נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 01 יולי 2025, 07:04

מיקרוסופט ממש לא הייתה חייבת לפטר בכמות הזו ובטח שלא להפסיד מפתחת מוכשרת כמו טנגו, בדיוק מאותה סיבה שלדעתי סוני לא הייתה צריכה לוותר על צוותים קטנים שלה שהיא ויתרה בעבר, רק שלהפך מסוני - למיקרוסופט אין בעייה להפסיד כסף בחטיבת האקס בוקס שהיא בליפ ברדאר של התאגיד הגדול שלהם. גם אם המשחקים האלה לא מוכרים המון עותקים - זה מוסיף לפורטפוליו שלהם וככה בונים ספרייה של בלעדיים שמשכנעת, כמאסה, לרכוש את הקונסולה שלהם על פני המתחרה.
לגבי הציטוטים שלה שהבאת - כן - משחקים ישנים אפשר להוציא למתחרה, זה יגרום לאנשים לקנות את הקונסולה בשביל המשחקים החדשים שהם מוציאים של אותן סדרות, המשחקים הישנים הרי מיצו את המכירות. לגבי רימייק זה מורכב יותר ואני חושב שזו טעות אז כן - אני לא מסכים במאה אחוז עם כל הדברים שלה - וואו, אני לא מקבל את הAuthority שלה…? בחירה מוזרה של מונח. לא חייבים להסכים עם כל מילה במילה, ואני חושב שאם אתה משווה את המשחקים שמיקרוסופט סטודיוז הוציאו בדור הזה לעומת פלייסטיישן סטודיוז - מיקרוסופט שמה אותם בכיס הקטן. פלייסטיישן סטודיוז פישלו בענק בשוק הזה. אם מיקרוסופט רק הייתה ממשיכה עם בלעדיות ואפילו מגבירה אותה עם משחקים כמו COD אז בהמשך הדור הזה היית רואה אותם מצמצמים פערים ובדור הבא היית רואה כבר בתחילת הדור קרב מאוד מאוד צמוד, כמובן בתנאי שהיו נצמדים לאסטרטגיה הזו ולא מזגזגים שוב לכיוון טלוויזיה וקינקט ומחיר יקר יותר משמעותית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2025, 09:57

Laskin כתב:מיקרוסופט ממש לא הייתה חייבת לפטר בכמות הזו ובטח שלא להפסיד מפתחת מוכשרת כמו טנגו, בדיוק מאותה סיבה שלדעתי סוני לא הייתה צריכה לוותר על צוותים קטנים שלה שהיא ויתרה בעבר, רק שלהפך מסוני - למיקרוסופט אין בעייה להפסיד כסף בחטיבת האקס בוקס שהיא בליפ ברדאר של התאגיד הגדול שלהם. גם אם המשחקים האלה לא מוכרים המון עותקים - זה מוסיף לפורטפוליו שלהם וככה בונים ספרייה של בלעדיים שמשכנעת, כמאסה, לרכוש את הקונסולה שלהם על פני המתחרה.

כל הדיבור על הפסדים וכמה משחקים רווחיים הוא ריק לגמרי, פלייסטיישן מכניסה אולי 3% מההכנסות שלה ממשחקי צד א׳, משחק יכול למכור 20 מליון עותקים או 200,000 עותקים וההשפעה של זה על השורה התחתונה של פלייסטיישן היא בלתי מורגשת. סוני בעסקי מכירת הקונסולות, לא מכירת משחקים, ככה הם עושים כסף. להרוג אולפנים כמו אולפן יפן, אבולושן, ליברפול, לחנוק את מדיה מוליקול וכו׳ הן מההחלטות המסכנות שסוני עשתה בשנים האחרונות, ביחוד שכל החברות שהם סגרו יחדיו בעשור האחרון כנראה יכולו לשרוד שנים על התקציב של קונקורד. ומה התוצאה? פס5 עם מעט מאוד בלעדיים, משחקים בנאלים, אפס מקוריות. מזל שיש להם את אסובו, לא שאני אתפלא אם הם יסגרו גם אותם.

ובנוגע לטנגו, מדובר במקרה ממש הזוי כי המשחק שלהם קבל תשבוחות מקיר לקיר, דיבור בתעשייה שלא היה על משחק אקסבוקס כבר שנים, והוא גם מכר טוב על פי כמה וכמה ראיונות עם ספנסר ואחרים באקסבוקס וזה היה לפני שהוא יצא לפס5. וכן, הוא גם יצא לפס5, וטנגו נסגרו חודשיים אחרי גרסת הפס5. כלומר טנגו לא נסגרו כי המשחק שלהם לא מכר או כי הם היו ״תקועים בבלעדיות״ על אקסבוקס, הם נסגרו מסיבה אחרת שמתישהו נגלה אותה כי המשחק מכר טוב והוא יצא לכל פלטפורמה אפשרית.

Laskin כתב:לגבי הציטוטים שלה שהבאת - כן - משחקים ישנים אפשר להוציא למתחרה, זה יגרום לאנשים לקנות את הקונסולה בשביל המשחקים החדשים שהם מוציאים של אותן סדרות, המשחקים הישנים הרי מיצו את המכירות. לגבי רימייק זה מורכב יותר ואני חושב שזו טעות אז כן - אני לא מסכים במאה אחוז עם כל הדברים שלה - וואו, אני לא מקבל את הAuthority שלה…? בחירה מוזרה של מונח. לא חייבים להסכים עם כל מילה במילה, ואני חושב שאם אתה משווה את המשחקים שמיקרוסופט סטודיוז הוציאו בדור הזה לעומת פלייסטיישן סטודיוז - מיקרוסופט שמה אותם בכיס הקטן. פלייסטיישן סטודיוז פישלו בענק בשוק הזה. אם מיקרוסופט רק הייתה ממשיכה עם בלעדיות ואפילו מגבירה אותה עם משחקים כמו COD אז בהמשך הדור הזה היית רואה אותם מצמצמים פערים ובדור הבא היית רואה כבר בתחילת הדור קרב מאוד מאוד צמוד, כמובן בתנאי שהיו נצמדים לאסטרטגיה הזו ולא מזגזגים שוב לכיוון טלוויזיה וקינקט ומחיר יקר יותר משמעותית.

להביא משחקים למתחרה, אפילו אם הם בני עשור, ילמד את המשתמשים של המתחרה שבסוף הם יקבלו את המשחקים שלך וילמד את המשתמשים שלך שאם הם יקנו את המתחרה במקום הם בסוף יקבלו את ה-ip שהם אוהבים שם. אם ,שחרר את חבל הבלעדיות, הקהל תמיד ישער שהמשחקים שלך לא יהיו בלעדיים.

בחיים לא היית מדמיין לחכות למריו הבא על הפס5 כי נינטנדו הם ברזל מבחינת בלעדיות, ואם מריו גלקסי פתאום היה יצוא לפס5 בהחלט היית מניח שיום אחד היית זוכה לשחק בBOTW ואודסי על הפס5. בלעדיות זה מהלך פסיכולוגי, אי אפשר לפתוח אפילו חריץ קטן אחרת כל המבנה המנטאלי של בלעדיות קורס. דוגמה טובה היא שאחרי שמיקרוסופט נתנה למשחק פה ומשחק שם להחליק לפלייסטיישן (מיינקראפט, כמה משחקי בת׳זדה, או סייקונאטס 2) אז כל היום רק דיברו מתי סטארפילד מגיע לפלייסטיישן, ספנסר היה צריך לחזור מליון פעם על זה שהמשחק בלעדי ועדין אנשים לא האמינו למיקרוסופט שהוא ישאר בלעדי. זה בדיוק מה שקורה כשחומת הבלעדיות נסדקת, אף אחד לא מאמין לך שאתה שומר על בלעדיות.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 יולי 2025, 10:53

אם לא הובן מההודעה הקודמת שלי - אני מסכים לגמרי שסוני לא היו צריכים לשחרר את הסטודיוז המדוברים, זו הייתה טעות, פשוט ציינתי שאצל מיקרוסופט זה עוד יותר כלום ושום דבר מבחינת הוצאה, ועוד יותר טעות בהתחשב במיקום שלהם והאינטרס שלהם לעבות את הפורטפוליו הבלעדי.

אני לא חושב שהייתה משמעות שלילית מאוד אם מיקרוסופט היו נותנים "סם נסיון" כדוגמת גירס הראשון או היילו 1-3 לבעלי פלייסטיישן, לפני יציאת משחק חדש בסדרה, בבלעדיות כמובן. זה יכול מאוד לעזור לשכנע אנשים לרכוש קונסולה שהם לא שקלו לרכוש אף פעם. באותה מידה שאם פלייסטיישן היו מוציאים את אנצ'רטד 1-3 לאקס בוקס לפני אנצ'רטד חדש זה לא היה ממש משנה לדעתי. פשוט סוני לא צריכים לעשות את זה במצבם הנכחי. מדובר במשחקים ישנים מאוד שמיצו את המכירות שלהם, שלא ירשימו אף אחד היום ואנשים לא ימתינו 2 דורות שלמים כדי לשחק במשחקים. סוני כבר הוציאו משחק הורייזון לסוויץ', למשל, ויוציאו עוד לסוויץ' 2 להערכתי (נדמה לי שPATAPON זה IP ששייך לסוני והוא יוצא לסוויץ'). כל עוד זה משחקי GAAS, משחקי צד ומשחקים לפחות 2 דורות אחורה - אני חושב שאסטרטגיית "סם נסיון" היא סבירה לגמרי. סוני גם כמובן מוציאים לאחרונה משחקים למחשב ואני לא חושב שזה באמת פוגע בהם, בינתיים.
כן, נינטנדו הם "ברזל", אפילו למחשב הם לא מוציאים כלום... זו דוגמא קיצונית ואני כן חושב שכדאי להם להוציא משחקים למחשב, וזה לא יפגע בהם כפי שלא פגע בסוני, אבל כבר דיברנו על זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2025, 11:06

Laskin כתב:אם לא הובן מההודעה הקודמת שלי - אני מסכים לגמרי שסוני לא היו צריכים לשחרר את הסטודיוז המדוברים, זו הייתה טעות, פשוט ציינתי שאצל מיקרוסופט זה עוד יותר כלום ושום דבר מבחינת הוצאה, ועוד יותר טעות בהתחשב במיקום שלהם והאינטרס שלהם לעבות את הפורטפוליו הבלעדי.

