PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 15:12

רונן, לא הבנתי מה דרמתי באופן מוגזם בה, set-piece די סטנדרטי ביחס לעולם של MGS,
ספויילר: הצג
באים לצוד אותו והוא מנסה לברוח מהבית חולים, לא ראיתי פה משהו חריג.

ולא הבנתי במה אתה מתקשה עם המצלמה, המצלמה נשלטת כמו כל משחק תלת מימד מהעשור האחרון.

ודווקא הגראפיקה הפריעה לו אם קראת את הכתבה, הוא אמר שהוא לא מבין למה מתלהבים ממנה ושהיא לא הרשימה אותו במיוחד אבל מה שהכי מפריע לו זה שהכל מרגיש כל כך מוכר :)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 15 אוקטובר 2015, 16:00

Klayman כתב:זה לא ממש קשור לתוכן פרוצדוראלי או משהו. אתה נותן אמירה ריקה מתוכן של "אף פעם אי אפשר לדעת". סבבה ברור שזה נכון. אז מה?

אני אומר שעם תוכן מיוצר פרוצדוראלית זה מקרה יחודי: בתאוריה הרבה פחות מעניין לצפות מהצד - כי אין פה משהו מתוסרט וסינמטי להתלהב ממנו בE3 - אבל לשחק במשחקים האלו וכל סיבוב לגלות משהו שונה לחלוטין זה כבר משהו אחר לגמרי שיכול לתפוס אנשים. זה מסביר את ההצלחה לא רק של מיינקראפט אלא של משחקים מCivilzation ועד Don't Starve. יצא לך לראות טריילר או let's play לאחד מהמשחקים האלו ולהתלהב ממנו בתור משהו שאתה פשוט חייב לעצמך?

bling כתב:SWYM, זה ברור שהיו גם מפלצות תוכן בדור הקודם אבל לא בכמות כזאת, אני לא זוכר מצב כמו השנה שאני מתחיל לשחק את הוויצ׳ר, משחק בו יותר מחודש, נאלץ לעשות הפסקה בשביל באטמן, משחק בו עוד פעם יותר מחודש (עשיתי 100%), עובר למגס5, עוד הפעם משחק של חודשים (גם פה אעשה בטח 100% אחרי שקיאו אמר לי שזה שווה), ועוד הייתי קונה את פולאאוט 4 אם לא היה לי את הוויצ׳ר שנחש מה? נכון עוד משחק של 100+ שעות.

אנחנו מתמקדים במשחקי RPG ועולם פתוח? זה מה שהיה בשנת 2006:
אובליביון במרץ. הסנדק גם במרץ. דד רייזינג באוגוסט. גם סיינטס רו באוגוסט. אנצנטד ארמס? שוב אוגוסט. Just Cause? ספטמבר. גותיק 3? אוקטובר. נוורווינטר נייטס 2? נובמבר.
אני מסכים שיש קצת תחושה של ניפוח תוכן במשחקים עצמם כשזה מגיע לעולם פתוח - כלומר מפלצות התוכן הגדולות העלו קצת במשקל והפכו למפלצות תוכן גדולות קצת יותר, ובמקרה השנה יצאו כמה מפלצות תוכן איכותיות במיוחד. אבל (אם נניח לרגע את משחקי יוביסופט בצד עם הטרנד שלהם להפוך לעולם פתוח עם מגדלים) אני לא בטוח שיש יותר מפלצות, ואנחנו אפילו רואים את המגמה של אותם מפתחים מהשנים ההן שכבר עשו עולם פתוח להמשיך באותו הכיוון.
נראה לי שMGS V הוא המשחק היחיד השנה שבאמת עשה מעבר ממשחק לינארי למשחק עולם פתוח, ונראה גם שזה עשה לו טוב.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 15 אוקטובר 2015, 16:15

bling כתב:רונן, לא הבנתי מה דרמתי באופן מוגזם בה, set-piece די סטנדרטי ביחס לעולם של MGS, באים לצוד אותו והוא מנסה לברוח מהבית חולים, לא ראיתי פה משהו חריג.

נכון, אך האופן שזה נעשה בו הרגיש זול. דרמה אחר דרמה. אולי כי מדובר בדרמות קצרצרות שעוקבות זו אחר זו בסמיכות כזו, אז הרגיש צפוף וזול יותר.

ולא הבנתי במה אתה מתקשה עם המצלמה, המצלמה נשלטת כמו כל משחק תלת מימד מהעשור האחרון.

לא כך, לא בציר Y. המצלמה "ברחה" לי כל הזמן, כיוונה לתקרה או לרצפה.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 16:32

גיא, חצי ממה שכתבת הם משחקים סוג ב' לא מעניינים במיוחד. השנה כל הגדולים, הבאמת גדולים, הם מפלצות של עשרות שעות. אני באמת לא זוכר שנה כזאת שבה כל משחק שאני רוצה לשחק דורש ממני 50 שעות הקדשה. מהרשימה שרשמת אולי שניים רציתי לשחק ואני משער שזה חל על רוב האנשים כאן. משחקים ארוכים לא חסרים, כל שנה יוצאים כאלה, פשוט השנה הזאת מרגישה חריגה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 16:43

לא רק זה, אתה בטוח שכולם נופלים בדיוק להגדרה של עולם פתוח? בכל אופן ברור שזה לא אותו הדבר, חוץ מזה שגם הוויצ'ר עבר לעולם פתוח אמיתי, המשחק השני אומנם היה גדול יותר אבל הוא לא נחשב לעולם פתוח באמת.
---------------------------------------------------------------------------
רונן, יש לך ניסיון עם הסדרה? אני לא מתנשא עליך אבל זו ממש לא סצינה מוגזמת אם אתה מכיר את המותג, אין שם משהו דרמתי במיוחד בקונטקסט של MGS, זו היתה סצינה שעשויה מצויין, אפשר להתלונן על כך שהקריבו בה גיימפליי לטובת סינמטיות אבל הסינמטיות היתה מצויינת.

ואני שוב לא מבין מה הבעיה עם המצלמה, בחיים לא נתקעה לי ברצפה או בתקרה, יש לך שליטה מלאה עליה כמו כל משחק תלת מימד, נשמע לי הזוי מה שאתה מתאר, כאילו עד עכשיו שיחקת משחקי דו מימד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 16:58

bling כתב:לא רק זה, אתה בטוח שכולם נופלים בדיוק להגדרה של עולם פתוח? בכל אופן ברור שזה לא אותו הדבר, חוץ מזה שגם הוויצ'ר עבר לעולם פתוח אמיתי, המשחק השני אומנם היה גדול יותר אבל הוא לא נחשב לעולם פתוח באמת.
---------------------------------------------------------------------------
רונן, יש לך ניסיון עם הסדרה? אני לא מתנשא עליך אבל זו ממש לא סצינה מוגזמת אם אתה מכיר את המותג, אין שם משהו דרמתי במיוחד בקונטקסט של MGS, זו היתה סצינה שעשויה מצויין, אפשר להתלונן על כך שהקריבו בה גיימפליי לטובת סינמטיות אבל הסינמטיות היתה מצויינת.

ואני שוב לא מבין מה הבעיה עם המצלמה, בחיים לא נתקעה לי ברצפה או בתקרה, יש לך שליטה מלאה עליה כמו כל משחק תלת מימד, נשמע לי הזוי מה שאתה מתאר, כאילו עד עכשיו שיחקת משחקי דו מימד.

ובנוסף לעניין עם המצלמה שנשמע הזוי, כל אחד ששחק את השעה של הפתיחה אמר שהיא מגניבה רצח. זה מטאל גיר, צריך להיות מוכן ל20% על טבעי במשחק אפילו שהקוג'ימה תמיד (וגם בMGS5) מסביר הכל בדרכים מוזרות ומתפתלות.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 15 אוקטובר 2015, 17:00

bling כתב:רונן, יש לך ניסיון עם הסדרה? אני לא מתנשא עליך אבל זו ממש לא סצינה מוגזמת אם אתה מכיר את המותג, אין שם משהו דרמתי במיוחד בקונטקסט של MGS, זו היתה סצינה שעשויה מצויין, אפשר להתלונן על כך שהקריבו בה גיימפליי לטובת סינמטיות אבל הסינמטיות היתה מצויינת.

