PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2013, 13:22

Laskin כתב:וזה עוד בלי GOW3, NI NO KUNI, KZ, LBP... בתור מי שתמיד משתדל שיהיה לו גם מחשב חזק - אף פעם לא הרגשתי ממש צורך להפעיל את ה-360 שלי, שמאז GEARS 2 (המשחק שבגללו קניתי את המכשיר) רק העלה אבק... מיקרוסוט תאלץ בדור הזה ממש להתאמץ כדי לשכנע אותי לקנות מכשיר שלהם שוב, במקום כרטיס מסך חדש/נוסף.

וזה בלי שהזכרת גם את אינפמוס,האבי ריין,ואלקיריה כרוניכלס,ראטצ'ט וקלאנק ועוד ועוד,בקיצור אין פה בכלל תחרות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2013, 18:09

האם מגה-טון רציני מתקרב?
CVG ויורוגיימר,2 מקורות רציניים,טוענים שסוני הולכת לחשוף בקרוב מכשיר VR סטייל RIFT ל PS4,לפי CVG זה הולך לקרות ב TGS בספטמבר ונאמר שעובדים על הדגמה עם דרייב קלאב שתאפשר מבט של תא נהג:
Sony is preparing to reveal the final piece of its PS4 hardware strategy at TGS by showcasing a PlayStation-branded virtual reality head-mounted display, CVG has learned.

It originally intended to reveal the Sony headset at Gamescom but plans fell through at the eleventh hour. The company is currently weighing up whether the PS4 device should be pitched as a key differentiator for the console or a non-essential add-on.

The matter has been slightly complicated, but not derailed, by the growing industry support for Oculus Rift. Sony's device will be a categorical rival to Oculus, and for months there have been rumours suggesting the two companies are seeking a partnership.

A games developer familiar with Sony's plans, who wished to remain anonymous, told CVG that Evolution Studios is currently working with the device to simulate a cockpit view on its PS4 title Drive Club.

http://www.computerandvideogames.com/420136/sony-to-reveal-ps4-virtual-reality-headset-at-tgs/
יורוגיימר-
Sony plans to enter the virtual reality gaming space in a big way with PlayStation 4, Eurogamer can reveal.

Multiple sources have indicated to Eurogamer that Sony's VR headset will work similarly to Oculus'. Internally, the device has been demonstrated with Evolution Studios' PS4 racer DriveClub, with players able to look around the cockpit of a car.

בנוסף יורוגיימר טוענים שקיימת האופציה שכל הקונסולות גם יתמכו ב RIFT,ושהיו שיחות על כך:
There also remains the possibility that both Microsoft, Nintendo and Sony may facilitate Oculus Rift compatibility with their consoles, and Oculus is often asked about potential deals with first parties.

"They're a little busy," Malamed told Eurogamer. "We've chatted, but they're trying to bring their new consoles out. It's a possibility - it would work. It's the same thing as iOS - it could technically work, but the business side isn't there."

http://www.eurogamer.net/articles/2013-09-03-sony-set-to-go-big-with-virtual-reality-on-playstation-4

אין פה ספק,2 מקורות כאלו גדולים שמדווחים את אותו הדבר-מגהטון רציני-סוני בוודאות כמעט מוחלטת עובדת על VR ויש סיכוי גבוה שנראה את זה כבר ב TGS.
מן הסתם גם MS תעלה על העגלה במקרה שכזה,זה נראה שהדור הזה הולך להיות דור מעבר ל VR,לא קשה לדמיין שכבר דור הבא הקונסולות יגיעו עם VR בילט-אין אבל אני מקדים את המאוחר,בואו נראה איך זה יעבוד בכלל עם הדור הנוכחי,לפי מה שאומרים אנשים שהתנסו ב RIFT זה העתיד,חתיכת טוויסט הדור הקרב הולך לקבל אם זה יתקבל כמו שצריך :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 ספטמבר 2013, 03:42

נושא הVR מדכא אותי שהדור הה כבר התחיל, אני לא יודע אם סוני באמת יציגו משהו בTGS, האמת שזה לא נשמע מאוד סביר, אלא אם זה הסוד הכי שמור שהיה בתחום הגיימינג אי פעם.
אני מאוד אשמח אם בעתיד זה יתווסף כ"תמיכה מאוחרת", אבל הייתי יותר מרוצה אם הדור הזה היה מוכן לזה מראש, כמו שצריך, וממש מתאים את החומרה ומערכת ההעלה לדבר הזה, שמבחינתי לפחות - הוא הדבר הכי גדול בעשר השנים הקרובות בתחום, אם לא הרבה מעבר.
כולי תקווה שיש מאחורי זה משהו אמיתי, ושאם אכן סוני מוציאים "משקפיים" משלהם כל כך מהר - שזה יהיה 1080P כבר בדור הראשון שלהן, ויהיה LAG FREE כמו הOCULUS.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2013, 19:52