אכן, כשאתה מחזיקת פלטפורמה סטודיו צריך להסגר אך ורק אם הוא כושל בלספק משחקים טובים. המטרה של הסטודיואים הללו הוא לגרום לפלטפורמה להראות אטרקטיבית. אם המשחקים שלהם רווחיים זה בונוס נחמד שבקושי מזיז משהו בשורת ההכנסות של מחזיקות הפלטפורמה. כשמחליטים אם להשאיר סטודיו פתוח או לא צריך להסתכל דרך פריזמה אחת בלבד - האם הסטודיו הזה תורם לחיזוק הפלטפורמה. אם התשובה היא כן, לסגור אותו זה מאוד טפשי, אפילו אם הוא מפסיד מליונים בשנה.

Laskin כתב:אני לא חושב שהייתה משמעות שלילית מאוד אם מיקרוסופט היו נותנים "סם נסיון" כדוגמת גירס הראשון או היילו 1-3 לבעלי פלייסטיישן, לפני יציאת משחק חדש בסדרה, בבלעדיות כמובן. זה יכול מאוד לעזור לשכנע אנשים לרכוש קונסולה שהם לא שקלו לרכוש אף פעם. באותה מידה שאם פלייסטיישן היו מוציאים את אנצ'רטד 1-3 לאקס בוקס לפני אנצ'רטד חדש זה לא היה ממש משנה לדעתי. פשוט סוני לא צריכים לעשות את זה במצבם הנכחי. מדובר במשחקים ישנים מאוד שמיצו את המכירות שלהם, שלא ירשימו אף אחד היום ואנשים לא ימתינו 2 דורות שלמים כדי לשחק במשחקים. סוני כבר הוציאו משחק הורייזון לסוויץ', למשל, ויוציאו עוד לסוויץ' 2 להערכתי (נדמה לי שPATAPON זה IP ששייך לסוני והוא יוצא לסוויץ'). כל עוד זה משחקי GAAS, משחקי צד ומשחקים לפחות 2 דורות אחורה - אני חושב שאסטרטגיית "סם נסיון" היא סבירה לגמרי. סוני גם כמובן מוציאים לאחרונה משחקים למחשב ואני לא חושב שזה באמת פוגע בהם, בינתיים.
כן, נינטנדו הם "ברזל", אפילו למחשב הם לא מוציאים כלום... זו דוגמא קיצונית ואני כן חושב שכדאי להם להוציא משחקים למחשב, וזה לא יפגע בהם כפי שלא פגע בסוני, אבל כבר דיברנו על זה.

קונסולות הן מוצר שהוא בין השאר רגשי. אנשים גדלו עם SOTC, היילו או מריו, יש להם חיבור רגשי לפלטפורמות. אחת הסיבות שחברות צד א׳ הן כל כך חשובות כי הן יכולות לעשות משהו ששום תג מחיר או מיתוג לא מסוגל לעשות - לגרום ללקוח להתרגש כשהוא רואה את הלוגו שלך. זה משהו שנייק, קוקה קולה או פייסבוק היו יכולות רק לדמיין שיהיה להן, מדובר באחד האלמנטים הכי חזקים שתאגיד יכול להשיג לעצמו - לקוחות שאוהבים אותך. אני לא מדבר על מחבבים, הם מחוברים אליך רגשית, אנשים רואים טרייל לתוכן חדש עם קייטוס ובוכים. כל המבנה של בלעדיות מבוסס על רגש ו-FOMO. אם אתה מרשה לסכר לדלוף, אפילו קצת, זה משנה את איך שהקהל מסתכל עליך.

שוב, תראה איך העובדה שמיקרוסופט נתנה לכמה משחקי GAAS וקז׳ואל לצאת לפס4 גרמה לזה שבכל פעם שהם הכריזו על בלעדי גדול פיל ספנסר היה צריך שוב ושוב לענות על השאלה ״אבל הוא באמת בלעדי?״ ״מתי הוא יוצא לפס5?״. אי פעם ראית מישהו שואל את סוני או נינטנדו שאלות על מתי המשחקים שלהם מגיעים לאקסבוקס? לא, כי אנשים יודעים שהם לא יוציאו את המשחקים שלהם לאקסבוקס בחיים.

הקונספט של ״מיצוי מכירות״ הוא קונספט לא קיים כשמדובר בצד א׳ כי המטרה של משחק צד א׳ הוא לא הכנסות. לא מדובר ביוביסופט שמנסה לסחוט עוד 500K דולר ממוצר שלא מוכר כבר. המטרה של צד א׳ היא לחזק את הפלטפורמה, לא להכניס עוד 500K. למכור עוד כמה עותקים על המתחרה יהיה בסוף נטו הפסד, כל אדם שבעקבות זה יחשוב שהמשחקים שלך יגיעו בסוף למתחרה יהפוך להפסד של אלפי דולרים.

