נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Golan » 17 יולי 2025, 20:40

ואיך הפלייסטיישן פורטל? שווה משהו?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 יולי 2025, 22:09

bling כתב:אני באמת לא מבין בכלל את הטעם באקס בוקס הבאה. כאילו למה? מה היעד שלהם מה החזון, כלום לא ברור.

לפני שסוני העלו את הרמה של הפלוס בחזרה הייתי אומר שהיעד זה משפחות כמו חנן ודודי, אבל אחרי שסוני הסתגלו כל כך טוב לגיימפאס? אין שום חזון.

וכאילו תזכר בזה שב2000 אנשים במייקרוסופט מהמחלקה של Directx נלחמו בשינים לפתח את קונסולת האקסבוקס הם אשכרה עבדו על ביל גייטס שהוא יריץ ווינדוס של ממש כדי לקבל ממנו את המליארד דולר או כמה שזה לא עלה להם להיכנס לשוק הזה בזמנו... כאילו לא יאמן כמה רעבים הם היו פעם להיות חלק מהתחרות הזו ומה קרה להם.

אפילו בדור הקודם, מייקרוסופט היו פי אלף יותר טובים מעכשיו, לפחות היו להם "אקסקלוסיבים זמנית" כמו טומב ריידר, וסאנסט, וקונטום ברייק דברים שבאמת כבעל פס4 אני זוכר שאנשים כמונו עם PS4 היו ירוקים מקנאה הביצועים שלהם אפילו בדור הקודם היו גן עדן לעומת הזוועה שקורת עכשיו.

אני רואה כל מיני איינסידרים של אקסבוקס מנסים להרגיע ואומרים "חב'רה מייקרוסופט אישרו את פולאאוט 5 לא הכל בוטל" חחח תודה באמת, שהדבר היחיד שמייקרוסופט לא מבטלת זה מותג לא שלהם שהתפוצץ לא מזמן.

גולן: כל עוד אתה מחובר בכבל עם הפלייסטישן ואנשים אצלך בבית לא משתמשים באיזה 6 ממירים שכולם רואים סרטים ב4K בו זמנית? עובד פצצה, אתה יכול פשוט לשחק קצת עם הפלאפון שלך בremote play וזה יתן לך קירוב של 1:1 איך זה יעבוד לך עם הפורטל בבית.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 17 יולי 2025, 22:19

אה זה לא קונסולה ניידת כמו הסוויץ׳ שאפשר לקחת החוצה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 יולי 2025, 22:32

מעשית? אצלנו בארץ? אין סיכוי שתהיה לך חוויה שחיקה איתו מחוץ לבית, אולי ביפן עם תשתיות האינטרנט התותחיות שלהם

אם אתה ממש מאלה שלוקחים את הניידת לעבודה כן זה פחות בשבילך כנראה, אבל הסקרים מראים שרוב העולם (ואני בינהם) משחקים את הניידות בעיקר בבית... אז בתכלס הפורטל עושה את העבודה של ניידת לרוב האנושות :-)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 18 יולי 2025, 17:59

bling כתב:אני באמת לא מבין בכלל את הטעם באקס בוקס הבאה. כאילו למה? מה היעד שלהם מה החזון, כלום לא ברור.

- לא עוד קונסולה או מחשב. הטוב משתי העולמות.
- המכשיר שנותן את הגישה למספר המשחקים הכי גדול והכי רחב.
- המכשיר היחיד שאפשר לשחק בו משחקים של מיקרוסופט, של סוני ובלעדיים של המחשב.
- עשרות משחקים שלא יהיו זמינים (אם בשיגור או אם בכלל) על פלייסטיישן וסוויץ'.
- המכשיר הזה בחלקים יגרום לפלייסטיישן להיראות כמו אדם בלי סמארטפון.
שחקני פלייסטיישן מתייבשים חודשים ושנים עד שהלהיט התורן שצמח במחשב מגיע אליה, בעוד ששחקני XBOX היו שם DAY1 ויש להם עשרות ומאות שעות במשחק.

- המכשיר היחידי עם משחקי ואלב, WoW, טארקוב וכו'.
- אונליין כביכול חינם.
- אפשרות מינוי גיימפאס למי שרוצה.
- לא עוד כבול לפוליסות ריפאנד מיושנות ומביכות של סוני ונינטנדו.
- SKU נייד עם יתרון על הסטים דק כי אין מכשולים ומחסומים עם anti-cheat.
- אפס דאגות לגבי רמת התמיכה וההיצע של משחקי צד ג' על המכשיר.

השאלה המרכזית היא כמה לוחמניים מיקרוסופט ירצו להיות. לסבסד את המחיר? אונליין חינם בלי שטיקים? אין עזים שמסתתרות איפשהו? הולכים לעשות PR שיביך את סוני? כמה יהיה אכפת לכם להשאיר/לכוון את המשתמשים להישאר במצב חנות מיקרוסופט של המכשיר?
יכול להיות שלמיקרוסופט לא תהיה בעיה אם המכשירים ימכרו 20-30 מיליון, יעשו את הכסף שיעשו ממנויים ושלטים יחד עם כל הכסף שיעשו ממכירת המשחקים שלהם על PS וסווי'ץ.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 יולי 2025, 18:46

קאז אם האקסבוקס הבאה יגרום לפלייסטישן להיראות כמו אדם בלי סמארטפון למה סטים דק לא עף מהמדפים? הוא יכול לעשות את כל זה.כל הלהיטים התורנים של הPC זמינים על הסטים דק DAY ONE ועדיין לפי ההערכות הכי מחמיאות הוא מכר 6M עותקים, אפילו לא ברמה של הויטה. כל מי שמעוניין בחזון הPC בסלון של האקסבוקס הבאה, פשוט יכול לקנות קונסולה ניידת לחבר אליה כרטיס מסך חזק עם קופסת EGPU והופ יש לך קונסולת PC בסלון, אף אחד לא עושה את זה כי זה לא מעניין אף אחד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2025, 22:33

חצי ממה שכתבת מדבר על בלעדיות ומשחקים שלא נמצאים בקונסולות אחרות… כאילו שזה ממש חשוב.
אבל זה לא מה שקורה, קורה ההפך, ועכשיו תעשה אחד ועוד אחד

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 19 יולי 2025, 00:48

glass man כתב:קאז אם האקסבוקס הבאה יגרום לפלייסטישן להיראות כמו אדם בלי סמארטפון למה סטים דק לא עף מהמדפים? הוא יכול לעשות את כל זה.כל הלהיטים התורנים של הPC זמינים על הסטים דק DAY ONE ועדיין לפי ההערכות הכי מחמיאות הוא מכר 6M עותקים, אפילו לא ברמה של הויטה. כל מי שמעוניין בחזון הPC בסלון של האקסבוקס הבאה, פשוט יכול לקנות קונסולה ניידת לחבר אליה כרטיס מסך חזק עם קופסת EGPU והופ יש לך קונסולת PC בסלון, אף אחד לא עושה את זה כי זה לא מעניין אף אחד.

הסטים דק מוכר טוב בתור מכשיר ראשון מחברה חדשה יחסית בתחום החומרה שנמכר באופן דיגיטלי בלבד במספר מדינות מצומצם.
כל הלהיטים לא זמינים כי easy anti cheat ושאר הפתרונות לא תומכים בלינוקס. כלומר אי אפשר לשחק ברוב משחקי האונליין הפופולאריים.
נדרשת התעסקות ועקיפות כדי להריץ משחקים מחנויות אחרות ולהנות מדברים כדוגמת גיימפאס.

את כל זה המכשיר של מיקרוסופט יפתור. הוא יהנה מהשם XBOX שיכניס אותו יותר עמוק למיינסטרים, יחד עם תקציב שיווקי גדול מאחוריו (אם מיקרוסופט יתאמצו).
המיינסטרים שמעוניין במכשיר בסלון רוצה מכשיר פלאג אנד פליי. כרגע הצעת לאדם שקונה פלייסטיישן/XBOX לקנות מכשיר ב X דולר ואז להוסיף עוד מאות או אלפי דולרים על כרטיס מסך שהוא יחבר למכשיר הזה..

Laskin כתב:חצי ממה שכתבת מדבר על בלעדיות ומשחקים שלא נמצאים בקונסולות אחרות… כאילו שזה ממש חשוב.
אבל זה לא מה שקורה, קורה ההפך, ועכשיו תעשה אחד ועוד אחד

זה חשוב כאשר יש לך משחקים ש ה reach שלהם מוכח. זה לא חשוב כאשר מתעקשים על בלעדיות לשם בלעדיות להלבלייד, היי-פיי ראש, לקיפר.
זה חשוב בתחילת הדור כדי להציג value proposition שתשכנע את הקהל. זה לא חשוב כאשר הדור בחצי השני לו והפור נפל.

וזה עוד יתרון של מכשיר שכזה - אם מיקרוסופט יבחרו לא להוציא לפלייסטיישן אז אין שום סיכון נוסף לפגיעה במכירות בגלל שהדור מתחיל מ 0 ואתה מנסה לשכנע אנשים לקנות מכשיר כשאתה היית במקום האחרון בדור הקודם. המשחקים הם משחקי PC ויהיו זמינים למיליונים של שחקנים מהרגע הראשון.

ועוד יתרון בתחילת הדור: BC מובנה ואוטומטי. לא צריך לחכות לפאטצ'ים או למפיצות שישחררו גרסת דור הבא נייטיב.

---
הדוגמה עם היידס 2 ממחישה את זה הכי טוב שאפשר.
נינטנדו הכריזו שהיידס 2 בלעדי בקונסולות לסוויץ' לתקופת זמן מסויימת.
שחקן XBOX PC: לול, אני אשחק בו באותו הזמן כמו שחקני הסוויץ' (ואני כבר יכול לשחק בו ב EA אם אני מחליט שבא לי).
שחקן פלייסטיישן: פאק. הופך את שעון החול. נווו עוד כמה זמן עד שיגיע ל PS. זה בלעדיות של חצי שנה או שנה או יותר? נווו יש לי חברים שמשחקים בו כבר. וכו'.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 יולי 2025, 16:15

קאז, בשרשור החומרה הבאת בגאווה את Peak שמכר 5 מליון עותקים. הוא רץ על הסטים דק, כמו מלך, וגם Palworld. את כל הלהיטים שלך מחשב נייד ברמת entery level יכול להריץ.

