נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי bling » 07 יולי 2025, 10:46

זוכר מצויין כי בתור מי שאהב פלייסטיישן ורצה שסוני תחזיק זה גרם לי לפתוח טיימר גדול בראש שסופר את סוף המותג שנקרא פלייסטיישן. לפחות כבעלת פלטפורמה במובן המסורתי.

החזון שכל בעל סוני ונינטנדו (כשעוד ניסו להתחרות כשווים על הסלון בבית ולא כפלטפורמה שנייה) חשש ממנו עוד מהיום שמיקרוסופט הודיעה כשנכנסת לשוק עם הבוקס המקורית התממש. הם קונים את השוק, הם הולכים לנצח את כולם סטייל ריאל מדריד עם brute force של כסף. זהו זה עניין של זמן.

לא נתפס איפה הם היום, אשכרה בתחתית שהם לא היו בה גם בימים הכי נוראיים של הוואן עם הקינקט. גם אז לא היתה כזאת הרגשה של חוסר תקווה וכיוון ודרך כמו שיש היום.

כל מה שהיו צריכים כדי להשפיל את סוני זה בסכה להוציא אקס בוקס וואן 2 - בלי קינקט אומנם אבל פשוט קונסולת דור הבא בלבד מהרגע הראשון שמוציאה את הבלעדיים שלה שמנצלים את החומרה וזהו. כזה פשוט וזה כבר היה מביך את מה שסוני עשתה עם הפס5 והיה שם אותם במקום אחר שהיה גורם לכולנו כמעט לקנות את הבוקס הבאה מול הפס6.

זה באמת לא נתפס איך הצליחו לחרבן את זה כל כך חזק לרמה שהבוקס היום מרגישה מותג מת שצריך להתחיל מאפס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2025, 10:59

מיקרוסופט היו צריכים להבין שאחרי מה שמטריק עשה להם עם ה-X1, ה-XSX צריכה להתחיל מחדש. זה אומר לבנות אמון אצל השחקנים, זה אומר להשקיע כסף, אפילו לעשות דור הפסדי (לא באמת, היום מחזיקות פלטפורמה יודעות להוציא פי כמה יותר כסף מכל לקוח מאשר מדור ה-360).

הם היו צריכים להמשיך לקנות מפתחות, לא מפיצות, מפתחות. רמדי, קוג׳ימה, IO, Playdead, Crystal Dynamics, איידוס וכו׳ שכנראה היה עולה להם סה״כ כמה מליארדים בודדים, לא 70 מליארד (אולי כן הייתי רוכש את סגה, הם שווים בקושי מליארד, יש שם כמה צוותים איכותיים, הם מפוצצים ב-IP והם בסיס טוב להיות אקסבוקס יפן, יבשת בה אין להם כמעט נוכחות). הם היו צריכים להמשיך לקנות בלעדיים מצד ג׳. E33 היו איתם בשיתוף פעולה קרוב, למה הוא לא היה בלעדי ל-XSX? למה נינג׳ה גאיידן 4 לא בלעדי? הם צריכים לקנות 2-3 בלעדיים מצד ג׳ כל שנה. הם היו צריכים להפסיד קצת יותר על החומרה, אם הם היו מנצלים את רוחב הפס הטבעי של הקונסולה ושמים מהירות שעון דומה לפס5 הייתה להם קונסולה עם 20GB ו-14.85TF, הפרש משמעותי מהפס5 שהיה מורגש במשחקי צד ג׳. משחקים טובים בלעדיים + כוח + מחיר סבבה תמיד הסתיים בדור מצליח. שיטה בטוחה.