שיחקתי ברימייק של הראשון, וברביעי (המאכזב לדעתי). למיטב זיכרוני, זה לא כך בשאר המשחקים.

אבל גם אם זה היה כך גם בהם, זה לא סותר את הביקורת שלי. אבל כנראה זה אישי מאוד. וזה לא באמת קריטי. בתור הקדמה זה היה בסדר.

זה לא נכון מה שאתה אומר: באססינג קריד אתה יכול לכוון את המצלמה בציר Y? בוויצ'ר? איפה כן?
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 15 אוקטובר 2015, 17:03

bling, לדעתי אתה מבלבל עם ציר X. הוא קיים בכל משחקי תלת ממד.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 17:12

חחח הרימייק של הראשון הרבה יותר מוגזם, עשו אותו בתקופה שהמטריקס וג'ון וו או סרטי ג'ט לי היו נפוצים וסנייק עושה שם התחמקויות בהילוך איטי ומשתמש בטילים כמקפצה וכל מני שטויות כאלו :)

ב MGS4 כמובן שלא חסרים רגעים הזויים, כולל הבוסים עצמם.
MGS1 (וגם הרימייק) היה רגוע יחסית מבחינת הבוסים, למרות שגם שם היה לך בחור שידע לקרוא מחשבות ולהזיז דברים בצורה טלפתית והוא אפילו לא קיבל הסבר טבעי לכך וכמובן נינג'ת סייבורג- "רגוע" יחסית ל MGS, בהמשך כבר התקדמנו לערפדים ואנשים בני 130 שמקבלים אנרגיה מהשמש, בקיצור, זה באמת עניין שבשגרה, תנסה להנות מהטירוף ואל תחשוב יותר מדי :)

בקשר למצלמה, יש לך אנלוג אחד שאיתו אתה מזיז את סנייק ואנלוג שני שאיתו אתה מזיז את המצלמה בחופשיות, כמו כל משחק ב 15 שנה האחרונות בערך, אני עדיין לא מבין על מה אתה מדבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 17:24

אבל הוא לא ערפד, הוא איש עם יכולות ריפוי מרשימות שחוזקו בעזרת ננו מכונות. להכל יש הסבר נורא הגיוני :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 17:30

ועל הדרך הוא גם יכול לרוץ על מים או על קירות.

לפעמים עדיף שישאר ערפד מאשר ההסברים של קוג'ימה.

בכל אופן מצחיק שרונן מתלונן על דרמטיות והגזמה אחרי ששיחק ברימייק של MGS1, זה פחות או יותר המשחק הכי דרמתי בצורה מוגזמת ומאולצת שיש בסדרה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 18:24

זה הננו מכונות!!!!!!
יש לי עוד בדיחה אבל קודם תסיים את פרק 1 של MGS5 :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 אוקטובר 2015, 18:34

DrKeo כתב:אבל הוא לא ערפד, הוא איש עם יכולות ריפוי מרשימות שחוזקו בעזרת ננו מכונות. להכל יש הסבר נורא הגיוני :)

חחח. "נורא הגיוני" :)
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 18:40

אפשר לפרק את זה לשניים:
"הסבר הגיוני"
"הסבר נורא"

ושניהם עובדים לגמרי!

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 אוקטובר 2015, 19:06

DrKeo כתב:אפשר לפרק את זה לשניים:
"הסבר הגיוני"
"הסבר נורא"

ושניהם עובדים לגמרי!

לייק וכו'.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 16 אוקטובר 2015, 21:26

bling כתב:חחח הרימייק של הראשון הרבה יותר מוגזם, עשו אותו בתקופה שהמטריקס וג'ון וו או סרטי ג'ט לי היו נפוצים וסנייק עושה שם התחמקויות בהילוך איטי ומשתמש בטילים כמקפצה וכל מני שטויות כאלו :)

נכון, היה מטריקסי ולא כל אחד אהב זאת, אך לא מדובר בדרמות קטנות בזו אחר זו בסמיכות כזאת. אולי גם כי הם לא ממש מעניינים ("ופתאום" בא איש אש, ושוב, ושוב, ושוב. מייגע!). אני מדבר על משהו אחר לגמרי.