מלחמת הקונסולות, כמו השם שלה, היא מלחמה. ובדיוק כמו במלחמה, בשניה שתראה חלש כולם מריחים את הדם במים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 יולי 2025, 11:15

אבל הנה, סוני כן מוציאה לסוויץ' ולסוויץ' 2 משחקים, וגם מולטי וGAAS לאקס בוקס, ובערך הכל למחשב... ועדיין הפגיעה לא ממש קיימת, ואולי בכלל לא.
כל עוד אתה לא עושה משהו מפגר כמו להוציא משחק AAA חדש למתחרה - אני חושב שהכל בסדר, בטח ובטח כשמדובר במשחקים 2 דורות אחורה וכשהמטרה היא לגרום לך לקנות את הקונסולה החדשה בשביל משחקי המשך של המשחקים האלה. זה לא עניין של מיצוי מכירות כמו שזה לתת סם נסיון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2025, 11:26

דבר ראשון סוני לא מוציאה כלום למתחרה הישירה, אני לא מכיר אף משחק פלייסטיישן שהוכרז לאקסבוקס. אפילו דג רקק בן עשורים כמו פטפון לא יוצא לאקסבוקס, גם לא לגו הורייזן שהוא לא ממש משחק בשליטת סוני.

דבר שני, זה לא נכון שהפגיעה לא קיימת. מה שאתה מתכוון הוא שלסוני אין שום תחרות אז הפגיעה לא מורגשת.

יש לך מחשב חזק, כל המשחקים של סוני מגיעים למחשב אחרי 1-2 שנים. אם הייתה לפס6 תחרות חזקה, אחלה של קונסולה עם בלעדיים טובים שלא מגיעים למחשב. מה היית קונה, אותה או פס6 כשאתה יודע שכל הספריה של הפס6 תגיע למחשב שלך? אני יודע מה אני הייתי עושה, משער שהיית עושה אותו דבר.

ואגב, אם BOTW ומריו אודסי היו מוכרזים למחשב בתחילת השנה, היית קונה סוויצ׳ 2? יש לי הרגשה שלא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 יולי 2025, 14:22

המשחק של דסטיני הוכרז לאקס בוקס.

והמשחקים של הסוויץ׳ שציינת הם לא 2-3 דורות אחורה, אלו דוגמאות פחות טובות. אני קניתי סוויץ׳ 2 בשביל שהילדים ישחקו במשחקי נינטנדו וכנראה הייתי עדיין עושה את זה בשביל זלדה הבא שייצא, מריו הבא וכו, הם פשוט הגיעו לגיל שזה רלוונטי עבורם.
ואם אתה מדבר על מחשב - אז כן, כנראה שלא הייתי קונה :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 יולי 2025, 14:37

DrKeo כתב:דבר ראשון סוני לא מוציאה כלום למתחרה הישירה, אני לא מכיר אף משחק פלייסטיישן שהוכרז לאקסבוקס. אפילו דג רקק בן עשורים כמו פטפון לא יוצא לאקסבוקס, גם לא לגו הורייזן שהוא לא ממש משחק בשליטת סוני.

דבר שני, זה לא נכון שהפגיעה לא קיימת. מה שאתה מתכוון הוא שלסוני אין שום תחרות אז הפגיעה לא מורגשת.

יש לך מחשב חזק, כל המשחקים של סוני מגיעים למחשב אחרי 1-2 שנים. אם הייתה לפס6 תחרות חזקה, אחלה של קונסולה עם בלעדיים טובים שלא מגיעים למחשב. מה היית קונה, אותה או פס6 כשאתה יודע שכל הספריה של הפס6 תגיע למחשב שלך? אני יודע מה אני הייתי עושה, משער שהיית עושה אותו דבר.

ואגב, אם BOTW ומריו אודסי היו מוכרזים למחשב בתחילת השנה, היית קונה סוויצ׳ 2? יש לי הרגשה שלא.

הבעיה במחשבים לפחות היום
שמחירי כרטיסי מסך בשמיים , אני מדבר על כרטיסים טובים מספיק

ככה שלקנות מחשב משחקים לא בדיוק זול
אז המון יורדים בביצועים
ואז השיקול ps5 מול pc קשה בהרבה

תוסיף על זה מחשבים נידים שהרוב קונים
אז בכלל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2025, 14:43

באנג׳י לא באמת משחקים חלק בזה כי בחוזה שלהם יש סעיף שהם מחליטים לאיזה פלטפורמות הם משחררים משחקים, באנג׳י ציינו את זה במפורש בבלוג של הרכישה. סוני כנראה רכשו אותם בשביל שינהלו את מגה פרוייקט ה-GAAS שהם שמו בו מליארדים.

פיקמין 3, מריו קארט 8, מריו 3D World ועוד הם שני דורות אחורה. אם הם היו מוכרזים למחשב לא היית קונה סוויצ׳ 2, גם אני לא, היינו יוצאים בהנחה שנוכל לשחק בכל הספריה של נינטנדו ב-4K/120 בשלב כלשהו. ברגע שאתה שובר אקסיומה, היא כבר לא אקסיומה. ברגע שיש סיכוי שמשחק נינטנדו יגיע לפלטפורמה שלך, אנשים ידעו שיש סיכוי וכשיש סיכוי יש תקווה וסטטיסטית פחות אנשים יקנו סוויצ׳ 2. בשביל מה, עוד כמה עותקים על ה-PC? כמו שכבר אמרתי מליון פעם, זה לא מקור הכסף שלהם ואם בכדי לעשות עוד כמה שקלים הם פוגעים במקור הכסף העיקרי שלהם, זה מהלך טפשי.

תמיד תשמור ותטפח את מקור הכסף העיקרי שלך, במקרה של סוני מדובר ביותר מ-90% מההכנסות שלהם. לסכן 90% מהביזנס 30 מליארד שלך בשביל להכניס אקסטרה 50 מליון זה מהלך מאוד טפשי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2025, 14:48

kririn כתב:הבעיה במחשבים לפחות היום
שמחירי כרטיסי מסך בשמיים , אני מדבר על כרטיסים טובים מספיק

ככה שלקנות מחשב משחקים לא בדיוק זול
אז המון יורדים בביצועים
ואז השיקול ps5 מול pc קשה בהרבה

תוסיף על זה מחשבים נידים שהרוב קונים
אז בכלל

אף אחד לא אומר שזה יגמור להם את העסק. אבל יש מליוני אנשים שיש להם גם קונסולה וגם PC, אני כזה, לאסקין כזה, חצי מהפורום הוא כזה. אם אתה מוציא את כל הקונסולה שלך ל-PC, אנשים כמונו יעדיפו לקנות קונסולה אחרת שהמשחקים שלה לא זמינים לנו. לפס5 אין תחרות אז לא הייתה לנו ברירה, וזה גם לא היה ברור בתחילת הדור שכל משחקי סוני הולכים להגיע למחשב. אבל אם הייתה קונסולה של אפל עם בלעדיים מעולים כל מי שיש לו PC היה קונה אותה ולא את הפס6 כי את משחקי הפס6 הוא יכול לשחק במחשב שלו בזמן שמשחקי אפל בלעדיים לקונסולה שלהם.

הנקודה היא שבשביל לעשות עוד כמה שקלים לא פוגעים בלב של העסק שלך. והלב של פלייסטיישן הוא למכור לך פלייסטיישן, ואז כתוצר לוואי לקבל ממך אלפי דולרים דרך מנויים, רכישה של משחקי צד ג׳, משחקי צד א׳, DLC, תוכן מדיה וכו׳. כל שחקן שסוני תאבד יהיה אובדן של אלפי דולרים בשביל להרוויח ממנו עשרות דולרים בסטים, ביחוד שחקני PC שהם כנראה נוטים להיות יותר hardcore.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 יולי 2025, 15:37

אני עדיין חושב שבנינטנדו זה לא היה פוגע בכלל, כמו שזה לא פוגע בסוני, עניין היציאה למחשב… ולהפך - היה מכניס להם המון המון כסף, הרבה מעבר ״עוד כמה שקלים״. המשחקים של סוני באמת די נכשלים על המחשב משום מה, מדובר כנראה באמת בקהל יעד שונה שמעדיף משחקים שונים וזו נקודה שגם קאז עדיין לא הבין, המשחקים של נינטנדו לדעתי יהיו להיט ענק במחשב ויש להם ספרייה כל כך גדולה והם יכולים למכור אותם במחיר גבוה מאוד ועדיין להצליח בענק, וכמו שאנשים לא יפסיקו באמת לקנות פלייסטיישן בגלל המעבר למחשב (מן הסתם יהיו כמה שיפסיקו אבל הם בליפ ברדאר), כך גם עשרות מליוני מעריצי נינטנדו ועוד עשרות מליוני קז׳ואלים ואנשים שרוצים ניידת - לא יפסיקו לקנות את הקונסולות של נינטנדו. מחשב לא נמצא בסלון כמעט בשום בית וגם ניידות-סטים וכד׳ זו נישה סופר קטנה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 01 יולי 2025, 16:08

נינטנדו לא תעשה כסף מלשחרר משחקים על המחשב כי אין שם חסם. זה פשוט מיותר…

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2025, 17:49

אם משחקי נינטנדו זמינים במחשב הם ירוצו על כל לפטופ גוסס, רובם נבנו לקונסולה בכוח של פס3+. אייפון מריץ את המשחקים הללו. לא רק שכל לפטופ יריץ אותם, לא רק שכל ניידת הכי גרועה בשוק תריץ אותם, המשחקים גם יהפכו לחגיגה של פיראטים ותראה את כל הספריה של נינטנדו זמינה על האייפון וכל מכשיר ביקום.