אני צנצנת אם כל זה היה עולה להם יותר מ-15 מליארד דולר, אקטיוויז׳ן עלתה 70 מליארד.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 07 יולי 2025, 11:07

השאלה אם הם ישרדו בתור ״נותני שירות״. הגיימפאס מאד טוב, חייב להודות, יש לו מלא משחקים טובים שב-PS5 עולים כסף, והפלייסטיישן פלוס לא הופך אותם לחינמיים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2025, 11:14

הם הפכו למפיצה. מפיצות עושות הרבה פחות כסף מאשר מחזיקות פלטפורמה. זה אומר שה-revenue שלה כנראה ידרדר עם הירידה של החומרה עד שבסוף הם יגיעו למצב שהם רק מפיצת צד ג׳.אבל הם הולכים להיות המפיצת צד ג׳ הכי גדולה בתעשיה. אקטייוויז׳ן הייתה מקום ראשון בלי כמעט שום תחרות אמיתית ועכשיו כשהם תחת המטריה שלהם הם יהפכו למפיצה ענקית, אבל גמד ביחס לסוני ואפילו ביחס לאקסבוקס של לפני שנה וחצי.

אבל מיקרוסופט יעשו מה שהם תמיד עושים - יסתירו. כבר בדו״ח האחרון הם החליטו לא לחשוף מספרים של revenue של אקסבוקס, מדו״ח לדו״ח הם רק נעשו מביכים יותר מאז המעבר למפיצת צד ג׳. אז כנראה שלא נדע מה ה-revenue של אקסבוקס חוץ מאשר דיווחים של אחוזים מסויימים בקטגוריות מסויימות. שזה דוגרי מה שהם עשו כבר בדו״ח האחרון.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 07 יולי 2025, 12:00

אם לא הייתי יודע יותר טוב, זה כמעט מרגיש שלמיקרוסופט יש נטייה חזקה להרס עצמי.
הם פותרים בעיה מרכזית שרדפה אותם מהימים הראשונים של הפלטפורמה, תוכן צד א׳ איכותי ומגוון, רק בשביל לזרוק הכל לפח ברגע שה-pipeline שלהם משומן מספיק, וכן, גם היום אחרי המכות והביטולים, צד א׳ שלהם לכל הפחות מגוון יותר מזה של סוני וגם באיכות הם בהחלט במגמת עלייה, כמובן ששום דבר מזה לא באמת משנה יותר לאור המהלכים האחרונים שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2025, 12:23

כן, זה היה הזוי. מיקרוסופט מגיעים לנחלה, ואז מפוצצים את זה לאלף עזאזל. העין של סארון ירדה עליהם אחרי הרכישה של אקטיוויז׳ן, רואי החשבון דרשו ROI מידי ואלוהים יודע איפה פיל ספנסר קבר את עצמו. הדור הזה היה צריך להיות השקעה כספית עד סופו כדי לבנות אמון ולפצות על הנזק של דור ה-X1 ובמקום הם מחפשים רווח מהיר. אפס ראיה קדימה.

כן, הם עדין טיפה מתקשים עם להוציא משחקים ממש מעולים, אבל יש להם כל כך הרבה חברות ופורטפוליו כל כך מגוון שהם יכלו ליצור קונסולה מאוד מעניינת. ועם הזמן גם האיכות הייתה עולה, הם היו לומדים מנסיון, לומדים איך לנהל סטודיואים טוב יותר וכו׳. רק תראו את playground, בתחילת הדור הקודם הם היו ״או נחמד, עוד משחק פורצה הורייזן חביב״ ועכשיו הם זוחלים לאט לאט לסטטוס סנטה מוניקה, לפחות בצד הטכני הם כבר שם. סבלנות, השקעה, ובסוף יצאו להם 2-3 נוטידוג ובמקביל להם פורטפוליו ענק ומגוון.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 יולי 2025, 21:10

bling כתב:הגניבת דעת היחידה פה היא שלך. וכן כולם מסכימים נראה לי שהמודל של GP הוא גם מטומטם. קיאו בעצמו בהודעה שרשם על איך לתקן את המותג אמר שמשחק AAA צריך להגיע ל GP אחרי שנה-שנה וחצי מינימום. לכולם ברור ש GP ביחד עם מודל של אין בלעדיים הרס את המותג.

