Laskin כתב:מיקרוסופט ממש לא הייתה חייבת לפטר בכמות הזו ובטח שלא להפסיד מפתחת מוכשרת כמו טנגו, בדיוק מאותה סיבה שלדעתי סוני לא הייתה צריכה לוותר על צוותים קטנים שלה שהיא ויתרה בעבר, רק שלהפך מסוני - למיקרוסופט אין בעייה להפסיד כסף בחטיבת האקס בוקס שהיא בליפ ברדאר של התאגיד הגדול שלהם. גם אם המשחקים האלה לא מוכרים המון עותקים - זה מוסיף לפורטפוליו שלהם וככה בונים ספרייה של בלעדיים שמשכנעת, כמאסה, לרכוש את הקונסולה שלהם על פני המתחרה.
Laskin כתב:לגבי הציטוטים שלה שהבאת - כן - משחקים ישנים אפשר להוציא למתחרה, זה יגרום לאנשים לקנות את הקונסולה בשביל המשחקים החדשים שהם מוציאים של אותן סדרות, המשחקים הישנים הרי מיצו את המכירות. לגבי רימייק זה מורכב יותר ואני חושב שזו טעות אז כן - אני לא מסכים במאה אחוז עם כל הדברים שלה - וואו, אני לא מקבל את הAuthority שלה…? בחירה מוזרה של מונח. לא חייבים להסכים עם כל מילה במילה, ואני חושב שאם אתה משווה את המשחקים שמיקרוסופט סטודיוז הוציאו בדור הזה לעומת פלייסטיישן סטודיוז - מיקרוסופט שמה אותם בכיס הקטן. פלייסטיישן סטודיוז פישלו בענק בשוק הזה. אם מיקרוסופט רק הייתה ממשיכה עם בלעדיות ואפילו מגבירה אותה עם משחקים כמו COD אז בהמשך הדור הזה היית רואה אותם מצמצמים פערים ובדור הבא היית רואה כבר בתחילת הדור קרב מאוד מאוד צמוד, כמובן בתנאי שהיו נצמדים לאסטרטגיה הזו ולא מזגזגים שוב לכיוון טלוויזיה וקינקט ומחיר יקר יותר משמעותית.
Laskin כתב:אם לא הובן מההודעה הקודמת שלי - אני מסכים לגמרי שסוני לא היו צריכים לשחרר את הסטודיוז המדוברים, זו הייתה טעות, פשוט ציינתי שאצל מיקרוסופט זה עוד יותר כלום ושום דבר מבחינת הוצאה, ועוד יותר טעות בהתחשב במיקום שלהם והאינטרס שלהם לעבות את הפורטפוליו הבלעדי.
Laskin כתב:אני לא חושב שהייתה משמעות שלילית מאוד אם מיקרוסופט היו נותנים "סם נסיון" כדוגמת גירס הראשון או היילו 1-3 לבעלי פלייסטיישן, לפני יציאת משחק חדש בסדרה, בבלעדיות כמובן. זה יכול מאוד לעזור לשכנע אנשים לרכוש קונסולה שהם לא שקלו לרכוש אף פעם. באותה מידה שאם פלייסטיישן היו מוציאים את אנצ'רטד 1-3 לאקס בוקס לפני אנצ'רטד חדש זה לא היה ממש משנה לדעתי. פשוט סוני לא צריכים לעשות את זה במצבם הנכחי. מדובר במשחקים ישנים מאוד שמיצו את המכירות שלהם, שלא ירשימו אף אחד היום ואנשים לא ימתינו 2 דורות שלמים כדי לשחק במשחקים. סוני כבר הוציאו משחק הורייזון לסוויץ', למשל, ויוציאו עוד לסוויץ' 2 להערכתי (נדמה לי שPATAPON זה IP ששייך לסוני והוא יוצא לסוויץ'). כל עוד זה משחקי GAAS, משחקי צד ומשחקים לפחות 2 דורות אחורה - אני חושב שאסטרטגיית "סם נסיון" היא סבירה לגמרי. סוני גם כמובן מוציאים לאחרונה משחקים למחשב ואני לא חושב שזה באמת פוגע בהם, בינתיים.