למה ששחקן פלייסטישן ירגיש באסה לגבי היידס 2? ויצטרך XBOX PC ? להאדס 2 יש שוב, כמו כל הלהיטים התורנים האלה דרישות מערכת שכל לפטופ תפוח אדמה יכול להריץ.

אני לא יודע אם שמעת על זה אבל שמייקרוסופט רצו להיכנס לשוק הקונסולות גייטס רצה שאופיס וWord יהיו חלק מהחבילה והצוות במייק שעשה תחקיר מעמיק היה צריך להסביר לו שהרוב המוחלט לא מעוניין בלהכין מצגות ולכתוב מסמכים בסלון על הקונסולה שלו, אז אתה אומר שדברים השתנו אחרי 25 שנה? אף אחד לא רוצה שהקונסולה תהיה PC.

אגב קאז שמעת פעם על הTeradrive של SEGA זה היה אשכרה מחשב ממותג של סגה שהפעיל גם קלטות של מגה דרייב וזה אפילו לא היה הPC היחיד שSEGA עשו... וזה אתה יודע... נכשל כל כך חזק שזה אפילו לא הגיע למערב..ואני מזכיר לך שזה נכשל שהמגה דרייב היה לא רק הדור הנוכחי, הוא גם היה בעלייה מטאורית בפופלאריות שלו בניגוד לאקסבוקס שעכשיו בקרשים.

שוב, כי אין ביקוש אצל הגיימרים לערבב פה בין קונסולות לPC אלה דברים שהבינו אותם לפני יותר מ30 שנה ורק אתה מתעקש שזו תגלית המאה שתביא ניצחון.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 19 יולי 2025, 17:18

glass man כתב:קאז, בשרשור החומרה הבאת בגאווה את Peak שמכר 5 מליון עותקים. הוא רץ על הסטים דק, כמו מלך, וגם Palworld. את כל הלהיטים שלך מחשב נייד ברמת entery level יכול להריץ.

למה ששחקן פלייסטישן ירגיש באסה לגבי היידס 2? ויצטרך XBOX PC ? להאדס 2 יש שוב, כמו כל הלהיטים התורנים האלה דרישות מערכת שכל לפטופ תפוח אדמה יכול להריץ.

אני לא יודע אם שמעת על זה אבל שמייקרוסופט רצו להיכנס לשוק הקונסולות גייטס רצה שאופיס וWord יהיו חלק מהחבילה והצוות במייק שעשה תחקיר מעמיק היה צריך להסביר לו שהרוב המוחלט לא מעוניין בלהכין מצגות ולכתוב מסמכים בסלון על הקונסולה שלו, אז אתה אומר שדברים השתנו אחרי 25 שנה? אף אחד לא רוצה שהקונסולה תהיה PC.

שחקן פלייסטיישן ממוצע לא מחזיק לפטופ למשחקים אחרים. ובכל מקרה הוא יעדיף מכשיר אחד שמנגיש את כל המשחקים. למה לקנות פס6 ואז עוד מחשב בתצורה כלשהי כשהוא יכול לקנות מכשיר אחד של XBOX שמביא את כל המשחקים לפינת המשחקים שלו בלי תסבוכות.

שחקן פלייסטיישן רוצה לשחק את היידס על המכשיר המרכזי שהוא מעדיף ואם יש אפשרות שהכל יהיה במכשיר אחד אז זה selling point גדול.
אתה אומר שפתאום כל משחקי האינדי שהיו console exclusive במשך 3 דורות לא משנים כלום? מ Braid עד Hollow Knight -- הם לא נתנו בוסט לקונסולה ולא היית להם כל השפעה כי שחקני הקונסולות היו משחקים אותם על לפטופ? למה סוני ונינטנדו משקיעים מיליונים כדי להשיג דילים על console exclusive למשחקי אינדי ו AA?

ואת HL3, למשל, לא תוכל לשחק על לפטופ. את ה MMO דיון שכבר שוחרר על המחשב וגרסאת הקונסולות שלו עוד לא הגיעה, אתה לא יכול לשחק על לפטופ.

מה הקשר מצגות ואופיס?
אתה רוצה את הפונקציונליות מחשב בשביל גישה למגוון הכי גדול של להיטים, בשביל אונליין חינם, בשביל הוזלת עלויות פיתוח, בשביל משחקים חינמיים ללא מנוי דרך EGS.
מדובר במכשיר שכל גיימר שרוצה להיות 'עם האצבע על הדופק' חייב לעצמו כי שם צומחים הלהיטים, והם תמיד יגיעו באיחור לפלייסטיישן ולסוויץ'.