כולם יודעים שאם מייקרוסופט היתה מצליחה להוציא בלעדיים (גם לדור הבא וגם לפלטפורמה) בקצב טוב מתחילת הדור - אלוהים רק יודע מה היה המצב כיום כשלסוני יש את הקונסולה הכי גרועה שהוציאו אי פעם בהפרש תהומי ומנגד היתה עומדת קונסולת דור הבא עם המון בלעדיים AAA של מייקרוסופט שמנצלים את הפלטפורמה, מה שעוד יותר היה מבייש את סוני.

קיאו זרם בכיף עם האמירות של ספנסר כשהוא אמר שהמודל רווחי והכל אחלה בחלה. לא ראינו אותו ואחרים מפגין ביקורתיות ומחשבה עצמאית.
לא, מה שהרס את המותג זה GP יחד עם כן בלעדיים. כי חיסלת את המכירות של הבלעדיים שלך. וכי המשכת לתת להם תקציבי AAA.

מתי תפסיקו לשכתב את ההיסטוריה? מיקרוסופט התחילו לשחרר לפלייסטישן אחרי עוד מפלה בשנים הראשונות של אסטרטגיית הבלעדיים הסטנדרטית.

'אם ואם ואם'. אבל זו בדיוק הנקודה. הוכח פעם אחר פעם שמיקרוסופט לא מסוגלת לספק את הסחורה. אז די כבר אם ה'אם רק'. כל שנה מאז XB1 זה 'חכו לשנה הבאה'.
אם סטארפילד לא עשה דבר? מה כן יעשה?
די לדבר על COD שכרוך בהסכם עם סוני. ראינו מה IJ עשה. ראינו איך FSMS יצא. אתם משלים את עצמכם שאם מיקרוסופט לא הייתה מכריזה על הגעה לפלייסטיישן אז המשחקים האלה היו הופכים עולמות. כמו שדום מולטיפלטפורם נכשל. אז כבלעדי עם 0 מכירות בגלל גיימפאס הוא היה משפר משהו?

כמה כתובות צריכות להיות על הקיר כדי לא להמשיך לתקוע את הראש בו?

במציאות שמיקרוסופט מצאה את עצמה בה לאחר שחרור סטארפילד, הדבר האחראי לעשות הוא לשחרר את המשחקים לפלייסטיישן כדי לא להחריף את הנזקים, כדי לחזק את המותגים, כדי להפחית את הסיכון לאולפנים והעובדים, וכן גם להגדיל מיינדשיייר אצל שחקני פס5 בשביל העתיד.
המחשבה שמיקרוסופט הייתה צריכה להמשיך לזרוק כסף לפח ולהפסיד ולסבול בשביל איזה קהל 'הארדקור' שיראה את זה ויגיד 'וואלה ריספקט אני קונה את המכשיר הבא בשיגור' היא מגוחכת ומלאת חשיבות-עצמית.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 יולי 2025, 21:12

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יולי 2025, 10:43

אני אף פעם לא קניתי את ההערה הקצרה של פיל בזמנו, ש"גיימפאס רווחי". המתמטיקה באמת לא הסתדרה לי בראש... עם עלויות התפעול והמשרדים והמשכורות שלהם - אני לא מצליח להבין איך זה קרוב בכלל להיות רווחי. דיברנו על זה כבר ב-2021 וזה לא הסתדר לי, ואחרי רכישת אקטיויז'ן זה בכלל הפך להיות מבחינתי ברור כשמש ודיברנו על זה שוב כאן ב-2023 ו-2024.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2025, 10:58

Laskin כתב:אני אף פעם לא קניתי את ההערה הקצרה של פיל בזמנו, ש"גיימפאס רווחי". המתמטיקה באמת לא הסתדרה לי בראש... עם עלויות התפעול והמשרדים והמשכורות שלהם - אני לא מצליח להבין איך זה קרוב בכלל להיות רווחי. דיברנו על זה כבר ב-2021 וזה לא הסתדר לי, ואחרי רכישת אקטיויז'ן זה בכלל הפך להיות מבחינתי ברור כשמש ודיברנו על זה שוב כאן ב-2023 ו-2024.

אנשים משנים את דעתם כשעובדות חדשות עולות. ואו, איזה קונספט.

אם GP היה ממשיך לגדול הוא לגמרי היה צעד ממש חכם. הבעיה היא לא הפסדיות כשהשירות קטן, כשחברה רוצה לגדול היא בכיף מפסידה כסף. הבעיה היא שהם קפאו סביב 35 מליון משתמשים (שכולל גם משתמשי gold), ברגע שהם הפסיקו לגדול אז השירות הפך לחסר מטרה.

ההוצאה על GP קבועה, מפתחים משחקי צד א׳, משלמים לחברות צד ג׳, וכמה שזה עולה, זה עולה. אם יש ל-GP מליון מנויים או 100 מליון מנויים ההוצאה נשארת זהה. ולכן שווה לפוצץ כסף על השירות כדי להגדיל את הבסיס משתמשים עד שמגיעים למסה קריטית שיוצרת רווח אדיר.

אגב, ממש קשה לי להאמין ש-GP לא רווחי היום מכמה סיבות. הראשונה היא שהם תקועים על 35 מליון כבר שנים ונדלה נתק את הבונוס שלו מהגדילה של GP כך שלא נראה שמיקרוסופט צופה שהשירות יגדל אבל הם ממשיכים לתמוך בו בצורה חזקה. כלומר או שהוא רווחי, או שהם מטומטמים לגמרי כי הם מדממים עליו כסף, יודעים שהוא לא יגדל אבל ממשיכים לדמם. ודבר שני, יש בערך 35 מליון מנויים כשהteir הכי זול הוא 10$ בחודש והכי יקר הוא 20$ לחודש. חשבון פשוט אומר ש-GP מכניס בין 3.5 מליארד דולר בשנה ל-7 מליארד דולר בשנה. צד א׳ של סוני לא מכניס מליארד דולר בשנה, אז את משחקי צד א׳ זה מכסה בגדול. ולרכוש משחקי צד ג׳? אני ממש בספק שמיקרוסופט מפוצצת כמה מליארדים עליהם. רוב משחקי GP הם ישנים, אינדים או משחקי צד א׳, כמעט אין חיה כזאת משחק AAA חדש גדול. קשה לי לראות את מיקרוסופט מוציאה אפילו מליארד בשנה על משחקי צד ג׳, בטח שלא שני מליארד. אז ההגיון אומר ש-GP כן רווחי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יולי 2025, 12:42

אני לא מסכים עם ההגיון הזה. בכתבה שהבאתי לפני שנתיים דיברו על הוצאות תפעול שנתיות של בערך 1.5 מליארד דולר באקטיויז'ן-בליזארד-קינג.
אולי לפני רכישת אקטיויז'ן זה היה רווחי, יחד איתם זה מפלצת וזו אחת הסיבות העיקריות לקיצוצים הגדולים שהיו עכשיו.
צריך גם לזכור שיש למיקרוסופט עוד הרבה חברות מעבר, יש הוצאות אדירות של כל החטיבה המנופחת, יש משחקים שבוטלו...
וכן, יש את צד ג' בגיימפאס שאנחנו ממש לא יודעים כמה הם מקבלים והמחיר לדעתי רק עולה ולא יורד, כי המפתחים האלה מבינים שזה מוביל לירידות במכירות, הנה כתבה נוספת מהיום:
https://www.playstationlifestyle.net/20 ... evs-agree/
מפתח מLARIAN אומר שאין לו ספק שזה פוגע במכירות, וזה גרוע לתעשייה.