בשביל נינטנדו זה יותר התאבדות מאשר כל מחזיקת פלטפורמה אחרת. לא רק שהמשחקים שלה ירוצו על כל דבר ויהיו פראטית בכל מקום, לנינטנדו אין שום מקור הכנסה אחר. אם הסוויצ׳ לא מוכרת החברה נסגרת או לפחות עוברת פגיעה חמורה.

העובדה שסוני מוציאה הכל למחשב אומרת שאם בדור הבא תהיה לסוני מתחרה אמיתית, אני קונה את הקונסולה שלה. היה לי כל פלייסטיישן חוץ מהפס1 ו-4, סוני פשוט יאבדו אותי כלקוח וירוויחו אותי כמישהו שקונה בלעדי שלהם פעם בשנה בסטים והם יראו מהמשחק הבודד הזה רק 70%. או במילים אחרות הם ירוויחו עלי 90%+ פחות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יולי 2025, 18:02

והנה זה מגיע, מיקרוסופט מקצצת 4% מכוח העבודה שלה. מדובר ב-9000 עובדים סה״כ בכל מיקרוסופט. קינג יאבדו 200 עובדים, יהיו גם הרבה פיטורים בבת׳זדה. עדין לא ברור לגמרי אלו חברות חוטפות פה את הפטיש.

ובנוסף לכל זה הטרגדיה האמיתית היא ש-everwild קבל את הגרזן וכנראה גם כמות לא מבוטלת של עובדי RARE. אני מבין שהמשחק כנראה לא הלך לשום מקום, אבל כואב לי על RARE. ויש שמועות שגם Perfect dark בוטל וכך גם IP חדש של זינמקס אונליין שלא הוכרז עדין.

כל כך עצוב לראות את אקסבוקס יורדת לטמיון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 יולי 2025, 18:20

זה פסיכי לגמרי, אם החלק של השמועות נכון.
ו-everwild איזה באסה! הם עובדים עליו כבר 8 שנים בערך, זה מטורף. אם הם היו עדיין בעניין של בלעדיות זה היה שוב מזל ענק של סוני.
ו-Perfect Dark זה בכלל טרלול… החשיפה שלו הייתה מאוד מוצלחת והתקבלה באהדה גדולה.
אנחנו ממש עדים פה למשהו כמו Stadia, נראה לי… ככה זה מתחיל.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 יולי 2025, 19:43

יום קשה מאוד לחטיבה הזו שכבר מתחיל להיראות כמו חרחורי גסיסה ראשונים, ואם PD בוטל... אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה, מקווה מאוד שזה לא נכון.
שרייר הרגע פירסם שכמעט 50% מ-T10 פוטרו, ואני מניח שעוד ועוד ידיעות כאלה יצטרפו בהמשך, נראה שגם אופן הביצוע של המהלך הזה כיאוטי בצורה הזויה בטח עבור קורפורייט כמו MS.
עריכה: טוב, זה ממשיך- בלייד בוטל בארקיין ליון, לא בטוח לגבי המקור, אבל זה הרחש בטוויטר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 יולי 2025, 20:47

לפתח משחקים בתקציבי AAA בבלעדיות לקונסולה שבמקום האחרון, תוך כדי הקרסת מכירות ישירות של משחקים לטובת גיימפאס, זה מתכון לאסון?
מי יכל היה לעלות בדמיונו.

למה לבטל את פרפקט דארק אם אפשר להמשיך לשפוך כסף עליו? למה מיקרוסופט לא מבינים שמשחקי צד א' לא צריכים לסחוב את המשקל של עצמם?
איך הם לא מבינים שפרפקט דארק ב 2026 הוא נקודת ההתחלה של קניית אמונם של שחקנים כדי ש ב 2028 הם יקנו את המכשיר החדש בזכות ההשתאות שלהם מהנחישות של מיקרוסופט להפסיד כסף בהוצאת משחקים בלעדיים בדור גמור כדי לזכות בכבוד של שחקנים שהם בלעדיות פור לייף. :lol:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 יולי 2025, 21:09

https://www.windowscentral.com/gaming/x ... initiative

זה רשמי. טמבלים כאלה…
בהצלחה למיקרוסופט בדור הבא, אני בטוח שמלא אנשים יעמדו בתור לרכוש את הקונסולה שלהם (אם תהיה בכלל כזו, בקצב הזה אי אפשר לדעת) או יעשו מנוי לגיימפאס.
כרגע היה להם גל מצוין, נקודתי, אבל וככל שהיו ממשיכים בעוד גלים כאלה - עוד ועוד היו עושים מנוי לגיימפאס, אבל כשסוגרים סטודיואים בקצב וממשיכים לפטר - נראה שאחרי גירס 6 ופייבל בשנה הבאה - יעברו 5-6 שנים עד הגל הגדול הבא, כי המפתחות הכי גדולות כבר שיחררו בגל הנכחי את המחסנית שלהן.
עלוב, עלוב, עלוב. פיל ספנסר צריך להתפטר דחוף, גם אם ההחלטה הגיעה מעליו.