כן, נינטנדו הם "ברזל", אפילו למחשב הם לא מוציאים כלום... זו דוגמא קיצונית ואני כן חושב שכדאי להם להוציא משחקים למחשב, וזה לא יפגע בהם כפי שלא פגע בסוני, אבל כבר דיברנו על זה.
DrKeo כתב:דבר ראשון סוני לא מוציאה כלום למתחרה הישירה, אני לא מכיר אף משחק פלייסטיישן שהוכרז לאקסבוקס. אפילו דג רקק בן עשורים כמו פטפון לא יוצא לאקסבוקס, גם לא לגו הורייזן שהוא לא ממש משחק בשליטת סוני.
דבר שני, זה לא נכון שהפגיעה לא קיימת. מה שאתה מתכוון הוא שלסוני אין שום תחרות אז הפגיעה לא מורגשת.
יש לך מחשב חזק, כל המשחקים של סוני מגיעים למחשב אחרי 1-2 שנים. אם הייתה לפס6 תחרות חזקה, אחלה של קונסולה עם בלעדיים טובים שלא מגיעים למחשב. מה היית קונה, אותה או פס6 כשאתה יודע שכל הספריה של הפס6 תגיע למחשב שלך? אני יודע מה אני הייתי עושה, משער שהיית עושה אותו דבר.
ואגב, אם BOTW ומריו אודסי היו מוכרזים למחשב בתחילת השנה, היית קונה סוויצ׳ 2? יש לי הרגשה שלא.
kririn כתב:הבעיה במחשבים לפחות היום
שמחירי כרטיסי מסך בשמיים , אני מדבר על כרטיסים טובים מספיק
ככה שלקנות מחשב משחקים לא בדיוק זול
אז המון יורדים בביצועים
ואז השיקול ps5 מול pc קשה בהרבה
תוסיף על זה מחשבים נידים שהרוב קונים
אז בכלל
Uncle Pey'j כתב:ממה שאני קורא ב.. טוב, אתם יודעים איפה, נשמע ש-PD לא באמת היה קיים מעולם ומה שראינו שנה שעברה היה vertical slices מאוד קצרים ש-CD פיתחו ולא היה שום בשר למשחק מעבר לזה.
Laskin כתב:בהצלחה למיקרוסופט בדור הבא, אני בטוח שמלא אנשים יעמדו בתור לרכוש את הקונסולה שלהם (אם תהיה בכלל כזו, בקצב הזה אי אפשר לדעת) או יעשו מנוי לגיימפאס.
כרגע היה להם גל מצוין, נקודתי, אבל וככל שהיו ממשיכים בעוד גלים כאלה - עוד ועוד היו עושים מנוי לגיימפאס, אבל כשסוגרים סטודיואים בקצב וממשיכים לפטר - נראה שאחרי גירס 6 ופייבל בשנה הבאה - יעברו 5-6 שנים עד הגל הגדול הבא, כי המפתחות הכי גדולות כבר שיחררו בגל הנכחי את המחסנית שלהן.
עלוב, עלוב, עלוב. פיל ספנסר צריך להתפטר דחוף, גם אם ההחלטה הגיעה מעליו.
Hypno כתב:גל מצויין? שהתבטא במה בדיוק? lol.
למה להמשיך להפריח סיסמאות? המשחק הכי מצליח של מיקרוסופט השנה הוא רימייק. כל השאר כשלונות קופתיים בדרגה כזו או אחרת.
אני לא יודע למה זה כזה קשה להבין. לשחרר משחקים בבלעדיות בחצי השני של דור שאתה מובס בו = משאלת מוות. או שדוחים את המשחקים לדור הבא כדי לא לבזבז כל השפעה תאורטית שלהם בקידום החומרה הבאה, או שמוציאים גם לפס5 כדי לעשות כסף, למצב מותגים ולפתות שחקני פלייסטיישן לחומרה הבאה.
מה שרואים עכשיו זה ההשלכות של הכישלון בדור נוסף של מיקרוסופט 'לעשות סוני יותר טוב מסוני'. זה התוצאה כשאתה עושה משחקי AAA ומשום מה חושב שהם לא צריכים להרוויח כסף בזכות עצמם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים