נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Death_119 » 07 פברואר 2016, 07:06

:!:
DrKeo כתב:אף מחשב לא הריץ קרייסס 1 ב1080p ב60fps. הסטנדרט באותה תקופה עדין היה 720p ואני הרצתי אותו עם המפלצת 8800gtx שרק קניתי (שהיה הכי חזק בשוק, מקביל ל980gtx, המקביל ל980ti עדין לא יצא באותה תקופה) ב720p ב30fps.

אפילו ה680gtx שיצא 4 שנים אחרי צאת המשחק לא ממש הצליח להריץ אותו ב60 1080 כמו שצריך.
תמונה

זה ממש לא קרייסס, warhead רץ משמעותית יותר טוב מהמקור, למרות שזה אותו מנוע. קרייסס יניב תוצאות גרועות יותר. אני זוכר שהמשחק הראשון שניסיתי לשחק משקניתי את ה580 היה קרייסס, אמרתי לעצמי- "הנה, עכשיו אוכל להריץ את המשחק על 60 פריימים ומעלה", במציאות זה היה יותר 35+. אבל המשחק היה נראה מדהים גם ארבע שנים מצאתו. המשחק הזה פשוט הקדים את זמנו בדור וחצי, מדהים.
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 פברואר 2016, 12:00

אגב קרייסיס, אני רוצה לציין לטובה את שירות הלקוחות של EA. יש לי עותק שלו שקיבלתי לפני כמה שנים ורציתי להפעיל אותו באוריג'ין (הוא מלפני שהשירות היה קיים). מילאתי כמה שאלות באתר ותוך דקה עליתי בצ'אט מול איש תמיכה שהפעיל לי אותו בחשבון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2016, 12:06

יפה מאוד! הפעם היחידה שחברה בסדר גודל כזה ענתה לי כל כך מהר הייתה BLIZZARD, כשהדמות שלי בWOW נתקעה איפהשהו באיזה קיר... לחצתי על כפתור העזרה ותוך שתי דקות הופיע לי איזה גמד מול הדמות, בחור שעובד בתמיכה, הוא הסתכל עליי, צחק איתי/עליי קצת, ואמר לי להתנתק וכשאחזור אהיה בעיר הגדולה הקרובה... וכך היה :)

מאז, לא זכור לי שהתייחסו לבעיות שלי כל כך מהר.
מצד שני, גם לא שילמתי דמי מנוי על השירותים האלה, אז זה גם חצי-מובן.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 פברואר 2016, 12:11

מה שיפה זה גם בגלל שהמשחק הוא pre Origin זאת די טובה שהם עושים ללקוחות. נתתי להם את הסידיקי שלי .

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 פברואר 2016, 12:20

זה כי לEA יש אשכרה שירות לקוחות שעובד ועושה משהו. כולם אוהבים לשנוא את EA, אבל הם יודעים לתת שירות, בניגוד לחברות אחרות שנכשלות בפרמטר הזה בצורה עקבית.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 פברואר 2016, 13:53

קרייסיס היה מספיק scalable שקנו אותו מליון אנשים בחודש הראשון. כל הדיבורים על הביצועים שלו מופרזים וגם לא חכמים. זה מצוין שיש הגדרות גרפיות תובעניות ומתקדמות שיכולות להוריד לברכיים את הכרטיסים והמעבדים הכי חזקים בשוק שתוכל להפעיל בעתיד. אם משחקים היו מקבלים גרסאות מחשב שהם רק טיפה יותר טובות מהגרסאות האחרות, הייתם קוטלים אותם. להתלונן על קרייסיס זה כמו להתלונן על יוניטי, GTA ואחרים על מקסימום. טיבו של משחק מחשב לא נקבע על פי הביצועים שלו בהגדרות מקסימליות שאדם כלשהו חשב לעצמו שהמחשב שלו אמור להריץ ב60FPS נעול כי יש לו כרטיס מתקדם בלי להתחשב בכל הפיצ'רייים המתקדמים והתובעניים.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 07 פברואר 2016, 14:04

לגמרי. מי אמר שחייבים להריץ משחק על ultra ביום שהוא יוצא? אפשר לשחק גם על הגדרות גבוהות או בינוניות.
אם יותר מפתחות היו עושות כמו קרייטק אולי משחקים כמו Watch Dogs, The Witcher 3, The Division היו נראים כמו שהציגו אותם לראשונה. ואם היית יכול לשחק בהגדרות שנותנות גרפיקה כזאת ב 30fps רק על SLI של הכרטיס הכי יקר בשוק או אפילו בכרטיס שיוצא עוד שנה, זה גם בסדר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2016, 14:26