וזה לא רלוונטי. גם אם זה היה כך במשחקים הקודמים בסדרה, דעתי לא תקפה פחות, אז הכלל אותה על כולם :)

ב MGS4 כמובן שלא חסרים רגעים הזויים, כולל הבוסים עצמם.

שוב, אתה בכלל מדבר על משהו אחר. אינני מדבר על קטעים הזויים.

בקשר למצלמה, יש לך אנלוג אחד שאיתו אתה מזיז את סנייק ואנלוג שני שאיתו אתה מזיז את המצלמה בחופשיות, כמו כל משחק ב 15 שנה האחרונות בערך, אני עדיין לא מבין על מה אתה מדבר.

אתמול שיחקתי באוסף אנצ'רטד והבנתי את מקור אי־ההבנה: גם בו יש ציר Y, אך הוא הרבה פחות רגיש, כמו בכל משחק. עובדה שלא הסתבכתי בהם, בניגוד ל־MGS5. הבנתי מחבר שאפשר לווסת את הרגישות. אעשה זאת.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 16 אוקטובר 2015, 21:28

תשמעו, אנצ'רטד 1 נהדר, גם בימינו. והוא נראה מרהיב. שיחקתי בדמו של השני, ואני בכלל לא חושב שיש הבדל גרפי. אז הם עשו עבודה טובה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 אוקטובר 2015, 21:54

תלונה מאוד לא ברורה יש לך, "דרמות קטנות בסמיכות",
כן האיש אש רודף אחריו, מה בדיוק מפתיע או מוגזם פה? הם באו לצוד את הבוס.

גם כשראית שליחות קטלנית 2 אמרת "ואז בא האיש מתכת הנוזלית, ואז שוב ושוב ושוב"? כאילו כן, זה הקונספט של הסרט כמו שב MGS5 זה הקונספט של הסצינה, לא הבנתי מה אתה רוצה אבל סבבה :)

וממה שראיתי בסרטונים באיכות גבוהה וגם בתמונות, יש הבדל גדול בגראפיקה בין אנצ'רטד 1 ל 2 גם אחרי כל השיפוצים, אולי המשחק הראשון עבר את המייקאובר הכי קיצוני (בכל זאת החליפו את המודל הראשי שם במודל מההמשכים) אבל עדיין זה לא מספיק כדי לסגור את הפער.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 17 אוקטובר 2015, 11:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 16 אוקטובר 2015, 22:51

bling כתב:תלונה מאוד לא ברורה יש לך, "דרמות קטנות בסמיכות", כן האיש אש רודף אחריו, מה בדיוק מפתיע או מוגזם פה? הם באו לצוד את הבוס.

הצגתי עובדות. יש פה דרמות קטנטנות בסמיכות רבה מדי, זה היה מוגזם בעיניי ומאוד מתאמץ.

זה לא היה לרוחי. אצלך זה עובר, זה בסדר. אצלי פחות. וגם זה בסדר.

גם כשראית שליחות קטלנית 2 אמרת "ואז בא האיש מתכת הנוזלית, ואז שוב ושוב ושוב"? כאילו כן, זה הקונספט של הסרט כמו שב MGS5 זה הקונספט של הסצינה, לא הבנתי מה אתה רוצה אבל סבבה :)

נו, מה הקשר? אני דיברתי על סמיכות. אני מסביר את עצמי ואני מרגיש שאין הקשבה. גם כשהאיש הנוזלי הופיע, זה תמיד בא בהקשרים אחרים במהלך הסרט כולו.
איש האש שוב הופיע, שוב העיף את כולם, שוב נעלם, שוב הופיע, שוב העיף את כולם, ושוב ושוב ושוב. והכול בהקדמה לבדה! ואני לא מדבר רק עליו. סמיכות הדרמות הרגישה זולה, הדרמה מוגזמת ומתאמצת, ולא מאוד מעניינת. מה זה קשור ל'שליחות קטלנית' חחח

וממה שראיתי בסרטונים באיכות גבוהה וגם בתמונות, יש הבדל גדול בגראפיקה בין אנצ'רטד 1 ל 2 גם אחרי כל השיפוצים, אולי המשחק הראשון עבר את המייקאובר הכי קיצוני (בכל זאת החליפו את המודל הראשי שם במודל מההמשכים) אבל עדיין זה לא מספיק כדי לסגור את הפער.