אתה יכול לא להסכים ולהעלות טיעונים למה למכשיר כזה לא יהיה אימפקט (וכאמור, לא מעט תלוי בכמה מיקרוסופט בעצמה תדחוף ותקדם אותו), אבל זה ה pitch.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 יולי 2025, 19:27

שחקן פלייסטיישן ממוצע לא מתעניין במשחקי EA והיידס. יש כאלו שכן, מדובר אבל בנישה בקרב שחקני קונסולות.
הם יותר מתעניינים בקוד, פורטנייט ולהיטי AAA, וכאן הדוגמא שלך של מישהו שלא יכול לחכות עד שיוצא האדס2 - הרבה יותר רלוונטית כשמדברים על גירס, פורצה, אנצ׳רטד, ספיידרמן וכו שמוכרים עשרות מליונים. וזה מה שמנסים להסביר לך כבר שנים ואתה מתעקש שבלעדיות לא חשובה ופתאום אתה מתהפך כשזה קשור למשחק שמוכר מליון יחידות או משחקי EA שזה קטע של שחקני מחשב ואין לך הוכחה שזה מעניין שחקני קונסולות.
אתה אשכרה חושב שיש יותר אנשים שמעניין אותם לשחק האדס מהר ביציאה מאשר פורצה הורייזון או ספיידרמן? אם לא אז כל הטיעון שלך לא מתקרב לחשיבות של הטיעון שאנחנו מביאים לך כבר שנתיים פה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 יולי 2025, 10:08

מיקרוסופט עושים ניידת שיש לה כמה יתרונות על הסטים דק אבל בעיקר חסרונות לעומת הסטים דק. הסטים דק מוכרת במספרים שגורמים ל-Wiiu להרגיש כמו לחמניות חמות. שיהיה למיקרוסופט בהצלחה. זה מאוד ברור שחומרה לא מעניינת אותם יותר.

מיקרוסופט עוזבת את עסקי החזקת הפלטפורמה המאוד רווחיים בכדי להכנס לעסקי הפצת המשחקים המאוד לא רווחיים. הם נוטשים חומרה יעודית שבכישלונות הכי גדולים שלהם מוכרת 30 מליון יחידות כדי לעשות PC ממותג שהכי מצליחים בתחום לא מצליחים למכור 5 מליון יחידות.

מה שנקרא - בהצלחה להם.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 20 יולי 2025, 20:32

Laskin כתב:שחקן פלייסטיישן ממוצע לא מתעניין במשחקי EA והיידס. יש כאלו שכן, מדובר אבל בנישה בקרב שחקני קונסולות.
הם יותר מתעניינים בקוד, פורטנייט ולהיטי AAA, וכאן הדוגמא שלך של מישהו שלא יכול לחכות עד שיוצא האדס2 - הרבה יותר רלוונטית כשמדברים על גירס, פורצה, אנצ׳רטד, ספיידרמן וכו שמוכרים עשרות מליונים. וזה מה שמנסים להסביר לך כבר שנים ואתה מתעקש שבלעדיות לא חשובה ופתאום אתה מתהפך כשזה קשור למשחק שמוכר מליון יחידות או משחקי EA שזה קטע של שחקני מחשב ואין לך הוכחה שזה מעניין שחקני קונסולות.
אתה אשכרה חושב שיש יותר אנשים שמעניין אותם לשחק האדס מהר ביציאה מאשר פורצה הורייזון או ספיידרמן? אם לא אז כל הטיעון שלך לא מתקרב לחשיבות של הטיעון שאנחנו מביאים לך כבר שנתיים פה.

הדיל של נינטנדו עם היידס הוא לבלעדות כאשר המשחק יוצא כ 1.0. המכשיר של מיקרוסופט מבטל את היתרון הזה ומגחיך אותו כי על המכשיר של מיקרוסופט תוכל לשחק בו ב EA לפני שהוא בכלל יוצא לנינטנדו. ולשחקן הפס5 אין מה לעשות חוץ מלחכות ולחכות ולחכות.

היידס יותר פופולארי מרוב משחקי צד א' שמיקרוסופט הוציאו מתחילת דור ה XB1.
כמו ששאלתי את גלאס: אתה חושב שמיקרוסופט, נינטנדו וסוני מבזבזים משאבים כאשר דור אחרי דור הם רודפים אחרי בלעדיות זמנית של משחקי אינדי?

כרגיל בנושא הזה אני צריך להזכיר שמעולם לא אמרתי שבלעדיות חסרת כל חשיבות.
משחקים כמו ספיידרמן הופכים יותר ויותר לפחות הגיוניים להוציא כבלעדיים בתחילת דור.
למה אתה בכלל ממשיך לדבר על בלעדיות של מיקרוסופט? אתה פסלת מכל כיוון את ההצעה 'המרעישה' שמיקרוסופט תחזור לבלעדיות בתחילת הדור הבא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 יולי 2025, 22:27

משחקים כמו ספיידרמן גורמים לאנשים לרכוש את הקונסולה שלך ולהתחיל לבזבז בה כסף ולעשות מנוי לאונליין, איך זה פחות ופחות הגיוני בדיוק??
אני לא אומר שאני פוסל שמיקרוסופט תחזור לבלעדיות, אני אומר שלדעתי זה לא יקרה וגם אם כן - אף אחד כבר לא יאמין להם. הם משנים אסטרטגיה כל שני וחמישי…
אגב, השבוע הם הודיעו שהם מפסיקים גם את שירות השכרת ומכירת הסרטים והסדרות בחנות שלהם, נגמר עידן הTV… לפחות זה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 יולי 2025, 22:31

קאז Half life 3 זה אשכרה האקסקלוסיבי היחיד המעניין שהצלחת למצוא שיהיה לXBOX PC הזה. :-)

שחקני הקונסולות רגילים לחכות שנים למשחקי Half life והם בסדר עם זה, והם יחכו כמו גדולים גם הפעם. לקח זמן לHL1 להגיע לפס2 ולקח לו שנה להגיע לאקסבוקס ו3 שנים להגיע לפס3. גם הפעם גיימרים של קונסולות ידעו שהם הולכים לחכות כמה שנים לHL3 אולי שנה, אולי 3 שנים, אולי 4 שנים אבל בסוף הוא יגיע לקונסולות.

רוב מי שHL3 באמת מעניין אותו, לא ילך לקנות XBOX PC הוא יבנה מחשב או ישדרג את המחשב שלו כדי לשחק אותו, ואם לא בא לו הוא יחכה לפורט הבלתי נמנע של HL3 לפלטפורמה המעודפת שלו.

כמו שלאסקין אמר, בקונסולות רוצים AAA ומשחק AAA אחד לא מספיק בשביל לשנות את התמונה.

אקסקלוסיבים מוכרים אם בעלת הפלטפורמה מטפחת קהילה של שחקנים לסוג הזה.
הבלעדיים הסינמטים של סוני מוכרים את הפלייסטישן הכי טוב כי סוני טיפחה קהילה למשחקים האלה על הקונסולות שלה
הבלעדיים של נינטנדו מוכרים את הקונסולות שלה כי הם טיפחו 40 שנה קהילה של שחקנים לבלעדיים האלה.
משחקי FPS אקסקלוסיבים ומירוצים אקסקלוסיבים היו מוכרים נהדר על הבוקס בעבר, אבל מייקרוסופט הפסיקה להשקיע בבלעדיים אז היא קוטעת את הרצף הזה ואת היכולת להצליח.הם גם ביטלו את פרפקט דארק, משחק שהיה להם קהילה מוכנה אליו.

כמו שנדב אמר, ההכי טובים של התחום לא מצליחים למכור אפילו 5 מליון יחידות של המכשירים שלהם, אז לאן מייקרוסופט תדרדר בדור הזה, עם הXBOX PC הזה ל15 מליון?
עדיף להם כבר לשמר את קהל ה30M ולנסות להגדיל אותו מאשר לצלול עוד יותר לתהום.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 23 יולי 2025, 20:44

Laskin כתב:משחקים כמו ספיידרמן גורמים לאנשים לרכוש את הקונסולה שלך ולהתחיל לבזבז בה כסף ולעשות מנוי לאונליין, איך זה פחות ופחות הגיוני בדיוק??
אני לא אומר שאני פוסל שמיקרוסופט תחזור לבלעדיות, אני אומר שלדעתי זה לא יקרה וגם אם כן - אף אחד כבר לא יאמין להם. הם משנים אסטרטגיה כל שני וחמישי…
אגב, השבוע הם הודיעו שהם מפסיקים גם את שירות השכרת ומכירת הסרטים והסדרות בחנות שלהם, נגמר עידן הTV… לפחות זה.

הם לא הגיוניים בתחילת הדור.
כמו שאת הורייזון 2, GOW:R הם לא הוציאו בלעדית לפס5. כך גם מיקרוסופט לא סביר שתוציא משחק גירז AAAA בלעדית למכשיר בן-יומו. לפה נכנסים משחקי AA ואינדי או הפקות בקציב מבוקר של מיקרוסופט.

ושוב אני שואל: בשביל כל החברות לאורך כל הדורות פועלות לעשות דילים עם משחקי אינדי ו AA?

ואגב, בחדשות 'שחקני קונסולה לא מתעניינים ב EA':
Ready or Not שהגיע החודש לקונסולות אחרי שהוא שנים במחשב והתחיל כ EA, מכר מיליון עותקים ב 4 ימים בשיגור בקונסולות.
איזה מגניב אם בעצם הוא היה בלעדי דה-פקטו של XBOX לכמה שנים? במכשיר הבא של מיקרוסופט, המשחק התורני כך יהיה (בתקווה שהם לא יפשלו שוב).

glass man כתב:קאז Half life 3 זה אשכרה האקסקלוסיבי היחיד המעניין שהצלחת למצוא שיהיה לXBOX PC הזה. :-)

שחקני הקונסולות רגילים לחכות שנים למשחקי Half life והם בסדר עם זה, והם יחכו כמו גדולים גם הפעם. לקח זמן לHL1 להגיע לפס2 ולקח לו שנה להגיע לאקסבוקס ו3 שנים להגיע לפס3. גם הפעם גיימרים של קונסולות ידעו שהם הולכים לחכות כמה שנים לHL3 אולי שנה, אולי 3 שנים, אולי 4 שנים אבל בסוף הוא יגיע לקונסולות.

אין שום אינדיקציה שואלב ישחררו אף משחק שלהם לקונסולות. שוק הקונסולות ו'סבבה לחכות שנים' לא הולך ביחד.

CS2 לא מעניין? דדלוק? World of Warcraft? כל האינדי וה AA שייקח להם חודשים/שנים עד שיגיעו לקונסולות אם בכלל? לא מעניין אותך? יעניינו רבים אחרים.

glass man כתב:כמו שנדב אמר, ההכי טובים של התחום לא מצליחים למכור אפילו 5 מליון יחידות של המכשירים שלהם, אז לאן מייקרוסופט תדרדר בדור הזה, עם הXBOX PC הזה ל15 מליון?

הקטגוריה בחיתוליה. כבר אמרתי את הנסיבות של הדק. האם גירס אוף וור מכר כמו killswitch? באמת שלא מובנת לי התמיהה שמוצר חדש יכול לקחת אלמנטים במוצר קיים אחר ולמכור יותר טוב ממנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 יולי 2025, 21:36

מעולם לא טענתי שמשחק שהיה פעם בEA לא יצליח בגירסתו המלאה בקונסולות, אני טענתי רק שלדעתי זה לא ישנה דבר כי מה שמעניין בסוף אנשים זה משחק גמור, בטח ובטח בקונסולות, שם יותר אוהבים מוצר סופי טוב וכמה שפחות באגים.
שחקני מחשב רגילים להתעסק עם דרייברים, עדכונים, חנויות רבות והעדכונים והשינויים שבהן, מערכות הפעלה, פאצ׳ים של משחקים שיוצאים עם מלא מלא באגים בגלל מליון סיבות בחומרות שונות ומגוונות וכו׳… אז קטן עליהם להתעסק עם משחק לא גמור ונסיוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 יולי 2025, 21:54

והנה, מיקרוסופט מתהפכת שוב:

https://www.windowscentral.com/gaming/x ... s-too-high

הכריזו שהמחיר של outer worlds 2 לא יהיה 80 דולר אלא 70.
זה מבורך כמובן, וגם כן מצאו להם משחק ראשון להתחיל את זה איתו…
אבל נראה שמישהו שם משנה כיוון כל שני וחמישי, ואם רק משהו לא יצליח - הם יתהפכו. ולכן אני שוב אומר, גם אם יכריזו שהדור הבא הם חוזרים לבלעדיות - אף אחד לא יאמין, זה יחזיק בדיוק 5 דקות עד שהסטייק יתהפך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 יולי 2025, 23:05

הקונספט של להפוך את המשחק שהעלילה שלו סובבת סביב אנטי-קפיטליזם למשחק 80$ הראשון שלהם היה כל כך הזוי. ועכשיו הם מתהפכים, כרגיל. אקסבוקס כל כך מביכים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 יולי 2025, 12:26

glass man כתב:קאז Half life 3 זה אשכרה האקסקלוסיבי היחיד המעניין שהצלחת למצוא שיהיה לXBOX PC הזה. :-)

אין שום אינדיקציה שואלב ישחררו אף משחק שלהם לקונסולות. שוק הקונסולות ו'סבבה לחכות שנים' לא הולך ביחד.

CS2 לא מעניין? דדלוק? World of Warcraft? כל האינדי וה AA שייקח להם חודשים/שנים עד שיגיעו לקונסולות אם בכלל? לא מעניין אותך? יעניינו רבים אחרים.

glass man כתב:כמו שנדב אמר, ההכי טובים של התחום לא מצליחים למכור אפילו 5 מליון יחידות של המכשירים שלהם, אז לאן מייקרוסופט תדרדר בדור הזה, עם הXBOX PC הזה ל15 מליון?

הקטגוריה בחיתוליה. כבר אמרתי את הנסיבות של הדק. האם גירס אוף וור מכר כמו killswitch? באמת שלא מובנת לי התמיהה שמוצר חדש יכול לקחת אלמנטים במוצר קיים אחר ולמכור יותר טוב ממנו.[/quote]

יאללה, פותחים התערבות שHalf life 3 יגיע לפס5/פס6 תלוי לאיזה דור הוא יהיה יותר קרוב טכנית וגרפית? או שאתה תתחמק מהתערבות כרגיל? :-)

World of warcraft ? איזה שנה אתה חושב שאנחנו אחי? 2004? מתי שיחקת בפעם האחרונה בWOW הממשק שלו לא בנוי לקונטרולר בכלל. המפתחת שלו אף פעם לא חשבה להביא אותו לקונסולות, ולשחקני קונסולות יש אלטרנטיבות שיותר מעניינות אותם. כמו פפ14 וגנשין אימפקט וכו' משחק עתיק בן 21... זה ממש לא מה שיהיה סיסטם סלר.

counter strike 2 ? אתה רציני, שחקני קונסולות ישחקו CS2 עם שחקני PC :D ? זו תהיה שחיטה מה שיקרה לשחקני הקונטרולר.

אינדים לא מוכרים קונסולה לאף אחד. אינדים זה בונוס נחמד. אף אחד לא ראה את לימבו על ה360 ואמר "אני אלך על האקסבוקס על פני הPS3 בגלל לימבו"

אגב, הדרימקאסט יכל להפעיל משחקי PS1 באימולציה שלא רק הריצה את משחקי הPS1 עליו היא גם הריצה אותם עם שיפורים גרפיים משמעותים לאותו זמן.
נו, ו... הגישה הזו ל"ספריה אחרת וגדולה יותר" עזרה לדרימקאסט לנצח? טכנית הוא יכל להריץ את הספריה שלו ואת הספריה של הPS1 זה אומר שהיה לו סיכוי מול הפס2, הקיוב?
לא, כי את אף אחד זה לא מעניין אם אתה יכול להפעיל משחקים של "אקוסיסטם" אחר על הקונסולה שלך, דברים כאלה רק מדגישים כמה הקונסולה שלך חלשה בשוק אם אתה נאלץ להפעיל עליה "משחקים של אחרים" זה רק הוכחה כמה אין לקונסולה שלך מה להציע אם אתה נאלץ לאפשר למשתמשים שלך לשחק על הדשא של השכן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 יולי 2025, 12:27

הקטגוריה בחיתוליה. כבר אמרתי את הנסיבות של הדק. האם גירס אוף וור מכר כמו killswitch? באמת שלא מובנת לי התמיהה שמוצר חדש יכול לקחת אלמנטים במוצר קיים אחר ולמכור יותר טוב ממנו.[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

יאללה, פותחים התערבות שHalf life 3 יגיע לפס5/פס6 תלוי לאיזה דור הוא יהיה יותר קרוב טכנית וגרפית? או שאתה תתחמק מהתערבות כרגיל? :-)
World of warcraft ? איזה שנה אתה חושב שאנחנו אחי? 2004? מתי שיחקת בפעם האחרונה בWOW הממשק שלו לא בנוי לקונטרולר בכלל. המפתחת שלו אף פעם לא חשבה להביא אותו לקונסולות, ולשחקני קונסולות יש אלטרנטיבות שיותר מעניינות אותם. כמו פפ14 וגנשין אימפקט וכו' משחק עתיק בן 21... זה ממש לא מה שיהיה סיסטם סלר.

counter strike 2 ? אתה רציני, שחקני קונסולות ישחקו CS2 עם שחקני PC :D ? זו תהיה שחיטה מה שיקרה לשחקני הקונטרולר.

אינדים לא מוכרים קונסולה לאף אחד. אינדים זה בונוס נחמד. אף אחד לא ראה את סופר מיט בוי על ה360 ואמר "אני אלך על האקסבוקס על פני הPS3 בגלל סופר מיט בוי"

אגב, הדרימקאסט יכל להפעיל משחקי PS1 באימולציה שלא רק הריצה את משחקי הPS1 עליו היא גם הריצה אותם עם שיפורים גרפיים משמעותים לאותו זמן.
נו, ו... הגישה הזו ל"ספריה אחרת וגדולה יותר" עזרה לדרימקאסט לנצח? טכנית הוא יכל להריץ את הספריה שלו ואת הספריה של הPS1 זה אומר שהיה לו סיכוי מול הפס2, הקיוב?
לא, כי את אף אחד זה לא מעניין אם אתה יכול להפעיל משחקים של "אקוסיסטם" אחר על הקונסולה שלך, דברים כאלה רק מדגישים כמה הקונסולה שלך חלשה בשוק אם אתה נאלץ להפעיל עליה "משחקים של אחרים" זה רק הוכחה כמה אין לקונסולה שלך מה להציע אם אתה נאלץ לאפשר למשתמשים שלך לשחק על הדשא של השכן.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 25 יולי 2025, 13:32

Laskin כתב:מעולם לא טענתי שמשחק שהיה פעם בEA לא יצליח בגירסתו המלאה בקונסולות, אני טענתי רק שלדעתי זה לא ישנה דבר כי מה שמעניין בסוף אנשים זה משחק גמור, בטח ובטח בקונסולות, שם יותר אוהבים מוצר סופי טוב וכמה שפחות באגים.
שחקני מחשב רגילים להתעסק עם דרייברים, עדכונים, חנויות רבות והעדכונים והשינויים שבהן, מערכות הפעלה, פאצ׳ים של משחקים שיוצאים עם מלא מלא באגים בגלל מליון סיבות בחומרות שונות ומגוונות וכו׳… אז קטן עליהם להתעסק עם משחק לא גמור ונסיוני.

אתה חושב שאם היה משחק היה זמין רק אצל מיקרוסופט בתור EA אז הוא לא היה מוכר?
זו טענה שלא מגובה בכלום. ראינו ש Palworld היה משחק צד ג' הכי מצליח בגיימפאס כשהוא שוגר (והוא עדיין EA).