ככה זה היה פעם, היית צריך כרטיס של 400$ רק בשביל להגיע ל30FPS בהגדרות הכי גבוהות. זה עבר מהעולם כי כל מה שממש יפה גרפית מגיע גם לקונסולות והן המכנה המשותף הנמוך ביותר. קרייסס 1 הוא הדוגמה האחרונה שאני יכול לחשוב עליה למשהו כזה, היו ימים. אני זוכר כשאמרתי תודה שHL2, דום 3 ו-FARCRY עבדו לי ב30FPS בהגדרות הכי גבוהות בכרטיס 400$ שלי.
We're just normal men. We're just innocent men

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 פברואר 2016, 15:37

אוי זה פשוט מגוחך, מסתבר ש-Wolfenstein TNO לא זמין בארץ בסטים. יש דרך אחרת להשיג אותו למחשב באופן חוקי ?

ויש סיכוי שצעדי צנזורה כאלה הם ביוזמת המדינה ? יצא לי להיתקל בעבר בכמה סרטוני יוטיוב ש"לא זמינים במדינתך", מעניין כמה עמוק בוחשים לנו באינטרנט (ו... אני ברשימת המעקב).

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 פברואר 2016, 15:43

לא קשור למדינה.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2016, 15:51

אני קניתי אותו בGMG עם VPN.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 07 פברואר 2016, 16:23

אי אפשר לקנות אותו מסטים אבל ברגע שקנית אותו הוא יעבוד לך בלי בעיה ובלי שום עבודה נוספת.
כלומר אם תשיג cd-key על ידי קנייה מאתר צד ג' (לא יודע אם אפשר בGMG למשל או שגם שם הוא חסום, אבל בכל מיני אתרי cd-key או אפילו ebay) או על ידי שימוש קליל וחד פעמי בVPN רק בשביל לקנות, הוא יעבוד לך בסטים בלי בעיה גם מחשבון ישראלי, ברשת ישראלית ובקיצור יעבוד אחלה כרגיל.
עד כמה שאני יודע זה לא קשור בכלל למדינה (למרות שמתאים לאיזה מירי רגב להתלהם על משהו כזה אם היה למישהו בממשלה חצי מושג על משחקים..) ויותר קשור למפיצה שעשתה חישוב סיכונים עם משחק שמספר על נצחון הנאצים (כמובן שהחישוב סיכונים שלהם הוא בהתבסס על המחשבה שישראל היא סוג של איראן ושאסור להגיד פה כאלה דברים, לצד זה שיש בארץ משהו כמו 100 אנשים שהיו קונים את המשחק ואני בטוח שהם שורדים יופי גם בלעדיהם).
אותו דבר היה אגב עם המשחק של סאות'פארק, שם לא הפריע ליוביסופט להתעלם מהעובדה שסאות'פארק היא סדרה סופר מצליחה בארץ במחוזות הגיקים (אליהם משווק המשחק..) ואי אפשר לקנות אותו בארץ גם כן כי אחד הקלאסים שם הוא " יהודי" (לצד "לוחם", "קוסם" וכל זה) וכמובן שהיינו מאוד נעלבים.

מצד שני אי אפשר להאשים אותם, המשחקים יצאו בערך בתקופה שעיתון שלם בצרפת נרצח רק בגלל קריקטורה על מוחמד, הרווחים בארץ גם ככה מזעריים ואין להם מושג מה הלך הרוח בארץ (כל המזרח התיכון נראה די אותו דבר למי שלא מבין) אז..

מצד שלישי אני לא באמת יודע שזאת הסיבה וזה רק מה שנראה לי הכי הגיוני בפער משמעותי.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 פברואר 2016, 16:31

אגב, אני עדיין מחכה לביקורתיות של קליימן כלפי חנות וינדוס 10 והבעיות שלה כפי שהן מתגלות ע"י גרסת החנות של ROTTR.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 פברואר 2016, 16:45

הייתי ממש שמח לבקר את מיקרוסופט על תקלות בחנות שלה, אם הייתי מצליח למצוא עדות לכך. לפחות חיפוש ראשוני בPC GAMER, יורוגיימר, פוליגון ואפילו חיפוש גוגל ל: rise of the tomb raider windows 10 store problems לא העלה דבר, אפילו לא בעמוד השני! ובכל מקרה, לא הבנתי, מדוע הביקורת שלי היא החשובה דווקא?
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 פברואר 2016, 16:57

כי אתה מקפיד לבקר חברה מסוימת על כמעט כל דבר אבל כאשר מיקרוסופט מתכנתת את המשחקים בחנות הוינדוס כ universal windows app לא אמרת דבר, למרות שהדיווחים הגיעו ביציאת המשחק. משחקים דרך חנות חלונות 10 הם UWA וכרגע מה שזה אומר זה שאין תמיכה ב exclusive fullscreen שזה אומר ש SLI כלל לא עובד בגרסה הזו. כמו כן אי אפשר להפעיל FRAPS ותוכנות ניטור דומות שמציגות overlay על המסך. כמו כן יש בעיות שימושיות בסיסיות בחנות שלא הייתי מצפה שיהיו בחנות של חברה שבאה להציג קייס לקיומה. במקרה של ROTTR אפשר לקנות בסטים אבל חבל על המשחקים שיהיו בלעדיים לחנות הזו כמו (כנראה) פייבל לג'נדס ו KI.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 פברואר 2016, 17:12

כבר אמרתי שלא הגעתי לדיווחים בעצמי ולא ראיתי אותם בזמן אמת... מצטער שלא יצאתי מגדרי כדי לחפש אותם, אבל מאמין שעשיתי לא מעט כדי לאתר אותם.
בכל מקרה, אלו בהחלט נשמעות כמו בעיות מעצבנות ביותר למי שקנה דרך החנות (משער שמדובר באחוז די זעום לעומת סטים במקרה הזה), ומיקרוסופט בהחלט צריכה לדאוג לפתור אותן ביחד עם המפתחת במקרה הזה, ולדאוג שלא יהיו בעיות כאלה להבא, עם משחקים שיוצאים בחנות. כל זה בהנחה שהיא מעוניינת להמשיך ולמכור משחקים דרכה.

ואני לא יודע על אילו ''בעיות שימושיות בסיסיות בחנות'' אתה מדבר, אבל בהחלט יכול להיות שיש להם בעיות. זאת חנות חדשה, ולוקח זמן להעמיד מוצר טוב, יציב, שיוכל לשרת מיליוני אנשים. לא מאמין? שאל כל חברה שניסתה להעמיד חנות אי פעם.
?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 פברואר 2016, 18:21

Stick כתב:אי אפשר לקנות אותו מסטים אבל ברגע שקנית אותו הוא יעבוד לך בלי בעיה ובלי שום עבודה נוספת.
כלומר אם תשיג cd-key על ידי קנייה מאתר צד ג' (לא יודע אם אפשר בGMG למשל או שגם שם הוא חסום, אבל בכל מיני אתרי cd-key או אפילו ebay) או על ידי שימוש קליל וחד פעמי בVPN רק בשביל לקנות, הוא יעבוד לך בסטים בלי בעיה גם מחשבון ישראלי, ברשת ישראלית ובקיצור יעבוד אחלה כרגיל.
עד כמה שאני יודע זה לא קשור בכלל למדינה (למרות שמתאים לאיזה מירי רגב להתלהם על משהו כזה אם היה למישהו בממשלה חצי מושג על משחקים..) ויותר קשור למפיצה שעשתה חישוב סיכונים עם משחק שמספר על נצחון הנאצים (כמובן שהחישוב סיכונים שלהם הוא בהתבסס על המחשבה שישראל היא סוג של איראן ושאסור להגיד פה כאלה דברים, לצד זה שיש בארץ משהו כמו 100 אנשים שהיו קונים את המשחק ואני בטוח שהם שורדים יופי גם בלעדיהם).
אותו דבר היה אגב עם המשחק של סאות'פארק, שם לא הפריע ליוביסופט להתעלם מהעובדה שסאות'פארק היא סדרה סופר מצליחה בארץ במחוזות הגיקים (אליהם משווק המשחק..) ואי אפשר לקנות אותו בארץ גם כן כי אחד הקלאסים שם הוא " יהודי" (לצד "לוחם", "קוסם" וכל זה) וכמובן שהיינו מאוד נעלבים.

מצד שני אי אפשר להאשים אותם, המשחקים יצאו בערך בתקופה שעיתון שלם בצרפת נרצח רק בגלל קריקטורה על מוחמד, הרווחים בארץ גם ככה מזעריים ואין להם מושג מה הלך הרוח בארץ (כל המזרח התיכון נראה די אותו דבר למי שלא מבין) אז..

מצד שלישי אני לא באמת יודע שזאת הסיבה וזה רק מה שנראה לי הכי הגיוני בפער משמעותי.

אתה בטוח ? נראה אז אם לדוגמא מישהו מחו"ל קונה לי בסטים משחק שחסום בארץ אני אוכל להפעיל אותו בלי בעיה ?

ולגמרי כל המזרח התיכון נראה להם אותו דבר. הסעודים, איראנים, מצרים וסורים מצנזרים אז בואו כבר נדחוף את המדינה הקטנה הזאת שביניהם לרשימה. כנראה שיכולות החלוקה של המזה"ת לא התקדמו מאז הסכם סייקס פיקו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 07 פברואר 2016, 19:49

לא רוצה להגיד לך בבטחון שזה נכון בכל מצב, אולי משחקים שונים חסומים בצורה שונה, אבל ספציפית בוולפנשטיין TNO כן, יש לי את המשחק.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 פברואר 2016, 20:31

MGS FREAK כתב:
Stick כתב:אי אפשר לקנות אותו מסטים אבל ברגע שקנית אותו הוא יעבוד לך בלי בעיה ובלי שום עבודה נוספת.

אתה בטוח ? נראה אז אם לדוגמא מישהו מחו"ל קונה לי בסטים משחק שחסום בארץ אני אוכל להפעיל אותו בלי בעיה ?

ולגמרי כל המזרח התיכון נראה להם אותו דבר. הסעודים, איראנים, מצרים וסורים מצנזרים אז בואו כבר נדחוף את המדינה הקטנה הזאת שביניהם לרשימה. כנראה שיכולות החלוקה של המזה"ת לא התקדמו מאז הסכם סייקס פיקו.

לי יש את וולפנסטיין בסטים אחרי שקניתי אותו מאיזה אתר בריטי ויש לי את סאות' פארק ביופליי.
כנראה שזה יעבוד.
תמונה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 07 פברואר 2016, 20:33

Klayman כתב:זה כי לEA יש אשכרה שירות לקוחות שעובד ועושה משהו. כולם אוהבים לשנוא את EA, אבל הם יודעים לתת שירות, בניגוד לחברות אחרות שנכשלות בפרמטר הזה בצורה עקבית.

היי, רק בזכות התלונות והשנאה EA טורחת לתת שירות! אז תגיד להם תודה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2016, 22:22

גם לי יש את וולפנשטיין בסטים, קניתי עם VPN בGMG ואקטבתי בסטים בלי בעיות.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 08 פברואר 2016, 07:34

InterAl כתב:
swym כתב:אצלי הוא כבר היה בפריאורדר. אם נשים את הפיאסקו של Beyond Earth בצד, פיראקסיס מעולם לא עזבה.

starships, ace patrol, civ 5, beyond earth - כולם היו ביזיון. למען האמת, מלבד xcom ו-civ4 הם לא עשו אף משחק טוב עד היום.

את starships ו-ace patrol אני אפילו לא סופר כי אלו בתכלס משחקי מובייל שקיבלו פורט למחשב (ובהשוואה למשחקי מובייל הם דווקא בסדר, בעיקר כי הסטנדרטים שם די נמוכים). ו-Civ 5 למרות שגם אני לא אהבתי בגרסת הונילה השתפר משמעותית אחרי ההרחבה הראשונה (ו"השתפר משמעותית אחרי ההרחבה הראשונה" זה משהו שתקף גם לX-Com ולCivilization IV ככה שזו הציפיה מפיראקסיס כבר עשור שלם לפחות), ובכל מקרה זכה להרבה יותר סופרלטיבים - מאחר וקבלת תשיעיות בכל מקום היא המדד שלך.

הקלאסטרפאק היחידי שלהם כמשחק PC מלא היה Beyond Earth, ואחרי שנדב ציין שהוא מחכה ליורש רוחני זה באמת מעלה את השאלה איך זה שאין כמעט משחקי 4X אחרים שמתעסקים בישוב כוכב סטייל אלפא קנטאורי, בזמן שיורשים רוחניים לMaster of Orion ו-Master of Magic יש לא מעט.

ולגבי דברים אחרים שעלו כאן (לא רוצה להתחיל לצטט את כל התגובות):
- XCOM 2 הוא אמנם לא משחק עם גרפיקת על ככה שהייתי מצפה לביצועים קצת יותר טובים גם בהגדרות מקסימליות, אבל הורדה של שניים-שלושה סליידרים תרמה לביצועים יציבים ואחרי כמה שעות משחק עדיין לא נתקלתי אפילו בבאג איזוטרי אחד, ובטח שלא בעיות ביצועים קשות.
- קרייסיס היה משחק סופר מרשים לזמנו, אבל גם עם אופטימיזציה מחורבנת ברמות שמתקרבות לGTA IV ו-Arkham Knight: הוא רץ גרוע ומבוגבג גם על הגדרות נמוכות יותר, ולא ניצל כמו שצריך גם כרטיסים חדשים וחזקים יותר שיצאו אחרי יציאת המשחק (ואפשר היה לראות איך לעומתו Crysis Warhead ובטח Crysis 2 שנראים טוב יותר גם עברו כבר הרבה יותר אופטימיזציה). עדיין, הוא האחרון מהדור "שלו" ולא מחזיק מים בהשוואה לדורות החדשים של מנועי המשחק שתומכים בדברים כמו תאורה גלובלית, טסלציה ו-PBR.
- לא הייתי אפילו שוקקל להחליף כרטיס 970 לפני שהייתי עובר למסכים עם רזולוציה גבוהה יותר מ1080p.
- מהניסיונות שלי, אין שום בעיה לעשות אקטיווציה באוריג'ין למשחקי EA מסטים. במשחקים שבהם עשיתי את זה המשחק נשאר פעיל על שתי הפלטפורמות, וגם בHumble Origin Bundle הם חילקו מפתחות כפולים לסטים ואוריג'ין לחלק מהמשחקים.
- לגבי משחקים שלא זמינים בארץ: זו החלטה של המפיצות ואין שום קשר למדינה (בישראל לפחות. גרמניה זה סיפור אחר), ולפעמים היא משתנה אחרי כמה זמן: ספציפית במקרה של סאותפארק ווולפנשטיין שתי המפיצות ביטלו מתישהו בשנה שעברה את החסימה של הפעלת המשחק בישראל (אבל לא את המכירה) ככה שבתאוריה כל CD-Key יכול לעבוד לכם. אבל זה משתנה ממשחק למשחק ואם אתם מתלבטים לגבי משחק מסוים כדאי לחפש אותו בsteamdb ולבדוק אם הוא נמצא בpackages שמוגבלים לאזורים מסוימים או אם המשחק עצמו מוגבל לאזורים מסוימים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 פברואר 2016, 12:06

אני באמת בשוק שאין אלף משחק 4X בשוק, ביחוד עכשיו עם כל האינדי, early access ו-steam greenlight.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 08 פברואר 2016, 14:04

עניין אותי יותר בכללי איך זה עובד עם משחקים חסומים שאני מגלה יותר ויותר מהם, לא וולפנשטיין ספציפית.

אלפא סנטאורי היה פשוט יותר מדי מסובך בשבילי, באמת שלא הצלחתי להבין אותו יותר מדי לצערי.

ודווקא יש כמה 4K מהשנים האחרונות של אותה חברה: Endless Legend ו- Endless Space. הראשון נראה לי מאוד מעניין.
לא 4K, אבל יש להם גם משחק בשם Dungeon of the Endless שהוא הייבריד רוגלייק-tower defense-תפקידים עם party. מאוד ייחודי, ממליץ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 פברואר 2016, 14:18

לפני שלושה ימים יצא עדכון לגרסת ה-PC של Rise Of The Tomb Raider שמוסיפה עוד אפשרויות גרפיות ומשפרת ביצועים. תוצר לוואי של אותו עדכון, תוצר ש-Nixxes כנראה העדיפה שלא יחשף, הוא התוספות של אפשרות DirectX12 לתפריט השיגור של המשחק. בכדי לראות את האפשרות כל מה שצריך לעשות הוא ללכת להגדרות המשחק בסטים ולהפעיל את האפשרות "opt into Beta". הפעלת DX12 עדין לא אפשרית אבל כנראה תגיע בזמן הקרוב. תוספת נוספת שנחשפה בקבצי המשחק היא אפשרות החלקת התמונה TXAA שבלעדית לבעלי כרטיסי Nvidia כרגע. TXAA מאפשר החלקת תמונה ברמת MSAA X4 בעלות ביצועים של MSAA X2.

בנוסף רצה שמועה די מבוססת שהולך להתווסף VXAO לTR שיהיה המשחק הראשון שמשתמש בטכנולוגיה של NVIDIA. היא חשובה משלוש סיבות. הראשונה היא שVXAO יוצר AO מדוייק ונעים יותר לעין מכל AO אחר כולל HBAO+ של NVIDIA עצמה, השניה היא שVXAO דורש שליש מכוח העיבוד שדורש HBAO+ כך שזה רץ מהר וחלק יותר והסיבה השלישית והכי חשובה, הV ב-VXAO מיצגת את המילה ווקסלים כך שהיא מראה אהבה לפורום.

הנה השוואה בין HBAO ל-VXAO מ-NVIDIA:
תמונה

או במילים אחרות, אני ממש שמח שלא קניתי עדין את TR. אני הולך לשחק אותו אחרי שיצא הפאטצ' ממש חלק בDX12 עם אפקט VXAO שיעשה הכל סקסי יותר :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 6 אורחים