עריכה:
אני רואה שיש שמועות באמת על העזיבה של ספנסר… אומרים שגברת בונד תיקח את התפקיד.
יאללה, שיכתוב כבר את הספר על איך שהוא בנה משהו שיכול היה להיות מדהים וחשב שנים קדימה, ואז בשנייה אחת חירבן הכל עם הרכישה של אקטיויז׳ן כשהעין של נדלה התמקדה עליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יולי 2025, 21:32

אקסבוקס בספיראלה למטה מהיום שהוכרזה הרכישה של אקטיוויז׳ן. זה לגמרי ספר שצריך להכתב. עצוב, ממש עצוב. והדמו של PD נראה פאקינג אדיר, איזו צריבה בלב.

כמו שאמרתי, אקסבוקס לא קנו את אקטיוויז׳ן, אקטיוויז׳ן קנו את אקסבוקס.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 יולי 2025, 21:40

ממה שאני קורא ב.. טוב, אתם יודעים איפה, נשמע ש-PD לא באמת היה קיים מעולם ומה שראינו שנה שעברה היה vertical slices מאוד קצרים ש-CD פיתחו ולא היה שום בשר למשחק מעבר לזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יולי 2025, 21:48

Uncle Pey'j כתב:ממה שאני קורא ב.. טוב, אתם יודעים איפה, נשמע ש-PD לא באמת היה קיים מעולם ומה שראינו שנה שעברה היה vertical slices מאוד קצרים ש-CD פיתחו ולא היה שום בשר למשחק מעבר לזה.

לקח להם שנים, אבל הם הגיעו בסוף לcore שנראה מצויין בחשיפה לפני שנתיים. רוב הזמן היוזמה היו בקושי 40 אנשים, אולי עבר מלא זמן אבל ההוצאה לא הייתה כזו גדולה. אם יש core טוב, ההוצאה לא הייתה גדולה עד אותה נקודה אז למה לא לתת לפיתוח לקרות?

מן הסתם אני לא יודע מה הלך שם, אבל אם המצב היה קטסטרופה עד היום אז גם זה על הראש של אקסבוקס שנתנו להם להגיע למצב הזה אחרי שנים של פיתוח.

ועוד חדשות רעות, פיטורים גם ברייבן והחדשות הולכות להמשיך להגיע כי הצוותים של החוף המערבי רק הגיעו לעבודה לא מזמן.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 יולי 2025, 23:00

Laskin כתב:בהצלחה למיקרוסופט בדור הבא, אני בטוח שמלא אנשים יעמדו בתור לרכוש את הקונסולה שלהם (אם תהיה בכלל כזו, בקצב הזה אי אפשר לדעת) או יעשו מנוי לגיימפאס.
כרגע היה להם גל מצוין, נקודתי, אבל וככל שהיו ממשיכים בעוד גלים כאלה - עוד ועוד היו עושים מנוי לגיימפאס, אבל כשסוגרים סטודיואים בקצב וממשיכים לפטר - נראה שאחרי גירס 6 ופייבל בשנה הבאה - יעברו 5-6 שנים עד הגל הגדול הבא, כי המפתחות הכי גדולות כבר שיחררו בגל הנכחי את המחסנית שלהן.
עלוב, עלוב, עלוב. פיל ספנסר צריך להתפטר דחוף, גם אם ההחלטה הגיעה מעליו.

גל מצויין? שהתבטא במה בדיוק? lol.
למה להמשיך להפריח סיסמאות? המשחק הכי מצליח של מיקרוסופט השנה הוא רימייק. כל השאר כשלונות קופתיים בדרגה כזו או אחרת.

אני לא יודע למה זה כזה קשה להבין. לשחרר משחקים בבלעדיות בחצי השני של דור שאתה מובס בו = משאלת מוות. או שדוחים את המשחקים לדור הבא כדי לא לבזבז כל השפעה תאורטית שלהם בקידום החומרה הבאה, או שמוציאים גם לפס5 כדי לעשות כסף, למצב מותגים ולפתות שחקני פלייסטיישן לחומרה הבאה.

מה שרואים עכשיו זה ההשלכות של הכישלון בדור נוסף של מיקרוסופט 'לעשות סוני יותר טוב מסוני'. זה התוצאה כשאתה עושה משחקי AAA ומשום מה חושב שהם לא צריכים להרוויח כסף בזכות עצמם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 יולי 2025, 23:39

ועכשיו גם undead labs חטפו פיטורים. אבל יש אישור שstate of decay 3 עדין בפיתוח.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 יולי 2025, 07:28

עצוב מאוד מה שקורה פה, כמה הייפ היה כשהם פתחו את היוזמה וההכרזה על פרפקט דארק. איזו חברה גרועה זאת מייקרוסופט :/

אין להם שום חזון ברור שהם דבקים בו עד הסוף ומה שקורה כרגע בחברה עם אובדן כל משמעות לנושא פלטפורמה תוך כדי רצון להחזיק עדיין את החבל מכל הקצוות - זה לא חזון זה טירלול.

