InterAl כתב:swym כתב:אצלי הוא כבר היה בפריאורדר. אם נשים את הפיאסקו של Beyond Earth בצד, פיראקסיס מעולם לא עזבה.
starships, ace patrol, civ 5, beyond earth - כולם היו ביזיון. למען האמת, מלבד xcom ו-civ4 הם לא עשו אף משחק טוב עד היום.
את starships ו-ace patrol אני אפילו לא סופר כי אלו בתכלס משחקי מובייל שקיבלו פורט למחשב (ובהשוואה למשחקי מובייל הם דווקא בסדר, בעיקר כי הסטנדרטים שם די נמוכים). ו-Civ 5 למרות שגם אני לא אהבתי בגרסת הונילה השתפר משמעותית אחרי ההרחבה הראשונה (ו"השתפר משמעותית אחרי ההרחבה הראשונה" זה משהו שתקף גם לX-Com ולCivilization IV ככה שזו הציפיה מפיראקסיס כבר עשור שלם לפחות), ובכל מקרה זכה להרבה יותר סופרלטיבים - מאחר וקבלת תשיעיות בכל מקום היא המדד שלך.
הקלאסטרפאק היחידי שלהם כמשחק PC מלא היה Beyond Earth, ואחרי שנדב ציין שהוא מחכה ליורש רוחני זה באמת מעלה את השאלה איך זה שאין כמעט משחקי 4X אחרים שמתעסקים בישוב כוכב סטייל אלפא קנטאורי, בזמן שיורשים רוחניים לMaster of Orion ו-Master of Magic יש לא מעט.
ולגבי דברים אחרים שעלו כאן (לא רוצה להתחיל לצטט את כל התגובות):
- XCOM 2 הוא אמנם לא משחק עם גרפיקת על ככה שהייתי מצפה לביצועים קצת יותר טובים גם בהגדרות מקסימליות, אבל הורדה של שניים-שלושה סליידרים תרמה לביצועים יציבים ואחרי כמה שעות משחק עדיין לא נתקלתי אפילו בבאג איזוטרי אחד, ובטח שלא בעיות ביצועים קשות.
- קרייסיס היה משחק סופר מרשים לזמנו, אבל גם עם אופטימיזציה מחורבנת ברמות שמתקרבות לGTA IV ו-Arkham Knight: הוא רץ גרוע ומבוגבג גם על הגדרות נמוכות יותר, ולא ניצל כמו שצריך גם כרטיסים חדשים וחזקים יותר שיצאו אחרי יציאת המשחק (ואפשר היה לראות איך לעומתו Crysis Warhead ובטח Crysis 2 שנראים טוב יותר גם עברו כבר הרבה יותר אופטימיזציה). עדיין, הוא האחרון מהדור "שלו" ולא מחזיק מים בהשוואה לדורות החדשים של מנועי המשחק שתומכים בדברים כמו תאורה גלובלית, טסלציה ו-PBR.
- לא הייתי אפילו שוקקל להחליף כרטיס 970 לפני שהייתי עובר למסכים עם רזולוציה גבוהה יותר מ1080p.
- מהניסיונות שלי, אין שום בעיה לעשות אקטיווציה באוריג'ין למשחקי EA מסטים. במשחקים שבהם עשיתי את זה המשחק נשאר פעיל על שתי הפלטפורמות, וגם בHumble Origin Bundle הם חילקו מפתחות כפולים לסטים ואוריג'ין לחלק מהמשחקים.
- לגבי משחקים שלא זמינים בארץ: זו החלטה של המפיצות ואין שום קשר למדינה (בישראל לפחות. גרמניה זה סיפור אחר), ולפעמים היא משתנה אחרי כמה זמן: ספציפית במקרה של סאותפארק ווולפנשטיין שתי המפיצות ביטלו מתישהו בשנה שעברה את החסימה של הפעלת המשחק בישראל (אבל לא את המכירה) ככה שבתאוריה כל CD-Key יכול לעבוד לכם. אבל זה משתנה ממשחק למשחק ואם אתם מתלבטים לגבי משחק מסוים כדאי לחפש אותו בsteamdb ולבדוק אם הוא נמצא בpackages שמוגבלים לאזורים מסוימים או אם המשחק עצמו מוגבל לאזורים מסוימים.