אגב, גם לנתון ה-35 מליון מנויים אני לא יודע אם אני מאמין עדיין שזה משקף את המציאות...
לך תדע אם זה באמת נתונים של מנויים במקביל או כל מי שעשה מנוי גם אם רק לחודש באותה שנה קלנדרית, או כל משחק אחר עם מספרים.
הערכה שלי היא שהם בהחלט דיממו כסף לא מעט זמן, חשבו שהמנויים יעלו משמעותית, זה לא קרה אז הם העלו את המחיר כדי לדמם פחות בתקווה שהמנויים לא יברחו (כי זה באמת לרוב לא מבריח, רק שקהל הגיימרים שונה מאוד מקהל הנטפליקס/דיסני)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2025, 13:18

אז מה אם יש לאקטיוויז׳ן בליזארד וקינג עלויות תפעול של 1.5 מליארד? אקטיוויז׳ן מוכרת את המשחקים שלה בכל מקום אפשרי, רוב המהכנסות שלה זה בכלל ממיקרותשלומים ומובייל וקינג נמצאת רק במובייל ממילא. אותו דבר על בליזארד, הם חיים היום ממיקרותשלומים ונמצאים בכל פלטפורמה אפשרית כולל מובייל, ואפילו אין את כל המשחקים שלהם ב-GP. אתה לא יכול לזרוק את כל העלויות של בליזארד על GP כשהם מכניסים מליארדים ממקורות נוספים.

ולא אמרתי שום דבר על פגיעה במכירות אז לא ברור לי מה הקשר. כמעט כל התוכן של חברות צד ג׳ הוא אינדים שמקבלים פירורים, והתוכן AAA הוא עתיק וברובו משחקים שהופיעו כבר בכל מני פס+ וכו׳.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יולי 2025, 13:28

הקשר לפגיעה במכירות הוא שאולי חברות דורשות יותר כדי להוסיף את המשחק שלהן בגיימפאס, מאשר בעבר.
יש עדיין משחקי AAA, ויש AA, וזה יכול להיות סכומים לא קטנים בכלל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2025, 13:40

Laskin כתב:הקשר לפגיעה במכירות הוא שאולי חברות דורשות יותר כדי להוסיף את המשחק שלהן בגיימפאס, מאשר בעבר.
יש עדיין משחקי AAA, ויש AA, וזה יכול להיות סכומים לא קטנים בכלל.

אין משחקי AAA צד ג׳ שמשוגרים ל-GP, לא כאלה שאני יכול לחשוב עליהם. השיגור הכי גדול השנה ל-GP ביום ראשון היה E33 וזה משחק אינדי מצוות קטן שכנראה דרש גרושים. לשגר את AC ב-day one יעלה להם מאות מליונים, אבל להביא משחק AC בן 6 שנים? או אינדי קטנטן? או משחק AA מוזל מצוות אינדי שעושה משחק ראשון? בטוח לא 3 מליארד דולר, ובספק גם אם מליארד בודד.

אין באמת עובדות שעומדת מאחורי זה שGP מדמם כסף. הרי יש לנו בדיוק שתי עובדות, GP לא גודלת ומיקרוסופט יודעת את זה ולא מצפה שזה יקרה (ע״ע נדלה מנתק את הבונוס שלו ממספר היוזרים ב-GP). כלומר אם GP הפסדי, למה הם ממשיכים לשפוך עליו כסף כשהם יודעים שהוא לא יגדל? ועוד בתקופה שהם מקצצים בכל מקום רק כדי לחסוך שקל לשקל בשביל AI? הרי אם כלטענתך GP הוא הפסדי ועולה להם מליארדים על גבי מליארדים ואין שום צפי לרווחיות או גדילה, הוא הקיצוץ של מליארדים שהם יכלו לעשות תוך שניה.

ההסבר היחיד לזה ש-GP עדין פעיל ומקבל 100% תמיכה ורוח גבית ב-2025 היא שהוא רווחי. ספנסר אמר כמה פעמים שהוא רווחי, ולהגיד דבר כזה שאתה חברה ציבורית ולשקר זה מאוד חמור.

יכול להיות ש-GP הפסדי, אבל יצטרכו לעלות עובדות חדשות לשטח כדי לבסס משהו כזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יולי 2025, 14:49

יש עדיין... נניח FC25 שיצא DAY1 בגיימפאס וכל הקטע של EA ACCESS זה משהו שחייב לעלות להם המון כסף.
וקצת פחות AAA אבל לגמרי נחשבים "גדולים":
WUCHANG FALLEN FEATHERS, WO LONG, FLINTLOCK, HIGH ON LIFE 2, STALKER 2, THE ALTERS, CITIES SKYLINE 2, SILKSONG
יש גם את Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, Like a Dragon: Infinite Wealth,
וכמובן Metal Gear Solid Delta
כן, נניח סילקסונג אפשר לקטלג כ"אינדי" ללא ספק, אבל הוא דוגמא קלאסית למשחק שבטח קיבל ממיקרוסופט לא מעט כסף כדי שיופיע שם DAY1, הם יודעים שהמשחק ימכור ממש טוב במחשב ואולי הגיימפאס הזה ידפוק את המכירות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2025, 19:07

אף משחק ספורט לא יוצא day one בגיימפאס חוץ מאשר פעם אחת שמיקרוסופט עשו תרגיל לסוני עם MLB. פיפא מגיע לGP כל שנה כשהמשחק של שנה הבאה מתקרב, מדובר במשחק שנופל תמיד ל30$ כבר לפני קריסמס, להביא אותו באיחור של 8 חודשים זה לא יקר. משחקי הספורט גם תמיד מגיעים לPS+ וסוני לא בדיוק משלמת 50 מליון פר משחק. יש בהם הרבה מיקרוטרנזקציות ולכן כשהמכירות מאיטות הם מופיעים בכל הבנדלים והמנויים למניהם.

אין ברשימה הזו אף משחק שהיה עולה למיקרוסופט הרבה כסף. אין ויכוח שיש להם הרבה משחקים שם אבל הרוב המכריע עלה להם כנראה מאות אלפי דולרים או כמה מליונים בודדים.

אגב איפה שמעת שמטאל גיר יום ראשון בגיימפס? לא שמעתי על זה ולא מצאתי כלום בגוגל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יולי 2025, 19:43

אתה צודק אני טעיתי לגבי mgs
בכל אופן אני עדיין חושב שבמצטבר כל המשחקים האלה עולים להם לא מעט מליונים וממש לא מאות אלפים, למעט ממש אינדים נישתיים ולא מוכרים. כמובן שאני מדבר על משחקים שיוצאים שם במקביל לשיגור שלהם ולא משחקים ישנים, שם יש מצב שאינדים עולים מאות אלפים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2025, 22:13

יש משחקים שעולים להם 200k ויש משחקים שעולים להם 50 מליון. יש איזה 400 משחקים בGP אז אני בטוח שהכל עולה להם לא מעט. אני פשוט לא רואה איך זה עולה להם איזה 4 מליארד דולר או כמה שזה לא יהיה כדי להפוך את GP להפסדי.

ואם GP הפסדי כשמיקרוסופט יודעת שהוא לא יגדל יותר, להמשיך לתמוך בו בכל הכוח זה אולי המהלך הכי הזוי שהם עשו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יולי 2025, 23:00

לפי הדיווחים, פפ16 לא מוכר כלום על האקס בוקס והגיע מקסימום למקום איפהשהו מתחת ל-450 ברשימת המשחקים שמשחקים שם.
לא נראה לי שסקוור ממש תתגעגע אם המשחק הבא כן יהיה בלעדי לסוני אם הם יקבלו מהם מספיק כדי לפצות על המכירות במחשב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2025, 00:08

כל בעלי אקסבוקס כבר מזמן עברו למחשב ולפס5, יש כמעט 30 מליון מכשירים בטבע אבל אני בספק כמה בשימוש מעבר לילדים עם GP או פורטנייט.

מיקרוסופט נוטשת את החומרה, הפכה למפיצה, רק אדם מטורף ימשיך לבנות עליה ספריה במקום פלפטפורמה שממשיכה לחיות כמו פלייסטיישן או סטים.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 09 יולי 2025, 10:08

DrKeo כתב:כל בעלי אקסבוקס כבר מזמן עברו למחשב ולפס5, יש כמעט 30 מליון מכשירים בטבע אבל אני בספק כמה בשימוש מעבר לילדים עם GP או פורטנייט.

מיקרוסופט נוטשת את החומרה, הפכה למפיצה, רק אדם מטורף ימשיך לבנות עליה ספריה במקום פלפטפורמה שממשיכה לחיות כמו פלייסטיישן או סטים.

הייתי מוכר את האקסבוקס שלי אבל כרגע אני משאיר אותו בגלל 3 סיבות.

1. כל הספרייה שרכשתי של COD נמצאת שם.
2. בגיימפאס יש משחקים ש(בינתיים?) לא נמצאים על הפלוס של הפלייסטיישן.
3. הוגוורטס לגסי שיש לי שם, אני פוטריסט.

מעבר לזה, כל משחק שאני רוכש אני רוכש אותו לפס5 ולא לאקסבוקס. בסוויץ׳ 2 זה משחקי צד א׳ של נינטנדו או משחקים שכיף לשחק אותם גם במצב נייד, נגיד בדרך לעבודה וכד׳. או משחקים שהגרפיקה שלהם מראש לא ה-Selling Point.

אגב, CD Projekt עשו משהו ממש גאוני: הם נתנו לאנשים את האפשרות להעביר את השמירה שלהם בסייברפאנק 2077 מפלטפורמה אחרת (אקסבוקס/פס5/מחשב) ולהעביר אותה לגרסה החדשה של הסוויץ׳ 2. הלוואי שעוד חברות יעשו את זה, בכיף הייתי קונה שוב את הוגוורטס לגסי לסוויץ׳ 2 אם היה אפשר להעביר את השמירה שלי מהאקסבוקס, וככה לשחק אותו בנייד כשאני מחוץ לבית. חלום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2025, 13:13

כן זו בדיוק הנקודה, גיימרים כמוך שיש להם xsx קונים משחקי צד ג׳ במקומות אחרים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יולי 2025, 10:25

המחיר של הניידת אקסבוקס של אסוס הודלף על ידי אסוס עצמה שבטעות פרסמה אותו לרגע באתר. 649$ לדגם הזול ו-949$ לדגם היקר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 יולי 2025, 18:24

את המחיר של 945$ עוד הייתי סופג , אבל יש מישהו בוקסלים/בעולם? שאחרי הביטול של פרפקט דארק וeverwind עוד מאמין במייקרוסופט וישקיע באקוסיסטם שלהם? נשאר מישהו שיאמין למייקרוסופט שהיא תראה חשיפות של משחקים חדשים? אחרי הביטולים האלה אני סופר חשדן כלפי כל מה שהם יבטיחו לנו.אני לא מאמין שפרפקט דארק היה מוכר טוב אבל את הכבוד שמייקרוסופט היו מרוויחים אצל הארדקור שום משחק אחר לא יכל לתת להם פרפקט דארק 2 אולי לא היה מוכר איזה 15M עותקים, אבל הם היו מתחילים את הדור הבא אחרת לגמרי אצל ההארדקורס.

גייטס באמת הפסיד לסוני את הקרב על הסלון, והכל בגלל החלטות סופר מטומטמות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 יולי 2025, 20:02

אני באמת לא מבין בכלל את הטעם באקס בוקס הבאה. כאילו למה? מה היעד שלהם מה החזון, כלום לא ברור.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 48 אורחים