Laskin כתב:נושא הVR מדכא אותי שהדור הה כבר התחיל, אני לא יודע אם סוני באמת יציגו משהו בTGS, האמת שזה לא נשמע מאוד סביר, אלא אם זה הסוד הכי שמור שהיה בתחום הגיימינג אי פעם.
אני מאוד אשמח אם בעתיד זה יתווסף כ"תמיכה מאוחרת", אבל הייתי יותר מרוצה אם הדור הזה היה מוכן לזה מראש, כמו שצריך, וממש מתאים את החומרה ומערכת ההעלה לדבר הזה, שמבחינתי לפחות - הוא הדבר הכי גדול בעשר השנים הקרובות בתחום, אם לא הרבה מעבר.
כולי תקווה שיש מאחורי זה משהו אמיתי, ושאם אכן סוני מוציאים "משקפיים" משלהם כל כך מהר - שזה יהיה 1080P כבר בדור הראשון שלהן, ויהיה LAG FREE כמו הOCULUS.

אני חושב שאפשר לחתום על זה שסוני אכן מפתחת משקפיים כאלו,יש פה 2 דיווחים שונים של אתרים גדולים שמדווחים את אותו מידע,קשה לפספס במקרים כאלו,זה כמעט וודאי גם אם לא יוצג ב TGS.

בקשר לציפיות שלך של 1080P כדאי שתצנן אותן,הקונסולות לא מספיק חזקות כמו שאתה רואה להחזיק משחקי דור הבא (או אפילו cross gen כמו BF4) לא תובעניים במיוחד ב 1080P ו 60 FPS אז איך בדיוק אתה חושב שתקבל VR ברמה שכזו?

זה ברור שזה לא יהיה ברמה כמו שצפוי אצל בעלי ה PC,תהיה פשרה חזקה בגראפיקה,אני חושב שהאינדי יכולים לטרוף את הקלפים בפיתוחים של משחקים שיותאמו ל VR,יש לאינדי עם השילוב של משחקים לא מסחריים עם פחות סיכונים שיכולים להשתמש ב VR פוטנציאל לספק כמה מהדברים הכי חדשניים שתשחק בעשרים שנה האחרונות.
למשחקי AAA מסיביים שישתמשו בזה ברמה גבוהה נצטרך לחכות לדור של הפס5 שיבוא עם זה built in.

אני חושב שבלי קשר זה דור מעבר ל VR,זאת אומרת שגם אם סוני היתה מחלקת לך ערכה כזו בכל קונסולה זה לא היה עובד,הטכנולוגיה לא מספיק בשלה והסיכון היה גדול מדי,זה טבעי שתהיה הרצה של זה בתור תוסף משני לראות איך הקהל מגיב לזה והאם זה באמת עובד לפני שעוברים לדבר האמיתי בדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2013, 20:09

אני הייתי מצנן את ההתלהבות לVR בקונסולות, ביחוד שהן פשוט לא מספיק חזקות בשביל לעשות את זה כמו שצריך לא ברזולוציה בזויה. כלומר עם 1080P הן בקושי מתמודדות, איך הן יתמודדו לרנדר הכל סטראוקופי?

אגב, אם כבר הייתי רוצה שמשהו יפתח משקפי VR זה מיקרוסופט, הרי להם יש את הקינקט. קינקט עם VR יכול להיות מדהים עד הזוי, לא רק שהראש שלך בפנים אלה גם הזרועות והגוף שלך. כמובן שזה לא יעזור יותר מדי למשחקים סטנדרטים אבל אפשר לעשות עם זה משחקים הזויים. או בעצם במילים אחרות, רק הRIFT יכול להביא משהו מעניין כי הוא בPC.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 ספטמבר 2013, 20:21

אני די בטוח שהקונסולות החדשות בהחלט מסוגלות להריץ משחקים יפים במיוחד, ב-1080P וב-60FPS, גם אם כרגע לא הרבה משחקים מסוגלים לעמוד בזה... עניין של שנה עד שנתיים שרוב מוחץ של המשחקים החדשים שיצאו - יהיו כך.

גם אם לא - לפחות שתהיה תמיכה ברזולוציה הזו בחומרת המשקפיים, ומקסימום - למשחקים תהיה אופציה לרוץ עם יותר הבדלים בLOD, טקסטורות מטושטשות יותר וכד' - אבל סטריאוסקופי ומהיר. זה באמת לא נורא מסובך, ואני בהחלט מעדיף לשחק בKZ החדש בהגדרות נמוכות יותר, אבל ברזולוציה "טבעית" יותר וממש להרגיש בפנים, מאשר בהגדרות גבוהות יותר ועדיין להיות בסלון שלי :)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 04 ספטמבר 2013, 04:27

אני רוצה להתלהב, אבל מאחר ובסיבוב הקודם כאשר סוני סיפרה לכולם שתלת ממד זה הדבר הבא, בעוד שהמציאות בפועל הייתה רחוקה מכך (רוב המשחקים רצו ברזולציה מתחת לHD ובפחות מ-20 פריימים) קשה לא להיות סקפטי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2013, 20:28

DrKeo כתב:אני הייתי מצנן את ההתלהבות לVR בקונסולות, ביחוד שהן פשוט לא מספיק חזקות בשביל לעשות את זה כמו שצריך לא ברזולוציה בזויה. כלומר עם 1080P הן בקושי מתמודדות, איך הן יתמודדו לרנדר הכל סטראוקופי?

אגב, אם כבר הייתי רוצה שמשהו יפתח משקפי VR זה מיקרוסופט, הרי להם יש את הקינקט. קינקט עם VR יכול להיות מדהים עד הזוי, לא רק שהראש שלך בפנים אלה גם הזרועות והגוף שלך. כמובן שזה לא יעזור יותר מדי למשחקים סטנדרטים אבל אפשר לעשות עם זה משחקים הזויים. או בעצם במילים אחרות, רק הRIFT יכול להביא משהו מעניין כי הוא בPC.

ואתה חושב שמישהו יפתח משחק AAA גדול עם גראפיקה מפוצצת שינצל איזו נישה קטנה של ה RIFT על ה PC?
עזוב הקונסולות חלשות מדי ולא מגיעות עם המשקפיים כחובה ולכן זה דופק גם את ה VR של ה PC,זאת אומרת הוא כן יהיה ברמה הכי גבוהה כי משחקי AAA גדולים יעבדו עליו כמו שצריך בזמן שעל הקונסולות יאבקו לשמור על 1080P בלי VR אבל לא יבנו משהו ספציפי אליו שינצל אותו מבחינת גיימפליי אלא הוא יריץ משחקים רגילים שנעשו במחשבה גם לקונסולות פשוט עם תמיכת VR,ולא שאני מזלזל בזה אבל זה לא יהיה חדשני כמו משחקים שייעשו מראש במחשבה של VR.

אני חושב שלאינדי יש פוטנציאל להביא הרבה דברים מדליקים מבחינת גיימפליי בדור הבא עם VR שירוצו טוב גם על הקונסולות.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 03 ספטמבר 2013, 20:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2013, 20:29

Laskin כתב:אני די בטוח שהקונסולות החדשות בהחלט מסוגלות להריץ משחקים יפים במיוחד, ב-1080P וב-60FPS, גם אם כרגע לא הרבה משחקים מסוגלים לעמוד בזה... עניין של שנה עד שנתיים שרוב מוחץ של המשחקים החדשים שיצאו - יהיו כך.

גם אם לא - לפחות שתהיה תמיכה ברזולוציה הזו בחומרת המשקפיים, ומקסימום - למשחקים תהיה אופציה לרוץ עם יותר הבדלים בLOD, טקסטורות מטושטשות יותר וכד' - אבל סטריאוסקופי ומהיר. זה באמת לא נורא מסובך, ואני בהחלט מעדיף לשחק בKZ החדש בהגדרות נמוכות יותר, אבל ברזולוציה "טבעית" יותר וממש להרגיש בפנים, מאשר בהגדרות גבוהות יותר ועדיין להיות בסלון שלי :)

הקונסולות דור קודם לא ממש הסתדרו עם 720P ב30FPS ברבה מקרים, ברגע שבקשת 60FPS הן כבר ממש לא הסתדרו עם 720P וכשרצית סטראוסקופי לא קיים אפילו משחק אחד (חוץ ממשחקי PSN ו-XBLA שיכלו לרוץ גם על איזה פס2) שהצליח לרוץ במשהו שקרוב ל720P. אנצ'רטד 3 גם עבר כיעור גרפיקה וגם רץ ברזולוציה של משחק WII בשביל לרוץ בתלת מימד. אני משער ש1080P במשקפי VR ממש אבל ממש לא נראה אלה אם נקבל הורדה אדירה באיכות הגרפית.

יש כבר משקפי VR ב1080P, הן עובדות נהדר ועם פאטצ'ים תומכות בבערך הכל וקוראים להן האוקולוס ריפט. מה שאני כן בטוח בו הוא שסוני באמת עושים את זה, הם ידועים בלראות טרנדים בתעשיה ואחרי שנה+ מהר מהר להוציא חיקוי ואני בטוח שהאוקולוס הדליק להם נורה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 ספטמבר 2013, 20:33

bling כתב:
ואתה חושב שמישהו יפתח משחק AAA גדול עם גראפיקה מפוצצת שינצל איזו נישה קטנה של ה RIFT על ה PC?
עזוב הקונסולות חלשות מדי ולא מגיעות עם המשקפיים כחובה ולכן זה דופק גם את ה VR של ה PC,זאת אומרת הוא כן יהיה ברמה הכי גבוהה כי משחקי AAA גדולים יעבדו עליו כמו שצריך בזמן שעל הקונסולות יאבקו לשמור על 1080P בלי VR אבל לא יבנו משהו ספציפי אליו שינצל אותו מבחינת גיימפליי אלא הוא יריץ משחקים רגילים שנעשו במחשבה גם לקונסולות פשוט עם תמיכת VR,ולא שאני מזלזל בזה אבל זה לא יהיה חדשני כמו משחקים שייעשו מראש במחשבה של VR.

אני חושב שלאינדי יש פוטנציאל להביא הרבה דברים מדליקים מבחינת גיימפליי בדור הבא עם VR שירוצו טוב גם על הקונסולות.

האמת, אני משוכנע שכן. לא יהיה בלעדי כל כך מהר, אבל התמיכה באוקולוס ריפט תהיה מעולה עד מושלמת במשחקים הגדולים ביותר (מבט ראשון, מן הסתם) כבר בשנה הראשונה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2013, 20:36

bling כתב:

משחקי AAA שנבנו אך ורק בגלל האוקולוס לPC?

יש לאוקולוס כל כך הרבה תמיכה מכל כך הרבה מקומות שאני לא מבין מאיפה אתה מביא בכלל שהפס4 יעזור לאוקולוס. הפס4 לא יעזור לאוקולוס כי המשקפיים של סוני לא יקבלו תמיכה, זה יהיה כמו התלת מימד. מפתחים הולכים להשקיע זמן ומאמץ להריץ את המנוע שלהם עם התאמות בסטראוסקופי והתאמות שליטה וגיימפליי רק בשביל שיתמוך בVR של סוני? לא ממש.

יהיו בדיוק שני סוגי כותרים שיפותחו אולי במיוחד לVR. האחד זה בלעדיים של סוני, הם לא יגיעו לאוקולוס וסוני לדעתי גם לא תעשה כאלה חוץ מאשר אולי ארקייד קטן פה וארקייד קטן שם כך שזה לא תורם לPC בשום צורה. השני יהיה מפתחי אינדי ומפתחי האינדי האלה היו עושים את זה עבור האוקולוס ממילא כי כל מי שמפתח במיוחד למשהו עם בסיס משתמשים כל כך קטן עושה את זה בשביל התשוקה כך או כך.

אגב, אם משהו חושב שאביזר של 300$+ (אם רוצים לעשות את זה טוב) שכמעט יכפיל את העלות של הפס4 יקבל איזושהי תמיכה ממשהו אז אתם באמת חיים בסרט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 ספטמבר 2013, 20:38

DrKeo כתב:הקונסולות דור קודם לא ממש הסתדרו עם 720P ב30FPS ברבה מקרים, ברגע שבקשת 60FPS הן כבר ממש לא הסתדרו עם 720P וכשרצית סטראוסקופי לא קיים אפילו משחק אחד (חוץ ממשחקי PSN ו-XBLA שיכלו לרוץ גם על איזה פס2) שהצליח לרוץ במשהו שקרוב ל720P. אנצ'רטד 3 גם עבר כיעור גרפיקה וגם רץ ברזולוציה של משחק WII בשביל לרוץ בתלת מימד. אני משער ש1080P במשקפי VR ממש אבל ממש לא נראה אלה אם נקבל הורדה אדירה באיכות הגרפית.

יש כבר משקפי VR ב1080P, הן עובדות נהדר ועם פאטצ'ים תומכות בבערך הכל וקוראים להן האוקולוס ריפט. מה שאני כן בטוח בו הוא שסוני באמת עושים את זה, הם ידועים בלראות טרנדים בתעשיה ואחרי שנה+ מהר מהר להוציא חיקוי ואני בטוח שהאוקולוס הדליק להם נורה.

כן... אבל זה היה בקונסולה הקודמת.
כמו שאמרתי - בטוח שנראה ירידה באיכות הגרפית במשחקים שיתמכו, אם יהיה דבר כזה, אבל זה משהו שאני בהחלט מוכן אליו ובשמחה אוותר על הפרטים הקטנים בתמורה לחווייה הגדולה.

אגב, סוני עובדים על משקפי VR ומראים אותם בכל תצוגת CES כבר כמה שנים טובות (אם כי לא מרשימה בעליל - היא משתפרת כל הזמן), לפני שידענו מה זה אוקולוס. ברור, הם לא המציאו את הגלגל ונראה שיש מצב שהם ממהרים עם זה לשוק (אם השמועה נכונה), אבל הם ממש לא חדשים בתחום.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2013, 20:38

Laskin כתב:
האמת, אני משוכנע שכן. לא יהיה בלעדי כל כך מהר, אבל התמיכה באוקולוס ריפט תהיה מעולה עד מושלמת במשחקים הגדולים ביותר (מבט ראשון, מן הסתם) כבר בשנה הראשונה.

אבל זו תהיה תמיכה שטחית של משחק שיועד להיות ללא VR במחשבה גם לקונסולות.

אף אחד לא יכתוב set pieces מטורפים שינצלו ה VR ספציפית או כל מני אלמנטים שונים בגיימפליי שאפשר אולי להוסיף במחשבה מראש ל RIFT,אלה יהיו אותם משחקים רק עם פאטץ',יכול להיות שזה מספיק אדיר ושאם אני אנסה את זה אני לא ארצה לחזור לאחור אבל זה לא יינצל את מלוא הפטנציאל של המכשיר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2013, 20:40

Laskin כתב:
כן... אבל זה היה בקונסולה הקודמת.
כמו שאמרתי - בטוח שנראה ירידה באיכות הגרפית במשחקים שיתמכו, אם יהיה דבר כזה, אבל זה משהו שאני בהחלט מוכן אליו ובשמחה אוותר על הפרטים הקטנים בתמורה לחווייה הגדולה.

אגב, סוני עובדים על משקפי VR ומראים אותם בכל תצוגת CES כבר כמה שנים טובות (אם כי לא מרשימה בעליל - היא משתפרת כל הזמן), לפני שידענו מה זה אוקולוס. ברור, הם לא המציאו את הגלגל ונראה שיש מצב שהם ממהרים עם זה לשוק (אם השמועה נכונה), אבל הם ממש לא חדשים בתחום.

יש לסוני "משקפי VR" סוג ב' בשוק כבר כמעט שנתיים, הם גרועים בטרוף. להסתכל בהם זה פשוט כמו להסתכל על רבוע שחור שנראה כמו טלביזיה רחוקה, האוקולוס הם המשקפיים הראשונים שנותנים שדה ראיה גדול ומעקב ראש מדוייק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2013, 20:42

bling כתב:אבל זו תהיה תמיכה שטחית של משחק שיועד להיות ללא VR במחשבה גם לקונסולות.

אף אחד לא יכתוב set pieces מטורפים שינצלו ה VR ספציפית או כל מני אלמנטים שונים בגיימפליי שאפשר אולי להוסיף במחשבה מראש ל RIFT,אלה יהיו אותם משחקים רק עם פאטץ',יכול להיות שזה מספיק אדיר ושאם אני אנסה את זה אני לא ארצה לחזור לאחור אבל זה לא יינצל את מלוא הפטנציאל של המכשיר.

אתה חושב שקיים משהו שיכתוב משחק במיוחד לתוסף שעולה כמו עוד קונסולה שהוא לא אינדי שהיה מוציא את המשחק ממילא לריפט?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2013, 20:45

DrKeo כתב:משחקי AAA שנבנו אך ורק בגלל האוקולוס לPC?

יש לאוקולוס כל כך הרבה תמיכה מכל כך הרבה מקומות שאני לא מבין מאיפה אתה מביא בכלל שהפס4 יעזור לאוקולוס. הפס4 לא יעזור לאוקולוס כי המשקפיים של סוני לא יקבלו תמיכה, זה יהיה כמו התלת מימד. מפתחים הולכים להשקיע זמן ומאמץ להריץ את המנוע שלהם עם התאמות בסטראוסקופי והתאמות שליטה וגיימפליי רק בשביל שיתמוך בVR של סוני? לא ממש.

יהיו בדיוק שני סוגי כותרים שיפותחו אולי במיוחד לVR. האחד זה בלעדיים של סוני, הם לא יגיעו לאוקולוס וסוני לדעתי גם לא תעשה כאלה חוץ מאשר אולי ארקייד קטן פה וארקייד קטן שם כך שזה לא תורם לPC בשום צורה. השני יהיה מפתחי אינדי ומפתחי האינדי האלה היו עושים את זה עבור האוקולוס ממילא כי כל מי שמפתח במיוחד למשהו עם בסיס משתמשים כל כך קטן עושה את זה בשביל התשוקה כך או כך.

אגב, אם משהו חושב שאביזר של 300$+ (אם רוצים לעשות את זה טוב) שכמעט יכפיל את העלות של הפס4 יקבל איזושהי תמיכה ממשהו אז אתם באמת חיים בסרט.

אני לא מבין למה ל RIFT מפתחים יעשו את כל הטרחה ולמשקפיים של סוני לא,אתה לא חושב שיכול להיות קהל גדול על הפס4 לתלת מימד כמו שעל ה PC?
חוץ מזה התכוונתי לתמיכה מבחינת משחקים ייעודיים שינצלו את ה RIFT ולא סתם כתמיכה שטחית של פאטצ'ים על משחקים קיימים,המשחק שהבאת הוא דוגמא טובה למרות שאין לי מושג מהו ומה הרמה שלו.

התכוונתי שהקונסולות היו עוזרות ל RIFT אם היו באות עם תלת מימד והיו חזקות יותר,אז היה קהל הרבה יותר גדול לזה והיו מפתחים הרבה משחקים שיותאמו ל VR עם גיימפליי ייחודי שינצל את זה ולא סתם הלבשת פאטץ' שטחית על המשחקים הרגילים שתמיד שיחקנו.
DrKeo כתב:אתה חושב שקיים משהו שיכתוב משחק במיוחד לתוסף שעולה כמו עוד קונסולה שהוא לא אינדי שהיה מוציא את המשחק ממילא לריפט?

לא,הרי בגלל זה אמרתי שלאינדי יש פוטנציאל לטרוף את הקלפים מבחינת VR בדור הבא,הם יוכלו בכיף להוציא משחקים חדשניים גם לפס4,לX1 ול PC.
אני חושב שזה שהקונסולות חלשות מדי ולא באות עם זה כאביזר חובה ימנע תמיכה ראויה של זה,או לפחות ניצול הפוטנציאל שיש לתוסף שכזה.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 03 ספטמבר 2013, 20:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 ספטמבר 2013, 20:45

DrKeo כתב:יש לסוני "משקפי VR" סוג ב' בשוק כבר כמעט שנתיים, הם גרועים בטרוף. להסתכל בהם זה פשוט כמו להסתכל על רבוע שחור שנראה כמו טלביזיה רחוקה, האוקולוס הם המשקפיים הראשונים שנותנים שדה ראיה גדול ומעקב ראש מדוייק.

ידוע, ובגלל זה אני אהיה הראשון לקנות אוקיולוס, אבל זה לא אומר שסוני לא יכולים ללמוד מהמתחרים ולשפר... לפחות הם כבר בתחום ויש להם צוותים שעובדים על זה שנים. זה יתרון משמעותי לסוני.

BLING
לא הייתי קורא לג'ון קארמק "אף אחד", וגם לא לקליף בלזינסקי, סטאר סיטיזן, EVE, ועוד מלא מפתחים וחברות שעובדים ברגע זה על משחקים עם תמיכה מלאה בריפט.
אני חוזר ואומר - כבר בשנה הראשונה - תמיכה מלאה ומעולה עד מושלמת במשחקים הגדולים. גם אם זה ייצא בפאטץ' אחרי כמה חודשים, או אם זה יתמוך בSTEAM WORKSHOP וכד' - הקהילה תיצור אחלה תמיכה, לא פחות ואפילו טובה יותר ממה שהמפתחים יכולים לעשות (בדומה למה שראינו שהם יכולים לעשות עם הגרפיקה של סקיירים).

בקיצור - אני מאוד אופטימי, ואני חושב שיש לי את כל הסיבות, בהתחשב במה שראיתי עד כה ומה ששמעתי מהמפתחים הטובים ביותר בתעשייה, שיודעים טוב מאוד שזה העתיד ומתלהבים מהביצוע כמו ילדים קטנים :)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 03 ספטמבר 2013, 20:59

כרגע יש בעיות בשירות Geikai באירופה מבחינת רוחב פס, ועדיין אין לוח זמנים לכך.

סקירה מצולמת של ארבעה משחקי אינדי נוספים ל-PS4 שאת חלקם לא ראינו לפני כן. הראשון בפרט מעניין.

Warframe הוכרז בלעדי באופן זמני ל-PS4. מזכיר קצת את וואנקוויש.

bling כתב:האם מגה-טון רציני מתקרב?
CVG ויורוגיימר,2 מקורות רציניים,טוענים שסוני הולכת לחשוף בקרוב מכשיר VR סטייל RIFT ל PS4,לפי CVG זה הולך לקרות ב TGS בספטמבר ונאמר שעובדים על הדגמה עם דרייב קלאב שתאפשר מבט של תא נהג:

זה מעניין, אבל מדוע זה כזה גדול? הרי יש את Oculus שיתמוך ממילא בקונסולות, לא? אז מה זה משנה אם סוני או מייקרוסופוט מפתחות מוצר דומה?

ואני מקווה שתוך שנה-שנתיים הקונסולות תצגנה יכולות כפי שלא הציגו עד כה, כי לא בשביל זה חיכיתם בשקיקה לדור הבא.

ונדב, ממתי נהיית אוהד משחקיות תנועה? בעבר אפילו כתבת שלא תסבול שפה כזו בפורום ועכשיו אתה מייחל לדבר דומה מצד מייקרוסופט שישלב זאת עם קינקט?

משחקיות תנועה עדיין לא הוכיחה עצמה להארדקור, ולא נראה שתעשה את זה בקרוב.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2013, 21:22

זה ממש לא בטוח שתהיה תמיכה של ריפט וגם אין השערה שכזו,זה הכל דיבורים וספקולציות וכמו שהחבר'ה מריפט אמרו זה הכל תלוי באם יהיה עניין עסקי מצד יצרניות הקונסולות,תאמין לי שגם אם היינו שומעים שסוני מכריזה על תמיכה בריפט זה היה גדול מאוד אבל זה שהם בונים VR משל עצמם רק אומר עד כמה מתייחסים לזה ברצינות,לא הולכים על איזו תמיכה קיימת כסוג של צ'ק ליסט אלא טורחים ובונים משקפיים ייעודיות שכאלו בעצמם,אם זה יעבוד כמו שצריך ויקבל תמיכה רצינית אז לפי הרשמים על ה RIFT מדובר על המהפכה הכי גדולה שתהיה לתעשייה מאז ה 3D,עדיין לא חושב שזה מגהטון או עניין רציני?

אז נכון שכמו ש KEO אמר יש בעיה עם הכח של הקונסולות,אבל גם כצעד ראשון לקראת המעבר המלא שיקרה עוד מספר שנים מדובר בעניין מאוד גדול.

לאסקין לא אמרתי שקארמק לא שם גדול,רק הבעתי פקפוק בתמיכה ייעודית לנישה שכזו,אני בטוח שמבחינת פאטצ'ים זה יקבל טונות תמיכה והרבה משחקים גדולים ירוצו על זה,אבל דיברתי על משחק AAA גדול שייעשה מראש במחשבה ל RIFT וישתמש בגיימפליי ו set pieces שמתאימים ספציפית ל VR-לא בטוח עד כמה קהל יש לזה.
משחקי אינדי ייעודיים ל VR לעומת זאת שיצאו על כל הפלטפורמות אני יכול לראות בקלות קורה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2013, 23:00

בלינג, זאת התמיכה הרשמית של הRIFT כרגע עוד לפני שהיא יצאה וכל מה שיש ב"טבע" זאת ערכת פיתוח:
1) UE
2) ID TECH
3) SOURCE (ונצא בהנחה שזה אומר שגם המנוע דור הבא שלהם?)
4) Unity
5) המנוע של בת'זדה
6) המנוע של EVE וגם מן הסתם המשחק היחודי לריפט שהם מפתחים וואלקרי

אתה מסוגל להצביע על מנוע שמשחקים רצים עליו חוץ מאשר FROSTBYTE וקרייאנג'ן שלא מישם את הריפט? וגם קרייטק וגם DICE דברו על זה שהם מתעניינים בריפט. לי זה נשמע כמעט כמו 100% תמיכה בריפט, פשוט כל התעשיה עומדת מאחורי הריפט ואני לא חושב שאפשר אפילו להתחיל לפקפק בתמיכה שהיא הולכת לקבל. כלומר היא לא יצאה עדין למען השם וכבר יש מעל ל10 משחקים עם תמיכה רשמית בריפט כמו סקיירים, HL2 (על פרקיו), פורטל 1 ו-2, דום 3 BFG ועוד. הקולות שאנחנו שומעים גורמים לי לחשוב שמדובר במכשיר שיקבל משהו שגובל ב100% תמיכה בתעשיה על הPC אולי חוץ מאשר כל מני משחקים שפשוט לא יכולים להתשתמש בה כמו דו מימדיים או אסטרטגיה.

כמובן שאני אשמח אם הקונסולות יישמו את זה גם ויהפכו את זה לסטנדרט, אבל לדעתי זה רחוק דור אחד קדימה לפחות. הן לא חזקות מספיק, זה לא סטנדרט, זה יעלה לפחות 300$ אם רוצים לעשות את זה בצורה סבירה (גרסת ה720P של הRIFT עולה 300$ כיום אז כמה יעלה ה1080P? זאת כמעט עלות של קונסולה) וכל הגורמים האלה יחד יגרמו לחוסר תמיכה ממפתחות. בנוסף לפתח משחק שתומך בתוסף כזה לPC זה הרבה יותר פשוט מאשר לקונסולות ואני ממש בספק אם רוב המפתחים בכלל ישקיעו את המאמץ.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2013, 23:42

אני כנראה לא מסביר את עצמי כמו שצריך,אני לא אומר שלא תהיה תמיכה או שהתעשייה תתנכר לה,אני שואל עד כמה התמיכה תהיה ייעודית ובאמת תנצל את יכולות המכשיר והפורמט הזה.
ניקח דוגמא מ 3D בקולנוע- זה שלקחו את פארק היורה ועשו לו הסבה ל 3D זה טוב ויפה ואין ספק שזו תמיכה בפורמט אבל זה לא כמו לבנות סרט מאפס כמו אוואטר שמנצל את הפורמט כמו שצריך עם סצינות שנבנו במחשבה מראש ל 3D כמו סצינות תעופה שאמורות להעביר וורטיגו וכו',יש הבדל בין תמיכה של לקחת סרט קיים ולגרום לראשים של הדינוזאורים לצאת החוצה (ואני לא מזלזל בזה בהקשר של ה RIFT יכול להיות שגם תמיכה כזו זה עולם אחר ו 10 רמות מעל הגרסת וונילה של המשחק) לבין לבנות סרט מראש תוך ניצול יתרונות הפורמט.

אני רק מפקפק עד כמה ה RIFT תקבל תמיכה בסגנון אוואטר שבאמת תדחוף את המדיום ולא שהכל יהיה "פארק היורה",שאלו משחקים סטנדרטיים שנעשו במחשבה לקונסולות ועברו איזו הסבה ל RIFT,אני חושב שה RIFT עדיין יהיה נישתי מדי בשביל לקבל מספיק פרויקטים של AAA מושקעים שיבנו במיוחד מתוך מחשבה עליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ספטמבר 2013, 00:38

bling כתב:אני כנראה לא מסביר את עצמי כמו שצריך,אני לא אומר שלא תהיה תמיכה או שהתעשייה תתנכר לה,אני שואל עד כמה התמיכה תהיה ייעודית ובאמת תנצל את יכולות המכשיר והפורמט הזה.
ניקח דוגמא מ 3D בקולנוע- זה שלקחו את פארק היורה ועשו לו הסבה ל 3D זה טוב ויפה ואין ספק שזו תמיכה בפורמט אבל זה לא כמו לבנות סרט מאפס כמו אוואטר שמנצל את הפורמט כמו שצריך עם סצינות שנבנו במחשבה מראש ל 3D כמו סצינות תעופה שאמורות להעביר וורטיגו וכו',יש הבדל בין תמיכה של לקחת סרט קיים ולגרום לראשים של הדינוזאורים לצאת החוצה (ואני לא מזלזל בזה בהקשר של ה RIFT יכול להיות שגם תמיכה כזו זה עולם אחר ו 10 רמות מעל הגרסת וונילה של המשחק) לבין לבנות סרט מראש תוך ניצול יתרונות הפורמט.

אני רק מפקפק עד כמה ה RIFT תקבל תמיכה בסגנון אוואטר שבאמת תדחוף את המדיום ולא שהכל יהיה "פארק היורה",שאלו משחקים סטנדרטיים שנעשו במחשבה לקונסולות ועברו איזו הסבה ל RIFT,אני חושב שה RIFT עדיין יהיה נישתי מדי בשביל לקבל מספיק פרויקטים של AAA מושקעים שיבנו במיוחד מתוך מחשבה עליו.

אבל זה לא משנה מה נינטנדו, מיקרוסופט או סוני יעשו, בגלל שזה לא סטנדרט (בגלל השלשה הקדושה שדברנו עליה, אין מספיק כוח, תוסף שעולה כמו עוד קונסולה וחוסר תמיכה היום מה שאומר שיהיה בסיס משתמשים מפוצל) אף אחד לא יקבל "אוואטר" חוץ מאשר אולי כמה אינדים ואולי איזה בלעדי או שניים שסוני או מיקרוסופט היו עושות ותהיה בטוח שאנצ'רטד זה לא היה (אני חושב שיש לנו מספיק נסיון עם הקינקט והMOVE כדי לדעת שאף אחת מהחברות האלה לא יסכנו את הפרנצ'ייזים הבאמת AAA שלהם על תוסף). חוץ מזה זה לא בדיוק אותו דבר בגלל שברגע שיש לך משחק בגוף ראשון, הוא אוטומטית "אווטאר". כן, יש משחקים שזה יהיה בהם נורא מגניב ויש משחקים שפחות אבל אם תקח לדוגמה כל משחק מירוץ או סימולטור טיסה / חלל ותוסיף תמיכה בRIFT אז תקבל "אוואטר". כל משחק בגוף ראשון הוא אוטומטית "אוואטר" ואם לוקחים משחק כמו mirror's edge אז בכלל זה ירגיש כמו האמא של כל ה"אווטר"ים.

בכל מקרה, אני חושב שכל עוד אין קונסולה שפשוט מבוססת אך ורק על זה כמו שנינטנדו עשתה עם הWII והשליטת תנועה אני לא חושב שהקונסולות יהיו בכלל רלוונטיות במלחמת הVR הזאת. הRIFT הולך להיות המלך של הVR עד שאחת הגדולות תחליט ללכת בכיוון עד הסוף (נינטנדו רוצחת את הWIIU ב2015 ומוציאה קונסולה מבוססת VR?).

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 04 ספטמבר 2013, 08:51

אם כבר הזכרתם משחקי אינדי, אני היחיד שמשחקי אינדי מעניינים לו את התחת? באמת. אף פעם לא התלהבתי מהדברים האלה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 ספטמבר 2013, 08:58

GolanBerlin כתב:אם כבר הזכרתם משחקי אינדי, אני היחיד שמשחקי אינדי מעניינים לו את התחת? באמת. אף פעם לא התלהבתי מהדברים האלה.

חבל.
כמו בכל מדיום בידורי, אנחנו רואים את הדברים המעניינים ביותר, השונים ביותר ומלאי ההשראה ביותר דווקא בשוליים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 04 ספטמבר 2013, 08:58

Nucleus_Dawn כתב:
חבל.
כמו בכל מדיום בידורי, אנחנו רואים את הדברים המעניינים ביותר, השונים ביותר ומלאי ההשראה ביותר דווקא בשוליים.

אולי לא ניסיתי משהו טוב... על איזה משחק אתה ממליץ?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 26 אורחים