שיחקתי בשניהם (בשני בדמו, בינתיים) ואני לא רואה הבדל גדול, אם בכלל. הם נראים לי אותו הדבר. אני חושב שהשני נתפס מרשים יותר כי סביבותיו מגוונות ומפורטות יותר.

אתה יכול להביא תמונות?

הנה מה שמצאתי:

נערך לאחרונה על ידי רונן ב 16 אוקטובר 2015, 22:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 אוקטובר 2015, 22:54

רונן - מה עם תגית ספויילר לאירועים שקורים בתחילתו של המשחק לאלה מאיתנו שעוד לא שיחקו בו? :\.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 16 אוקטובר 2015, 23:00

Klayman כתב:רונן - מה עם תגית ספויילר לאירועים שקורים בתחילתו של המשחק לאלה מאיתנו שעוד לא שיחקו בו? :\.

חחח לא חשבתי על זה. לא ראיתי בו ספוילר. סליחה. תיקנתי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 אוקטובר 2015, 11:38

רונן אין מה להתווכח עם הדיעה שלך כמובן אבל רק אציין שגם בשליחות קטלנית יכלת להשמיע את אותה טענה בסצינות מסויימות שכביכול מעכבים את הרובוט ואז "פתאום" הוא חוזר, פוער איזה חור בקיר, יוצא מתוך משאית שרופה, לא משנה מה, כשהם חושבים שהם עוצרים אותו הוא תמיד חוזר, זה TROPE מאוד מוכר ולא ראיתי בסצינה הזו שב MGS5 הגזימו איתו יותר מאשר בהוליווד, אבל כאמור, דעתך.

בקשר להשוואה, אני יכול לטרוח ולחפש תמונות באיכות גבוהה אבל למען האמת ברור לי שלא תשתכנע (לא אישית נגדך, רוב האנשים ככה) אז אין לי מה לטרוח, הרי ראית את המשחק מול העיניים והחלטת שהם באותה רמה, אז מה כבר יעזרו לי תמונות? אולי רק לשכנע אחרים, אבל גם אם כולם יאמרו שיש הפרש ברור אתה לא תשתכנע אז אני מעדיף לחסוך את הטרחה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוקטובר 2015, 17:49

לא רק שהקטע באמת מזכיר מחסל בלתי ניתן לעצירה שרודף אחריך, המוסיקה בקטעים מסויימים במשחק שכוללים את THE SKULLS היא ממש אבל ממש דומה למוסיקת מרדף משליחות קטלנית 2. אני חושב שקוג'ימה בכוונה עושה סוג של הומאג' לשליחות קטלנית בMGS5.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 18 אוקטובר 2015, 11:29

שוב, זה אותו רעיון חוזר בקטע קטן במשחק, ולא מדובר רק באיש האש. סתם הרגיש לי מתאמץ מדי. אבל שטויות, המשחק מדהים. מעולם לא נתקלתי במשחק התגנבות שלא מזייף. האויבים מאוד דרוכים ואם חלק קטן מכם יהיה חשוף, גם ממרחק, הם עלולים לראות אתכם או לחשוד בכם. זה מעולה, אך גם מאוד מתסכל, אין סיכוי שלא יבחינו בכם. לא משנה כמה אני זהיר, הם תמיד מפתיעים אותי. זה מטמטם! :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 אוקטובר 2015, 11:31

רונן, תזחל הרבה :)
וככל שתתקדם יפתחו לך עוד כלים שיצילו אותך מגילוי ונשקים מתקדמים יותר, יש באמת הרגשה של חוסר אונים בהתחלה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 15 אורחים