גרסה 1.0 של המשחק יצאה בדצמבר 2023. מיקרוסופט הייתה זוכה בחינם בבלעדיות של שנה וחצי למשחק שמכר מיליון עותקים ב 4 ימים על הקונסולות (וקרוב ל500K על ה XBOX לבדה לפי ההערכות של gamediscoverco).

--

glass man כתב:יאללה, פותחים התערבות שHalf life 3 יגיע לפס5/פס6 תלוי לאיזה דור הוא יהיה יותר קרוב טכנית וגרפית? או שאתה תתחמק מהתערבות כרגיל? :-)

אינדים לא מוכרים קונסולה לאף אחד. אינדים זה בונוס נחמד. אף אחד לא ראה את סופר מיט בוי על ה360 ואמר "אני אלך על האקסבוקס על פני הPS3 בגלל סופר מיט בוי"

כמו ש Alyx הגיע ל PSVR2? כן, CS2. יכולים לעשות פלייליסט רק לשלטים. מה הבעיה? ומה עם פרוסטפאנק 2 שיגיע לקונסולות רק אחרי שנה של בלעדיות למחשב?
להגיד 'פחח' על הכל זה קל. וואו, למה פפ14 ממש משחק צעיר.

כל מחזיקות הפלטפורמה משקיעות כסף להבטיח בלעדיות כלשהי בקונסולה לAA ואינדים (POE2, ויי רייזינג, סקורן, היידס2) אז כנראה הן חושבות שיש טעם.

HL3 לא יגיע לפס5/פס6 כל עוד אין תמיכה בחנויות צד ג'.

--

Laskin כתב:והנה, מיקרוסופט מתהפכת שוב:

https://www.windowscentral.com/gaming/x ... s-too-high

הכריזו שהמחיר של outer worlds 2 לא יהיה 80 דולר אלא 70.

וזה למה זה מוקדם מדי לתת הערכות למכירות של המכשיר הבא של מיקרוסופט. מדובר שם באנשים לא-יוצלחים שעושים דבר בשלוף. העיקר דפקו את דום.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 יולי 2025, 00:57

ALYX לא הגיע לPSVR2 בגלל ששוק הVR על הPC הרבה יותר גדול מאשר שוק הVR2 של סוני. על הPC יש בערך או קרוב ל10 מליון קסדות VR בעוד הPSVR2 מכר לפי ההשערות הכי אופטימיות 2M.
תוסיף את זה שסוני תקח להם 30% על כל עותק, וכן לא משתלם להם להוציא אותו לפלייסטישן במצב כזה. Half life 3 לפי כל ההערכות לא יהיה משחק מבוסס VR.
על קהל של 10M קסדות ALYX מכר 3M+ עותקים בערך. כמה הוא היה מוכר על קהל של 2M+ קסדות?

לגבי CS2 מה זאת אומרת מה הבעיה? בשביל שCS2 יעשו player pool נפרד לאנשים עם שלט VALVE צריכים להשקיע בזה ולרצות את זה, לא מייקרוסופט. לVALVE אין טעם להשקיע משאבים בדבר כזה, בשביל ה40 איש בלחץ שירצו לשחק CS2 על קונסולה זה לא מעניין אף אחד.

על אינדים, יצרניות קונסולה לפעמים חותמים על אינדים בלעדיים כי הן תמיד מנסות למצוא את הRocket League הבא, את הMinecraft הבא או את Stardew Valley הבא.
זה לא אומר שהן מוצאות כזה, או שרוב האינדים שיוצאים באמת באמת מעניינים לציבור הרחב את התחת.

גם את האינדים שכן מתפוצצים אף אחד לא קונה קונסולה במיוחד בשביל לשחק אותם. אף אחד לא קנה PS4 בשביל לשחק רוקט ליג במיוחד. קנו בשביל FIFA COD, ספיידרמן, פיינל פנטזי או איזה אקסקלוסיבי שעניין אותם, ומשחקים רוקט ליג בנוסף, אין אף אחד שיקנה במיוחד בשביל אלה.

גם הילדודס שמשחקים כל היום מיינקראפט לא קונים קונסולה רק בשבילו,ילדודס שמשחקים מיינקראפט על הסוויץ 2 החדש שלהם לא קנו אותה בשבילו, הם היו קונים אותה גם אם הוא לא היה שם הוא פשוט זמין על הדרך, אז למה לא?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 יולי 2025, 22:52

מיקרוסופט/343 מבטלת את אלמנט הEsport והתחרויות של Halo Infinite, הם מבטיחים שתחרויות היילו יחזרו מתישהו, אבל לא ב-2026, ונקבל עדכון כלשהו על עתיד הסדרה בסוף שנה הבאה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 יולי 2025, 10:37

אפשר כבר לשנות את הנושא ל״מייקרוסופט מבטלת״ במקום נושא האקסבוקס. יחסוך כמה תווים בכל הודעה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים