נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי InterAl » 11 ספטמבר 2023, 15:33

המספרים שהבאתי הם ל-2021, לא 2022. הפער גדל, אבל להשאיר 3.17 מיליארד על השולחן לחברה שעושה 200 מיליארד, זה חסר חשיבות. ושוב, אין שום רכישה אחרת שהם יכלו לעשות שהייתה מביאה אותם למספרים האלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2023, 15:40

InterAl כתב:המספרים שהבאתי הם ל-2021, לא 2022. הפער גדל, אבל להשאיר 3.17 מיליארד על השולחן לחברה שעושה 200 מיליארד, זה חסר חשיבות. ושוב, אין שום רכישה אחרת שהם יכלו לעשות שהייתה מביאה אותם למספרים האלה.

EA עשתה פחות או יותר אותו revenue כמו אקטיוויז'ן ב-FT22 (וגם ב-21) ומיקרוסופט הייתה יכולה לקנות אותם בכמעט חצי מחיר, אז הם בהחלט יכלו. והנקודה היא בכלל שעם רכישות חכמות שהיו עולות למיקרוסופט אולי 20% מהכסף הם יכלו להפוך למובילת השוק בקונסלות והתוצאה של זה (לפחות על פי סוני) היא revenue גבוה משמעותית מזה שהם משיגים מאקטיוויז'ן.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ספטמבר 2023, 15:42

גם אם זה נכון שכולנו התחלנו יותר לשים לב למשחקים של סוני בזכות נוטי דוג וסנטה מוניקה, עדיין הם מצליחים כל שנתיים להוציא משחק קולנועי אפי עם עלילה סבירה+, שנראה לא מהעולם הזה גרפית, גם אם האיכות שלו היא 8 הטריילרים וההדגמות SOP שלו כבר מוכרות אותו.

בטסדה הולכים על להביא את המשחקי תפקידים הכי בומבסטים ופתוחים ומלאים בתוכן Ever וכמו שהאוורד אמר זה רק הולך לקחת יותר ויותר עם השנים במיוחד כשהם רוצים לתמוך שנים בכל משחק עם עוד תוכן.

אז זה קרב אבוד מראש שאני לא רואה את מייקרוסופט בחיים מנצחת אותו בעזרת בטסדה, אבל כן בעזרת COD.
כאילו רק לחדד את החפירה: אם סוני עושה בשנה מעל 800M מCOD נקי לכיס, COD מממן לסוני 4 משחקי AAA ברמה של נוטי דוג. אז COD מממן משהו ברמה של סטארפילד, שנתית אז למייקרווספט הוא לא יהיה כדאי?
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 11 ספטמבר 2023, 15:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 ספטמבר 2023, 15:44

הרווח של ea חצי מזה של אקטיוויז׳ן ב-FY22. רכישות חכמות של סטודיואים קטנים הם יוכלו לעשות תמיד, לא חושב שלמישהו יהיה איכפת אם מחר מיקרוסופט תקנה את רמדי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2023, 15:53

InterAl כתב:הרווח של ea חצי מזה של אקטיוויז׳ן ב-FY22. רכישות חכמות של סטודיואים קטנים הם יוכלו לעשות תמיד, לא חושב שלמישהו יהיה איכפת אם מחר מיקרוסופט תקנה את רמדי.

רווח או revenue? כי ה-revenue של EA כמעט זהה לזה של ATV.

בנוגע לרכישות, מיקרוסופט דחקו את עצמם לפינה. לרכוש מפיצה, אפילו קטנטנה כמו יוביסופט, כנראה לא יקרה. לקנות חברה כמו רמדי זה יהיה מדהים בשבילם, אבל אין יותר מדי כאלה בשוק וברגע שתופסים את ה-3-4 האיכותיות שעושות AAA מגיעים כבר לאלה שעולות כמה מליארדים ורכישות כאלה אני בספק אם מיקרוסופט תוכל לעשות בשנים הקרובות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 ספטמבר 2023, 15:58

רווח, מבחינת הכנסות הם כמו אקטיוויז׳ן ב-22 (אבל לא בשנים קודמות). אני באמת לא רואה משחק טוב יותר למיקרוסופט מאשר לקנות את אקטיוויז׳ן. קנייה של כמה מפיצות בינוניות במקום אחת גדולה זה לא באמת פחות מסוכן. גם רכישות כאלה הרגולטור יכל לסנדל. אני בטוח שהם עשו את הניתוח הזה לפני הרכישה טוב מאיתנו בהרבה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2023, 16:08

InterAl כתב:רווח, מבחינת הכנסות הם כמו אקטיוויז׳ן ב-22 (אבל לא בשנים קודמות). אני באמת לא רואה משחק טוב יותר למיקרוסופט מאשר לקנות את אקטיוויז׳ן. קנייה של כמה מפיצות בינוניות במקום אחת גדולה זה לא באמת פחות מסוכן. גם רכישות כאלה הרגולטור יכל לסנדל. אני בטוח שהם עשו את הניתוח הזה לפני הרכישה טוב מאיתנו בהרבה.

אבל דברנו על revenue אז למה רווח פתאום :)

אני לא יודע אם הרכישה של אקטיוויז'ן הוחלטה על בסיס סינדולים. לפי ספנסר ומסמכי המשפט הם בכלל קנו אותם בגלל שאקסבוקס רוצים דריסת רגל במובייל, לא בגלל COD (למרות שטכנית COD מובייל הוא המרוויח הכי גדול של אקטיוויז'ן). אני בספק אם מיקרוסופט הייתה מסונדלת אם היא הייתה רוכשת 4-5 חברות ב-15 מליארד סה"כ, זה לא רעש חוצה תעשיה כמו לקנות את המפיצה העצמאית הכי גדולה בשוק בסכום שזעזע את כל שוק ההון. כלומר CDPR, סגה, יוביסופט, רמדי ו-RAVIO יחדיו לא שוות 13 מליארד דולר והאפקט שהרכישה הזאת הייתה עושה על עסק הקונסולות של מיקרוסופט היה גדול משמעותית מאקטיוויז'ן לא בלעדית וכנראה משאיר את הדלת פתוחה לרכישה ענקית סטייל אקטיוויז'ן בעתיד, אולי אחת קצת יותר זולה כמו למשל T2 או EA.

glass man כתב:גם אם זה נכון שכולנו התחלנו יותר לשים לב למשחקים של סוני בזכות נוטי דוג וסנטה מוניקה, עדיין הם מצליחים כל שנתיים להוציא משחק קולנועי אפי עם עלילה סבירה+, שנראה לא מהעולם הזה גרפית, גם אם האיכות שלו היא 8 הטריילרים וההדגמות SOP שלו כבר מוכרות אותו.

בטסדה הולכים על להביא את המשחקי תפקידים הכי בומבסטים ופתוחים ומלאים בתוכן Ever וכמו שהאוורד אמר זה רק הולך לקחת יותר ויותר עם השנים במיוחד כשהם רוצים לתמוך שנים בכל משחק עם עוד תוכן.

אז זה קרב אבוד מראש שאני לא רואה את מייקרוסופט בחיים מנצחת אותו בעזרת בטסדה, אבל כן בעזרת COD.

ראית את התצוגה האחרונה של מיקרוסופט? FS, HB2, פייבל, South of Midnight.. הם לגמרי מקיימים את מה שכתבת על GOT. אם סוני הייתה מכריזה על South of Midnight האינטרנט היה נמס, שלא נדבר על משחק שנראה כמו פייבל (בזמן שסוני מוציאה משחק שנראה כמו ספיידרמן 2). למיקרוסופט יש מליון "GOT" בדרך, אבל מה שהם צריכים זה "TLOU" כדי לבסס את עצמם בתור must buy.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2023, 16:17

העדכון הזה על ראצ׳ט (1.1 מליון) היה חודש אחרי שהוא יצא, אני מסכים שזה משונה שלא היה עדכון מאז אבל זה עדיין משחק שהרבה בטח רוכשים לילדים שלהם עם המכשיר… לא אתפלא אם הוא באיזור ה-3-4 מליון. אבל כן, הוא לא מתקרב לספיידרמן מן הסתם.
ולמיקרוסופט יש הרבה SP? יש כמה. נניח הצוות של גירס.
יש להם גם כי פוליפוני כמו MSFS ופורצה.
לדעתי פלייגראונד תהיה הראשונה להיות ה״סנטה מוניקה״ של מיקרוסופט. הלוואי. פייבל נראה מטורף.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2023, 16:45

Laskin כתב:העדכון הזה על ראצ׳ט (1.1 מליון) היה חודש אחרי שהוא יצא, אני מסכים שזה משונה שלא היה עדכון מאז אבל זה עדיין משחק שהרבה בטח רוכשים לילדים שלהם עם המכשיר… לא אתפלא אם הוא באיזור ה-3-4 מליון. אבל כן, הוא לא מתקרב לספיידרמן מן הסתם.
ולמיקרוסופט יש הרבה SP? יש כמה. נניח הצוות של גירס.
יש להם גם כי פוליפוני כמו MSFS ופורצה.
לדעתי פלייגראונד תהיה הראשונה להיות ה״סנטה מוניקה״ של מיקרוסופט. הלוואי. פייבל נראה מטורף.

הלוואי ו-PG יהיו הראשונים שהם "סנטה מוניקה" של מיקרוסופט, ויש תקווה גם לNT אם הם יצליחו להוציא הפקות גדולות יותר ולא סרטים אנטרקטיבים. יש למיקרוסופט המון צוותים שלפני הרכישה סבלו מתקציבים קטנים או לחץ מפיצות לתקתק דברים. יש לא מעט חברות שהייתי מאוד רוצה לראות איך נראה משחק שלהם תחת כנף של פטרון שכזה "על מלא". למשל המשחק הבא של דאבלפיין.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 ספטמבר 2023, 17:02

DrKeo כתב:
InterAl כתב:רווח, מבחינת הכנסות הם כמו אקטיוויז׳ן ב-22 (אבל לא בשנים קודמות). אני באמת לא רואה משחק טוב יותר למיקרוסופט מאשר לקנות את אקטיוויז׳ן. קנייה של כמה מפיצות בינוניות במקום אחת גדולה זה לא באמת פחות מסוכן. גם רכישות כאלה הרגולטור יכל לסנדל. אני בטוח שהם עשו את הניתוח הזה לפני הרכישה טוב מאיתנו בהרבה.

אבל דברנו על revenue אז למה רווח פתאום :)

אני לא יודע אם הרכישה של אקטיוויז'ן הוחלטה על בסיס סינדולים. לפי ספנסר ומסמכי המשפט הם בכלל קנו אותם בגלל שאקסבוקס רוצים דריסת רגל במובייל, לא בגלל COD (למרות שטכנית COD מובייל הוא המרוויח הכי גדול של אקטיוויז'ן). אני בספק אם מיקרוסופט הייתה מסונדלת אם היא הייתה רוכשת 4-5 חברות ב-15 מליארד סה"כ, זה לא רעש חוצה תעשיה כמו לקנות את המפיצה העצמאית הכי גדולה בשוק בסכום שזעזע את כל שוק ההון. כלומר CDPR, סגה, יוביסופט, רמדי ו-RAVIO יחדיו לא שוות 13 מליארד דולר והאפקט שהרכישה הזאת הייתה עושה על עסק הקונסולות של מיקרוסופט היה גדול משמעותית מאקטיוויז'ן לא בלעדית וכנראה משאיר את הדלת פתוחה לרכישה ענקית סטייל אקטיוויז'ן בעתיד, אולי אחת קצת יותר זולה כמו למשל T2 או EA.

glass man כתב:גם אם זה נכון שכולנו התחלנו יותר לשים לב למשחקים של סוני בזכות נוטי דוג וסנטה מוניקה, עדיין הם מצליחים כל שנתיים להוציא משחק קולנועי אפי עם עלילה סבירה+, שנראה לא מהעולם הזה גרפית, גם אם האיכות שלו היא 8 הטריילרים וההדגמות SOP שלו כבר מוכרות אותו.

ראית את התצוגה האחרונה של מיקרוסופט? FS, HB2, פייבל, South of Midnight.. הם לגמרי מקיימים את מה שכתבת על GOT. אם סוני הייתה מכריזה על South of Midnight האינטרנט היה נמס, שלא נדבר על משחק שנראה כמו פייבל (בזמן שסוני מוציאה משחק שנראה כמו ספיידרמן 2). למיקרוסופט יש מליון "GOT" בדרך, אבל מה שהם צריכים זה "TLOU" כדי לבסס את עצמם בתור must buy.

למה לא? הכנסות הן פקטור ורווח לא? אם כבר להיפך, רווח חשוב יותר בחברות שהן לא חברות צמיחה כמו ea.
דריסת רגל במובייל, כן, אבל זה רק חלק מהעניין, הרי גם באנג׳י, סגה ו-IO היו על הרדאר. לגבי הסינדול, אני בספק שרכישה של 4-5 חברות בינונית בבת אחת הייתה מעוררת פחות רעש מאחת גדולה. כנראה שזאת ספקולציה שהיא מעבר למשהו שאני או אתה יכולים לבסס.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ספטמבר 2023, 17:03

נדב, זוכר לפני 13 שנים את הויכוחים עם רונן? שהוא היה מנסה להגן על ההיצע העלוב של נינטנדו עם הWII איך היית מיירט אותו כל פעם עם הטיעון שאת כמות הקילר אפים שנינטנדו מוציאה בשנה
האקסבוקס וסוני מקבלות בחודש ? וואי איזה קטעים זה היה.

אז זה המצב של סוני עכשיו מול מייק. איך לדעתך HB2 משתווים לGOT כשעוד לא ראינו כלום מHB2 ואנחנו לא יודעים אם ראינו גיימפלי אמיתי מHB2 בזמן שלפי כל האיינסידרים לסוני יש משחקי AAA במצב שחיק לגמרי מוכנים לתצוגה ביום קריאה, ביום שרק ג'יים ראיין יחליט שמתחשק לו.מייקרוספט אשכרה לא עומדת בקצב שסוני מפמפמת את המשחקים האלה ומתחילה לשווק אותם ולהדליק אנשים עליהם.

אז בפרפרזה מתוך כבוד :) על מה שאמרת לפני 13 שנים, מה שסוני מפתחת בשנתיים מייקרוסופט לא מפתחת ב8 שנים :)
גם אם נלך לרמת הסקאלה. HB2 יהיה שווה לGOT מבחינת הסקאלה? HB1 היה הפקה אינדית בכל רמח אבריו וGOT היה עולם פתוח אמיתי, אז גם מבחינת הסקאלה זו בכלל לא אותה רמה ופייבל? גם ממנו לא ראינו כלום אז ועד שהוא ייצא איזשהו בלעדי של סוני מסנטה מוניקה כבר יקבל Deep dive שיוציא לפייבל את כל הרוח מהמפרשים הם פשוט לא עומדים בקצב של סוני מבחינת איך שסוני מצליחים לפמפם את המשחקים האלה ותמיד עם איכות שלא יורדת מה8.

South of Midnight ? מה יש בSouth of Midnight שמשכנע באיכות שהולכת להיות בו? ראינו טיזר ממנו.

להזכיר מה ראינו מGOT? לראשונה ומה מכר אותו לקאזואלים ולהארדקורס? זה מה שראינו ממנו לראשונה. כל בן אדם ממוצע שישב יראה הדגמה כזו של משחק מרשים כזה גרפית שנראה כל כך מתקדם בפיתוח שברור לו שיספיק לצאת תוך שנתיים מהתצוגה יעוף עליו, סוני מכרו את המשחק הזה ל10M אנשים פלוס ביום ההדגמה הזה רק כי הם מספיקים לפמפם משחקים מספיק מהר ככה שיש מוצר מוגמר טוב להראות.

אתה רואה את GOT אתה לא רק כבר מבין שהוא ייצא מקסימום ב2020 אתה גם יודע איך תרגיש שתשחק בו אתה יודע מה הלופ אתה יודע מה מוכרים לך.
מה ראינו מSouth of Midnight את זה:

אני לא חושב שסוני יכלה למכור IP חדש עם טייזר כזה שלא מספר לנו שום דבר על איך זה ירגיש לשחק את המוצר המוגמר ואיזה גרפיקה תהיה לו הדבר היחיד שאני חושב עליו שאני רואה את הטיזר הזה זה לא "למייקרוסופט יש משחק של 8 ברמה של GOT" אני חושב על "וואי זה נראה משחק של 2027 במקרה הטוב כי אין גיימפלי"

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2023, 17:22

InterAl כתב:למה לא? הכנסות הן פקטור ורווח לא? אם כבר להיפך, רווח חשוב יותר בחברות שהן לא חברות צמיחה כמו ea.
דריסת רגל במובייל, כן, אבל זה רק חלק מהעניין, הרי גם באנג׳י, סגה ו-IO היו על הרדאר. לגבי הסינדול, אני בספק שרכישה של 4-5 חברות בינונית בבת אחת הייתה מעוררת פחות רעש מאחת גדולה. כנראה שזאת ספקולציה שהיא מעבר למשהו שאני או אתה יכולים לבסס.

לא אמרתי בבת אחת. הרכישה של אקטיוויז'ן נגררת שנתיים (הרי היא לא תסתיים ב-2023 והיא התחילה בינואר 2022) ורכישה איטית של חברות יחסית קטנות כל מה חודשים כנראה שלא מרימה יותר מדי דגלים. הרי מיקרוסופט רכשה 7 חברות במשך שנתיים וקצת ואז בת'זדה שהיא בעלת ערך כפול לעומת חברות כדוגמת סגה או יוביסופט. אף רגולטור לא מצמץ מאוסף הרכישות הללו, אפילו לא היה ממש דיון מחוץ לפורומים של גיימינג. אבל זה בהחלט נכון שמדובר מציאות אלטרנטיבית ואף אחד מאיתנו לא יכול לנחש מה היה קורה בה.

גלאס, אתה סתם ממציא TIME LINE שבא לך בטוב ולא קשור לחיים. עד שפייבל יצא תראה כבר walkthrough מלא של משחק של סנטה מוניקה? מאיפה לך? ומה קשור בכלל משחק שיצא מול משחק שרק עושים לו טיזינג? בסוף זה היצע מול היצע, וכשהסטודיואים של שתי החברות יפעלו בצורה מלאה וסדורה אחד מול השני אז לפחות בקטגורית "לא TLOU או GOW" מיקרוסופט הולכת להיות סופר תחרותית אם לא טובה יותר כי יש לה יותר סטודיואים ברמה הזו והם גם סטודיואים הרבה יותר מעניינים (לפחות לדעתי).

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ספטמבר 2023, 17:54

ניסיתי להראות שסוני כל שנתיים מראה לך איזה אקסקלוסיבי עם הדגמה מפוצצת שמעיפה לקאזואלים ולהארדוקרס את המוח עם גיימפלי אמיתי ושמייקרוסופט מראה טייזרים שלא ברור איך נראים המשחקים שלהם וזה כלל ההבדל בינהן.

אצל סוני, עוד לא נרגענו מהעובדה שקיבלנו את GOW 2018 כבר ראינו את GOT בתצוגה מטורפת.

דור הפס5 התחיל? תתעלם לרגע מזה שאלה משחקי קרוס ג'ן אבל ישר ראינו הוריזון 2 וישר ראינו את GOW רגנארוק.

אני לא מדבר על טעם אישי אני בטוח שאתה יכול לנחש שמבחינתי המשחקים של הצוות של הראשי של בטסדה לא רואים ממטר לא את סאקר פאנ'ץ ולא את גרילה ולא את אינסומאנייק ואפילו חס ושלום לא רואים את סנטה מוניקה... ורק נוטי דוג בשבילי שקולה אליהם אז מה? זה הטעם האישי שלנו.

גם אם כל ההיצע של האקסבוקס יותר מעניין אותך מ99% מהאקסקלוסיבים של סוני, אתה יכול להכחיש שהמשחקי 8 של סוני מוכרים כמו משחקי קילר אפ של 9?

אז נשאלת השאלה איפה סוני מצליחה שמייקרווספט נכשלת. אז אתה אומר "סוני בנתה לעצמה שם" סבבה מתי מייקרוסופט תבנה לעצמה שם עם משחקים שרק רואים מהם טיזרים וCGI בתצוגות ב2040?

סוני בנתה לעצמה שם כי כל שנתיים אתה רואה מהם איזה משחק קולנועי מפוצץ באיזו תצוגה והגיימפלי תמיד מלוטש תמיד מובן לקהל ותמיד נראה יותר טוב מהמוצר הסופי מבחינת כייף אבל הם יודעים למכור קונספט ואשליות ומייקרוסופט לא.

תראה לי אקסקלוסיבי של מייקרוסופט חוץ מTES6 שהדגמה שלו תוכל להעיף את הקהל באוויר באיזו תצוגה ועד שבטסדה מוציאים משחק מייקרוסופט מפסידים את התחרות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 ספטמבר 2023, 18:03

DrKeo כתב:
InterAl כתב:למה לא? הכנסות הן פקטור ורווח לא? אם כבר להיפך, רווח חשוב יותר בחברות שהן לא חברות צמיחה כמו ea.

לא אמרתי בבת אחת. הרכישה של אקטיוויז'ן נגררת שנתיים (הרי היא לא תסתיים ב-2023 והיא התחילה בינואר 2022) ורכישה איטית של חברות יחסית קטנות כל מה חודשים כנראה שלא מרימה יותר מדי דגלים. הרי מיקרוסופט רכשה 7 חברות במשך שנתיים וקצת ואז בת'זדה שהיא בעלת ערך כפול לעומת חברות כדוגמת סגה או יוביסופט. אף רגולטור לא מצמץ מאוסף הרכישות הללו, אפילו לא היה ממש דיון מחוץ לפורומים של גיימינג. אבל זה בהחלט נכון שמדובר מציאות אלטרנטיבית ואף אחד מאיתנו לא יכול לנחש מה היה קורה בה.

גלאס, אתה סתם ממציא TIME LINE שבא לך בטוב ולא קשור לחיים. עד שפייבל יצא תראה כבר walkthrough מלא של משחק של סנטה מוניקה? מאיפה לך? ומה קשור בכלל משחק שיצא מול משחק שרק עושים לו טיזינג? בסוף זה היצע מול היצע, וכשהסטודיואים של שתי החברות יפעלו בצורה מלאה וסדורה אחד מול השני אז לפחות בקטגורית "לא TLOU או GOW" מיקרוסופט הולכת להיות סופר תחרותית אם לא טובה יותר כי יש לה יותר סטודיואים ברמה הזו והם גם סטודיואים הרבה יותר מעניינים (לפחות לדעתי).

הרכישה של בת׳סדה קיבלה אישור מהרגולטורים, הרכישה של הסטודיואים האחרים לא עניינה כי אלה דגי רקק. עוד כמה רכישות בסדר גודל של בת׳סדה בהחלט היו מרימות דגלים לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2023, 18:28

glass man כתב:ניסיתי להראות שסוני כל שנתיים מראה לך איזה אקסקלוסיבי עם הדגמה מפוצצת שמעיפה לקאזואלים ולהארדוקרס את המוח עם גיימפלי אמיתי ושמייקרוסופט מראה טייזרים שלא ברור איך נראים המשחקים שלהם וזה כלל ההבדל בינהן.

אצל סוני, עוד לא נרגענו מהעובדה שקיבלנו את GOW 2018 כבר ראינו את GOT בתצוגה מטורפת.

דור הפס5 התחיל? תתעלם לרגע מזה שאלה משחקי קרוס ג'ן אבל ישר ראינו הוריזון 2 וישר ראינו את GOW רגנארוק.

אני לא מדבר על טעם אישי אני בטוח שאתה יכול לנחש שמבחינתי המשחקים של הצוות של הראשי של בטסדה לא רואים ממטר לא את סאקר פאנ'ץ ולא את גרילה ולא את אינסומאנייק ואפילו חס ושלום לא רואים את סנטה מוניקה... ורק נוטי דוג בשבילי שקולה אליהם אז מה? זה הטעם האישי שלנו.

גם אם כל ההיצע של האקסבוקס יותר מעניין אותך מ99% מהאקסקלוסיבים של סוני, אתה יכול להכחיש שהמשחקי 8 של סוני מוכרים כמו משחקי קילר אפ של 9?

אז נשאלת השאלה איפה סוני מצליחה שמייקרווספט נכשלת. אז אתה אומר "סוני בנתה לעצמה שם" סבבה מתי מייקרוסופט תבנה לעצמה שם עם משחקים שרק רואים מהם טיזרים וCGI בתצוגות ב2040?

סוני בנתה לעצמה שם כי כל שנתיים אתה רואה מהם איזה משחק קולנועי מפוצץ באיזו תצוגה והגיימפלי תמיד מלוטש תמיד מובן לקהל ותמיד נראה יותר טוב מהמוצר הסופי מבחינת כייף אבל הם יודעים למכור קונספט ואשליות ומייקרוסופט לא.

תראה לי אקסקלוסיבי של מייקרוסופט חוץ מTES6 שהדגמה שלו תוכל להעיף את הקהל באוויר באיזו תצוגה ועד שבטסדה מוציאים משחק מייקרוסופט מפסידים את התחרות.

לא אמרתי שההיצע של אקסבוקס יותר טוב משל סוני בקטגוריה של "לא משחקי 9+", אמרתי שהסטודיואים הללו מעניינים יותר. מיקרוסופט עדין לא נכנסה לקצב שחרור משחקים מהחברות שהם קנו, לקח להם זמן להתיצב ונראה שאנחנו מתחילים סופסוף להגיע לתקופה הזאת. אז לאקסבוקס כחברה נראה (לפחות לדעתי) שיש כיום יותר סטודיואים שמסוגלים להוציא משחקי 8+ מעניינים מאשר סוני. זה כמובן עניין של טעם, אבל אי אפשר להתווכח עם זה שיש למיקרוסופט הכמות.

InterAl כתב:הרכישה של בת׳סדה קיבלה אישור מהרגולטורים, הרכישה של הסטודיואים האחרים לא עניינה כי אלה דגי רקק. עוד כמה רכישות בסדר גודל של בת׳סדה בהחלט היו מרימות דגלים לדעתי.

הרבה עסקאות עוברות תחת העין והיד המאשרת של הFTC, אבל לא היה משפט או אפילו דיון גדול סביב הרכישה של זנימקס. מיקרוסופט הכריזה על הרכישה וסיימה את הרכישה תוך חצי שנה, שזה מהיר למדי לרכישה בסדר גודל של 7.5 מליארד. וכל זה בדיוק אחרי שהם סיימו לרכוש 7 חברות עצמאיות. רק ברגע שהם הלכו על רכישה של 70 מליארד כל הדגלים האדומים עלו. 70 מליארד מול 7 מליארד לא נמצאים באותה ליגה.

אין לי מכונת זמן אז אני לא יודע אם ה-FTC היו קופצים אם מיקרוסופט הייתה רוכשת עכשיו את סגה, יוביסופט, RAVIO ו-CDPR בהפרשים של X חודשים אחת מהשניה, אבל אני בטוח שזה היה עושה פחות גלים מאשר רכישה ב-70 מליארד. אני גם יודע שהם יכלו לעשות את המשחקים של החברות הללו בלעדיים, אולי חוץ מאשר כמה יוצאי דופן, בניגוד לאקטיוויז'ן שהמשחקים שלהם ממילא יצאו לפלייסטיישן ולא יחזקו את הפלטפורמה של מיקרוסופט.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ספטמבר 2023, 19:08

יש להם כמות נדב, צודק, אבל מה כל הכמות הזו שווה שכל הכמות הזו היא משחקי AA.? הם לא יכולים לנצח תערוכות עם AA בטוח תסכים.
נטפליקס לא יכולים לנצח את מארוול לא משנה כמה netflix original היא תביא (המקבילה של AA בסרטים אני מניח חח)

תעבור על כל ההיצע של מייקרוסופט ותראה שרוב ההיצע שלהם לא מדבר אפילו לרוב הארדקור גם אם אלי ואליך ול99% מERA/וקסלים הם כן מדברים
avowed - אני בהייפ מטורף אליו אחרי שהבנתי איזו עלילה מושקעת הולכת להיות לו- בהצלחה שהוא יעניין אפילו את הארדקור הממוצע, אפילו הארדקור הממוצע מתעלם ממשחקים כאלה שהם לא של בטסדה/Bioware
Clockwork Revolution - בתור מישהו שקנה את wasteland 2 (כן לא טעות הקלדה) במחיר מלא בהשקה- אני צנצנת אם אפילו 90% מהארדקורס ידעו מי אלו לפני הרכישה של מייקרוסופט וגם המשחק הזה יזכה להתעלמות מאנשים שהם לא הגרעין הקשה כמונו אין לו סיכוי מול ההיצע של סוני.
פייבל- יכול להיות ענק ויכול להיות גרוע, אבל לרוב האנשים היום הוא אניגמה תעלומה שיכולה להפוך למשהו טוב או רע אין לנו מושג מה יהיה איתו.

מכל המשחקים שמייקרוסופט קנו, היחידים שמעיפים את הראש לכל העולם, זה בטסדה, DOOM, דיאבלו, וCOD.
דום עם כמה שהוא מוכר בכל פינה בגלובוס מוכר בסביבות ה10M על כל הפלטפורמות וזה מותג שאיפלו אבא שלך ואבא שלי מכירים אנשים ממש מבוגרים וGOT מוכר כמו שמוכר המותג על הזה.

אז איך מייקרוסופט תנצח עם ההיצע הזה עם כל הכמות המוכבדת הזו ואיך רמדי תועיל? רמדי בייסקלי התחננו לגיימרים שלא ילכו להוריד פיראטית את Alan wake 2 אז רכישה שלהם תביא מנויים לגיימפאס? הם יודעים שמלא מאנייקים יורידו את המשחק ביום של הפריצה כי ככה תמיד עושים למשחקים שלהם :-( בכל העולם.

לעומת כל זה. COD שנתית יכול לממן את סטארפילד 4 פעמים עם המכירות שלו, ולממן את כל הAAA של סוני בשנה אחת. אחרי שמייקרוסופט רכשו את COD הם יכולים לזרוק על בטסדה גם תקציבים של 800M למשחק ולפרק לכולם את הצורה גם ככה COD יחזיר את הכל בשנה אחת אם המשחק השאפתני של בטסדה ייכשל. COD יכול לממן כל כישלון שאפתני של מייקרוסופט אי פעם.

אז איך זו לא הרכישה המושלמת שלהם COD ?

ברור לי שמייקרוסופט יכולה גם ככה לממן את כל התקציבים האלה גם בלי COD אבל אתה יודע הם לא יעשו את זה האקסבוקס היא סוג של חטיבה עצמאית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2023, 09:52

אבל למה AA? יש להם גם AA, אבל יש להם גם המון AAA. אני לא חושב ש-PD, פייבל, HB2, כל המשחקים של האולפנים של בת'זדה, או מה שהקואליציה עובדים עליו למשל הם משחק AA, הם כולם AAA ולגמרי נמצאים בליגה של GOT ושות'. הם פשוט לא GOW או TLOU (או אולי הם כן? מי יודע, אבל אני סקפטי) כי אין למיקרוסופט כרגע אולפנים שמוציאים משחקים ברמה הזאת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 ספטמבר 2023, 10:01

יש להם מלא AAA...
אבל כן, לסוני יש AAA ברמת ליטוש גבוהה יותר, כרגע, גם במשחקי ה-8.0-8.5 שלהם.
אבל בא נראה, פייבל בהחלט ברמה הכי גבוהה שיש ממה שראינו, אני מנחש שגם גירס יהיה מטורף גרפית, יותר מהקודמים שהם עשו תחת מיקרוסופט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2023, 10:11

Laskin כתב:יש להם מלא AAA...
אבל כן, לסוני יש AAA ברמת ליטוש גבוהה יותר, כרגע, גם במשחקי ה-8.0-8.5 שלהם.
אבל בא נראה, פייבל בהחלט ברמה הכי גבוהה שיש ממה שראינו, אני מנחש שגם גירס יהיה מטורף גרפית, יותר מהקודמים שהם עשו תחת מיקרוסופט.

כן, כמובן שאם אנחנו מדברים על התפוקה שלהם עד לא מזמן אז זה נכון. עכשיו כשמתחילים לצאת המשחקים שהובטחו, כמו HB2 שיוצא שנה הבאה, אז כמובן שאנחנו מצפים מהם להביא לפחות רמות ליטוש של GOT או ספיידרמן. מהקוליציה, PLAYGROUND, id, ונינג'ה ת'אורי אני מצפה לגדולות, לפחות בצד הטכני והפוליש. שאר החברות.. נקווה לטוב, אבל אני מקווה שהם לפחות יעלו רמה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 ספטמבר 2023, 10:31

הלבלייד משחק סופר מסילתי, מן הסתם רמת הפירוט שם יכולה להיות ממש מטורפת, גם בקודם אגב הייתה מעולה סה"כ...
קשה להשוות למשחקי עולם פתוח כמו ספיידרמן וGOT.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2023, 11:12

Laskin כתב:הלבלייד משחק סופר מסילתי, מן הסתם רמת הפירוט שם יכולה להיות ממש מטורפת, גם בקודם אגב הייתה מעולה סה"כ...
קשה להשוות למשחקי עולם פתוח כמו ספיידרמן וGOT.

אני לא בטוח איך HB2 יהיה כי הוא הפקה בscale אחר לגמרי מהמשחק הקודם. בכל מקרה פייבל יהיה בר השוואה אליהם והגרפיקה שלו לא מהעולם הזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 ספטמבר 2023, 12:43

כן, ברור שלא הכל AA אצל מייקרוסופט אבל HB2 הוא לא ממש על הגבול? כאילו המשחק הקודם הוא משחק מסילה כמו שלאסקין אמר. יש לו הפקה אינדית אנחנו באמת יכולים להשוות את HB1 למשחקי AAA אמיתים שנינג'ה תאורי עשו כמו Enslaved Odyssey to the West. או DMC ? כאילו גם RYSE היה tour de force מבחינת גרפיקה בהשקה אבל הוא לא הרגיש AAA כי הוא לא היה משחק שלם ולא עמד בסטנדרטים של משחקים בזמנו.

בכל מקרה סטארפילד עלה 400M אז ברור שהוא AAA וכל המשחקים של הסטודיו הראשי וגם דום AAA ברור וגם פרפקט דארק כי קריסטל דינמיק עובדים עליו במשרה מלאה וזה לא מספיק.המשחקים של טנגו איפה אנחנו שמים אותם? ברור שהם לא אינדים, אבל הם כמו המשחקים של SUDA51 מין לימבו כזה בין AAA לAA.
HI FI RUSH נראה לפחות כמו משהו שכל צוות אינדי מוכשר יכול לעשות הוא לא צועק AAA.
The evil within 1 ו2 מרגישים AAA אבל גוסטוויר טוקיו הוא כמו משחק של SUDA51 וכמו שכתבתי מרגיש בין AA לAAA בקיצור יש פה חוסר עקביות בתפוקה של טנגו.

יש למייקרוסופט AAA בהחלט, אבל יש המון AA שם בין לבין, וכל התוצרת היא מיש מש של AA וAAA אצל סוני הכל צורח AAA וזה בסוף מה שמביא את הגיימרים לקנות אותם.
מה זה משנה לסוני אם לא אהבתי את הוריזון? הדמו המדהים שלו בE3 עדיין מכר לי אותו, הם פשוט יודעם להוציא משחקים מהר וברמה של AAA המשחק 9 שאתה מדמיין לעצמך בראש כבר מכר לך את המשחק 8 שהם מוכרים לך.

יש לסוני משחקים שמרגישים AA בעיקר ריטרנל אבל זה נדיר אצל מייקרוסופט זה ממש בולט בליינאפ.

אני בכל זאת מבין את הנקודה שלך נדב, כי אני מסכים עם זה שלנינג'ה תאורי יש את הפוטנציאל לעשות AAA שהוא Tour de force זה רק עניין של לתת להם לעשות מיקור חוץ ועוד תקציבים ועוד שנים והם יכולים לגמרי להוציא משחקים שלא יפלו מהפקה של רמדי או נוטי דוג או סנטה מוניקה השאלה אם מייקרוסופט יעשו את זה, כי hellblade עם כמה שהוא נראה מרשים גרפית נראה כאילו הוא נשאר בסקאלה האינדית הזו פשוט כמו RYSE גם יעיף את המוח על הדרך בגרפיקה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 ספטמבר 2023, 13:04

זה לא משנה איך המשחק "מרגיש", זה משנה מה הן ערכי ההפקה שלו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 ספטמבר 2023, 13:15

ברור שבמובן היבש הרוב המוחלט של המשחקים האלה הם AAA.

אבל הטיעון של נדב הוא שמייקרוסופט עדיף לה לקנות עוד חברות פיתוח קטנות שיעשו לה משחקים כאלה, אבל אם בסופו של דבר לרוב האנשים המשחקים האלה מרגישים AA וMeh איך הם יעזרו לה.?

אפשר אפילו לטעון שאם המשחקים של מייקרוסופט הם AAA שעולים כמו הAAA של סוני, אבל מרגישים "AA" אז המצב של מייקרוסופט אפילו יותר גרוע כי היא מוציאה כסף של AAA ומקבלת בתמורה משחקים שלא מביאים אנשים.

דווקא בגלל שהאסטרטגיה הזו של "לקנות סטודיואים קטנים" נכשלה מייקרוסופט הפסיקה להתעסק עם דגי רקק כמו שאינטר קרא להם וזהו הם החליטו בצדק שהם הולכים על חברה גדולה כמו אקטביזן שההכנסות שלה יכולות להביא את מייקרוסופט לרמת הרווחיות של סוני כמו שאינטר הראה. זו האסטרטגיה המושלמת הם סוף סוף יגעו בניצחון עכשיו, וכל הסטודיואים שלהם יקבלו בוסט של ערכי הפקה מכל הכסף הזה שCOD יביא לחטיבת הבוקס, עכשיו יתחיל העידן החדש של מייקרוסופט אולי אפילו תקופת הזהב שלהם,אבל זה בזכות COD ואקטביזן.

כאילו כן, אם היה איזה סטודיו פיתוח ברמה של נוטי דוג מוצע למכירה במחיר אטרקטיבי אז, by all means היה עדיף למייקרוסופט לקנות אותו על אקטביזן אבל אין כזה, והם לא יכולים להמציא אחד כזה מהאוויר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2023, 14:22

"קטנות" לא אומר AA. אני מדבר על חברות שעולות 340 מליון (רמדי) או 816 מליון (ROVIO), או אפילו 3.6 מליארד (CDPR). הכל קטן ביחס ל-69 מליארד. ולהזכירך שאינסומניאק עלתה לסוני רק 229 מליון דולר ואני משער שסאקר פאנצ' עלו אפילו פחות. יש המון חברות בתעשיה שאפשר לקנות, ואפילו יותר אם מציעים הצעות אטרקטיביות למפיצות שיש להן בעיות. למשל עכשיו אמברייסר רוצים למכור את גיר בוקס בגלל קשיים פיננסים, ואני בטוח שעם ההצעה הנכונה הם היו מוכרים גם את קריסטל דינמיקס שיש לה קשרים מאוד חזקים עם אקסבוקס כיום.

אפשר בסכום שלא עולה על 15 מליארד לקנות המון חברות איכותיות מכל העולם ולבנות צד א' מוטרף לגמרי, אם זאת המטרה שלהם כמובן. אם אני הייתי מנהל את אקסבוקס זאת הייתה המטרה מספר אחת שלי, להגדיל ולחזק את צד א' כמה שיותר. הרי שתי המטרות הראשיות שלהם אמורות להיות להגדיל את המשתמשים של אקסבוקס ולהגדיל את מספר המנויים של GP. ומה מבטיח את שני הדברים האלה אם לא זרם בלעדיים איכותיים קבוע?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 25 אורחים