וקאז תפסיק לדבר את השטויות שלך, מייקרוסופט כבר ממזמן היתה צריכה לנסות להיות שחקנית מן המניין בשוק בדיוק כמו שכולן עושות ולדבוק בדרך הזאת אבל עם אשכרה משחקים טובים. זה מרגיש שרק בזמן האחרון נהייתה קצת תקווה עם כל רכישות הסטודיואים שביצעו ושלאט לאט מתגבש פורטפוליו טוב של משחקים אבל כל זה לא היה שווה כלום מבחינת השם של אקסבוקס כי הם השמידו את הפלטפורמה שלהם מכל משמעות בזכות זה שהכל מגיע לכל מקום ועכשיו עם גל פיטורים שכזה ופירוק מפתחות מבטיחות וביטולי פרויקטים כולל כאלה שלא הוכרזו - למי בכלל עוד יש אמון במותג הכושל הזה בכלל שלא יודע מה הוא רוצה ומעצמו ושאין לו חזון לכלום.

פיל ספנסר בובה, בסוף הוא הפרצוף של הדבר הזה גם אם הוא לא רשמית תמך והוביל במהלך של פירוק המותג אקסבוקס, ממזמן כבר צריך להתפטר מהביזיון הזה. עצוב מה שקורה פה, סוני והתעשייה בכלליות ראויה לתחרות טובה הרבה יותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 יולי 2025, 08:56

Hypno כתב:גל מצויין? שהתבטא במה בדיוק? lol.
למה להמשיך להפריח סיסמאות? המשחק הכי מצליח של מיקרוסופט השנה הוא רימייק. כל השאר כשלונות קופתיים בדרגה כזו או אחרת.

אני לא יודע למה זה כזה קשה להבין. לשחרר משחקים בבלעדיות בחצי השני של דור שאתה מובס בו = משאלת מוות. או שדוחים את המשחקים לדור הבא כדי לא לבזבז כל השפעה תאורטית שלהם בקידום החומרה הבאה, או שמוציאים גם לפס5 כדי לעשות כסף, למצב מותגים ולפתות שחקני פלייסטיישן לחומרה הבאה.

מה שרואים עכשיו זה ההשלכות של הכישלון בדור נוסף של מיקרוסופט 'לעשות סוני יותר טוב מסוני'. זה התוצאה כשאתה עושה משחקי AAA ומשום מה חושב שהם לא צריכים להרוויח כסף בזכות עצמם.

זה התבטא באיכות. נכון, לא במכירות, בין היתר בגלל עניין גיימפאס עם משחקי DAY1 שזו אסטרטגיה מחורבנת בעיניי, אבל אם לא היו אומרים שהם מוותרים על בלעדיות, אז עם המאסה הזו של משחקי 8+ שהם ירו בקצב מרשים מאוד בשנה האחרונה - הם היו יכולים למשוך הרבה מאוד לקוחות אליהם. אבל לא מסתכלים לכיוון, כי כולם יודעים שהכל יצא למתחרה בהמשך. וכן, גם חלק ממה שיוצא למתחרה נכשל (לא הכל, למשל SOT שמוכר מצוין על הPS5), אבל זה כן היה יכול לגרום לגיימפאס להראות הרבה, הרבה, הרבה יותר אטרקטיבי ומפתה.

לפי מה שאתה אומר - סוני היו צריכים באמצע דור הPS3 להפוך הכל למולטיפלטפורם. אנצ'רטד 2 ו-3 היו צריכים לצאת ל-360, קילזון 2 ו-3 גם כן, GOW3, ראצ'ט, אינפמוס 2 וכמובן - TLOU. כי הרי הPS3 הייתה כשלון בחצי הראשון של הדור הזה, בהשוואה לדורות קודמים והיא *דיממה* כסף באותה תקופה.
כמה דיממה? זה עדיין הדור היחיד שבו הם הפסידו כסף, 3 מיליארד דולר בתוך שנתיים ובסופו של הדור רשמו הפסד של למעלה ממיליארד דולר גם אחרי שהצילו את עצמם - *בזכות בלעדיים מעולים*, כל יחידה נמכרה בהפסד של בערך 300 דולר ליחידה אחרי ירידת המחיר שלפניה המכשיר בכלל לא מכר כלום, ה360 לקחה לה את המקום ומפתחות רבות התעלמו מהPS3 ופיתחו למיקרוסופט בבלעדיות - ללא שום הסכם בלעדיות שמחייב אותן לעשות זאת.

עכשיו חכם גדול - ספר לי, מה היה קורה למכירות הPS4 (וכמובן ה-PS3 בחצי הדור השני) אם סוני הייתה מרימה ידיים ומוציאה הכל ל-360?
"לשחרר משחקים בבלעדיות בחצי השני של דור שאתה מובס בו = משאלת מוות"
סוני הוכיחו שזה בולשיט מוחלט.
בטח במצב בו המתחרה מחרבנת במכנסיים בתחום המשחקים הבלעדיים, שזה *בדיוק* מה שסוני עושה כרגע.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים