טים איקו ומשחקי AA שכאלה ולא משחקי סינגל בלעדיים של אינסומניאק (?) ומה עם האולפן של קוג׳ימה? אז כן למרות שהקור הכי חשוב בדמות נוטידוג וסנטה מוניקה ישארו זה עדיין יהיה downgrade חזק ממה שהתרגלנו אליו.

לא כולם מוכרים מערכות בפני עצמם אבל כל זה מתגבש לליינאפ שמביא לסוני את הייחוד והיתרון שכן תורם למכירת מערכות.

המשאבים גם ככה מאוד מוגבלים כמו שסוני בעצמם אומרים, מהבחינה הזו שפיתוח עכשיו לוקח המון המון זמן ולכן יוצאים פחות משחקים אבל כל אחד נהיה מותג ענקי הרבה יותר מה שמפצה על הכמות. זה מה שבערך קרה לסוני בדור הזה כשכל הגדולות לא סיפקו יותר ממשחק אחד, מקסימום שניים אבל המותגים נהיו גדולים יותר, אם הם יבזבזו משאבים יקרי ערך על עוד מולטי בינוני שיעלם בשוק אז זו תהיה טעות גדולה מבחינתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2019, 18:25

עם אולפנים חיצוניים אפשר לעשות אינסוף שיתופי פעולה, כלומר אני לא רואה את זה כגזרה על אינסומניאק או קוג'ימה או FROM. דיוויד קייג'? הוא כבר רשמית לא קשור לסוני יותר, הם במולטי פלטפורם עכשיו ולדעתי צוות ICO כבר לא ממש קיים. אז כן, סוני הם בייסיקלי גריל וסנטה מוניקה אצלי בספר. השאר? משחקים סבבה שכזה שאולי קונים ואולי לא, אבל הם לא ימכרו לי פס5 כמו שGOW2 ימכור לי פס5.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 25 אורחים